Onsdag 29 juni 2016

 


Sök på friidrott.sesvenskalopare16shoploggaSb.jpg

 
Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på friidrott.se. RSS (Rich document format Site Summary) är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar.

Om du har Internet Explorer 7, Firefox, Safari eller Opera så har du inbyggda funktioner för att upptäcka och prenumerera på RSS-flöden. Klicka på länken nedan för att läsa eller skapa en länk till vårt RSS-flöde.

Rss Prenumerera här

Mer om RSS och hur du använder det.


 

 
 
Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och
ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis
Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se
Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Johan Rogestedt (131) gör ett magiskt slutvarv och snuddar vid Johnny Kroons legendariska rekord. Jonas Leanderson (153) var bara fyra tiondelar efter.

Johan Rogestedt (131) gör ett magiskt slutvarv och snuddar vid Johnny Kroons legendariska rekord. Jonas Leanderson (153) var bara fyra tiondelar efter.
Foto: Deca Text & Bild

FGP: Rogestedt snuddade vid det 31 år gamla rekordet

JUN
28

Sommarens första Folksam GP-tävling ägde rum på Sollentunavallen och blev en underbar kväll i riktigt bra förhållanden med sol och 20 grader. Vinden kändes under förtävlingarna men mojnade och försvann helt till de sista loppen där manliga A-finalen blev ett lopp för historieböckerna.
     Det blev jämn fin fart där Jonas Leanderson var mest offensiv av svenskarna och var trea när haren klev av efter tusen meter. Men Johan Rogestedt var bara två steg bakom och medan Marockos Brahim Kaazouzi seglade iväg så tryckte Johan igång långspurten mitt på sista bortre lång och tog sig förbi Jonas.
     Denne hängde dock och samtidigt som Kaazouzi tröttnade avslutade Johan och Jonas riktigt bra. Johan var uppe jämsides med marockanen som dock lyckades pressa sig tiondelen före och vinna på 3:36.46.
     Johan nådde målet på 3:36.58 och missade Johnny Kroons 31 år gamla svenska rekord med blott 0.09 medan Jonas kom i mål på 3:36.92! Därmed gick de in som trea respektive femma genom tiderna och tog plats bland legendarerna Ulf Högberg (3:36.56) och Anders Gärderud (3:36.73).
     
     – Jag kom hit för att få ett bra kvitto inför EM och jag är verkligen i väldigt bra form och känner mig stark. Jag är oerhört nöjd med loppet efter den här våren då jag sprang väldigt väldigt lite i mars och april då på grund av problem med skador. Men de sista sju veckorna har gått bra och jag har tränat hårt och fått bra progression i träningen, säger Johan.
     – EM är ju tufft eftersom det är final direkt efter försöken och ingen semi. Med med det här loppet har jag tagit ett jättekliv på rankingen så EM-final är ett givet mål.
     – Jag är lite överraskad över att jag satte personligt rekord med så mycket som 3.5 sekunder, men jag har känt att jag gått framåt väldigt mycket den senaste tiden och det här är ett bevis på det. Jag hade hoppats kunna göra den här tiden senare i sommar men inte redan nu, säger Johan.
     – Det var ett perfekt lopp för mig och Jonas Leanderson, ett bra samarbete som vi får nyttja mer i sommar!
     Man noterar att Johan och Jonas höll jämn, fin fart med 58, 59, 58 på de tre första varven men det var en oerhörd avslutning av Rogestedt som gjorde 3.5-sekunderssänkningen av perset möjlig. För Johan hade under 56 sekunder på slutvarvet!
     Bakom dem gjorde Wille Levay, 20, också sitt livs lopp och spurtade i mål på 3:41.51 – drygt två sekunder under det personliga rekord han satte i samma tävling för ett år sedan. Även Elmar Engholm torde vara nöjd med sina 3:42.95 efter att ha varit sjuk.
     /Jonas Hedman

Bra försök på svenska rekordhöjden i comebacken.

Bra försök på svenska rekordhöjden i comebacken.
Foto: Deca Text & Bild

FGP: Angelicas sköna comeback!

