Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Söndag 24 september 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 

 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Projektledare tävling och event - Svensk Friidrott 7 oktober
Tränare - IFK Umeå 16 oktober


 


 söker till förbundskansliet

 

Projektledare
tävling och event


Tävlingsverksamheten är en av grunderna inom friidrotten. De i Sverige egna inhemska tävlingarna Folksam Grand Prix, SM och Finnkampen är viktiga hörnstenar i tävlingsutbudet, såväl för tävlande som för publik. Dessa arrangemang är idag väl inarbetade men utvecklingspotentialen är också stor.

Mot bakgrund av detta söker Svensk Friidrott till förbundskansliet en person till en nyinrättad tjänst som ”Projektledare tävling och event”.

Huvuduppgiften inom tjänsten är att ansvara för utveckling av dessa förbundsägda tävlingsarrangemang och göra de mer attraktiva för tävlande och publik. Tjänsten är en förstärkning av nu väl fungerande funktioner för bland annat Folksam Grand Prix, SM, Finnkampen och den kommande trenationslandskampen inomhus. Mest intensivt är det under sommarmånaderna och de flesta av tävlingarna infaller under helger.

Ansvarsområden:
• vara central projektledare för förbundsägdas tävlingars genomförande och utveckla tävlingarnas attraktivitet
• kvalitetssäkra de förbundsägda arrangemangen och sprida kvalitetssystemet i Friidrottssverige
• hantera avtalsskrivningar och göra avtalsunderlag för arrangörskommuner
• inneha uppdrag inom tävlingsavdelningen
• utveckla nya projekt och koncept inom motionslöpningen

Din profil:
• Du är van projektledare och kan samla resurser och personer till projekt. Arbetet kräver att du är utåtriktad samt mål-, och utvecklingsinriktad. När det gäller marknadsföring samverkar du med kansliets marknadsavdelning
• Du har kunskap om friidrottens evenemang
• Du är mogen att förhandla med kommunföreträdare

Mer information om tjänsten får du av tävlingsansvarig Andreas Thornell 0739-68 43 17 och marknadsansvarig Tomas Brandt 070-653 33 13 eller generalsekreterare Mikael Peterson 0730-61 21 31. Information om tjänstens allmänna karaktär och förutsättningar får du av Johanna Berggrén 070-592 21 16. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Tillträde till tjänsten vid årsskiftet

Din ansökan med CV och löneanspråk postar du senast 7 oktober till Johanna Berggren, Svensk Friidrott, Box 11, 171 18 Solna eller med e-post till johanna.berggren@friidrott.se


Svenska Friidrottsförbundet, i dagligt tal Svensk Friidrott, har till uppgift att främja, utveckla och administrera friidrotten. Förbundets roll är att företräda friidrotten i Sverige samtidigt som man svarar för internationella och nationella tävlingar samt landslagens deltagande i bland annat VM, EM och landskamper för ungdomar, juniorer och seniorer.

Svenska Friidrottsförbundet, som bildades 1895, är ett av de större idrottsförbunden i Sverige och har idag cirka 350 000 medlemmar organiserade i knappt 1 000 föreningar i 23 distrikt. Utöver detta deltar varje år en halv miljon svenskar, där många inte är föreningsanknutna, i löpartävlingar och motionslopp samt att över en miljon svenskar har löpning som motionsform utan att tävla.
 


------------------------------------------------------------------------


 

IFK Umeå Friidrott

söker

Friidrottstränare


Vi vill anställa dig som vill jobba med och utveckla tränings- och tävlingsverksamheten i IFK Umeå Friidrott. Du kommer att ha ett samordnande, planerings- och praktiskt ansvar för ungdomar och äldre aktiva friidrottare. Du kommer att samverka med kanslifunktioner, styrelsen, elitverksamhet och elitaktivas tränare. Det blir en del resor tillsammans med aktiva i både regionala tävlingar och mästerskap. Vi vill också att du tar en aktiv roll i att vara med och bygga upp och leda ett framgångsrikt representationslag.

Arbetsuppgifter
Ditt arbete utgår ifrån IFK Umeås kansli, friidrottshallen på Noliaområdet och Campus friidrottsarena. Du kommer att ingå i träningskommittéen och arbeta nära styrelsen och tränare. Innehållet i din tjänst kan anpassas men omfattar i utgångsläget:

  • Planera och leda den gemensamma friidrottsträningen för ungdomar och juniorer.
  • Samordna träningsverksamheten för yngre träningsgrupper. Bistå och följa ledare i verksamheten och stimulera till utveckling och utbildning.
  • Vara kontaktperson för FIG/FPC samt aktiva med elitkontrakt och deras tränare.
  • Planera och genomföra träningsläger och andra aktiviteter.
  • Delta som ledare vid tävlingar och som lagledare för representationslag.
  • Delta i träningskommitténs arbete och bistå styrelsen vad gäller nominering av aktiva till mästerskapstävlingar m.m. tävlingsverksamhet.
  • Samverka med kansliet vad gäller aktivitetsstöd, hemsida och information/kommunikation


Egenskaper, utbildning och erfarenhet
Vi förväntar oss att du har ett stort intresse för idrott i allmänhet och friidrott i synnerhet, och har idrottsrörelsens och föreningens värdegrund som ledstjärna i ditt arbete. Vi förväntar oss också att du trivs med att arbeta med ungdomar, juniorer och seniorer med olika ambitionsnivåer och förutsättningar. Breddverksamhet är viktigt i IFK Umeå Friidrott – vi är en förening för alla. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara uppmärksam och följsam men också kunna tänka och handla konstruktivt och förmedla nya perspektiv till vår organisation. Du ska kunna arbeta självständigt och ha god organisationsförmåga.
Du har en relevant utbildning och du har erfarenheter som tränare och gärna som aktiv idrottare, funktionär eller i någon annan roll i idrottsrörelsen.

Din tjänst
Tjänsten som friidrottsledare är en visstidsanställning på deltid. I utgångsläget handlar det om 50% men det finns möjligheter att utöka tjänsten beroende på hur du trivs och fungerar och hur innehållet i din tjänst utvecklas. Det finns möjligheter att övergå till tillsvidare anställning.

Ansökningsdag och tillträde
Ansökan skickas till monica.svonni@ifkumea.com och ska vara inkommen senast 16 oktober.
Vi har förhoppningar om att tillsätta tjänsten under hösten 2017. Tillträdesdatum efter överenskommelse.
Kontaktpersoner
Har ni frågor angående arbetsuppgifter kontakta Johan Svensson, 073–0216880, ordförande friidrottssektionen.
Har ni allmänna frågor kring anställningen kontakta Monica Svonni, 090–773708, kanslichef.
www.ifkumea.com

Om IFK Umeå 
IFK Umeå är en av Norrlands största och äldsta idrottsföreningar. Basen är en bred barn- och ungdomsverksamhet med elit som naturlig förebild. IFK Umeå är en förening som kännetecknas av idrottslig mångfald och erbjuder människor gemenskap och utveckling genom hela livet. IFK Umeås tre ledstjärnor är: öppenhet, passion och kvalitet.
De idrottsliga verksamheterna är organiserade i tio sektioner. Därtill finns en ekonomisk förening som äger och förvaltar en hyresfastighet och två bolag.