Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 25 februari 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


ISM-målet: ”Inget annat än guld”

Alexander Brorssons mål är tydligt inför söndagens start.

Alexander Brorssons mål är tydligt inför söndagens start.
Foto: Deca Text & Bild

FEB
24

Tidigare under dagen öppnade biljettförsäljningen för allmänheten inför Finnkampen 2-3 september på Stadion i sommar. Redan nu har ungefär 1000 biljetter sålts. Innan dess väntar en del tävlingar, bland annat ISM. Mästerskapet hålls för första gången på Telekonsult Arena där det under eftermiddagen hölls presskonferens.
     Två aktiva från Athletics 24Seven var på plats under presskonferensen: Fanny Roos och Alexander Brorsson. Fanny menar att träningen flutit på bra och hon känner sig peppad inför morgondagens kulstötning på eftermiddagen, 15.55. Fanny har en stöt på 17.20 som längst i år, tangerat inomhuspers. Till nästa veckas mästerskap i Belgrad hoppas hon på final, men först ISM.
     – Träningen har gått bra, men det känns som att det finns betydligt mer så det är bara fortsätta tävla så kommer det, säger Fanny under eftermiddagens presskonferens.
     Fanny har sedan tidigare tre raka ISM-guld men är inte kaxig för det. Men guldet, ja det vill hon givetvis ta hem igen.
     – Jag vill göra en bra tävling innan inomhus-EM så jag kommer försöka stöta så långt som möjligt och försvara guldet.
     ”Känner mig trygg i det jag gjort i vinter”
     Alexander Brorsson ligger precis som Fanny etta på Sverige-statistiken i sin gren. Med tiden 7.79 leder han några hundradelar över tvåan Fredrick Ekholm från Huddinge på 7.88.
     – Vi får hoppas på att det går bra. Jag känner mig i bra form, jag känner mig trygg i det jag gjort den här vintern och för mig finns det inget annat än att ta ett guld, säger Alexander.
     Tidsmässigt då?
     – Jag tror att det är fullt möjligt att slå personligt rekord. De senaste två åren har jag inte riktigt trott på mig själv. Nu är det fullt möjligt, under 7.73 hade varit kul.
     Brorssons andra IEM
     
Alexander som redan är klar för IEM vill få revansch från 2013 års IEM i Göteborg. Då åkte han ut i försöken och slutade på en 19:e plats. Nu vill han mer.
     – Det mästerskapet var lite annorlunda. Det var ganska mycket uppmärksamhet då det var på hemmaplan. Förra gången var det en sådan stor upplevelse och då var jag faktiskt nöjd över att vara där men det är jag inte den här gången. Den här gången ska jag ta mig vidare från försöken också.
     Till sommaren väntar då eventuellt Finnkampen för Alexander om han fortsätter i samma takt.
     – Jag själv har inte tittat så mycket mot utomhussäsongen än men mitt resultat utomhus är jag inte speciellt nöjd med. Jag har betydligt mer att ge på 110 meter häck än vad jag visat för mig själv. Jag ser fram emot en utomhussäsong sen får vi se hur långt det räcker med mästerskap, säger han.
     /Frida Hogstrand

Sofie siktar mot pers i Växjö

FEB
24


     
     Sofie Skoog är en av de stora namnen under helgens ISM i Växjö. På Nordenkampen i Tammersfors för någon vecka sedan satte hon nytt årsbästa med 1.92. För Friidrottskanalen berättar Sofie om hur hon tänker lägga upp träningen inför kommande IEM samt vad hennes förhoppningar inför ISM är.
     /Frida Hogstrand

LIVE: Presskonferens inför ISM

FEB
24

Imorgon drar inomhus-SM igång i Växjö. Många aktiva är redan på plats inför helgens grenar. IEM I Belgrad närmar sig även det mästerskapet med stormsteg. Idag 17.30 hålls en presskonferens inför tävlingarna. ISM inleds imorgon kl 12.00 och avslutas på söndag kl 16.00.
     Presskonferensen live
     
     /Frida Hogstrand

Fanny Roos är en av favoriterna från Växjö. Bilden är från förra årets ISM i Malmö.

Fanny Roos är en av favoriterna från Växjö. Bilden är från förra årets ISM i Malmö.
Foto: Deca Text & Bild

ISM i Växjö: ”Det kommer gå fort”

FEB
24

Imorgon är det dags för IFK Växjö att hålla i årets upplaga av ISM. Mästerskapet som hålls i Telekonsult Arena är det första svenska seniormästerskap arenan haft. Förra året hölls dock IJSM och IUSM på just årets seniorarena.
     Även om kvoten för herrar 60 meter redan är fylld till IEM så kommer det bli en hård kamp om vem som kommer stå överst på prispallen. Hela fjolårets finalister på 60 meter förutom Malmö AI:s Emmanuel Dawlson är nämligen anmälda. En intressant start blir Huddinges Tom Kling-Baptiste som gör sin säsongsdebut i helgen. Tom knep silvret i fjol efter Thorengruppens Odain Rose. Odain sprang då in på nytt personbästa (6.62), tiden gäller fortfarande som hans pers.
     Svenska rekordinnehavaren på 200 meter, både inne-och utomhus, Johan Wissman springer under söndagen 12.00 i ett relativt litet startfält där 13 stycken är anmälda. Johan är även anmäld på dubbla distansen som går dagen före 13.00. Bland 200 meter herrar hittar vi Nordenkampendeltagaren Erik Annerfalk från Ullevi som har ett säsongsbästa på 21.70, Spårvägens Nil De Olivera har 21.75 från Sätrahallen i början av månaden samt Kling-Baptiste, som även i denna gren gör säsongsdebut.
     Hemmahoppen
     En som tävlar på hemmaplan i helgen är Alexander Brorsson från Athletics 24Seven. Alexander (SB 7.79) ställs mot fjolårsmästaren Hammarbys Amir Shaker. Junioren Max Hrelja från Linköpings GIF som slog till med ett superlopp på IJSM ställs är även han anmäld.
     Höjdhopparen från Nordenkampen Yuan-Zhyong Wu från IFK Växjö är anmäld till helgens uppgörelse och får tävla mot säsongens storhoppare Fabian Delryd från Täby IS. Annars är Fanny Roos från Athletics 24Seven en stor hemmafavorit. Växjöfödda Angelica Bengtsson, tävlandes för Hässelby SK gör precis som Tom sin säsongsdebut i helgen. Imorgon efter lunch (lördag) väntas hon tävla mot Örgrytehopperskan Michaela Meijer, Ullevis Malin Dahlström och Lisa Gunnarsson från Hässelby.
     ”Fantastisk hall”
     
Projektledare Jan Bengtsson menar att förberedelserna går bra och att föreningen ser fram emot helgens alla starter.
     – Det kommer bli jättebra. Det är en fantastisk hall, det är den finaste du kan se i Sverige i alla fall. Den här verkligen lämplig för att ha stora tävlingar i.
     Hur skulle du säga att banorna är?
     
