Torsdag 18 december 2014

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

A. Lennart Julin
redaktör
08-30 13 33

Information och
media

Magnus Fridell (vik.)
073-506 21 74
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


På TV onsdag kväll: Andreas

Har mycket att se fram emot

Har mycket att se fram emot
Foto: Ryno Quantz

DEC
17

Man kan tro att tillvaron för en friidrottare så här års är ganska enahanda med träning och träning och träning med sikte på mer eller mindre avlägsna tävlingshöjdpunkter.
     Men för Turebergs Andreas Almgren har den här senhösten/förvintern bjudit på fler positiva avbrott i träningsmonotonin än vanligt:
     * I mitten på november blev han nominerad som en av fyra kandidater till "Årets nykomling" på Idrottsgalan.
     * I slutet av november var han en av huvudpersonerna på "Inför"- presskonferensen för XL-galan som går i februari.
     * Igår kom beskedet att han blivit upptagen i Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram med sikte på OS 2020 i Tokyo.
     * På onsdagskvällen visade SVT Sporten i sina Sportnyheter kl 22.00 i SVT2 ett reportage med Andreas. Missade man den sändningen finns det förstås att se i efterhand på webben!

Snart avslutas första ronden

Glöm inte att rösta!

Glöm inte att rösta!

DEC
17

"Folkomröstningen" om Radiosportens årliga utmärkelse "Jerringpriset" genomförs i två omgångar. Av de ursprungligen 13 kandidaterna kommer - efter den första kontrollstationen den 19 december - bara de 8 främsta gå vidare fram till det slutliga avgörandet i samband med Idrottsgalan en månad senare.
     Glädjande nog var ju friidrotten representerad på den ursprungliga kandidatlistan - genom vår numera dubbla EM-medaljör Meraf Bahta. Men om hon skall fortsätta att ha chansen gäller det alltså att Meraf är bland de åtta som fått flest röster per den 19 december.
     Så den som ännu inte röstat men som tycker att Meraf hör hemma i finalfältet för Jerringpriset 2014 bör alltså inte vänta längre med att göra slag i saken. Det finns flera olika sätt att lämna sin röst: Via webben, via telefon och via vykort.
     All information om hur man röster finns på Radiosportens hemsida!
     PS. De friidrottare som hittills erövrat Jerringpriset är Ludmila Engquist, Carolina Klüft, Stefan Holm och Susanna Kallur. Se hela listan över vinnare!

Utökat samarbete med Atea

DEC
17

Sedan 2007 - dvs i drygt sju år - har Svensk Friidrott och Atea varit samarbetspartners och nu är det klart att det kommer att fortsätta i ytterligare minst tre år och att samarbetet då dessutom kommer att utvecklas och utökas:
     – Vi på Atea inspireras mycket av individuella prestationer som tillsammans skapar ett framgångsrikt landslag och det är med glädje som vi nu tillsammans med Svensk Friidrott tar nästa steg i vårt engagemang, säger Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör på Atea.
     Svensk Friidrott gläds naturligtvis åt att Atea nu vill fortsätta och även fördjupa sitt engagemang i friidrotten:
     – Atea har varit med oss under många år och hela tiden visat att de vill utvecklas och göra spännande saker tillsammans med oss. Det är därför jätteroligt att vi kan se tre nya spännande år tillsammans framför oss, säger Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson.
     Det breddade samarbetet kommer att märkas konkret redan om en dryg månad då Atea den 29 januari står som värd för Friidrottsgalan på Münchenbryggeriet i Stockholm.
     Utöver Friidrottsgalan ingår även Friidrotts-SM, Finnkampen, Nordenkampen, Svenska löpare och SM-milen i Ateas kommande engagemang.

