Tisdag 24 oktober 2017

Resultat & Årsbästa

 Sök på friidrott.sesvenskalopare16shoploggaSb.jpg


Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Mondo finalist till IAAF-pris!

OKT
23

Internationella friidrottsförbundet har årligen en Athletics Awards-gala där världens främsta friidrottare hyllas för sina prestationer under året som varit.
     Under måndagen släpptes de tre + tre finalistnamnen till "Rising Star Award", en priskategori för juniorer och - numera - unga seniorer.
     Bland de tre manliga kandidaterna finns Mondo Duplantis! 17-åringen får dock tufft motstånd av två 21-åringar: Världsmästaren Karsten Warholm och VM-tvåan på 100m Christian Coleman.
     Vinnaren offentliggörs på galan 24 november i Monaco.
     IAAF:s motiveringar
     Anm: Sverige har haft två tidigare "Rising stars": Carolina Klüft 2002 och Angelica Bengtsson 2010.
     /Frida Hogstrand

Veteranfriidrottarna Catrine Eriksson, Anna Ek och Marie Grahn.

Veteranfriidrottarna Catrine Eriksson, Anna Ek och Marie Grahn.
Foto: Jenny Åkervall

Fullt fokus på veteranfriidrotten

OKT
23

I helgen samlades veterandistriktsombud och aktiva veteranfriidrottare från hela Sverige på Bosön för att diskutera temat ”Mer och bättre veteranfriidrott”.
      På programmet stod föreläsningar av bland annat den legendariske svenske antidopingsjägaren och professorn Arne Ljungqvist men också träning och en sanktionerad stående längdhoppstävling hanns med under den två dagar långa konferensen.
      Veteranfriidrotten i Sverige växer, det syns tydligt på såväl svenska som internationella mästerskap där antalet svenska deltagare hela tiden blir fler. Samtidigt vittnade flera av de deltagande distriktsombuden på helgens konferens om att klubbar och aktiva brottas med hur de ska organisera sig. Vissa distrikt har förvisso en mycket aktiv verksamhet men den bygger ofta på enskilda eldsjälars insatser.

Läs mer Fortsättning...

Är du vår nästa landslagsledare?

OKT
23

Härmed utlyser Svensk Friidrott en ny landslagsledare för ungdom- och juniorlandslaget med tidsperiod 2018-2023. Första uppdrag blir därmed som ledare för 2018 års ungdomslandslag födda 2001-2002.
     Rafael Askros blir under nästa år landslagsledare för 19-årslaget och Jonas Anshelm har hand om 22-årslaget.
     Vill du vara med och skapa nya svenska friidrottsframgångar? Sista ansökningsdag 24 november.
     Till ansökan och mer information
     /Frida Hogstrand

Stark Meraf - Svenskt rekord!

OKT
22

För drygt ett år sedan satte Hässelbys Sarah Lahti svenskt rekord på 10km landsväg. Under lördagen var det Meraf Bahta raska kliv som gjorde att hon tog över titeln som svensk rekordhållerskan på distansen. Med tiden 31:44 från lördagens lopp i Norge slog Hällelöparen Sarahs tidigare bästa resultat 31:52.
     /Frida Hogstrand

Ansökan för idrottsmedel öppen

OKT
20

Möjligheten att söka föreningsstöd är öppen under hösten fram till söndagen den 17 december. Tidsperioden att söka föreningsstöd för är likt tidigare, det vill säga för höstens och vinter aktiviteter/projekt.
     Handläggningen kommer ske fortlöpande och ambitionen är att ansökan ska handläggas inom tre veckor från att ansökan skickats in.
     All information och kriterier
     /Frida Hogstrand

Tips & råd till friidrott i gymnastiksal

Materialet blir ditt för 200 kronor.

Materialet blir ditt för 200 kronor.

OKT
20

Även om inomhushallarna blir allt fler runt om i landet så utövas mycket träning i gymnastiksalar. Ibland kan det behövas instruktioner, tips och råd för hur denna träning kan utföras.
     "Friidrott i gymnastiksal" är en DVD-serie som släpptes 2013 första gången. Serien består av totalt tre filmer som innehåller ett brett utbud av träningsövningar, uppvärmning och presentation av friidrottens grengrupper. Övningar utgår från barn i åldern 7 -12 år.
     För beställning och mer info
     /Frida Hogstrand

Nya erbjudanden från partners
- Tjäna och spara till föreningen

 19 okt, 2017.I en förening är det många bitar som ska passa ihop. För att underlätta arbetet kan nu Svensk Friidrotts samarbetspartners vara till stor hjälp.
   I veckan lades ett antal erbjudanden upp på hemsidan för din förening att nyttja. Här finns det pengar att både tjäna och spara!
   – Vi har många partners som vill vara med och utveckla friidrotten och hjälpa våra föreningar på bästa sätt. Genom att skapa dessa erbjudanden hoppas våra partners att det blir både smidigare och billigare för våra medlemsföreningar, säger Magnus Malmsborg,

Läs mer Fortsättning...