– De är snabba. Aktiva åker ofta hit och springer fort på 200- och 400 meter. Det kommer gå fort i helgen, säger han.
     Många spännande grenar
     
Ett lopp som är upplagt för att gå riktigt snabbt är kvinnors 60 meter häck. I startlistan finns unga Amanda Hansson, IEM-klara Elin Westerlund från Spårvägen samt Maja Rogemyr från IF Göta Karlstad. Maja har ett säsongsbästa på 8.34. Spårvägens Daniel Ståhl gör en spännande start i kula på lördag 14.05. Daniel har sedan helgen i Tammerfors 19.60 som pers.
     Enligt Jan Bengtsson är det 360 starter till helgen där flest deltagare är på herrar 60 meter och herrar 3 000 meter med 27 deltagare vardera. På 1500 meter herrar är det 24 stycken anmälda, en gren där svenska rekordinnehavaren Kalle Berglund ställer upp i. Kalle är även anmäld på 800 meter.
     400 meter är den gren som lockar flest kvinnor där det totalt är 24 starter. Med en dag kvar innan mästerskapet tror Bengtsson på en full hall.
     – Det blir nog ganska ordentligt med folk, det ska bli roligt.
     * Tidsprogram
     * Anmälda
     /Frida Hogstrand

Foto: Deca Text & Bild

Sanna Kallur: "Jag känner mig nöjd och färdig med tävlandet"

FEB
24

Sanna Kallur har bestämt sig för att inomhus-EM i Belgrad blir hennes sista tävling i karriären.
     /Fredrik Trahn

Khaddi Sagnia, Daniel Ståhl, Sofie Skoog och Michel Tornéus - nya Team Atea.

Khaddi Sagnia, Daniel Ståhl, Sofie Skoog och Michel Tornéus - nya Team Atea.
Foto: Ryno Quantz

Atea fortsätter satsa på friidrotten - nya talanger till Team Atea.

FEB
24

I år firar Atea 10 år som partner till Svensk Friidrott, och de gör det genom att knyta till sig tre nya ambassadörer och samtidigt förlänga avtalet med en av friidrottens absolut största stjärnor de senaste åren.
     Hammarbys Michel Tornéus har under flera år varit en av Ateas ambassadörer och när hans avtal nu förlängs passar Atea på att teckna nya avtal med Spårvägens Daniel Ståhl, Götas Sofie Skoog och Ullevis Khaddi Sagnia.
     – De fyra talangerna som vi har valt att stötta representerar en bra mix av både framtidshopp och erfarenhet. Vi tror på dem och deras kapacitet att prestera när det gäller, säger Mia Nyqvist, sponsoransvarig Atea.
     
     Värdefull stöttning
     Förbundskapten Karin Torneklint lyfter fram Ateas långa engagemang inom friidrotten som mycket värdefullt.
     – Atea har under många år stöttat Svensk Friidrott och några av våra absolut bästa friidrottare. Det har varit mycket värdefullt för såväl förbundet som för de aktiva som har kunnat fokusera ordentligt på sin satsning. Att Atea nu väljer att bli sponsor till några av dagens största stjärnor är väldigt roligt. Jag är övertygad om att Atea, Svensk Friidrott och ambassadörerna i Team Atea har många spännande år framför sig tillsammans, säger hon.
     Atea är nationell partner till Svensk Friidrott och samarbetet innefattar bland annat den gemensamma satsningen på Friidrottsgalan och engagemang i samband med SM-milen, Finnkampen och Friidrotts-SM.
     /Magnus Fridell

Fredrik Trahn, Hillevi Thor, Frida Hogstrand och Magnus Fridell.

Fredrik Trahn, Hillevi Thor, Frida Hogstrand och Magnus Fridell.
Foto: Ryno Quantz

Förändringar på redaktionen

FEB
24

Redaktionen för friidrott.se och Svensk Friidrotts kommunikationsavdelning förändras.
     Magnus Fridell (redaktör och kommunikatör) avslutar sin anställning 10 mars för annat uppdrag. Han ersätts av Frida Hogstrand på ett vikariat fram till 15 september. Fredrik Trahn (kommunikationsansvarig och presschef) går på föräldraledighet 25 februari till 15 september och ersätts under tiden av Hillevi Thor som i dagsläget är ansvarig för Svenska löpare. Därför har ett vikariat för Hillevi Thors tjänst utlysts.
     
/Stefan Olsson

Via finnkampen.se bokar du dina biljetter till Finnkampen.

Via finnkampen.se bokar du dina biljetter till Finnkampen.

Nya finnkampen.se – platsen för din biljett till Finnkampen

FEB
24

Nu har vi öppnat den nya webbplatsen finnkampen.se. Här kommer du att hitta allt om den stora friidrottsfesten på Stockholms Stadion 2-3 september och här köper du dina biljetter.
     Här kan du läsa om biljettpriser och platser på Stadion, gruppbokning och företagspaket och framför allt föreningspaket för friidrottsföreningar.
     Besök oss redan idag för att säkra din plats!
     /Fredrik Trahn

Bianca Salming, mångkamp uttagen till inomhus-EM i Belgrad.

Bianca Salming, mångkamp uttagen till inomhus-EM i Belgrad.
Foto: Ryno Quantz

Se bilderna från landslagets presskonferens

FEB
24

I tisdags hade landslaget presskonferens och upptaktsträff inför friidrottsåret. Förutom Karin Torneklint deltog Kalle Berglund, Michel Tornéus, Bianca Salming, Fabian Delryd, Maria Jansson och Fredrik Samuelsson.
     Se fotograf Ryno Quantz bilder från pressträffen.
     /Fredrik Trahn

Frågesporten: Årets vinnare heter ...

