Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 19 september 2019

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 
 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Friidrottsinstruktör Uddevalla Gymnasium 25 juli
Kanslist och ansv. Hässelbyloppet, Hässelby SK 28 augustiInstruktör till
UEIG/Uddevalla Gymnasieskola

 


Beskrivning

Uddevalla Gymnasieskola består av fem skolhus centralt i Uddevalla och på gångavstånd från träningsanläggningar, studentboende, buss och tåg.
Uddevalla Elitidrottsgymnasium, UEIG, är den del inom Uddevalla Gymnasieskola som ansvarar för NIU. Flertalet av programmen på skolan går att kombinera med NIU. UEIG är NIU-certifierat för fotboll, friidrott, handboll och simning.

Träningen bedrivs på Rimnersområdet med Rimnershallen, en multiarena med löparbanor, kastområde, hoppgropar, gym, klätterväggar, två bollhallar (fullmått), och Rimnersvallen, en arena för friidrott och fotboll (naturgräs och konstgräs) samt i Walkersborgsbadet.
 

Arbetsuppgifter

Vi söker en ansvarig instruktör för vår NIU utbildning i friidrott. Den ansvariga kommer ansvara för att den löpande verksamheten fungerar och att studieplanen efterföljs.
Tjänsten innebär att leda, planera och undervisa i kurserna:
 • Idrottsspecialisering
 • Tränings- och tävlingslära
 • Idrott och hälsa- Specialisering
 

Kvalifikationer

Du skall minst ha Svenska Friidrottsförbundets Certified Coach-utbildning eller motsvarande nivå i SFIF:s tidigare utbildningsprogram.
Lärarlegitimation är meriterande.
Du kan arbeta självständigt och är strukturerad i din undervisning och en god ledare. Du vill samarbeta med andra lärare/tränare och tar initiativ till detta. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument.
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaper och förmågor som vi anser krävs för att man skall fungera bra inom yrket ex. personlig mognad, engagemang samt ledarskaps-och samarbetsförmåga.
 

Villkor

 • Tjänsten är en visstidsanställning under läsåret 19/20 med möjlighet till förlängning.
 • Eventuellt kan anställning via förening ske.
 • Urvalsprocessen och intervjuer startar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
 • För tjänster där lärarlegitimation/examensbevis/studieintyg krävs ska detta lämnas in före anställning.
 • För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.
 • För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.
 • Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Mer information och ansökan hittar du här.


Kanslist Hässelby SK Friidrott
inklusive ansvar för Hässelbyloppet   

 
Beskrivning
Hässelby SK bildades 1913. Klubben är en ideell förening som ingår i en alliansförening med tre andra idrotter. Friidrotten har ca. 1400 medlemmar. Hässelby SK friidrott är en av Sveriges mest framgångsrika friidrottsklubbar. Klubben har toppat Friidrottarens sammanställning över SM-poäng för ungdomar, juniorer och seniorer frekvent under de senaste 20 åren, men klubben satsar inte enbart på den yppersta eliten. I den långa tradition är föreningen mån om att lägga ned stora resurser på barn- och ungdomsverksamheten och det finns en naturlig plats också för veteraner. motionärer och föräldrar.

Arbetsuppgifter
Föreningen söker en kanslist med ansvar även för Hässelbyloppet och föreningens Friidrottsskola. Som kanslist sköter du normalt kansliarbete och har många kontakter såväl internt som externt.
Tjänsten omfattar även att vara tävlingsledare för Hässelbyloppet, ett 10 km lopp med ca 5000 deltagare samt ansvar för friidrottsskolan. Bedömningen är att du kommer att behöva lägga ner ca 30 % av din tid på Hässelbyloppet och Friidrottsskolan.
 
Profil – kvalifikationer
Föreningen lägger stor vikt vid egenskaper som exempelvis engagemang, att du är en god kommunikatör och har lätt att samarbeta.  Vana av att arbeta självständigt och ta eget ansvar är en förutsättning.
Du bör ha:
 • Erfarenhet av administrativt arbete
 • Erfarenhet från att arbeta med projekt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Har god datakunskap och kan använda Outlook, Word och Excell
 • Erfarenhet från och kunskap om (fri-)idrott och ideella föreningar 
 
Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Arbetsbelastning kommer att variera under året med en topp under september/oktober. 6 månaders provanställning tillämpas. Du kommer att vara placerad på Hässelbys kansli i vårt klubbhus på Hässelby IP.
Innan du tillträder din tjänst kommer du att behöva visa upp giltiga utdrag ur polisens belastningsregister då arbetet bl.a. innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.
Tillsättning av tjänsten sker snarast eller enligt överenskommelse. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt gärna ett personligt brev, senast den 28 augusti 2019. Du mailar din ansökan till bengtuolsson@gmail.com. Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Mer information
Du kan läsa mer om Hässelby SK friidrott på hemsidan www.hskfriidrott.se. Vill du ha mer information om tjänsten så kontakta Bengt Olsson, ordförande i Hässelby SK Friidrott tel: 070 – 551 90 48