Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Onsdag 18 september 2019

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Det var på Bauhaus-galan 2018 som Mondo vann sin första Diamond League-seger. Den 24 maj nästa år är han tillbaka på Stockholms Stadion.

Det var på Bauhaus-galan 2018 som Mondo vann sin första Diamond League-seger. Den 24 maj nästa år är han tillbaka på Stockholms Stadion.
Foto: Deca Text & Bild

”Vi är väldigt glada att BAUHAUS-galan lever vidare minst fem år till”

SEP
17

I mer än ett halvt sekel har vi haft en friidrottsgala i världsklass på Stockholms Stadion och nyligen blev det klart att titelsponsorn Bauhaus och arrangören Stadionklubbarna är överens om en fortsatt satsning på förstklassig friidrott och publikfest. Det handlar om ett femårsavtal som löper 2020–2024.
     – Bauhaus-galan är vår största och viktigaste internationella friidrottsgala och vi är glada att Bauhaus förstärker sitt stora och långsiktiga samarbete. Galan betyder mycket för svensk friidrott på flera olika plan, inte minst möjligheten att se världens bästa friidrottare live, säger Jan Larsson som är marknadschef på Svensk Friidrott.
     Även Bauhaus marknadsdirektör Johan Saxne ser fram mot ett fortsatt samarbete.
     – Det är en stor ära för oss på Bauhaus att fortsätta bygga svensk idrott i allmänhet och svensk friidrott i synnerhet, säger Johan.
     
     Mondo redan klar
     Datumet för Bauhaus-galan 2020 är söndag 24 maj och redan nu är det klart att Armand ”Mondo” Duplantis tävlar på Stockholms Stadion då. Det var på just Bauhaus-galan som Mondo 2018 vann sin första Diamond League-seger efter en riktigt spännande fight med världsmästaren Sam Kendricks.
     /Jonas Hedman

SM-pokalen: Rafflande avslutning väntar i terräng-SM

SEP
17

Efter JSM-USM-mångkampen i Varberg leder Malmö AI alltjämt kampen om att bli bästa SM-klubb 2019. De samlade ihop åtta poäng mot nio för sammanlagda tvåan Hässelby som alltså plockade in lite men ändå är 30.5 efter. Trean Spårvägen tog inga poäng den gångna helgen men behåller tredjeplatsen ytterligare 29 p efter.
     Inför avslutande terräng-SM i Umeå om en knapp månad är det alltså fördel MAI men det är långt ifrån avgjort. I fjolårets terräng-SM på Öland tog MAI 3 poäng, Hässelby 35 och Spårvägen 54 så det ser ut att bli två spännande dagar på Mariehemsängarna i Västerbottens residensstad den 12–13 oktober.
     Aktuell ställning SM-pokalen – alla 156 klubbarna
     Ymer bästa förening på JSM-USM i mångkamp
     /Jonas Hedman

Dubbelseger i F17-sjukampen tack vare fr v Ebba Åhman, silver, och Sophie Reid, guld, bidrog till att IK Ymer blev bästa klubb i Varberg.

Dubbelseger i F17-sjukampen tack vare fr v Ebba Åhman, silver, och Sophie Reid, guld, bidrog till att IK Ymer blev bästa klubb i Varberg.
Foto: Deca Text & Bild

Ymer bäst i JSM-USM mångkamp

SEP
17

Tio klasser hade sina mångkampsmästerskap i Varberg i helgen och flest poäng räknat på de sex främsta samlade IK Ymer med 12.5. Detta fördelat på fem aktiva som tog tre medaljer – guld för Sophie Reid i F17 där Ebba Åhman tog silver samt andraplats i M22 genom Simon Larsson som gjorde sin första tiokamp med seniorredskap. Näst mest poäng tog Hässelby följt av Örgryte, MAI, Falun, Lidköping och Valbo.
     I SM-pokalen avancerade Ymer från 17:e till 14:e plats och har nu 101.5 poäng – 28 fler än i fjol.
     Ymers poängplockare på JSM-USM i mångkamp
     Totalt tog 32 föreningar poäng i Varberg
     Aktuell ställning SM-pokalen
     /Jonas Hedman

Anmäl dig till löptränarkursen i GBG

Suldan Hassan en av föreläsarna

Suldan Hassan en av föreläsarna
Foto: Deca Text & Bild

SEP
16

Vill du ha kunskap och inspiration för att utvecklas i din tränarroll och ta nästa steg med de aktiva mot att prestera på en högre nivå? Löptränarkursen genomförs av Svensk Friidrott och är för dig som vill vidareutbilda dig och få mer djupgående kunskaper i träningsplanering, formtoppning - prestera bäst när det gäller, alternativ träning, helt enkelt löpning i teori och praktik. Kursen hålls i Friidrottens Hus i Göteborg helgen 18-20 oktober 2019.
     Föreläsare på kursen är bl.a. Daniel Cortobius, Suldan Hassan, Sonja Roxner, Linda Berntsson, Oskar Käck, Sverker Nilsson.
     För att gå kursen krävs det att man tidigare har gått Löpledarkursen, Löpträningsutbildningen steg 1. I undantagsfall kan andra meriter räcka, som till exempel att man själv varit aktiv på hög nivå.
     Sista anmälningsdag är fredag 27 september!
     Till anmälan
     /Jenny Sundqvist

Det var gott om orange tröjor med 08fri. på högt upp i resultatlistorna på Svealandsmästerskapen i Västerås. Foto: Fredrik Enander

Det var gott om orange tröjor med 08fri. på högt upp i resultatlistorna på Svealandsmästerskapen i Västerås. Foto: Fredrik Enander

Seger för Stockholm på Arosvallen

SEP
16

Säsongens tredje regionmästerskap för 13–14-åringar var Svealandsmästerskapen som genomfördes i Västerås den gångna helgen med Stockholm som segrare i distriktstävlingen. Detta efter en klar förstaplats poängmässigt med trippelsegrar i P14 80 m häck och stafetterna i P14 och F13. Uppland var i likhet med de senaste åren ohotad tvåa medan det i kampen om tredjeplatsen skilde blott sex poäng mellan Västmanland och Värmland.
     Svealandsmästerskapen 13–14 år: 1) Stockholm 1942 p; 2) Uppland 1535; 3) Västmanland 1108; 4) Värmland 1102; 5) Södermanland 664.5; 6) Närke 573; 7) Gästrikland 566; 8) Dalarna 482; 9) Gotland 171.
     Resultat
     • Lördag
     • Söndag
     /Jonas Hedman

Hanna Lindholm har nu bara Sara Lahti, Isabellah Andersson, Evy Palm och Midde Hamrin före sig i halvmaratonstatistiken.

