Onsdag 20 augusti 2014

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

A. Lennart Julin
redaktör
08-30 13 33

Information och
media

Fredrik Trahn
010-476 53 31
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter

Nya tjänster

inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" kontakta Fredrik Trahn (se högerspalten).
 

 

Tjänst Ansök
Klubbchef IFK Lidingö Friidrott 7 jan
Idrottskonsulent Bromma IF 1 jan
 

lidingo-(1).png

söker
Klubbchef

 

 

Vill du arbeta med att utveckla idrottens roll i samhället och stärka friidrottsmiljön på Lidingö?
 

Vi söker dig som vill utveckla och hålla ihop vår förening
- med 2000-3000 medlemmar
- med nästan 300 aktiva tonåringar
- med 1000 aktiva barn
- med många hundra vuxna löpare
- med Lidingös Top Performance Center
- med våra friidrottsarrangemang
- med att stödja vårt och IFK Lidingö SOK’s Lidingölopp, Lidingös starkaste varumärke.

Nej, föreningen är ännu inte där, men vi är på god väg. Nu söker vi dig som är sugen på att hjälpa oss den sista sträckan mot mål. Det är du som ska hjälpa oss utveckla föreningen i dess allra bredaste
perspektiv.

Vi söker dig som vet vilka möjligheter som finns för en friidrottsförening att vara en central aktör i dagens hälso- och träningssamhälle. Du gillar att arbeta med förnyelse och att få med andra på nya idéer. Det faller sig naturligt för dig att upptäcka kommersiella möjligheter för att skapa resurser. Du är besjälad av 'idrott-åt-alla' precis lika mycket som att erbjuda en bra miljö för de som verkligen vill bli bäst. Du förstår att friidrott och löpning ska vara en 'idrott för livet’.

Du har naturligtvis stor erfarenhet av idrott i sin genuina form och har du dessutom erfarenhet av friidrott är det starkt meriterande. Du har erfarenhet av att utveckla organisationer, av att skapa nya
koncept och affärsmodeller och av den ideella föreningsverksamheten och förstår hur den kan utvecklas för att möta moderna krav. Du har erfarenhet av att arbeta som chef då du kommer att vara chef för vårt kansli. Du har sannolikt en akademisk utbildning samt erfarenhet från näringslivet eller
andra organisationer.

För mer information - läs gärna den korta redovisningen ”IFK Lidingö på en A4” och mycket annat på vår hemsida.

Du skickar din ansökan till Ingela Stralka på vårt kansli (ifklidingofri@gmail.com) eller till Curt Högberg, ordförande (curt.hogberg@gmail.com). Du kan också ringa Curt på 070 545 7831 om du har frågor. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, senast 7 januari. Kommer du ur startblocken något senare kan du fortfarande ha chansen, om du är snabb!

Lidingö har en mycket stark friidrottstradition och IFK Lidingö friidrott är en av landets bästa friidrottsföreningar. Med allt från Lidingö-Lasse, europamästare på 1930-talet och Anders Gärderud till Nadja Casadei och dagens löpargeneration med Charlotte Schönbeck och Sofia Öberg. Föreningen har också en omfattande barn- och ungdomsverksamhet och en växande tonårsverksamhet parallellt med en allt större vuxenlöpning, Run Lidingö Run. Föreningen har flera egna friidrottsarrangemang och arrangerar Lidingöloppet, Blodomloppet och Lidingö MTB ihop med IFK Lidingö SOK.

IFK Lidingö Friidrott
Box 10057
181 10 Lidingö
Tel: 08-767 64 83
Email: ifk@lidingofri.se
www.lidingofri.se 

bromma_bg_top3.JPG


 

Bromma IF
söker
Idrottskonsulent


Bromma IF, som grundades 1952, är en av Sveriges större ungdomsklubbar med ca 900 medlemmar varav närmare 700 aktiva från sju år upp till juniorelit. Hemmaarenan är Stora Mossens IP där även vår klubblokal ligger, men verksamhet bedrivs på fler arenor. Bromma IF är en av Stadionklubbarna som arrangerar DN Galan på Stadion samt andra arrangemang i samband med DN Galan. I dag har klubben en kanslist som arbetar med administration och olika arrangemang. 


Då klubben under de senaste åren vuxit kraftigt behöver vi nu förstärka vår organisation.

Arbetsbeskrivning
Rollen som idrottskonsulent hos Bromma Idrottsförening innebär att tillsammans med styrelse och kanslist arbeta med verksamhetsutveckling och arrangemang. Klubben anordnar flera tävlingar såväl arenatävlingar som lopp. Under några veckor på sommarlovet anordnas en populär friidrottsskola för barn och ungdomar. Utöver att erbjuda träning på ett antal arenor anordnas varje år träningsläger och tävlingsresor för klubbens medlemmar och här ser vi en aktiv roll hos idrottskonsulenten som viktig.

Verksamheten utökas varje år med nya träningsgrupper. Idrottskonsulenten har till uppgift att ta in barn från kölistan till dessa grupper samt se till att det finns tränare och gruppadministratörer. Såväl tränare som gruppadministratörer tas oftast från föräldragruppen och det innebär att de måste motiveras att ta steget att engagera sig i sitt barns idrottande.

För att tjänsten ska ha en god förankring i verksamheten ingår att en eller två kvällar i veckan vara tränare för en barn- eller ungdomsgrupp. Klubben har i dag cirka 130 tränare, idrottskonsulenten ansvarar för kontakten med dem och ser till att de har de resurser de behöver.

Arbetet med verksamhetsutveckling och arrangemang innebär en hel del administration av bland annat medlemsregister, medlemsavgifter, LOK stöd, bokningar mm.

Vem är du?
Du har en, för arbetet, relevant utbildning och är duktig på att kommunicera. Du behärskar Officepaketet. Du är positiv och prestigelös i dina kontakter såväl internt som externt. Noggrannhet och tydlighet är en förutsättning för arbetet. Du brinner för idrottsverksamhet, har högt engagemang i utvecklingsfrågor och har ett självklart intresse av friidrott. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en ideell idrottsförening.
 
Du erbjuds
Ett omväxlande arbete i en klubb med kraftig tillväxt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75-100 procent med tillträdesdag enligt överenskommelse. Arbetstiden är ojämnt fördelad under året och kan diskuteras och planeras i samråd med ordföranden, som också är den person du rapporterar till och som arbetsleder dig. Arbetsplatsen är i klubblokalen vid Stora Mossens Idrottsplats. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Ekblom (ordförande) 070-525 76 75 eller Maria Löfvendahl (styrelseledamot) 0730-44 71 12.
 
Ansökan
Din ansökan med CV vill vi ha per mail till rekrytering@brommaif.org senast den 1 januari 2014.