Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 21 maj 2019

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 
 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Projektledare till Runacademy 20 maj
Friidrottstränare till IFK Umeå 27 maj
Tävlingsansvarig till SFIF 12 juni
Verksamhetschef 08fri 14 junisöker projektledare


Vill du sprida löparglädje och få fler att tycka om att springa? 
Då kan det här vara rätt tjänst för dig!

Runacademy söker en projektledare som kommer att vara
ansvarig för att koordinera löpargrupper,
större event samt olika projekt.
 
Vilka är Runacademy?
Runacademy startades hösten 2013 och har idag löpargrupper på över 58 orter i Sverige. Runacademy har närmare 7000 medlemmar som springer med oss varje år. Förutom löpargrupperna arrangeras även olika löparresor, kurser, träningspass på företag, personlig träning och erbjuder löpcoachning online via medlemssidan.
 
Huvudkontoret har idag sex medarbetare och är ett glatt team med något olika bakgrunder. Dessutom finns över 300 ledare över hela landet.
 
Vad innebär tjänsten?
Du kommer att jobba i ett mindre team som tillsammans har ansvar för att löpargrupperna fungerar. Tjänsten utgår från kontoret i Stockholm som ligger på Liljeholmskajen.
 
Din uppgift blir bland annat att vara ett stöd till platscheferna på de olika orterna samt att se till att medlemmarna får rätt information om passen, genom att uppdatera program med mera. Du kommer även få ansvara för olika större event som kan handla om allt från utbildningar för ledare till att arrangera tävlingslopp. I tjänsten ingår även att vara med som reseledare på något av löparresorna eller lägern.
 
Tjänsten kommer att vara en mix av administrativa uppgifter och löpcoachning. Det innebär att du kommer få coacha löpargrupper omkring två kvällar i veckan. Eftersom hjälps kollegorna på kontoret även åt med enklare uppgifter som att packa kläder och att posta paket.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillsätts efter sommaren beroende på när det passar bäst. Det viktigaste för är att hitta rätt person och tillträdet kan anpassas.
 
Kvalifikationer
Runacademy söker dig som har ett stort engagemang för löpning och även har en stor erfarenhet av att coacha olika former av grupper. Det är en fördel om du har erfarenhet av att drivit större projekt tidigare samt är van att jobba självständigt och att ta egna intiativ. De ser gärna att du därför har några års arbetserfarenhet.
 
På kontoret är det ofta ett högt tempo och dyker lätt upp saker att göra som inte varit planerade. Det är därför viktigt att du är stresstålig och flexibel, vilket kan innebära att du får hoppa in när ledare t.ex blir sjuka. Det är även viktigt att du är strukturerad då det kommer vara många olika saker att hålla koll på samtidigt.
 
För Runacademy är inte det viktigaste att ha en lång högskoleutbildning utan att du har rätt inställning och personlighet. Det är dock såklart ändå ett plus om du har någon högskoleutbildning i bagaget och gärna inom hälsa/projektledning eller något liknande.
 
Hur ska man söka? 
För att söka tjänsten ska du skicka ett CV samt personligt brev där du berättar kort om dig själv och varför du skulle passa hos Runacademy.
Intervjuer genomförs löpande så ansökan är välkommen så snart som möjligt, men absolut senast den 20:e maj.
Ansökan skickas till petra@runacademy.se.


söker Friidrottstränare

 
IFK Umeå Friidrott vill anställa en person som vill jobba med och utveckla tränings- och tävlingsverksamheten i IFK Umeå Friidrott. Du kommer att ha ett samordnande, planerings- och praktiskt ansvar för ungdomar och äldre aktiva friidrottare. Du kommer att samverka med kanslifunktioner, styrelsen, elitverksamhet och elitaktivas tränare. Det blir en del resor tillsammans med aktiva i både regionala tävlingar och mästerskap. Föreningen vill också att du tar en aktiv roll i att vara med och bygga upp och leda framgångsrika representationslag.

Arbetsuppgifter
Ditt arbete utgår ifrån IFK Umeås kansli, friidrottshallen på Noliaområdet och Campus friidrottsarena. Du kommer att ingå i träningskommitteen och arbeta nära styrelsen och tränare. Innehållet i din tjänst kan anpassas men omfattar i utgångsläget:

- Planera och leda den gemensamma friidrottsträningen för äldre ungdomar, juniorer och seniorer.
- Samordna träningsverksamheten för yngre träningsgrupper. Bistå och följa ledare i verksamheten och stimulera till utveckling och utbildning.
- Planera och genomföra träningsläger och andra aktiviteter.
- Delta som ledare vid tävlingar och som lagledare för våra representationslag.
- Vara kontaktperson för FIG/FPC samt aktiva med elitkontrakt och deras tränare.
- Delta i träningskommitténs arbete
- Bistå i styrelsens arbete med bl.a. tävlingsverksamhet och nomineringar till mästerskap.
- Samverka med kansliet vad gäller aktivitetsstöd, hemsida och information/kommunikation.

