Onsdag 16 augusti 2017

Resultat & Årsbästa

 Sök på friidrott.sesvenskalopare16shoploggaSb.jpg


Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Vanessa imponerar – rekord igen!

AUG
16

Det tycks vara en kanonsäsong Upsalas Vanessa Kamga fått till. Under tisdagens tävling på Källbrinks IP i Huddinge fick Upsalakasterskan på 54.91! Kastet är en ökning med drygt sju decimeter från hennes tidigare sverigeledande resultat i år. Vanessa utökade därmed även sitt tidigare svenska juniorrekord, satt så sent som på junior-SM.
     – Jag kände mig väldigt taggad efter att det gått så bra på JSM för bara tre dagar sedan. Där kände jag mig lätt och avslappnad så jag visste att jag borde kunna kasta långt den här dagen också om jag behöll den känslan. Sedan var det bara att åka dit, kasta och ha kul, säger Vanessa Kamga dagen efter tävlingen.
     Se kastet på Vanessas Instagram-konto
     Tisdagens resultat
     /Frida Hogstrand

Sprinttjejerna är alla uttagna till helgen i Umeå. Från vänster: Linnea, Claudia, Denise, Amanda, Moa och Nikki. Bilden är från JSM i Gävle.

Sprinttjejerna är alla uttagna till helgen i Umeå. Från vänster: Linnea, Claudia, Denise, Amanda, Moa och Nikki. Bilden är från JSM i Gävle.
Foto: Deca Text & Bild

Nordiska 19-årskampen: Truppen klar

AUG
15

Sommarens junior-EM är förbi men redan till helgen väntar ännu ett landslagsuppdrag för de svenska juniorlandslagen: Nordiska 19-årskampen. I år hålls kampen i Umeå dit landslagsledare Jonas Anshelm nu gjort sin uttagning. I årets trupp finns både deltagare från sommarens JEM i Grosseto och nya namn i blågult.
      – Det har tagits ut ett mycket välbalanserat lag med gammalt och nytt. Kul att se nya namn och jag är övertygad om att de kommer att prestera ytterligare några procent med landslagskläderna på. Som vanligt känns det fantastiskt inspirerande att åka iväg med juniorlandslaget. Jag hoppas på bra väder och att några Umeåbor kommer till arenan och hejar fram våra juniorer, säger Jonas Anshelm.

Läs mer Fortsättning...

Karin Torneklint om VM i London

AUG
14


     
     Ett VM på tio dagar har nu avslutats och den svenska truppen börjar snart alla nå hemmaplan igen. Hillevi Thor, kommunikationsansvarig, fick ett snack med förbundskapten Karin Torneklint efter dagarna i London. I intervjun ovan berättar Karin bland annat om sina intryck från mästerskapet, lärdomar hon tar med sig samt vad som väntar här näst.
     /Frida Hogstrand

Fortsatt fin form för Malmös Max Hrelja.

Fortsatt fin form för Malmös Max Hrelja.
Foto: Deca Text & Bild

JSM3: Max och Ragnar på världsnivå

AUG
13

MAI:s Max Hrelja vann 110 meter häck på Junior-SM i Gävle på 13.69. Det är hans sjunde lopp i år under 13.7 på de meterhöga häckarna. Med perset 13.46 är han fortfarande topp-tio i världen och minns att Max var sex hundradelar från pallen på JEM19.
     Söndagens andra resultat av högsta internationella klass i Gävle var Ragnar Carlsson 79.52 med femkilossläggan i P17 i en serie som hade ett par godkända kast till över 77 meter. Det är bara Ragnar själv och två 2000-talister till som har kastat längre i år.
     Falukastaren vann även (den lika tunga) kulan på det nya personliga rekordet 17.33, pressad av den tidigare Sverige-ettan, Lukas Björninger, Tureberg, som också tog sig över 17 meter.
     Även Hovslätts Axelina Johanssons 16.18 i den jämnåriga flickklassen står sig mycket väl internationellt.
     /Lorenzo Nesi

Lyckade insatser i Gävle för Bianca!

