Lördag 19 april 2014

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

A. Lennart Julin
redaktör
08-30 13 33

Information och
media

Fredrik Trahn
010-476 53 31
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter

Mt SAC:
Meraf 15:30 - som vinnare!

Nordenkampen här i vintras kommer att
<br/>följas av fler uppdrag i landslagsdräkten.

Nordenkampen här i vintras kommer att
följas av fler uppdrag i landslagsdräkten.
Foto: Deca Text & Bild

APR
19

Många svenskar tävlade under fredagen (svensk tid: natten till lördagen) på prestigefyllda "Mt SAC Relays" i Walnut (Californien) och många presterade bra. Men ändå var det ingen tvekan om att dagens svensk var Hälles Meraf Bahta:
     För när Meraf fick chansen i A-heatet på 5000m mot stora delar av USA-eliten (bl a NCAA-suveränen Abby D'Agostino) hängde hon inte bara med bra: För det var Meraf som på slutet kunde spurta ifrån alla och ta hem segern på 15:30.37!
     Ett sju år gammalt personbästa sänktes med 26 sekunder (upp som 3:a genom tiderna bakom Sara Wedlund och Midde Hamrin!) och EM-kvalgränsen underskreds med 15 sekunder. Men ändå var det allra viktigaste och bästa själva segern i den högklassiga konkurrensen!
     Andra svenska glädjeämnen på Mt SAC var nya 1500m-persen 4:15.94 resp 4:24.02 för Hälles Linn Nilsson resp Turebergs Yolanda Ngarambe (som dessutom hann med 2:08.12 på 800m senare på dagen).
     På manliga 1500m var Stenungsunds Johan Rogestedt knappt slagen tvåa i B-heatet på nya utomhusperset 3:44.87.
     Och Umeås Odain Rose öppnade sitt 2014 ute med karriärens hittills snabbaste 100m-lopp - 10.42 - i en vind (+2.2) bara strax över godkänd.
     Dessutom snuddade Upsalas Alex Larsson genom 65.35 vid sitt veckogamla släggpers.

Sista före stängningsdags

APR
18

Med fredagens Ungdomsspelen i Eskilstuna sattes punkten för inomhussäsongen 2013/2014 - nu är det bara utomhus som gäller för i alla fall i ett drygt halvår framåt.
     Därmed borde också våra bästalistor för den här innesäsongen ha nått sina slutliga versioner. Det blev några enstaka justeringar i listorna efter Ungdomsspelen, bl a ett nytt toppresultat i P14 Längd.
     Statistiken för inomhus 2013/2014

Arvikas Axel Danielsson Meiling på väg att säkra manliga guldet före Set Sails Lars-Olof Gävert.

Arvikas Axel Danielsson Meiling på väg att säkra manliga guldet före Set Sails Lars-Olof Gävert.

I villande skogen ...

APR
18

Från Skärtorsdagens terräng-DM för Värmland i Arvika.

23-årigt sponsorsavtal!

APR
17

Det är inte alls ovanligt med mångåriga sponsorsrelationer inom idrottsvärlden - t ex har Svensk Friidrotts samarbete med Folksam nu löpt över ett kvarts sekel. Men de långa samarbetena har uppstått genom att avtal på oftast 4-5 år förlängts/förnyats upprepade gånger.
     Därför var det nog många som först trodde att det handlade om ett feltryck i årtalet när USATF (USA:s friidrottsförbund) igår meddelade att man kommit överens med sportutrustningsföretaget Nike om att förlänga samarbetet fram t o m år 2040!
     Men det var inget feltryck: Redan tre år innan nuvarande avtal skulle löpa ut 2017 hade parterna enats om en ytterligare förlängning på inte mindre än tjugotre år!! En svindlande tidsperiod som innebär att aktiva som ännu inte är födda kommer att ha hunnit avsluta sina karriärer innan avtalet löper ut.
     Frågan är också hur själva friidrotten (och världen) ser ut och fungerar så långt in i framtiden. Går vi lika långt bakåt från idag hamnar vi på slutet av 1980-talet och det var på många sätt en helt annan verklighet än dagens.
     Så för båda parterna är det ett ganska stort mått av djärvhet inblandat när man nu knutit upp sig så långt in i framtiden.
     Pressmeddelandet på USATF:s hemsida