FEB
24

Igår presenterade vi de rätta svaren på friidrott.se:s Julfrågesport 2016. Frågorna varierade uppenbart en hel del i knepighet och det här året var det inte någon som lyckades få "alla rätt".
     Framförallt var det fråga 9 - den om bästa släktingar - och fråga 18 - den om när tre man samtidigt gått under det gällande världsrekordet som vållade bekymmer.
     För fråga 9 var haken att den typen av statistik aldrig publicerats utan det gällde att själv hitta kopplingar mellan aktiva som kanske aldrig tävlade samtidigt eller som tävlade för "ett mannaminne sedan". Det senare gällde t ex bästa bröderna Kenneth och Ulf Högberg som ju var aktiva för bortåt ett halvt sekel sedan.
     För fråga 18 bestod klurigheten i att det faktiskt hänt inte bara en gång utan både i finska Åbo i juli 1957 och i tyska Koblenz i augusti 1980. Nästan alla hade hittat Åbo-fallet (som ju var extra speciellt genom att alla de tre löparna var finländare födda 1933 som hette Olavi i förnamn), ett par hade funnit Koblenz men bara en - Ola Norgren, som verkligen förtjänar en guldstjärna - hade upptäckt båda!
     I slutänden var det en tätklunga på sex man som var felfria på alla frågor utom nr 9 och 18. Alla dessa hade missat nr 18 men två hade fixat den andra knepigheten, nr 9.
     Så mellan dem fick det bli "målfoto", dvs avgörande för segern blev när svaren skickats in. Och då visade det sig att Göran Odmyrs svar var daterat kl 20.33 den 2 januari medan Birger Fogelbergs skickades kl 20.23 den 3 januari.
     Så årets frågesportvinnare heter alltså Göran Odmyr, som därmed faktiskt kan titulera sig obesegrad i friidrott.se:s Julfrågesport eftersom han nu deltog för allra första gången.
     I övrigt bestod tätklungan däremot bara av tidigare vinnare: Birger Fogelberg, Christer Söderberg, Fredrik Rogö, Birger Fält och Glenn Rosendahl.
     De och alla andra hugade får snart chans till revansch för det är ju faktiskt nu bara tio månader kvar till det är dags för Julfrågesporten 2017!
     / A. Lennart Julin

Kalle laddar om efter rekordloppet

FEB
23


     
     Under hela vintern har Spårvägens Kalle Berglund varit i sitt livs form och i lördags fick han ordentlig utdelning då han satte nytt svenskt rekord på 1 500 meter.
     Nu i helgen står han på startlinjen i Telekonsult Arena när årets inomhus-SM avgörs, ett mästerskap som sänds live i Friidrottskanalen, men han har inte alltför stora förhoppningar om några supertider där då han under den här veckan tränat stenhårt för att vara i så bra form som möjligt när inomhus-EM avgörs nästa helg i serbiska Belgrad.
     För Friidrottskanalen berättar Kalle om rekordloppet i Birmingham, varför det gått så bra i vinter och vad han har för målsättning i Belgrad.
     /Magnus Fridell

Biljetter till Finnkampen köps på finnkampen.se som också öppnar i morgon 24 februari.

Biljetter till Finnkampen köps på finnkampen.se som också öppnar i morgon 24 februari.

I morgon släpps biljetterna till Finnkampen i Stockholm

FEB
23

I morgon fredag 24 februari kl 09.00 släpps biljetterna till Finnkampen i Stockholm 2-3 september. Biljettköp görs via finnkampen.se
     Biljetter finns i många olika kategorier och priser från 195 kr. Friidrott.se har tidigare berättat om det biljetterbjudande som finns till friidrottsföreningarna där priserna är mer rabatterade ju fler biljetter man beställer.
     - Vårt mål är att sälja ut Stockholms Stadion till Finnkampen. Vill man var säker på att få de biljetter man vill ha ska man vara tidigt ute, säger Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott.
     Biljettbokning föreningsbiljetter: biljett@finnkampen.se
     Frågor och kontakt: anna.jonsson@friidrott.se eller 010-476 53 52.
     /Fredrik Trahn

Michel om träningen i USA: Lärorikt

FEB
23


     
     Inför helgens ISM står Hammarbys Michel Tornéus vid längdhoppsansatsen. Många SM-guld har det blivit. Helgen efter väntar IEM i Belgrad, även där är han för att försvara sitt guld. Friidrottskanalen har fått ett snack med Michel som berättar om hur all träning fungerat i USA: träningen och om de justeringar han gjort i ansatsen, tränaren samt hur det är att vara ifrån familjen längre stunder.
     /Frida Hogstrand

En rejäl portion 1500m-historia

FEB
22

Som väl i alla fall några minns var temat för friidrott.se:s Julfrågesport som presenterades på Annandagen löpning 1500m. Ett ämne som retnav känns än mer aktuellt just nu när vi har fyra 1500m-löpare klara för inne-EM i Belgrad!
     I frågesporten bjöd på tjugo mer eller mindre knepiga frågor från 1500m-historien både nationellt och internationellt och nu kan vi presentera alla de rätta svaren med kommentarer.
     Och faktum är att de kan vara väl värda att läsa även om man inte personligen gav sig i kast med själva frågesporten. För där ges mycket att lära sig om 1500m-historien och dess personligheter, många idag beklagligt nog halvt eller helt bortglömda.
     Det gäller exempelvis Jevdokija Vasiljeva - kanske den kvinnliga medeldistanslöpningens främsta pionjärsgestalt - och sådana som John Zander, Jevdokija Vasiljeva, Arne Hamarsland, Noah Ngeny, Inger Knutsson, Wes Santee, Lena Sjöstedt, finska 3xOlavi, Harald Hudak, Jim Ryun, Kenneth Högberg, ....
     Alla frågorna med de utförliga svaren
     I morgon presenterar vi hur det gick i själva frågesportmomentet.
     / A. Lennart Julin

Vikariat inom verksamhetsområde motion, löpning och folkhälsa

FEB
22

Ett vikariat inom verksamhetsområdet motion, löpning och folkhälsa på 100% sökes omgående till Svensk Friidrott. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning fram till 2017-09-15 och Svenska Friidrottsförbundet är arbetsgivare. Ansökan ska vara Svensk Friidrott tillhanda senast 8 mars.
     * Läs mer om tjänsten och hur du ansöker.
     /Magnus Fridell

Det svenska rekordet på 800m inomhus står sig fortfarande.