Lyckade insatser i Gävle för Bianca!
Foto: Deca Text & Bild

JSM3: Bianca fyllde dagen
med två medaljer och två pers

AUG
14

Bianca Salming hann med mer än en vanlig sjukampssöndag då hon avverkade fyra grenar på Gunder Häggstadion och fick med sig hem två medaljer och lika många personliga rekord.
     Tävlingsdagen började vid niosnåret med försök på 100 meter häck och fortsatte den närmaste timmen med karriärens första spjutkast över 45 meter, som räckte till silver bakom JEM19-fyran Carolin Näslunds 48.63.
     Efter häckfinalen kom persguldet på 800 meter på 2:10.46 - över tre och en halv sekund före grenspecialisterna.
     Klockan hann passera tre på eftermiddagen innan Täbys mångsysslare hade avslutat med kulan, där det fattades tre centimeter till en ny medalj.
     /Lorenzo Nesi

Flera snabba tider på 400m häck. Pallen intogs av, från vänster Samuel Wiik (silver), William Frobe (guld) och  Johan Brasch (brons).

Flera snabba tider på 400m häck. Pallen intogs av, från vänster Samuel Wiik (silver), William Frobe (guld) och Johan Brasch (brons).
Foto: Deca Text & Bild

JSM3: Frobe ledde perståget

AUG
14

William Frobe sänkte sig med en sekund när hann vann finalen på 400 meter häck i P19 på 52.72. Under första året i grenen är Täbylöparen nu nere på en tid som hade kvalat in honom till JEM19 tidigare under säsongen.
     Till det mästerskapets semifinal tog sig Anton Bertilsson, Habo. Men idag missade han pallen trots att resekamraten till Grosseto, finalisten Viktor Nylander saknades.
     Det var i stället Samuel Wiik, Örgryte, och Johan Brasch, Wärnamo, som i Frobes kölvatten också förbättrade sig med runt en sekund till 53.13-53.15.
     Det innebär att generationsväxlingen på 400 meter häck är i full gång med sju av årets tio bästa tider gjorda av juniorer.
     /Lorenzo Nesi

Louise tog sig för första gången över drömgränsen 1.80.

Louise tog sig för första gången över drömgränsen 1.80.
Foto: Deca Text & Bild

JSM3: Hemmahopp prickade formen

AUG
13

Med såväl 1.78 som 1.80 i tredje vann Louise Ekman tvekampen med Lovisa Östervall i K22:s höjdhopp. En välkommen höjning av det tre år gamla perset för hemmahopparen.
     Gefle kunde även glädjas över guld i längdhoppet efter att Sandra Törnros plockat fram årets första hopp över sex meter, 6.07, för övrigt exakt samma längd som Sandra vann K22 med ifjol i Hässleholm. Hon gick om favoriten Emilia Kjellberg, Sunne, vars längsta blev 5.88.
     Även Upsalas Oskar Lundqvist hittade gammal form och besegrade Sverige-ettan i höjd, Fabian Delryd, Täby, tack vare 2.12 medan Fabian stannade på 2.10 i M22-klassen.
     Linköpings Jenny Lestander hade inte förbättrat sig sen bronshoppet på fjolårets JSM i tresteg. Nu kom en skärpning med över tre decimeter till 12.48, årets längsta i F19 i en gren som söker påfyllnad.
     /Lorenzo Nesi

3x Sävedalen på 5000m

3x Sävedalen på 5000m
Foto: Deca Text & Bild

JSM3: Medeldistansens tripplar

AUG
14

Sävedalen firade triumfer på 5000 meter i K22. Linn Söderholm debuterade på distansen med att vinna på 16:39 ett par sekunder före Sara Christiansson, som inte heller prövat 5000 förut och med lisa Bergdahl en knappt halvminut bakom.
     Högbys Jullia Samuelsson fixade en trippel på egen hand genom att vinna 2000 hinder (7:04) efter de tidigare segrarna i helgen på 1500 och 3000 meter.
     /Lorenzo Nesi

Löparfest och insamling

Musse både segrade och samlade in pengar.