JUN
28

VM-fyran och svenska rekordhållerskan Angelica Bengtsson kom till Sollentunavallen med bara fyra stavpass i kroppen. Detta efter en skadestörd vår där hon dagen före dock berättade att hon nu kan hoppa utan smärta i handen.
     Men det började svajigt där hon klarade ingångshöjden 4.21 första i tredje. Men å andra sidan var hon högt över och sedan följde repris på 4.31, 4.41 och 4.51 som hon tog med luft. 4.61 tog hon med darr i tredje och gjorde sedan tre bra försök på svenska rekordhöjden 4.71 där hon var uppe på höjden i de två första och hoppade under i sista. En fantastisk comeback för Angelica som verkligen har Sollentunavallen som en favoritarena.
     - Det började väldigt dåligt och det kändes verkligen att jag inte var van att hoppa över en ribba. Det var riktigt skönt att komma över i sista försöket även om det inte var ett bra hopp. Men i slutet av tävlingen var det ändå mer kontroll, mer harmonisk hoppning och mer professionellt.
     – Jag springer mycket bättre nu än tidigare, eller jag har inte kunnat nyttja min löpning på ett bra sätt för jag har haft ont. Men idag hade jag varken ont i baksidan eller i handen och det var helt fantastiskt, säger Angelica.
     – Tidigare har jag inte tänkt så mycket på EM men nu blir det verkligen fokus på det, det ska bli jättekul!
     VM-finalisten Michaela Meijer hoppade också bra och tog 4.51 i första innan hon stod över 4.56 innan 4.61 blev för högt denna kväll. Men hon fick behålla sitt svenska årsbästa på 4.62.
     EM-klara Lisa Gunnarsson rev ut sig på ingångshöjden 4.06.
     /Jonas Hedman

Två hundradelar var allt som skiljde till Meraf Bahtas (266) fördel.

Två hundradelar var allt som skiljde till Meraf Bahtas (266) fördel.
Foto: Deca Text & Bild

FGP: Ny spurtseger av Meraf

JUN
28

Kvinnliga 1500 m var ett av kvällens huvudnummer där Meraf Bahta på presskonferensen dagen före berättat att målet var att sätta personligt rekord. Och visst spände hon bågen genom att vara ensam om att gå med haren efter blixtöppningen 62.3 första 400 m.
     Men när haren klev av lyckades hon inte hålla tempot i ensamheten och hade 67.0 och 69.1 på de följande varven. På sista bortre lång var klungan ikapp men Meraf svarade och efter ett snedsteg där hon sprang på Axumawit Embaye lite just innan löparna svängde in på upploppet tog hon kommandot. Men Embaye gav sig inte och det blev riktigt jämnt hela vägen in men som så många gånger förr var Meraf starkast och vann med 0.03 på 4:05.97!
     – Det var väldigt bra med det är svårt att springa själv. Men det här var ett bra fartpass inför EM och teknikträning som jag behöver. Jag var stark idag och känner att formen är bra inför EM. Förhoppningsvis blir den ännu bättre till EM, säger Meraf.
     Bakom henne gjorde Turebergs Yolanda Ngarambe sitt hittills bästa lopp genom att spurta in som nia på 4:13.18 – personligt rekord med 2.5 sekunder och upp som nummer 18 genom tiderna i Sverige.
     Sarah Lahti orkade inte på sista varvet och kom i mål på 4:18.82, dryga sekunden bakom Charlotte Schönbeck som satte årsbästa med 4:17.58.
     /Jonas Hedman

Emma Green gjorde sin första utomhustävling sedan Finnkampen 2014.

