Tisdag 27 januari 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

A. Lennart Julin
redaktör
08-30 13 33

Information och
media

Magnus Fridell (vik.)
073-506 21 74
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Khaddi i ett nytt läge

JAN
26

Att hennes 6.52 från i somras inte var något tak för Ullevis Khaddi Sagnia var väl ganska uppenbart. Men att hon redan i säsongsinledningen inomhus skulle slå till med hela 6.66 var knappast väntat på förhand.
     Inte ens av henne själv:
     – Men det kändes riktigt bra! I andra försöket hoppade jag 6,50. Sen stod jag över femte hoppet för att satsa allt i det sjätte.
     – Det kändes grymt, jag hade verkligen publiken med mig. Och jag hade inget att förlora då vi redan från början sett det mest som en träningstävling.

     Hoppet gjorde Khaddi till Sverige-4:a genom tiderna inomhus (5:a om räknar inne och ute sammantaget). Dessutom fixade hon ju med bred marginal - 21 cm! - kvalgränsen för inne-EM i Prag om ungefär 1½ månad.
     Därför kommer resten av innesäsongen får ett lite annat upplägg än vad som ursprungligen var planerat.
     – Det blir nog lite mer träning nu, och inte riktigt lika många tävlingar. Dock är det Göteborgs inomhus nu i helgen, sedan förhoppningsvis Nordenkampen, XL-galan och SM.

Också noterat från helgen

JAN
26

* Kvinnlig stav kan vara på väg att bli vinterns gren, framförallt på tonårssidan. Redan sex juniorer över 3.90 anfört av tre ungdomar: Hässelbyduon Elienor Werner 4.10 och Lisa Gunnarsson 4.05 i lördags i Norrköping resp Frankrike plus att Hammarbys Josefine Herstedt gjorde 3.93 förra helgen.
     * I somras var Thobias Montler Nilsson JVM-åtta och hoppade 7.67 som längst. Thobias som är junior även i år var bara 5 cm från uteperset nu i Pallas-spelen.
     * De senaste åren har Högbys David Nilsson satsat mot maran och i stort sett avstått inomhus. Men nu blev det 8:15 på 3000m i Norrköping, faktiskt bättre även än det snabbaste han sprunigt utomhus.
     * På lördag skall Susanna Kallur göra comeback på häck i Karlsruhe. Statistiken i grenen anförs just nu av Faluns fjolårsjunior Sofia Mossberg på 8.42 med MAI-junioren Andriana Janic 0.01 bakom. Nya pers för båda.
     * Sofia pluggar i USA och från den gruppen aktiva kom i helgen ytterligare fyra årsbästan, varav tre av Hässelbyare:
     Elmar Engholm 1:51 på 800m, Agnes Sjöström 9:53 på 3000m och Ida Storm 21.86 i vikt. Ida var därmed bara 4 cm från sin egen ett år gamla svenska bästanotering i grenen. Dessutom höjde Huddinges Frida Åkerström sitt inomhuspers i kula till 15.71.

En nästan helt ny statistik

JAN
26

Helgens intensiva tävlande - 2-dagars i Malmö, Karlstad, Norrköping, Sätra, Västerås och Haparanda plus DM i Uddevalla och full fart i USA - gjorde stora avtryck i årsbästalistorna. Framförallt på seniorsidan där det var verkligt många som säsongsdebuterade.
     Aktuella statistiken för innesäsongen

På SVT Play: Moa Hjelmer

JAN
26

I söndagskvällens Sportspegeln hade SVT1 ett reportage med Moa Hjelmer som ju i helgen gjorde tävlingscomeback efter ett år som mammaledig. Reportaget finns - för den som missade sändningen igår - förstås tillgängligt via SVT:s hemsida.
     Se "En harmonisk Moa Hjelmer vill tillbaka till toppen".

Foto: Yannick Tregaro

Pallas: Khaddi flög 6.66!

JAN
25

Ullevis Khaddi Sagnia öppnade sin säsong häromveckan med 6.12 men när hon idag ställdes mot Spårvägens Erica Jarder blev det över halvmetern längre!
     6.66 är ett resultat som bara fyra andra svenskor - förutom Erica Jarder även Erica Johansson, Carolina Klüft och Camilla Johansson - någonsin överträffat sammantaget utomhus och inomhus.
     I dagens tävling blev Erica Jarder tvåa på goda 6.46 (ytterligare två hopp över 6.40), men fick alltså ge sig med två decimeter för Khaddi, som hade 6.50 som sitt näst längsta.
     Yannick Tregaro har lagt ut ett videoklipp på Khaddis hopp och av den ser man att det också fanns minst halva plankan kvar vid upphoppet!
     Se videoklippet!

