Fredag 4 september 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster

inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 


 

Tjänst

Ansök

Generalsekreterare Svensk Friidrott

3 september

Två eller tre projektledare IFK Lidingö och Lidingöloppet

10 september


 

söker

Generalsekreterare


Svensk Friidrotts generalsekreterare företräder förbundet internt och externt, nationellt och internationellt och verkar i alla sammanhang för att främja svensk friidrott på alla nivåer, från ungdoms- till elit- och motionsverksamhet.

 
Generalsekreteraren utgör länken mellan förbundets styrelse och kansli och är föredragande tjänsteman i styrelsen. Som sådan säkerställer generalsekreteraren att styrelsen till sina möten får väl förberedda och kvalitetssäkrade beslutsunderlag. Generalsekreteraren leder, samordnar och kvalitetssäkrar även arbetet inför förbundets årsmöten.
 
Som kanslichef och operativ chef har generalsekreteraren ekonomi- och budgetansvar och ansvar för det dagliga arbetet vid kansliet i Stockholm, med dess ca 20 medarbetare. Viktiga uppgifter i kansliarbetet är att tillförsäkra förbundet en effektiv kansliorganisation, som kan ge ett optimalt och professionellt stöd till förbundets hela organisation. Som ett led i detta ingår att samverka med och samordna kommittéer och resurspersoner som, ofta på ideell basis, arbetar på uppdrag av förbundet
 
Vi söker en erfaren ledare och chef med lämplig eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot ekonomi, marknadsföring eller motsvarande. 
Arbetet ställer mycket höga krav på förmåga att obehindrat kunna kommunicera på såväl svenska som engelska, i såväl tal som skrift. För att lyckas i rollen krävs insikt i de speciella förutsättningar som gäller för en verksamhet inom ideella organisationer av Svensk Friidrotts karaktär. Tidigare erfarenhet av förändringsarbete, arbete mot en styrelse samt erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald i en ideell organisation på nationell nivå är värdefulla meriter. Det anses även meriterande att ha arbetat i nära kontakt med media.
 
Rätt person tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, arbetar bra med andra människor, är närvarande som chef och har förmåga att leda, motivera och delegera på ett sätt som gagnar Svensk Friidrotts gemensamma verksamhetsinriktning om fler och bättre.  Tjänsten är placerad i Stockholm och verksamheten kräver daglig närvaro av generalsekreteraren. 
 
Välkommen att visa intresse snarast dock senast den 3 september 2015, genom att registrera ett CV och ett kortare personligt brev via boardtalk.se. Eventuella frågor kan besvaras av ansvarig konsult på Boardtalk, Lovisa Jerdéus,
tel. 070 790 01 17 eller av Julia Bergqvist, tel. 070 280 06 32. 

 

Svensk Friidrott, som bildades 1895, är ett av de största idrottsförbunden i Sverige. Vi har idag drygt 600 000 medlemmar. Svensk Friidrott har till uppgift att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige. Vi erbjuder originalet och rörelsen – för att vi älskar friidrott. Svensk Friidrotts vision är Din idrott – för livet. 

 

 

söker

två eller tre projektledare


 
IFK Lidingö Friidrott är en av landets ledande friidrottsföreningar, med 1 700 medlemmar från barn och ungdom till tonår och senior, elit och veteraner. Utifrån konceptet Friidrott – Din idrott för livet arbetar vi inkluderande så att alla är välkomna att delta utifrån sin egen ambitionsnivå och i olika roller, t ex aktiv, tränare, ledare eller funktionär. Som ett erkännande för vårt långsiktiga arbete utsågs vi i våras till Årets Barn- och Ungdomsförening 2015 av Stockholms Idrottsförbund.
Tillsammans med IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb arrangerar IFK Lidingö Friidrott Lidingöloppet, världens största terränglopp och Lidingös starkaste varumärke. Förutom Lidingöloppet arrangeras även Lidingö Tjejlopp, Lidingöloppet 15, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen. Utöver det arrangerar organisationen även Lidingöloppet Ultramaraton, Vårmilen, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm) och Lidingöloppet on Tour.

