Trailtjejerna visar fin form inför VM

Johanna Gelfgren23 Johanna Gelfgren tar sig an höjdmetrarna.

VM i traillöpning närmar sig och det är glädjande att se VM-aktuella löpare visa fin form inför mästerskapet. Johanna Gelfgren och Emilia Brangefält har på senaste tid visat att de vill vara med i toppen.

Den 6–10 juni avgörs VM i traillöpning i österrikiska Innsbruck och flera svenskar ska dit och utmana om medaljerna. Och de verkar var i god form, såväl Johanna Gelfgren som Emilia Brangefält har gjort bra resultat senaste veckan.

Johanna Gelfgren, som ska springa 44,6 kilometer på VM, vann under lördagen Ultratrail Snowdonia 50K i Caernarfon i Wales. Loppet ingår i UTMB World Series, en serie av tävlingar som inkluderar 36 av världens främsta traillopp.

Loppet var 55 kilometer långt och hade inte mindre än 3300 positiva höjdmeter i området kring Wales högsta berg.

– Helt ärligt kan det kännas bättre, men det var väldigt stabilt ändå. Jag tror att värmen gjorde det extra tufft för de flesta. Det var ett väldigt fint och tekniskt lopp, sa Johanna efter målgång.

Du kan läsa mer om loppet här.

Emilia Brangefält tvåa i Transvulcania

Föregående lördag övertygade Emilia Brangefält, även hon aktuell för att springa 44,6 kilometer på VM i juni. Hon kom då tvåa i Transvulcania, ett UTMB-lopp som årligen arrangeras på La Palma. Loppet mätte 48 kilometer med 2850 höjdmeter och Emilia, som är stark uppför, hade ledningen fram till 38 kilometer när krafterna tröt och hon till slut blev passerad och slutade som tvåa.

– Detta var det längsta jag någonsin sprungit i både distans, tid och höjdmeter och då vintern bestått av mest längdskidåkning på grund av en skada så är jag ändå grymt nöjd med prestationen. Det blev en bra genomkörare för VM om en knapp månad, sa hon efter loppet.