Hanna Lindholm har nu bara Sara Lahti, Isabellah Andersson, Evy Palm och Midde Hamrin före sig i halvmaratonstatistiken.
Foto: Deca Text & Bild

Lysande halvmara av Hanna
– femma genom tiderna

SEP
16

Det var många svenskar som utnyttjade den platta och snabba banan i Köpenhamn halvmaraton på söndagen vilket resulterade i en rad personliga rekord trots blåst. Bästa svenska var Huddinges Hanna Lindholm som nådde målet som 18:e tjej på 1:11:57 och därmed gick in som femma genom tiderna i Sverige. Hon förbättrade sitt sju månader gamla personliga rekord med 41 sekunder efter en offensiv satsning med 33:37 på första milen vilket var tre sekunder snabbare än då hon för tre veckor sedan vann Finnkampen på 10 000 m bana. Andra milen gick på 34:40 sedan 5 km-avsnitten avverkats på 16:45, 16:53, 17:07 och 17:33.
     Sju svenskor sprang under 1:20 och fem av dem satte personliga rekord. Förutom Hanna även Roslagens Carolina Wikström som förbättrade sig med en dryg minut till 1:15:49, Huddinges Camilla Elofsson sänkte sitt pers med nära fem minuter till 1:16:31 och Örgrytes Johanna Larsson kapade med 1:16:47 drygt 1.5 minut på sin bästa tid. Studenternas Johanna Salminen har satt personbästa på alla distanser i år och förbättrade sig nu med nästan tre minuter till 1:18:37.
     
     Världsrekord
     Snabbast av alla på Köpenhamns gator var Kenyas trefaldige världsmästare på distansen, Geoffrey Kamworor, som med 58:01 förbättrade världsrekordet med 17 sekunder. Bakom honom gjorde David Nilsson sin andra halvmara på en vecka och blev med 1:03:48 21:a, bara 18 sekunder från årsbästat. Totalt gjorde elva svenskar under 1:10 av vilka åtta satte personliga rekord. Bland dem märks Romas Fred Grönwall som med 1:07:22 förbättrade Joakim Ronstens 32 år gamla distriktsrekord för Gotland med en dryg minut.
     
     Bästa toppbredden genom tiderna
     Så här långt i år har sex svenskar gjort under 1:04 och elva kvinnor under 1:17 vilket är bästa facit genom tiderna på herrsidan och det tangerat bästa på damsidan. 1986 var det lika många då Midde Hamrin toppade statistiken på 1:11:41 som är hennes personliga rekord och placerar henne fyra på den svenska genom-tiderna-listan.
     Resultatbörsen
     /Jonas Hedman

Strålande sjukampsdebut med seniorredskap för MAI:s Angel Richmore som vann F19-guldet efter jättepers i spjut.

Strålande sjukampsdebut med seniorredskap för MAI:s Angel Richmore som vann F19-guldet efter jättepers i spjut.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Första mångkampsguldet
för Angel Richmore

SEP
15

Andra dagen av JSM-USM i mångkamp i Varberg inleddes med ett kort skyfall just innan tävlingarna började klockan nio men sedan var det uppehåll hela dagen med undantag för några korta skurar på förmiddagen.
     – Det var svalare än på lördagen, 13–14 grader, och hård, byig vind som bl a gjorde att ribban blåste ner flera gånger i höjd och stav. Det var svårhoppat i stav där flera av säkerhetsskäl hoppade med kort ansats, säger landslagsledaren Ulrik Mattisson.
     I F19 ledde Hässelbys Klara Rådbo med 82 poäng inför söndagens tre avslutande grenar. Skadekänning gjorde att hon nöjde sig med ett hopp i längd och när MAI:s Angel Richmore med 5.46 hoppade dryga halvmetern längre så tog hon ledningen sammanlagt med 71 poäng. I spjut förvånade Klara sig själv och alla andra med att förbättra sitt personliga rekord med en halvmeter till 41.57.
     Det är inte lätt att träffa rätt i spjut i hård blåst men det lyckades även Angel med. Hennes 44.79 innebar pers med över 2.5 meter och därmed var guldet i praktiken klart sedan båda kommit i mål inom en sekund. Angel landade på 5.173 poäng i sjukampsdebuten med seniorredskap vilket innebar en segermarginal på 123 poäng och hela den skillnaden fanns i längd.
     Angel tog USM-brons i sjukamp i fjol och vann JSM-guld i längd i Göteborg för en månad sedan. Nu kom första mångkampsguldet.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Valbos Philip Stömne vann P19-tiokampen i Varberg i stor stil där jämnheten fällde avgörandet.

Valbos Philip Stömne vann P19-tiokampen i Varberg i stor stil där jämnheten fällde avgörandet.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Philip Stömne höll undan

SEP
15

I P19-tiokampen i Varberg startade Valbos Philip Stömne söndagen med en trehundrapoängsledning och den var intakt när dagen summerades. 6.759 poäng var bara tolv färre än då han blev JNM-femma i Uppsala i juni då det blåste friska vindar på 100 m, häck och längd så detta var prestationsmässigt en bättre insats.
     Bakom honom gjorde Märstas Simon Thor en bra andradag där 41.13 i diskus, 4.74 i stav och 57.91 i spjut gav mycket plus på konkurrenterna och räckte till silver. Bronset tog precis som i vintras Hovslätts Teodor Sobczyk.
     
     Andreas försvarade titeln
     M22-titeln stod mellan Faluns rutinerade Andreas Gustafsson och Ymers höjdhoppare Simon Larsson som gjorde sin första mångkamp sedan USM-silvret i P16 för fem år sedan.
     Simon ledde med 14 poäng efter första dagen, tappade den efter häcken men återtog ledningen i diskus innan Andreas avgjorde i stav.
     Med 4.04 i den svåra vinden hoppade han en halvmetern högre än Simon och kastade sedan nio metr längre i spjut (53.33). Då hjälpte det inte att Simon var 18 sekunder snabbare på 1500 m – Andreas vann ändå med 154 p på 6.587. För Simon slutade mångkampsdebuten med seniorredskap på 6.433 medan bronset gick till Örgrytes Samuel Wiik.
     Andreas försvarade M22-titeln från i fjol i vad som var hans sista tävling som junior. Han har nyligen flyttat från Falun till Uppsala för studier och kommer också att byta till Upsala IF till nästa år.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Prispallen i F16 med vinnaren Ebba Hedberg i mitten, t v tvåan Laura Fodor och trean Frida Hjorth.