Egenskaper, utbildning och erfarenhet
IFK Umeå förväntar sig att du har ett stort intresse för idrott i allmänhet och friidrott i synnerhet och har idrottsrörelsens och föreningens värdegrund som ledstjärna. De förväntar sig också att du trivs med att arbeta med ungdomar, juniorer och seniorer med olika ambitionsnivåer och förutsättningar. Breddverksamhet är viktigt i IFK Umeå Friidrott – som är en förening för alla. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara uppmärksam och följsam men också kunna tänka och handla konstruktivt och förmedla nya perspektiv till vår organisation. Du ska kunna arbeta självständigt och ha god organisationsförmåga.
Du har en relevant utbildning och du har erfarenheter som tränare och gärna som aktiv idrottare, funktionär eller i någon annan roll i idrottsrörelsen.

Om tjänsten
Tjänsten som friidrottsledare är en visstidsanställning på deltid, där visstidsförutsättningarna kan diskuteras. I utgångsläget handlar det om 75% men det finns möjligheter att utöka tjänsten beroende på hur du trivs och fungerar och hur innehållet i din tjänst utvecklas. Det finns möjligheter att övergå till tillsvidare anställning.

Om IFK Umeå
IFK Umeå är en av Norrlands största och äldsta idrottsföreningar. Basen är en bred barn- och ungdomsverksamhet med elit som naturlig förebild. IFK Umeå är en förening som kännetecknas av idrottslig mångfald och erbjuder människor gemenskap och utveckling genom hela livet. IFK Umeås tre ledstjärnor är: öppenhet, passion och kvalitet.
De idrottsliga verksamheterna är organiserade i tio sektioner. Därtill finns en ekonomisk förening som äger och förvaltar en hyresfastighet och två bolag.

Ansökningsdag och tillträde
Ansökan skickas till monica.svonni@ifkumea.com och ska vara inkommen senast 27 maj.
Föreningen har förhoppningar om att tillsätta tjänsten omgående och som senast på sensommaren. Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Kontaktpersoner
Har ni frågor angående arbetsuppgifter kontakta Anna-Karin Hammar, 073-0630535, ledamot i friidrottssektionen.
Har ni allmänna frågor kring anställningen kontakta Monica Svonni, 090–773708, kanslichef.
www.ifkumea.com
 


 

söker 

Tävlingsansvarig

 

Svensk Friidrott har som uppgift att främja, utveckla, administrera 
och företräda friidrotten i landet. Förbundet ansvarar för internationella och nationella tävlingar samt landslagens deltagande i internationella mästerskap är andra viktiga kärnverksamheter.

Svensk Friidrott är ett av de större idrottsförbunden i Sverige.
Vår vision är att alla ska ha en relation till friidrott - alla kan uppleva friidrott. Friidrott ska vara allas idrott – och din idrott för livet.


Om tjänsten
Som Tävlingsansvarig är du navet för Svensk Friidrotts tävlingsverksamhet och ett viktigt stöd för medarbetare, kommittéer, styrelse och framförallt föreningar och tävlingsarrangörer. Dina arbetsuppgifter varierar både i sak och över året. Det omfattar både utvecklingsfrågor och handläggning, med det gemensamma målet att friidrotten ska ha en välfungerande tävlingsverksamhet. I det dagliga arbetet ingår du i en avdelning som ansvarar för marknads-, kommunikations- och tävlingsfrågor.
 
Rollens ansvarsområden:

- Samtliga förbundstävlingar (i första hand SM-tävlingar, landskamper och Folksam Grand Prix) samt för centrala tävlingsprogrammet.
- Samordning av utbildningar för tävlingsfunktionärer.  
- Tävlingsregler och reglementen, godkännanden av svenska rekord samt föreningsbyten.
- Ansökningar och placering av mästerskapsarrangemang samt nationella tävlingssanktioner.

Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Kontaktperson gentemot föreningar och andra intressenter i tävlingsfrågor.
- Ansvarig tjänsteman för tävlingstekniska frågor vid SM-tävlingar, landskamper samt Folksam Grand Prix.
- Utveckla och stötta genomförandet av SFIFs egna arrangemang.
- Representant vid nationella och internationella tävlingskonferenser/möten.
- Planera tävlingskalendern och årligen sammanställa SM- och standarpoäng.
- Som tjänsteman ingå i Tävlings- och arrangemangskommittén (TAK) som föredragande samt ansvarig att verkställa de beslut som fattas.
- Planera, utveckla och administrera utbildningar i tävlingstekniska området (förbundsdomare, banmätare, tekniska ledare, eltid, förbundsstarter).

Kvalifikationer
Vi söker dig som är driven, organiserad och har ett strukturerat arbetssätt. Du bör ha erfarenhet från tävlingsarrangemang i olika roller inom friidrotten, och gärna varit engagerad på olika nivåer inom friidrotten i Sverige. Kunskaper inom friidrottens regler, och regelverk är meriterande. Kunskaper i engelska är en förutsättning.
I tjänsten ingår resor och ditt arbete kommer att ta en del kvällar och helger i anspråk.

Arbetsplats: Svensk Friidrotts förbundskansli i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Tjänstens omfattning: Tillsvidareanställning 100%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 12 juni till ansokan@friidrott.se märkt ”Ansökan Tävlingsansvarig”.
Upplysningar: Jan Larsson, Marknadschef, 010-476 53 56, jan.larsson@friidrott.se
Facklig företrädare: Magnus Malmsborg, Unionen, 010-476 53 40 , magnus.malmsborg@friidrott.se
 

 

08fri.
söker
Verksamhetschef

 
08fri. söker en Verksamhetschef som tillsammans
med friidrottsföreningarna i Stockholmsregionen vill leda och
vidareutveckla friidrotten in i framtiden.

 
Stockholms Friidrottsförbund – 08fri. – uppdrag är övergripande och innebär samordning av friidrotten i Stockholmsregionen. Distriktsförbundet är underställt Svenska Friidrottsför-bundet och samverkar med 100-talet föreningar. Svensk Idrotts Strategi 2025 är vägledande för verksamheten.
 
Ansvar
Verksamhetschefen arbetar på uppdrag av distriktsförbundets styrelse och har utvecklings-, personal- samt resultatansvar för verksamhet och ekonomi. Antagen genomförandeplan (årsmötet) är centralt styrdokument för förbundets arbete som utgår från kansli med stöd av medarbetare, arbetsgrupper och styrelse.
 
Kvalifikationer
• Tidigare erfarenhet som verksamhetschef eller motsvarande i en idéburen organisation
• Relevant utbildning, ex inom sports management på högskola eller universitet
• En god kommunikatör
• Erfarenhet av strategi-, mål- och visionsarbete
• Erfarenhet av ekonomistyrning/budgetansvar
• Erfarenhet av media, opinions- och påverkansarbete
• Erfarenhet inom idrottsverksamhet
• Bakgrund inom friidrotten är en merit men inget krav
 
Arbetsuppgifter
• Sekreterare i styrelsen, förberedelser möten, årsmöte, samordning handlingar mm
• Ekonomiansvar
• Arbetsledning, kansli, tävling, utbildning, Sätrahall
• Drift och utveckling av Sätrahall
• Uppföljning av status för övriga anläggningar i distriktet
• Företräda, interna och externa kontakter
• Förbereda föreningsmöten
• Information, hemsida
 
Vem är du
Verksamhetschefen är en erfaren ledare som har förmågan att engagera och få förbund och föreningar att jobba mot samma mål och vision. Du har stor integritet samtidigt som du är prestigelös och strukturerad. Vi tror att du har en bakgrund inom idrottsrörelsen eftersom förståelsen och intresset för idrotten i samhället är av yttersta vikt. Erfarenheterna kan komma från professionellt/a arbete/åtaganden och/eller via ett ideellt engagemang.
 
Information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och start under hösten år 2019.
Kvälls- och helgarbete förekommer periodvis.
 
För ytterligare information kontakta gärna
Johan Storåkers, avgående ordförande i 08fri./Stockholms Friidrottsförbund, 0709-40 78 75
Sofia Jäger Stenberg, styrelseledamot i 08fri./Stockholms Friidrottsförbund, 0703-14 55 08
Björn Sveen, verksamhetschef 08fri./Stockholms Friidrottsförbund, 08-615 68 31
 
Ansökan skickas till info@08fri.se senast den 14 juni.
CV, eventuella betyg och utbildningsintyg ska bifogas ansökan.
Referenser kommer att begäras av slutkandidaterna senare i processen.