Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Måndag 25 juni 2018

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 

 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Friidrottsinstruktör Uddevalla Elitidrottsgymnasium 15 juni
Örgryte IS - ungdomstränare 29 juni
Västerås Friidrottsklubb 30 juni

 Örgryte IS
söker ungdomstränare

Om föreningen

ÖIS Friidrott är en anrik förening med starka profiler från nutid och dåtid. Under det senaste decenniet har vi också framgångsrikt utvecklat vår ungdoms- och juniorverksamhet.

Vi har idag ca 250 medlemmar. Vi har träningsverksamhet för barn som är 10 år och äldre, ungdomar och juniorer förstås och en stark elitverksamhet med såväl SM-segrare som OS-deltagare. Vi har 6 anställda tränare samt ca 15 fritidstränare för såväl ungdom, junior som senior.

Vår filosofi är att fostra barn och ungdomar till idrottare som lär sig att hårt slit lönar sig i framtiden. Våra ledare är kunniga och entusiastiska, genom glädje och gemenskap skapar vi förutsättningar att nå världseliten. Vi kallar det för ÖIS-andan och vill att det ska prägla vår verksamhet.

Om tjänsten

Vi söker nu en ungdomstränare som vill fortsätta att driva föreningen framåt tillsammans med kompetenta tränarkollegor. Ungdomstränaren kommer att ha det övergripande ansvaret för våra 15-17åringar och ska förutom att planera och leda 3-4 pass i veckan även se till att samordna grenspecifika pass med andra tränare.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet som tränare för aktiva 15 år och äldre och att du har varit eller är aktiv friidrottare. Du är ansvarstagande och analyserande, men också social och duktig på att peppa ungdomar.

Tjänsten är på 25 % och anställningen kan börja i juli eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är till största del förlagd på kvällar och helger.

Skicka din ansökan till per.tedenrud@ois.se senast 2018-06-29. Vi hanterar ansökningarna allt eftersom de kommer in och kommer eventuellt att tillsätta tjänsten tidigare än sista ansökningsdag.

Frågor om tjänsten ställs till Per Tedenrud 0706507775, per.tedenrud@ois.se

Uddevalla Elitidrottsgymnasium
söker

Friidrottsinstruktör

 

Om gymnasiet:
Uddevalla Gymnasieskola består av fem skolhus centralt i Uddevalla och på gångavstånd från träningsanläggningar, studentboende, buss och tåg.
På skolan finns 17 nationella program, 6 högskoleförberedande program och 11 yrkesprogram samt Lärlingsutbildning, Introduktionsprogram och Gymnasiesärskola. Uddevalla Gymnasieskola har en väl utbyggd elevhälsa. I varje skolhus finns tillgång till skolsköterska, kurator och specialpedagog. De arbetar tillsammans med studie och yrkesvägledare i elevhälsoteam.
Uddevalla Elitidrottsgymnasium, UEIG, är den del inom Uddevalla Gymnasieskola som ansvarar för NIU. Flertalet av programmen på skolan går att kombinera med NIU. UEIG är NIU-certifierat för fotboll, friidrott, handboll och simning.
Träningen bedrivs på Rimnersområdet med Rimnershallen, en multiarena med löparbanor, kastområde, hoppgropar, gym, klätterväggar, två bollhallar (fullmått), och Rimnersvallen, en arena för friidrott och fotboll (naturgräs och konstgräs) samt i Walkersborgsbadet.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en ansvarig instruktör för vår NIU utbildning i friidrott. Den ansvariga kommer ansvara för att den löpande verksamheten fungerar och att studieplanen efterföljs.

Tjänsten innebär att leda, planera och undervisa i kurserna:

  • Idrottsspecialisering
  • Tränings- och tävlingslära
  • Idrott och hälsa- Specialisering

Tjänsten innebär visstidsanställning deltid längre än sex månader.och startar 15 augusti.

Ansökan:
Klicka här för mer information och ansökan.
Kontaktperson är Per-Anders Hallberg: 0522-696896
Sista ansökningsdag är 15 juni.

Västerås Friidrottsklubb
söker

Klubbdirektör/Kanslichef

 
 
Om föreningen
Västerås Friidrottsklubb (VFK) bildades 1989 då VIK Friidrott och IFK Västerås Friidrott gick ihop. Det finns 45 träningsgrupper med aktiva från 7 år och ca 180 tränare. Vi startar 2-4 nya grupper varje år och har hela tiden kö för att börja friidrotta. Vår barn- och ungdomsverksamhet är idag en av de största i Sverige.
 
Träningarna bedrivs till största delen i vår friidrottshall, Westinghouse Arena, där även kansliet finns. På sommaren tränar vi på Arosvallen och Apalby Kastplan.
2021 ska vår nya friidrottsarena stå klar och något år senare planeras en ny inomhushall.
 
Vi arrangerar ett flertal tävlingar varje år som Gurkspelen, Inlagda Gurkspelen, Vårruset, Mälarenergi stadslopp och Blodomloppet. 2017 arrangerade vi terräng-SM och 2018 IVSM. När vår nya arena står klar planerar vi att ansöka om att få arrangera JSM 2021 och SM 2022.
 
Om tjänsten
Vår klubbdirektör Per Tunander går i pension i januari 2019 och vi söker en ny klubbdirektör/kanslichef som ska forma och leda vårt framtida kansli och vara en nyckelperson i utvecklingen av vår verksamhet. Vi prioriterar om du har ett stort friidrottsintresse och är en duktig administratör och ledare.
 
Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetstiden är flexibel med dag-, kvälls- och helgarbete.
 
Ansökan
Frågor om tjänsten kan ställas till Per Tunander 070-5249391, arrangemang@vasterasfriidrott.se
 
Skicka din ansökan till ordforande.vasterasfriidrott@gmail.com
Sista ansökningsdag 2018-06-30
 
Tillträde och villkor efter överenskommelse.