Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 23 mars 2018

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Tävlingskläder

Svenska tävlingsdräkter – vad gäller?

Enligt WMA:s och EMA:s regelverk måste alla som tävlar vid internationella veteranmästerskap bära sitt lands tävlingsdräkt (tävlingslinne). Om tävlingsfunktionärer/tävlingsdomare vid veteranmästerskap är osäkra om aktiv har godkänt tävlingslinne kontaktas den aktives lagledare.
Svenska deltagare skall alltså ha svensk tävlingsdräkt (gult och blått tävlingslinne) när man tävlar internationellt (VEM, VVM och VNM).  Däremot är det inget tvång att använda svensk tävlingsoverall i samband med mästerskapen även om de flesta svenska veteraner gör det. När medaljör kliver upp på prispallen rekommenderar vi i Veterankommittén den aktive att bära Sverigeoverall (lånad eller egen).
 
Kläderna har tagits fram i samråd med oss veteraner. Beslut om vilka tävlingsdräkter vi skall erbjuda har för det mesta genom åren tagits i samband med VSM och Veterantinget, då många veteranfriidrottare varit samlade och haft möjlighet att prova olika varianter.  Det har alltid funnits olika åsikter om hur landslagskläderna skall se ut men de senaste åren har klagomålen minskat i omfattning.

Många veteraner vill alltid använda de tävlingsdräkter (linne och overall)som de köpt under tidigare år eller som använts i svenska seniorlandslaget.  Dessa dräkter avviker alltid något från de senaste som finns att beställa via hemsidan men alla har färgerna gult och blått. Även dessa äldre dräkter får användas under mästerskapen, i annat fall skulle det bli våldsamma protester. Helt enhetlig klädsel för svenska deltagare vid internationella mästerskap är alltså orealistiskt.

Ivar Söderlind
Ordförande i SFIF:s Veterankommitté
 

Ny kollektion med landslagskläder för 2017

I samarbete med Craft har Svenska Veterankommmittéen under våren 2017 tagit fram en kollektion med landslagskläder särskilt riktat till veteraner. Kollektionen liknar seniorlandslagets landslagskläder med undantag för några mindre avvikande detaljer. 
Det finns nu möjlighet att beställa plagg ur kollektionen. Beställningar görs till Jenny Åkervall senast 5 april och kläderna kommer att levereras runt midsommar.

Titta närmare på den nya landslagskollektionen och läs mer om hur du beställer här