Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Onsdag 27 mars 2019

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 
 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Klubbchef - ÖIS Friidrottsklubb 19 mars
Idrottskonsultent & tränare - IFK Lidingö 29 mars
Mångkampsansvarig - Svensk Friidrott 15 april


söker

Verksamhetsansvarig för mångkampsgrenarna

och

Ansvarig för Prestationscentrum
i Sollentuna

 
Svenska Friidrottsförbundet har till uppgift att leda, administrera och utveckla friidrotten i Sverige, samt att företräda denna idrott internationellt.

SFIF bedriver verksamhet och utveckling grengruppsvis genom Prestationscentrum. Sedan tidigare finns Prestationscentrum i Växjö för kastgrenarna, Falun för sprint/häck, Göteborg för medel/långdistans och Karlstad för hoppgrenarna.

Vi söker nu verksamhetsansvarig för mångkampsgrenarna, tillika ansvarig för Prestationscentrum med placering i Sollentuna.

Ambitionen är att Sverige ska vara en av Europas ledande mångkampsnationer nu och i framtiden. Som verksamhetsansvarig är du en nyckelperson och naturlig ”lagledare” för aktiva och tränare.
Vi söker en person med erfarenhet, kompetens och passion för uppdraget och som har lätt att skapa relationer och samarbeta.

 

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med en ledningsgrupp ansvara för verksamhetsplanering, budget och organisation. Arbetstiden är delvis förlagd till kvällar och helger. Arbetsuppgifterna består av planering, genomförande och deltagande vid aktiviteter kopplade till huvudområden för prestationscentrum:

 • Individutveckling med fokus på internationell elit.

 • Grenutveckling med fokus på att profilera och öka intresset för mångkamp hos ungdomar och juniorer.

 • Utbildning av tränare för att få fler föreningar och miljöer att satsa på mångkamp.

 

Kvalifikationer

 • Friidrottens tränarutbildning för senior/elitnivå eller utbildning inom idrott på akademisk nivå.

 • Dokumenterad erfarenhet som tränare hög nationell nivå.

 • God administrativ förmåga och vana att leda utvecklingsprocesser.

Andra idrottsliga ledar- och tränaruppdrag kan vara meriterande.

Vi söker en person med förmåga att inspirera och stimulera andra!
 

Anställningen information

Anställningen är en tillsvidareanställning med Svenska Friidrottsförbundet som arbetsgivare där tjänsten är underställd Elit & Landslagsavdelningen med Förbundskaptenen som chef.
 
Arbetsplats: Sollentuna med Friidrottshallen/Sollentunavallen som bas.

Omfattning: Tillsvidareanställning 100%. Notera att tjänsten kan delas upp på två personer om så anses fungerande.

Tillträde: 1 juli 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansökan: Med CV, referenser och löneanspråk senast 15 april 2019 till ansokan@friidrott.se märkt ”Ansökan PC mångkamp”.

Upplysningar: Förbundskapten Karin Torneklint, 070-6706042, karin.torneklint@friidrott.se

Fackliga företrädare: Svenska Friidrottsförbundet är medlemmar i Arbetsgivaralliansen. Facklig företrädare är Magnus Malmsborg, Unionen, 010-4765340, magnus.malmsborg@friidrott.se
 

Välkommen med Din ansökan!


 

Tränare på
NIU Hersby Gymnasium
och
Idrottskonsulent till
IFK Lidingö Friidrott


Vi söker en friidrottstränare och idrottskonsulent/kanslist till IFK Lidingö Friidrott. Du kommer att vara en del av ett team på 5-6 personer. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt.

Om föreningen

IFK Lidingö bildades 1932 och var då en flersektionsförening där friidrotten var tongivande. 1985 blev sektionerna egna föreningar och IFK Lidingö Friidrottsklubb bildades. Klubben har en lång, stolt historia och har haft landslagsrepresentanter och SM-medaljörer i de flesta grenarna. Klubben är en ideell förening som erbjuder alla medlemmar fysisk träning och tävlingar inom friidrottens alla grenar och en given social gemenskap fri från doping och mobbing för flickor och pojkar från 7 års ålder och så länge du orkar, kan och vill oavsett ambitionsnivå. Föreningen står för en positiv livsstil där vår bredd och elitverksamhet utgör attraktionskraften och inspiration.


Kvalifikationer
Du har ett genuint och brinnande intresse för idrott och i synnerhet friidrott. Som person är du självgående och lösningsorienterad med förmåga att arbeta i ett högt tempo med flera olika projekt samtidig. Vi söker dig som på ett engagerat, målmedvetet och lösningsorienterat sätt vill vara en naturlig del av IFK Lidingö Friidrott. Vi driver tillsammans vår roliga och komplexa verksamhet framåt enligt föreningens mål. Vi tar för givet att du är ödmjuk och prestigelös och har fokus på leverans. Både i rollen som idrottskonsulent och i rollen som friidrottstränare på Hersby Gymnasium har du många kontaktytor, aktiva, föräldrar, lärare, erfarna tränare, föräldratränare, styrelse och kommittéer.
 

