Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 25 januari 2020

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Live: Just Pole Vault

JAN
25


     
     Se den internationella stavtävlingen Just Pole Vault live från Sätrahallen genom att klicka på spelaren ovan.
     Startlistor och tidsprogram hittar du här.

Live: Pallasspelen i Malmö

JAN
25


     
     Se Pallasspelen i Malmö live i spelaren ovan!
     Startlistor och tidsprogram hittar du här.
     /Gustav Orbring

Foto: Deca Text & Bild

Det får du inte missa i helgen

JAN
24

I helgen väntar Pallasspelen och Just Pole Vault som du kan se i Friidrottskanalen. Läs mer om det här.
     Utöver de tävlingarna arrangeras Göta Ungdomsspel i Karlstad, där Henrik Larsson säsongsdebuterar på 60 meter. Andra spännande starter är Kaiza Karlén och Erica Jarder i längd.
     
     David Nilsson springer halvmara i Osaka
     På fredagsmorgonen sprang en OS-jagande Hanna Lindholm maraton i Dubai. På söndag är det dags för nästa OS-satsande maratonlöpare att ta nästa steg på stigen mot Tokyo. David Nilsson inleder sin landsvägssäsong 2020 med ett halvmaratonlopp i Osaka. David har ju sprungit bra i Japan tidigare; i Aego 2018 satte han nytt svenskt rekord med 62:09 (ett rekord som tre månader senare sänktes av Napoleon Solomon till 61:07).
     Starten går redan 04:00 svensk tid, och ni kan se loppet via livestream på Youtube.
     /Gustav Orbring

Dubai: Hanna bröt

JAN
24

Med 21 grader och framförallt 74 % luftfuktighet vid starten i nattmörkret var betingelserna för snabba tider inte alls lika gynnsamma som de brukar vara i Dubai Marathon.
     Huddinges Hanna Lindholm gjorde ändå en satsning mot de OS-meriterande 2:28 som var hennes ambition med resan till Dubai. Hon höll nödvändig fart på den första halvan med 5 km-bitarna på 17:44 - 17:26 - 17:32 - 17:47.
     Men på den andra halvan började det gå allt tyngre (18:27 - 18:31 - 18:52) och därmed försvann alla möjligheter att prestera det Hanna åkt till Dubai för att göra.
     De mindre gynnsamma väderbetingelserna märktes också på tiderna framme i täten. Efter fyra år i följd med segertider under 2:04:30 vanns årets lopp på 2:06:15.
     / A. Lennart Julin

Se både Montler och Bengtsson i Friidrottskanalens sändningar i helgen.

Se både Montler och Bengtsson i Friidrottskanalens sändningar i helgen.
Foto: Deca Text & Bild

Över 17 timmar livesänd friidrott
i helgen på Friidrottskanalen.se

JAN
23

I helgen kan ni som vill njuta av friidrott luta er tillbaka och se drygt 17 timmar friidrott live på Friidrottskanalen.se. Vi sänder från två tävlingar; Pallasspelen nere i Malmö och den internationella stavtävlingen Just Pole Vault i Sätrahallen. Detta tack vare det nordiska samarbete vi har med bland annat Danmark, som står för produktionen av Pallasspelen.
     
     Montler inleder längdsäsongen
     Pallasspelen (25-26 januari) arrangeras av IK Pallas, Heleneholms IF, IK Finish och IFK Lund och 2019 var facit 2 213 starter fördelade på 1 063 deltagare från hela Sverige, Danmark med Färöarna och Norge. En riktigt stor inomhustävling alltså.
     Bland de större namnen får vi se Thobias Montler, som gör sin första längdtävling för säsongen. Dessutom gör Mikaela Meijer säsongsdebut. Tilde Johansson springer lite ovana grenen 60m, och nya Sverigesexan Max Hrelja möter bland annat Jonathan Holm på 60m häck. Friidrottskanalen sänder från 13:00 till 20:15 ungefär på lördagen, och 11:30 till 17:30 på söndagen.
     Gå till sändningen av Pallasspelen, dag 1.
     
