Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 15 november 2019

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


I Eskilstuna FI har OCR-löpningen varit en del av verksamheten i flera år. En av de stora profilerna är Elin Härkönen (t.h.) som vann EM-guld i OCR 2018. 
<br/>Foto: Jari Forsman

I Eskilstuna FI har OCR-löpningen varit en del av verksamheten i flera år. En av de stora profilerna är Elin Härkönen (t.h.) som vann EM-guld i OCR 2018.
Foto: Jari Forsman

Nu ska OCR-löpningen in i friidrotten

NOV
14

Under förbundsårsmötet togs beslut om att inkludera Svenska OCR-föreningen SOCRA (Swedish Obstacle Course Race Association). SOCRA är en ideell förening med ambitionen att stötta OCR-utövare i Sverige. OCR är en blandning av löpning och hinder. SOCRA inkluderar såväl motionär som elit, och vill främja sporten och dess tillväxt både nationellt och internationellt. Inkluderingen inleds med en prövoperiod på fem år.
     – Vi ser fram emot flera spännande år tillsammans. Hinderbana är en fantastisk kombination av styrka, teknik och uthållighet som kan utmana de flesta, säger Malin Spång, ordförande för SOCRA.
     
     Arbetet framåt
     Svensk Friidrott har tagit fram en styrgrupp som kommer utse arbetsgrupper inom tävling, anläggningar, utbildning, föreningsutveckling o.s.v. De kommer i sin tur implementera OCR-löpningen inom de olika avdelningarna. Styrgruppen består av generalsekreterare Stefan Olsson, Maja Englund från SFIF:s styrelse, Jenny Sundqvist som är ansvarig för motionslöpning på SFIF, Malin Spång ordförande för SOCRA, samt Jari Forsman som är med och leder Eskilstuna FI:s OCR-team.
     
     ”Tror vi kommer ha stort utbyte av varandra”
     – Det känns jätteroligt och spännande att vi nu är i gång. Vi ser många fördelar med att inkludera hinderbanelöpning i verksamheten och jag tror vi kommer att ha stort utbyte av varandra. Det är mycket löpning (även) i hinderbanelöpning och löpning är något vi är experter på och gärna delar med oss av. I hinderbanelöpning krävs mycket styrka och smidighet vilket gynnar vilken utövare som helst oavsett idrott. Genom att bredda verksamheten och utöka träningsutbudet hoppas vi på att attrahera ännu fler, i alla åldrar, som kommer och tränar hos våra föreningar, säger Jenny Sundqvist.
     
     OCR-verksamheten blomstrar i Eskilstuna
     I Eskilstuna är OCR-verksamheten igång sedan länge, och föreningen EFI OCR-team har ambitionen att växa ytterligare.
     – Vi håller på att starta upp barn- och ungdomsverksamhet inom OCR. Vi kommer prova på olika friidrottsgrenar och ha en del gemensamma träningar med barn-/ungdomsgrupper i den vanliga verksamheten. Detta kommer framförallt ske vintertid eftersom vi kommer hålla till i friidrottsarenan. Vi tror att det kommer öka antalet barn som vill prova på friidrott, samt barn som kanske inte tycker att friidrott riktigt är deras grej fortsätter med OCR istället för att sluta helt, säger Jari Forsman.
     
     Så blir OCR-föreningen en del av Svensk Friidrott
     -Alla OCR-föreningar är välkomna att ansluta till Svenska Friidrottsförbundet. Mer information om hur det går till hittar du här.
     -Är ni en friidrottsförening som vill utöka er verksamhet och ta in OCR-löpning? Se efter om det finns OCR-träningsgrupper i närområdet och se över möjligheten att ta in dem i er verksamhet.
     -Brinner du och din förening för något av ovan. Har din förening någon representant som tycker det skulle vara intressant att delta i någon arbetsgrupp? Hör av dig till jenny.sundqvist@friidrott.se.
     För mer information, kontakta SFIF:s Jenny Sundqvist.
     /Gustav Orbring

Bengtström, Aurell och Hansson (bl.a.) fick stipendier av Ungdomsfonden under FÅM i våras.