Malmö: Elise 54.16!

Även tvåan Matilda Hellqvist (nr 37) sänkte sitt
<br/>totalpers rejält (från 56.26 i somras till 55.51)

Även tvåan Matilda Hellqvist (nr 37) sänkte sitt
totalpers rejält (från 56.26 i somras till 55.51)
Foto: Håkan Widlund

JAN
24

På Finnkampen i somras var framfarten på 400m med och utan häckar av Hässleholms Elise Malmberg ett stort utropstecken. Fram till dess hade hon ju setts som mångkampare med längd och kort häck som bästa delgrenar.
     Men nu får vi nog räkna in 400m i Elises ordinarie repertoar. För idag på Pallas-spelen i Malmö rusade hon överlägset hem 2-varvsloppet på 54.16 - tiondelen snabbare än uteperset från Finnkampen!
     I stavhoppet bekräftade Ullevis Malin Dahlström intrycket från comebacken i Göteborg förra helgen genom att återigen klara 4.30. Och det krävdes för att vinna eftersom Örgrytes Michaela Meijer höjde sitt totalpers med 4 cm genom att också hon klara 4.30.
     Nytt svenskt årsbästa på 60m där Ullevis Khaddi Sagnia sänkte perset två gånger om: Först i försöken från fjolårets 7.52 till 7.50 och sedan igen i finalen till 7.43, vilket var hundradelen snabbare än Irene Ekelund var förra veckan. (Irene har chansen att replikera i morgon hemma i Karlstad.)
     Full fart framåt också för Orients Caroline Larsson som hade 7.77 som bäst när vintern började. Efter 7.62 för två veckor sedan i Örebro, kom nu 7.53!
     Intressant också MAI:s Lisa Lilja (fyllde 18 i november) som med bakgrund i fotbollen nu debuterade (?) som friidrottare med 7.81 på 60m och 25.14 på 200m.

Norrköping: Moa tillbaka!

JAN
24

Efter ett mammaledigt 2013 gjorde Spårvägens Moa Hjelmer tävlingscomeback idag på Norrköping Indoor Games. En comeback som slutade med Moas femte snabbaste 200m inomhus hittills i karriären - 24.02!
     På manliga 200m öppnade klubbkamraten Nil de Oliveira sitt 2015 med 21.68, hundradelen från svenska årsbästat. Som tillhör Huddinges Alexander Nordkvist som själv idag sänkte sitt svenska årsbästa på 400m till 48.11.

Sätra: Höga hopp

Persade med 12 cm!

Persade med 12 cm!
Foto: alj

JAN
24

För det stora utropstecknet den första dagens av Täby Vinterspel i Sätra svarade Spårvägens 18-årige Otto Brinkman. Med 2.03 som pers från i somras tog Otto nu 2.03 i andra, 2.07 i första, 2.09 i första, 2.12 i första och 2.15 i andra! Med luft!
     Totalperset höjdes således med 12 cm! 2.15 är dessutom inte bara tangerat svenskt seniorårsbästa utan också det högsta en svensk junior hoppat sedan 2010 - och Otto är alltså junior också hela nästa år.
     Seniorårsbästa även i stav där Hellas Carl Sténson klarade 5.30, personligt rekord med 5 cm. På andra plats höjde Ullevis Oscar Janson sin veckogamla svenska M40-toppnotering från 5.11 till 5.20.

Intensiv tävlingshelg

Pallas-spelen är sedan länge
<br/>etablerade som en av vinterns
<br/>största tävlingar, framförallt
<br/>för seniorer.

Pallas-spelen är sedan länge
etablerade som en av vinterns
största tävlingar, framförallt
för seniorer.

JAN
23

Veckohelgen är fylld av fem stora 2-dagarstävlingar: I norr Aspen Open i Haparada, i söder Pallas-spelen i Malmö och däremellan Täby Vinterspel i Sätra, Götas Ungdomsspel i Karlstad och Norrköping Indoor Games!
     Ett titt i startlistorna avslöjar att landslagsaktiva kommer att vara igång litet överallt. Allra flest verkar det bli i Malmö där bl a Erica Jarder gör säsongsdebut och där Malin Dahlström skall bygga vidare på förra veckans 4.30 i comebacken hemma i Göteborg.
     I Norrköpings-listorna hittar man namn som Jessica Samuelsson, Nil de Oliveira, Frida Persson och Moa Hjelmer medan Irene Ekelund och Sofie Skoog kör hemma i Karlstad.
     Ute i Europa är Frankrike-baserade Angelica Bengtsson uppsatt i lördagens stavgala i Sotteville och borta i USA är det förstås full fart på universitetstävlandet.
     Aktuella tävlingskalendern (med länkar till resp tävlings hemsida).