Prispallen i F16 med vinnaren Ebba Hedberg i mitten, t v tvåan Laura Fodor och trean Frida Hjorth.
Foto: Deca Text & Bild

USM: Ebba dagens överraskning

SEP
15

F16-sjukampen i Varberg var riktigt jämn efter första dagen där det skilde mindre än 150 poäng mellan de åtta främsta. Avgörandet kom i näst sista grenen spjut där Kvarnsvedens Ebba Hedberg fick på en härlig träff i blåsten. 40.37 med 500 g-redskapet var pers med hela 4.5 meter och gav massor med pluspoäng.
     Snabbast på avslutande 800 m var Hässelbys Laura Fodor som med 2:35.47 gick från femte till andra plats i sammandraget medan Ebba med 2:45.32 tog guldet med betryggande 163 poäng. Det var mycket som hände på andra varvet. Säters Frida Hjort gick ut offensivt, tappade på slutet men lyckades ändå fixa bronset med en enda poängs marginal till Täbys Alma Flygt. Hon hade i sin tur blott fem poäng till godo på femman Justina Esangbedo från Kvarnsveden.
     Ebba Hedberg har tidigare huvudsakligen spelat handboll och har en fjärdeplats i höjd från årets USM som tidigare bästa merit. Hon har nyligen börjat på Friidrottsgymnasiet i Falun så förutsättningarna för fortsatt utveckling är utmärkta.
     
     Jättepers av Sophie
     I F17-sjukampen fick ledarinnan Sophie Reid från Ymer på en härlig träff i spjut då 500 g-redskapet flög hela 47.12 – personbästa med över fyra meter och upp i topp i årsstatistiken. Spjutresultatet gav hela 804 poäng och när hon sedan hade tredje bästa tiden på 800 meter skrevs segerresultatet till 5.321. Därmed förbättrades det personliga rekordet från UNM i Uppsala med hela 231 poäng.
     Sophie satte tre personliga rekord – 26.63 på 200 m, 15.15 i kula och 47.12 i spjut och gjorde sina hittills bästa resultat i häck och längd där det dock var för stark medvind. Guldet var hennes tredje raka i mångkamp inklusive femkampssegern i vintras.
     Klubbkamraten Ebba Åhman tog silvret medan kampen om bronset blev stenhård. Där lyckades Upsalas Tiffanie Magnusson hålla undan i sammandraget på avslutande 800 m trots att Umedalens Pernilla Norgren var 16 sekunder snabbare. Blott 14 poäng skilde.
     
     Ny seger för Linnéa
     I F15-sexkampen drygade Färjestadens Linnéa Svanhall ut 75-poängsledningen och vann med 135 p. Det innebar andra raka mångkampstiteln efter femkampsguldet i vintras. Silvret till Skruvs Jonny Lundgren och bronset till Åhus Sydney Karström.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Första K22-guldet för Amanda Holmberg som vunnit JSM en gång tidigare – 400 m häck i F19 för två år sedan.

Första K22-guldet för Amanda Holmberg som vunnit JSM en gång tidigare – 400 m häck i F19 för två år sedan.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Första titeln för Amanda

SEP
15

I K22-sjukampen gjorde Lidköpings Amanda Holmberg inga misstag andra dagen och drygade ut ledningen. Hon var helt överlägsen och 5.295 poäng innebar nästpers och bara 140 p från det personliga rekordet från SM för en månad sedan. Guldet är hennes första i mångkamp.
     Silvret tog Linköpings Jenny Lestander som bara var 20 poäng före trean Emilia Stenström från Huddinge.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Topptrion i P17-tiokampen med fr v tvåan Johannes Jansson, Östhammar, vinnaren Robin Isaksson, Lidingö, och trean Edvin Månsson, Växjö.

Topptrion i P17-tiokampen med fr v tvåan Johannes Jansson, Östhammar, vinnaren Robin Isaksson, Lidingö, och trean Edvin Månsson, Växjö.
Foto: Deca Text & Bild

USM: Suverän P17-seger för Robin

SEP
15

IFK Lidingös Robin Isaksson har haft problem med en fot vilket gjort att han inte fått ut max i höjd. Så var det även denna gång men i övrigt gjorde han en solid serie med sju grensegrar där han avslutade med 2:52 på 1000 m. Det innebar 6.721 poäng och en överlägsen seger.
     Silvret tog Östhammars Johannes Jansson medan bronset gick till Växjös Edvin Månsson.
     Överlägsen var även P16-segraren Elliot Duvert från Tureberg som med 6.781 poäng samlade ihop 423 fler än tvåan. Detta efter bl a 12.49 i kula och utmärkta 1.95 i höjd, men då ska man veta att Elliot denna sommar förbättrat sig med hela nio centimeter till 2.04.
     IF Götas Oliver Ellström tog silvret medan Brommas Malte Fuchs Edberg höll undan på avslutande 1000 m och klarade bronset bara 31 poäng före Alundas Viktor Rydåker.
     I P15-sexkampen ledde Hässelbys Linus Jonsson efter första dagen trots att han blev utan resultat i stav. Några misstag gjorde han inte under söndagen och vann med knappt hundra poäng före Halmstads Isac Svensson medan bronset togs av Hässelbys Elias Boman.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Följ JSM-USM i mångkamp

SEP
15

Påskbergsvallen i Varberg är platsen för årets JSM-USM i mångkamp för åldrarna 15–22 år. Söndagens tävlingar pågår 9.00–18.30. Följ de tio klasserna via arrangerande Varbergs GIF:s resultatsida.
     • Live-resultaten
     • Mer om JSM-USM mångkamp
     • Arrangörens hemsida
     /Jonas Hedman

Amanda Holmberg satte tre personliga rekord första dagen av K22-sjukampen.

Amanda Holmberg satte tre personliga rekord första dagen av K22-sjukampen.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Utmärkt start för Amanda

SEP
14

Lidköpings Amanda Holmberg fick en strålande start på K22-sjukampen på Påskbergsvallen i Varberg genom att sätta personligt rekord i tre av fyra grenar första dagen. Hon inledde med att fila bort fem hundradelar på 100 häckperset till 14.06, fortsatte med 1.62 i höjd, förbättrade sig med 32 centimeter i kula till 11.99 och avslutade med 25.41 på 200 m. Sistnämnda tid är 0.23 bättre än hennes bästa godkända (hon hade 25.40 i okänd vind på SM i Karlstad).
     Efter första dagen leder hon med över fyrahundra poäng och kan när alla summeras på söndag eftermiddag mycket väl ha nått en poäng som överträffar det månadsgamla perset på 5.435.
     
     Angel skuggar Klara
     I F19-sjukampen gjorde U20-EM-tian Klara Rådbo från Hässelby en stabil förstadag och leder med 82 poäng före överraskningen Angel Richmore. HMAI-tjejen gjorde sitt hittills bästa lopp på 100 m häck (14.92w) och satte pers i både höjd (1.65) och kula (12.47).
     Resultaten
     /Jonas Hedman

2.01 i höjd var en starkt bidragande orsak till att Ymers Simon Larsson leder M22-tiokampen efter första dagen.