Musse både segrade och samlade in pengar.
Foto: PrinsensMinne/Per och Catarina Gerdle

AUG
13

Nu när semestertiden övergår till sensommar är det tid för den andra långloppsvågen under året. I lördags genomfördes den 19:e upplagan av PrinsensMinne i Halmstad och totalt sprang 2011 löpare i mål i klasserna för halvmaraton, 10 km och 5 km samt i ungdoms- och knatteloppen. Vinnare i halvmaratonklasserna var Mustafa ”Musse” Mohamed, Hälle, på 1:06:48 och etiopiskan Beriso Medina på 1:21:14, tävlande för Löparakademin. Musse följdes av klubbkompisen Taphet Kipkorir och etiopiern Yitbarek Meseret, även han tävlar för Löparakademin. Efter Medina kom Jenny Johanesson, Mullsjö SOK, och Teje Tessema, som också är klubbkompis i Löparakademin.
     
     Lagtävling och distriktsmästerskap
     Lagtävlingen, där fem löpares (båda könen representerade) totala tid räknas, vanns av Solvikingarna före IS Göta med tiden 7:09:40 mot 7:14:27. Solvikingarnas tid motsvarar ett snitt på halvmaraton på ca 1h 25min. PrinensMinne var även värd för distriktsmästerskapet och Åsa Eriksson, Halmstad OK, med 1:26:11 (total 7:a) och Michael Kälebo, IFK Halmstad, med 1:16:03 (total 8:a), förärades distriktsmästartitlarna efter målgång.
     
     Direkt från VM London
     David Nilsson, Högby, som nyss kommit hem från VM London där han sprang maraton för en vecka sen, nöp andraplatsen i milloppet, endast slaget av Etiopiens Yitbarek Meseret med nio sekunder. Meserets tid var 30:45. Elva sekunder efter David passerade Anders Grahl, Hälle, mållinjen. Damloppet vanns även det av en Hällelöpare – Linn Nilsson – som kom i mål på 36:09. Precis efter henne kom Beriso Medina och sex sekunder senare Teje Tessema, som båda haft en knapp halvtimmes vila mellan de två loppen.
     Alla resultat
     
     - Som tävlingsledare uppskattar jag att så många kom till vårt lopp och jag tror vi motiverar människor till ett aktivt liv, antingen som motionär eller elitlöpare. Vi erbjuder distanser som passar olika ambitionsnivåer och elitlöparna lockas av de prispengar vi kan erbjuda. Jag är också glad över att vi både lockar herrar och damer. Av alla de som sprang i mål i år var det 30 procent damer i halvmaratonloppet och hela 43 procent damer i milloppet. Det skapar en härlig stämning i tävlingsområdet, längs banan och formar den kultur som bär idrottsrörelsen framåt. Som tävlingsledare är jag också mycket nöjd och stolt över min funktionärsorganisation, det är de som fick allt kring loppet att fungera så bra,
berättar Mattias Bramstång, tävlingsledare för PrinsensMinne.
     
     Insamling Stoppa hungern
     I samband med loppet genomförde Musse också en insamlingen ”Stoppa hungern” tillsammans med Röda korset, i arbete med att motverka hungerkatastrofen i Östafrika.
     Mer om insamlingen
     /Hillevi Thor

Erik Guander var en som tog hem dubbelsegern.

Erik Guander var en som tog hem dubbelsegern.
Foto: Deca Text & Bild

USM3: Dubbelvinnarna

AUG
13

I våra andra USM-texter omnämns Carl af Forselles, Hillevi Carlsson, Erik Guander och William Lanndalen som alla vann flera guld under denna helgs Ungdoms-SM i Falun. Men de var inte ensamma om den bedriften.
     På fjolårets USM15 erövrade Albert Nygren dubbeln över 300 och 800 meter i Vellinge. I år har Upsalalöparen utvecklat det till segrar på 400 (med årets första tid under 50 sekunder) och 800 meter.
     Växjös Omar Nuur vann på lördagen 1500 i P16 med sex sekunder och i dag 2000 hinder med 15. I F16 följde Hässelbys Lovisa Bivstedt upp 1500 med 800 meter medan Elsa Wallenius tog 1500 hinder efter 3000 meter. En liknande prestation stod Mölndals Malin Jonsson för i F15 med 2000 meter och 1500 hinder.
     