Emma Green gjorde sin första utomhustävling sedan Finnkampen 2014.
Foto: Deca Text & Bild

FGP: Emma tillbaka på banan – seger för Sofie

JUN
28

Kvinnliga höjdtävlingen innebar Emma Greens utomhuscomeback och efter 1.80 i första tog hon 1.84 i andra och stod över 1.87. På 1.89 ville ribban inte ligga kvar.
     – Det är lite ringrostigt men det känns ändå som att det finns där i kroppen. Men det är ovant att hoppa tufft. Med tanke på hur lite jag hoppat är det ändå skönt att det finns där även om det samtidigt är frustrerande på ett sätt, säger Emma.
     En som tog 1.87 var däremot Sofie Skoog som gled över i tredje och sedan klarade 1.89 i andra vilket innebar seger. Hon avslutade sedan med tre försök på 1.93. Därmed slog hon såväl Barbara Szabó som Oksana Okuneva.
     Emma slutade femma och kämpar vidare mot OS-gränsen 1.93. I EM representeras Sverige av Sofie Skoog och Erika Kinsey.
     /Jonas Hedman

FGP: Kalle spände bågen – pers av Kramer

JUN
28

I A-finalen på 800 m var Spårvägens Kalle Berglund riktigt offensiv och var med allra längst fram när klungan samlades ihop efter 200 m. Han passerades halvvägs på 52.1 och tog sedan ledningen vid 600 m! På upploppet passerade fyra man men Kalle stred hela vägen in och nådde målet på 1:47.17 – bara halvsekunden från seger och 0.01 från hans svenska årsbästa.
     Bakom honom gjorde Andreas Kramer ett storlopp och sänkte sitt utomhuspers för tredje gången denna sommar genom att sänka sig till 1:47.74 – 0.11 bättre än totalperset från i vintras.
     /Jonas Hedman

13.11 innebar personligt rekord nummer fyra denna säsong.

13.11 innebar personligt rekord nummer fyra denna säsong.
Foto: Deca Text & Bild

FGP: Personbästa av Elin

JUN
28

Vilket lopp av Elin Westerlund på 100 m häck i Sollentuna GP – seger på 13.11 i solskenet och +1.0 m/s! Det är 0.02 under det två veckor gamla resultat och bådar gott inför EM i Amsterdam som börjar nästa vecka.
     – Jag fick en kanonstart och sen var det bara att flyta på, jag väntade på att de skulle komma ikapp men de gjorde de aldrig! Det finns lite till att slipa på till EM så jag ska göra mitt bästa. Nu ska jag tränat lätt, ta det försiktigt och bara släppa upp formen, säger Elin.
     – Jag har tränat svinhårt och verkligen kämpat för att komma tillbaka efter skadan 2014. Det är så roligt med friidrott så det har inte varit svårt att motivera sig!
     /Jonas Hedman

Foto: Deca Text & Bild

FGP: Ståhl säkerheten själv

JUN
29

Med 63.42 i första kastet i avgjorde Daniel Ståhl diskustävlingen och vann med en dryg meter före Colombias Mauricio Ortego. Hade det varit ett EM-kval hade Daniel garanterat gått till final.
     Fjolårets VM-femma har nu varit över 63 meter i fyra av sina fem senaste tävlingar vilket lovar gott inför EM nästa vecka.
     /Jonas Hedman

Anna Silvander var bara 0.11 från sitt personliga rekord.

Anna Silvander var bara 0.11 från sitt personliga rekord.
Foto: Deca Text & Bild

FGP: Lysande 800 m-tider

JUN
28

Lidingös Anna Silvander var offensivast av svenskorna och passerade halva distansen under 60 sekunder med Hanna Hermansson några meter bakom skuggad av Sofia Öberg. Anna höll bra och nådde målet som fyra på 2:02.64 – bara 0.04 från årsbästat och tiondelen från det personliga rekordet. Bakom henne förbättrade Hanna sitt personliga rekord från i fredags med en tiondel till 2:03.32. Sofia tappade på sista halvvarvet men gjorde med 2:04.89 sitt snabbaste lopp på fem år.
     /Jonas Hedman

