Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Onsdag 22 mars 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 


 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Vikariat inom verksamhetsområde motion, löpning och folkhälsa 8 mars
Ungdomsansvarig Spårvägen 31 mars
Klubbchef Gefle IF 30 april 

söker

Vikariat inom verksamhetsområde motion, löpning och folkhälsa 

 

Ett vikariat inom verksamhetsområdet motion, löpning och folkhälsa på heltid sökes omgående till Svensk Friidrott. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning fram till 2017-09-15 och Svenska Friidrottsförbundet är arbetsgivare. Ansökan ska vara Svensk Friidrott tillhanda senast 8 mars.
 

Arbetsuppgifter

  • Vidareutveckla och sjösätta företagsträningskonceptet FYS.
  • Planera och genomföra manifestationen Sverige på Fötter.
  • Medverka i arbetet med seminarier kring inkludering.

samt löpande:

  • Stödja föreningar i deras arbete i frågor som rör motionslöpning och folkhälsa med ambition att få fler föreningar att starta löpargrupper utanför arenan.
  • Stödja föreningar som arrangerar motionslopp och säkerställa kvaliteten på loppen.
  • Hantering sidan svenskalopare.se
       - Tjänsten Svenska löpare Plus+.
       - Lopp och löpargrupper samt innehåll och inlägg och även svara på förfrågningar via sidan.
  • Kontakt med externa organisationer och samarbetspartners i frågor som berör området

       - Friidrottsrörelsens olika parter (aktiva, föreningar, distrikt, styrelse och kommittéer).
       - Andra idrotter och organisationer samt förbundets partners.

Kvalifikationer

I din roll är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör också vara väl införstådd i villkoren för föreningsarbete inom svensk idrott, har en god administrativ förmåga samt en bra känsla för kommunikation och nätverkande.

 
Om du därutöver också har insikt som kunskap inom löpning och folkhälsa samt är van projektledare kommer detta att underlätta ditt arbete. En del inrikes resor kommer att ingå inom projektanställningen. Huvudsaklig stationeringsort är Stockholm.  
 

Ansökan

Skall vara Svenska Friidrottsförbundet tillhanda senast onsdagen 8 mars 2017 via  ansokan@friidrott.se. Skicka gärna med referenser och löneanspråk. Kontaktperson på förbundet är Hillevi Thor 010-476 5351. 
 

Facklig företrädare

Unionen Andreas Thornell 010-476 5342


söker

Ungdomsansvarig


Vill du vara med och utveckla ungdomsverksamheten i en av Sveriges mest framgångsrika föreningar? Nu söker vi dig som vill ansvara för att driva utvecklingen av vår ungdomsverksamhet, som i dag omfattar cirka 200 barn och ungdomar i åldern 10-15 år, till nästa nivå. 
 

Arbetsuppgifter 

Som ungdomsansvarig är din uppgift att utveckla ungdomsverksamheten mot klubbens uppsatta mål. Fokus kommer att ligga på våra träningsgrupper med ungdomar mellan 10-15 år, där breddverksamheten är i fokus. Du kommer även att behöva samverka med ansvariga för mer elitsatsande juniorer samt huvudtränare och grengruppsansvariga. Arbetet innefattar både administrativa och praktiska uppgifter. 
 
Arbetet utgår från kansliet på Östermalms IP, men även i och på friidrottsarenor runt om i Stockholm. Du kommer därför att behöva röra dig mellan dessa arenor.
 
Som ungdomsansvarig rapporterar du till klubbens huvudtränare, som är ansvarig för verksamheten. 
 

Utbildning, erfarenhet och egenskaper 

Vi förväntar oss att du har en gedigen idrottsutbildning, erfarenhet av ledarskap inom ungdomsverksamhet samt ett brinnande friidrottsintresse. Uppdraget kräver att du har bra organisationsförmåga och att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska kunna leda klubbens ungdomstränare, samarbeta med alla tränarkollegor samt bygga bra relationer med aktiva och föräldrar. Du ska självständigt kunna arbeta och driva arbetet framåt. 
 

Omfattning och sista ansökningsdag 

Tjänsten som ungdomsansvarig är en tillsvidare deltidstjänst på 50 %. Det finns viss möjlighet att utöka tjänsten med andra uppgifter beroende på profil. Vi önskar tjänsten tillsatt i början på hösten 2017. Exakt datum enligt överenskommelse. 
 
