Måndag 16 september 2019

Resultat & Årsbästa

 Sök på friidrott.se 

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Strålande sjukampsdebut med seniorredskap för MAI:s Angel Richmore som vann F19-guldet. Silvret till Klara Rådbo, t v, och bronset till Kajsa Kjellergren.

Strålande sjukampsdebut med seniorredskap för MAI:s Angel Richmore som vann F19-guldet. Silvret till Klara Rådbo, t v, och bronset till Kajsa Kjellergren.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Första mångkampsguldet
för Angel Richmore

SEP
15

Andra dagen av JSM-USM i mångkamp i Varberg inleddes med ett kort skyfall just innan tävlingarna började klockan nio men sedan var det uppehåll hela dagen med undantag för några korta skurar på förmiddagen.
     – Det var svalare än på lördagen, 13–14 grader, och hård, byig vind som bl a gjorde att ribban blåste ner flera gånger i höjd och stav. Det var svårhoppat i stav där flera av säkerhetsskäl hoppade med kort ansats, säger landslagsledaren Ulrik Mattisson.
     I F19 ledde Hässelbys Klara Rådbo med 82 poäng inför söndagens tre avslutande grenar. Skadekänning gjorde att hon nöjde sig med ett hopp i längd och när MAI:s Angel Richmore med 5.46 hoppade dryga halvmetern längre så tog hon ledningen sammanlagt med 71 poäng. I spjut förvånade Klara sig själv och alla andra med att förbättra sitt personliga rekord med en halvmeter till 41.57.
     Det är inte lätt att träffa rätt i spjut i hård blåst men det lyckades även Angel med. Hennes 44.79 innebar pers med över 2.5 meter och därmed var guldet i praktiken klart sedan båda kommit i mål inom en sekund. Angel landade på 5.173 poäng i sjukampsdebuten med seniorredskap vilket innebar en segermarginal på 123 poäng och hela den skillnaden fanns i längd.
     Angel tog USM-brons i sjukamp i fjol och vann JSM-guld i längd i Göteborg för en månad sedan. Nu kom första mångkampsguldet.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Prispallen i P19-tiokampen med fr v tvåan Simon Thor, vinnaren Philip Stömne och trean Teodor Sobczyk.

Prispallen i P19-tiokampen med fr v tvåan Simon Thor, vinnaren Philip Stömne och trean Teodor Sobczyk.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Philip Stömne höll undan

SEP
15

I P19-tiokampen i Varberg startade Valbos Philip Stömne söndagen med en trehundrapoängsledning och den var intakt när dagen summerades. 6.759 poäng var bara tolv färre än då han blev JNM-femma i Uppsala i juni då det blåste friska vindar på 100 m, häck och längd så detta var prestationsmässigt en bättre insats.
     Bakom honom gjorde Märstas Simon Thor en bra andradag där 41.13 i diskus, 4.74 i stav och 57.91 i spjut gav mycket plus på konkurrenterna och räckte till silver. Bronset tog precis som i vintras Hovslätts Teodor Sobczyk.
     
     Andreas försvarade titeln
     M22-titeln stod mellan Faluns rutinerade Andreas Gustafsson och Ymers höjdhoppare Simon Larsson som gjorde sin första mångkamp sedan USM-silvret i P16 för fem år sedan.
     Simon ledde med 14 poäng efter första dagen, tappade den efter häcken men återtog ledningen i diskus innan Andreas avgjorde i stav.
     Med 4.04 i den svåra vinden hoppade han en halvmetern högre än Simon och kastade sedan nio metr längre i spjut (53.33). Då hjälpte det inte att Simon var 18 sekunder snabbare på 1500 m – Andreas vann ändå med 154 p på 6.587. För Simon slutade mångkampsdebuten med seniorredskap på 6.433 medan bronset gick till Örgrytes Samuel Wiik.
     Andreas försvarade M22-titeln från i fjol i vad som var hans sista tävling som junior. Han har nyligen flyttat från Falun till Uppsala för studier och kommer också att byta till Upsala IF till nästa år.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Prispallen i F16 med vinnaren Ebba Hedberg i mitten, t v tvåan Laura Fjodor och trean Frida Hjorth.