     Oväntade framgångar för Freja
     Freja Andersdotter lyfte sig med personliga rekord på såväl 100 meter, som hon vann med två hundradelar på fredagen, som i lördagens längdhopp som KA 2:aren hemförde i sista hoppet. Under söndagen hastade hon mellan stavhoppet, 200-semin samt försök och final på 100 meter häck, som resulterade i ytterligare en medalj i den sistnämnda grenen.
     
     Emil dubbelt upp före Hammarbys fransos
     I P15 tog turebergaren Emil Johansson sprintdubbeln 80 och 300 meter, i båda fallen knappt före den i Frankrike baserade nye hammarbyaren Sidney Léger. Två av hoppgulden erövrades av Örgrytes Gabriel Wallmark, tack vare ett kryssfritt höjdprotokoll upp till 1.82 respektive de enda hoppen över 13 meter i trestegsfinalen med 13.57 som längst.
     Maja Åskag, Råby Rekarne, hemförde dubbeln längd-tresteg i F15. I den förstnämnde duellerade hon med Tuvalisa Rosenquist och vann på sista omgångens 5.62 medan segern i söndagens tresteg var odiskutabel med alla hopp längre än tvåans. Guldresultat: 11.84. MAI:s Olivia Stridh försvarade sin favoritroll på både 80 och 300 meter häck.
     /Lorenzo Nesi

Foto: Deca Text & Bild

USM3: Fyra guld igen för Calle

AUG
13

Johan Claeson, Tranås, som är med i toppen på P16-listorna på både 110 och 300 meter häck vann den längre distansen med över en sekund på utmärkta 38.07 på USM.
     Men sen orkade han inte med sprinthäckloppet, där fjolårets mästare över 80 meter häck, Carl af Forselles vann med trygg marginal på 14.41, tre tiondelar före den återkommande antagonisten från stavhoppet, Benjamin Tinglöf, Ärla.
     
Mellan häckförsök och final hann Carl af Forselles vinna tresteget i överlägsen stil trots att han nöjde sig med två hopp varav det första mätte 13.93 i motvinden och det andra var ogiltigt. USM-helgen slutade därmed med fyra guld och ett silver för Hellas löfte.
     Falkenbergs Tilde Johansson som toppar statistiken i fyra grenar i F16 valde en femte i 300 meter häck, som hon vann med två sekunder jämnt på 43.28.
     /Lorenzo Nesi

USM3: Tvära kast i Falun

AUG
13

13 ungdomsmästare i 16 kastgrenar korades under Ungdoms-SM på Lugnet i Falun. Ymers William Lanndalen plockade dubbeln slägga och spjut i P16 medan Gnistans Danijel Milenkovic som inte fick det att stämma i diskus revanscherade sig med att ta kulan på 16.66, långt före favoriten Arvid Mägi Theorin, Kville, som i stället hade vunnit diskusen.
     Hammarbys Stina Gustavsson som ifjol förlorade kulfinalen i F15 i sista omgången ledde nu F16 från början och fick en roligare avslutning med segerstöten på 13.06. Men i den yngre klassen kom Hillevi Carlsson till och med över 14 meter två gånger om med samma trekilosreskap. Det var det tredje kastguldet den här USM-helgen för arrangörsföreningens representant.
     Alla söndagens resultat på USM 15-16
     /Lorenzo Nesi

Utvecklingskurvan de fem senaste åren för Fanny Roos: 15.82 - 16.29 - 17.05 - 17.58 - 18.20.