Foto: Deca Text & Bild

FGP: Bra EM-genrep av Khaddi

JUN
28

Längdtävlingen inledde Khaddi med 6.58 och följdes av Algeriets Romaissa Belbiod som hade 6.46 i första omgången. Det blev deras slutresultat som etta-tvåa sedan Khaddi underbyggt med 6.48 i tredje och 6.42 i fjärde.
     – Idag har jag verkligen fokuserat på ansatslöpningen och jag fick till det mycket bättre än tidigare. Det var visserligen ett par övertramp men de var "goda" övertramp. Jag har gjort långa hopp på träning men inte fått ut det på tävling. Jag hoppas att det kommer fram nu, säger Khaddi.
     – Jag är jättenöjd men det kan bli bättre. Om ansatslöpning sitter perfekt då lovar jag att det blir riktigt långt.
     /Jonas Hedman

Personliga rekord i solen på Sollentuna GP

JUN
28

Härligt väder på Sollentuna GP med sol och 20 grader vilket många utnyttjade och satte personliga rekord. I C-finalen på 800 m drog Mattias Claesson i bra fart vilket Trelleborgs Joakim Andersson utnyttjade till att för första gången underskrida 1:50.
     Efter en riktigt bra avslutning spurtade han i mål på 1:49.73 och vann över två sekunder.
     I E-finalen satte de fyra första personligt rekord med Erik Rosqvist som vinnare på 1:55.62.
     På 400 m visade EM-klara tiokamparna Fredrik Samuelsson och Marcus Nilsson form genom att sätta personligt rekord med 49.09 respektive årsbästa med 50.64.
     /Jonas Hedman

Sarah Lahti i blickfånget inför premiären av Folksam Grand Prix-serien med tisdagens Sollentuna GP.

Sarah Lahti i blickfånget inför premiären av Folksam Grand Prix-serien med tisdagens Sollentuna GP.
Foto: Deca Text & Bild

Sarah inte rädd för fart

JUN
27

Sarah Lahti är den holländskbaserade skånska löparen tävlandes för Hässleby som gjort ett imponerande lyft det senaste året. Med flera svenska rekord i ryggen i år är det i sommar 10 000 meter i EM och OS som är det största för Sara. I morgon jagar hon fart på 1500 meter i Folksam Grand Prix Sollentuna.
      - Det blir ett bra sprintpass och fartträning med 1500 i morgon, speciellt inför sista kilometern på tio tusen, det är ju då det avgörs, berättade Sarah vid dagens presskonferens.
      Med en femteplats på den europeiska årsbästalistan är Lahti helt plötsligt med i toppdiskussionerna inför EM.
      - Jag har bra möjligheter och jag är i bra form och har inte behövt hoppa över någon träning på länge så förhoppningsvis kan jag göra ännu bättre ifrån mig än vad statistiken visar, men jag vill vara lite försiktig att spekulera.

Läs mer Fortsättning...

Angelica, Meraf och Sarah inför Sollentuna GP.

Angelica, Meraf och Sarah inför Sollentuna GP.
Foto: Deca Text & Bild

Dags för Folksam Grand Prix

JUN
27

Så är det dags för premiären av året Folksam Grand Prix. Årets galaserie om tre tävlingar inleds i Sollentuna på tisdagskvällen som för många blir en sista finslipning inför EM i Amsterdam nästa vecka.
     Årets Folksam Grand Prix består av tre kvällsgalor utspridda under sommaren:
     28 juni Sollentuna GP Sollentunavallen
     15 juli Göteborg Friidrott Grand Prix Slottsskogsvallen
     27 juli Karlstad GP Tingvalla IP

     - Folksam Grand Prix är en av våra prestigetävlingar där vi med duktiga lokala arrangörer skapar högklassisiga galor under sköna sommarkvällar. Främst är det en stor möjlighet för våra aktiva under toppskiktet att möta tufft svenskt och internationellt motstånd på hemmaplan. Och så är det ett perfekt tillfälle att visa upp vår elit för den svenska publiken, både live och i tv, säger Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott.
     I Sollentuna finns både världsstjärnor och många av de främsta svenskarna på startlinjen, bland andra Kalle Berglund, Andreas Kramer, Johan Rogestedt, Daniel Ståhl, Irene Ekelund, Meraf Bahta, Sarah Lahti, Emma Green, Sofie Skoog, Angelica Bengtsson, Michaela Meijer, Lisa Gunnarsson och Khaddi Sagnia.
     Allt om Folksam Grand Prix.
     /Fredrik Trahn

Maria Larsson, Örgryte IS är tillbaka i landslaget.

