Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Söndag 19 november 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 

 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Landslagsledare Ungdoms- och juniorlandslaget 24 november
Tävlingsansvarig 7 december
Danderyds SK - Sportchef/Ungdomsansvarig Snarast

 


söker

 

Landslagsledare för Ungdoms- och Juniorlandslaget

 
Svensk Friidrott söker en ny Landslagsledare för vårt Ungdomslandslag 2018. Uppdraget är ett långsiktigt engagemang där man följer sin ”åldersgrupp” upp till 22 år vilket innebär att slutåret blir 2023 med följande åldersgrupper:
 
2018: Ungdomslandslaget 17 år, födda 2001-2002
2019: Ungdomslandslaget 17 år, födda 2002-2003
2020: Juniorlandslaget 19 år, födda 2001-2002
2021: Juniorlandslaget 19 år, födda 2002-2003
2022: Juniorlandslaget 22 år, födda 2000-2003
2023: Juniorlandslaget 22 år, födda 2001-2004
  
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som landslagsledare är du ansvarig för uttagningar av aktiva och grenledare. När det gäller grenledare sker det i samförstånd med Prestationscentrums ansvariga och Förbundskapten.
Vi jobbar med fasta coachteam som också ska vara med på hela resan.

Du har det övergripande ansvaret för truppen i samband med landskamper och mästerskap och således också ansvarig för att våra gemensamma spelregler följs samt att stämningen i truppen är god. Allt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för de aktiva att prestera på sin personliga toppnivå när man representerar Sverige internationellt.

Uppdragets omfattning i antalet dagar varierar från år till år, främst beroende på vilket internationellt mästerskap som är aktuellt och var det arrangeras. Utöver internationella mästerskap tillkommer också det nordiska landskampsprogrammet som har minst en årlig aktivitet. Utöver det förväntas du närvara på ett antal tävlingar i Sverige där USM/JSM inomhus och utomhus är prioriterade. Löpande kommunikation med aktiva och grenledare ska ske fortlöpande under året, med fokus inför uttagningar.
 
Som Landslagsledare är du underställd Förbundskapten som också är den som du rapporterar till. Till din hjälp finns en servicekoordinator som ansvarar för resor, kläder, logi och övriga praktiska ärenden. Den medicinska bemanningen samordnas av den medicinska kommitteen.
 
Ett arvode för uppdraget görs varje år. Men största belöningen är att tillsammans med grencoacher hjälpa aktiva att utvecklas och skapa nya svenska framgångar.
 
Kvalifikationer
Du som är intresserad bör under flera år ha varit verksam på ungdoms- eller juniornivå som tränare eller ledare i en förening, distriktsförbund eller inom landslagsverksamheten.

Vi förväntar oss att du har en god utbildning inom friidrotten och erfarenhet av annat ledarskap är positivt. Formell utbildning på högskole-/universitetsnivå är meriterande men inget krav.
 
Ansökan: Skickas till Mikael Norman, Svenska Friidrottsförbundet, Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm eller via mejl. Ansökan ska vara oss tillhanda senast 24 november 2017, gärna tillsammans med CV och följande:

- Personalia
- Arbete och utbildning (såväl yrke som idrott)
- Friidrottsbakgrund som aktiv, tränare och ledare
- Intyg/rekommendation från din förening/organisation
- Övrigt som kan vara av intresse
- Referenser
 
Upplysningar: Mikael Norman på 070-295 2325 eller Jonas Anshelm 070-643 7781.
söker

Tävlingsansvarig


Svensk Friidrott har som uppgift att främja, utveckla, administrera och företräda friidrotten i landet. Ansvar för internationella och nationella tävlingar samt landslagens deltagande i internationella mästerskap är andra viktiga kärnverksamheter. 

Svensk Friidrott är ett av de större idrottsförbunden i Sverige med cirka 600 000 medlemmar organiserade i drygt tusen föreningar och i 23 distriktsförbund. Varje år deltar över 600 000 i löpartävlingar runt om i landet och många fler har löpning som motionsform utan att tävla.
Vår vision är att alla ska ha en relation till friidrott - alla kan uppleva friidrott. Friidrott ska vara allas idrott – och din idrott för livet.
 