Prispallen i F16 med vinnaren Ebba Hedberg i mitten, t v tvåan Laura Fjodor och trean Frida Hjorth.
Foto: Deca Text & Bild

USM: Ebba dagens överraskning

SEP
15

F16-sjukampen i Varberg var riktigt jämn efter första dagen där det skilde mindre än 150 poäng mellan de åtta främsta. Avgörandet kom i näst sista grenen spjut där Kvarnsvedens Ebba Hedberg fick på en härlig träff i blåsten. 40.37 med 500 g-redskapet var pers med hela 4.5 meter och gav massor med pluspoäng.
     Snabbast på avslutande 800 m var Hässelbys Laura Fodor som med 2:35.47 gick från femte till andra plats i sammandraget medan Ebba med 2:45.32 tog guldet med betryggande 163 poäng. Det var mycket som hände på andra varvet. Säters Frida Hjort gick ut offensivt, tappade på slutet men lyckades ändå fixa bronset med en enda poängs marginal till Täbys Alma Flygt. Hon hade i sin tur blott fem poäng till godo på femman Justina Esangbedo från Kvarnsveden.
     Ebba Hedberg har tidigare huvudsakligen spelat handboll och har en fjärdeplats i höjd från årets USM som tidigare bästa merit. Hon har nyligen börjat på Friidrottsgymnasiet i Falun så förutsättningarna för fortsatt utveckling är utmärkta.
     
     Jättepers av Sophie
     I F17-sjukampen fick ledarinnan Sophie Reid från Ymer på en härlig träff i spjut då 500 g-redskapet flög hela 47.12 – personbästa med över fyra meter och upp i topp i årsstatistiken. Spjutresultatet gav hela 804 poäng och när hon sedan hade tredje bästa tiden på 800 meter skrevs segerresultatet till 5.321. Därmed förbättrades det personliga rekordet från UNM i Uppsala med hela 231 poäng.
     Sophie satte tre personliga rekord – 26.63 på 200 m, 15.15 i kula och 47.12 i spjut och gjorde sina hittills bästa resultat i häck och längd där det dock var för stark medvind. Guldet var hennes tredje raka i mångkamp inklusive femkampssegern i vintras.
     Klubbkamraten Ebba Åhman tog silvret medan kampen om bronset blev stenhård. Där lyckades Upsalas Tiffanie Magnusson hålla undan i sammandraget på avslutande 800 m trots att Umedalens Pernilla Norgren var 16 sekunder snabbare. Blott 14 poäng skilde.
     
     Ny seger för Linnéa
     I F15-sexkampen drygade Färjestadens Linnéa Svanhall ut 75-poängsledningen och vann med 135 p. Det innebar andra raka mångkampstiteln efter femkampsguldet i vintras. Silvret till Skruvs Jonny Lundgren och bronset till Åhus Sydney Karström.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Första K22-guldet för Amanda Holmberg som vunnit JSM en gång tidigare – 400 m häck i F19 för två år sedan.

Första K22-guldet för Amanda Holmberg som vunnit JSM en gång tidigare – 400 m häck i F19 för två år sedan.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Första titeln för Amanda

SEP
15

I K22-sjukampen gjorde Lidköpings Amanda Holmberg inga misstag andra dagen och drygade ut ledningen. Hon var helt överlägsen och 5.295 poäng innebar nästpers och bara 140 p från det personliga rekordet från SM för en månad sedan. Guldet är hennes första i mångkamp.
     Silvret tog Linköpings Jenny Lestander som bara var 20 poäng före trean Emilia Stenström från Huddinge.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Topptrion i P17-tiokampen med fr v tvåan Johannes Jansson, Östhammar, vinnaren Robin Isaksson, Lidingö, och trean Edvin Månsson, Växjö.

Topptrion i P17-tiokampen med fr v tvåan Johannes Jansson, Östhammar, vinnaren Robin Isaksson, Lidingö, och trean Edvin Månsson, Växjö.
Foto: Deca Text & Bild