I gänget som träffades i Sätra fanns EM-kastarna Kim Amb och Gabriel Wallin.

I gänget som träffades i Sätra fanns EM-kastarna Kim Amb och Gabriel Wallin.
Foto: Dejan Mirkovic

Spjutgemenskap i Sätra

JAN
23

Vad gör spjutkastarna när de flesta andra friidrottare har inomhussäsong? Jo, tränar förstås. Men träningsperioden kan ibland upplevas som väldigt lång och i år hade därför några spjuttränare snackat ihop sig om en 1-dagsträff för gemensam träning.
     Den genomfördes i lördags i Sätra och hade samlat ett femtontal aktiva och tränare och i fokus stod teknikträning där tränarna hjälptes åt att coacha varandras aktiva och diskutera tränare emellan om hur olika tekniska problem kunde lösas.
     Man hann också med ett pass om spjutlöpning (lett av Lasse Haka), ett pass om skulderrörlighet (Kari Kiviniemi) och ett pass om funktionell styrka (Björn Amb).

Dubai Marathon:
Fredrik Johansson 2:19

JAN
23

I ett lopp som i toppen totalt dominerades av Etiopien - man belade de 12 främsta placeringarna - gjorde Ullevis Fredrik Johansson ett väldisponerat lopp som slutade med en 30:e plats på 2:19:14.
     Det personliga rekordet förbättrades med över 1½ minut från 2:20:53 och till kvalgränsen för sommarens VM i Beijing fattades bara 1:14. Av svenskar är det endast Mustafa Mohamed som varit snabbare sedan Lasse Johansson gjorde 2:18 i februari 2011, dvs på nästan fyra år.
     Placeringsmässigt var Fredrik näst bäste europé bakom Österrikes Edwin Kemboi (20:e på 2:14). I övrigt hade Fredrik före sig 17 etiopier, 6 eritraner, 2 kenyaner, 1 sydafrikan och 1 iranier.
     Bland de 17 etiopierna fanns dock inte Kenenisa Bekele som på den tredje milen tycktes få problem med ena foten, tvingades släppa tätgruppen och sedan bröt. Segern gick till "okände" Lemi Berhanu som sänkte personbästat med över fem minuter till 2:05:28.
     Dubai har en speciell profil resultatmässigt med en extrem elitgrupp (10 under 2:10 - men bara 36 under 2:30!). Björnstorps Henrik Orre blev nu 40:e på sina 2:36:53.
     Bilden är densamma bland kvinnorna med 12 under 2:25 medan Sävedalens Sara Holmgren blev 22:a med 3:05:02 i sin debutmara.
     Dubai Marathons resultatsida

På webben i arla morgonen:
Dubai Marathon

JAN
22

I natt kl 04 startar årets första supermara - Dubai Marathon. Det är visserligen inget folkfestevenemang som London, Berlin eller New York men man har traditionellt oerhört starka startfält: De senaste sju åren har den genomsnittliga segertiden varit 2:05:18!
     Från svensk sida har vi ju också upplevt att Isabellah Anderssons noterat svenskt rekord både 2010 (2:26:52) och 2011 (2:23:41 - det ännu gällande rekordet).
     I årets lopp är Kenenisa Bekele det stora affischnamnet. Bekele är ju tidernas främste i långdistans på bana men började ju i fjol en satsning på maran. Premiären i Paris i maj slutade med seger på låga 2:05 men i Chicago i oktober blev han fyra på höga 2:05.
     Sedan dess har Bekele börjat ett samarbete med italienske tränarlegenden Renato Canova för att snabbare hitta den rätta träningen för maran. Frågan är om det hinner bli utdelning redan nu.
     En del svenskar är med i nattens lopp, den intressantaste starten görs av Ullevis Fredrik Johansson, som var med på EM-maran i somras och som har ett pers på 2:20:53 från Rotterdam i april 2014.
     * Hemsidan för Dubai Marathon
     * Resultatsidan för Dubai Marathon
     * Webbsändningen från Dubai Marathon

Dags för "Certifierad coach"

