Truppen till Europacupen i kast är klar

Ragnar Carlsson22 Ragnar Carlsson – en av de uttagna i truppen till Europacupen i kast.

Den 11–12 mars är det dags för Europacupen i kast och nu kan vi presentera de svenskar som ska ställa upp och kämpa om placeringarna.

Europacupen i kast är en europeisk kasttävling som varje år i mars arrangeras av European Athletics. I tävlingen ingår kula, diskus, slägga och spjut.

Förra året gick tävlingen ni portugisiska Leiria och så även i år. Under 2022 blev det fyra svenska medaljer – Daniel Ståhl silver i diskus, Simon Pettersson brons i diskus, Ragnar Carlsson brons i slägga och Fanny Roos brons i kula.

Av 2022 års svenska medaljörer är det endast Ragnar Carlsson som åker tillbaka till Leiria för att försvara sin medalj. Utöver Ragnar kommer Alfons Haals, Sara Forssell, Grete Ahlberg, Hugo Sörby och Thea Löfman att tävla i slägga. I diskus ser vi Vanessa Kamga, Mathilda Eriksson och Molly Broback och i kula Sara Lennman, Emilia Malmehed och Victoria Wickman.

Om det blir några ändringar i truppen kan du se det på uttagningssidan där du också hittar truppens klubbtillhörigheter och annan information om tävlingen.

Du som inte befinner dig i Leiria kan följa tävlingarna via European Athletics YouTube-kanal

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Simon Sundström 7774
Snabba lopp av Almgren och Sundström i Doha

På Diamond League-galan i Doha fanns fyra svenskar på plats. Simon Sundström sprang karriärens nästa snabbaste lopp på 3000 meter hinder när han slutade åtta och Andreas Almgren gjorde sin klart snabbaste säsongspremiär på 1500 meter.