Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 30 september 2016

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster

inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 


 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Verksamhetsansvarig Svenska löpare, Svensk Friidrott 1 oktober
Kanslist/Sportchef, IFK Göteborg Friidrott 18 september
   Söker
Verksamhetsansvarig för
Svenska löpare

 

Svenska Friidrottsförbundet har i vår verksamhetsinriktning fram till 2020 en ökad satsning på friskvård och hälsa som en integrerad och naturlig del av våra föreningars verksamhet. Fokus ligger förstås på löpning och vi har under två år framgångsrikt bedrivit projektet ”Svenska löpare”.

Styrelsen har nu beslutat att ”Svenska löpare” från 1 januari 2017 skall bli en ordinarie del i Svenska Friidrottsförbundets verksamhet. Vi söker därför en verksamhetsansvarig för Svenska löpare med uppdrag att utveckla Svensk Friidrott inom området friskvård och hälsa.
 

Arbetsuppgifter

Uppdragets huvuduppgift är att utveckla motionslöpning inom ramarna för Svensk Friidrotts verksamhet där distriktsförbund och föreningar är naturliga partners. Vi ser också ett ökat behov av samarbete och support hos såväl offentliga myndigheter som privata företag där Svensk Friidrott vill vara en del.
Våra mål med Svenska löpare beskrivs nedan och skapar också en bra bild över de arbetsuppgifter som ligger i uppdraget;

  • All form av löpning ska associeras med, och betraktas som, friidrott.
  • Verksamheten ska bidra till folkhälsa - fler ska börja röra på sig, primärt genom att springa.
  • Löpare på alla nivåer ska ha goda möjligheter att idrotta i en friidrottförenings regi.
  • Föreningarna och förbundet ska ha en tydlig och stark position som marknadsledande arrangörer av lopp.
  • Svensk Friidrott ska erbjuda marknadens bästa utbildning för löptränare och löpare.
  • Verksamheten ska ge nya kommersiella möjligheter för förbund och föreningar.
  • Svensk löpning ska stärkas utifrån ett internationellt perspektiv.

 
I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med ledningsgruppen ansvara för verksamhetsplanering, budget och organisation.
 

Kvalifikationer

Vi söker en person med erfarenhet och kompetens inom området som också har lätt att skapa relationer, samarbeta med och inspirera andra. Du bör ha;

  • Viss erfarenhet av liknande arbete och ett stort intresse av friskvård och hälsa.
  • Vana av att driva projekt och arbeta mot tydliga mål.
  • Högskoleutbildning eller motsvarande inom något av områdena friskvård och hälsa, eller kommunikation och marknadsföring.

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start 2017-01-01. Lön enligt överenskommelse. Övriga förmåner regleras via gällande kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen, bransch idrott.
 

Fackliga företrädare

Unionen; Andreas Thornell, 010-476 53 42.
 

Ansökan

Skall vara Svenska Friidrottsförbundet, Stefan Olsson, tillhanda senast 1 oktober 2016 via stefan.olsson@friidrott.se.  Ange gärna löneanspråk.
 

Upplysningar och frågor

Mer information om tjänsten fås av Svensk Friidrotts generalsekreterare: Stefan Olsson tel 070 349 21 41 

IFK Göteborg Friidrott
söker
Kanslist och Sportchef (75%)


Vi söker dig som brinner för idrotten och som tror på den ideella föreningen som plattform. Du bör ha ett stort hjärta för idrotten i allmänhet och friidrott i synnerhet. Kanske har du erfarenhet inom friskvård eller hälsovård, eller så har du varit eller är aktiv inom idrottsvärlden. Du har gott ordningssinne och är duktig på att organisera och driva frågor och projekt. Förståelse för hur en ideell förening fungerar och grundläggande kunskap inom ekonomi är en förutsättning.

Du hanterar mail och de vanligt förekommande Windowsprogrammen (Outlook, Word, Excel, PowerPoint) på en hög nivå. Erfarenhet från Sportsadmin eller liknande administrativa program samt uppdaterande av hemsidor är meriterande. Arbetet kommer delvis att ske på eftermiddagar, kvällar och helger när övriga föreningen är aktiv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (efter sedvanlig provanställning) och är på 75%. Då tjänsten innebär arbete med barn och unga samt i vissa fall med skyddade uppgifter, kommer vi begära ett utdrag ur belastningsregistret innan kontrakt skrivs.
 
Som Kanslist och Sportchef får du möjlighet att vara med på IFK Göteborgs Friidrotts fortsatta resa där vi har som mål att skapa förutsättningar för glädjefylld friidrott för så många som möjligt, under så lång tid som möjligt och med de bästa möjliga resultaten för individen. Rollen som Kanslist och Sportchef är bred och man får insyn i många saker i föreningen. Man jobbar tillsammans med styrelsen och de olika gruppernas tränare samt övriga ledare för att driva verksamheten framåt. Det kommer finnas utrymme att skapa och föreslå nya aktiviteter och arrangemang som föra klubbens olika delar närmare varandra och skapa ekonomiskt överskott som går tillbaka till de aktiva i klubben.
 
Tycker du att det låter fantastiskt att få en möjlighet att jobba med ditt intresse för idrott, tveka inte utan ansök idag. 
Skicka CV och personligt brev till John.skantze@ifkgoteborgfriidrott.com.

Har du frågor kring rollen eller rekryteringen, hör av dig till samma mailadress eller på telefon 0708-712122
 
Vi kommer att göra löpande urval och kalla intressanta kandidater till intervju så snart som möjligt. Vi vill ha din ansökan senast 18 September så om du känner att detta är någót för dig, tveka inte, sök NU!

Läs mer i tjänstens uppdragsbeskrivning.