Utvecklingskurvan de fem senaste åren för Fanny Roos: 15.82 - 16.29 - 17.05 - 17.58 - 18.20.
Foto: Deca Text & Bild

Till slut tog Fanny över kulrekordet

AUG
12

Det sextonde svenska seniorrekordet för i år kom på Junior-SM i Gävle.
     Det var Helena Engmans svenska rekord i kula som hann precis fylla sju år innan det slogs. En revanschsugen Fanny Roos, besviken över att ha missat VM-finalen, inledde sin serie på Gunder Hägg Stadion med 18.15. Det var sjätte gången i sommar som Fanny stött inom en decimeter från Engmans rekordnotering på 18.17.
     Men så i femte omgången kom förlösande 18.20.
     – Jag är i väldigt bra form, så det var skönt att ta revansch och stöta svenskt rekord nu här på JSM, kommenterade Fanny.
     Därmed äger Athletics 24Sevens representant båda de svenska rekorden i kula. Inomhus gör hon det tillsammans med Helena Engman på 18.13, sedan hon slutade på fjärde plats på Inomhus-EM.
     Se rekordstöten på Fannys instagram.
     /Lorenzo Nesi

JSM2: Vanessa juniorfemma i Europa

AUG
12

Våra tre 50+kastare i diskus i den gyllene årskullen 1998 levererade för fullt på JSM i Gävle. Efter ett inledande 50-kast av Vanessa Kamga var det den mest erfarna av dem, Anna Karlsson, som var i final på Ungdoms-VM för redan tre år sedan, som tog kommandot med nya personliga rekordet 51.29 i tredje omgången.
     Vanessa replikerade med att kasta en centimeter längre innan hon i femte med årets längsta diskuskast av en svensk kvinna, 54.22. Det är en utökning med en dryg halvmeter av det svenska juniorrekord som hon satte för en dryg månad sedan i Bottnaryd.
     Vanessa är nu nummer åtta genom tiderna i Sverige, oavsett ålder. Det är bara fyra europeiska juniorer som har kastat längre än Upsalas relativa färsking i diskusringen. Mathilda Eriksson, Huddinge, fullbordade med att också ta sig över 50 i sista omgången i den bästa svenska juniortävlingen i diskus någonsin.
     Topp-tio genom tiderna i diskus, F19.
     
     Fem över 60 meter i slägga
     Den unika toppbredden i kvinnliga släggan ledde till att fem tjejer kastade över 60 meter i K22, där det tidigare i somras var fyra som klarade kvalgränsen till JEM22. Upsalas Kajsa Wennberg fick direkt till sitt första kast över 60 meter, men med fem efterföljande kryss fick hon lämna över pallen till den förväntade trion från Bydgoszcz, Marinda Petersson, MAI (4x 65 meter), Frida Bååth, Timrå, 62.17 och Emma Thor, Tureberg, 61.25.
     /Lorenzo Nesi

Foto: Deca Text & Bild

JSM2: Maja lika högt som Kajsa

AUG
12

En av mest emotsedda duellerna på Junior-SM i Gävle var höjdfinalen i F19 mellan Bianca Salming och Maja Nilsson.
     Turebergs mångkamperska, med fyra raka poängplatser på internationella juniormästerskap, började hoppa redan på 1.69. På 1.75 klev Maja in. JEM-trean höll på att försvinna redan där på sin ingångshöjd, men räddade situationen i sista försöket.
     Bianca hoppade flitigt upp till 1.87, där orken tröt efter 16 hopp. Under tiden började allt stämma för Motalahopparen, som betade av tvåcentimetershöjningarna utan kryss.
     Väl ensam begärde hon upp ribban till 1.90, som också klarades av direkt. Därmed var hon uppe på samma höjd som en 18-årig Kajsa Bergqvist tog för 23 år sen, uppe i Luleå.
     Men till Carolina Klüfts juniorrekord fattades det två centimeter till. Ribban åkte därför upp på 1.92, som dock blev för högt idag. Maja fyller 18 först mot slutet av året och har alltså över en säsong på sig att lyfta sig till juniorrekordhöjder. I år är det bara tre juniorer som har hoppat högre och till kvällens VM-final krävdes det 1.92.
     /Lorenzo Nesi

3x Ullevi på 400 meter. Johanna Holmén Svensson, för en gångs skull utan häckar, före tvillingarna Alice och Ebba Svantesson.

