Tisdag 3 maj 2016

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Ansvarig utgivare
Anders Albertsson
072-249 53 50

Utgivningsbevis
Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se
Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Melker fjärde OS-friidrottaren

MAJ
02


     
     Malmös Melker Svärd Jacobsson blev i dag helt klar för OS i Rio de Janeiro i mitten av augusti. Det meddelade Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, på en pressträff i Sofiatornet på Stockholms Stadion.
     Efter att ha varit borta från stavhoppandet i nästan två år gjorde Melker, som flyttat till Göteborg och börjat träna ed Gustaf Hultgrens stavhoppsgrupp, comeback under ett träningsläger i USA för en månad sedan. Direkt visade han mycket bra form och hoppade 5.70 i debuten. Efter det personliga rekordet har den 22-årige supertalangen radat upp fina resultat.
     – Det var jätteroligt att det gick så bra i USA, konstaterade Melker inför den samlade journalistkåren.
     Förbundskapten Karin Torneklint gläds över Melkers framgångar.
     – Det är ett fantastiskt jobb som Melker har gjort efter de skadeproblem han haft de senaste åren. Jag verkligen imponerad, sa Karin som nu har fyra friidrottare med i OS-truppen. Sedan tidigare är Hässelbys Angelica Bengtsson, Ullevis Khaddi Sagnia och Spårvägens Daniel Ståhl uttagna.
     Friidrott.se fick ett snack med Melker som berättade om det tuffa skadeperioden, vägen tillbaka och vad den nya träningsgruppen har betytt för hans framgångar i vår.
     – Vi har jätteroligt tillsammans, och det är skillnad från hur det varit innan då jag varit ganska ensam, säger Melker Svärd Jacobsson i vår videointervju.
     /Magnus Fridell

Pers av Kalle i årsdebuten

Det blev tangerat pers även för 
<br/>Upsalas Simon Pettersson.

Det blev tangerat pers även för
Upsalas Simon Pettersson.
Foto: Deca Text & Bild

MAJ
02

Det var inte bara Sarah Lahti som sprang bra i Payton Jordan Invitaitional i vid Stanforduniversitetet i Palo Alto i helgen. Spårvägens Kalle Berglund satte nytt personligt rekord på 1 500 meter, 3:41.00, vilket är en knapp sekund snabbare än vad han sprang på i fjol. Tiden är bara halvsekunden från EM-kvalgräsen.
     – Kalle var offensiv i början och slutade tvåa i loppet bakom Norges Filip Ingebrigtsen, 3:38.95, efter att ha tappat lite på slutet. Kalle kände sig lite tung och värmen var jobbig, säger Spårvägens löpcoach Kent Claesson till Facebooksidan Friidrottaren.
     Huddinges Staffan Ek sprang i B-heatet och kom där trea, 3:43.62.
     Tre svenskar stod på startlinjen i 3 000 meter hinder; Turebergs Daniel Lundgren och Hässelbydupn Elmar Engholm och Emil Blomberg. Bäst för dagen var Emil som blev 11:a i B-heatet, 8:47.97 medan Daniel hade 8:52.86 i ett annat heat. Elmar fick tyvärr bryta efter att ha inlett starkt.
     Strömstads Mikael Ekvall klarade EM-kvalgränsen på 10 000 meter när han nia i B-heatet på 28:48.22. Mikael har dock tidigare deklarerat att det är halvmarathon han siktar på i Amsterdam.
     Hässelbys Johan Wissman inledde säsongen i Clermont, Florida, där han sprang 200 meter i lätt motvind på 21.12, 17 hundradelar från EM-kvalgränsen.
     Klubblösa Hanna Hermansson fortsatte i helgen att visa att hon utvecklas mycket som löpare. I Irvine, Kalifornien, sprang Hanna, som snart fyller 27 år, 1 500 meter på 4:18.61, personligt rekord med fyra sekunder. Hon har därmed kapat 12,5 sekunder från sitt bästa resultat i fjol.
     Upsalas Armand Duplantis satte nytt utomhuspers i stav när han hoppade 5.43 i Natchitoches, Louisiana.
     Hans klubbkompis Simon Pettersson tangerade sitt personliga rekord i diskus genom att kasta 60.28 i Irvine. Simon kom femma i tävlingen som vanns av Spårvägens Daniel Ståhl, som dock inte riktigt kom upp i de nivåer han visat de senaste veckorna, men som ändå fick iväg diskusen 64.72 meter. Resultatet är Daniels femte bästa någonsin i karriären.
     Fler resultat från helgen finns i vår resultatbörs.
     