Bengtström, Aurell och Hansson (bl.a.) fick stipendier av Ungdomsfonden under FÅM i våras.
Foto: Deca Text & Bild

Ansök nominering till ungdomsfonden

NOV
14

Nu kan ni som förening eller distrikt nominera era mest lovande aktiva upp till 19 år att få stipendium av Ungdomsfonden, som innefattar Edvind Wide-stipendiet.
     Årligen skall medel ur fonden tilldelas ledare och/eller ungdomsaktiv (upp till 19 år), minst en man och en kvinna, som gjort förtjänstfulla insatser inom ungdomsfriidrotten. Edvin Wide-stipendiet skall årligen utdelas till en lovande tjej och kille upp till 19 år gamla inom medel- och långdistanslöpning.
     Gå in här för att läsa mer om stipendierna, och för att lämna ert/era förslag! Förslag lämnas senast 15 december.
     /Gustav Orbring

EM-femman från 2018 Napoleon Solomon anför det svenska laget i Portugal.

EM-femman från 2018 Napoleon Solomon anför det svenska laget i Portugal.
Foto: Deca Text & Bild

Nio uttagna till terräng-EM i Lissabon

NOV
14

Landslagsledare Lorenzo Nesi presenterade denna vecka sin första uttagning till terräng-EM som avgörs i Lissabon, Portugal 8 december.
     Precis som förra året i Tilburg får Napoleon Solomon (Tureberg), Robel Fsiha (Spårvägen) och Adhanom Abraha (Eskilstuna) åka på herrsidan. ”Nappe” fixade då en fin femteplats, samtidigt som Adhanom slutade på 33:e plats och Robel på 40:e. Däremot finns inte terräng-NM-vinnaren 2019 David Nilsson (Högby) med i truppen. Det beror på att han troligen springer Valencia Marathon veckan innan.
     I M22-klassen återfinns Simon Sundström och Emil Danielsson precis som förra året (Emil 31:a och Simon 40:e 2018). Där tillkommer nu också Ullevis Suldan Hassan. I P19 hittar vi Eskilstunas Emil Millán de la Oliva (med förra året) och Växjös Omar Nuur.
     På damsidan hittar vi en deltagare i Sävedalens Sara Christiansson som deltar i K22-klassen.
     Eventuella laguttagningar kvarstår, och kan tillkomma fram till 26 november.
     Till uttagningssidan
     /Gustav Orbring

Angelica Bengtsson och Vésteinn Hafsteinsson nominerade till priser.

Angelica Bengtsson och Vésteinn Hafsteinsson nominerade till priser.
Foto: Deca Text & Bild

Fem (!) nomineringar till Idrottsgalan
- bästa noteringen på 12 år

NOV
13

Daniel Ståhl, Armand Duplantis, Tilde Johansson, Vésteinn Hafsteinsson och Angelica Bengtsson. Alla fem är nominerade till priser på Idrottsgalan som hålls i Globen 27 januari.
     Under eftermiddagen presenterades de nominerade till priserna Årets manlige idrottare, Årets kvinnliga idrottare och Årets nykomling. I den förstnämnda kategorin hittar vi våra två VM-medaljörer Daniel Ståhl och Armand Duplantis. Tilde Johansson, som i år slagit juniorrekord i längd, vunnit två U20-EM-medaljer och var ytterst nära VM-final, är nominerad till Årets nykomling.
     I förmiddags annonserades det ut att Vésteinn, som tränar t.ex. Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos, är nominerad till just årets tränare. Samt att Angelica Bengtsson är nominerad till årets prestation, efter den makalösa stavfinal hon gjorde på VM i Doha. Efter att ha brutit staven på svenska rekordhöjden 4.80 fick hon göra om försöket (som var det sista), och lyckades. Det räckte till en fin sjätteplats.
     Fem nomineringar är den bästa noteringen för friidrotten på tolv år. 2008 blev det hela sju nomineringar.
     Hela historiken för friidrotten på Idrottsgalan hittar du här.
     Mer om nomineringarna hittar ni på Expressen, där också de andra nomineringarna avslöjas.
     /Gustav Orbring

EM i Berlin 2018 slutade med succé för Armand Duplantis med karriärens första mästerskapsguld.

