Söndag 5 juli 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster

inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 

 

Tjänst Ansök
Kanslist Örgryte IS Friidrottsklubb 20 juni 2015
Ungdomsansvarig GoIF Tjalve 1 augusti 2015


 

Örgryte IS Friidrottsklubb

söker

kanslist

Arbetsplatsbeskrivning

Örgryte IS Friidrottsklubb är en av Sveriges mest framgångsrika friidrottsföreningar, med en lång och ärorik historia (ÖIS bildades redan 1887!). Samtidigt som klubben gör allt för att skapa de bästa förutsättningarna för sina elitaktiva grs en stor satsning på ungdomsverksamheten. För närvarande bedrivs träning inom åtta olika träningsgruppen och ambitionen är att utöka detta antal.

Varje år är Örgryte IS Friidrottsklubb arrangör för motionsloppet Blodomloppet och för Världsungdomsspelen, Sverges största arenatävling i friidrott. Klubben har även en viktig roll under GöteborgsVarvet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kanslist som vill vara med om att utveckla Örgryte IS Friidrottsklubb.

Du ska sköta den löpande verksamheten i Örgryte IS Friidrottsklubb. Du jobbar med ekonomi och fakturor, sköter det dagliga arbetet på kanslitet vilket innebär kontinuerlia kontakter med tränare, aktiva, föräldrar, Göteborgs Friidrottsförbund etcetera. Du är spindeln i nätet som ser till att allt det löpande fungerar. Vid sidan av det tar du ett stort asvar för klubbens olika arrangemang.


Örgryte IS Friidrottsklubb befinner sig just nu in en fas som präglas av förändring, nytänk och engagemang. Styrelse, personal och medlemmar har höga ambitioner, massor av nya initiativ och en vilja att ta nästa steg i klubbens utveckling.
 

Kvalifikationer

Vi förväntar oss att du som söker har ett stort intresse för friidrott och har erfarenger av hur en ideell idrottsförening fungerar.
Du som söker:
-  är flexibel, initiativrik och tycker att det är utmanande att arbeta i en föränderlig organisation. 
- har en utpräglad administrativ förmåga och vana att arbeta med Officepaketet (excel, word).
- är en person som älskar friidrott och vill utveckla sporten och jobba nära tränare och aktiva som brinner för sin idrott.
- är strukturerad och gillar ordning och reda.
- är öppen och social och har lätt för att kommunicera med såväl vuxna som barn
- behöver ha körkort och tillgång till egen bil.

 

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning, vikariat på två år. Heltid (40/40), provanställning i tre månader.
 

Tillträde

Augusti 2015 eller enligt överenskommelse.
 

Ansökan

Ansök senast 2015-06-20.
Skicka ansökan till mia.strand.mia@gmail.com.

 

Lön

Månadslön enligt överenskommelse.
 

Anställning

Dagtid men ibland förekommer arbetstid på kvällar och helger.
 

Kontaktperson

Mia Strand, Ordförande.
E-post: mia.strand.mia@gmail.com


Övrigt

Bifoga löneanspråk och referenser vid ansökan.

 
GoIF Tjalve Norrköping

söker

ungdomsansvarig


Vill du vara med och utveckla vårt arbete med ungdomar och friidrott i Norrköping?


Om Tjalve

GoIF Tjalve är en av Norrköpings mest välkända och etablerade föreningar som i år firar 90 år. Tillsammans med orienteringssektionen bildar vi i Tjalve friidrott en sektionsförening. En ny utomhusarena, ett växande friidrottsintresse i Norrköping och engagerat arbete av ideella ledare och anställda ska etablera Tjalve friidrott som den största föreningen för friidrott i regionen.

Vi vill utöka och förnya vår barn- och ungdomsverksamhet, skapa en egen idrottsakademi och fortsätta utveckla vår etablerade motions- och elitverksamhet. Vi ska också regelbundet arrangera stora tävlingar och SM-tävlingar.


Arbetet

Vi söker en person som i första hand blir ansvarig för att samordna och hålla ihop vår ungdomsverksamhet, 7-14 år, och stötta alla våra ideella ledare för dessa grupper. I arbetet ingår att hitta former för rekrytering och utbildning av föräldrar, ungdomsledare och aktiva samt att hitta former för skolsamverkan och fånga upp ungdomar framförallt i låg- och mellanstadieålder. Det kan bli aktuellt att du själv är med och leder någon träningsgrupp till viss del.

I tjänsten ingår också att arbeta med kanslifrågor och administration som har med verksamheten att göra, t ex att hantera LOK-stöd, bevaka mail, uppdatera hemsida, göra klädbeställningar, stötta våra ansvariga vid större arrangemang mm.


Kompetens

Vi ser gärna att du har Idrottslärarutbildning/tränarutbildning eller motsvarande då en stor del av arbetet handlar om idrottens verksamhet med träning och tävling. Egen friidrottsbakgrund eller en uttalad vilja att gå tränarkurser i friidrott är ett krav.
Du ska vara bekväm med att leda och instruera större och mindre grupper mot uppsatta mål på ett tydligt och engagerat sätt. Egna ledarskapsmeriter är meriterande.

Vi ser att du är en utåtriktad person med god samarbetsförmåga; du ska kunna söka upp och ta kontakt med skolor, föräldrar, ledare, andra föreningar och lokala tjänstemän. Du ska representera Tjalve som förening på ett tydligt och ödmjukt sätt.
God vana och förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt via alla tänkbara medier. Körkort behöver du ha för att kunna göra en del arbetsuppgifter på ett smidigt sätt.


Omfattning

50 %, tidigast från 1/9-2015 , och ett år till 31/8 2016, med möjlighet till förlängning.
Viss fast tid för kansliarbete, men till viss del kvälls- och helgtid, där du kan vara flexibel med dina arbetstider.


Låter det intressant?

Maila din ansökan med CV till friidrott@tjalve.nu senast 1/8. Intervjuer och ev. tillsättning av tjänsten kan ske löpande fram till dess.  Frågor kan ställas via samma e-post eller till ordförande
Anna Palmerius, 070-511 54 36, eller tränaransvarig Krister Hultberg, 076-8313459.