Foto: alj

Friidrott i gula liljornas tid

APR
17

Fyra röda dagar i rad innebär en långhelg som huvudsakligen ägnas åt annat än idrottstävlande, framförallt dagarna i mitten. Men litet aktivitet blir det ändå "på kanterna" härhemma:
     På Långfredagen körs Ryssbergsloppet i Sölvesborg och samtidigt sätts punkt för den nationella innesäsongen med Ungdomsspelen i MunktellArenan i Eskilstuna. En säsong som f ö inleddes på samma plats för nu drygt fem månader sedan, den 9 november.
     På Annandagen erbjuds tre långloppsmöjligheter: Skrylleloppet i Skåne, Hallarydsloppet i Småland och Enhörnas Påsksmäll i Södermanland.
     Tävlingslänkarna finns i vår aktuella kalender!
     Den europeiska marathonsäsongen har tagit påskledigt men i USA är det på Annandagen dags för superklassikern Boston Marathon. Intressantaste svenska namnet i startlistan där är Högbys David Nilsson.
     Överhuvudtaget snurrar USA-friidrotten på som vanligt även på arena. Största begivenheten är Mt SAC Relays i Los Angeles-förorten Walnut. Den tävlingen har lockat inte bara universitetsfriidrottare från i princip hela USA utan också en del svenskar som är på träningsläger därborta.
     I anmälningslistorna finns därför dryga tjugotalet svenskar listade, bl a Meraf Bahta (5000m), Johan Rogestedt (1500m), Odain Rose (100m), Elias Håkansson (slägga) och Maria Larsson (hinder). Tävlingarna pågår torsdag-lördag där merparten av svenskarna är igång på fredagen (dvs natten till lördag svensk tid).

Junior-VM 2016 till Kazan

APR
16

Sista dagen på Internationella Friidrottsförbundet IAAF:s styrelsemöte i Dakar kom det formella beslutet att JVM 2016 skall arrangeras i ryska Kazan.
     Ingen direkt sensation dels eftersom Kazan var enda kandidaten, dels eftersom Kazan mycket väl lyckades med arrangemanget av "Student-OS" Universiaden sommaren 2013.
     Anm: Kazan ligger drygt 70 mil rakt österut från Moskva.

Inte den här gången heller

APR
16

Hon har vunnit IEM förkrossande överlägset (mars 2013), hon har vunnit VM (augusti 2013), hon har vunnit inne-VM i utklassningsstil (mars 2014), hon har gjort världens nästa snabbaste inomhus (både februari 2013 och februari 2014, i år var det även europarekord).
     Men inget av detta har räckt för att Abeba Aregawi skall bli "Månadens" i webbomröstningen på Europaförbundet EA:s hemsida.
     Nu i vinter gav hennes 3:57 i Globen en tredjeplats för februari bakom Olha Saladuha (14.65 i tresteg i ukrainska mästerskapen) och Maria Kutjina (2.01 i höjd i Globen). Läs mer.
     Och för mars räckte inte den historiska 1500m-krossen i Sopot till mot vare sig Sandra Perkovic (70.51 i diskus på hemmaplan) eller Angelika Cichocka (IVM-silver på 800m på 2:00) eller Eloyse Lesueur (IVM-guld i längd på 6.85).
     Läs mer på EA:s hemsida.

APR
16

Rubriker är till för att fånga uppmärksamheten och det gjorde den här tvåspaltaren trots att den återfanns längst ned på sidan två i tidningen Metro förra måndagen. I alla fall reagerade den friidrottsintresserade direkt!
     Fast när man sedan läste texten blev man lätt besviken eftersom Nordiska Diskuschampionatet i Malmö inte hade varit en skönhetstävling för kastredskap utan en skönhetstävling för en sorts akvariefiskar.
     Men nästa tanke blev förstås: Varför finns det inte skönhetstävlingar för kastredskap? För kulor och släggor är det förstås inte så mycket utrymme för dekorationer i utformningen men för spjut och diskusar finns sådana möjligheter.
     Och i spjut har dessa designmöjligheter i färg och form också utnyttjats av tillverkarna i många år. Men veterligen hittills inte i diskus. Där har det alltid varit lackat trä eller enformigt enfärgad glasfiber som gällt. Eller?
     Eller finns det därute några seriösa kandidater till titeln "Snyggaste diskusen"? Hör i så fall av er till Redaktionen med bilder så kanske vi kan utse en vinnare av ett "Diskuschampionat" som handlar om riktiga diskusar!