Tre nya får SOK:s stöd

DEC
16

Idag meddelade Sveriges Olympiska Kommitté att ytterligare totalt 19 aktiva blivit upptagna i "Topp- och talangprogrammet". Glädjande nog står friidrotten för tre av de nya:
     * Andreas Almgren, Turebergs FK
     * Khaddi Sagnia, Ullevi FK
     * Charlotta Fougberg, Ullevi FK

     För Andreas och Khaddi - som ju båda befinner sig i skarven mellan junior och senior - är huvudmålet förstås OS 2020 i Tokyo medan Charlottas fokus ligger på Rio de Janeiro 2016.
     - Det är jätteroligt att de här tre får chansen till ett extra stöd i sin satsning. Det hjälper dem också att på bästa sätt förbereda sig inför sommarens VM i Beijing, säger Förbundskapten Karin Torneklint.
     Läs mer på SOK:s hemsida!

En bild som ger en ganska bra sammanfattning: Väldigt mycket Storbritannien men också en del Sverige på prispallen.

En bild som ger en ganska bra sammanfattning: Väldigt mycket Storbritannien men också en del Sverige på prispallen.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-EM: Medaljligan

DEC
16

33 av friidrotts-Europas 50 medlemsnationer hade skickat deltagare till årets terräng-EM i Borovets och totalt var det 12 medaljuppsättningar som stod på spel - sex stycken individuella och sex stycken för lag.
     Fördelningen av dessa 36 medaljer var dock allt annat än jämn med fem sjättedelar inhåvat av bara fem nationer. Så här såg nämligen toppen på medaljligan ut:
     Storbritannien 4-4-1
     Ryssland 3-1-2
     Turkiet 3-1-2
     Italien 2-0-2
     Spanien 0-4-1

     Storbritannien ensamma tog således hem en fjärdedel av alla medaljer och segrarna fördelades på bara fyra nationer. De resterande sex medaljerna gick till fem nationer där Sverige var ensamt om två besök på prispallen:
     Frankrike 0-1-0
     Bulgarien 0-1-0
     Sverige 0-0-2
     Irland 0-0-1
     Tyskland 0-0-1

     Det traditionellt så starka terränglandet Portugal blev alltså lottlöst den här gången.
     Av de övriga nordiska länderna gladdes Danmark åt sina juniortjejer (6:a/11:a individuellt och 7:a i lag) och Norge åt f d junioresset Sondre Nordstad Moens goda comeback (13:e i män) efter ett par år av skadeproblem. Finland hade bara en deltagare (som bröt) och Island var inte representerat.

Sex heat på 3000m inomhus

Minnesplaketterna blir nog inte så långlivade.

Minnesplaketterna blir nog inte så långlivade.
Foto: Hans Nilsson

DEC
15

63 män och 17 kvinnor ställde upp till start på 3000m i måndagskvällens "Löparnas Kväll" i Dragonhallen i Umeå. Vilket medförde att det behövdes sex heat för att genomföra tävlingen trots att den alltså¨bestod av en enda gren.
     78 av de startande fullföljde sina 15 varv, vilket sannolikt gjorde det till tidernas största 3000m-tävling inomhus i Sverige. För merparten handlade det förmodligen om debut som banlöpare inomhus.
     Allra snabbast var Thomas Edström (Jalles TC) på 9:20.3m resp Pia Westlund (IFK Umeå) på 11:38.8m och mediantiden hamnade på 11:28.
     Alla resultat från "Löparnas Kväll 3000m"

Om motionslöpning i Norden

Danska FIF:s Jakob Larsen presenterade satsningen 'MotionDanmark' som man startade 2011.

Danska FIF:s Jakob Larsen presenterade satsningen 'MotionDanmark' som man startade 2011.
Foto: Magnus Fridell

DEC
15

Friidrottens nordiska samarbete har alltid varit nära och ömsesidigt värdefullt. Även om varje land är unikt finns det många likheter och beröringspunkter. På måndagen var det - inför starten nästa år för initiativet "Svenska löpare" - nordiskt erfarenhetsutbyte på temat "motionslöpning" i Stockholm .
     Då gästades nämligen förbundskansliet av GS:ar och motionsansvariga från förbunden i Norge och Danmark vilka delade med sig av tankar, erfarenheter och planer inom denna viktiga del av friidrotten. Från svensk sida deltog både förbundsfolk och representanter för ett antal av våra mest erfarna lopparrangörer.