2.01 i höjd var en starkt bidragande orsak till att Ymers Simon Larsson leder M22-tiokampen efter första dagen.
Foto: Deca Text & Bild

JSM: Jämnt mellan Andreas och Simon

SEP
14

JSM-USM i mångkamp i Varberg bjöd på sol, blåst och 15-16 grader inledningsdagen vilket var helt okej förhållanden även om vinden kändes för tjejerna på 200 meter.
     I M22 stördes favoriten Andreas Gustafsson av en förkylning tidigare i veckan vilket gjorde att han inte nådde upp till sin normala nivå. Det resulterade i att han låg nästan helt lika med Ymers Simon Larsson i sammandraget under senare delen av lördagen.
     Detta efter att Simon satt årsbästa i höjd med 2.01 (två centimeter från pers) och gått 15 centimeter plus på Andreas. Simon var sedan fyra tiondelar snabbare på avslutande 400 m och leder därmed med 14 poäng halvvägs.
     
     Philip på väg mot seger
     I P19-tiokampen har Valbos Philip Stömne skaffat sig en drygt trehundra poäng stor ledning efter att ha varit nära sina personliga rekord i alla fem delgrenarna. Tvåa ligger Hovslätts Teodor Sobczyk på 3.199 p med vilket han är 69 före trean Jonatan Håkansson från Hammarby.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Sophie Reid överträffade drömgräns i USM-sjukampen i F17.

Sophie Reid överträffade drömgräns i USM-sjukampen i F17.
Foto: Deca Text & Bild

USM: Härlig träff i kula av Sophie

SEP
14

I F17-sjukampen leder UNM-sjuan Sophie Reid från Ymer stort före klubbkamraten Ebba Åhman efter första dagen. Detta efter en härlig träff i kula där hon med 15.15 förbättrade perset med nära halvmetern och nu är tvåa i Sverige-statistiken. Lägg till det 14.49w på 100 m häck i aningen för stark medvind och 26.63 på 200 m som är hennes hittills snabbaste lopp.
     I F16-sjukampen skiljer bara åtta poäng mellan Täbys Alma Flygt och Faluns Alma Uhlin och sedan är det ett hopp på drygt sjuttio poäng till trean Clara Fallenius från Hässelby. Avståndet mellan trean och sjuan är blott 83 poäng så det kan bli en spännande medaljkamp under söndagen.
     
     Dubbla pers för Linnéa
     I F15-sexkampen har Färjestadens Linnéa Svanhall skaffat sig en 75 poäng stor ledning efter bl a 1.65 i höjd (utepers med en centimeter) och 10.95 i kula (pers med en halvmeter). Tvåa ligger Skruvs Jonna Lundgren och trea Åhus Sydney Karström.
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Elliot Duvert förbättrade sitt personliga rekord i diskus med hela fyra meter och leder P16-tiokampen.

Elliot Duvert förbättrade sitt personliga rekord i diskus med hela fyra meter och leder P16-tiokampen.
Foto: Deca Text & Bild

USM: Lysande inledning av Elliot

SEP
14

Suverän ledare i P16-tiokampen i Varberg är Turebergs Elliot Duvert som fick en flygande start med 14.78 på 110 m häck som var hans första lopp under 15 sekunder även om det blåste +3.5. Det följdes av 41.24 i diskus – pers med fyra meter – och i sammandraget är han 336 poäng före UNM-sexan Oliver Ellström från IF Göta Karlstad.
     I P17 leder Lidingös Robin Isaksson som efter bl a personliga rekordet 3.94 i stav har ett försprång på hela 487 p efter en stabil förstadag.
     
     Linus leder trots noll poäng i stav
     I P15-klassens åttakamp leder Hässelbys Linus Jonsson med 90 poäng efter de inledande fyra grenarna trots att han nollade i stav. Detta efter en i övrigt utmärkt dag med 11.35w på 80 m häck (0.03 från pers), 45.29 i diskus (personligt rekord) och 49.02 i spjut (bara dryga metern från pers).
     Resultaten
     /Jonas Hedman

Med-svenska-ögon-rapport
från sista genrepet i Polen

Kan Bahamas ta båda VM-
<br/>gulden på 400m genom
<br/>Miller-Uibo och Gardiner?

Kan Bahamas ta båda VM-
gulden på 400m genom
Miller-Uibo och Gardiner?
Foto: Deca Text & Bild

SEP
14

Kastgrenarna stod inte oväntat i fokus på ”Skolimowska Memorial” i polska Chorzów på lördagseftermiddagen. Hemmapubliken hade mycket att glädjas år, framförallt att Konrad Bukowiecki vann en lysande kultävling (21.88 gav bara tredjeplatsen) på 22.25!
     Wictor Petersson var med i samma tävling men hade en dag när kulan stadigt landade runt 19 snarare än runt 20. Längsta stöten 19.39 gav honom 8:e platsen.
     I kvinnliga kulan förmådde inte Fanny matcha urladdningen i Minsk häromdagen men blev ändå 4:a och hade med sina 18.16 faktiskt bara 90 cm upp till inte bara färska perset utan också dagens vinnare amerikanskan Ealey.
     Firfirica ett namn att lägga på minnet?
     Inga fler svenskar deltog i Chorzów men det fanns ändå några grenar av stort svenskt intresse inför VM:
     * I manlig diskus höll sig Malachowski och Gudzius åter runt 64-65 i sina bästa kast. Vilket inte räckte till mot EM-7:an från i fjol Firfirica. Rumänen har inte varit ute på touren under sommaren, men presenterade nu sina VM-ambitioner på allvar med två 67m-kast.
     * I manlig stav bjöd Piotr Lisek på 5.82 och ett par hyggliga försök på 5.92.
     * I kvinnlig höjd vann visserligen Lasitskiene men konkurrensen var måttlig så det räckte med 1.94. Och på 1.96 var hon aldrig riktigt nära. Kanske en bekräftelse på att förlusten i Minsk verkligen var ett tecken på att formen med två veckor till VM inte är ”i-en-klass-för-sig” som vi vant oss vid de senaste åren?
     En som däremot visade form som borde oroa t o m USA:s Norman och Kerley var Bahamas Gardiner som vann manliga 400m med nästan två sekunder (!!) på 44.14.
     Arrangörens resultatsida
     / A. Lennart Julin

Följ JSM-USM i mångkamp

SEP
14

Påskbergsvallen i Varberg är platsen för årets JSM-USM i mångkamp för åldrarna 15–22 år. Lördagens tävlingar pågår 9.00–18.30. Följ de tio klasserna via arrangerande Varbergs GIF:s resultatsida.
     • Live-resultaten
     • Mer om JSM-USM mångkamp
     • Arrangörens hemsida
     /Jonas Hedman

Inte bara Sveriges utan förmodligen också världens färskaste 66m-kastare.