Maria Larsson, Örgryte IS är tillbaka i landslaget.
Foto: Deca Text & Bild

EM-truppen spikad

JUN
27

Truppen till EM i Amsterdam är nu klar och förbundskapten Karin Torneklint gjorde idag de sista uttagningarna. Totalt består truppen av 60 aktiva.
     Fem aktiva fick idag klartecken till individuell start: Jonas Leanderson, Malmö AI, 1500m; Gabriel Wallin, Södertälje IF, spjut; Johan Wissman, Hässelby SK, 200m; Maria Larsson, Örgryte IS, 3000mh och Sofia Larsson, Ullevi FK, diskus.
     Till det tog Torneklint också ut stafettlöpare till tre stafettlag.
     - Det känns bra att truppen nu äntligen är klar. Det blev exakt 60 aktiva, kul att så många visat bättre och bättre form under de sista veckorna, säger Torneklint.
     - Jag har idag bland annat tagit ut Gabriel Wallin som visat grym form och som var bara 19 cm från OS nomineringsgräns igår. Roligt är också att Maria Larsson är tillbaka liksom Jonas Leandersson. De har verkligen visat att det går att komma tillbaka efter skadebekymmer.
     - Vi har under de sista två åren satsat mer och mer på stafett vilket resulterat i tre lag till EM. Det ska bli oerhört spännande att se hur långt de kan gå.
     Den kompletta EM-truppen.
     /Fredrik Trahn

Till Amsterdam via Sollentuna

JUN
27


     
     Med lite drygt en vecka kvar till EM är det nu den sista finslipningen av formen som gäller för landslaget. En hel del aktiva väljer Folksam Grand Prix i Sollentuna i morgon som den sista tävlingen inför avresan till Amsterdam.
     Kalle Berglund är EM-uttagen på 800 m och är en av dem som tävlar på Sollentunavallen på tisdag kväll, bland andra tillsammans med Andreas Kramer som är uttagen på samma distans till junior-VM i Polen i slutet av juli.
     Friidrott.se tog en pratstund med Berglund inför Bauhaus-galan för att höra hur han själv ser på säsongen.
     /Fredrik Trahn och Magnus Fridell

Johan klippte EM-gränsen

Medalj om halsen efter JEM19
<br/>för 15 år sen. Nu är Johan 
<br/>åter EM-aktuell!

Medalj om halsen efter JEM19
för 15 år sen. Nu är Johan
åter EM-aktuell!
Foto: Deca Text & Bild

JUN
26

Ifjol toppade Johan Wissman de svenska 200-listorna (för vilken gång i ordningen?) med 20.74, från La Chaux-de-Fonds.
     I år ser det likadant ut efter att hässelbyaren återvänt till de snabba schweiziska banorna. Den nästan identiska tiden är 20.76, ett par tiondelar under EM-gränsen, satt under kvaltidens sista dag.
     Det skulle innebära sjätte Europamästerskapet i rad för Johan, som debuterade för 14 år sedan i München och fyra år senare erövrade silvret på Ullevi efter svenska rekordet 20.38, i såväl semi som final.
     Det slutgiltiga svenska EM-laget presenteras i morgon. Så här långt är 18 män och 25 kvinnor uttagna.
     /Lorenzo Nesi

Det lyckosamma äventyret i Colombia kan få en fortsättning i Polen.

Det lyckosamma äventyret i Colombia kan få en fortsättning i Polen.
Foto: Deca Text & Bild

JVM-kval av Kaiza Karlén

JUN
26

Andra tävlingsdagen på juniorgalan i Mannheim resulterade i ett JVM-kval-resultat. Det var Arvikas Kaiza Karlén som hoppade två centimeter över det begärda för att delta i Bydgoszcz om en knapp månad.
     Kaiza, som fyller 18 mot slutet av året, har bara hoppat längre vid ett tillfälle. 6.24 gav ett Ungdoms-VM-silver i somras.
     Alla resultat i Mannheim.
     /Lorenzo Nesi

