Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Söndag 30 april 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 


 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Säljare till Göteborgsvarvet AB 15 april
Klubbchef Gefle IF 30 april
Ungdomsansvarig Spårvägens Friidrottsklubb 30 april
Lerum Friidrott söker Projektledare/Ungdomsansansvarig 14 maj

  

 

Göteborgsvarvet AB söker
Säljare

Göteborgsvarvet AB söker en säljare med huvudsaklig
inriktning mot B2B med tillträde under våren 2017.

Göteborgsvarvet är idag världens största halvmaraton och ett av världens största löparevenemang alla kategorier - sett till antalet deltagare. Under en vecka i maj arrangeras utöver Göteborgsvarvet ett flertal andra lopp för både vuxna och barn. På årsbasis genomförs ett antal aktiviteter runt om i Göteborg men också i övriga Sverige i form av bl a löparkvällar, folkhälsoprojekt och lopp. Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund och överskottet från arrangemangen går till föreningarna i distriktet samt till driften av den egna träningsanläggningen Friidrottens Hus.

Göteborgsvarvet AB utgör ett helägt dotterbolag till Göteborgs Friidrottsförbund. I samband med Göteborgsvarvet arrangeras varje år en stor mässa. I mässan hämtar alla deltagare i Göteborgsvarvet ut sin nummerlapp. Mässan är ett centrum för försäljning, exponering, och marknadsföring inom områden såsom träning, hälsa, kost, resor och andra motionslopp. Mässan lockar över 50 000 besökare varje år. Sedan 2015 arrangeras Mässan av Göteborgsvarvet AB. 2016 bytte mässan namn till Göteborgsvarvet Expo och flyttade till Svenska Mässans lokaler vid Korsvägen i centrala Göteborg tack vare det samarbete som Göteborgsvarvet AB ingått med Svenska Mässan. Målsättningen med samarbetet är att gemensamt arrangera, genomföra och utveckla Mässan. Inom ramen för samarbetet ska parterna också arbeta för att utveckla en mötesplats för innovation, utveckling och trender inom området hälsa där den gemensamma visionen är att skapa en nationell mötesplats för sport och hälsa.
 

Arbetsbeskrivning

Som säljare på Göteborgsvarvet AB ansvarar du för försäljning mot främst företag som säljer sportrelaterade produkter och tjänster i syfte att sälja in utställare och partners till Göteborgsvarvet Expo. Försäljning sker till största delen över telefon men också genom möten med dina kunder.
Du kommer att arbeta både mot nya potentiella kunder såväl som återkommande kunder vilket innebär att du ska ha en viss vana och erfarenhet som account manager. I dina arbetsuppgifter ingår att besöka kunder och andra mässor samt att vara med och genomföra Göteborgsvarvet Expo årligen. Du kommer till viss del arbeta i nära kontakt med säljorganisationen hos Svenska Mässan.
Tjänsten kan även omfatta försäljning av Göteborgsvarvets andra produkter och tjänster. Det kan till exempel handla om paket för företagsgrupper eller partnerskap för andra lopp.
Du arbetar nära Göteborgsvarvets övriga organisation och har ansvar för budget och resultat för din verksamhet.
 

Kvalifikationer

- Du har lämplig eftergymnasial utbildning med koppling till försäljning eller marknadsföring.
- Du har erfarenhet av försäljningsarbete av B2B.
- Du har arbetat med innesälj eller uppsökande försäljning. Du har självständigt drivit försäljning och kan uppvisa egna tidigare säljframgångar.
Som person är du ambitiös och har en stor egen drivkraft där du både vill och vågar driva affärer till avslut. Du har förmågan att sätta dig in i kunders olika förutsättningar och på ett konstruktivt sätt koppla ihop kundens önskade behov med en bra lösning. Du har stark individuell fokus mot kunder men trivs i samarbete med andra i ett team.
Erfarenhet av mötesindustrin (event, konferens, kongress eller mässor) är meriterande.
- Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.
- Du har körkort och tillgång till egen bil.
- Du har goda kunskaper i Microsoft Office programmen.
- Vi brinner för hälsa och välmående och ser gärna att du delar vår passion genom ett eget hälsointresse!

Övrigt

Ort: Göteborg, arbetsplatsen är belägen i Friidrottens Hus vid Slottsskogsvallen.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med arbete under kontorstid, i mindre omfattning förekommer kvälls- och helgtjänstgöring.
Sista ansökningsdatum 2017-04-15 (tillträde enligt överenskommelse).

Välkommen med din ansökan!

Mer information

För ytterligare upplysningar om tjänsten kontakta Henrik Svensson, tel 0737-45 42 07.

Skicka din ansökan till henrik.svensson@goteborgsvarvet.se.