Inte bara Sveriges utan förmodligen också världens färskaste 66m-kastare.

Simon 66.39 i VM-genrepet

SEP
13

Positiva formbesked från sista tävlingen före det stora mästerskapet är något alla elitaktiva önskar sig och för Hässelbys Simon Pettersson kunde dagens insats hemma i Växjö inteblivit bättre:
     66.39 innebar ju nytt personligt rekord med dryga halvmetern och dessutom var det inte någon enstaka lyckträff utan serien innehöll ytterligare två godkända kast över 65 meter!
     – Jätteskönt att få till ett bra resultat! Det var väldigt fina förutsättningar på kastplanen här i Växjö idag – sol, 18-19 grader och så blåste det ganska mycket motvind snett från höger, säger Simon.
     5:a genom tiderna, 11:a bland VM-kastarna.
     Med nya personbästat avancerade Simon dessutom till 5:e platsen genom tiderna bland svenskar och till 11:e platsen på årsbästa bland de kastare som skall vara med på VM.
     Att VM just i år ligger runt månadsskiftet september/oktober är något som verkligen blivit perfekt för Simon som hade ett långt uppehåll (ljumskproblem) i kastträningen i vårvintras:
     – Jag har haft problem med tekniken hela sommaren även om den fysiska biten varit bra. Men de sista två veckorna har det lossnat och nu fick jag ut det på tävling också. Det var viktigt för självförtroendet, säger Simon.
     Detta var verkligen sista tävlingen före VM i Doha.
     – På söndag åker jag till Rom på förläger och kommer att vara där i tio dagar tillsammans med bl a sex andra från min träningsgrupp.
     Resultatlistan
     / A. Lennart Julin & Jonas Hedman

10000m här på Finnkampen och 10 km veckan efter på Tjejmilen och nu väntar drygt 21 km i Köpenhamn för Hanna Lindholm

10000m här på Finnkampen och 10 km veckan efter på Tjejmilen och nu väntar drygt 21 km i Köpenhamn för Hanna Lindholm
Foto: Deca Text & Bild

Fanny generalrepeterar i Polen

SEP
13

Vid sidan av JSM-USM i mångkamp så händer det en hel del på tävlingsfronten, bl a gör VM-klara Fanny Roos i polska Chorzów sista starten innan uppladdningen inför Doha väntar. Fanny som så sent som i söndags förbättrade sitt svenska rekord till 19.06.
     
     Flera landslagsaktiva i Köpenhamn
     I Copenhagen Half Marathon har det de senaste åren noterats flera bra tider av svenskar och så ser det ut att bli även i årets lopp på söndag. I startlistan finns flera landslagsaktiva, bl a Hanna Lindholm, Huddinge, som vann Finnkampen för tre veckor sedan på persnära 33:40 och för tretton dagar sedan var överlägsen vinnare i Tjejmilen. Hon har Frankfurt Marathon i slutet på oktober som höstens stora mål.
     Långloppssäsongen är igång och här hemma arrangeras bl a Umemaran i Umeå som genomförs för 47:e året i rad och är en av våra äldsta.
     
     Svealands i Västerås
     Förra helgen arrangerades Norrlands- respektive Götalandsmästerskapen för 13–14-åringar och kommande veckoslut är det dags för Svealandsmästerskapen i Västerås.
     Aktuella tävlingsprogrammet
     /Jonas Hedman

Amanda Holmberg har i sommar satt personligt rekord i sjukamp, representerat Sverige i U23-EM på 400 m häck och tagit två SM-medaljer på seniornivå. I helgen är hon favorit till JSM22-titeln i sjukamp.

Amanda Holmberg har i sommar satt personligt rekord i sjukamp, representerat Sverige i U23-EM på 400 m häck och tagit två SM-medaljer på seniornivå. I helgen är hon favorit till JSM22-titeln i sjukamp.
Foto: Deca Text & Bild

Dags för JSM-USM mångkamp

SEP
13

Efter Folksam GP-succén i Varberg i somras arrangerar Varbergs GIF till helgen JSM-USM i mångkamp för åldrarna 15–22 år. I M22 gör Faluns U23-EM-nia Andreas Gustafsson sin femte tiokamp för året och får gälla som favorit. I P19 möts Simon Thor, Märsta, Philip Stömne, Valbo, och Emil Uhlin, Falun, som alla tävlade i juniorlandslaget i somras.
     Lidköpings Amanda Holmberg satte personligt rekord i sjukamp med 5.435 poäng på SM i Falun för en månad sedan då hon tog silver. Det följde hon upp med brons på 400 m häck på Friidrotts-SM i Karlstad. I Varberg får hon gälla som favorit i K22 eftersom Upsalas Lovisa Östervall inte kommer till start.
     Största klassen är F17 med 16 anmälda medan det på pojksidan är flest i P16 med elva.
     Allt om JSM-USM i mångkamp
     Anmälningslistorna
     /Jonas Hedman

Castorama: Ásdís i rekordform

Nu Islands bästa någonsin inte bara i
<br/>spjut utan också i kula - och näst bäst
<br/>i Castorama-historien!
<br/>foto: Annerud Media

Nu Islands bästa någonsin inte bara i
spjut utan också i kula - och näst bäst
i Castorama-historien!
foto: Annerud Media

SEP
13

I skuggan av Finnkampen drog årets Castorama-säsong igång den 24 augusti och redan har dryga 30-talet tävlingar rapporterats in. Och man kan direkt konstatera att de senaste årens lagvinnare Spårvägen startat starkt:
     Inte bara därför att Leif och Niklas Arrhenius gjort sina bästa serier på tre år med 3.569 resp 3.424 utan också därför att Ásdís Hjálmsdottír slagit till med hela 3.703 – vilket gör henne till 2:a genom tiderna bara 22 poäng från Fanny Roos rekordnotering förra året.
     Nationsrekord i kula!
     Spjutspecialisten Ásdís – med finaler i OS, VM och EM på meritlistan – fick en superstart på serien när hon med 16.53 satte isländskt rekord i kula, 20 cm bättre än den 27 år gamla noteringen! Hon följde sedan upp med 57.12 i spjut, 52.48 i diskus (också pers) och 40.51 i slägga!
     Mästarna avvaktar till efter VM
     De senaste årens individuella vinnare Fanny Roos och Simon Pettersson har ju ett VM i Doha som väntar om ett par veckor och har därför ännu inte kört någon Castorama. Men det finns gott om tid också efter VM genom att Castorama-säsongen pågår ända fram t o m den 20 oktober.
     Förutom Leif, Niklas och Ásdís har ytterligare sex redan fixat ”dröm-3”:
     M: Ragnar Carlsson Falun 3.085, Axel Norén Hässelby 3.053, Gabriel Heen Hässelby 3.028
     K: Mari Klaup-McColl Ullevi 3.085, Hillevi Carlsson Falun 3.014, Axelina Johansson Hässelby 3.006.
     Glöm inte lagtävlingen
     Vad gäller lagtävlingen – där föreningens tolv främsta oberoende av kön räknas – är det inte så många klubbar som hunnit få ihop kompletta lag än så länge. Men vid nästa lägesrapport räknar vi med att kunna presentera en första topplista.
     För nu när den ordinarie arenasäsongen snabbt klingar av – och höstkylan ännu inte hunnit bli alltför bitande – är tiden då Castorama-säsongen går upp på högvarv.
     + Läs mer om Castorama 2019
     + Hittills inrapporterade tävlingar
     / A. Lennart Julin

Europamästaren Tage tackar idrotten att han lever

Tage Isaksson högst upp på pallen!