EM i Berlin 2018 slutade med succé för Armand Duplantis med karriärens första mästerskapsguld.
Foto: Deca Text & Bild

EM 2022 till OS-staden München

NOV
12

Precis som 2018 kommer friidrotts-EM 2022 arrangeras i Tyskland. Nu är det Münchens tur att hålla i mästerskapet, samma år som 50-årsjubileet av det OS som arrangerades där 1972.
     Den gången tog svensken Ricky Bruch hem sin enda OS-medalj, med ett brons i diskus. Och München har visat sig vara en framgångsrik mästerskapsstad historiskt för Sverige. EM hölls här 2002, och då blev det hela fem (!) medaljer, varav tre guld, för svensk del.
     Och precis som 2018 i Berlin kommer sex EM arrangeras parallellt; friidrott, cykel, golf, gymnastik, rodd och triathlon. Friidrottstävlingarna kommer avgöras på den gamla OS-stadion. Datum för EM 2022 är 11-21 augusti.
     ”Vi är väldigt glada över att EM återigen arrangeras i Tyskland efter succén i Berlin 2018. Vi vet att friidrotten är stark i landet, med många passionerade supportrar”, säger EAA-presidenten Svein Arne Hansen i ett pressmeddelande.
     EM 2020 arrangeras i Paris.
     /Gustav Orbring

David Nilsson, tvåa från höger, blev sjunde svensk att vinna terräng-NM individuellt. Guld blev det också i lag tillsammans med fr v Daniel Lundgren, Adhanom Abraha och Simon Sundström.

David Nilsson, tvåa från höger, blev sjunde svensk att vinna terräng-NM individuellt. Guld blev det också i lag tillsammans med fr v Daniel Lundgren, Adhanom Abraha och Simon Sundström.
Foto: Deca Text & Bild

Dubbla guld på terräng-NM i Finland

NOV
10

Det blev en lysande svensk avslutning på terräng-NM i finska Vierumäki som avgjordes i sex plusgrader på ett regntungt 1.5 km-varv på söndagsförmiddagen. Facit blev två guld, två silver och ett brons i seniorklasserna och på juniorsidan silver och brons.
     Manliga 9 km-loppet dominerades av Högbys David Nilsson och Eskilstunas Adhanom Abraha där den förstnämnde var starkast och vann med två sekunder. Brons till Adhanom och guld till Sverige i lagtävlingen. Davids seger var Sveriges sjunde på herrsidan i terräng-NM som hade premiär 1997.
     På kvinnliga 7.5 km hängde Sävedalens Sara Christiansson med danska VM-sjuan på 3000 m hinder, Anna Emilie Møller, in på slutvarvet och fick till slut bara se sig slagen med fem sekunder. Silver blev det även i lagtävlingen.
     I juniorklasserna blev det två individuella fjärdeplatser som bäst tack vare Växjös Omar Nuur och Västerås Elsa Wallenius.
     De sju medaljerna i Finland kan jämföras med nio på Island i fjol och lika många i Danmark 2017.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Femte individuella medaljen och första guldet för Högbys David Nilsson. Bakom dem silverspurten mellan Adhanom Abraha och Islands Hlynur Andrésson.