Det svenska rekordet på 800m inomhus står sig fortfarande.
Foto: Runners World

Grattis Martin! Ditt rekord fyller 25 år

FEB
22

I dag, 22 februari är det precis på dagen 25 år sedan Martin Enholm blev svensk rekordinnehavare på 800 meter inomhus. Tiden 1:45.91 står sig sedan loppet i Birmingham 1992.
     – För mig var det skönt att få den bekräftelsen om att jag kunde ha den nivån. Året 92 slutade jag etta i Europa och trea i världen på den tiden, säger Martin Enholm.
     
     ”Jag tänkte: perfekt!”
     
Martin minns sitt lopp tydligt den där magiska dagen. Väl på plats i Birmingham var det dags för 1 000 meters rekordförsök vilket gjorde att de flesta storstjärnorna valde att springa just det loppet. Då var det 14 personer med i A-heatet på 1 000 meter men endast sex stycken i Martins 800 meterslopp. Men det fanns en amerikan, George Kersh från Santa Monica Track Club som ville gå ut hårt. Det fanns ingen hare i loppen, Kersh ville dra loppet själv. Med snabba 1:45.90 från veckan tidigare klagade inte svensken.
     – Jag var i bra form så jag tänkte: perfekt, säger 52-åringen.
     
     ”Låg i meditationsfas”
     Martin, som tävlat för IFK Lidingö under hela sin aktiva karriär hade 1992 innan inomhusgalan i Birmingham haft en bra inomhussäsong med bland annat en vinst från Finnkampen inomhus. SM i Göteborg 92 gick även det som tåget.
     – Jag gjorde 1:47.80 i täten och då kände jag: oj, det här var lätt. Då var det en vecka kvar till Birmingham.
     Martin fick bana ett och amerikanen bana två. Amerikanen drog iväg första varvet. Svensken slappnade av, föll in bakom och flöt på. Höll ryggen.
     – På första 400 meter kom jag in på 51.2 och 1:18.0 på 600 meter. Det blev upplagt för en mycket jämn och hög fart, säger han.
     Sista 100 meter hände något.
     – Jag märkte på bortre lång att han börjar kränga lite. Jag hade inte ens tänkt på tiderna utan slappnade av och försökte flyta ut med steget. Låg i meditationsfas där bakom.
     Vid 50 meter kopplade han greppet och gick om amerikanen.
     – Jag tittade på tiden och såg att det stod 1:45.91. Helt otroligt…
     
     Varför så svårslaget?
     
Sedan 1992 har Turebergs Andreas Almgren varit som närmast på sina från 1:46.65 från Globen 2015. Anledningen till att rekordet inte slags ännu är enligt Martin dels att det inte tävlas så mycket under inomhussäsongen.
     – Du har i stort sex veckor på dig, beroende på när man börjar tävla. I slutet av februari ska du förbereda dig för eventuella mästerskap. Sen måste du vara i toppform och loppen ska gå i den typen av farter.
     
     Fyra veckor av världsklass
     
Spikskorna lades på hyllan till följd av skador men med många landskamper i minnet. I dag tränar han i stället mycket styrketräning och rodd på gymmet. Tillbaka på friidrottsbanan var han dock i somras. Då var han tillsammans med Mattias Sunneborn med och satte svensk rekord i Mariehamn, Finland på 4x400 meter för veteraner.
     – Men sen drog jag baksidan efter det. Musklerna hänger inte med.
     – Jag hade 14 år som ganska hyfsad landslagslöpare men fyra veckor där jag var i världsklass. De inträffade då i januari och februari 92. Jag hade inte den formen utomhus men det är inget jag klagar på nu, fortsätter han.
     
     Hur ser du på svensk medel-och långdistans i dag?
     
– Det ser fantastiskt fint ut. Det är den bästa generationen vi någonsin haft sammantaget. Vi kanske inte har en (Anders) Gärderud än men ser man på 800-1500 meter just så tror jag aldrig att vi haft en bredd som vi har nu. Jag ser verkligen fram emot att följa de här ungdomarna framåt.
     Topp tio herrar 800 meter inomhus
     /Frida Hogstrand

Erik Hagberg gör debut som TV-kommentator.

Erik Hagberg gör debut som TV-kommentator.
Foto: Deca Text & Bild

Friidrottskanalen sänder IUSM - Hagberg kommenterar

FEB
22

Första helgen i mars avgörs inomhus-SM i friidrott för ungdomar i nya IFU Arena i Uppsala. Friidrottskanalen livesänder evenemanget med två lokala friidrottsprofiler som kommentatorer, Upsala IF:s Erik Hagberg och Ida Ekroth.
     Inomhus-ungdoms-SM är ett av vinterns absolut största nationella mästerskap. Pojkar och flickor 15-16 år ska göra upp om medaljerna. För första gången sänder Svensk Friidrott i egen regi ett inomhusmästerskap för ungdomar.
     – Det finns ett stort intresse för friidrott i Sverige, och genom den här satsningen möjliggör vi för fler att se nästa generations friidrottsstjärnor. Vi vet att det ofta är mycket släkt och vänner till de aktiva som är intresserade av att följa en SM-tävling, och för första gången får alla nu en chans att se tävlingen live, säger Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson.
     Ida Ekroth tävlar vanligtvis själv på 400 och 800 meter. Nu gör hon sin debut som kommentator.
     – Jag tycker det ska bli jättekul att testa på att vara kommentator. Det ska bli speciellt kul att IUSM går i Uppsala i vår nya fina hall, och få visa upp den för alla som kommer.
     Ida har en aktiv som hon ser mycket fram emot att se.
     – Det bli kul att se hur det går för min klubbkompis Albert Nygren.
     
     Ser fram emot duellerna
     Också Erik Hagberg, landslagssprinter, ska kommentera för första gången.
     – Som kommentator ser jag mest fram emot duellerna som kommer att ske under mästerskapet. Utöver det så håller jag förstås lite extra på mina klubbkompisar från Upsala IF som får köra ett SM på hemmaplan. Jag längtar redan efter att själv få springa ett svenskt mästerskap i vår arena i Uppsala, säger Erik.
     Sändningen i Friidrottskanalen startar 10.00 lördagen den 4 mars och 9.00 söndagen den 5 mars. Det kommer att vara en pay per view-sändning där en dag kostar 49 kronor och två dagar 69 kronor.
     
     Inomhus-SM live från Växjö
     Nu till helgen sänds inomhus-SM i Växjö live i Friidrottskanalen med A. Lennart Julin som kommentator. Även därifrån blir det en pay per view-sändning där en dag kostar 59 kronor och två dagar 79 kronor.
     /Magnus Fridell

Fredrik Samuelsson och Bianca Salming vann båda guld i mångkamps-SM i Uddevalla förra helgen. Nu väntar större utmaningar i Belgrad.