Gabbe snuddade vid OS-kval

Gabriel Wallin

Gabriel Wallin
Foto: Deca Text & Bild

JUN
26

I Saarijärvi fick Gabriel Wallin på hela 82.81 i spjut på söndagseftermiddagen. Det är svenskt årsbästa, nästan fyra meter över EM-kvalgränsen och faktiskt bara 19 cm från SOK:s OS-nomineringsnivå!
     82.81 och kom i första omgången och resulterade i seger i tävlingen för Gabbe som var 24 cm före Lettlands Zigismunds Sirmais. Serien i sin helhet: 82.81, 74.61, 73.12, x, x, x.
     Resultatet är Gabbe näst bästa genom tiderna, bara 52 cm från det personliga rekord han satte på Hässelby IP för tre år och en dag sedan.
     Han tog verkligen sista chansen inför EM i Amsterdam eftersom det just idag är sista dagen att kvala in.
     /Jonas Hedman

Lisa fransk mästarinna

JUN
25

Den ännu 16-åriga Lisa Gunnarsson blev idag fransk mästarinna i stavhopp. Med 4.50 i tredje försöket tangerade Lisa, som i Sverige representerar Hässelby SK, sitt eget ungdomsvärldsbästa, satt för fyra veckor sedan, också i Frankrike.
     EM-uttagna Lisa kommer nu till Sverige och hoppar på tisdag på Sollentuna GP med lagkamraterna i Amsterdam, comebackande Angelica Bengtsson och Michaela Meijer, som toppar årets listor på 4.62. ÖIS:aren slutade tvåa igår i Leverkusen på 4.40.
     /Lorenzo Nesi

Brutna barriärer:
Wictor >20 - Max <14

 25 jun, 2016.Fjolårets UVM-trea i kula Wictor Petersson har börjat vänja sig vid övergången från fem- till sexkiloskulan. MAI:ren hade första stöten över 20 meter i onsdags i Malmö. Under eftermiddagen ökade Wictor med en knapp decimeter till 20.20, som överlägsen vinnare av Juniorgalan i Mannheim. 2003 års Junior-Europamästare Magnus Lohse är den ende som har stött längre.

Läs mer Fortsättning...

EM-kval av Leanderson

 25 jun, 2016.För en vecka sen missade Jonas Leanderson EM-kvaltiden på 1500 meter med futtiga tre tiondelar. Idag hade MAI-löparen marginalerma på sin sida när han hade tagit sig över till Århus.
   Jonas vann på 3:40.31, nytt nästpers, med allt snabbare spårvägaren Johan Walldén knappt två sekunder efter, också det karriärens nästkvickaste. Staffan Ek, Huddinge, kom i mål en dryg sekund senare.

Läs mer Fortsättning...

Sanna 12.91 - tia i Europa

 25 jun, 2016.Susanna Kallurs andra häcklopp på sex år bekräftade de lovande takterna som sågs på regnråå Stockholms Stadion föregående vecka. På Kuortane Games kom Sanna inte upp lika snabbt som favoriten Nooralotta Neziri till första häcken och fick jaga hela vägen. Finskan slipade ner sitt nysatta rekord till 12.81, tiondelen före Sanna, i skön medvind (+1.6).

Läs mer Fortsättning...

Sofi närmar sig 60 meter

 25 jun, 2016.Sofi Flinks form fortsätter växa. Efter ett par tävlingar på 57 meter kom idag 59.16 i andra omgången på Kuortane Games i en serie som även hade ytterligare ett par kast på 57 meter.
   Det är Västerås-kastarens bästa resultat på tre år. Säsongen 2013 kvalade då 18-åriga Sofi till VM-finalen med svenska rekordkastet 61.96. Sofi fick ge sig för Heidi Nokelainen, som kom över 60 meter för första gången.

Läs mer Fortsättning...