Tage Isaksson högst upp på pallen!
Foto: Jenny Åkervall

SEP
13

Sverige hävdar sig ovanligt bra på veteran-EM i Venedig. Efter sju tävlingsdagar har den svenska truppen tagit totalt 47 medaljer och avancerat till 8:e plats i medaljligan. Sammanlagt har vi nu sexton nya europamästare.
     
     Stark svensk-torsdag
     Fler svenskar hävdade sig bland annat bra i torsdagens finaler på 200m. Den nyblivna europamästaren på 100m M40, Lion Martinez, lyckades med minsta möjliga marginal (1/1000 del) knipa guldet på 200m M40 med tiden 22,62. Och Helen Hermundstad vann överlägset K45 med den fina tiden 26,27 (-0.8), blott en hundradel från Lena Aruhns svenska rekord.
     
     En livsseger och två svenska rekord
     En annan nybliven europamästare är Tage Isaksson, Ymer IK, som vann 400m M75 på nytt svenskt rekord 68,36.
     - Det var ganska oväntat att jag skulle vinna, det fanns andra som var tydligare förhandsfavoriter. Samtidigt har jag tränat på bra den här sommaren så jag kände mig stark, sa Tage Isaksson efteråt.
     Att Tage Isaksson överhuvudtaget är på plats i Venedig och tävlar är i sig en framgång. År 2016 drabbades han av cancer i matstrupen och prognosen såg då dyster ut.
     - Den 17 maj var det tre år sedan jag opererades och enligt läkarna är det en cancerform som man normalt dör av om man är en otränad man i 70 års åldern. Men jag klarade det relativt bra tack vare min goda fysik. Jag får tacka idrotten att jag lever, säger Tage som har en amatörboxningskarriär bakom sig. Som ung gick han ett 20-tal amatörmatcher.
     Under torsdagen sprang Tage Isaksson även 200m final M75 och förbättrade då sitt egna svenska rekord till 29,44 och vann med det en silvermedalj.
     
     2 av 3 medaljer till kvinnor
     Annars har det främst varit de svenska kvinnorna som stått för medaljleveransen under veteran-EM. 30 av de 47 medaljerna är från de kvinnliga deltagarna och där utmärker sig Ulla Karnebäck K65 som hittills tagit en medalj i alla grenar hon deltagit i. Guld i sjukamp, guld på 300m häck, guld på 80m häck, brons på 400m och brons i längdhopp. Under fredagen springer Ulla dessutom 800m där hon har goda chanser att placera sig i topp.
     /Jenny Åkervall, Hillevi Thor

Diamond League-sommaren gick som en dans för Daniel

Diamond League-sommaren gick som en dans för Daniel
Foto: Deca Text & Bild

Daniel anförde rekordår i Diamond L

SEP
12

2019 var det 10:e året med supergalaserien Diamond League och den senaste säsongen blev för svenskt vidkommande också den hittills bästa i flera avseenden:
     + Fyra olika vinnare: Daniel Ståhl fyra egrar och Thobias Montler, Mondo Duplantis och Angelica Bengtsson varsin. Tidigare har vi aldrig haft mer än två samma år (Linus Thörnblad och Christian Olsson 2010, Kim Amb och Abeba Aregawi 2013).
     + Totalt sju segrar: Tangerar rekordet från 2013 då Abeba vann sex gånger och Kim en gång.
     + Totalt sexton ”pallplatser” av sex olika aktiva: Tidigare toppnotering var elva av sex aktiva 2017.
     + Totalt 35 ”medaljpoäng” (räknat på 3 p för seger, 2 för andra och 1 för tredjeplats): Tidigare rekordet var 26 från 2013
     + En monstersäsong räknat på poäng för topp-8 placeringar (enl 8-7-6-osv skalan): Daniel Ståhl fick ihop 39 p (av 40 möjliga) i diskus. När året började var DL-rekordet 69.83 – på sina fem tävlingar nu snittade Daniel 69.46!
     + Ytterligare två riktiga starka säsonger: Mondo 33 p i stav och Erika Kinsey 29 p i höjd. Det placerar dem som delad 4:a resp 8:a genom tiderna bland svenska DL-säsonger.
     + Ny totaletta genom tiderna: Daniel Ståhl låg 7 p bakom Abeba Aregawi inför 2019 vad gäller totala antalet DL-poäng under karriären. Nu är han 32 p före!
     Då skall man dessutom veta att Daniels gren diskus de senaste tre säsongerna bara haft fem tävlingar per år medan de flesta andra grenar (t ex alla slätlöpningar t o m 1500m samt höjd och stav) fortsatt att ha sju tävlingar per år.
     + Fyra klättringar på topp-7 genom tiderna: Förutom Daniels avancemang upp i topp är Erika Kinsey nu 5:a, Mondo Duplantis 6:a och Angelica Bengtsson 7:a i denna ”adelskalender”.
     Blir det omstart 2020?
     Så nog var det 10:e DL-året det hittills bästa för svenskt vidkommande. Nu kommer Diamond League att stöpas om en del till nästa år (färre tävlingar med färre grenar har aviserats) så det är möjligt att det blir till att börja på ny kula med poängräknandet fr o m 2020.
     Men om det skulle bli så är bokslutet efter det första decenniets Diamond League glasklart: Daniel Ståhl är vår nr 1 efter att på sina 28 starter (2013-2019) ha kommit på pallen hälften av gångerna och segrat en fjärdedel av gångerna.
     Komplett svensk Diamond League-historik
     / A. Lennart Julin

Tävlingsinfo:
JSM-USM Mångkamp, Varberg

SEP
12

Då det fortfarande råder tekniska problem på SM-hemsidorna, och JSM-USM Mångkamp står för dörren, kommer här viktig tävlingsinformation från arrangerande Varbergs GIF.
     
