Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 22 augusti 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 


 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Projektledare Svensk Friidrott 3 juli
Tränare på Island - UFA 15 juli
                            11120.jpg

Projektledare inom Svensk Friidrott

  
Svenska Friidrottsförbundet söker en projektledare för 100 % mellan 2017-10-01 - 2018-09-30. Tjänsten är en projektanställning och Svenska Friidrottsförbundet är arbetsgivare.
 
 

Arbetsuppgifter

Inom tjänsten finns en fördelning mellan arbetsområdena tävling/event/arrangemang och motion & hälsa.
 
Inom områdena tävling/event/arrangemang:
- Kommer du att arbeta med arrangemangsutveckling av våra arrangemang. Arbeta med arrangörer kring evenemang och tävlingarna för att våra arrangemang ska vara intressant ur ett publikperspektiv och sportsligt ur ett tävlingsperspektiv.
- Arbeta med de frågor som Svenska Friidrottsförbundets verksamhetsplan inom området ”Fler och bättre arrangemang” tar upp.
 Samt inom motion & hälsa:
- Kommer du att stödja föreningar som rör motionslöpning och folkhälsa. Vara support till föreningar, distrikt och allmänhet om motion, långlopp.
- Samla in och sammanställa sanktionsansökningar (central sanktion) för Svensk Friidrotts olika motionslopp samt ta hand om loppens  redovisningar och hjälpa föreningarna med bl.a att ansöka.
- Vara behjälplig med allmänt innehåll inom Svenskalopare.se  mm när det gäller utöka och förbättra informationen om motion/friskvård när det gäller träningstips, litteratur, kost mm.
 

Kvalifikationer

I din roll är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör också vara väl införstådd i villkoren för föreningsarbete inom svensk idrott, har en god administrativ förmåga samt en bra känsla för kommunikation och nätverkande.
 
Du har med stor sannolikhet arbetat med event på oliks sätt inom löpning och arena evenemang, om du därutöver också har insikt som kunskap inom området motion & hälsa samt är van vid projektledning kommer detta att underlätta ditt arbete. En del inrikes resor samt arbete på kvällar och helger, kommer att ingå inom projektanställningen. Huvudsaklig stationeringsort är Stockholm.  
 

Ansökan

Skall vara Svenska Friidrottsförbundet tillhanda senast måndagen den 3 juli 2017 via ansokan@friidrott.se . Skicka gärna med referenser och löneanspråk. Kontaktperson på förbundet är Jan Larsson 010-476 5356 och Björn Lindén 010-476 5335. 
 

Facklig företrädare

Unionen Andreas Thornell 010-476 5342

 

 


Friidrottstränare på Island


Är du friidrottstränare som känner dig sugen på nya äventyr?


Då kanske Island är din möjlighet. Friidrottsklubben UFA – Ungmennafélag Akureryar söker nu en huvudtränare som är ansvarig för utvecklingen av våra utövare (främst 15 år och äldre) och samordnar deras träning. Vi söker en tränare som, utöver sin specialisering, har inblick i de flesta grenar inom friidrotten.

UFA – Ungmennafélag Akureyrar är en liten men ambitiös friidrottsklubb som står öppen för utövare i alla åldersgrupper. Dess utövare håller eller har hållit nationella rekord i olika åldersgrupper och de representerar regelbundet Island i internationella tävlingar. Samtidigt främjar klubben folkhälsa och välkomnar således även utövare, speciellt bar och ungdomar, som främst sysslar med sporten som allmän motion.

Klubben kommer från Akureyri, en stad med 18 000 invånare i norra Island. Det är den största staden utanför Reykjavik-området och erbjuder förvånansvärt brett utbud av kulturella evenemang och möjligheter; konserter som täcker allt från klassisk musik till hårdrock, teater, muséer, restauranger osv, samtidigt som sportentusiasten hittar de flest möjligheter större städer erbjuder, så som simning, skidåkning, de flesta bollsporter, vandring och fjällöpning och mountain biking. Dessutom är staden bara ett stenkast från delar av Islands mest spektakulära natur, så som Mývatn-området.
 
För mer information vänligen kontakta via ufa@ufa.is
Ansök gärna innan 15 juli.