/Magnus Fridell

På inomhus-VM i Portland var det 1 500 meter som gällde för Sarah. Nu visade hon att hon är att räkna med även på mycket längre distanser.

På inomhus-VM i Portland var det 1 500 meter som gällde för Sarah. Nu visade hon att hon är att räkna med även på mycket längre distanser.
Foto: Deca Text & Bild

Svenskt rekord av Lahti

MAJ
02

Hässelbys Sarah Lahti satte nu på morgonen svenskt rekord på 10 000 meter vid tävlingar i Palo Alto, Kalifornien. Den 21-åriga svenskan sprang på 31:54.87, nästan 2,5 sekunder snabbare än Midde Hamrins tidigare svenska rekord från 1990.
     Sarah var klart snabbast i loppet, tvåan Margarita Hernandez Flores från Mexico kom i mål på 32:11.04.
     Hennes varvtider låg stabilt runt 1.16 - 1.19 under loppets första halva, sedan satte hon in en liten ökning. Sista varvet var klart snabbast och gick på drygt 1.11.
     Sarah Lahti har utvecklats mycket som löpare det senaste året och dessutom visat en stor bredd. Senast i vintras sprang hon 1 500 meter på inomhus-VM i Portland.
     – Det är fantastiskt bra, det är ju hennes första 10 000-meterslopp. Hon sa själv i vintras att hon ville springa 10 000 i sommar, och nu har hon verkligen visat att det är där hon hör hemma, säger förbundskapten Karin Torneklint.
     31:54.87 är klart under kvalgränsen till EM i Amsterdam, 33:20.00.
     Redan runt årsskiftet berättade Sarah Lahti för friidrott.se att hon siktade på lite längre distanser, 5 000 och 10 000 meter, under sommaren, men att målet är att ta sig upp till Marathon med tiden.
     /Magnus Fridell

Lag-EM vartannat år

Svein Arne Hansen,
<br/>ordförande European Athletics

Svein Arne Hansen,
ordförande European Athletics
Foto: Deca Text & Bild

MAJ
01

Från och med 2017 kommer lag-EM att avgöras vartannat år. Detta står klart efter ett beslut av Europeiska Friidrottsförbundets styrelse. Det betyder att EM i Berlin 2018, som då är en del av European Championships, blir den sommarens enda friidrottsmästerskap i Europa.
     Europeiska Friidrottsförbundets ordförande Svein Arne Hansen säger i ett pressmeddelande att styrelsen tror att förändringen ger en tydligare struktur till friidrottskalendern samt att det kommer att göra respektive mästerskap mer prestigefullt.
     – Jag är glad att styrelsen godkände den här förändringen vilket var ett av mina löften i mitt valmanifest i fjol, säger Svein Arne Hansen.
     Styrelsen beslutade också om att regerande europamästare ska erhålla wild cards till EM. Beslutet börjar gälla mästarna vid sommarens EM i Amsterdam.
     Dessutom beslutades att införa en mixedstafett i terräng-EM från och med 2017.
     /Magnus Fridell