Fredrik Samuelsson och Bianca Salming vann båda guld i mångkamps-SM i Uddevalla förra helgen. Nu väntar större utmaningar i Belgrad.
Foto: Ryno Quantz

Mångkamparna klara för inomhus-EM

FEB
21

Sent i eftermiddags kom beskedet från Europeiska Friidrottsförbundet att både Fredrik Samuelsson, Hässelby, och Bianca Salming, Tureberg, fått en inbjudan till inomhus-EM:s mångkamper i Belgrad.
     Förbundskapten Karin Torneklint är väldigt glad över beskedet.
     – Det känns jätteroligt att både Fredrik och Bianca fått det här beskedet. Det har varit en jobbig väntan för dem när de själva inte haft avgörandet i sina händer, så därför är det väldigt kul att de nu kan lägga allt fokus på att komma så bra förberedda till Belgrad som möjligt. Det ska bli roligt att följa deras tävlingar och jag tror och hoppas att deras fina form håller i sig, säger Karin.
     Den svenska truppen består nu av 24 aktiva varav totalt nio blivit uttagna i dag.
     /Magnus Fridell

Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson presenterade idag nio nya samarbetskontrakt.

Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson presenterade idag nio nya samarbetskontrakt.
Foto: Ryno Quantz

Fyra nya samarbetspartners och fem förlänger

FEB
21

Idag presenterade Svensk Friidrott fyra nya samarbetspartners och förlängt samarbete med fem företag.
     - Vi är mycket stolta att kunna presentera nya eller förlängda samarbetsavtal med de här nio företagen och det värde de ser att jobba ihop med friidrotten, sa Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott vid en presskonferens idag.
     Nya företag att samarbeta med Svensk Friidrott är Sundström Safety, Prioritet Finance, Mabi och Future.
     Samarbetet med Sundström Safety är innefattar ett treårigt talangprojekt inom medel- och långdistanslöpning där man ska fokusera på att hjälpa talanger i åldern 16-22 år med bland annat träningsläger och uppföljningsträffar. Samarbetet kommer att drivas av Prestationscentrum medel- och långdistanslöpning i Göteborg.
     - Det här samarbetet med Svensk Friidrott ser vi verkligen fram emot och det känns spännande att gå in och stötta medel- och långdistans som är en grengrupp som är på uppgång i Sverige, säger Ivan Sundström, delägare i Sundström Safety
     Övriga nya partners är Prioritet Finance (Officiell Partner till Finnkampen och Folksam Grand Prix), Mabi (Officiell leverantör av hyrbilar), samt Future Eyewear därman inleder ett samarbete kring sportglasögon med speciellt framtagen egen design.
     De företag som förlängt sitt samarbete med Svensk Friidrott är City Gross, SJ, Arkitektkopia, Grand Travel Group och Sporrong.
     Avtalet med City Gross som Nationell Partner är treårigt. Förutom en fortsatt satsning på marknadsrättigheter kommer man att fokusera på SM-milen och Svenska Friidrotts nya friskvårdsprojekt FYS-passet.
     - Vi har nu samarbetat med Svensk Friidrott i tre år och ser fram emot ytterligare tre givande år. Nu lyfter vi friskvårdssatsningen FYS-passet för vår personal vilket kommer att bli en uppskattad och bra aktivitet, säger Peter Mårtensson, ansvarig för event och sponsring på City Gross.
     /Fredrik Trahn

Karin Torneklint presenterade idag den snart kompletta truppen till inomhus-EM.

Karin Torneklint presenterade idag den snart kompletta truppen till inomhus-EM.
Foto: Ryno Quantz

Inne-EM-truppen utökas – sju nya

FEB
21

Ytterligare sju personer är nu klara till inomhus-EM i Belgrad 3-5 mars där truppen just nu består av 22 aktiva. Adderat till listan hittar vi bland annat hela 60 meters trion: Austin Hamilton, Malmö Sulayman Bah, Ullevi och Thorengruppens Odain Rose. Alla tre uttagna underskred kvalgränsen i början av februari.
     Även Spårvägens Elin Westerlund får chansen att slåss mot Europas bästa efter att ha klarat IEM-kvalgränsen (8.24) i irländska Athlone. På de längre distanserna har nu Staffan Ek, Huddinge, tagits ut (3 000 meter) samt Hälles två Linn Nilsson (1 500 meter) och Meraf Bahta. Meraf har blivit uttagen till både 1 500- och 3 000 meter.
      - Jag har tagit ut henne i bägge, vi får se senare vilken distans hon vill tävla i, sa Karin Torneklint vid en presskonferens i Stockholm idag.
     Totalt är det nu 22 stycken uttagna till nästa veckas mästerskap. En något större trupp än till 2015 års EM i Prag, Tjeckien. Året då Michel Tornéus tog ett sitt första EM-guld och Andreas Otterling överraskade och knep bronset.
      - Truppen känns väldigt bra måste jag säga, Vi har haft flera svenska rekord och många nya personer i truppen. Det känns kul, säger hon.
     Mångkamparna får vänta ytterligare lite innan de får sina eventuella inbjudningar till mästerskapet från Europeiska Friidrottsförbundet
     - Vi kanske får besked idag på eftermiddagen. Jag hoppas hoppas båda får chansen, säger Karin Torneklint.
     Den svenska truppen.
     /Frida Hogstrand

22 uttagna till inomhus-EM

FEB
21

Förbundskapten Karin Torneklint presenterade idag ytterligare sju namn i truppen till inomhus-EM i Belgrad. Totalt är det 22 aktiva uttagna.
     Den svenska truppen.
     /Fredrik Trahn

Så nära på 5.82 ....