USM: Suverän P17-seger för Robin

SEP
15

IFK Lidingös Robin Isaksson har haft problem med en fot vilket gjort att han inte fått ut max i höjd. Så var det även denna gång men i övrigt gjorde han en solid serie med sju grensegrar där han avslutade med 2:52 på 1000 m. Det innebar 6.721 poäng och en överlägsen seger.
     Silvret tog Östhammars Johannes Jansson medan bronset gick till Växjös Edvin Månsson.
     Överlägsen var även P16-segraren Elliot Duvert från Tureberg som med 6.781 poäng samlade ihop 423 fler än tvåan. Detta efter bl a 12.49 i kula och utmärkta 1.95 i höjd, men då ska man veta att Elliot denna sommar förbättrat sig med hela nio centimeter till 2.04.
     IF Götas Oliver Ellström tog silvret medan Brommas Malte Fuchs Edberg höll undan på avslutande 1000 m och klarade bronset bara 31 poäng före Alundas Viktor Rydåker.
     I P15-sexkampen ledde Hässelbys Linus Jonsson efter första dagen trots att han blev utan resultat i stav. Några misstag gjorde han inte under söndagen och vann med knappt hundra poäng före Halmstads Isac Svensson medan bronset togs av Hässelbys Elias Boman.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

2.01 i höjd var en starkt bidragande orsak till att Ymers Simon Larsson leder M22-tiokampen efter första dagen.

2.01 i höjd var en starkt bidragande orsak till att Ymers Simon Larsson leder M22-tiokampen efter första dagen.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Jämnt mellan Andreas och Simon

SEP
14

JSM-USM i mångkamp i Varberg bjöd på sol, blåst och 15-16 grader inledningsdagen vilket var helt okej förhållanden även om vinden kändes för tjejerna på 200 meter.
     I M22 stördes favoriten Andreas Gustafsson av en förkylning tidigare i veckan vilket gjorde att han inte nådde upp till sin normala nivå. Det resulterade i att han låg nästan helt lika med Ymers Simon Larsson i sammandraget under senare delen av lördagen.
     Detta efter att Simon satt årsbästa i höjd med 2.01 (två centimeter från pers) och gått 15 centimeter plus på Andreas. Simon var sedan fyra tiondelar snabbare på avslutande 400 m och leder därmed med 14 poäng halvvägs.
     
     Philip på väg mot seger
     I P19-tiokampen har Valbos Philip Stömne skaffat sig en drygt trehundra poäng stor ledning efter att ha varit nära sina personliga rekord i alla fem delgrenarna. Tvåa ligger Hovslätts Teodor Sobczyk på 3.199 p med vilket han är 69 före trean Jonatan Håkansson från Hammarby.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Amanda Holmberg satte tre personliga rekord första dagen av K22-sjukampen.

Amanda Holmberg satte tre personliga rekord första dagen av K22-sjukampen.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Utmärkt start för Amanda

SEP
14

Lidköpings Amanda Holmberg fick en strålande start på K22-sjukampen på Påskbergsvallen i Varberg genom att sätta personligt rekord i tre av fyra grenar första dagen. Hon inledde med att fila bort fem hundradelar på 100 häckperset till 14.06, fortsatte med 1.62 i höjd, förbättrade sig med 32 centimeter i kula till 11.99 och avslutade med 25.41 på 200 m. Sistnämnda tid är 0.23 bättre än hennes bästa godkända (hon hade 25.40 i okänd vind på SM i Karlstad).
     Efter första dagen leder hon med över fyrahundra poäng och kan när alla summeras på söndag eftermiddag mycket väl ha nått en poäng som överträffar det månadsgamla perset på 5.435.
     
     Angel skuggar Klara
     I F19-sjukampen gjorde U20-EM-tian Klara Rådbo från Hässelby en stabil förstadag och leder med 82 poäng före överraskningen Angel Richmore. HMAI-tjejen gjorde sitt hittills bästa lopp på 100 m häck (14.92w) och satte pers i både höjd (1.65) och kula (12.47).
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Elliot Duvert förbättrade sitt personliga rekord i diskus med hela fyra meter och leder P16-tiokampen.

Elliot Duvert förbättrade sitt personliga rekord i diskus med hela fyra meter och leder P16-tiokampen.
Foto: Deca Text & Bild

USM: Lysande inledning av Elliot

SEP
14

Suverän ledare i P16-tiokampen i Varberg är Turebergs Elliot Duvert som fick en flygande start med 14.78 på 110 m häck som var hans första lopp under 15 sekunder även om det blåste +3.5. Det följdes av 41.24 i diskus – pers med fyra meter – och i sammandraget är han 336 poäng före UNM-sexan Oliver Ellström från IF Göta Karlstad.
     I P17 leder Lidingös Robin Isaksson som efter bl a personliga rekordet 3.94 i stav har ett försprång på hela 487 p efter en stabil förstadag.
     