Kompletta Rio-programmet

DEC
15

För några dagar sedan skrev vi om det tidsprogram för OS-friidrotten i Rio de Janeiro 2016 som Internationella Friidrottsförbundet IAAF nyligen fastställt. Nu har programmet också offentliggjorts på IAAF:s hemsida.
     Hela OS-tidsprogrammet 2016

På TV i kväll: Borovets

DEC
14

TV12 sänder kl 22.00-23.30 seniorloppen från dagens terräng-EM.

Wille Levay och Emil Danielsson stod för två av de rekordmånga topp-10-placeringarna.

Wille Levay och Emil Danielsson stod för två av de rekordmånga topp-10-placeringarna.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-EM:
Bästa utdelningen hittills!

DEC
14

På de tidigare tjugo upplagorna av terräng-EM har Sverige bara en gång tagit två medaljer samtidigt - 1997 då Claes Nyberg var 2:a i seniorklassen och Mustafa Mohamed 3:a i P19. I år hände det alltså igen tack vare Meraf Bahta som kom trea i det kvinnliga seniorloppet och genom laget i M22 som också kom trea.
     Meraf blev därmed vår bara tredje kvinnliga seniormedaljör någonsin - efter Sara Wedlund (silver/guld 1995/1996) och Johanna Nilsson (brons 2005) - och M22-killarna blev våra tredje lagmedaljörer någonsin - efter F19-bronset 2000 och F19-silvret i fjol.
     Fast kanske ännu intressantare är hur många framskjutna placeringar det blev individuellt: Meraf alltså 3:a i K och sedan Elmar Engholm och Alexander Palm 6:a resp 9:a i M22 samt Wille Levay och Emil Danielsson 8:a resp 10:a i P19.
     Dvs tre poängplatser och fem på topp-10. Det skall jämföras med t ex en poängplats på de senaste fem åren sammantaget. Vi har faktiskt aldrig någonsin tidigare haft mer än två på topp-10 samma år!
     Alla fakta finns i vår just uppdaterade terräng-EM-historik!
     Allt detta alltså trots ovan hög höjd och ett ovant underlag som hade karaktär av svensk vårvinter med kraftig dagsmeja. Dvs i skuggan låg snön hårdpackad medan det ute i solen blev allt lösare och slipprigare. Också med långa spikar var det svårt att få bra fotfäste och även de internationella storheterna slirade till märkbart emellanåt.

Terräng-EM:
Mikael 26:a

DEC
14

Mikael Ekvall gjorde ett stabilt och väldisponerat lopp där han sakta men säkert plockade placeringar upp till en slutlig 26:e plats bland de 75 startande i det manliga seniorloppet över 10.0 km.

Två EM - två medaljer: Guld i somras på 5000m och brons nu i terräng.

Två EM - två medaljer: Guld i somras på 5000m och brons nu i terräng.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-EM:
Brons för Meraf!

DEC
14

Efter ett lopp som inte alls blev rytmiskt kunde Meraf Bahta ändå till slut spurta till sig bronsmedaljen i det kvinnliga seniorloppet bakom den suveräna brittiskan duon Gemma Steel och Kate Avery.
     Meraf lyckades inte säkra sig en bra position efter startrusningen utan var nästan sist in på det ordinarie varvet och passerade som 42:a sju sekunder bakom täten efter en halvkilometer. Hon jagade sedan - kanske litet för snabbt - för att komma ikapp: Tätkontakt redan efter 1½ kilometer och hon övertog sedan t o m ledningen.
     Men på den tredje kilometern syntes det att Meraf fick problem att följa tätgruppen och även om hon nästan kom ikapp igen runt 4 km hade för mycket krafter förbrukats.
     Andra halvan av loppet blev mest en sololöpning runt 8:e/9:e plats men på sista varvet gick Meraf starkt igen - faktiskt i princip lika fort som brittiskorna som duellerade om guldet - och avancerade ända upp på bronsplatsen ett halvt steg före belgiskan Belete.
     Meraf är vår tredje kvinnliga seniormedaljör på terräng-EM efter Sara Wedlund (2:a 1995, 1:a 1996) och Johanna Nilsson (3:a 2005).