3x Ullevi på 400 meter. Johanna Holmén Svensson, för en gångs skull utan häckar, före tvillingarna Alice och Ebba Svantesson.
Foto: Deca Text & Bild

JSM2: Finnkampen i sikte

AUG
12

Eftersom seniorerna inte har noterat en lång rad av stortider på 400 meter i år presenterade Junior-SM i Gävle flera medaljkandidater till SM i Helsingborg om två veckor och aspiranter till Finnkampen(s stafetter) helgen därpå.
     I M22 saknades Dennis Forsman medan arrangörsklubbens Erik Martinsson begick utomhusdebut på distansen, nästan ett år efter segern just i Finnkampen. Erik försvarade sin titel från Hässleholm på 47.67, 35 hundradelar före persande MAI:aren Anton Sigurdsson.
     Sverige-ettan på 400 meter häck Johanna Holmén Svensson har utvecklats så mycket i sin favoritgren och springer så sällan utan häckar att hon snart skulle riskera att ha sämre pers på slätdistansen. Det åtgärdade ulleviiten på Gunder Häggstadion där hon skar bort över en och en halv sekund till 55.46 i sin seger i K22, nästan sekunden före klubbkamraten Alice Svantesson.
     I F19 tog Täbys Linnea Frobe en övertygande seger på en tid som åter var nere på vad hon gjorde redan som 16-åring, 56.45. Borta i Falun vann Höörs Lovisa Skoglund USM, just som 16-åring, på 56.35.
     /Lorenzo Nesi

USM2: Vilken längdduell!

Tydlig seger för Oliwer längdhoppet.

Tydlig seger för Oliwer längdhoppet.
Foto: Deca Text & Bild

AUG
12

Carl Af Forselles bad om att få upp ribban på 2.18 (!) efter att ha säkrat segern på 1.96 i P16 på USM i Falun. Sen släntrade Hellashopparen över till längdansatsen, där han avslutade med två hopp över sju meter. Men det var inte tillräckligt eftersom Oliwer Danielson smällde till med 7.30 i motvind i sista hoppet! Det var samme Oliwer som i vintras hindrade Calle från att vinna ett femte guld på IUSM.
     Mölndals Vilmer Elovsson, som sprang så lovande i gårdagens försök, bröt finalen på 300 meter häck. Men vinnartiden för Täbys Oslar Edlund blev ändå så bra som 38.65 - den snabbaste i P15 på sju år. Men Vilmer kom tillbaks och vann längdhoppet på utmärkta 6.85.
     /Lorenzo Nesi

JSM2: Andreas första av tre

 12 aug, 2017.Andreas Carlsson nöjer sig med tre hoppgrenar på årets Junior-SM. Det började bra på Gunder Häggstadion med ett nytt utepers i stav, 4.85, som var tillräckligt för seger i M22. Efter två rivningar på 4.77 försökte Spårvägens tiokampare följa med på 4.85, utan framgång.
   Ymerhopparen hade inte något långt längdkval, ett hopp på 7.10. I morgon ska han klara av höjd- och längdfinaler i rask följd.

Läs mer Fortsättning...

USM/JSM 2: Dubblarna i medeldistans

 12 aug, 2017.Turebergs favoriter tog hem 1500-loppen i den äldsta klassen på Junior-SM i Gävle. Andreas Almgren spurtade ifrån hemmalöparen Abdelfath Yassin och Isabella Andersson var ett par sekunder före Sävedalens Linn Söderholm, i taktiska lopp. Öländska Högby har dominerat bland de yngre genom sina dubbelsegrare på 1500-3000 meter, Omar Mohamed Ismael i P17 och Julia Samuelsson F19.

Läs mer Fortsättning...

JSM2: Vinnarna i sprintkarusellen

 12 aug, 2017.Den svåra kombinationen att springa försök på 200 meter inte långt efter finalerna på 400 tacklades på olika vis. JEM19-semifinalisten Niklas Bergman Larsson avstod 400, som nu vanns komfortabelt av Kasper Kadestål, MAI, (48.33), dryga sekunden före Marcus Tornée, i helsingborgarens första lopp efter lårskadan i Skara.

Läs mer Fortsättning...