     Linus leder trots noll poäng i stav
     I P15-klassens åttakamp leder Hässelbys Linus Jonsson med 90 poäng efter de inledande fyra grenarna trots att han nollade i stav. Detta efter en i övrigt utmärkt dag med 11.35w på 80 m häck (0.03 från pers), 45.29 i diskus (personligt rekord) och 49.02 i spjut (bara dryga metern från pers).
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Sophie Reid överträffade drömgräns i USM-sjukampen i F17.

Sophie Reid överträffade drömgräns i USM-sjukampen i F17.
Foto: Deca Text & Bild

USM: Härlig träff i kula av Sophie

SEP
14

I F17-sjukampen leder UNM-sjuan Sophie Reid från Ymer stort före klubbkamraten Ebba Åhman efter första dagen. Detta efter en härlig träff i kula där hon med 15.15 förbättrade perset med nära halvmetern och nu är tvåa i Sverige-statistiken. Lägg till det 14.49w på 100 m häck i aningen för stark medvind och 26.63 på 200 m som är hennes hittills snabbaste lopp.
     I F16-sjukampen skiljer bara åtta poäng mellan Täbys Alma Flygt och Faluns Alma Uhlin och sedan är det ett hopp på drygt sjuttio poäng till trean Clara Fallenius från Hässelby. Avståndet mellan trean och sjuan är blott 83 poäng så det kan bli en spännande medaljkamp under söndagen.
     
     Dubbla pers för Linnéa
     I F15-sexkampen har Färjestadens Linnéa Svanhall skaffat sig en 75 poäng stor ledning efter bl a 1.65 i höjd (utepers med en centimeter) och 10.95 i kula (pers med en halvmeter). Tvåa ligger Skruvs Jonna Lundgren och trea Åhus Sydney Karström.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Med-svenska-ögon-rapport
från sista genrepet i Polen

Kan Bahamas ta båda VM-
<br/>gulden på 400m genom
<br/>Miller-Uibo och Gardiner?

Kan Bahamas ta båda VM-
gulden på 400m genom
Miller-Uibo och Gardiner?
Foto: Deca Text & Bild

SEP
14

Kastgrenarna stod inte oväntat i fokus på ”Skolimowska Memorial” i polska Chorzów på lördagseftermiddagen. Hemmapubliken hade mycket att glädjas år, framförallt att Konrad Bukowiecki vann en lysande kultävling (21.88 gav bara tredjeplatsen) på 22.25!
     Wictor Petersson var med i samma tävling men hade en dag när kulan stadigt landade runt 19 snarare än runt 20. Längsta stöten 19.39 gav honom 8:e platsen.
     I kvinnliga kulan förmådde inte Fanny matcha urladdningen i Minsk häromdagen men blev ändå 4:a och hade med sina 18.16 faktiskt bara 90 cm upp till inte bara färska perset utan också dagens vinnare amerikanskan Ealey.
     Firfirica ett namn att lägga på minnet?
     Inga fler svenskar deltog i Chorzów men det fanns ändå några grenar av stort svenskt intresse inför VM:
     * I manlig diskus höll sig Malachowski och Gudzius åter runt 64-65 i sina bästa kast. Vilket inte räckte till mot EM-7:an från i fjol Firfirica. Rumänen har inte varit ute på touren under sommaren, men presenterade nu sina VM-ambitioner på allvar med två 67m-kast.
     * I manlig stav bjöd Piotr Lisek på 5.82 och ett par hyggliga försök på 5.92.
     * I kvinnlig höjd vann visserligen Lasitskiene men konkurrensen var måttlig så det räckte med 1.94. Och på 1.96 var hon aldrig riktigt nära. Kanske en bekräftelse på att förlusten i Minsk verkligen var ett tecken på att formen med två veckor till VM inte är ”i-en-klass-för-sig” som vi vant oss vid de senaste åren?
     En som däremot visade form som borde oroa t o m USA:s Norman och Kerley var Bahamas Gardiner som vann manliga 400m med nästan två sekunder (!!) på 44.14.
     Arrangörens resultatsida
     / A. Lennart Julin

Inte bara Sveriges utan förmodligen också världens färskaste 66m-kastare.