Femte individuella medaljen och första guldet för Högbys David Nilsson. Bakom dem silverspurten mellan Adhanom Abraha och Islands Hlynur Andrésson.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-NM: Äntligen guld för David

NOV
10

Vår främsta maratonlöpare David Nilsson från Högby kom till terräng-NM i finska Vierumäki med fyra individuella medaljer där fullträffen saknades. Men på den 9 km långa gräsbanan gjorde han ett lysande lopp och vann guldet med två sekunder på 27:09. Eskilstunas Adhanom Abraha skuggades av Hlynur Andrésson in på det korta upploppet men orkade inte hålla honom bakom sig och fick nöja sig med bronset.
     Men guld och brons till Sverige och en sjätteplats för Turebergs Daniel Lundgren vilket 17 sekunder senare följdes av ytterligare ett guld när Lidingös Simon Sundström sprang i mål som tia och fullbordade lagsegern.
     – Taktiken var att inte gå för hårt i början för att kunna säkra medalj och förlänga sviten till fem raka. Adhanom gick upp i ledning vid sista varvningen men jag kom i kapp och blev lite förvånad när jag fick lucka en knapp kilometer från mål. Sista 500 meterna gav jag allt och det höll, säger David.
     – Det var en lerig bana men ganska fast underlag så det passade mig bra. Jag sprang några meter extra de första varven för att undvika leran i mitten. Nu blir det ett 15 km-lopp i Nederländerna nästa helg och sedan Valencia Marathon 1 december om allt går som det ska.
     
     Utmärkt taktisk insats av David
     Trion David Nilsson, Adhanom Abraha och Hlynur Andrésson var loss med 13 sekunder efter tre av de sex varven (4.5 km). Avståndet ökade till 22 sekunder efter 6 km och minskade till 19 när det var dags för sista rundan.
     David sprang sista varvet själv med Adhanom som tvåa och Hlynur ytterligare några steg efter. Men islänningen kom tillbaka och spurtbesegrade alltså Eskilstuna-löparen.
     David satsar främst på maraton där han i våras förbättrade sitt personliga rekord till 2:13:29 i Hamburg och sedan ytterligare i Berlin i slutet på september till 2:11:50. Den tiden placerar honom fyra i Sverige genom tiderna.
     David gjorde sitt första terräng-NM som 16-åring i Kvarnsveden 2003 och det blev fyra raka juniorstarter med två 5:e-platser som bäst. Seniordebuten ägde rum 2011 följt av fyra raka starter 2015-2018 med placeringarna 3-2-2-3 innan fullträffen äntligen kom.
     Adhanom gjorde faktiskt TNM-debut medan sexan Daniel Lundgren nådde sin bästa placering hittills efter att ha varit åtta i fjol och nia 2017. Femte svensk var IFK Umeås 800 m-löpare Robin Rohlén blev 14:e på 28:06.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Tredje raka terräng-NM-medaljen för Sara Christiansson som utmanade Anna Emilie Møller (53) ända in på sista varvet.

Tredje raka terräng-NM-medaljen för Sara Christiansson som utmanade Anna Emilie Møller (53) ända in på sista varvet.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-NM: Sara Christiansson utmanade VM-sjuan Møller

NOV
10

Kvinnliga loppet över 7.5 km på terräng-NM i Vierumäki blev en spännande kamp om guldet ända in på det sista 1.5 km-varvet där Sävedalens Sara Christiansson var med längst fram. På slutrundan handlade det om henne och danska VM-sjuan på 3000 m hinder från Doha, Anna Emilie Møller, och till slut skilde bara fem sekunder i mål. Silver alltså för Sara som tog sin tredje raka TNM-medalj efter guld 2017 och brons i fjol.
     
     Kvartett gjorde upp om medaljerna
     Efter 3 km – två av fyra varv – hade en kvartett gått loss med Møller, Christiansson, Finlands Johanna Peiponen och Norges Maria Wågan med andraklungan sex sekunder bakom. Kvartetten utökade avståndet till 16 sekunder vid sista varvningen efter 4.5 km och sedan var alltså Møller starkast på slutet. Vågan tog bronset åtta sekunder bakom Sara medan Peiponen var fyra, ytterligare sex sekunder efter.
     Övriga två svenskor var Huddinges terräng-SM-tvåa Hanna Bergström och IFK Umeås Moa Gålnander. De sprang tillsammans större delen av loppet kring 8-9 plats med Hanna först. Men på slutvarvet var Moa riktigt stark och spurtade i mål som sexa på 26:36 – en minut från bronset – medan Hanna nådde målet som tia på 26:58.
     Norge vann lagtävlingen på 15 platspoäng före Sverige 18 och med Danmark trea på 23.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Den jämna silverspurten mellan Omar Nuur, Norges Jonatan Stavik och Danmarks Joel Lillesø.