Sarah 4:a i Europa på 3000m

 25 jun, 2016.Sarah Lahti fortsätter förbättra sina personliga rekord, distans för distans. Efter det svenska på 10 000 meter, sänkningen med över minuten på 5000 meter och med drygt åtta sekunder på 1500 meter var det igår dags för 3000 meter.
   I ett mixat lopp i Utrecht slutade Sarah tvåa bland tjejerna, endast slagen av den holländska hemmalöparen Maureen Koster. Med tiden 8:50.97 slår Hässelbylöparen in sig såväl på fjärde plats såväl i Europa i år (bakom Meraf Bahta, Eilish McColgan och Koster) som i Sverige genom tiderna.

Läs mer Fortsättning...

Offensiv Hanna persade i Oslo

 24 jun, 2016.Med offensiv löpning och en passering bakom haren på 60.8, samt i ledning vid 600 på 1:31.6, vann Hanna Hermansson Norwegian GP på Bislett på det nya personliga rekordet 2:03.42. Den nya turebergaren besegrade norska rekordhållaren (1:59.82) Ingvill Måkestad Bovim, men var en halv sekund från EM-kvalgränsen.

Läs mer Fortsättning...

Svenskt årsbästa av Sofie

 23 jun, 2016.Sofie Skoog och Erika Kinsey gjorde sina respektive tredje tävlingar på lika många veckor när de tävlade i Madrid på torsdagskvällen. Sofie tog årsbästahöjden 1.87 i tredje och även 1.90 i sista innan det tog stopp på 1.93. Därmed tangerade hon Erikas svenska årsbästa.

Läs mer Fortsättning...

Midsommar på tävlingsbanan för många svenskar

 23 jun, 2016.Midsommarhelgen väntar och det är många friidrottare som har prioriterat tävlande framför dans runt midsommarstången.
   Redan i kväll hoppar Erika Kinsey, Trångsviken, och Sofie Skoog, Göta, i Madrid. För båda gäller det att slipa på formen inför kommande EM och förhoppningsvis är förhållandena bättre i den spanska huvudstaden än vad de var i Oslo och Stockholm, där de båda hopparna senast tävlade.
   Även Växjös spjutkasterska Anna Wessman står med i startlistorna i Madrid.
   På midsommarafton är det stavhoppsgala i tyska Leverkusen med Örgrytes Michaela Meijer och Ullevis Malin Dahlström.
   På lördag springer Falu IK:s Sanna Kallur sitt andra lopp för året i finska Kuortane, där även Västerås spjutkasterska Sofi Flink planerar att tävla.

Läs mer Fortsättning...

Fler nyheter

Hon drömmer om EM-final
Svensk Friidrott välkomnar IAAF:s agerande
Angelica har saknat Sverige
Övertygande seger för Bailey i Umeå
Långa diskuskast på Folksam Challenge
Simon Litzell får chans till
ny juniormedalj

Åtta nya till ungdoms-EM
Charlotta Fougberg 8:e
OS-friidrottaren

Sannas egna ord om
EM-uttagningen

Efter succécomebacken –
Sanna Kallur klar för EM

Läs mer Nyhetsarkivet


Nästa tävling:
Sollentuna GP
28 juni

RESULTAT
SVT Play 


6-10 juli
Svenskt tidsprogram
Svensk historik
Svenska truppen

 

Senaste videoklippet

Kalle Berglund gör sig redo för sitt första seniormästerskap, EM i Amsterdam.

Se filmen i storformat och fler filmer i Mediabiblioteket.

Perspektiv på friidrott

Cege Berglund

Perspektiv på friidrott

Juni 2016
Cege Berglund

Under den här rubriken ger, varje månad, en ny person sina perspektiv på friidrotten.

Läs hela texten här


Beställ nu!
Löparkalendern 2016


Hitta din Friidrottsskola i sommar.Gratis marknadsföring av löpargrupper på svenskalöpare.se


Senaste tävling:
Umeå 21 juni
Resultat

Mediabibliotek

 

Film, bildspel och ljud

I vårt mediabiliotek hittar du alla filmer, bildspel och ljudfiler från friidrottsvärlden.

 Mediabibliotek


Friidrott på TV
Sommaren 16


Bildspel 2015 

  

Idrottslyftet

 
 
 
 

Börja friidrotta?