Landslaget till Glasgow 2019

APR
30

Inomhus-EM i Friidrott 2019 kommer att avgöras i Glasgow, Skotland. Det beslutade det Europeiska friidrottsförbundets styrelse förra helgen.
     Det var fyra städer som kandiderade. Förutom Glasgow hade även nederländska Apeldoorn, vitryska Minsk och polska Torun lämnat in anbud om att få arrangera mästerskapet.
     European Athletics ordförande, Svein Arne Hansen, tyckte att alla städer lämnat in väldigt bra bidrag och ser fram emot tävlingarna i Glasgow.
     – Jag var i Glasgow vid inomhus-EM 1990 och jag ser fram emot att vara där igen 2019, under vad som blir mitt sista stora mästerskap som ordförande för European Athletics, säger Svein Arne Hansen i ett pressmeddelande.
     Glasgow fick nio röster, Torun sex och Apeldoorn en röst.
     Det här blir tredje gången som Storbritannien arrangerar inomhus-EM. I Glasgow 1990 tog Sverige ett brons genom Tord Henriksson i tresteg. 2007 i Birmingham gick det bättre. Totalt blev det fyra medaljer; guld till Stefan Holm i höjd, Sanna Kallur på 60 meter häck och Carolina Klüft i femkamp, samt silver till Linus Törnblad i höjd.
     I helgen togs det även beslut om att ungdoms-EM, som har premiär i Tbilisi i sommar, kommer att arrangeras i ungerska Győr 2018 och italienska Rieti 2020.
     /Magnus Fridell

Bouafifs dom fastställd

APR
29

Riksidrottsnämnden (RIN) har nu fastställt Dopingnämndens tidigare beslut om avstängning av Adil Bouafif för dopingförseelse. Det innebär att Bouafifs tvååriga avstängning till 22 september 2016 kvarstår samt att han är avstängd ytterligare två år från eventuella landslagsuppdrag inom Svensk Friidrott.
     - Det här var förväntat enligt Dopingkommissionens och Dopingnämndens tidigare beslut. Det har varit en långdragen process och det är skönt att det nu fått ett avslut även om det är en mycket tråkig och beklaglig händelse, säger Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson.
     Det var 16 augusti 2014 vid EM i Zürich som Adil Bouafif vid en dopingkontroll lämnade ett prov som visade förekomst av EPO.
     Adil Bouafif kan efter 22 september i år träna och tävla igen för sin klubb Hässelby SK.
     /Fredrik Trahn

Stefan Holm kapten på Finnkampsbåten

Stefan Holm ska leda den svenska 
<br/>publiken till Finnkampen i Tammerfors.

Stefan Holm ska leda den svenska
publiken till Finnkampen i Tammerfors.
Foto: Ryno Quantz

APR
29

Stefan Holm blir konferencier och ”kapten” på Finnkampsbåten från Sverige till Finland första helgen i september. Finnkampsbåten kommer att fyllas med svenska friidrottssupportrar på väg till Finnkampen.
     - Finnkampen har betytt otroligt mycket för mig, både under min karriär men även innan och efter den som publik. Det ska bli en stor ära att leda underhållningen och uppsnacket på Finnkampsbåten, säger Stefan Holm.
     Finnkampen går i år 3-4 september på den nyupprustade arenan i Tammerfors då Olympiastadion i Helsingfors är under renovering.
     Finnkampsbåten är en paketresa för friidrottssupportrar 2-5 september där det ingår båtresa med hytt tur och retur Stockholm-Åbo, underhållning och Finnkamps-uppsnack, transfer till Tammerfors med hotellboende, biljetter till Finnkampen och supporterkit.
     Boka din plats på Finnkampsbåten.
     /Fredrik Trahn