Skriv till oss och berätta varför just du ska bli vår nya ungdomsansvariga. Vi vill också att du skickar med ett CV med en beskrivelse av dina tidigare meriter. Skicka brev och CV till info@sparvagenfriidrott.se senast den 31 mars.  
 
Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta huvudtränare Kent Claesson 070-932 47 70. 
 

Om klubben 

Spårvägens Friidrottsklubb bedriver ungdoms-, junior, senior, veteran- och elitverksamhet i friidrott. Vi har en bred stab av mycket kunniga och erfarna tränare/ledare som året om tränar och coachar våra många och duktiga friidrottare. Vi är en av de mest framgångsrika friidrottsklubbarna i Sverige och arbetar kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet.
 
Spårvägens Friidrottsklubb ingår som en av två jämbördiga parter i Marathongruppen, där Hässelby SK utgör den andra parten. Marathongruppen är Sveriges största arrangör av motionsevenemang och står bakom bland annat ASICS Stockholm Marathon, Tjejmilen och Vårruset. 
 
Läs mer om Spårvägens Friidrottsklubb på www.sparvagenfriidrott.se. Här hittar du också våra riktlinjer och policydokument som ligger till grund för vår verksamhet.
 

söker

Klubbchef

Tänk att få jobba med det du älskar! Vad underbart! Eller, för att vända på det, tänk att inte få jobba med det du älskar! Vad trist! De flesta drömmer nog om att få kombinera sitt stora intresse med en yrkesroll. Vi ger Dig nu chansen – om friidrott är det du brinner för. Gefle IF Friidrotts nuvarande klubbchef kommer att gå i pension under 2017 och vi söker därför en efterträdare till ett fantastiskt spännande jobb i en klassisk förening.
 
Gefle Idrottsförening har en mycket anrik historia sedan bildandet 1882 och har varit en av landets främsta föreningar inom många idrotter. Friidrotten, som varit med från början, har genom både våra aktiva och våra arrangemang, haft stora framgångar. Sedan 2009 är Gefle IF Friidrott en egen förening som ingår i Gefle IF Alliansförening. Nu är vi inne i en mycket spännande och utvecklande fas. Vi har redan en utomhusarena, Gunder Hägg Stadion, som enbart används för friidrott. Under våren 2017 kommer en ny toppmodern friidrottshall, med nya kanslilokaler, att stå klar. Sannolikt Norra Europas bästa friidrottshall. Förutsättningarna för friidrott i Gävle med omnejd kommer att bli helt unika. Vi är redan idag kända för att genomföra utmärkta friidrottsarrangemang, både regionala, nationella och internationella. Det vill vi fortsätta med - även inomhus. Det är den världen vår nya klubbchef kliver in i.
 
Kanske är det Ditt drömjobb? Kanske är Du den vi söker?
 
Som klubbchef är du ansvarig för idrottsverksamheten, ekonomi/administration, personal, miljö, försäljning/marknadsföring och inte minst våra arrangemang. Du ansvarar för en verksamhet i ständigt behov av vidareutveckling och tvekar aldrig inför att arbeta med varaktiga förändringar. I grunden är du intresserad av idrott (i detta fall av den olympiska huvudidrotten). Självklart har du en god kommunikationsförmåga, skriftligt som verbalt. Du måste även ha kunskaper om försäljning/ marknadsföring, ekonomisamtnågraårserfarenhetavarbeteichefsposition. Sompersonhardulättattsamarbetamed olikasorters människor samt är representativ, både internt och externt. I din ledarroll är du lyhörd, flexibel och inspirerande. Att ha en god kunskap om föreningsverksamhet och idrottens roll i samhället är förstås meriterande.
 
Tjänsten är på heltid med tillträdesdag enl. ök.

 

Mer information

Vidare upplysningar om tjänsten lämnas av
nuvarande klubbchef, Anders Wetterberg, 070-656 02 12, anders.wetterberg@gefleif.se och/eller ordförande Lars Skoglund, 070-595 37 18, lars.skoglund@sandvik.com.
 

Ansök senast

Ansökan skickas senast den 30 april till Gefle IF, Friidrott, Gavlehovsvägen 17, 806 33 GÄVLE E-post: kansliet@gefleif.se