JAN
22

I höstas berättade vi att den nuvarande juniortränarutbildningen skulle komma att ersättas av en ny utbildning - Certifierad Coach. Den nya utbildningen skall fungera som en fördjupning efter ungdomstränarutbildningen för åldersgruppen 14-17-år.
     Grundtanken med "Certifierad Coach" är att man som tränare ska få utveckla sin kunskap om och kompetens för just den åldersgrupp som man arbetar med. Målgruppen nu är alltså primärt ungdoms- och juniortränare.
     Se även videoklippet där Svensk Friidrotts utbildningsansvarige Mikael Norman berättar om den nya utbildningen och om vad som skiljer den från den tidigare juniortränarutbildningen och från universitetsutbildningen ”Certified Coach”.
     Friidrottens allra första "Certifierad coach"-kursen har sin upptaktshelg den 20-22 mars på Bosön, så nu har det blivit hög tid att att anmäla sig. Sista ansökningsdag är 10 februari.
     Informationssidan om "Certifierad coach"-kursen (med länk till webbformuläret för anmälan)-

Charlottas resa härifrån ....

Segergest på K22 2000m hinder vid JSM i Uddevalla den 24 augusti 2007.

Segergest på K22 2000m hinder vid JSM i Uddevalla den 24 augusti 2007.
Foto: Deca Text & Bild

JAN
21

... och ända hit!

Med silvermedaljen på EM-prispallen i Zürich den 17 augusti 2014.

Med silvermedaljen på EM-prispallen i Zürich den 17 augusti 2014.
Foto: Deca Text & Bild

JAN
21

Idrottskarriärer liknas inte sällan vid resor och som dessa är inte den ena den andra lik. Ibland direkta och raka från en punkt till en annan och ibland rejält krokiga och med många stopp och många avstickare på vägen. Och man även om startar med ett tydligt mål i tid och rum visar det sig inte sällan att man hamnar någon annanstans.
     Ifjol tog Ullevis Charlotta Fougberg som 29-åring EM-silver på hinder. Det var inte en överraskning sett till vad hon presterat tidigare under sommaren - men samtidigt något som knappast någon kunnat föreställa sig så sent som bara ett år tidigare. Och något som ansetts närmast befängt att spekulera i två år tidigare.
     Så Charlottas resa har verkligen varit speciell och friidrott.se har därför försökt sig på att kartlägga den litet närmare. Detta dels genom att sammanställa hennes hinderkarriär i siffror från debuten på JSM22 2007 i Uddevalla, dels genom att låta Charlotta ge sina egna minnesbilder från den serie av hinderlopp som tillsammans bildar karriären:
     * Alla Charlottas hinderlopp
     * Uddevalla - Zürich: Charlottas egna "reseminnen"

XL-galan: Meraf på 1500m

JAN
21

Kvinnliga 1500m har varit en verklig höjdpunkt på XL-galan i Globen de senaste två åren då Abeba Aregawi båda gångerna gjort historiens näst snabbaste lopp på distansen. I år står Abeba över hela innesäsongen, men det hindrar inte att K 1500m ändå kommer att bli hyperintressant.
     För Sverige har ju faktiskt ytterligare en löpare av världsklass på distansen - Meraf Bahta (världsrankad 9:a 2014)- och hon kommer till Globen nu den 19 februari för att springa riktigt fort på just 1500m.
     Det blir faktiskt inte hennes debut på galan, men det är ju en helt annan Meraf numera än tjejen med samma namn som för tre år sedan kom 10:a på 4:24.55.
     Och trots EM-guldet på 5000m, EM-bronset på 7.8 km terräng och banrekordet i somras på Tjejmilen är just 1500m nog den löpdistans som ligger närmast hjärtat för Meraf.
     Hemsidan för XL-galan

Silvermedaljörerna Gunilla, Johanna och Karin flankerade av Anders Borgström (ordf Utmärkelsekommittén) och förbundsordförande Björn Eriksson.

Silvermedaljörerna Gunilla, Johanna och Karin flankerade av Anders Borgström (ordf Utmärkelsekommittén) och förbundsordförande Björn Eriksson.
Foto: Anders Albertsson

Tre nya medaljörer

JAN
21

I samband med förbundets senaste styrelsemöte delade ordförande Björn Eriksson ut Svensk Friidrotts näst högsta förtjänstutmärkelse - silvermedaljen - till tre personer som väl uppfyllde kravet på att ha verkat inom vår idrott i minst ett kvarts sekel:
     Karin Lundgren - vice ordförande i SFIF och med många år i Göteborgs FIF:s ledning - samt Johanna Berggrén och Gunilla Dahlén - som båda började på förbundskansliet redan på 1980-talet.

