Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 22 maj 2018

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Goda föreningsexempel

Under 2017 kommer vi att presentera ett till flera goda föreningsexempel per månad. Tanken med exemplen är att visa allt bra som sker ute i verksamheterna. Kanske kan föreningar kopiera bra idéer från varandra så slipper man uppfinna hjulet varje gång.

Tureberg
Mars 2017 Bäst i Sverige på att rapportera utbildningstimmar Tureberg

 

Turebergs - bäst på att rapportera utbildningstimmar

Foto: Tureberg


När vi på kansliet tittade igenom siffrorna för 2016 års utbildningstimmar hittade vi en utstickare. Av alla 1036 friidrottsföreningar så fanns det en förening som rapporterade överlägset flest timmar.  Den föreningen heter Turebergs Friidrottsklubb och dem har under 2016 rapporterade 1826 utbildningstimmar.

Vår föreningsutvecklare Marie-Louise tog kontakt med Daniel Cortobius, träningssamordnare i Turebergs Friidrottsklubb, för att höra hur föreningen arbetar med rapportering av utbildningstimmar till SISU Idrottsutbildarna.

Daniel berättade att det var hans kollega Lisa Hannulas som hade börjat arbetet i föreningen med att få styrelsen och de olika utskotten att komma igång att rapportera in sina utbildningstimmar.
 
- Sedan har vi fortsatt arbetet med att även få tränarna att rapportera in sina tränarträffar, vilket blir ganska många med våra 28 träningsgrupper. Våra ledare har ofta möten före och efter träningarna. Genom att sitta ner och prata och diskutera så utbildar vi oss och lär av varandra, när vi rapporterar in att vi har suttit tillsammans får vi medel till att fortsätta utbilda oss och bli ännu bättre, det blir en spinoff effekt, ju mer utbildningar och träffar vi håller ju mer medel till utbildningar får vi in.

Daniel berättar att klubben, med ca 1200 medlemmar, har en tydlig utbildningsplan för varje år. En del av planen är att dem vill att alla ska ta del av de spetskompetenser som finns hos ledarna i klubben. Sex till åtta gånger per år så låter dem olika ledare hålla fokuskvällar om sina specifika grenkunskaper för föreningens alla ledare. Så att alla kan ta del av den fina kunskapen som finns ute i klubben. Det är en del avutbildningsplanen, den andra delen handlar om att få utbildningar och föreläsare utifrån till föreningen.   

- Vi har märkt att föräldrar drar sig för att åka på utbildningar som är långt bort. Därför ser vi till att det finns medel för att kunna hålla utbildningarna på hemmaplan. Tack vare de timmar vi rapporterar till SISU Idrottsutbildarna kan vi ta in utbildningar och föreläsare ifrån dem. Ju mer vi rapporterar ju bättre utbildare och inspiratörer har vi råd att ta in. Med hög kvalité på utbildningarna på hemmaplan har vi även fått fler föräldrar att utbilda sig.

Det ni rapporterar är träffar som de flesta föreningar har men kanske glömmer bort att rapportera, har ni några tips till andra föreningar för att dem ska komma igång?

- Vårt tips är att skapa lätta rutiner och strukturer för att på ett så enkelt sätt som möjligt kunna fylla i listorna och att hela tiden påminna varandra om dem. Vi har satt upp påminnelser och listor överallt i våra lokaler. Det gör att det är lätt tillgängligt och att vi kan påminna varandra. T.ex. har vi i vårt materialförråd listor och en brevlåda att lägga ifyllda listor i. På kansliet är det samma sak. Sedan skickar vi också ut mejl med påminnelser lite då och då. Vår kanslist ansvarar sedan för att knappa in alla listor idrott Online.

Trots att dem är bästa friidrottsklubben i Sverige  på att rapportera utbildningstimmar är Turebergs Friidrottsklubb inte helt nöjda.
”Vi satsar på att bli ännu bättre nästa år och kunna erbjuda våra ledare och föräldrar ännu mer utbildningar och de bästa inspiratörerna. En fungerande rapportering ger ett bidrag som har skapat en inspirerande och utvecklande stämning i vår förening”
 
 

Kontaktperson

Björn Lindén

Björn Lindén

a 010-476 53 35
e-post


Kontaktperson

Marie-Louise Dahlberg

Marie-Louise Dahlberg
föräldraledig
a
e-post


Kontaktperson

Frida Lindström

Frida Lindström

a 0702 013 049
e-postAvdelningar

Stipendier och fonder

Verksamhetsplan

Trygghet och säkerhet