     Världsettan Angelica till Just Pole Vault
     I Sätrahallen får vi se en nybliven världsetta i Angelica Bengtsson tävla mot internationellt motstånd i Just Pole Vault, som arrangeras av Täby IS. De största konkurrenterna är Wilma Murto (Finland), Xu Huiqin (Kina) och Saga Andersson (Finland).
     Angelica inledde ju säsongen strålande på hemmaplan i Växjö med 4.67, och lär säkerligen vara intresserad av inomhus-VM-kvalgränsen på 4.70.
     Friidrottskanalen sänder både herr- och damtävlingen, A- och B-poolen. Sändningen inleds 14:00 och 16:30 är det dags för Angelica och gänget att inleda sin hoppning.
     Sändningen kommenteras av Magnus Malmsborg och Kjell Isaksson som expertkommentator.
     Just Pole Vault-sändningen ser ni för 39 kr, och den kan ni köpa redan nu här.
     /Gustav Orbring

Vill din förening prenumerera på sin egen klubbstatistik?

JAN
24

Det nya resultat- och statistiksystemet växer sakta men säkert fram och kommer bl a möjliggöra djupare och fler typer av årsbästalistor. Föreningar kommer också få möjlighet att prenumerera på sin egen årsstatistik och om det informerar vi i Stockholm, Lund och Göteborg i mars.
     Så notera följande datum eller – ännu bättre – gå redan nu in och anmäl dig via länkarna nedan.
     • Stockholm tis 3 mars
     • Lund ons 4 mars
     • Göteborg tor 19 mars
     Vi vill också tipsa om den nya resultatlistemallen i Excel för mindre tävlingar som gäller sedan 14 januari och laddas ner på R&S-sidan. För att statistiksystemet ska fungera är det också viktigt att alla föreningar tillgängliggör sitt medlemsregister i IdrottOnline. Så här långt har 197 föreningar gjort det. Om din förening saknas på denna lista så gör integrationen så snart som möjligt. Det tar bara några minuter och steg-för-steg-beskrivning finns här.
     Mer info om statistiksystemet
     /Jonas Hedman

Både Ståhl och Duplantis har chans att vinna Jerringpriset på måndag.

Både Ståhl och Duplantis har chans att vinna Jerringpriset på måndag.
Foto: Deca Text & Bild

Jerringpriset: I morgon sista dagen
att rösta fram Duplantis och Ståhl

JAN
23

På måndag är det dags för Idrottsgalan i Globen. Då ska det årliga Jerringpriset för årets idrottsprestation 2019 delas ut av Radiosporten. Sedan tidigare stod det klart att elva nominerade har blivit åtta. Och bland de åtta finner vi Armand Duplantis (VM-silver i stav i Doha) och Daniel Ståhl (VM-guld i diskus i Doha).
     Omröstningen stänger i morgon fredag 15:00. Sedan startas den upp igen 20:00 när Idrottsgalan inleds, och vinnaren utropas 22:30.
     Ni kan alltså fortfarande rösta på Mondo och Daniel!
     Det gör ni genom följande:
     1. Webben: Klicka här för att komma dit.
     2. Ringa in:
     Nummer för att rösta på Ståhl: +469920908
     Nummer för att rösta på Mondo: tel:+469920901
     3. Via DUO-appen

     Ni hittar även alla omröstningsalternativ här.
     /Gustav Orbring

Stadion Marathon - ett kallt
maraton med varm atmosfär

JAN
22


     
     Varje år arrangeras hundratals lopp runtom i Sverige. Loppspektrat rymmer allt från jättearrangemanget Göteborgsvarvet med tusentals löpare, till små lopp som Jordgubbslunken i Kristinehamn för några få som letar efter nästa utmaning. Det är lopp med alla möjliga underlag och förutsättningar; Tjurruset som innebär lera och svåra hinder, eller ett maratonlopp uppe vid Kebnekaise. Eller varför inte 5-kilometerslopp som Vårruset?
     Svensk Friidrott kommer under 2020 uppmärksamma lite olika typer av lopp och arrangörer som varje år kämpar och sliter för att få ihop deltagare, drägliga banor, logistik o.s.v.
     
     En kombination av asfalt och bana
     Vi börjar redan vecka 3, närmare bestämt 18 januari. Då avgjordes Stadion Marathon vid Stockholms Stadion i Stockholm. Loppet arrangeras av Team Ultrasweden och Team Skavsåret.
     Stadion Marathon är ett utmärkt lopp för att testa formen tidigt på året, för att finna motivation till vårträningen. Det är helt enkelt bra med ett lopp tidigt på året för att hålla träningen igång.
     Mysig stämning erbjuds ute vid Stockholms Stadion, där några hundra löpare får sportdryck, frukt, nötter och annat på sin runda. Det går att välja mellan distanserna 10 kilometer, halvmaraton eller ett helt maraton.
     Loppet avgörs på en vändpunktsbana med flera varv. Vid varje varv springer man en runda utanför för Stadion samt ett varv inne på Stadions löparbanor vilket innebar att underlaget var både asfalt och bana.
     Vändpunktsbanan innebär att man hela tiden möter löper löpare oavsett vilken fart man håller, så man behöver aldrig känna att man är sist. Tidtagning gjordes med chips och vid målgång fick man en traditionell medalj.
     