FEB
20

Video från ett av lördagens tre försök på 5.82 vid tävlingen i Baton Rouge.
     Men vi skall också veta att Armand Duplantis inte är ensam 99:a om att jaga juniorvärldsrekordet just nu: Greklands Emmanouil Karalis - bara en månad äldre än Armand - klarade 5.70 på söndagen vid grekiska mästerskapen och prövade sedan på 5.75!
     De två har mötts i tävling två gånger hittills: Vid UVM i Cali 2015 vann Armand på 5.30 med Karalis 3:a på 5.20 och vid JVM 2016 tog Armand brons på 5.45 med Karalis 4:a på 5.40. Fortsättning lär följa ....
     / A. Lennart Julin

Foto: Deca Text & Bild

IJSM: Fabian nosade på 2.26

FEB
19

Fabian Delryd behövde bara fyra hopp för att göra sin fjärde tävling i vinter över 2.20. Den IEM-uttagne Täbyhopparen prövade sedan på den personliga rekordhöjden 2.26 i M22-finalen på IJSM.
     Wictor Petersson, MAI, snuddade från 20metersgränsen i P19-kulan, som JVM-fyran vann med över tre meter.
     Högbys Lovisa Karlsson följde upp gårdagens seger i tresteg och silver i höjd med att vinna längd och 60 meter häck, de tre grenar som hon toppar F17-statistiken med.
     Alla resultat på IJSM/IUSM
     /Lorenzo Nesi

Medaljtrion på 60 meter i M22 (fr v): tvåan Emil von Barth, trean Gustav Kjell, vinnaren Austin Hamilton.

Medaljtrion på 60 meter i M22 (fr v): tvåan Emil von Barth, trean Gustav Kjell, vinnaren Austin Hamilton.
Foto: Deca Text & Bild

Austin & Kasper förlänger
MAI:s sprinttradition

FEB
19

MAI skördade dubbla guld på 60 meter i Friidrottens Hus. Austin Hamilton hade inga problem att vinna grenen i sitt första mästerskapsframträdande som M22. Med 6.71 klarade han åter IEM-kvalgränsen, sju hundradelar före persande Emil von Barth, Ullevi.
     18-årige Kasper Kadestål, tog sig ner till 6.77, tiondelen före nya rekordhållaren på 60 meter häck Max Hrelja, Linköping, i P19-finalen som Henrik Larsson, Göta, avstod ifrån. Minns att ifjol var det 400 meter som Kasper tog hem i P17 innan han på sommaren erövrade silvret på 200 meter på Ungdoms-EM.
     Apropå 400 meter, så hade Dennis Forsman, Ullevi, en segermarginal på nästan en och en halv sekund i M22-finalen när han sänkte vinterns bästa svenska tid på distansen till 47.81.
     /Lorenzo Nesi

IJSM: Amandas tre guld på fem pers

Amanda Hansson, guldtris
<br/>på 60m, 60mH och längd.

Amanda Hansson, guldtris
på 60m, 60mH och längd.
Foto: Deca Text & Bild

FEB
19

Kvalitén på svensk häcklöpning fortsätter att höjas och Falun är inte längre bara liktydigt med Kallur. Sofia Mossberg vann K22-finalen å IJSM i Göteborg på 8.35.
     Fyra år yngre Amanda Hansson hade samma tid i försöken på F19 och vann sen finalen på 8.43. Amanda hade en diger helg. Igår vann hon 60 meter och kvalade till längdfinal.
     Idag hastade hon från rakbanan till längdhoppet, där hon hade krafter kvar till att persa i de två sista omgångarna, upp till vinnande 6.21, förbi favoriten Kaiza Karlén, som hade tagit ledningen i femte omgången med 6.19.
     /Lorenzo Nesi

IJSM/IUSM söndag

FEB
19

Juniorerna och 17-åringarna tävlar vidare i Friidrottens Hus idag:
     * Liveresultat söndag.

Stavlördag: Armand 5.70 - Lisa 4.51

Svenska med två franska titlar.

Svenska med två franska titlar.
Foto: Deca Text & Bild

FEB
19

I skymundan av de rekorderliga insatserna i Birmingham gjorde de svenska stavjuniorerna inte heller någon besviken. Lisa Gunnarsson, Hässelby, vann franska mästerskapen, precis som i somras, och lade på en centimeter från det uteperset till 4.51. Gamla bästa resultatet inomhus var 4.49 i Globen i vintras.
     17-åriga Lisa, som i Frankrike representerar Stade Francais, Paris, tog 4:51 i sitt femte hopp och hade sen tre försök på 4.56 - en höjd som bara Angelica Bengtsson och Michaela Meijer klarat av inomhus.
     
     Armand prövade 5.82
     I Baton Rouge försvann den nästsiste av 18 stavhoppare på 4.58. Då begärde Upsalas Armand Duplantis att ribban skulle lyftas sex decimeter och inledde sitt tävlande.
     Fem hopp senare hade Armand klarat 5.70 i första försöket och gav sig på familjerekordet 5.82, men utan framgång denna kväll.
     Armand, knappt tre månader yngre än Lisa, har nu radat upp tre raka helger med tävlingar över 5.70. Det är en toppjämnhet som endast seniorvärldsettan Piotr Lisek och olympiske mästaren Thiago Braz har överträffat denna säsong!
     /Lorenzo Nesi

Bianca Salming (och Amanda Hansson) var på IJSM nära  seniorgränserna till IEM.

Bianca Salming (och Amanda Hansson) var på IJSM nära seniorgränserna till IEM.
Foto: Deca Text & Bild

IJSM: Bianca & Amanda imponerade

FEB
18

Amanda Hansson fortsätter imponera även utan häckar. Hon vann 60 meter på IJSM på 7.47 efter att ha sänkt det personliga rekordet till 7.51 i försöken. Ännu inte 18 år fyllda är Hässelbyaren en halv tiondel från IEM-kvalgränsen.
     Turebergs Bianca Salming hade tre försök på 1.89 efter att ha vunnit höjdhoppet på 1.85. Hon kom sen tillbaka och stötte kula på det nya personliga rekordet 14.10. Ett gott dagsverke för JVM-fyran i sjukamp.
     /Lorenzo Nesi

Nye nordiske rekordhållaren på 1500 meter inomhus: Kalle Berglund.

Nye nordiske rekordhållaren på 1500 meter inomhus: Kalle Berglund.
Foto: Deca Text & Bild

Kalle krossade det svenska rekordet!

FEB
18

Vilken svenskkväll i Birmingham med två svenska inomhusrekord! Spårvägens Kalle Berglund gjorde sitt livs lopp i galan i Birmingham och förbättrade det 21 år gamla svenska inomhusrekordet med hela 2.2 sekunder till 3:37.69!
     Det blev idealisk fart från början och Kalle lade sig som åtta i fältet som snabbt spreds ut på ett pärlband. Starkast längst fram var USA:s Ben Blankenship som vann med 0.08 på 3:36.42 och med Kalle som fyra på 3:37.69!
     Han var bäste europé i loppet och är nu tvåa i europastatistiken inomhus – bara tiondelen bakom britten Andrew Butchart.
     Det gamla rekordet hade Jörgen Zaki på 3:39.92 och Kalle underskred nu sitt totalpers noterat inomhus för två veckor sedan med över tre sekunder.
     Bara sex svenskar har någonsin sprungit fortare utomhus!
     