USM1: Segrare från hela riket

 12 aug, 2017.De 15 första titlarna på Ungdoms-SM i Falun spreds ut jämnt över 14 föreningar med Västerås FK som ensam erövrare av två guld. Övriga vinnare kom från Gefle, Falun, Tureberg, Hellas, Tjalve, Ymer, Ullevi, Sävedalen, Mölndal, Växjö, MAI, Lund och KA 2.

Läs mer Fortsättning...

Snabbt på JSM med vindens hjälp

 12 aug, 2017.En stark vind över upploppet på Gunder Hägg Stadion ledde till snabba tider redan i försöken på 100 meter. Hammarbys Douglas Hellbratt var inte långt från godkänd vind (+2.2) på 10.47. I M22-finalen var han tre hundradelar bakom MAI:s Austin Hamiltons 10.51 med klart mer vind i ryggen.

Läs mer Fortsättning...

JSM1: Överlägsna släggvinnare

 12 aug, 2017.JEM19-finalisten Grete Ahlberg var bara åtta centimeter från sitt personliga rekord som överlägsen vinnare av släggfinalen i F19. 61.45 var den längsta av fyra godkända kast för hammarbyaren, fem och en halv meter före persande spårvägaren Jessica Mattsson.

Läs mer Fortsättning...

JSM1: Awet hårfint före Vidar

 12 aug, 2017.Öisaren Awet Mengsteab tog en prestigeseger över lokalkonkurrenten Vidar Johansson, Sävedalen i finalen på 2000 meter hinder. En tiondel skilde dem åt efter fem minuter och 51 sekunders löpning.

Läs mer Fortsättning...

JSM1: Återfunnen vinterform

 12 aug, 2017.Jesper Hellström gjorde sin bästa trestegstävling efter vinterns genombrott. I en duell med Nyköpings Marcus Nyberg, som i sista omgången var förbi med en centimeter drämde hässelbyaren till med 15.47 och försvarade IJSM-titeln i M22.

Läs mer Fortsättning...

Kalle 1.4 sekunder från VM-final

 11 aug, 2017.Det var två semifinaler på 1500 m i London på fredagskvällen och Kalle Berglund sprang i den andra. Han lade sig som tvåa inledningsvis bakom Kenyas Cheruiyot och höll den positionen förbi 400 meter som passerades på 61.1.

Läs mer Fortsättning...

Hanna satte personbästa i VM-semin!

 11 aug, 2017.Det var en fantastisk prestation Turebegs Hanna Hermansson stod för när hon tog sig vidare från 800 m-försöken i London. På fredagskvällen satte hon personligt rekord i semifinalen med 2:00.43 – VM-debutanten Hanna är verkligen bäst när det gäller!

Läs mer Fortsättning...

Fler nyheter

Fredrik Samuelsson bryter tiokampen
13.82 av Fredrik Samuelsson
VM-tiokampen efter två grenar
Tre VM-svenskar under fredagen
Lysande löpning av Kalle – är i semi!

Läs mer Nyhetsarkivet


Nordiska 19-årskampen
19-20 augusti
Tidsprogram 

 

VM London 4-13 augusti 
 

Falun 11-13 augusti
Resultat - fredag
Resultat - lördag
Resultat - söndag


Gävle 11-13 augusti
Resultat
 

Sista dagen

att söka/anmäla/rösta/..

7.9  Löptränarkurs

15.10  RIG/NIU ansökan

20.10  NIU tillstyrkan

Veckans tävlingarNIU- 
tillstyrkan


senast 20 oktober

 


Friidrottskanalen

6j42omz1?cb=36ff17b053429d23fc076703c898b087Karin Torneklint berättar om VM i London, sommaren 2017.

Read more

Se fler filmer på Friidrottskanalen.

 

Mer från


    

Perspektiv på friidrottomslag-SvB16_webb-jpg.jpg Gratis marknadsföring av löpargrupper på svenskalöpare.seMediabibliotek

Film, bildspel och ljud

I vårt mediabiliotek hittar du alla filmer, bildspel och ljudfiler från friidrottsvärlden.

 Mediabibliotek   


Börja friidrotta?