     Tipsa om lopp!
     Ett bra sätt att hålla kontinuitet i sin träning är just att anmäla sig till ett eller flera lopp under året. Och varför inte prova lite olika lopp, under olika årstider, i olika miljöer, på olika underlag och olika distanser. Precis det kommer vi att göra under året! Att variation leder till motivation är sedan gammalt. Hitta ett lopp som passar just dig här.
     Vet du något lopp i Sveriges avlånga land som vi absolut inte får missa? Mejla jenny.sundqvist@friidrott.se
     //Löpande reporter Gustav Orbring och kamerakvinna Jenny Sundqvist

Spåret GP närmar sig:
Njut av höjdpunkterna från 2019

JAN
21


     
     Den 11 februari är det dags för årets första Folksam GP-tävling, när Spåret GP arrangeras i Sätrahallen. På 800m blir det en het duell mellan Andreas Kramer och polacken Adam Kszczot (EM-tvåan respektive EM-ettan utomhus 2018). Andra svenska stjärnor som kommer är Tilde Johansson (längd), Angelica Bengtsson (stav), Wictor Petersson (kula), Fanny Roos (kula) och Irene Ekelund (200m).
     Biljetter till Spåret GP hittar du här.
     /Gustav Orbring

Tävlingsfrågor i fokus för motionerna till årsmötet

JAN
21

Det är framförallt tävlingsfrågor som berörs i de 14 motioner som inkommit inför årsmötet i Uppsala. Tre av dessa innehåller förslag kring stafett-SM och de delar en målbild om ett större deltagande. Ta del av alla motioner här. Förbundsstyrelsen gjorde en första genomgång av motionerna vid styrelsemötet under den gångna helgen och arbetar nu med att ta fram yttranden.
     Diskuteras på Demokratitorget
     På årsmötet i Uppsala kommer motionerna att kunna diskuteras på Demokratitorget – det mässliknande forum som sedan några år är en stående del av årsmöteshelgen. Där ges möjlighet för motionärer och deltagare att prata igenom motionernas innehåll, allt för att öka förståelsen och göra beslutsfattandet så välgrundat som möjligt.
     Läs igenom, prata ihop er och säkra representationen
     Det är idag drygt två månader kvar till årsmötet och därför dags att läsa igenom motionerna och prata ihop sig i förening och distrikt. Vad anser vi om motionerna? Vad skulle förslagen innebära för oss? Vem/Vilka ger oss god representation på plats i Uppsala så att våra tankar kan framföras? Det kommer att bli ett viktigt och intressant årsmöte på många sätt, så missa inte chansen att göra era röster hörda.
     /Hillevi Thor

Thorkildsens tränare gästade
utvecklingsträffen i spjut i Växjö

Jiannis Smalios & Åsmund Martinsen

Jiannis Smalios & Åsmund Martinsen
Foto: Deca Text & Bild

JAN
21

I helgen arrangerade Prestationscentrum kast i Växjö en utvecklingsträff i spjut för två grupperingar, landslag och juniorer, tillsammans med sina tränare. Norske Åsmund Martinsen, tränare för dubble OS-guldmedaljören Andreas Thorkildsen, gästspelade som föreläsare och instruktör med både teoretiska och praktiska inslag. Ansvarig för landslagsgruppen var Kari Kiviniemi, och för juniorgruppen Anders Walther.
     Mycket av innehållet kretsade kring teknisk analys och utveckling, men även fysiska tester och screening genomfördes. Juniorgruppen fick sig till livs en del om träningsplanering, och även en föreläsning av Asdis Hjalmsdottir om hennes karriär.
     – Det var en späckad helg som jag tror ingöt mycket inspiration, energi och kunskap hos spjutgänget. Ansvariga och Åsmund Martinsen tillsammans med deltagarna bidrog alla till detta. Det är även en unik möjlighet att komma till Växjö och kasta spjut fullt ut i Tipshallen vilket är värdefullt inte minst för att se hur man ligger till den här årstiden, säger grengruppsansvarige Anders Axlid.
     /Gustav Orbring

USA: Ellen 1.85 – Hanna 9:09

Ni minns väl Ellens JEM-brons 2015?
<br/>Nu toppar hon årsbästa med sina 1.85!