Sökes: Ledamöter till Ungdomsrådet

 18 okt, 2017.Svensk Friidrotts ungdomsråd har funnit i 12 år och fyller en viktig funktion i Svensk Friidrott. Syfte med rådet är att öka ungas engagemang, delaktighet och inflytande samt att arrangera mötesplatser och bygga nätverk för unga ledare.
   Svensk Friidrott efterlyser nya ledamöter till ungdomsrådet, är du den vi söker? Redan nu startar rekryteringsprocessen till nästa års ungdomsråd som formellt tillträder i samband med förbundsårsmötet mars 2018. Mandatperioden är på två år och den som nomineras får vara 18-25 år.
   Senast den 22 november behöver vi er nominering.
   Läs mer om ungdomsrådet och till anmälan
   /Frida Hogstrand

Läs mer Fortsättning...

Castorama: Bara spurten kvar nu!

 18 okt, 2017.På söndag den 22 oktober löper 2017 års Castorama-period - som startade sista helgen i augusti - ut. Den lägesrapport inför de sista fyra dagarna som vi nu presenterar bygger på totalt 154 inrapporterade tävlingar där 813 deltagare tillsammans gjort 1059 serier!!
   I det individuella toppskiktet är det två förändringar, båda från Upsala IF: På den manliga sidan passerade Tim Wunger till slut "dröm-3" genom att efter tre tidigare serier på 2.989, 2.999 och 2.999 (ja, två gånger en ynka poäng ifrån!) noteras för 3.016. Fyra serier inom 28 p!
   Och i den kvinnliga 98-kampen om andraplatsen bakom Fanny Roos svängde det åter över till fördel för Vanessa Kamga som adderat 99 p till sina tidigare 3.135 och därigenom passerat Anna Karlsson. Vanessas 3.234 ger henne dessutom plats nr 8 genom tiderna!
   Aktuella topp-10 individuellt:

Läs mer Fortsättning...

Hanna stark i Amsterdam

 18 okt, 2017.Helgens styrkebesked kom från Hanna Lindholm som sprang in på 2:39:45 från TCS Amsterdam Marathon. Huddingetjejen underskred därmed kvalgränsen för laguttagning till Europacupen 12 augusti.
   – Att jag klarat kvaltiden för en eventuell lagstart på EM är givetvis kul men det är inte omöjligt att jag ger mig på ett maratonlopp till innan kvaltiden går ut. Jag tror att det finns mer att hämta för mig på just maratondistansen än på andra distanser, menar Hanna.
   37-åringen berättar att hon dragits med skador under en period med att hon tillsammans med sin tränare Per Synnerman nu fått det att fungera.
   – Jag kände att jag hade kontroll på loppet hela vägen och fick i mig lagom med energi. Mina 5:or hade lite mer varierande fart än jag tänkt mig vilket delvis berodde på att jag jagade ikapp klungor ibland samt att det på vissa sträckor blåste en del, säger Hanna.
   /Frida Hogstrand

Läs mer Fortsättning...

Lennarts ord efter EAA:s utmärkelse

 17 okt, 2017.

Läs mer Fortsättning...

Ny friidrottshall till Skellefteå

 17 okt, 2017.I stadsdelen Morön i Skellefteå ska kommunen öppna en ny skola efter sommarlovet 2020. En av vinnarna i samband med bygget blir Skellefteå AIK Friidrott som då kommer kunna flytta sin inomhusverksamhet från kombihallen i ishallen till en ordentlig friidrottsanläggning. I hallen kommer all utrymme som krävs för träning och SM-tävlingar i friidrott finnas.
   Svensk Friidrotts anläggningskommitté är inkopplade på ärendet och hjälper kommunen med rådgivning och tekniska specifikationer för att Florahallen ska bli så bra som möjligt.
   /Daniel Bergin

Läs mer Fortsättning...

Fler nyheter

Maxad löparhelg i Skövde
Vad en morgonjogg kan ge…
Årets high school-friidrottare
Sara till Visättra - med skarpt sikte
Många svenskar på europeiskt möte

Läs mer Nyhetsarkivet


28-29 oktober
Anmälda
Tidsprogram
Paketerbjudande hela terräng-SM sändning

Sista dagen

att söka/anmäla/rösta/..

1.11  Utb. 14-17 år Stockholm

8.11  Utb. 14-17 år Växjö

22.11  Ledamot till Ungd.rådet

24.11  SFIF: Landslagsledare

10.12  Idrottslyftet 17

Veckans tävlingar

Perspektiv på friidrott

Fredrik Trahn

Perspektiv på friidrott

Oktober 2017
Fredrik Trahn

Under den här rubriken ger, varje månad, en ny person sina perspektiv på friidrotten.

Läs hela texten här


Tävlingsperiod
26 augusti - 22 oktober

Hittills inrapporterade
RESULTAT

 


Friidrottskanalen

6acc5332-e607-4113-86ae-ed9550e973bfLördagen 14 oktober tog A. Lennart Julin emot EAA:s utmärkelse Golden Pin. I spelaren ovan berättar Lennart själv om priset. Foto: Andreas Thornell.

Read more

Se fler filmer på Friidrottskanalen.

 

Mer från

 omslag-SvB16_webb-jpg.jpg
Beställ årsstatistiken 2016


 Gratis marknadsföring av löpargrupper på svenskalöpare.se


Mediabibliotek

I vårt mediabibliotek hittar du alla filmer, bildspel och ljudfiler från friidrottsvärlden.

 Mediabibliotek


  

 

Börja friidrotta?