Information om Göteborgs Friidrottsförbund och Göteborgsvarvet finns på www.goteborgfriidrott.se respektive www.goteborgsvarvet.se. Mer information om oss och hur det är att arbeta hos oss kommer även delges till de som kallas till intervju.

 

 

Gefle IF söker

Klubbchef

Tänk att få jobba med det du älskar! Vad underbart! Eller, för att vända på det, tänk att inte få jobba med det du älskar! Vad trist! De flesta drömmer nog om att få kombinera sitt stora intresse med en yrkesroll. Vi ger Dig nu chansen – om friidrott är det du brinner för. Gefle IF Friidrotts nuvarande klubbchef kommer att gå i pension under 2017 och vi söker därför en efterträdare till ett fantastiskt spännande jobb i en klassisk förening.
 
Gefle Idrottsförening har en mycket anrik historia sedan bildandet 1882 och har varit en av landets främsta föreningar inom många idrotter. Friidrotten, som varit med från början, har genom både våra aktiva och våra arrangemang, haft stora framgångar. Sedan 2009 är Gefle IF Friidrott en egen förening som ingår i Gefle IF Alliansförening. Nu är vi inne i en mycket spännande och utvecklande fas. Vi har redan en utomhusarena, Gunder Hägg Stadion, som enbart används för friidrott. Under våren 2017 kommer en ny toppmodern friidrottshall, med nya kanslilokaler, att stå klar. Sannolikt Norra Europas bästa friidrottshall. Förutsättningarna för friidrott i Gävle med omnejd kommer att bli helt unika. Vi är redan idag kända för att genomföra utmärkta friidrottsarrangemang, både regionala, nationella och internationella. Det vill vi fortsätta med - även inomhus. Det är den världen vår nya klubbchef kliver in i.
 
Kanske är det Ditt drömjobb? Kanske är Du den vi söker?
 
Som klubbchef är du ansvarig för idrottsverksamheten, ekonomi/administration, personal, miljö, försäljning/marknadsföring och inte minst våra arrangemang. Du ansvarar för en verksamhet i ständigt behov av vidareutveckling och tvekar aldrig inför att arbeta med varaktiga förändringar. I grunden är du intresserad av idrott (i detta fall av den olympiska huvudidrotten). Självklart har du en god kommunikationsförmåga, skriftligt som verbalt. Du måste även ha kunskaper om försäljning/ marknadsföring, ekonomisamtnågraårserfarenhetavarbeteichefsposition. Sompersonhardulättattsamarbetamed olikasorters människor samt är representativ, både internt och externt. I din ledarroll är du lyhörd, flexibel och inspirerande. Att ha en god kunskap om föreningsverksamhet och idrottens roll i samhället är förstås meriterande.
 
Tjänsten är på heltid med tillträdesdag enl. ök.

 

Mer information

Vidare upplysningar om tjänsten lämnas av
nuvarande klubbchef, Anders Wetterberg, 070-656 02 12, anders.wetterberg@gefleif.se och/eller ordförande Lars Skoglund, 070-595 37 18, lars.skoglund@sandvik.com.
 

Ansök senast

Ansökan skickas senast den 30 april till Gefle IF, Friidrott, Gavlehovsvägen 17, 806 33 GÄVLE E-post: kansliet@gefleif.se
 


Spårvägens Friidrottsklubb söker
Ungdomsansvarig 


Förlängd ansökningstid till 30 april.

Vill du vara med och utveckla ungdomsverksamheten i en av Sveriges mest framgångsrika föreningar? Nu söker vi dig som vill ansvara för att driva utvecklingen av vår ungdomsverksamhet, som i dag omfattar cirka 200 barn och ungdomar i åldern 10-15 år, till nästa nivå.

Arbetsuppgifter

Som ungdomsansvarig är din uppgift att utveckla ungdomsverksamheten mot klubbens uppsatta mål. Fokus kommer att ligga på våra träningsgrupper med ungdomar mellan 10-15 år, där breddverksamheten är i fokus. Du kommer även att behöva samverka med ansvariga för mer elitsatsande juniorer samt huvudtränare och grengrupps-ansvariga. Arbetet innefattar både administrativa och praktiska uppgifter. Arbetet utgår från kansliet på Östermalms IP, men även i och på friidrottsarenor runt om i Stockholm. Du kommer därför att behöva röra dig mellan dessa arenor. Som ungdomsansvarig rapporterar du till klubbens huvudtränare, som är ansvarig för verksamheten.

Utbildning, erfarenhet och egenskaper

Vi förväntar oss att du har en gedigen idrottsutbildning, erfarenhet av ledarskap inom ungdomsverksamhet samt ett brinnande friidrottsintresse. Uppdraget kräver att du har bra organisationsförmåga och att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska kunna leda klubbens ungdomstränare, samarbeta med alla tränarkollegor samt bygga bra relationer med aktiva och föräldrar. Du ska självständigt kunna arbeta och driva arbetet framåt.