     Persbästa av Lovisa
     I 800 m-loppet fick Lovisa Lindh en bra resa vid sargen och efter 60.1 halvvägs som femma plockade hon ett par placeringar sista halvvarvet och nådde målet som tvåa! Detta på inneperset 2:01.69 och därmed förstärkte hon sin tredjeplats på den svenska genom-tiderna-listan. Den toppas av rekordhållerskan Maria Akraka på 2:00.01 före Malin Ewerlöf 2:01.33.
     Vann loppet gjorde Polens Joanna Jozwik (2:01.12) men hon kommer inte att vara med på inne-EM vilket gör Lovisas start där ännu mer intressant.
     /Jonas Hedman

Rekord också av Meraf!

Meraf Bahta efterträder Sara Wedlund 
<br/>i rekordrullorna.

Meraf Bahta efterträder Sara Wedlund
i rekordrullorna.
Foto: Deca Text & Bild

FEB
18

I galan i Birmingham gjorde Meraf Bahta sitt första inomhuslopp på 3000 m på tre år vilket slutade med 8:43.00. Därmed underskred hon Sara Wedlunds 21 år gamla svenska inomhusrekord med sju sekunder. Tiden är också 0.08 bättre än Merafs utomhusrekord från i somras.
     Hon öppnade offensivt och låg fyra under större delen av loppet innan hon tappade men med en stark avslutning klarade hon precis fjärdeplatsen. Hellen Obiri vann på 8:28.41.
     I 60 häckförsöken hade Susanna Kallur och IF Götas Maja Rogemyr ingen optimal dag och kom i mål på 8.21 respektive 8.50 vilket inte räckte till final.
     Inte heller Michel Tornéus hade något flyt och hade tre hopp kring sju och en halv med 7.55 som längst. Godfrey Mokoena vann på 7.99.
     /Jonas Hedman

Svenskt inomhusrekord av Meraf!

FEB
18

I galan i Birmingham noterade Meraf Bahta 8:43.00 på 3000 m och förbättrade därmed Sara Wedlunds 21 år gamla svenska inomhusrekord med sju sekunder.
     Mer info senare.
     Resultaten

Det tog 16 år att överträffa Philip Nossmys juniorrekord. Då gjorde Max Hrelja det två gånger.

Det tog 16 år att överträffa Philip Nossmys juniorrekord. Då gjorde Max Hrelja det två gånger.
Foto: Deca Text & Bild

IJSM: Max tvåa i världen

FEB
18

Philip Nossmys svenska juniorrekord på 60 meter häck fyllde 16 år idag. Och tackade för sig. UVM-finalisten Max Hrelja, Linköping, har visat i flera gånger han kunde sänka noteringen på 7.74. I försöken på IJSM kom 7.68, en tid som endast amerikanen Trey Cunningham har överträffat denna vinter.
     I finalen var Max ännu snabbare och satte det nya rekordet till 7.64.
     /Lorenzo Nesi

16-årige Ragnar Carlssons viktserie: X - 24.72 - 23.53 - 24.74 - 24.41 - 24.68!

16-årige Ragnar Carlssons viktserie: X - 24.72 - 23.53 - 24.74 - 24.41 - 24.68!
Foto: Deca Text & Bild

IUSM: 25 meter av vikt

FEB
18

De första medaljerna på IJSM/IUSM17 i Friidrottens Hus har delats ut under lördagsförmiddagen.
     Faluns Ragnar Carlsson kastade 17-åringarnas drygt elva kilo tunga vikt nära 25 meter fyra gånger om. Swethrows filmklipp av Ragnar Carlssons rekordkast: 24.74.
     Athletics 24Sevens Fanny Roos kom igång efter ett par omgångar och stötte sen regelbundet över 17 meter med nya årsbästat 17.20 som pricken över i.
     Hovslätts Axelina Johansson kom också över 17 meter, fastän med trekiloskulan i F17. 17.39 är en ökning med nästan en meter av det färska perset satt på Pallasspelen. Det var i sin tur en meter längre än vad Axelina stötte i somras. Endast två tyskor har stött längre den här säsongen, bland 2000-talisterna. Man får gå tillbaks till 2012 och just Fanny Roos för att hitta någon som kommit över 17 meter med trekilos.
     Resultaten på IUSM/IJSM.
     Lorenzo Nesi

Så följer du IJSM/IUSM17

FEB
18

Inomhus-SM för juniorer och 17-årsungdomar är igång i Friidrottens Hus i Göteborg.
     * Liveresultat lördag.
     * Liveresultat söndag.
     /Magnus Fridell

Senaste veckan
Veckan 18.2 - 25.2

ISM-målet: ”Inget annat än guld”
Tidigare under dagen öppnade biljettförsäljningen ...

Sofie siktar mot pers i Växjö
Sofie Skoog är en av de stora namnen under hel...

LIVE: Presskonferens inför ISM
Imorgon drar inomhus-SM igång i Växjö. Många aktiv...

ISM i Växjö: ”Det kommer gå fort”
Imorgon är det dags för IFK Växjö att hålla i året...

Sanna Kallur: "Jag känner mig nöjd och färdig med tävlandet"
Sanna Kallur har bestämt sig för att inomhus-EM i ...

Atea fortsätter satsa på friidrotten - nya talanger till Team Atea.
I år firar Atea 10 år som partner till Svensk Frii...

Förändringar på redaktionen
Redaktionen för friidrott.se och Svensk Friidrotts...

Nya finnkampen.se – platsen för din biljett till Finnkampen
Nu har vi öppnat den nya webbplatsen finnkampen.se...

Se bilderna från landslagets presskonferens
I tisdags hade landslaget presskonferens och uppta...

Frågesporten: Årets vinnare heter ...
Igår presenterade vi de rätta svaren på friidrott....

Kalle laddar om efter rekordloppet
Under hela vintern har Spårvägens Kalle Berglu...

I morgon släpps biljetterna till Finnkampen i Stockholm
I morgon fredag 24 februari kl 09.00 släpps biljet...