Den jämna silverspurten mellan Omar Nuur, Norges Jonatan Stavik och Danmarks Joel Lillesø.
Foto: Deca Text & Bild

JNM terräng: Omar Nuur i silverspurt

NOV
10

I P19-loppet över 6 km i Vierumäki sträcktes fältet ut redan på det första av de fyra 1.5 km-varven. Växjö JEM-silvermedaljör på 3000 m hinder Omar Nuur anförde klungan efter första rundan (4:14) med Hässelbys Andreas Carlsson, Sävedalens Erik Jälknäs och Västerås Hassan Abdiqadir en bit bakom.
     Vid 3 km (8:52) bestod tätklungan av sex man med Omar som tvåa och vid 4.5 km (13:30) passerade de åtta första inom tre sekunder med svensken som trea. Men på slutvarvet var det precis som i tjejloppet norskt längst fram där Håkon Stavik hade 3-4 sekunders ledning när de kom inom synfält för webbsändningen 300 meter från mål.
     Han vann på 18:15 och där bakom blev det en spännande spurtstrid mellan Omar, Norges Jonatan Vedvik och Danmarks Joel Lillesø som den sistnämnde tog hem på samma sekund som norrmannen. Omar knappt slagen fyra på 18:21. Andreas Carlsson tia på 18:50, Erik Jälknäs tolva på 19:09 och Hassan Abdiqadir 15:e på 19:39. Alla fyra svenskarna gjorde TNM-debut.
     Norge vann lagtävlingen före Danmark medan Sverige tog hand om bronset.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Andraplats i F19-lagtävlingen med fr v Nora Lundin (sjua), Elsa Wallenius (fyra) och Emilia Lillemo (sexa). Elsa var åtta sekunder från medalj.

Andraplats i F19-lagtävlingen med fr v Nora Lundin (sjua), Elsa Wallenius (fyra) och Emilia Lillemo (sexa). Elsa var åtta sekunder från medalj.
Foto: Deca Text & Bild

JNM terräng: Lagsilver för tjejerna

NOV
10

Nordiska mästerskapen i terräng i finska Vierumäki inleddes på söndagsförmiddagen i sex grader och på en blöt gräsbana på 1.5 km.
     Först ut var F19 som sprang 4.5 km där Sveriges representerades av Täbys JEM-fyra på hinder från Borås, Emilia Lillemo, Västerås JEM-deltagare på 3000 m slätt, Elsa Wallenius, och orienteraren Nora Lundin från Hammarby som gjorde landslagsdebut.
     Finlands Natalie Blomqvist drog klungan i 2.5 av de tre varven med alla tre svenskorna i tätklungan. Halvvägs in på sista varvet ryckte norskorna Ingeborg Østgård och Andra Engesæt och bara Elsa följde.
     Fyra tjejer gjorde upp om medaljerna de sista 400 meterna där Elsa släppte 300 meter från mål strax före den sista bergsknallen passerades.
     Det slutade med dubbelseger för Norge med Østgård som vinnare på 15:32, två sekunder före Engesæt medan Elsa slutade fyra på 15:46. Emilia nådde målet på 16:01 steget före reserven Nora på 16:02
     Elsa var i somras bara sekunden från att gå till final på 3000 m på junior-EM i Borås då hon satte personbästa med 9:36. Hon gjorde nu sitt andra terräng-NM efter att ha varit 18:e för två år sedan.
     Nora är nästan helt ny i friidrotten och tog silver på USM i terräng i Umeå för en månad sedan bara två sekunder bakom Växjös Tilde Axelsson Fröjdenlund som inte var med nu på grund av sjukdom.
     Lagtävlingen vanns av Norge före Sverige.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Sara Christiansson vann terräng-NM 2017, tog brons i fjol och gör en intressant start i årets mästerskap.