Inte bara Sveriges utan förmodligen också världens färskaste 66m-kastare.

Simon 66.39 i VM-genrepet

SEP
13

Positiva formbesked från sista tävlingen före det stora mästerskapet är något alla elitaktiva önskar sig och för Hässelbys Simon Pettersson kunde dagens insats hemma i Växjö inteblivit bättre:
     66.39 innebar ju nytt personligt rekord med dryga halvmetern och dessutom var det inte någon enstaka lyckträff utan serien innehöll ytterligare två godkända kast över 65 meter!
     – Jätteskönt att få till ett bra resultat! Det var väldigt fina förutsättningar på kastplanen här i Växjö idag – sol, 18-19 grader och så blåste det ganska mycket motvind snett från höger, säger Simon.
     5:a genom tiderna, 11:a bland VM-kastarna.
     Med nya personbästat avancerade Simon dessutom till 5:e platsen genom tiderna bland svenskar och till 11:e platsen på årsbästa bland de kastare som skall vara med på VM.
     Att VM just i år ligger runt månadsskiftet september/oktober är något som verkligen blivit perfekt för Simon som hade ett långt uppehåll (ljumskproblem) i kastträningen i vårvintras:
     – Jag har haft problem med tekniken hela sommaren även om den fysiska biten varit bra. Men de sista två veckorna har det lossnat och nu fick jag ut det på tävling också. Det var viktigt för självförtroendet, säger Simon.
     Detta var verkligen sista tävlingen före VM i Doha.
     – På söndag åker jag till Rom på förläger och kommer att vara där i tio dagar tillsammans med bl a sex andra från min träningsgrupp.
     Resultatlistan
     / A. Lennart Julin & Jonas Hedman

Castorama: Ásdís i rekordform

 13 sep, 2019.I skuggan av Finnkampen drog årets Castorama-säsong igång den 24 augusti och redan har dryga 30-talet tävlingar rapporterats in. Och man kan direkt konstatera att de senaste årens lagvinnare Spårvägen startat starkt:
   Inte bara därför att Leif och Niklas Arrhenius gjort sina bästa serier på tre år med 3.569 resp 3.424 utan också därför att Ásdís Hjálmsdottír slagit till med hela 3.703 – vilket gör henne till 2:a genom tiderna bara 22 poäng från Fanny Roos rekordnotering förra året.
   Nationsrekord i kula!
   Spjutspecialisten Ásdís – med finaler i OS, VM och EM på meritlistan – fick en superstart på serien när hon med 16.53 satte isländskt rekord i kula, 20 cm bättre än den 27 år gamla noteringen! Hon följde sedan upp med 57.12 i spjut, 52.48 i diskus (också pers) och 40.51 i slägga!
   Mästarna avvaktar till efter VM
   De senaste årens individuella vinnare

Läs mer Läs mer...

Europamästaren Tage tackar idrotten att han lever

 13 sep, 2019.Sverige hävdar sig ovanligt bra på veteran-EM i Venedig. Efter sju tävlingsdagar har den svenska truppen tagit totalt 47 medaljer och avancerat till 8:e plats i medaljligan. Sammanlagt har vi nu sexton nya europamästare.
   

Läs mer Läs mer...

Daniel anförde rekordår i Diamond L

 12 sep, 2019.2019 var det 10:e året med supergalaserien Diamond League och den senaste säsongen blev för svenskt vidkommande också den hittills bästa i flera avseenden:
   + Fyra olika vinnare: Daniel Ståhl fyra egrar och Thobias Montler, Mondo Duplantis och Angelica Bengtsson varsin. Tidigare har vi aldrig haft mer än två samma år (Linus Thörnblad och Christian Olsson 2010, Kim Amb och Abeba Aregawi 2013).
   + Totalt sju segrar: Tangerar rekordet från 2013 då Abeba vann sex gånger och Kim en gång.
   + Totalt sexton ”pallplatser” av sex olika aktiva: Tidigare toppnotering var elva av sex aktiva 2017.
   + Totalt 35 ”medaljpoäng” (räknat på 3 p för seger, 2 för andra och 1 för tredjeplats): Tidigare rekordet var 26 från 2013
   + En monstersäsong räknat på poäng för topp-8 placeringar (enl 8-7-6-osv skalan): Daniel Ståhl fick ihop 39 p (av 40 möjliga) i diskus. När året började var

Läs mer Läs mer...