     Nytt PM med följande förtydliganden:
     - Avprickning i F14: 30 min före tävlingsstart
     - Spiklängd: 12 resp 9 mm
     - Lunch till tävlande flyttas till inomhus
     Ladda ner PM här
     
     Tidsprogram, med följande ändringar:
     - Lördag: Något senarelagd tävlingsstart för F19, K22 och K
     - Söndag: Tidigarelagt i sin helhet för P15, vilket även påverkar grenstarter i P13 samt grenstart i kula för P16 och P17 och i längd för F14 och F15.
     Ladda ner Tidsprogram Lördag
     Ladda ner Tidsprogram Söndag
     • Startlistorna
     
     Förhoppningsvis fungerar den vanliga hemsidan snart igen, men som back-up så publicerar Varbergs GIF tävlingsinformationen också på sin hemsida.
     /Hillevi Thor

Programmet för de tio VM-dagarna

SEP
12

Igår onsdag spikades den svenska VM-truppen och i morgon fredag är det bara två veckor kvar tills den internationella friidrottssäsongen når sin kulmen då tio dagars tävlande inleds i Doha.
     Årets VM blir speciellt på många sätt p g a det heta Doha-klimatet. Dels har det ju förskjutit VM en dryg månad framåt i kalendern jämfört med normalt, dels har man inga förmiddagspass alls!
     Låååånga tävlingspass
     I stället har man skapat extremt långa eftermiddags/kvällspass som oftast startar kl 15.30 (svensk tid) och som sedan pågår i ett sträck i 6-7-8 timmar! Och då är i det ändå inte inräknat att landsvägsgrenarna marathon och gång – som går separat – startas så sent att de kommer att pågå förbi midnatt.
     Upplägget med monsterlånga pass utan lunchbreak – knappt ens ”bensträckare” – känns något märkligt för både publik och TV-tittare när IAAF ju tidigare i sommar har aviserat att man skall skära ned Diamond League-galorna till bara 1½ timmes ”prime time” för att dagens människor inte anses orka med mer.
     Mångkamperna går samtidigt!
     De riktiga monsterdagarna blir 2-3 oktober när man av någon outgrundlig anledning lagt in manliga tiokampen och kvinnliga sjukampen på samma dagar. Det innebär dag 2 drygt 8 timmar oavbruten friidrott eftersom man ju måste klämma in tre långa kast för mångkamperna (män diskus och spjut plus kvinnor spjut) på samma pass.
     För de speciella mångkampsentusiasterna i publiken blir det alltså "allt på en gång".
     Förresten: Är det i denna helt onödiga (tävlingen omfattar ju 10 dagar!) tidsprogramkrock som förklaringen finns till att startfälten i mångkamperna sedan förra VM utan vidare motivering skurits ned med 25% från 32 till 24 startande?
     Ojämn dagsfördelning
     Fördelningen av arenafinalerna över dagarna ser ut så här:
     Dag 1: ingen
     Dag 2: 1 sprint, 1 lång, 1 hopp, 1 kast (könsfördelning: 2xM, 2xK)
     Dag 3: 1 sprint, 1 stafett, 2 hopp (1xM, 2xK och 1xMix)
     Dag 4: 1 häck, 1 medel, 2 lång, 1 hopp, 1 kast (3xM, 3xK)
     Dag 5: 1 sprint, 1 medel, 1 hopp, 1 kast (3xM, 1xK)
     Dag 6: 1 sprint, 1 häck, 1 kast (2xM, 1xK)
     Dag 7: 1 sprint, 1 kast, 2 mångkamp (1xM, 3xK)
     Dag 8: 1 sprint, 1 häck, 1 lång, 1 hopp, 1 kast (3xM, 2xK)
     Dag 9: 1 medel, 1 lång, 2 stafett, 1 hopp, 1 kast (2xM, 4xK)
     Dag 10: 1 häck, 2 stafett, 1 medel, 1 lång, 1 hopp, 1 kast (4xM, 3xK)
     Alltså två dagar i följd (6-7) helt utan hopp och medel/lång!
     Förutom mångkampskrocken slås man även av att 200m och 400m överlappar för båda könen (så ingen dubbleringsmöjlighet för sådana som Miller-Uibo eller Norman). Dessutom kolliderar 1500m och 5000m helt för kvinnor (så ingen dubbleringsmöjlighet för Hassan, Muir, Dibaba eller Klosterhalfen) medan ev manliga intressenter har två vilodagar mellan 5000m final och 1500m försök.
     Tidsprogrammet med svenska ögon
     friidrott.se har förstås även denna gång sammanställt sitt klassiska ”tidsprogram med svenska ögon” där klockslagen är angivna i svensk tid och där det svenska deltagandet är inprickat.
     Vad gäller de förmodat hetaste svenskgrenarna finns en övervikt för första halvan av VM med manlig längd dag 2, kvinnlig stav dag 3, manlig diskus och kvinnlig höjd dag 4, manlig stav dag 5. Men det händer saker också på andra halvan med t ex kvinnlig kula dag 7 och manligt spjut dag 10.
     Vi har också öppnat ”VM-boxen” högst upp i högerspalten på förstasidan där vi kommer att samla länkar till intressant information om Doha-VM, bl a finns där redan länken till "tidsprogrammet med svenska ögon"!
     / A. Lennart Julin

med fortsatt:
Fördröjd laddning av SM-sidorna

SEP
12

Ni som söker information om helgens JSM-USM Mångkamp kan behöva avvakta några timmar eller ha tålamod med lång laddningstid, då serverleverantören Binero fortsatt arbetar på att lösa problemen.
     De har rapporterat att de har framgång i åtgärdsarbetet men att det kan dröja ytterligare något innan allt fungerar som vanligt.
     /Hillevi Thor

Distriktens hemsidor tillbaka

SEP
12

Distriktens hemsidor har nu återigen sitt vanliga utseende! Förändringarna berodde på det arbete som genomförs med att utveckla nya friidrott.se.
     /Hillevi Thor

Efter inbjudan från IAAF är det nu klart att Vanessa Kamga gör VM-debut om ett par veckor.

Efter inbjudan från IAAF är det nu klart att Vanessa Kamga gör VM-debut om ett par veckor.
Foto: Deca Text & Bild

VM-truppen klar:
Vanessa Kamga gör VM-debut

SEP
11

Efter att Vanessa Kamga idag fått en inbjudan till VM i Doha, och Karin Torneklint därefter tagit ut henne till truppen är det svenska landslaget till VM klart.
     Vanessa Kamga, som gjorde seniormästerskapsdebut vid EM i Berlin förra sommaren, tar nu steget upp på världsnivå.
      - Det känns jätteroligt att Vanessa får en plats till Doha och därigenom kan göra VM-debut. När jag ser på hela truppen kan jag bara konstatera att det kommer att bli ett spännande mästerskap på många sätt! säger Karin Torneklint.
     Se hela truppen
     /Hillevi Thor

Senaste veckan
Veckan 11.9 - 18.9

”Vi är väldigt glada att BAUHAUS-galan lever vidare minst fem år till”
I mer än ett halvt sekel har vi haft en friidrotts...