Sara Christiansson vann terräng-NM 2017, tog brons i fjol och gör en intressant start i årets mästerskap.
Foto: Deca Text & Bild

Följ terräng-NM under söndagen

NOV
09

Terräng-NM äger rum i finska Vierumäki under söndagsförmiddagen med första start 9.00 svensk tid. En enkel webbsändning med en kamera som filmar varvning och mål finns plus live-resultat med mellantider på det 1.5 km långa varvet.
     Starttider:
     9.00: F19 4.5 km
     9.30: P19 6 km
     10.00: Kvinnor 7.5 km
     10.45: Män 9 km
     Webbsändningen
     Live-resultat
     • Förhandstext: Upplagt för medaljer i terräng-NM
     /Jonas Hedman

Öppet brev till Coe
från Ståhl och Hafsteinsson

NOV
08

Idag sände flera av världens främsta diskuskastare och deras tränare, utifrån initiativ från Vesteinn Hafsteinsson och Daniel Ståhl, ett öppet brev till Sebastian Coe, ordförande för Internationella Friidrottsförbundet. Detta som en reaktion på beslutet om att exkludera diskus och flera andra friidrottsgrenar från Diamond League-serien.
     Brevet lyfter flera aspekter; grenarnas historia, beslutet i förhållande till friidrottens gemensamma vision, alternativa lösningar, profilernas genomslagskraft och de aktivas och tränarnas möjligheter att påverka sin egen idrott och karriär.
     
     Läs brevet i sin helhet
     
     Storåkers: ”Ser med stor oro på beslutet”
     - Vi ser med stor oro på de beslut som fattats gällande grenprogrammet för Diamond League nästa år och stöttar de perspektiv, förslag och budskap som framförs i det öppna brevet. Att utesluta enskilda grenar från Diamond League rimmar inte med World Athletics övergripande mål och riskerar att begränsa utvecklingen av vår idrott. Vi delar heller inte bilden av att åtgärderna kommer öka attraktiviteten i vår idrott utifrån ett publik- och marknadsföringsperspektiv, säger Johan Storåkers, ordförande Svensk Friidrott.
     Brevet är signerat av kastarna Daniel Ståhl; Fedrick Dacres, Lukas Weisshaidinger, Matt Denny, Ehsan Hadadi, Simon Pettersson, Ola Stunes Isene, Sam Mattis, Andrius Gudzius, Traves Smikle, Piotr Malachowski och Martin Kupper, och tränare/agenter; Vesteinn Hafsteinsson, Shaun Pickering, Hans Uurike, Julian Robinson, Ben Thompson, Mac Wilkins, Lars Ola Sundt, Dane Miller, Gerd Kanter, Rene Sack och Juergen Schult.
     
     Kritik från trestegs- och 5000m-kretsar
     Även trestegsstjärnan Christian Taylor har riktat kritik mot Coe för exkluderingen av tresteg i Diamond League. Han har startat ett eget fackförbund, och skriver mer om det på sin Instagram. Det kan ni ta del av här.
     Dessutom har etiopiska friidrottsförbundet gått ut med ett öppet brev på sin hemsida där de kritiserar beslutet att byta ut 5000m mot 3000m.
     /Hillevi Thor & Gustav Orbring

Nästan två miljoner till friidrotten

NOV
12

Totalt delar ideella Folkspel ut hela 189 miljoner kronor till drygt 8 000 föreningar som har sålt Bingolotter, Sverigelotten och andra Folkspelsprodukter under året. Till föreningar verksamma inom friidrott delar Folkspel ut hela 1 906 900 kronor och allra störst utdelning får Eslövs IF som får 216 840 kronor.
     ”Vi hoppas och tror att överskottet vi delar ut ska ge klubbar och organisationer växtkraft och att det helt enkelt bidrar till ett bättre Sverige”, säger Hans Sahlin, vd för Folkspel, föreningslivets eget spelbolag.
     