Vilka svenskar är i USA nu?

Det finns svenska friidrottare i
<br/>mer än hälften av de 50 staterna!

Det finns svenska friidrottare i
mer än hälften av de 50 staterna!

JAN
21

Precis som här hemma drar den amerikanska universitetsfriidrottens inomhussäsong igång på allvar så här års. Från den senaste helgen har i vår resultatbörs redovisat ett femtontal tävlingar med svenskt deltagande.
     Men det kan nog ha varit fler än så, där vi missat därför att vi ganska säkert inte känner till alla friidrottande svenskar som bor (och pluggar) därborta det här läsåret. Så vi är tacksamma för tips om aktiva som vi missat.
     Enklaste sättet att kolla upp vad vi vet och inte vet är att titta på vår sammanställning "Aktiva i USA 14/15". Det är som synes en rejäl spridning geografiskt med nästan trettio olika delstater representerade.
     Alla tillägg och rättelser mottas tacksamt - liksom påpekanden om det skulle vara så att någon på listan inte längre är kvar därborta.

Inför Förbundsårsmötet:
Styrelsenomineringarna

JAN
20

I torsdags den 15 januari gick tiden ut för föreningar och distrikt att nominera kandidater till valen vid Förbundsårsmötet sista helgen i mars. Totalt var det tio distrikt och sju föreningar som då skickat in sina förslag till Valberedningen.
     Vad gäller ordförandeposten (mandattid 1 år) finns endast förslag om omval av Björn Eriksson. För de fyra ledamotsplatser som skall besättas är nomineringarna dock betydligt fler.
     Förutom Karin Lundgren och Pia Bosdotter Olsson som står på omval är det fem nya namn som förs fram. I bokstavsordning
     * Lena Björk
     * Ulrika Granfors Wellemets
     * Bengt Hansson
     * Ingvar Åström
     * Anna Öberg
     Sammanställning av alla inkomna nomineringar
     Totalt alltså sju nominerade till fyra platser. Nu ankommer det på valberedningen att jobba vidare med dessa namn - och ev egna uppslag - för att formulera det förslag om ett plus fyra namn som man skall förelägga förbundsårsmötet.
     Det förslaget skall enligt stadgarna presenteras (här på friidrott.se) senast tre veckor före själva mötet, dvs i början på mars.

De leder arbetet med Friidrotts-SM 2015: Sören Calleberg, Lina Haglund, Conny Eklund och Leif-Göran Mosell.

De leder arbetet med Friidrotts-SM 2015: Sören Calleberg, Lina Haglund, Conny Eklund och Leif-Göran Mosell.

Den 7-9 augusti är det dags!

JAN
20

Det var den 23 mars 2013 som Svenska Friidrottsförbundets styrelse utsåg Söderhamn till värdort för Friidrotts-SM 2015. Så förberedelsearbetet har väl egentligen pågått i nästan två år, men nu med bara dryga halvåret kvar till första start stiger intensiteten rejält.
     I söndags hade organisationskommittén ett första möte med alla funktionärer och övriga volontärer som anmält intresse att jobba med att göra evenemanget minnesvärt för aktiva och åskådare - och för hela Söderhamn!
     För även om själva tävlingarna inne på arenan självklart är kärnan så är ju ett Friidrotts-SM så mycket mer för det lokala samhället. Det visades ju Umeå så sent i somras med sitt folkfestliga arrangemang.
     * Hemsidan för Friidrotts-SM 2015
     * Friidrotts-SM 2015 på Facebook

Carolina Klüft hade anförtrotts hedersuppdraget att vara prisutdelare för Årets nykomling.

Carolina Klüft hade anförtrotts hedersuppdraget att vara prisutdelare för Årets nykomling.
Foto: alj

Svenska Idrottsgalan

JAN
20

Det var snöidrotternas år på Svenska Idrottsgalan: Längdskidåkningen lade efter sitt lyckade OS i vintras beslag på Årets kvinnliga, Årets lag, Årets prestation och Årets ledare och hade ju sedan tidigare säkrat Bragdguldet - och skicross tog hem Årets nykomling.
     Mönstret bröts bara av Årets manlige som gick till fotbollen och Jerringpriset som blev simningens. Friidrotten hade två nomineringar - Meraf Bahta som Årets kvinnliga och Andreas Almgren som Årets nykomling - och det stannade därvid.
     Sammanlagt vid de hittills sexton Idrottsgalorna har vi nu haft 63 nomineringar varav 25 resulterat i priser. Hela vårt facit på idrottsgalan.
     Före den TV-sända galan var Miro Zalar uppe på scenen för att ta emot Ren Idrotts pris för sitt konsekventa - och i rollen som expertkommentator på Sveriges radio ofta uttalade - ställningstagande mot doping.

