Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Onsdag 29 mars 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Goda föreningsexempel

Under 2017 kommer vi att presentera ett till flera goda föreningsexempel per månad. Tanken med exemplen är att visa allt bra som sker ute i verksamheterna. Kanske kan föreningar kopiera bra idéer från varandra så slipper man uppfinna hjulet varje gång. Först ut som ett gott exempel är Falkenbergs IK som har berättat om sina torsdagsträffar där unga aktiva får lära sig och tycka till om föreningens verksamhet.


Februari 2017 Torsdagsträffar Falkenbergs IK
     
     


Torsdagsträffar

en föreningsaktivitet med föreläsningar, gruppdynamik och skratt.
För sex år sedan startade Falkenbergs idrottsklubb en föreläsningsserie kring mentalträning. Träffarna hölls innan träningarna och ledarna märkte snabbt att de aktiva hann bli hungriga så de började servera middag på träffarna. Torsdagsträffarna blev en succé, sammanhållningen mellan de aktiva stärktes och många pratade om hur kul det var att göra något annat ihop än att bara träna.

Idag, sex år senare, lever torsdagsträffarna kvar i föreningen och är oerhört uppskattade bland av både aktiva och ledare. En gång i månaden möts fortfarande de aktiva för att få äta en bit mat, samtala med sina träningskompisar och sedan få lära sig något nytt. Falkenbergs idrottsklubb har under åren lyft ämnen som doping, träningslära, föreningslära, testat samarbetsövningar och låtit de aktiva sätta SMARTA mål för sin träning. Denna kväll i månaden har blivit ett forum för att kunna nå ut med information till aktiva och en möjlighet för föreningen att ta del av deras tankar och idéer om framtiden. I forumet lyfts allt från träningsupplägg och träningsläger till vilka som sitter i styrelsen och de arbetar med. Träffarnas inlärningsmetod ser olika ut från gång till gång. Quiz, föreläsning, grupparbeten och praktiska arbeten.

Träffen är en del av det demokratiska arbetet. Alla ska få komma till tals. Alla ska få veta vad som sker i den förening som de är aktiva i och aktiva ska kunna få vara med och påverka. Detta har skapat en större kunskap kring idrottens demokratiska processer och att fler får komma med nya idéer. Tack var detta har vi sett att ett större engagemang kring föreningen har vuxit fram. Ledarna har sett torsdagsträffarnas utveckling och tycker att det hjälpt föreningen. Gruppdynamiken är bättre. Aktiva känner sig mer delaktiga både på och utanför arenan, vilket är viktigt då de är de som är basen i föreningen.

 

 

Kontaktperson

Björn Lindén

Björn Lindén

a 010-476 53 35
e-post


Kontaktperson

Marie-Louise Dahlberg

Marie-Louise Dahlberg

a 070- 201 30 49
e-post


Kontaktperson

Daniel Bergin

Daniel Bergin

a 010-476 53 36
e-postAvdelningar

Enkät till aktiva

Enkät till de som slutat

Goda föreningsexempel

Rekryteringsplan