Lördag 28 november 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Ansvarig utgivare
Anders Albertsson
072-249 53 50

Redaktionen
friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster

inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 


 

Tjänst

Ansök

Kanslichef 21 dec

Verksamhetsledare Prestationscentrum och grengruppschef sprint/häck 

30 nov

Landslagsledare till ungdoms- och juniorlandslaget 24 nov

Sportchef och arrangemangsansvarig (två tjänster)

20 nov

 

 

 söker 

Kanslichef

Rollen som kanslichef innebär att tillsammans med styrelsen och kansliet arbeta med planering, utveckling, genomförande och uppföljning av idrottsföreningens verksamhet såväl den löpande verksamheten somt klubbens egna arrangemang. Ledord för denna befattning är organisation, kommunikation samt administration.

Ansvarsområden

Bromma IF växer kontinuerligt och är idag en av landets större friidrottsföreningar med ca 30 träningsgrupper aktiva på fyra arenor. Kansliet har idag 3 anställda som jobbar 50% eller mer. Ansvarsområden för kanslichefen är:

 • Arbetsleda kansliets personal.
 • Starta nya träningsgrupper samt fylla på existerande grupper med intresserade från kölista.
 • Rekrytera tränare och gruppadministratörer till alla träningsgrupper. Dessa roller tas oftast från föräldragruppen och det innebär att de måste motiveras för ett sådant engagemang.
 • Klubben har i dag cirka 100 tränare. Kanslichefen ska kommunicera med dem, och tillsammans med övriga på kansliet se till att de har de resurser de behöver.
 • Samordna och organisera träningsläger och tävlingsresor för klubbens medlemmar.
 • Arbetet med verksamhetsutveckling och arrangemang innebär administration av bland annat medlemsregister, medlemsavgifter, så kallat LOK stöd, bokningar mm.
 • Vara föredragande i föreningens styrelsearbete med fokus på den löpande verksamheten. Kanslichefen är adjungerad i varje styrelsemöte.

Vem är du?

Du är en god kommunikatör och driven administratör. Du är lagspelare  men också van att självständigt driva projekt. Du kommunicerar naturligt i tal och skrift i olika sammanhang. Du behärskar officepaketet väl och kan lätt sätta dig in i nya administrativa IT-system. Du är positiv och prestigelös i dina kontakter såväl internt som externt. Noggrannhet och tydlighet är en förutsättning för arbetet. Ungdomsidrott och bredd ligger dig varmt om hjärtat. Du kanske är utbildad idrottskonsulent?

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med tillträdesdag enligt överenskommelse. Du kommer att rapportera till Bromma IF´s ordförande, som också är din arbetsledare. Arbetsplatsen är i klubblokalen vid Stora Mossens Idrottsplats. I denna rekrytering jobbar vi med Olle Badman på Optimum HR som också är vår kontaktperson under rekryteringsfasen.
 

För information och frågor kontakta:      

Olle Badman Optimum HR                   
e-post: olle.badman@optimumhr.se
mobil: 073-626 05 23

Ansök här:

http://www.optimumhr.se/Lediga-jobb.html

Bromma IF, som grundades 1952, är en av Sveriges större friidrottsföreningar med ca 1.000 medlemmar varav över 700 aktiva från sju år upp till juniorelit. Verksamheten bedrivs på flera arenor i Västerort och på Kungsholmen. Bromma IFs friidrottskola med ca 1.000 deltagare är en omfattande och välfungerande sommarlovsverksamhet och förutom den anordnas också juniortävlingen Brommaspelen, i år med ca 800 starter, samt det lokala Tolvanloppet med 1.800 starter. Föreningens fokus är att ha en stor bredd med många aktiva barn och ungdomar på olika nivåer, men även erbjuda träning för äldre ungdomar som vill fortsätta att vara aktiva i sin egen träning eller som ledare för andra aktiva.
 

och


 

söker 

Verksamhetsledare Prestationscentrum och grengruppschef sprint/häck Vi söker en verksamhetsledare för prestationscentrum i sprint och häck med placering i Falun.
Som verksamhetschef ansvarar du för och leder utvecklingen av sprint/häck, en grengrupp du även kommer att vara grengruppschef för med rapporteringsansvar till idrottschef/förbundskapten hos Svensk Friidrott (SFIF).

Ambitionen är att Sverige ska vara en av Europas ledande nationer nu och i framtiden. Som verksamhetschef är du en nyckelperson och naturlig ”lagledare” för aktiva och tränare.
Vi söker en person som har lätt för att skapa relationer och samarbeta, men också förmåga att motivera, stimulera och entusiasmera.

Tjänsten har varit tillsatt under 2015 och uppdraget är ett samarbete mellan Falu Kommun och Svensk Friidrott.
 