Bronslaget fr v; Napoleon 13:e, John 34:a, Alexander 9:a och Elmar 6:a.

Bronslaget fr v; Napoleon 13:e, John 34:a, Alexander 9:a och Elmar 6:a.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-EM - M22:
Brons för laget!

DEC
14

Det fanns förhoppningar på att vårt M22-lag skulle kunna blanda sig i medaljstriden - och visst blev det så. Redan halvvägs var man uppe som trea bakom Ryssland och Storbritannien och bronset var faktiskt sedan aldrig hotat.
     Bäst individuellt lyckades Elmar Engholm som sprang ett oerhört väldisponerat lopp där han hela tiden avancerade genom fältet från 62:a vid första varvningen till 6:a i mål!!
     Med Alexander Palm 9:a, Napoleon Solomon 13:e och John Kingstedt 34:a fick vi in hela laget på den övre halvan! Och i lagtävlingen hade vi alltså länder som Frankrike, Spanien, Tyskland och Irland på behörigt avstånd bakom oss.
     Bronset är Sveriges första manliga i lag någonsin på terräng-EM!

Terräng-EM - K22:
Agnes 22:a

DEC
14

Av de två svenska deltagarna låg Maria Larsson länge bäst till runt 16:e plats men bröt på sista varvet. Agnes Sjöström höll sig loppet igenom stabilt ca tio placeringar bakom Maria, men avancerade på slutet till en 22:a plats i mål.

Terräng-EM - P19:
Wille & Emil topp-10!

DEC
14

I ett tufft lopp avslutade Wille Levay och Emil Danielssons oerhört starkt och tog sig på sista varvet från placeringar en bra bit ner i klungan upp till 8:e och 10:e plats individuellt bland de över hundra deltagarna.
     Deras placeringar vid de olika mellantidsstationerna illustrerar uppläggen väl: Wille 53 - 47 - 43 - 27 - 20 - 17 - 8 och Emil 44 - 46 - 45 - 36 - 28 - 23 - 10! Emil passerade alltså 13 konkurrenter på sista 1.1 km-varvet, där han var 6 sekunder snabbare än vinnaren!
     Med sina starka avslutningar lade Wille och Emil grunden för en sensationell 6:e plats i lag precis bakom Storbritannien. Men att det primärt inte handlade om dessa två avslutningar utan om en stabil laginsats visas av att även om Wille och Emill bara hållit sin placeringar på sista varvet hade laget ändå blivit 6:a!
     Detta tack vare att Vidar Johansson också var på den översta fjärdedelen (som 25:a) och att Gabriel Steffensen också var på övre halvan (som 47:a) individuellt. Ja, vi kunde även ha bytt in vår femteman Andreas Jansson (57:a) i stället för Gabriel och ändå hållit vår lagplacering.
     Noterbart också: Suveräne nordiske mästaren för en månad sedan - norske Kristian Tjörnhom blev nu 29:a, dvs han hade tre svenskar före sig.

Meraf har kommit till solen och snön i Borovets efter att ha tränat i Flagstaff (Arizona) i en dryg månad.

Meraf har kommit till solen och snön i Borovets efter att ha tränat i Flagstaff (Arizona) i en dryg månad.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-EM: Hålltiderna