VM 2019: Barcelona,
Doha eller Eugene?

Har ambitionen att bli
<br/>även Tracktown World!

Har ambitionen att bli
även Tracktown World!

APR
15

2003-2013 genomfördes sex friidrotts-VM och med undantag för Helsingfors 2005 (som fick hoppa in som reserv för London som ursprungligen fått arrangemanget men som misslyckades med att få fram den tilltänkta nya arenan) har värdstäderna varit mångmiljonmetropoler. Minst har varit Berlin och Daegu med runt 4-5 miljoner.
     Och det blir superstäder minst två VM framåt genom att 10+ miljonersstäderna (och f d OS-värdarna) Beijing och London tilldelats mästerskapen 2015 resp 2017. Men sedan kan trenden komma att brytas, för när ansökningstiden för VM 2019 löpt ut fanns de tre kandidaterna Barcelona, Doha och Eugene.
     Stor-Barcelona har också 4-5 miljoner men varken Doha (Qatar) eller Eugene (Oregon) är några jättestäder.
     Stor-Doha är runt 1.5 miljon och "Stor"-Eugene bara en tredjedels miljon. Visserligen kallar Eugene-folket sig själva för "Tracktown USA" men frågan är hur IAAF ser på avsaknaden av i stort sett all föreskriven infrastruktur - inkl ett VM-mässigt friidrottsstadion.
     För en tävling som JVM - som man ju arrangerar i sommar - är Eugene och friidrottsarenan Hayward Field (kapacitet runt 20.000) lagom. Men ett senior-VM på en idrottsplats snarare än ett stadion och i en stad med ytterst begränsad hotellkapacitet?
     Vad gäller Doha finns sommarhettan som ett stort problem. Deras Diamond League-gala går i början på maj men ett VM skulle hamna i augusti. Nyligen signalerade ju FIFA att det fotbolls-VM 2022 man gett till Qatar förmodligen kommer att spelas "på vintern".
     Beslutet om arrangör för friidrotts-VM 2019 kommer att tas av IAAF-styrelsen i november. Då kommer man även att utse arrangör för UVM 2017 (Buenos Aires, Nairobi eller Greensboro, USA), terräng-VM 2017 (Kampala, Uganda eller Manama, Bahrain) och Kontinentalcupen 2018 (Ostrava eller Bydgoszcz).
     Hittills klara internationella mästerska 2015-

Kvala nu till VM nästa år?

APR
15

Det kan tyckas att nästa VM - det som skall gå i "Fågelboet" i Beijing i slutet av augusti 2015 - är långt bort i tiden och självklart ligger huvudprioriteten just nu på EM i Zürich ett år tidigare. Dessutom börjar ju inte den ordinarie VM-kvalperioden förrän i höst efter säsongen (1 oktober).
     Men faktum är att för några grenar öppnades kvalfönstret redan vid nyår. Det gäller "sällan-tävlings"-grenarna 10000m, mångkamp och marathon. Där har det alltså gått bra att kvala in sedan drygt ett kvartal tillbaka. Det har bara funnits en liten hake: Att kvalgränserna inte varit fastställda.
     Idag vid IAAF:s council-möte i Dakar togs dock det formella beslutet. Så nu vet vi att det är 27:45/32:00 som gäller på 10000m, 8.075/6.075 i mångkamp och 2:18/2:44 på marathon.
     Men - säger säkert den observante - skall det inte vara dubbla gränser? En A och en B? Så som det ju varit sedan VM infördes för över trettio år sedan? Nej, i samband med VM i somras sas det att IAAF-council skulle göra om kvalsystemet så att det i fortsättningen skulle bli en enda gräns.
     Några närmare detaljer om det nya upplägget har dock inte blivit kända, men dagens besked visar i alla fall att IAAF gått vidare med den planerade nyordningen. Man kan väl ana (hoppas?) att ett land får anmäla upp till tre aktiva under förutsättning att alla klarat aktuell gräns.
     Jämför man de nya gränserna med vad som gällde för Moskva kan man se att de ligger mellan gamla A och B med en viss dragning mot A-hållet. Inga gamla resultat gäller alltså för Beijing, men av dagens svenska aktiva gjorde Marcus Nilsson och Sofia Linde strax över resp gräns i somras och Jessica Samuelsson högt över 2012.
     Anm: Kvalgränserna för övriga grenar kommer att offentliggöras i november 2014.