Ni minns väl Ellens JEM-brons 2015?
Nu toppar hon årsbästa med sina 1.85!
Foto: Deca Text & Bild

JAN
20

Det är inte bara här hemma som innesäsongen varvarade upp på allvar den gångna helgen utan samma gällde för universitets- och skolfriidrotten i USA. I år är det ett 30-tal svenskar som berörs och det är inte bara Lisa Gunnarsson som fått en bra start på 2020.
     Äntligen!
     Till den kategorin hör t ex även Ullevis Ellen Ekholm som i lördags vid tävlingar i College Station (Texas) hoppade felfritt ända upp t o m 1.85. Man kan gissa att Ellen i alla fall tänkte ett ”Äntligen!” eftersom det tidigare perset 1.83 var nästan 4½ år gammalt.
     Det härstammade nämligen från JEM i Eskilstuna i juli 2015 då hon – genom att just ”när det gällde” förbättra sig med 3 cm – tog en då högst otippad bronsmedalj. Sedan dess har Ellen – som nu är inne på sitt fjärde år vid University of Kentucky – tangerat det perset tre gånger och samlat på sig ytterligare 16 tävlingar där hon stannat på 1.80-1.82!
     Hanna 3000m-löparen!
     Nytt pers också för Turebergs Hanna Hermansson, som vid tävlingar i Seattle sprang 3000m på 9:09.91. Att det blev pers var kanske inte så märkvärdigt – Hannas enda tidigare lopp på distansen var 9:56 i en klubbmatch i september – men tiden är så pass bra (ca två sekunder från topp-10 genom tiderna) att den signalerar förutsättningar för att på sikt flytta fokus mot distanser bortom 800m/1500m.
     Isabelle tillbaka på löparbanan
     I samma tävling i Seattle gjorde Hässelbys Isabelle Brauer sitt första banlopp sedan 2017. Isabelle vars styrka är ”riktig långdistans” gick ned till 3000m och kunde glädjas åt att tiden i comebacken (9:37.10) faktiskt var hennes bästa någonsin på sträckan.
     Vinterns USA-resultatbörs så här långt
     / A. Lennart Julin

Aldrig tidigare har Angelica Bengtsson varit felfri över 4.67 i årsdebuten.

Aldrig tidigare har Angelica Bengtsson varit felfri över 4.67 i årsdebuten.
Foto: Deca Text & Bild

Världsårsbästa av Angelica

JAN
19

Svenska rekordhållerskan och VM-sexan Angelica Bengtsson gjorde sin näst bästa årsdebut när hon i hemmahallen i Växjö på söndagen flög över 4.67. Det kanske mest positiva var att hon var felfri så långt sedan hon tagit fyra höjder i första försöket. 4.75 – fem centimeter över IVM-kvalgränsen – blev för högt även om det inte var mycket som fattades.
     Nästa tävling för Angelica är Just Pole Vault i Sätra på lördag som sänds i Friidrottskanalen. Och den 22-23 februari tävlar hon i inne-SM i Växjö.
     /Jonas Hedman

Max Hrelja gjorde karriärens två snabbaste lopp på 60 m häck inom loppet av några timmar.

Max Hrelja gjorde karriärens två snabbaste lopp på 60 m häck inom loppet av några timmar.
Foto: Deca Text & Bild

Max Hrelja sexa genom tiderna

JAN
19

Tredje tävlingsdagen av Quality Hotel Games i Växjö resulterade i ett fint lyft för MAI:s Max Hrelja som inledde med tangerad personliga rekord 7.82 på 60 m häck. I ett extralopp en stund senare rann han ifrån till 7.76 vilket bara var sex hundradelar från IVM-kvalgränsen. Det innebar också att han tog sig in på topp-10-listan genom tiderna där han nu är delad sexa med förre svenska rekordhållaren Claes Albihn. Till fjärdeplatsen – som innehas av Alexander Brorsson – fattas nu bara fyra hundradelar. Alexander blev för övrigt tvåa på 7.99 och trea i extraloppet på 8.03 där Filip Björklund var före på persnära 8.00.
     I höjd tog Wilskes Simon Wiklund 2.13 och hade bra försök på personliga rekordhöjden 2.17. 15-årige Melwin Lycke Holm slutade tvåa på inneperset 2.05.
     På 60 m häck följde Tilde Johansson upp sina 6.25 i längd från lördagen med seger på 8.38. Amanda Holmberg tvåa på 8.53 efter persnära 8.47 i försöken. Man noterar också Ullevis Mari Klaup-McColl som i försöken förbättrade ett tre år gammalt personligt rekord med en tiondel till 8.57.
     