Omfattning och sista ansökningsdag

Tjänsten som ungdomsansvarig är en tillsvidare deltidstjänst på 50 %. Det finns viss möjlighet att utöka tjänsten med andra uppgifter beroende på profil. Vi önskar tjänsten tillsatt i början på hösten 2017. Exakt datum enligt överenskommelse. Skriv till oss och berätta varför just du ska bli vår nya ungdomsansvariga. Vi vill också att du skickar med ett CV med en beskrivelse av dina tidigare meriter. Skicka brev och CV till info@sparvagenfriidrott.se senast den 30 april. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta huvudtränare Kent Claesson 070-932 47 70.

Om klubben

Spårvägens Friidrottsklubb bedriver ungdoms-, junior, senior, veteran- och elitverksamhet i friidrott. Vi har en bred stab av mycket kunniga och erfarna tränare/ledare som året om tränar och coachar våra många och duktiga friidrottare. Vi är en av de mest framgångsrika friidrottsklubbarna i Sverige och arbetar kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet Spårvägens Friidrottsklubb ingår som en av två jämbördiga parter i Marathongruppen, där Hässelby SK utgör den andra parten. Marathongruppen är Sveriges största arrangör av motionsevenemang och står bakom bland annat ASICS Stockholm Marathon, Tjejmilen och Vårruset.

Läs mer om Spårvägens Friidrottsklubb på www.sparvagenfriidrott.se. Här hittar du också våra riktlinjer och policydokument som ligger till grund för vår verksamhet.


                                                  
                             LFI_logga-(1).png
 

Lerum Friidrott söker

Projektledare / Ungdomsansvarig


Den ideella föreningen Lerum Friidrott har mer än dubblerats till antalet medlemmar senaste 5 åren. För att nu kunna ta nästa steg i utvecklingen av vår friidrottsverksamhet, där ökad kvalitet står i fokus, söker vi nu en projektledare med ansvar för vår ungdomsverksamhet. 
 
Sedan 1985 bedriver Lerum Friidrott tränings- och tävlingsverksamhet för 8-åringar upp till veteraner. Föreningen hyr en fin anläggning med tillhörande kanslilokaler i Stenkullen, där vi även har möjlighet till inomhusträning i den friidrottsanpassade Förbohallen. 
 
För att stötta vår huvudverksamhet arrangerar föreningen, som består av närmare 500 medlemmar, årligen flera friidrottstävlingar, företagsevent samt två långlopp. En del av vår stödverksamhet består också av friskvårdsarbete för våra samarbetspartners. 
 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten består av tre arbets- och ansvarsområden;
Ungdomsverksamhet:
- Stötta och leda tränarteamen med bl.a. tränings- och tävlingsplanering
- Sätta, kvalitetssäkra och följa upp mål inom tävling/träning
- Rekrytering av tränare
- Tränarutbildning
- Samordna tävlings- och träningsverksamheten
- Anordna tävlingsresor och träningsläger
- Träna ungdomsgrupper
Arrangemang:
Projektleda vår populära Friidrottsskola
- Projektleda och återinföra mångkampstävlingen Lerumskampen
- Projektleda Track & Field Camp
- Projektleda mindre ungdomsarrangemang
Företagsfriskvård:
Leda gruppträning och föreläsa för våra friskvårdsföretag. 
 
Därutöver kommer du att vara biträdande projektledare på ett flertal tävlingar och arrangemang såsom En Midsommarnattsdröm, Stonehill Games och Lerumsloppet.  
 

Kvalifikationer

- Tidigare erfarenhet av att projektleda arrangemang eller event
- Eftergymnasial utbildning inom för tjänsten aktuellt område
- Erfarenhet av att leda träningsgrupper
- Friidrottsbakgrund är ett krav då tjänsten delvis består av utbildning av tränare
- B-körkort och bil krävs i tjänsten 
 

Du som söker

- Är driven och van att ta ett eget ansvar
- Är socialt kompetent
- Har ett stort engagemang och intresse för friidrott
- Är flexibel och serviceorienterad
- Gillar att föreläsa för grupper
- Klarar att hålla fokus i stressiga situationer
- Har lätt för att kommunicera i tal och skrift 
 

Övrigt

- Utbildning inom pedagogik, ledarskap, träningslära och näringslära ses som ett plus
- Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper 
 

Anställningens form och omfattning

80 % tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetet kommer till viss del att ske under kvälls- och helgtid. 
 

Mer information

För ytterligare uppgifter om tjänsten, kontakta klubbchef Ulf Petersson 0769-48 15 58. Skicka in ditt personliga brev och CV till ulf.petersson@lerumfriidrott.se senast söndag 14/5.