Målbilden för Europas friidrottare 2014.

Målbilden för Europas friidrottare 2014.
Foto: www.zuerich2014.ch

Vad som gäller i sommar

APR
15

Om bara fyra månader pågår årets internationella mästerskapshöjdpunkt EM i Zürich för fullt. Under de sex tävlingsdagarna skall det delas ut medaljer i 43 individuella grenar (inkl tre gånggrenar), 4 stafetter och två lagtävlingar (Europacupen marathon).
     Nu har arrangörerna presenterat årets medaljdesign för vilken formgivaren Alfredo Häberli svarat. En design där han arbetat in tävlingsarenan "nya" Letzigrunds karaktäristiska arkitektur (som ju också är utgångspunkten för tävlingsloggan).
     Läs mer om medaljerna på arrangörens hemsida.

Vad hände i USA i helgen?

Alex är flitig med nya personbästan.

Alex är flitig med nya personbästan.
Foto: Deca Text & Bild

APR
14

Jo, bland annat det här:
     * Trångsvikens Erika Wiklund visade med 1.88 i första utetävlingen att hennes 1.88 i vintras inte var någon tillfällighet. Så det sex år gamla perset 1.91 kan komma under attack. Liksom EM-kvalgränsen 1.90. Erika snuddade nu dessutom vid 13 meter i tresteg med 12.96w.
     * Nytt pers för tredje gången nu i vår för Upsalas Alex Larsson i slägga: Första var 63.52 på European Winter Throw, andra 64.56 för en vecka sedan och nu kom 65.45. Alex hade dessutom ett kast på 65.40 i serien, så det kan nog komma fler höjningar framöver.
     * Spårvägens Julia Wiberg öppnade sitt 2014 i diskus med att direkt i första tävlingen höja personliga rekordet med 16 cm till 54.23 (6:a genom tiderna).
     * Öresunds Lina Bengtson jobbar sig allt närmare dröm-50 i diskus: 46.69 när året började, 47.36 för ett par veckor sedan och nu 48.82.
     * Turebergs Caroline Gyllenbern höjde sitt utepers i höjd med 2 cm till 1.77. Tuffa 5 cm-höjningar gjorde att hon sedan ställdes inför 1.82 (3 cm över totalperset).
     * 99:an Armand Duplantis (IK Stål i Sverige) klarade 4.57 i stav i sina regionala skolmästerskap.
     I vår svenska USA-resultatbörs finns sjutton tävlingar från den gångna långhelgen.

Inget snack om saken: Wilson Kipsang var inte bara först i mål i mästarmötet i London - han var också den klart fräschaste och mest oberörde efteråt!

Inget snack om saken: Wilson Kipsang var inte bara först i mål i mästarmötet i London - han var också den klart fräschaste och mest oberörde efteråt!
Foto: Deca Text & Bild

Wilson Kipsang nr 1 på maran
- och inte bara just precis nu?

