Måndag 25 maj 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

A. Lennart Julin
redaktör
08-30 13 33

Information och
media

Magnus Fridell (vik.)
073-506 21 74
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster

inom
Svensk FriidrottPå den här "anslagstavlan" kan lediga tjänster i Friidrottssverige utlysas. Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har alltså möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser.

För mer information om "hur man annonserar" hänvisas till "Kontaktperson" i högerspalten.
 

 

Tjänst Ansök
Ansvarig tränare Uddevalla Elitidrottsgymnasium 20 maj
Lärare Riksfriidrottsgymnasiet i Falun 5 maj
Projektledare till ungdomsprojekt i Botkyrka 15 maj
Träningssamordnare för junior- och seniorverksamhet 15 maj
 

söker

Ansvarig tränare

 

Vill du utveckla friidrotten i Uddevalla?

Vill du få möjligheten att arbeta med friidrott? Då söker vi dig. Vi växer och har väldigt många duktiga ungdomar som kommer till oss för att fortsätta utvecklas. Nu söker vi någon med rätt engagemang som vill bli ansvarig för vår NIU-verksamhet.
 

Om Uddevalla Elitidrottsgymnasium

Uddevalla Elitidrottsgymnasium, som är en del inom Uddevalla Gymnasieskola, har vuxit kraftig de tio senaste åren och har idag 150 elever fördelade på fotboll, handboll, simning och friidrott. Vi bedriver vår verksamhet i den moderna friidrottsanläggningen Rimnershallen och har fri tillgång till de möjligheter som den skapar under dagtid. Till det kan vi erbjuda eleverna 11 gymnasieprogram som de kan kombinera sin NIU utbildning med.
 

Arbetsbeskrivning

Uddevalla Elitidrottsgymnasium söker en ansvarig tränare för NIU-utbildning i friidrott. Personen kommer ansvara för att den löpande verksamheten fungerar och att studieplanen efterföljs.
 

Anställningen kräver:

- Friidrottskompetens. Vi anser att NIU-utbildningen är ett väldigt bra komplement till klubbarnas verksamhet. Det handlar i första hand om att utbilda ungdomarna till att bli duktiga friidrottare genom att utveckla de tekniska såväl som de fysiska och mentala egenskaperna samt kunskap om träningsprocessen i teori och praktik. Även att stödja hemmatränarna med att hjälpa till med programskrivning.

- Engagemang och eget ansvar. Det är viktigt att du gillar att ta eget ansvar och är engagerad. Vi söker någon som verkligen brinner för friidrott och vill ta chansen att jobba med det som sitt yrke.

- Social kompetens och samarbete. Då rollen som ansvarig innebär samarbete med personal, tränare och föräldrar, är det viktigt att ha social kompetens som gör det möjlighet för dig att dels hantera olika personer på rätt sätt och dels kunna samarbeta med olika personer.
 

Övrigt

- Vi ser positivt på om du har arbetat som lärare men det är inget krav.
- Vi ser gärna att du har ledarskapsmeriter från flera olika ställen.
- Att du är minst juniortränarutbildad av Svenska Friidrottsförbundet.
- Tränarutbildning på hög nivå, motsvarande elittränareutbildningen, är meriterande.
- Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.
 

Anställningens form och omfattning

Projektanställning på mellan 60-100% från augusti.
 

Din ansökan

Skicka in ditt personliga brev och CV till jonaswallenab@gmail.com senast fredag 20 maj.
 

Frågor?

Kontakta då Jonas Wallén på 070-3206678 eller jonaswallenab@gmail.com

 


Falu kommun

söker

Lärare till Riksfriidrottsgymnasiet

 

I Falu kommun är vi 4 300 anställda. Vi har över 220 olika yrken och här finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi är till nytta för kommuninvånarna varje dag och gör skillnad i samhället. Vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som hela tiden vill ta tillvara våra medarbetares fulla
kompetens. Detta vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen.

Skolförvaltningen är Falu kommuns största förvaltning med ca.
2 200 anställda och 12 000 barn och elever. Förvaltningen innefattar bland annat förskola, grundskola, gymnasieskola, komvux och elevhälsan.

På Lugnetgymnasiet finns både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Eleverna har mycket goda möjligheter att kombinera sina studier med idrott och på skolan finns flera olika utbildningar inom en rad idrotter. Lugnetgymnasiet har lång erfarenhet av yrkesutbildningar och skolan har nära samarbete nära med respektive programs branscher.

Nu söker vi på Falu kommun en lärare till Riksfriidrottsgymnasiet som tillsammans med elever och kollegor ska forma morgondagens stjärnor. 

 

Arbetsplatsen

Falu Friidrottsgymnasium etablerades 1980 och är idag ett av landets sju riksfridrottsgymnasier med riksintag. Sedan höstterminen 2011 är vi dessutom NIU-certifierade inom friidrott. Falu Friidrottsgymnasium har 25 riksplatser och 12 NIU-plaster inom ett treårsperspektiv.
 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innehåller undervisning i ämnet specialidrott. Falu Friidrottsgymnasium lärarlag består av 3,5 lärartjänst samt rektor. Undervisningen och lärarnas arbetsrum finns beläget i och intill tennishallen.