Tjänsten som Tävlingsansvarig
 
Som Tävlingsansvarig är du navet för Svensk Friidrotts tävlingsverksamhet och ett viktigt stöd för medarbetare, kommittéer, styrelse och framförallt föreningar och tävlingsarrangörer. Dina arbetsuppgifter varierar både i sak och över året. Det omfattar både utvecklingsfrågor och handläggning, med det gemensamma målet att friidrotten ska ha en välfungerande tävlingsverksamhet som lockar aktiva och publik. I det dagliga arbetet ingår du i en avdelning som samlas kring marknads-, kommunikations- och tävlingsfrågor.
 
Rollens ansvarsområden:
- Övergripande ansvarig för samtliga förbundstävlingar samt för central tävlingsorganisation och tävlingsfunktionärer. Även utbildning av de sistnämnda.
- Ansvarig för tävlingsregler och reglementen, godkännanden av svenska rekord samt föreningsbyten.
- Ansvarig för ansökningar och placering av mästerskapsarrangemang samt nationella tävlingssanktioner
- Ansvarig för tillståndsgivning av icke svenska medborgare i svenska klubbar samt av svenska friidrottare som vill tävla utomlands

Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Kontaktperson gentemot medlemsföreningar och andra intressenter i tävlingsfrågor
- Handläggning av sanktionsärenden för arena- och inomhustävlingar samt föreningsbyten.
- Ansvarig tjänsteman för tävlingstekniska frågor vid SM-tävlingar, landskamper samt Folksam Grand Prix.
- Utveckla och medverka vid genomförandet av SFIFs egna arrangemang.
- Representant vid nationella och internationella tävlingskonferenser/möten
- Planera tävlingskalendern samt upprätta underlag och sammanställa SM- och standarpoäng.
- Som tjänsteman medverka i Tävlings- och arrangemangskommittén (TAK) samt verkställa de beslut som fattas.
- Planera, utveckla och administrera utbildningar i tävlingstekniska området (förbundsdomare, banmätare, tekniska ledare, eltid, förbundsstarter).

Kvalifikationer
Vi söker dig som är driven, nyfiken, organiserad och har ett strukturerat arbetssätt.  Du bör ha erfarenhet från tävlingsarrangemang i olika roller inom friidrotten, och gärna varit engagerad på olika nivåer inom svensk friidrott. Kunskaper inom friidrottens regler, och regelverk är meriterande. Kunskaper i engelska är en förutsättning.
I tjänsten ingår resor och ditt arbete kommer att ta en del kvällar och helger i anspråk.

Arbetsplats: Svensk Friidrotts förbundskansli i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Tjänstens omfattning: Tillsvidareanställning 100%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 7 december till ansokan@friidrott.se märkt ”Ansökan Tävlingsansvarig”.
Upplysningar: Jan Larsson, Marknadschef, 010-476 53 56, jan.larsson@friidrott.se
Facklig företrädare: Andreas Thornell, Unionen, 010-476 53 42, andreas.thornell@friidrott.se
 


Dandryds SK söker
Driven och engagerad sportchef/ungdomsansvarig

 
Bakgrund
Danderyds SK Friidrott är en fristående förening inom Danderyds SK. Danderyds SK grundades 1934. Föreningen har idag ca. 400 medlemmar från 7 år upp till veteraner. Den absoluta tyngdpunkten i verksamheten idag är ungdomar upp till 15-16 år. Klubben har en lång tradition och har fostrat många framgångsrika atleter med både internationella och nationella meriter. Idag har föreningen många duktiga och framgångsrika ungdomar.  
 
Danderyds SK Friidrott har en mycket bra plattform med etablerade evenemang, sund ekonomi, god uppslutning av funktionärer och ett stabilt medlemsantal.  
 