APR
14

Det med spänning emotsedda mästarmötet i London Marathon gav ett mycket klart besked om vem som är världens just nu bäste marathonlöpare:
     Världsrekordhållaren Wilson Kipsang flöt visserligen länge bara med i klungan, men när han väl bestämde sig med ca milen kvar var loppet hans. Bara landsmannen Stanley Biwott klarade första tempohöjningen och när Kipsang satte in sin spurtväxel vid 40 km var även Biwott maktlös.
     Och det handlade om en verklig uppväxling (alltså inte om att sakta mindre än konkurrenterna) i två steg: 5 km-bitarna 30-35 resp 35-40 gick ca halvminuten snabbare (14:32/14:38) än 25-30-biten! Och sista 2.195 km speedade han upp ytterligare (till 14:19-tempo!).
     Just förmågan att faktiskt spurta (alltså att kunna höja tempot efter tre mil och ytterligare efter fyra mil) är Wilson Kipsangs verkliga spetskompetens: Redan när han presenterade sig på allvar internationellt med 2:04-segern i Frankfurt 2010 gjorde han biten från 40 km och in på 6:12!
     Ett år senare på samma plats missade han världsrekordet med några retfulla sekunder efter en 6:23-avslutning, i världsrekordet i Berlin i fjol var det 6:11 och nu i London alltså 6:17! Avslutningar som gått i ett tempo som motsvarar 1:59-2:01 på fulla marathonsträckan,
     Nu är ju matematiken inte så enkel att man kan multiplicera spurttempot och få en möjlig sluttid. På bana funkar det inte alls, men på marathon är bilden litet annorlunda. Plus att Kipsangs superfinishar ju kommit i lopp där han inte direkt "joggat" fram till spurten utan öppnat på 1:01/1:02.
     Totalt har Kipsang fr o m debuten (som 28-åring utan egentliga banmeriter) i Paris 2010 (3:a på 2:07) gjort tio marathonlopp, vunnit sju (inkl 2 x Frankfurt, 2 x London, 1 x Berlin, har alla tre banrekorden) och gjort under 2:05 hälften av gångerna (2 x 2:03 + 2 x 2:04).
     Så även om enda mästerskapsframträdandet hittills - OS i London 2012 - slutade med "bara" brons finns det anledning att fundera på om inte Wilson Kipsang nu måste rankas som tidernas bäste (OBS: Inte samma sak som den mest meriterade) på marathonsträckan.
     Kipsangs specifika begåvning för sträckan illustreras ganska väl av en jämförelse med haussade debutanten Mo Farahs lopp: Britten gick aldrig med i tätklungans "rusning" (14:22 på första 5 km!) i början och vid halva skiljde 37 s.
     Men trots det återhållsammare upplägget kom han aldrig närmare: Vid 25 km var gapet 48 s, vid 30 km 1:03, vid 35 km 2:07, vid 40 km 3:21 och i mål 3:52. I princip tappade han alltså ca minuten per halvmil på Kipsang på slutet inkl halvminuten från 40 km och in.
     Skall vi gissa att Farah efter den erfarenheten kommer att fortsatt prioritera bana inför kommande VM och OS?

Fredrik dagens svensk

APR
13

Även om världens blickar idag var riktade på London var det samtidigt i Rotterdam som söndagens svenska marathonprestation gjordes:
     Ullevis Fredrik Johansson svarade nämligen för en suveränt väldisponerad insats med halvor på 1:10:18/1:10:35 till slutliga 2:20:53 i mål som 22:a i loppet.
     Det innebär att det ett och ett halvt år gamla perset (Frankfurt hösten 2012) 2:25:09 sänktes med över fyra minuter. Och det var verkligen ett lyft som byggdes på jämn fart:
     Fredriks 5 km-bitar gick på i tur och ordning 16:32 - 16:37 - 16:42 - 16:36 - 16:49 - 16:55 - 16:37 - 16:52, dvs med en spridning på bara 23 sekunder!
     Fredriks tid sätter dessutom in honom på en aktuell andraplats i "kölistan" för Europacupen i Zürich, strax bakom Hammarbys Emil Lerdahl (2:20:14 i Sevilla i februari) och strax före Studenternas Patrik Engström (2:21:42 i Valencia i november).
     I Rotterdam hade Hässelbys Niklas Andersson och Henry Gross 2:31:45 resp 2:33:40. Dagens näst snabbaste svensk fanns i London där Hälles Martin Kjäll-Ohlsson noterade 2:27:38.

Marathonsöndagen:
London lajv på TV

APR
12

Söndagens stora begivenhet är förstås London Marathon där kvinnliga eliten startar kl 10.15 och den manliga 11.00.
     Eurosport sänder direkt från kl 10.00 och fram till ca 13.15.
     Rotterdam Marathon startar kl 10.30 (samma start för män och kvinnor).
     Det går även en stor mara i österrikiska huvudstaden Wien. Där är starttiden kl 09.00 och arrangören har utlovat webbsändning av hela loppet via sin hemsida.

En riktig terrängstart skall - som här idag på 'Knorren' i Trollhättan - ske på ett stort öppet gräsbevuxet fält!

En riktig terrängstart skall - som här idag på 'Knorren' i Trollhättan - ske på ett stort öppet gräsbevuxet fält!
Foto: Deca Text & Bild

Visst finns det terränglopp!