DEC
13

Tävlingarna i Borovets börjar kl 09.30 med F19, den enda klass där Sverige inte har någon deltagare. Sedan ser blågula söndagen ut så här:
     09.48 P19 6.1 km
     Emil Danielsson, Andreas Jansson, Vidar Johansson, Wille Levay, Gabriel Steffensen. (Hela svenska laget är juniorer också nästa år! Ändå gör både Andreas och Vidar sina 3:e JEM-starter och Wille sin 2:a!)
     10.32 K22 6.1 km
     Maria Larsson, Agnes Sjöström. (Maria och Agnes var med i de svenska lag som kom 5:a 2012 resp 2:a 2013 i F19-klassen. Nu möter man alltså upp till två år äldre konkurrenter.)
     11.16 M22 7.8 km
     Elmar Engholm, Alexander Palm, Napoleon Solomon, John Kingstedt. (Elmar, Alexander och Napoleon har tidigare varsin P19-start på EM, Alexanders 36:e plats för två år sedan är bästa placeringen.)
     12.06 K 7.8 km
     Meraf Bahta. (Meraf debuterar på EM men sprang som junior fyra terräng-VM för Eritrea, var 6:a i F19 som 18-åring och 43:a i senior som 19-åring.)
     12.58 M 10.0 km
     Mikael Ekvall. (Mikael har tre tidigare EM, ett som P19 och två som M22, bästa placeringen var som 27:a i M22 för tre år sedan.)
     Arrangören har utlovat både live-resultat och live webbsändning (se länkarna i högerspalten!).
     TV12 sänder ett sammandrag på söndagskvällen kl 22.00-23.30.

Foto: alj

En friidrottslördag i Sätra

DEC
13

Med närmare tvåtusen anmälda starter till Luciaspelen ville det till att det tävlades samtidigt litet överallt i Sätrahallen. På bilden ovan är det sprint i mitten, två höjdhopp till vänster, en kulstötning längst bort och ett längdhopp till höger. Och då har ändå det andra pågående längdhoppet hamnat utanför bildkanten.
     I myllret av mest lokala ungdomar gjorde Irene Ekelund en diskret säsongsdebut - fast på den ovanliga distansen 30 meter. Hon vann förstås överlägset och tiden 4.27 var klart snabbare än i fjol på samma plats (då hon hade två lopp på 4.36/4.41). Dessutom var det bara två av de manliga deltagarna i grenen som sprang fortare.
     Alla resultat från dag 1 av Luciaspelen i Sätra

En tydlig illustration av vad som kan skilja terränglöpning från löpning på arena eller gata/väg.

En tydlig illustration av vad som kan skilja terränglöpning från löpning på arena eller gata/väg.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-EM: Dan före dan

DEC
13

- Det är den tuffaste terrängbana jag har någonsin har sett!
     Det uttalandet kan man hitta i en irländsk tidnings förhandsartikel om söndagens terräng-EM i bulgariska Borovets. Och då skall man veta att de brittiska öarnas grunduppfattning om terränglöpning är betydligt oländigare och lerigare än vår.
     Så det blir verkligen en tungsprungen årgång av terräng-EM med ett underlag helt olikt de torra och fasta "racerbanor" som gällt när mästerskapet gått i Sydvästeuropa. Förklaringen är en kombination av ett i grunden ganska mjukt underlag med tövatten från i dagssolen smältande snö.
     Som synes av bilden ovan är det redan dagen före bitvis rejält geggigt så man kan tänka sig hur det kommer att vara när de manliga seniorerna i morgon skall ge sig ut som sjätte och sista tävlingsklass. Vilka som kommer att gynnas av tungsprungenheten är omöjligt att säga på förhand, det beror inte bara på kroppsstorlek och löpteknik utan också - kanske framförallt - på den mentala inställningen. Man får inget gratis utan det gäller att jobba i varje steg från start till mål.
     Och det skall i alla fall bli sol!

Sista rycket före julpausen

DEC
12

Två Lucialopp - ett i Visby på Gotland och ett i Vretstorp i Närke - är långlöparnas nationella alternativ i helgen, båda går på själva Luciadagen.
     Inomhus är det Luciaspelen i Sätra båda dagarna medan Karlskrona är litet före sin tid med Tomtespelen på söndag.
     Fast helgens stora begivenhet är förstås Terräng-EM på söndag med svenskt deltagande i fem av sex klasser.
     Aktuella tävlingskalendern

Vad händer egentligen med
OS-programmet?

Börjar på ny kula utan kula?

Börjar på ny kula utan kula?