IFK Lidingö Friidrott och Lidingöloppet söker nu Projektledare för:


  • Barn- och Ungdomsverksamheten (ca 50 % tjänst)
  • Tonår- och Juniorverksamheten (ca 50 % tjänst)
  • Lidingöloppet olika arrangemang (ca 50 % tjänst)
 
Tjänsterna kan kombineras till heltidstjänst eller sökas som deltidstjänster. Placering är på vårt gemensamma kansli på Vasavägen 82, Lidingö.

Projektledare IFK Lidingö Friidrott – Barn- och Ungdomsverksamheten

Som Projektledare för vår barn- och ungdomsverksamhet arbetar du med våra barn och ungdomsgrupper. Idag tränar 50-100 barn per ålderskull i åldersspannet 7 till 12 år friidrott i IFK Lidingö Friidrottsklubb. Barn- och Ungdomsgrupperna drivs helt ideellt av föräldratränare med stöd av klubbens egna aktiva tonåringar. Som Projektledare planerar du verksamheten tillsammans med föräldratränarna, tar fram riktlinjer och stöd för verksamheten, ansvarar för utbildning och utveckling av ledare och tränare samt är involverad i arrangemang som klubbläger och klubbens egna barn- och ungdomstävlingar.

Vi söker dig som gillar att arbeta självständigt i projektform, är driven och ansvarstagande, samarbetsorienterad och tycker om att kommunicera i såväl tal som i skrift. Du har erfarenhet från att arbeta med barn- och ungdomar upp till 13 år, gärna som tränare eller ledare inom friidrotten. Projektledarerfarenhet är meriterande.

Projektledare IFK Lidingö Friidrott – Tonår- och Juniorverksamheten

Vår tonårs- och juniorverksamhet omfattar våra aktiva i åldern 13-19 år. Vi bedriver tränings- och tävlingsverksamhet, men lägger också stor vikt vid att skapa en social miljö och gemenskap. Många av de aktiva har tränat friidrott i flera år, men vi har också nybörjargrupper för tonåringar. Också tonårs- och juniorgrupperna drivs till stor del ideellt av föräldratränare. De aktiva som vill har dessutom möjlighet att träna grenspecifikt med utbildade friidrottstränare. Som Projektledare planerar du verksamheten tillsammans med ledare och tränare, ser till att ”träningspuzzlet” fungerar så att vi kan erbjuda optimal träning utifrån de aktivas ambitionsnivå och klubbens resurser, ansvarar för att utveckla våra sociala aktiviteter och samordnar tävlingsverksamheten. Du är också involverad i arrangemang som klubbläger och klubbens egna tävlingar.

Vi söker dig som gärna arbetar självständigt samtidigt som du tycker om samarbete och dialog, både med vuxna och med tonåringar. Du är utvecklingsinriktad och lösningsorienterad. Du tycker om att kommunicera i både tal och skrift. Du har egen erfarenhet från friidrott, gärna både som aktiv och som ledare/tränare. Projektledarerfarenhet är meriterande.

Projektledare Lidingöloppet
Som projektledare för Lidingöloppet arbetar du med att säkerställa våra arrangemang Vårmilen och Lidingöloppet Ultramarathon som går av stapeln i början av maj. Dessutom ansvarar du för den stora sportmässan under Lidingöloppshelgen. Arbetet sker i en mycket dynamisk miljö i samarbete med övriga ansvarsområden på vårt idrottskansli.

Vi söker dig som gärna arbetar självständigt samtidigt som du tycker om samarbete och dialog som del av ett team. Du är utvecklingsinriktad och lösningsorienterad. Du är van vid budgetansvar och kan arbeta bra under press. Du har ett gediget intresse för idrott och har arbetat som projektledare i andra sammanhang.

Mer information och ansökan
Du är välkommen att skicka din ansökan senast den 10 september till ansokan@lidingofri.se och/eller rekrytering@lidingoloppet.se. Din ansökan kommer givetvis att behandlas konfidentiellt.

Önskar du mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta Cecilia Gyldén, Klubbchef IFK Lidingö Friidrott, 0705-705 595; CeciliaG@lidingofri.se och Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet, 070-513 44 88; tomas.hoszek@lidingoloppet.se