APR
12

Härhemma i Sverige var det traditionellt terränglöpning som "gällde" under april månad, med en upptrappning från lokala lopp via DM till SM den sista helgen. Men nu har ju SM-terrängerna flyttat ett halvår framåt till senhösten och dessutom har den allmänna trenden i "löpningsbranschen" på senare år varit från terräng till landsväg.
     Men helt försvunnen är ändå inte terränglöpningen och ett arrangemang som verkligen håller liv i traditionen är TIF-terrängen i Trollhättan. Årets lopp gick idag och var faktiskt det 87:e i ordningen!
     Och glädjande nog samlade det nästan tvåhundra deltagare varav knappt hälften ungdomar/juniorer. Allra snabbast på huvuddistanserna var Mullsjös Jenny Widarsson och Mariestads Andreas Magnusson.
     Resultatlista TIF-terrängen 2014

Senaste veckan
Veckan 12.4 - 19.4

Mt SAC:
Meraf 15:30 - som vinnare!

Många svenskar tävlade under fredagen (svensk tid:...

Sista före stängningsdags
Med fredagens Ungdomsspelen i Eskilstuna sattes pu...

I villande skogen ...
Från Skärtorsdagens terräng-DM för Värmland i Arvi...

23-årigt sponsorsavtal!
Det är inte alls ovanligt med mångåriga sponsorsre...

Friidrott i gula liljornas tid
Fyra röda dagar i rad innebär en långhelg som huvu...

Junior-VM 2016 till Kazan
Sista dagen på Internationella Friidrottsförbundet...

Inte den här gången heller
Hon har vunnit IEM förkrossande överlägset (mars 2...


Rubriker är till för att fånga uppmärksamheten och...

VM 2019: Barcelona,
Doha eller Eugene?

2003-2013 genomfördes sex friidrotts-VM och med un...

Kvala nu till VM nästa år?
Det kan tyckas att nästa VM - det som skall gå i "...

Vad som gäller i sommar
Om bara fyra månader pågår årets internationella m...

Vad hände i USA i helgen?
Jo, bland annat det här: * Trångsvikens Erika Wik...

Wilson Kipsang nr 1 på maran
- och inte bara just precis nu?

Det med spänning emotsedda mästarmötet i London Ma...

Fredrik dagens svensk
Även om världens blickar idag var riktade på Londo...

Marathonsöndagen:
London lajv på TV

Söndagens stora begivenhet är förstås London Marat...

Visst finns det terränglopp!
Härhemma i Sverige var det traditionellt terränglö...

Förra veckan
Veckan 5.4 - 12.4

Marathonsöndagen:
London lajv på TV

Visst finns det terränglopp!
Långtifrån bara London
Bästa maran någonsin?
Månadens i februari: Anna
- När man tycker att träningen är rolig så utvecklas man också mer!
Hela uppländska historien!
Abeba bäst i Europa?
Landslaget i sommar?
På TV i kväll
Söka Elitidrottsstipendium?
Världens lägsta höjdhopp?
På Bubkas twitterkonto
Tävling, tävling, tävling, ...
- Jag känner mig hedrad, omtyckt och uppmärksammad på ett väldigt speciellt sätt!
Ur "Tävlingsföreskrifter för Allmän Idrott och Atletik"
Fråga som förgäves sökte svar
Möter våren på Fuerteventura
Charlotte 2:42 - Frida 2:43
Marathonsöndagen: Paris (på Eurosport), Milano, Zürich, ....
Premiär som blev repris
Tema: Galornas framtid
Löptränare tar ett steg till

Två veckor sedan
Veckan 29.3 - 5.4

Marathonsöndagen: Paris (på Eurosport), Milano, Zürich, ....
Premiär som blev repris
Tema: Galornas framtid
Löptränare tar ett steg till
Så svårt kan det faktiskt vara
att sätta ett godkänt rekord

Nu är det officiellt
Helgen härhemma
Det blir förstås precis en mil!
Står april i almanackan ...
Ett vägvisande VM summeras
Viras oönskade dilemma
Nya i Ungdomsrådet 2014:
Alice och Patrick

På TV i kväll:
Inget Malmö Games i sommar
Mångkampsträff på Bosön
Veteran-VM i Budapest
- Jag har en klockarkärlek för idrotternas idrott!
Årets ungdomsstipendiater
Helgens nya pers i USA
Adil klarade EM-gränsen
Björn Eriksson ny ordförande
Två nya i styrelsen
Förslagen & motionerna
PM: Olle krossade banrekord
Vägen till rekordet
Årsmötet 1: Dåtid & framtid
Förbundsårsmötet inlett
Andreas vår bäste motionär
Isabellah 1:12 - Lena 1:14
Mikael om rekordet:
Svenskt rekord av Mikael!
Idag på TV: Halvmaran