     Härlig kulduell av Jesper och Gabriel
     På Täby Vinterspel i Sätra gjorde Spårvägens Jesper Arbinge och Hässelbys Gabriel Heen säsongsdebut i kula och visade direkt att det kan bli en rolig vinter. De bjöd på en härlig kamp om segern som innehöll fem respektive tre stötar över 18 meter.
     Gabriel var över sitt totalpers från i somras (18.17) i tre av fyra godkända stötar med 18.21 och 2x18.35 och var till slut bara åtta centimeter bakom Jesper. Denne satte med 18.43 nytt personbästa inomhus och var bara 33 centimeter från totalperset från Finnkampen.
     På 60 m häck var Tyresös Katharina Gråman snabbast av alla med 8.54 som segrare i B-finalen som innebar debut på seniorhäckarna. Därmed fullföljde hon en helg som innehöll fyra grenstarter, fyra segrar och lika många pers. De tidigare var 5.90 i längd och 7.58 på 60 m från lördagen och 25.22 på 200 m från söndagen.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Snabba 60 m-tider i Växjö och Sätra

Filippa Sivnert.

Filippa Sivnert.
Foto: Deca Text & Bild

JAN
19

Det noterades en rad bra sprinttider under lördagen med flera personliga rekord. På kvinnliga 60 meter har MAI:s ännu inte 19 år fyllda Filippa Sivnert hittat en ny nivå den här vintern och efter att förra helgen ha förbättrat sig till 7.59 i Lund kapade hon nu ytterligare 15 hundradelar i Växjö. Först 7.52 i försöken och sedan 7.44 som segrare i A-finalen tre hundradelar före Danmarks Louise Østergård.
     Tiden gör Filippa till trea genom tiderna i Sverige i F19. Före sig har hon bara Irene Ekelund (7.26 2015) och Linda Haglund (7.33 1974).
     Fort gick det också för ett år äldre Julia Henriksson från Helsingborg som slutade trea på 7.65 efter att dagen före haft den fjärde bästa tiden på 200 m med 24.65. Det var en sänkning av totalperset från i somras med över sekunden.
     I Sätra var Täbys Maja Almgren snabbast med 7.57 (0.07 från fjolårsperset) medan Tyresös Katharina Gråman filade ner sitt veckogamla pers med fyra hundradelar till 7.58 som vinnare i F17-finalen.
     
     Pers av Thobias Montler
     På manliga 60 m i Växjö var MAI:s Max Hrelja snabbast i försöken med 6.84 som bara var två hundradelar från fjolårsperset. Han avstod sedan finalen som Thobias Montler vann på 6.85 – personbästa med två hundradelar.
     P17-finalen blev riktigt spännande och slutade med pers för både Eslövs Edvin Assarsson och Örgrytes Alex Apelgrim. Och det var överraskande Alex som vann med en hundradel på 7.01.
     /Jonas Hedman

Direkt in som tvåa i världsstatistiken i första tävlingen på elva månader.

Direkt in som tvåa i världsstatistiken i första tävlingen på elva månader.
Foto: Deca Text & Bild

Lysande återkomst av Khaddi

JAN
19

Elva månader efter korsbandsskadan på Nordenkampen i norska Bærum gjorde Ullevis svenska rekordhållerska Khaddi Sagnia på lördagen comeback i längd. Och vilken återkomst! På Quality Hotel Games i Växjö hade hon 6.48 i andra, 6.59 i fjärde och 6.67 i femte. Det innebar att hon gick in som tvåa på årets världsbästalista bakom brittiskan Lorraine Ugen som hoppade 6.74 i USA natten till lördagen.
     Khaddis 6.67 är bara åtta centimeter från IVM-kvalgränsen och 15 från World Athletics (tid. IAAF) nomineringsgräns till OS. Khaddis personbästa är 6.92 från vintern 2018 som också är svenskt inomhusrekord som hon delar tillsammans Carolina Klüft.
     Bland de som gjorde årsdebut i Växjö märks också VM-deltagaren och JEM-silvermedaljören Tilde Johansson som slutade tvåa i längd på 6.25.
     /Jonas Hedman