Du har gått certifierad coach eller motsvarande och har minst tre års erfarenhet av att träna aktiva med elitambitioner. Din tidigare erfarenhet från att arbeta i en idéstyrd organisation med många medlemmar är meriterande i denna rekrytering. Vi ser gärna att du har egen erfarenhet som aktiv på elitnivå.

Om tjänsterna

Tränare på Friidrottsgymnasiet (NIU) på Hersby, Lidingö. Elevantalet/Dina adepter kan variera från ett år till ett annat beroende på grenspecificering hos våra elever. Du följer dina elever under en treårsperiod (4). Vi följer det framtagna arbetsmomenten enligt skolverket och Svenska Friidrottsförbundet som är gemensamt för alla NIU. Hersby Gymnasium är en kommunal skola med Lidingö Stad som huvudman, anställningen som tränare ligger hos föreningen IFK Lidingö Fridirott.


Idrottskonsulent/kanslist IFK Lidingö Friidrott: I din roll som idrottskonsulent är ditt uppdrag att underhålla, utveckla och implementera vår utvecklingstrappa hos alla våra tränare samt att utveckla vår tränings och tävlingsverksamhet för aktiva i alla åldrar. Du kommer även att ha arbetsuppgifter under Lidingöloppet. Beroende på din profil och erfarenhet kommer vi sedan i dialog med dig anpassa rollen i övrigt.


Anställningsform

1-2 tjänster, kombinationstjänst som tränare på Friidrottsgymnasiet (NIU) på Hersby Gymnasium och som idrottskonsulent på IFK Lidingö Friidrott eller enbart det ena. Krav på B-körkort. Flytande svenska i både tal och skrift. Tjänsten/tjänsterna är på hel eller deltid. Vi tillämpar alltid provanställning på 6 månader. Arbetsgivare för båda tjänsterna är IFK Lidingö Friidrott.

 

Läs gärna mer om vår fina verksamhet på vår hemsida www.lidingofri.se

Maila din ansökan till josefin@lidingofri.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast fredag 29 mars. Interjuver kommer att ske löpande och tjänsten/tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vårt kansli ligger centralt beläget på Lidingö och vi delar lokaler med IFK Lidingö – Skid och Orienteringsklubb och Lidingöloppet. Våra arenor och din arbetsplats blir förutom i våra kanslilokaler på Vasavägen 82 på Lidingö, Lidingövallen, Hersby Gymnasium, skolornas gymnastikhallar, Bosön och naturen på Lidingö. 


Klubbchef till ÖIS Friidrottsklubb

 
ÖIS Friidrottsklubb har idag ca 280 medlemmar. Vi har träningsverksamhet för barn som är 10 år och äldre, ungdomar och juniorer samt en stark elitverksamhet med såväl SM-segrare som OS-deltagare. Vi har idag anställda huvudtränare för ungdoms- och juniorverksamheten samt fyra anställda elittränare. Vi har också ca 15 fritidstränare för såväl ungdom, junior som senior.
 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en klubbchef till ÖIS Friidrottsklubb som vill vara en del av vår ÖIS anda.
I tjänsten ingår att utveckla och driva ÖIS Friidrottsklubb mot uppsatta mål. Du representerar klubben i olika sammanhang och verkar för utveckling av klubbens varumärke.
 
Som Klubbchef innebär det att du på en övergripande nivå utvecklar klubbens verksamhet och koncept samt hanterar frågor utifrån pågående verksamhet. Du har ansvar för våra viktiga evenemang så som Blodomloppet VU-spelen, och Göteborgsvarvet. Du är drivande i, och ansvarig för, klubbens sponsorarbete. I rollen ingår ekonomiuppföljning och du har klubbens kontakter med kommun, Göteborg friidrott och andra intressenter.
 
Du har budget-, arbetsmiljö- och personalansvar. I rollen ingår att vid behov stödja ungdomsgrupperna med koordinering, struktur och utbildning. Det ingår även bokning av resor vid tävlingar och läger för både tränare och aktiva.
 
Du rapporterar till styrelsen för ÖIS Friidrottsklubb.
 

Din profil - kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Ledarskapserfarenheter

 • Erfarenhet av administrativt arbete, ekonomiuppföljning, bokföring och budgetarbete

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som engelska

 • Du har god datakunskap och kan använda MS Outlook, Word och Excel


Det är meriterande om du har:

 • Grundläggande kunskaper inom friidrott

 
Vi ser det som mycket viktigt att du:

 • Har stort intresse för rollen och är både nyfiken och engagerad

 • Brinner för administration

 • Är en god kommunikatör såväl internt som externt

 • Har god förmåga att samarbeta

 

Anställning 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% men varierar i omfattning och belastning efter behov och tid på året. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Placering är på ÖIS kansli på Friidrottens Hus i Göteborg.
 
Tillsättning av tjänsten sker snarast eller enligt överenskommelse. 

 

​Ansökan 

Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt personligt brev, senast den 19 mars 2019. Du mailar din ansökan till strandchrister1@gmail.com. Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden så vänta inte med din ansökan.
 

Mer information 

Läs mer om ÖIS Friidrottsklubb på vår hemsida www.oisfriidrott.se. För mer information om tjänsten kontakta Christer Strand, ordförande ÖIS Friidrottsklubb tel: 070 – 812 29 62