Programmet för de tio VM-dagarna

 12 sep, 2019.Igår onsdag spikades den svenska VM-truppen och i morgon fredag är det bara två veckor kvar tills den internationella friidrottssäsongen når sin kulmen då tio dagars tävlande inleds i Doha.
   Årets VM blir speciellt på många sätt p g a det heta Doha-klimatet. Dels har det ju förskjutit VM en dryg månad framåt i kalendern jämfört med normalt, dels har man inga förmiddagspass alls!
   Låååånga tävlingspass
   I stället har man skapat extremt långa eftermiddags/kvällspass som oftast startar kl 15.30 (svensk tid) och som sedan pågår i ett sträck i 6-7-8 timmar! Och då är i det ändå inte inräknat att landsvägsgrenarna marathon och gång – som går separat – startas så sent att de kommer att pågå förbi midnatt.
   Upplägget med monsterlånga pass utan lunchbreak – knappt ens ”bensträckare” – känns något märkligt för både publik och TV-tittare när IAAF ju tidigare i sommar har aviserat att man skall skära ned

Läs mer Läs mer...

Minsk: Dröm-19 för Fanny!

 10 sep, 2019.Fanny Roos kom till Minsk med en säsong där hon verkligen etablerat sig på den storinternationella scenen: I fyra Dimaond League galor och Lag-EM hade hon snittat 18.55 och tagit två 3:e platser i DL och kommit 2:a i Lag-EM.
   Men dagens insats i Minsk var ändå hennes i särklass bästa i många avseenden! Inte bara därför att hon lyfte det personliga rekordet - tillika det svenska rekordet - med nästan två decimeter och passerade drömgränsen 19 meter.
   Nej, kanske allra mest för hur bra hon "tävlade": Efter en misslyckad öppningsstöt (16.78) slog hon till med nästperset 18.79 i andra och ledde hela tävlingen efter två omgångar. Sedan följde två "normalstötar" på 18.41 och 18.48 och en sämre som hon trampade på.
   Rekordet kom i sista stöten!
   Med en stöt kvar låg Fanny 4:a - då kom "Träffen med stort T":

Läs mer Läs mer...

VM-truppen klar:
Vanessa Kamga gör VM-debut

 11 sep, 2019.Efter att Vanessa Kamga idag fått en inbjudan till VM i Doha, och Karin Torneklint därefter tagit ut henne till truppen är det svenska landslaget till VM klart.
   Vanessa Kamga, som gjorde seniormästerskapsdebut vid EM i Berlin förra sommaren, tar nu steget upp på världsnivå.
    - Det känns jätteroligt att Vanessa får en plats till Doha och därigenom kan göra VM-debut. När jag ser på hela truppen kan jag bara konstatera att det kommer att bli ett spännande mästerskap på många sätt! säger Karin Torneklint.
   Se hela truppen
   /Hillevi Thor

Läs mer Läs mer...

Minsk: Mondo en vinnare

 10 sep, 2019.För att ransonera hoppen valde Mondo Duplantis att köra varannan höjd inledningsvis: 5.45 lätt i första, avstod 5.55, 5.65 lätt i första, avstod 5.75.
   Samtidigt hade två amerikaner försvunnit på 5.35 och en till på 5.55 och när ribban höjdes till 5.80 hade alla kvarvarande utom Mondo minst en rivning med sig. Men där var Lisek ensam om att klara i första, men Mondo såg till att efter sitt kryss lufta i andra.
   Och på 5.85 vände han direkt tillbaka till sin fördel genom att ta i första medan Lisek rev och sedan sparade till 5.90. Där var han dock aldrig riktig nära och därmed var segern säkrad för Mondo som avslutade sin tävling med ett bra försök på 6.00.
   Med segern nu har Mondo 4-3 inbördes mot Lisek den här säsongen och dessutom: Det är 3-0 i de tre senaste mötena!
   / A. Lennart Julin

Läs mer Läs mer...

Fler nyheter

VM-platser klara: Lovisa och Fredrik
Initiativ för ökad rörelse hos unga

Pågår: Största Veteran-EM hittills
Europa vs USA: Fyra, femma & sexa
GLM: Göteborg återtog titeln
Minsk: Åter nya hopp/kastregler

Läs mer Nyhetsarkivet