Eleverna som går på FIG kommer från olika program från Kristine och Lugnetgymnasiet. Varje lärare på FIG har ett visst antal aktiva elever som de har ett större helhetsansvar för och har också dialog med hemmet. Lärarlaget arbetar tillsammans med de aktiva eleverna och de befinner sig i en utvecklingsfas där du har möjlighet att påverka.
 
Inom denna tjänst har du stor möjlighet att bidra till att utveckla friidrotten tillsammans med dina kollegor.
 

Tillräckliga kvalifikationer

• Gymnasielärareutbildning och examen inom ämnesområdet idrott
• Friidrottens tränarutbildning
 
Som person har du lätt för att leda och motivera elever och du trivs med att skapa relationer och samarbeta med andra.
 

Meriterande

• Dokumenterad erfarenhet som friidrottstränare
 

Anställningsvilkor

Befattningen är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde 1 augusti.
 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 5 maj.
 

Övrigt

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.
 
I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en
personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.
 

Upplysningar

Rektor Therese Sarenbrant: 023-829 99
Verksamhetsansvarig Ulrik Mattisson: 023-829 21
 

Fackliga representanter

Lärarförbundet Jan-Erik Kyrö: 023-837 91, 023-863 36
Lärarnas riksförbund Hanna Meijer Holmqvist: 023-838 63 

 

söker

Träningssamordnare för junior- och seniorverksamheten


Turebergs Friidrottsklubb i Sollentuna är en friidrottsklubb med gedigen tradition och inriktning mot både bredd och elit. Vi har idag 1100 medlemmar med aktiva från barn till veteraner. Klubben arrangerar ett flertal välkända friidrottstävlingar, som SAYO, Turebergsstafetten, Folksam GP och Stockholm Halvmarathon. Sommaren 2016 arrangerar vi Friidrotts SM på vår vackra och moderna hemmaarena Sollentunavallen. 2016 är också året då vår efterlängtade friidrottshall står färdig på Sollentunavallen.
 
Klubben har idag tre anställda och cirka 150 tränare där det största antalet återfinns i våra yngsta grupper, från sju till fjorton år. För att ytterligare stärka vår junior- och seniorverksamhet söker vi nu en träningssamordnare junior/senior.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med befintligt tränarteam skapar du bra träningsförutsättningar för de aktiva. Du säkrar att det finns en bra struktur för träningsgrupperna för aktiva från femton år till seniorer, att tränarna kan ge våra aktiva utvecklande träning och du verkar för att vår junior- och seniorverksamhet kan växa. Du och träningssamordnaren för barn och ungdom arbetar för att övergången från våra yngre träningsgrupper fungerar smidigt så att våra aktiva stannar kvar och satsar vidare hos oss. Vi ser också att du tar aktiv del i träningen i grupper som behöver stöd och upprättar god kontakt med idrottslärare i kommunen.
 
Arbetet kommer innebära en del administrativt arbete samt delaktighet i Idrottsutskottet. Träningssamordnaren junior/senior rapporterar till klubbchefen.


Vem är du?

Vi tror att du har ett hjärta som brinner för friidrott och att du idag är friidrottstränare för juniorer och/eller seniorer med tränarkompetens inom de flesta friidrottsgrenarna. Om du är utbildad juniortränare är detta ett plus.
 
Vår verksamhet är under utveckling. En utveckling som vi vill att du ska vara med och driva. Eftersom du kommer att samarbeta med stora delar av vår organisation, exempelvis tränare, ledare och aktiva, är samarbetsförmåga, flexibilitet och bra kommunikationsförmåga nödvändiga egenskaper.


Vi erbjuder

Ett stimulerande arbete i en klubb med ambitionen att växa, utvecklas och förbättras i allt vi gör. Lön och förmåner enligt gällande avtal.
 
Tjänsten är på 50 % och kommer till viss del att vara förlagd under kvällstid. Eventuellt kan tjänsten kombineras med ett arvoderat tränaruppdrag.


Mer information

Frågor om tjänsten besvaras av Klubbchef Thomas Waldetoft på telefon 070 209 65 41 (dagtid) och Idrottsutskottets ordförande Åsa Kjell på telefon 070 603 31 90 (kvällstid).
 
Välkommen med din ansökan till asa.kjell@turebergfriidrott.se senast 15 maj.
söker

Projektledare till ungdomsprojekt


Naturskyddsföreningen bedriver projektet "Schysst sommar och vinter" i samarbete med Svensk Friidrott. Nu söker vi en lokal projektledare till ungdomsprojektet i Botkyrka.

Läs mer om tjänsten på: 
http://www.naturskyddsforeningen.se/om/jobba-hos-oss/projektledare-till-ungdomsprojekt-i-botkyrka-stockholm