SM-pokalen: Rafflande avslutning väntar i terräng-SM
Efter JSM-USM-mångkampen i Varberg leder Malmö AI ...

Ymer bäst i JSM-USM mångkamp
Tio klasser hade sina mångkampsmästerskap i Varber...

Anmäl dig till löptränarkursen i GBG
Vill du ha kunskap och inspiration för att utveckl...

Seger för Stockholm på Arosvallen
Säsongens tredje regionmästerskap för 13–14-åringa...

Lysande halvmara av Hanna
– femma genom tiderna

Det var många svenskar som utnyttjade den platta o...

JSM: Första mångkampsguldet
för Angel Richmore

Andra dagen av JSM-USM i mångkamp i Varberg inledd...

JSM: Philip Stömne höll undan
I P19-tiokampen i Varberg startade Valbos Philip S...

USM: Ebba dagens överraskning
F16-sjukampen i Varberg var riktigt jämn efter för...

JSM: Första titeln för Amanda
I K22-sjukampen gjorde Lidköpings Amanda Holmberg ...

USM: Suverän P17-seger för Robin
IFK Lidingös Robin Isaksson har haft problem med e...

Följ JSM-USM i mångkamp
Påskbergsvallen i Varberg är platsen för årets JSM...

JSM: Utmärkt start för Amanda
Lidköpings Amanda Holmberg fick en strålande start...

JSM: Jämnt mellan Andreas och Simon
JSM-USM i mångkamp i Varberg bjöd på sol, blåst oc...

USM: Härlig träff i kula av Sophie
I F17-sjukampen leder UNM-sjuan Sophie Reid från Y...

USM: Lysande inledning av Elliot
Suverän ledare i P16-tiokampen i Varberg är Turebe...

Med-svenska-ögon-rapport
från sista genrepet i Polen

Kastgrenarna stod inte oväntat i fokus på ”Skolimo...

Följ JSM-USM i mångkamp
Påskbergsvallen i Varberg är platsen för årets JSM...

Simon 66.39 i VM-genrepet
Positiva formbesked från sista tävlingen före det ...

Fanny generalrepeterar i Polen
Vid sidan av JSM-USM i mångkamp så händer det en h...

Dags för JSM-USM mångkamp
Efter Folksam GP-succén i Varberg i somras arrange...

Castorama: Ásdís i rekordform
I skuggan av Finnkampen drog årets Castorama-säson...

Europamästaren Tage tackar idrotten att han lever

Sverige hävdar sig ovanligt bra på veteran-EM i Ve...

Daniel anförde rekordår i Diamond L
2019 var det 10:e året med supergalaserien Diamond...

Tävlingsinfo:
JSM-USM Mångkamp, Varberg

Då det fortfarande råder tekniska problem på SM-he...

Programmet för de tio VM-dagarna
Igår onsdag spikades den svenska VM-truppen och i ...

med fortsatt:
Fördröjd laddning av SM-sidorna

Ni som söker information om helgens JSM-USM Mångka...

Distriktens hemsidor tillbaka
Distriktens hemsidor har nu återigen sitt vanliga ...

VM-truppen klar:
Vanessa Kamga gör VM-debut

Efter att Vanessa Kamga idag fått en inbjudan till...

Förra veckan
Veckan 4.9 - 11.9

VM-truppen klar:
Vanessa Kamga gör VM-debut

Minsk: Mondo en vinnare
Minsk: Dröm-19 för Fanny!
VM-platser klara: Lovisa och Fredrik
På SVT Play i kväll:
Minsk dag 2 med Mondo och Fanny

Pågår: Största Veteran-EM hittills
Initiativ för ökad rörelse hos unga

Europa vs USA: Fyra, femma & sexa
GLM: Göteborg återtog titeln
Minsk: Åter nya hopp/kastregler
På TV i kväll: 3 x Sverige i Minsk
Seger för Norrbotten
på Högslättens nya banor

Musse snabbast på Stockholms gator
Andújar: Årsbästa på 5000m av Meraf
DL-finalen: Daniel utklassningsvann
Friidrott + studier = sant
På TV i kväll: Diamond L går i mål med Daniel, Erika, Angelica och Michaela
Månadens i juli: Trestegs-Emelie
Melker besegrade Lisek & Lavillenie
Duplantis, Kinsey, Marmbrandt, Berglund, Storm …
Idrottslyftet har öppnat
Terrängsäsongen närmar sig
- uttagningskriterier publicerade

Ny Summit Series-konferens:
Horizontal Jumps and Sprint

Spårvägen bästa klubb i Karlstad

Två veckor sedan
Veckan 28.8 - 4.9

Terrängsäsongen närmar sig
- uttagningskriterier publicerade

Ny Summit Series-konferens:
Horizontal Jumps and Sprint

Zagreb: Ingen VM-kvalform för Meraf
Beviset på godkänt svenskt rekord
Spårvägen bästa klubb i Karlstad
Lysande spurt gav MAI standarsegern
Mondo åter en vinnare i Berlin
Spårets första standarseger på 32 år
Rekordrikt SM i Karlstad
Michel Tornéus tog farväl
med fantastiskt ärevarv

SM3: Första guldet för Emelie
SM3: Bästa segertiden på 14 år
SM3: Ny sprintdubbel för Irene
SM3: Seger i comebacken för Meraf
SM3: Fannys dubbla dubbel
SM3: Superkast av Kim Amb
Följ Friidrotts-SM i Karlstad
Hanna Lindholm vann Tjejmilen
SM2: Ståhl över 69 – rekord av Kalle
SM2: Kalle slog 27 år gammalt rekord
SM2: Fanny bäst även i diskus
SM2: Kaiza avgjorde i sista
SM-start för Meraf Bahta
Följ Friidrotts-SM i Karlstad
SM1: Segerröster från Tingvalla
SM1: Wictor snuddade vid rekordet
SM1: Svenskt juniorrekord av Emil
SM1: Dubbla mästerskapsrekord
Följ Friidrotts-SM i Karlstad
Vilka blir bästa SM-föreningar?
Mondo nära seger i DL-finalen
Michel sluter cirkeln på Tingvalla
SM: ”Det är rekorden jag minns bäst”
Presskonferens inför SM,
från Wermland Opera

På TV i kväll från kl 19: DL-final 1 i Zürich med Mondo, Thobias och Fanny
15 VM-klara tävlar på SM i Karlstad
Dags för SM i Karlstad

Kraftmätningen bygger
gemenskap och klubbkänsla

Yolanda, Angelica, Mondo, Thobias,
Fanny och Yannick till Europalaget