Senaste veckan
Veckan 20.1 - 27.1

Khaddi i ett nytt läge
Att hennes 6.52 från i somras inte var något tak f...

Också noterat från helgen
* Kvinnlig stav kan vara på väg att bli vinterns g...

En nästan helt ny statistik
Helgens intensiva tävlande - 2-dagars i Malmö, Kar...

På SVT Play: Moa Hjelmer
I söndagskvällens Sportspegeln hade SVT1 ett repor...

Pallas: Khaddi flög 6.66!
Ullevis Khaddi Sagnia öppnade sin säsong häromveck...

Malmö: Elise 54.16!
På Finnkampen i somras var framfarten på 400m med ...

Norrköping: Moa tillbaka!
Efter ett mammaledigt 2013 gjorde Spårvägens Moa H...

Sätra: Höga hopp
För det stora utropstecknet den första dagens av T...

Intensiv tävlingshelg
Veckohelgen är fylld av fem stora 2-dagarstävlinga...

Spjutgemenskap i Sätra
Vad gör spjutkastarna när de flesta andra friidrot...

Dubai Marathon:
Fredrik Johansson 2:19

I ett lopp som i toppen totalt dominerades av Etio...

På webben i arla morgonen:
Dubai Marathon

I natt kl 04 startar årets första supermara - Duba...

Dags för "Certifierad coach"
I höstas berättade vi att den nuvarande juniorträn...

Charlottas resa härifrån ....
...

... och ända hit!
Idrottskarriärer liknas inte sällan vid resor och ...

XL-galan: Meraf på 1500m
Kvinnliga 1500m har varit en verklig höjdpunkt på ...

Tre nya medaljörer
I samband med förbundets senaste styrelsemöte dela...

Vilka svenskar är i USA nu?
Precis som här hemma drar den amerikanska universi...

Inför Förbundsårsmötet:
Styrelsenomineringarna

I torsdags den 15 januari gick tiden ut för föreni...

Den 7-9 augusti är det dags!
Det var den 23 mars 2013 som Svenska Friidrottsför...

Svenska Idrottsgalan
Det var snöidrotternas år på Svenska Idrottsgalan:...

Förra veckan
Veckan 13.1 - 20.1

Inför Förbundsårsmötet:
Styrelsenomineringarna

Den 7-9 augusti är det dags!
Svenska Idrottsgalan
I kväll: Svenska Idrottsgalan
Statistiken ikapp igen
Växjö 2: 7.48 och 2.15
Huddinge 2: Irene 7.44!
Växjö: Live på webben
Göteborg: Malin 4.30!
Huddinge: Irene 23.62!
Direkt från Växjö!
Möt Oliwer & 12 ÖIS-are till
Kan Oliver försvara?
Helgen börjar tidigt ....
Ungdomsrådet söker nytt
Genzebe tillbaka till Globen
I en annan del av världen
Plats och datum för
era distriktsårsmöten?

Och de nominerade är .....
Nedräkningen har börjat ...

Två veckor sedan
Veckan 6.1 - 13.1

Och de nominerade är .....
Nedräkningen har börjat ...
Månadens i december:
JEM22-sexan Elmar

- Väldigt inspirerande att känna att vi gjorde ett bra lopp och hade något att springa för!
Statistiken uppdaterad
Kort innehelgsummering
Edinburgh: Wille junior-8:a
& Alexander senior-24:a

På webben från kl 14:
Terrängerna i Edinburgh

Alexander & Wille springer terräng för Europa
Nu börjar det på allvar
Månadens i november:
NM-tvåan Alexander

– Jag höjde mig ett snäpp i somras - men tog verkligen ytterligare steg under hösten.
Bäst i syd: Melker & Irene
Bäst i väst: Charlotta
Bäst i öst: Abeba förstås
Ny Magnus på Heliosgatan
Vinter av träning för Emma
Apropå Barbers 5.87
Statistiken uppdaterad
Idag Norrköping & Eskilstuna
5.87 eller 5.86 ... eller X?