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med Svensk Friidrotts idrottschef/förbundskapten  ta fram adekvata mål för grengruppen och för detta arbeta fram en verksamhetsplan och organisation. Några av de viktigaste arbetsuppgifterna är:

 • genomförande av utvecklingsträffar.
 • utse projektledare för olika specifika satsningar.
 • samordna och delta på träningsläger utomlands för något av projekten
 • modell för tester och utveckling av grenarna.
 • delaktig i landslagsuttagningar och bollplank till förbundskapten gällande uttagningar inför mästerskap och landskamper.
 • delaktig i framtagandet av utbildningsmaterial för ungdoms- och juniortränare inom grengruppen
 • fortlöpande information och kontakter med aktiva och tränare som ingår i utvecklingsverksamheten
 • budgetansvarig för de verksamhetsmedel som finns till förfogande.
   

Kvalifikationer

 • Friidrottens tränarutbildning för senior/elitnivå.
 • Dokumenterad erfarenhet som friidrottstränare på hög nationell/internationell nivå.
 • Andra idrottsliga ledar- och tränaruppdrag kan vara meriterande.
 • Vi behöver en person som leder och motiverar aktiva, har lätt för att skapa relationer och samarbeta med andra. 

 

Övrigt

Falu Kommun är huvudarbetsgivare för tjänsten. Du ansvarar för det dagliga operativa arbetet och rapporterar till Svensk Friidrotts idrottschef.
Falu kommun eftersträvar jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökanden som bidrar till detta.
För den som erbjuds tjänsten kräver vi ett utdrag från Rikspolisens belastningsregister
 

Anställningsvillkor

Anställningen är ett treårsförordnande med start 2016-01-01. Tillträde efter överenskommelse.
 

Ansökan

Skall vara Falu Kommun, Therese Sarenbrant tillhanda senast 30 november via therese.sarenbrant@falun.se. Ange gärna löneanspråk.
 

Upplysningar

Falu Kommun: Rektor Therese Sarenbrant tel. 023-829 99
Svensk Friidrott: Generalsekreterare Stefan Olsson tel.070-349 21 41
 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet: Jan-Erik Kyrö 023-863 36
Lärarnas riksförbund: Hanna Meijer 023-838 63, 070-517 38 99
 
 

söker
Landslagsledare för ungdoms- och juniorlandslaget


Svensk Friidrott söker en ny Landslagsledare för vårt Ungdomslandslag 2016. Uppdraget är ett långsiktigt engagemang där man följer sin ”åldersgrupp” upp till 22 år vilket innebär att slutåret blir 2021 med följande åldersgrupper:
 

 • 2016: Ungdomslandslaget 17 år, födda 1999-2000
 • 2017: Ungdomslandslaget 17 år, födda 2000-2001
 • 2018: Juniorlandslaget 19 år, födda 1999-2000
 • 2019: Juniorlandslaget 19 år, födda 2000-2001
 • 2020: Juniorlandslaget 22 år, födda 1998-2000
 • 2021: Juniorlandslaget 22 år, födda 1999-2001

 
Jonas Anshelm blir under nästa år Landslagsledare för 19-årslaget och Johanna Axelsson tar hand om 22-årslaget.
 
Som Landslagsledare är du ansvarig för uttagningar av aktiva, grenledare och grencoacher. När det gäller grenledare och grencoacher sker det i samförstånd med grengruppssamordnarna och Idrottschef/Förbundskapten.
 
Vi jobbar med fasta coachteam som också ska vara med på hela resan. Du har det övergripande ansvaret för truppen i samband med landskamper och mästerskap och således också ansvarig för att våra gemensamma spelregler följs samt att stämningen i truppen är god. Allt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för de aktiva att prestera på sin personliga toppnivå när man representerar Sverige internationellt.
 
Uppdragets omfattning i antalet dagar varierar från år till år, främst beroende på vilket internationellt mästerskap som gäller och var det arrangeras. Utöver internationella mästerskapet tillkommer också det nordiska landskampsprogrammet som har minst en årlig aktivitet. Utöver det förväntas du närvara på ett antal tävlingar i Sverige där USM/JSM inomhus och utomhus är prioriterade. Dessutom kommunikation och information till aktiva, grenledare och grencoacher fortlöpande under året med fokus inför uttagningar.
 
Som Landslagsledare är du underställd Idrottschefen/Förbundskapten som också är den som du rapporterar till. Till din hjälp på Kansliet finns servicekoordinator som ansvarar för resor, kläder, logi och övriga praktiska ärenden. Den medicinska bemanningen samordnas av den medicinska koordinatorn.
 
Ett arvode för uppdraget utgår varje år. Men största belöningen är att tillsammans med grenledare och grencoacher hjälpa aktiva att utvecklas och skapa nya svenska framgångar.
 