DEC
12

Att Internationella Olympiska Kommittén IOK under sin nye ledare Thomas Bach just nu jobbar intensivt med en analys av vilka utmaningar OS står inför i framtiden är allmänt bekant.
     Analysen har många olika infallsvinklar och en självklar frågeställning är hur det idrottsliga innehållet skall se ut. Redan tidigare har vi ju sett hur den grekisk-romerska brottningen blev ifrågasatt men ändå till slut - som det verkade mycket genom att peka på sin historiska position - räddade sig kvar i en avgörande omröstning.
     Men det är nog ändå oundvikligt på sikt att traditionella idrotter allt oftare kommer att få lämna plats för nya, som en slags konsekvens av "tillgång och efterfrågan" i kombination med att OS inte kan tillåtas bli hur stort som helst.
     Fast under en ganska lång period var IOK väldigt välkomnande både till nya närbesläktade grenar inom etablerade idrotter och till helt nya idrotter. En sådan process kan naturligtvis inte pågå hur länge som helst innan en gallring måste till, och det är väl där man nu hamnat.
     Och det har väckt tankar och spekulationer om att friidrotten som på alla sätt är den största OS-idrotten måste krympas. Det intressanta är dock att friidrotten inte på något sätt har skapat den nuvarande "trängseln" annat än genom vår strävan efter att män och kvinnor skall ha samma möjligheter. (Paradoxalt nog samtidigt som nya enkönade grenar har införts i andra OS-idrotter.)
     Genom medier och bloggar sköljer just nu en debatt om det påstådda förslaget att fyra av våra etablerade grenar - 200m, 10000m, tresteg och kula - skulle ha pekats ut som lämpliga att stryka. Vilken sanning - om ens någon - som ligger i detta utpekande är oklart, men vi har hur som helst tagit ett mer principiellt grepp på problematiken i en specialartikel:
     Läs "Framtidens OS-program?"!

Delar av den svenska EM-truppen testar startrakan i Borovets tre dagar före tävlingen!

Delar av den svenska EM-truppen testar startrakan i Borovets tre dagar före tävlingen!
Foto: Mats Erixon

Terräng-EM: Snön lyser vit på fur och gran ....

DEC
11

Medan större delen av Sverige fortfarande saknar julesnö finns den som synes nere i sydöstra Europa. I alla fall uppe i de bulgariska bergen på centrala Balkan.
     Det är dock mycket möjligt att den hinner smälta bort från EM-banan i Borovets före tävlingsstart, men då kommer det å andra sidan kunna bli rejält lerigt.
     Så långa spikar i skorna lär i vilket fall som helst vara det som gäller på söndag, om man inte vill riskera att halka runt med dåligt fotfäste.

Var med i Hoppet-kampanjen!

Ambassadör Sunneborn

Ambassadör Sunneborn

DEC
11

I vårvintras i TV-programmet "Mästarnas Mästare" berättade Mattias Sunneborn om hur han som 15-åring hade förlorat sin pappa som tog sitt eget liv och hur djupt det hade påverkat. Efter programmet blev Mattias kontaktad av den ideella organisationen "Suicide Zero" med en förfågan om han ville bli ambassadör för dem.
     En förfrågan som Mattias svarade ja på och det har lett fram till kampanjen "Hoppet" där Mattias utmanar alla att göra ett stående längdhopp och utifrån resultatet i centimeter betala in motsvarande belopp i kronor (avrundat uppåt till närmaste hela hundratal).
     Eftersom världsbästat i grenen ligger på 371 centimeter handlar det alltså - beroende på hoppförmåga - om ett belopp på mellan 100 och 400 kronor. Självklart får man runda uppåt ännu mer ....
     Betalningen gör man enklast genom att sms:a Frihoppet200 (eller vilket belopp man nu väljer) till 72 672.
     Pengar går till "Suicide Zeros" arbete med att - genom spridning av kunskap om och förståelse för detta ofta tabubelagda område - förebygga självmord. F n ligger antalet per år i Sverige på ca 1600 och målsättningen för "Suicide Zero" är att radikalt minska det antalet.
     Kampanjen "Hoppet" startades nyligen och har ändå redan samlat in över 100.000 kronor på det speciella kontot!
     * Hemsidan för "Suicide Zero"
     * Nyhetstext om kampanjstarten
     * Hemsidan för Hoppet-kampanjen

Senaste veckan
Veckan 11.12 - 18.12

På TV onsdag kväll: Andreas
Man kan tro att tillvaron för en friidrottare så h...