Vi är en värderingsdriven förening och vi tror på att vara en idrottsförening som välkomnar alla att vara med i vår verksamhet. Alla som kommer till oss skall kunna idrotta utifrån sina egna förutsättningar. Hos oss är personliga rekord lika viktiga som klubbrekord, sverigerekord eller världs-rekord också för den delen.
Vi tror på glädje, sundhet och personlig utveckling som en central del av vår verksamhet och att detta ger energi till livet i övrigt. Att få idrotta utifrån den du är tycker vi är viktigt
och om du vill utforska just din potential inom friidrott så hjälper vi dig.
Det är därför vi finns till.
 
Vi vill nu lyfta vår verksamhet ytterligare en nivå med målsättningen att vara en än mer attraktiv klubb för alla som vill träna och tävla i friidrott. För att på bästa sätt hjälpa föreningen in i nästa fas söker vi en sportchef som har ett brinnande intresse för att förvalta och utveckla vår förening.
 
Arbetsuppgifter
Sportchefen ska vara den sammanhållande kraften i föreningens verksamhet och utgöra ett effektivt och professionellt stöd till aktiva, ledare och styrelse. Sportchefen har ett ansvar att utveckla verksamheten inom friidrotten och få våra grupper att fungera och utvecklas emot uppsatta mål. Fokus kommer kortsiktigt att ligga på grupperna med ungdomar som är under 16 år, men över tid behöver verksamheten för äldre aktiva att utvecklas i samverkan med ansvariga för mer elitsatsande juniorer och på sikt seniorer.
 
Kravprofil:
- Ska helst ha arbetat med liknande roller inom ideell föreningsverksamhet i ca 5 år
- Kunna leda och driva projekt självständigt och ta en ledarroll för den idrottsliga utvecklingen
- Leda arbetet och föra en aktiv dialog med aktiva, ledare och föräldrar
- Utbildningsbakgrund inom idrott & hälsa eller föreningskonsulent är meriterande
- Kunskap inom friidrott och organisation inom friidrott är mycket meriterande
- Ha ett stort intresse kring ungdomsidrott och föreningsutveckling
- God organisationsförmåga och utrycka sig väl i tal och skrift
- Vara trygg i kontakten med skolor, kommun och förbund
- En god förmåga att hantera administration och vana av medlemssystem är meriterande
 
Övergripande ansvarsområden
- Ansvar och utveckling av träningsverksamheten i enlighet med föreningens  verksamhetsidé i samråd med tränarkollegiet
     - Tränarutbildningar, ledarträffar och stöd till tränare vid träningar
     - Planering av träningstider och träningsupplägg, periodisering etc
     - Planera och genomföra träningsläger
- Arbeta med nyrekrytering av aktiva till friidrotten som främste sker via:
    - Friidrottsskolan
    - Danderyds OS och samverkan med skolor i kommunen
- Assistera i planering av våra tävlingsarrangemang:
    - Danderyds Ungdomsspel
    - Danderydsloppet
- Planering av tävlingsverksamheten i samråd med tränarkollegiet
    - Tävlingsprogram
    - Tävlingsresor
- Adjungerad och föredragande i styrelsen samt att bistå i styrelsens arbete med föreningsutvecklingen
- Samverka med övriga klubbar i kommunen för att bistå och utveckla idrotten i Danderyd
- Samverkan med 08-fri och utvecklande av friidrotten i Stockholm samt deltagande i kanslisamarbetet med övriga klubbar inom 08-fri.
 
Arbetstider och omfattning
Tjänsten som sportchef inom friidrotten är initialt en deltidstjänst på xx%.  
Arbetstiden är flexibel och innefattar både dag- och kvällstid
 
Tillträde och ersättning
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Möjlighet kan finnas att arbeta i rollen som egen konsult och kombineras med andra konsultuppdrag som man potentiellt har.
Lön eller arvode enligt överenskommelse.
 
Ansökan
Vi ser fram emot Din ansökan innehållande meritförteckning och kort personligt brev snarast möjligt. Vi läser ansökningar och intervjuar löpande.
 
Ansökan skickas till sportchef@dskfri.se
 
Har du frågor är du välkommen att kontakta Jan Berneryd, tränaransvarig (070 243 8223)