Du som är intresserad bör under flera år ha varit verksam på ungdoms- eller juniornivå som tränare eller ledare i en förening, distriktsförbund eller inom landslagsverksamheten. Vi förväntar oss att du har en god utbildning inom friidrotten och erfarenhet av annat ledarskap är positivt. Formell utbildning på högskole-/universitetsnivå är meriterande men inget krav.
 
Ansökan skickas till Anders Rydén, Svenska Friidrottsförbundet, Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm eller via mejl på anders.ryden@friidrott.se.  Ansökan skall vara tillhanda senast 24 november, gärna tillsammans med CV;
-Personalia
-Arbete och utbildning (såväl yrke som idrott)
-Friidrottsbakgrund som aktiv, tränare och ledare
-Intyg/rekommendation från din förening/organisation
-Övrigt som kan vara av intresse
-Referenser
 
För information och frågor hör av dig till Anders Rydén på
070-317 18 54.
 
Välkommen med din ansökan!
 
Stefan Olsson
Generalsekreterare

 


 

Sportchef och arrangemangsansvarig till
IF Kville (två tjänster)IF Kville är en friidrottsförening i Göteborg. Föreningen grundades 1921 och har på senare år vuxit expansivt, framför allt inom barn- och ungdomsverksamheten. Föreningen är mycket aktiv inom arrangemang och barn- och ungdomsträning. Föreningen har idag ca 700 medlemmar med tränande inom alla olika nivåer inklusive motion, veteran och grupper med intellektuell funktionsnedsättning. Barn- och ungdomsverksamheten håller till i Björlandahallen på Hisingen, övriga tränar främst i Friidrottens Hus/Slottsskogsvallen i Göteborg. Vi har även pass i anslutning till vår klubbstuga i Tuve samt löparkvällar på olika platser på Hisingen. Vi är en av 15 arenaföreningar i Göteborgs Friidrottsförbund. Vi söker nu två personer som kan utveckla föreningen och ta oss till nästa nivå.
 

Arbetsbeskrivning sportchef:

Som sportchef har du det övergripande ansvaret för tränande, tävlande och den sportsliga utvecklingen. Du planerar träningsupplägg tillsammans med våra tränare och med fokus på helheten. Du är inblandad i de aktivas tävlingsplanering och ser till att de aktiva får en så god miljö som möjligt att utvecklas i utifrån deras mål. I rollen ingår även kontakt med sponsorer och andra intressenter samt ansvar för utbildning av klubbens tränare, aktiva och övriga medlemmar. Tillsammans med styrelsen arbetar du även med att säkerställa att det finns förutsättningar och anläggningar optimerade för vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning arrangemangsansvarig:

Som arrangemangsansvarig i IF Kville är man ansvarig för att driva och utveckla Kvilles egna löpar- och arenaarrangemang. I rollen ingår både att ansvara för klubbens intressen i de arrangemang vi har tillsammans med andra, samt agera projektansvarig för de arrangemang som vi arrangerar själva. I rollen ingår även att utveckla och ta fram föreningens grafiska profil och producera material som informerar om och marknadsför föreningens olika verksamheter och föreningen som helhet.

Tillsammans bildar ni det team som driver klubben framåt i nära samarbete med styrelsen, tränare och de ideella krafter som är inblandade i olika delar av föreningen.

Exakt hur fördelningen mellan de båda tjänsterna ser ut kommer att avgöras utifrån vilka personer som anställs. Vi söker två personer, men totalt rör det sig om ca 1,5 heltidstjänster. En eller båda tjänsterna är alltså på deltid.

Även om huvuddelen av arbetet utförs under dagtid kan båda tjänsterna innebära arbete på kvällar och helger eftersom det är då stor del av föreningens verksamhet äger rum.

Vem är du?

Som person är du driven, självständig och har förmåga att skapa goda relationer. Du är även noggrann och ansvarstagande. Ditt arbete kommer att innebära en hög grad av självständigt arbete vilket kräver att du är initiativrik och handlingskraftig.

Som sportchef ska du ha kunskap och erfarenhet inom träningslära. Det är en stor fördel om du har tidigare erfarenhet från friidrottsmiljön.

Som arrangemangsansvarig bör du ha erfarenhet av att arrangera evenemang. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från projektledning och marknadsföring.

Du erbjuds..

Du erbjuds en spännande och utvecklande roll i en expansiv förening med god ekonomi. Vi har kanslilokaler i Friidrottens Hus. Utöver dessa två tjänster har föreningen en anställd kanslist, i övrigt drivs föreningen av ideella krafter.

Sista ansökningsdag är 20 november 2015, men tveka inte att söka tjänsten redan idag. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före angivet datum.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ordförande Rolf Buiten på telefon 073-902 41 35 eller vice ordförande Jonatan Malka på 072-526 99 08. Du söker tjänsten genom att sända mail med ansökningshandlingar till andreas@ifkville.se.