Snart avslutas första ronden
"Folkomröstningen" om Radiosportens årliga utmärke...

Utökat samarbete med Atea
Sedan 2007 - dvs i drygt sju år - har Svensk Friid...

Tre nya får SOK:s stöd
Idag meddelade Sveriges Olympiska Kommitté att ytt...

Terräng-EM: Medaljligan
33 av friidrotts-Europas 50 medlemsnationer hade s...

Sex heat på 3000m inomhus
63 män och 17 kvinnor ställde upp till start på 30...

Om motionslöpning i Norden
Friidrottens nordiska samarbete har alltid varit n...

Kompletta Rio-programmet
För några dagar sedan skrev vi om det tidsprogram ...

På TV i kväll: Borovets
TV12 sänder kl 22.00-23.30 seniorloppen från dagen...

Terräng-EM:
Bästa utdelningen hittills!

På de tidigare tjugo upplagorna av terräng-EM har ...

Terräng-EM:
Mikael 26:a

Mikael Ekvall gjorde ett stabilt och väldisponerat...

Terräng-EM:
Brons för Meraf!

Efter ett lopp som inte alls blev rytmiskt kunde M...

Terräng-EM - M22:
Brons för laget!

Det fanns förhoppningar på att vårt M22-lag skulle...

Terräng-EM - K22:
Agnes 22:a

Av de två svenska deltagarna låg Maria Larsson län...

Terräng-EM - P19:
Wille & Emil topp-10!

I ett tufft lopp avslutade Wille Levay och Emil Da...

Terräng-EM: Hålltiderna
Tävlingarna i Borovets börjar kl 09.30 med F19, de...

En friidrottslördag i Sätra
Med närmare tvåtusen anmälda starter till Luciaspe...

Terräng-EM: Dan före dan
- Det är den tuffaste terrängbana jag har någonsin...

Sista rycket före julpausen
Två Lucialopp - ett i Visby på Gotland och ett i V...

Vad händer egentligen med
OS-programmet?

Att Internationella Olympiska Kommittén IOK under ...

Terräng-EM: Snön lyser vit på fur och gran ....
Medan större delen av Sverige fortfarande saknar j...

Var med i Hoppet-kampanjen!
I vårvintras i TV-programmet "Mästarnas Mästare" b...

Förra veckan
Veckan 4.12 - 11.12

Terräng-EM: Snön lyser vit på fur och gran ....
Var med i Hoppet-kampanjen!
Terräng-EM:
Meraf en outsider?

Nytt antidopingreglemente
Ett speciellt terräng-EM
Snart är det OS i Rio
Malin hoppar stav igen!
Sebastian Coes valmanifest
Arrangerar SM-tävlingar '16
Årets största innetävling
Helsingfors bygger om
Julklappsjakten dag 2
Nu har också Malin fått sitt hederstecken!
Följ Julklappsjakten direkt!
Vilka springer terräng-EM?
Årets Varvetstipendiater:
Klara och Andreas

Nytt i 2015-programmet
Allt närmare julfriden
"Svenska löpare"
söker sin projektledare

Årets Stockholms-ungdomar:
Simon och Elienor

Två veckor sedan
Veckan 27.11 - 4.12

"Svenska löpare"
söker sin projektledare

Årets Stockholms-ungdomar:
Simon och Elienor

Ungdomlig löparträff
Video: Europeiskt forum
för unga ledare

Nordiskt utbyte kring anläggningar och regler
Årets Bo Ekelund-stipendiat
Årsmötet 2015 utlyses
Sanna i 60m häck-historien
Kim gav spjutinspiration
Tävlingshelgen:
Örebro - Falun - Eskilstuna

Info från valberedningen:
Inför styrelsevalen 2015

Galatider: Erik bäst i Uppsala och Sofi i Västerås
Sommarens diamantprogram
Friidrottsgalan på gång igen!