Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 9 december 2016

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 


 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Klubbchef MAI

15 december

Klubbchef IFK Lidingö

15 december

 


söker
Klubbchef


Malmö Allmänna Idrottsförening, MAI, bildades 1908 och har sedan dess gett tusentals människor i alla åldrar möjlighet att utöva, utveckla och uppleva friidrott. Detta har bland annat resulterat i över 500 SM-guld vilket innebär att MAI är en av Sveriges mest framgångsrika friidrottsföreningar över tiden. Som ideell förening värnar MAI om samhällsansvaret genom att bedriva en omfattande barn-, ungdoms- och elitverksamhet där glädje och gemenskap är nyckelorden. 
Nuläget för MAI är att det är en förening med ekonomi i balans, idrottslig verksamhet på kraftig frammarsch och med flera spännande arrangemang i kalendern.
 

Arbetsbeskrivning och personprofil –
Klubbchef i Malmö Allmänna Idrottsförening

 
Klubbchefen har ett övergripande verksamhetsansvar och rapporterar direkt till styrelsen.
 
Det innebär att klubbchefen:
 

  • är adjungerad i styrelsen
  • ansvarar för att fattade styrelsebeslut genomförs
  • ansvarar för övergripande ekonomistyrning enligt budget fastslagen av styrelsen
  • ansvara för att verksamheten bedrivs inom de ramar som lagar och avtal föreskriver
  • samordnar det löpande arbetet inom föreningen
  • representerar föreningen i förhållande till omvärlden i de fall detta inte görs direkt av styrelsen

 
Klubbchefen ska också aktivt arbeta för att klubbens verksamhet utvecklas. Det gäller särskilt när det handlar om att hitta nya intäktsmöjligheter och utveckla de kommersiella delarna av föreningens verksamhet.
 
Klubbchefen är personalansvarig för klubbens anställda medarbetare, innefattande bl.a. medarbetarsamtal och lönerevision.
 
Klubbchefen är vidare huvudansvarig för den interna informationen i föreningen.
 
Klubbchefen ansvarar även för att planera och genomföra sponsor- och marknadsaktiviteter.
 
MAI söker en utåtriktad person med goda ledaregenskaper, gärna erfarenhet av ledarskap, som har förmågan att motivera och engagera sina medarbetare. Som person är Du även målmedveten, lyhörd och har en god organisatorisk förmåga.  Det är viktigt att Du trivs i arbete med människor och kan ge god service till medlemmar, partners och företag, vilket är ett viktigt inslag i arbetet liksom att internt och externt marknadsföra klubben.

Personen vi söker har med fördel goda kunskaper och erfarenheter inom idrottsrörelsen.

Det är även en fördel om Du har erfarenhet av försäljning/marknad.
Arbetet är varierat och Du kommer att arbeta i en positiv organisation med trevliga medarbetare i en härlig idrottsmiljö.
 
Tjänsten är på heltid med tillträde den 1 februari 2017 eller enligt överenskommelse. Arbetet innefattar visst kvälls- och helgarbete samt en del resor.
 
Frågor om tjänsten besvaras av MAIs ordförande Tomas Strandberg.
Mobil: 070 - 434 19 07
Mail: tomas.strandberg@pmalmo.se
 
Din kompletta ansökan, med CV och löneanspråk, önskar vi senast den 15 december till tomas.strandberg@pmalmo.se. Befattningen kan tillsättas innan sista fristen för ansökan går ut.   


söker
Klubbchef


Vill du vara med och värna och utveckla en guldklimp samt sätta trender och goda exempel inom föreningslivet? Vår nuvarande Klubbchef har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Vi söker nu hennes efterträdare.

Som Klubbchef är du en spindel i nätet i vår omfattande verksamhet. Du leder föreningens operativa verksamhet, särskilt vårt kansli, och arbetar nära våra beslutsfattande organ, främst styrelsen men också – tillsammans med dina medarbetare – våra kommittéer. Klubbchefen har en viktig roll i att utveckla och vårda vår värdegrund så att den följs och att vi håller hög kvalitet i vår verksamhet. Du ansvarar för att vårda och utveckla våra avtal med externa sponsorer, såväl existerande som potentiellt nya. Du representerar föreningen i kontakter med externa parter såsom Lidingö stad, andra föreningar och Bosön. Klubbchefen leder också ett antal utvecklingsprojekt.

Vi söker dig som trivs i en ideell, utvecklingsorienterad förening. Du har själv en idrottsbakgrund och vet hur en ideell förening fungerar. Du tror precis som vi på konceptet ”idrott för alla”, och att det går att driva en verksamhet där det finns plats för både bredd och elit.

Du gillar att ha många bollar i luften och kan kombinera strategiska överväganden med praktiskt arbete.  Erfarenhet från att arbeta som chef med personalansvar är ett krav.

Du skickar din ansökan till ansokan@lidingofri.se Vi kommer självklart att behandla din ansökan konfidentiellt. Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår ordförande Jesper Arkinger, 072-550 73 10. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast den 15 december 2016.

IFK Lidingö Friidrott är en av landets största, bredaste och mest framgångsrika friidrottsföreningar. Med en stark och väl implementerad värdegrund som bas utvecklas föreningen starkt både i antal medlemmar och idrottsligt. Våra 1 700 medlemmar omfattar barn och ungdomar, tonåringar, seniorer och elit samt veteraner. Utifrån konceptet ”Friidrott – Din idrott för livet” arbetar vi inkluderande så att alla är välkomna att delta utifrån sin egen ambitionsnivå och i olika roller, t ex aktiv, tränare, ledare eller funktionär. Föreningen är en stor arrangör av idrottstävlingar och arrangemang. Tillsammans med IFK Lidingö SOK arrangerar vi bland annat Lidingöloppet, Lidingö MTB-lopp och Blodomloppet. För vårt inkluderande sätt att arbeta har vi bland annat tilldelats Lidingö stads pris Årets Ängel 2015 och utsetts till Årets Barn- och Ungdomsförening 2015 av Stockholms Idrottsförbund.