Michel om träningen i USA: Lärorikt
Inför helgens ISM står Hammarbys Michel Tornéu...

En rejäl portion 1500m-historia
Som väl i alla fall några minns var temat för frii...

Vikariat inom verksamhetsområde motion, löpning och folkhälsa
Ett vikariat inom verksamhetsområdet motion, löpni...

Grattis Martin! Ditt rekord fyller 25 år
I dag, 22 februari är det precis på dagen 25 år se...

Friidrottskanalen sänder IUSM - Hagberg kommenterar
Första helgen i mars avgörs inomhus-SM i friidrott...

Mångkamparna klara för inomhus-EM
Sent i eftermiddags kom beskedet från Europeiska F...

Fyra nya samarbetspartners och fem förlänger
Idag presenterade Svensk Friidrott fyra nya samarb...

Inne-EM-truppen utökas – sju nya
Ytterligare sju personer är nu klara till inomhus-...

22 uttagna till inomhus-EM
Förbundskapten Karin Torneklint presenterade idag ...

Så nära på 5.82 ....
Video från ett av lördagens tre försök på 5.82 vid...

IJSM: Fabian nosade på 2.26
Fabian Delryd behövde bara fyra hopp för att göra ...

Austin & Kasper förlänger
MAI:s sprinttradition

MAI skördade dubbla guld på 60 meter i Friidrotten...

IJSM: Amandas tre guld på fem pers
Kvalitén på svensk häcklöpning fortsätter att höja...

IJSM/IUSM söndag
Juniorerna och 17-åringarna tävlar vidare i Friidr...

Stavlördag: Armand 5.70 - Lisa 4.51
I skymundan av de rekorderliga insatserna i Birmin...

IJSM: Bianca & Amanda imponerade
Amanda Hansson fortsätter imponera även utan häcka...

Kalle krossade det svenska rekordet!
Vilken svenskkväll i Birmingham med två svenska in...

Rekord också av Meraf!
I galan i Birmingham gjorde Meraf Bahta sitt först...

Svenskt inomhusrekord av Meraf!
I galan i Birmingham noterade Meraf Bahta 8:43.00 ...

IJSM: Max tvåa i världen
Philip Nossmys svenska juniorrekord på 60 meter hä...

IUSM: 25 meter av vikt
De första medaljerna på IJSM/IUSM17 i Friidrottens...

Så följer du IJSM/IUSM17
Inomhus-SM för juniorer och 17-årsungdomar är igån...

Förra veckan
Veckan 11.2 - 18.2

IJSM: Bianca & Amanda imponerade
Kalle krossade det svenska rekordet!
Rekord också av Meraf!
Svenskt inomhusrekord av Meraf!
IJSM: Max tvåa i världen
IUSM: 25 meter av vikt
Så följer du IJSM/IUSM17
Inomhus-SM live i Friidrottskanalen
Friidrottshelgen runt om i världen
Juniorerna mäter krafterna i helgen
Vattenträningen ska förbereda Andreas inför comebacken
Nytt superkast av Ida!
Mångkamparna har IEM inom räckhåll
Var på plats! - Finnkampsbiljetter med föreningsrabatt
Johan om rekordloppet
Första svenska drömmilen inomhus
Fortsatt jakt efter IEM-gräns ikväll
Fabian imponerade på experten
PÅ TV i kväll - galan i Ostrava
Första namnen till inomhus-EM klara
Förändringar för Idrottslyftet
Buud tillbaka på banan
Malin försvarade guldet i K22
Femkampsmedaljörerna
Mångkamps-SM: 3xFIG Falun
P16: Calle testade 2.09
P15: Suverän seger för Oliver
Försvarad titel för Fredrik
Ny bra serie av Bianca
P19: Stabil seger för Jakob
Första guldet för Oliver
Jakob har kopplat greppet i Uddevalla
Vilket lopp av Jonas Leanderson!
Utmärkt mångkampsstart för Fredrik
Förvirrat på 60 meter
Fabians IEM-kval gav mersmak
Sanna fick de svar hon sökte
Nordenkampen: Svensk seger för kvinnorna - förlust för männen
Säsongsbästa av Skoog
Svensk längddubbel
En formtopp av Stå(h)l
Armand flög ännu högre:
Nya juniorvärldsrekordet 5.75!!!!

F17: Erika försvarade titeln
F16: Vilket häcklopp av Tilde
F15: Premiärvinnare i Uddevalla
Efter monsterkastet: Ståhl tvåa i världen genom tiderna

Så följer du Nordenkampen
Merafs superspurt

Två veckor sedan
Veckan 4.2 - 11.2

Förvirrat på 60 meter
Fabians IEM-kval gav mersmak
Sanna fick de svar hon sökte
Nordenkampen: Svensk seger för kvinnorna - förlust för männen
Säsongsbästa av Skoog
Svensk längddubbel
En formtopp av Stå(h)l
Armand flög ännu högre:
Nya juniorvärldsrekordet 5.75!!!!

F17: Erika försvarade titeln
F16: Vilket häcklopp av Tilde
F15: Premiärvinnare i Uddevalla
Efter monsterkastet: Ståhl tvåa i världen genom tiderna

Så följer du Nordenkampen
Merafs superspurt
Stabil insats av av Fougberg i debuten

Efter EM-kvalet - Fanny Roos hoppas stöta ännu längre i Nordenkampen
Så följer du Nordenkampen
Meraf Bahta i årsdebut ikväll
Välkommen Frida!
USA: Sara 15.56 i kula!
Hoppas på IEM - men först ska Elin visa vem som är bäst i Norden
Fabian bröt trenden - laddar för Nordenkampen
Två nya namn i valberedningens förslag
Friidrott i rörlig bild ikväll
Sofie över IEM-kvalgränsen
Green och Skoog i Slovakien
Mer från helgen - Sarah Lahti stark i comebacken
Karin tror på dubbelseger
Truppen till Nordenkampen uttagen
14.00 - Presskonferens inför Nordenkampen
På TV idag: Superstavgala i Frankrike
Juniorvärldsrekord av Armand: 5.72!!!
USA: Armand 5.65 och fortsätter ...
Annat gott från Raka Spåret
Kalle snabbast i Europa
Dubbla IEM-kval med minsta marginal
Trippel-IEM-kval på 60 meter
Bianca sexa genom tiderna
Bianca & Sofie live
Europajuniorrekord av Suldan
Raka Spåret live i Friidrottskanalen
Eftermiddagen direkt från Sätra