Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 27 april 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Vi älskar löpning

 

Den löparvåg som varit under ett antal år fortsätter. Fler och fler anmäler sig till motionslopp och nya lopp dyker hela tiden upp runt om i landet. Hos Svensk Friidrotts föreningar finns både lopp och löpargrupper för alla, oavsett vilken nivå man vill springa på.

Hälsotrenden med intresse för kropp, hälsa och välbefinnande väller fram över västvärlden och i spåren kommer hela motionsintresset och löpningen. Den senaste tiden har vi med stor glädje sett att allt fler kvinnor intresserar sig för löpning och tar steg fram i resultatlistorna.
 


Foto: Deca text & bild  

Lopp från norr till söder

Under 2015 arrangerar friidrottsföreningarna runt om i landet närmare 400 lopp. Loppen är inte bara viktiga målsättningar för mångas löpträning utan välarrangerade evenemang och helhetsupplevelser för både löpare och publik. Samtidigt som de stora loppen sätter deltagarrekord dyker också många mindre, nya och mer nischade lopp upp runt om i Sverige. Allt för att fylla behovet för löparintresserade.

Vid sidan av att loppen är fantastiska och hälsobringande arrangemang är de också viktiga för föreningarnas överlevnad och utveckling. Överskotten från de lopp som är godkända av Svensk Friidrott går tillbaka till föreningarnas verksamhet och lägger grunden till att fler, unga som gamla, ska kunna fortsätta att röra på sig och uppleva föreningslivets samhörighet. 

 

Allt fler vill springa i löpargrupper

Motionslöpare är en viktig del av friidrottssverige och Svensk Friidrott. Tillsammans är vi 600 000 medlemmar i nära 1 000 föreningar och det finns plats för många fler. Omkring hälften av våra föreningar erbjuder löpträning på olika nivåer. Ta kontakt med din närmaste förening och undersök möjligheterna att springa tillsammans och utveckla din löpning.

Friidrotta hela livet

Friidrotten är en av de största och mest populära idrotterna i Sverige – både bland utövare och publik. Genom sitt breda spann från alla grenarna på arenan till motions-, terräng- och ultralopp attraherar den både unga och gamla, män och kvinnor. Vid sidan av att intresset för löpning, över alla dess distanser och former, ökar upptäcker också allt fler tonåringar och vuxna möjligheten och glädjen i arenans alla grenar och träningsmetoder. Om ni är nyfikna uppmanar vi er att kontakta er föreningen. Information och inspiration finns också att få på vår veterankommittés sidor.

Foto: Deca text & bild

Kontaktperson

Gunilla Dahlén

Gunilla Dahlén

a 010-476 53 33
e-postKontaktperson

Hillevi Thor

Hillevi Thor

a 010-476 53 51
e-post


 

 


GRATIS!


Avdelningar

Intro

Beställ Löparkalendern 2017

Långloppskalendern på svenskalopare.se

Om godkända lopp

Utbildningar


 

Mer om motion