     Västra Götaland får mest
     När Folkspel summerar överskottet från senaste verksamhetsårets försäljning landar det på hela 189 miljoner kronor. Pengar som går direkt tillbaka till de föreningar som har varit med och sålt Folkspels produkter under året. Det är det största överskottet sedan 2009.
     Ullareds Idrottsallians i Halland är den förening som har sålt bäst i landet och får därmed ta emot det största överskottet. Hela 842 000 kronor landar på deras klubbkonto.
     Det län som tilldelas största summan är Västra Götaland, där överskottet till föreningar och organisationer uppgår till hela 36 830 000 kronor. Därefter följer Stockholms län där föreningarna får dela på 23 360 000. Av riksorganisationerna går det största överskottet, 3 347 000 kronor till Rädda Barnen.
     Läs mer på Folkspels hemsida, och se hur stor utdelningen blivit i respektive län.
     /Gustav Orbring

Senaste veckan
Veckan 8.11 - 15.11

Nu ska OCR-löpningen in i friidrotten
Under förbundsårsmötet togs beslut om att inkluder...

Ansök nominering till ungdomsfonden
Nu kan ni som förening eller distrikt nominera era...

Nio uttagna till terräng-EM i Lissabon
Landslagsledare Lorenzo Nesi presenterade denna ve...

Fem (!) nomineringar till Idrottsgalan
- bästa noteringen på 12 år

Daniel Ståhl, Armand Duplantis, Tilde Johansson, V...

EM 2022 till OS-staden München
Precis som 2018 kommer friidrotts-EM 2022 arranger...

Dubbla guld på terräng-NM i Finland
Det blev en lysande svensk avslutning på terräng-N...

Terräng-NM: Äntligen guld för David
Vår främsta maratonlöpare David Nilsson från Högby...

Terräng-NM: Sara Christiansson utmanade VM-sjuan Møller
Kvinnliga loppet över 7.5 km på terräng-NM i Vieru...

JNM terräng: Omar Nuur i silverspurt
I P19-loppet över 6 km i Vierumäki sträcktes fälte...

JNM terräng: Lagsilver för tjejerna
Nordiska mästerskapen i terräng i finska Vierumäki...

Följ terräng-NM under söndagen
Terräng-NM äger rum i finska Vierumäki under sönda...

Öppet brev till Coe
från Ståhl och Hafsteinsson

Idag sände flera av världens främsta diskuskastare...

Nästan två miljoner till friidrotten
Totalt delar ideella Folkspel ut hela 189 miljoner...

Förra veckan
Veckan 1.11 - 8.11

Öppet brev till Coe
från Ståhl och Hafsteinsson

Upplagt för medaljer i terräng-NM
Fem grenar utesluts ur DL 2020
Sök föreningsstöd fram till 8/12
Stor hoppträff i Karlstad i helgen
Musse spände bågen i New York

Två veckor sedan
Veckan 25.10 - 1.11

Så var veteranombudskonferensen
BAUIS Mini Friidrottsskola: 4-kamp
för barn som vill prova på friidrott

Välkända aktiva agerade tränare vid
utvecklingsträffen i lång sprint/häck

Miljonstöd till nya rörelseprojekt
– bland annat inom friidrotten

"Work in progress": Kastarna
laddar för fullt inför 2020 i Växjö

Lysande ungdomsår för Tureberg
Ekelund och Julin i Expressen TV
- pratade nomineringar inför Galan

En månad kvar: Holm & Rickardsson
håller i årets Friidrottsgala på Berns

Tufft för VM-löparna i hettan
Ungdomsrådet söker nya ledamöter
Fantastisk fullträff i maraton
av Carolina Wikström

Svensk trio springer VM 24h i helgen
”Vi hade marginalerna på vår sida”