USA: Lisa 4.50 som vinnare i Reno

JAN
18

Lisa Gunnarsson följde upp förra veckans 4.45 i första tävlingen på åtta månader med att i natt svensk tid klara 4.50 vid stavfestivalen i Reno (Nevada).
     Och det innebar inte bara ett snäpp uppåt resultatmässigt eftersom det gav henne segern i den tuffa kvinnliga A-poolen där hon mötte sju konkurrenter som alla i fjol hoppade 4.56 eller bättre.
     Lisa behövde tre försök på 4.30 men fortsatte sedan med både 4.40 och 4.50 i första vilket säkrade segern. Hon testade sedan 4.60 som skulle ha inneburit nytt innepers och tangerat totalpers! Det visade sig litet för svårt - den här dagen.
     PS. Som framgår av bilden gav hennes 4.45 förra veckan utmärkelsen "Veckans hoppare/kastare" i "Southeastern Conference", den i särklass starkaste gruppen i USA:s universitetsfriidrott.
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 18.1 - 25.1

Live: Just Pole Vault
Se den internationella stavtävlingen Just Pole...

Live: Pallasspelen i Malmö
Se Pallasspelen i Malmö live i spelaren ovan! ...

Det får du inte missa i helgen
I helgen väntar Pallasspelen och Just Pole Vault s...

Dubai: Hanna bröt
Med 21 grader och framförallt 74 % luftfuktighet v...

Över 17 timmar livesänd friidrott
i helgen på Friidrottskanalen.se

I helgen kan ni som vill njuta av friidrott luta e...

Vill din förening prenumerera på sin egen klubbstatistik?
Det nya resultat- och statistiksystemet växer sakt...

Jerringpriset: I morgon sista dagen
att rösta fram Duplantis och Ståhl

På måndag är det dags för Idrottsgalan i Globen. D...

Stadion Marathon - ett kallt
maraton med varm atmosfär

Varje år arrangeras hundratals lopp runtom i S...

Spåret GP närmar sig:
Njut av höjdpunkterna från 2019

Den 11 februari är det dags för årets första F...

Tävlingsfrågor i fokus för motionerna till årsmötet
Det är framförallt tävlingsfrågor som berörs i de ...

Thorkildsens tränare gästade
utvecklingsträffen i spjut i Växjö

I helgen arrangerade Prestationscentrum kast i Väx...

USA: Ellen 1.85 – Hanna 9:09
Det är inte bara här hemma som innesäsongen varvar...

Världsårsbästa av Angelica
Svenska rekordhållerskan och VM-sexan Angelica Ben...

Max Hrelja sexa genom tiderna
Tredje tävlingsdagen av Quality Hotel Games i Växj...

Snabba 60 m-tider i Växjö och Sätra
Det noterades en rad bra sprinttider under lördage...

Lysande återkomst av Khaddi
Elva månader efter korsbandsskadan på Nordenkampen...

USA: Lisa 4.50 som vinnare i Reno
Lisa Gunnarsson följde upp förra veckans 4.45 i fö...

Förra veckan
Veckan 11.1 - 18.1

USA: Lisa 4.50 som vinnare i Reno
Comeback för Khaddi Sagnia i Växjö:
”Jag har saknat att stå på banan”

Inkomna nomineringar:
"Omval" vanligaste ordet

Den nya resultatmallen är på plats
Positiva besked från Sydafrika:
”Ett väldigt bra läger hittills”

Lindholm uppmärksammas i Dubai
- siktar på OS-plats den 24 januari

Så sänder Friidrottskanalen inne -20
11 nya förbundsdomare klara
Namn i helgen:
David, Rebecca och Bianca

Två veckor sedan
Veckan 4.1 - 11.1

USA: Lisa 4.45 i comebacken!
Inomhussäsongen drar igång
Nomineringar och motioner till FÅM
Friidrottens tredje ”Årets”-titel!
Huddinge AIS testade Kids’ Athletics:
”Blev en succé”

Flera svenska stjärnor till Spåret GP
Robel & David terräng-7:or i Europa
Robel springer terräng i Italien
Månadens i november: Sanna