Kalle en av helgens årsdebutanter

APR
29

Under våren har många svenska friidrottare varit i USA på träningsläger, men nu i helgen är det många som avslutar sin vistelse där och börjar röra sig hem mot nordligare breddgrader igen. Dock är det några som tävlar på andra sidan atlanten även den här helgen.
     I Irvine, Kalifornien, gör Spårvägens Daniel Ståhl i morgon sin tredje diskustävling på några veckor. Han har ju visat fin form och kastat över 66 meter två helger i rad.
     Daniel får sällskap av Upsalas Simon Pettersson. I den kvinnliga diskustävlingen är Spårvägens Julia Viberg, som förra veckan klarade EM-kvalgränsen, anmäld.
     Hässelbys Johan Wissman springer 200 meter i en mindre tävling i Clermont i Florida. Det blir Johans säsongsdebut.
     I Palo Alto, Kalifornien, kommer medel- och långdistanslöparna igång med sitt tävlande. Bland annat springer Hässelbys Sarah Lahti 10 000 meter liksom Strömstads Mikael Ekvall, som också är ny ambassadör för Svenska löpare.
     Spårvägens Kalle Berglund och Huddinges Staffan Ek årsdebuterar på 1 500 meter medan Turebergs Daniel Lundgren och Hässelbyduon Emil Blomberg och Elmar Engholm springer hinder. För Daniel och Emil blir det första loppet för säsongen.
     Där är också Hässelbys släggkastare Ida Storm anmäld.
     I dag gör också Atleticum Växjös Lisa Linnell sin första sjukamp för året i italienska Florens.
     På hemmaplan fortsätter motionsloppssäsongen vilken nu går in i sin mest intensiva period. I maj arrangeras 100 av de totalt 438 godkända loppen. Den här helgen springs det i Västra Frölunda, Lerum, Vaxholm, Trelleborg, Färjestaden, Halmstad, Tyresö, Danderyd, Ljungby, Genarp och Växjö.
     På måndag drar dessutom årets VårRus-säsong igång i Malmö. Därefter följer ytterligare 16 lopp under hela maj.
     Se fler tävlingar i vår tävlingskalender.
     /Magnus Fridell

Tredje gången på Stadion

APR
28


     
     Andreas Almgren är klar för Bauhaus-galan. Det blir tredje gången i rad som Turebergslöparen springer mot världsstjärnorna på Stadion.
     Friidrott.se träffade honom för en intervju där han berättar om den tuffa vintern som mest bestått av rehabträning, men att han nu är redo att ge sig an sommarens utmaningar.
     Andreas har tidigare gjort sig känd för att kunna kommenteringen av kända 800-meterslopp ordagrant. Nu har han gjort det igen, den här gången OS-finalen 2012. Friidrott.se fick se kommenteringen live.
     /Magnus Fridell
     Läs mer i Bauhaus-galans nyhetsbrev.
     
     

Årets Friidrottare 2015 - Angelica Bengtsson.

Årets Friidrottare 2015 - Angelica Bengtsson.
Foto: Ryno Quantz

23 november hyllas årets bästa friidrottare

APR
28

Svensk Friidrott och Atea har under två års tid arrangerat Friidrottsgalan gemensamt. Nu är datumet för 2016 års gala klart.
     23 november kommer årets främsta friidrottsprestationer att hyllas och bland annat Årets friidrottare att utses. Precis som förra året kommer Friidrottsgalan att hållas i Stockholm Waterfront efter Ateas evenemang Digitala Strategier som vänder sig till verksamhetschefer och it-beslutsfattare.
     – Vi märker att intresset för Friidrottsgalan har blivit större sedan vi relanserade den 2015, både inom friidrottsrörelsen och hos friidrottspubliken. Det mediala intresset är stort, det är alltså inte bara vi som vill lyfta fram alla fina prestationer som svenska friidrottare gör under ett år. Att vi nu för tredje gången i rad arrangerar Friidrottsgalan tillsammans med Atea är väldigt roligt och glädjande, säger Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson.
     Han får medhåll av Ateas marknads- och HR-direktör, Magnus Sallbring.
     – Vi på Atea är stolta över att få vara med och göra det möjligt för svensk friidrott att få träffas och hylla sina mästare i sällskap av sina medaljörer genom åren. Det är en ynnest för oss och våra kunder att vara med under en sån härlig galakväll, säger Magnus Sallbring.
     Under Friidrottsgalan delas priser ut till bland annat Årets prestation i landslaget, Årets prestation i Finnkampen och Årets prestation i Folksam Grand Prix. Det största priset är Årets Friidrottare som i fjol gick till Angelica Bengtsson. Förra året infördes också det nya priset Svenska löpares hederspris.
     Läs mer om Friidrottsgalan och priskategorierna.
     * Friidrottsgalan i bilder.

Foto: Stockholm Marathon Gruppen/ Marathon.se

STHLM 10 med SM-milen ser ut att bli en succé

APR
27

Med drygt en och en halv månad kvar till STHLM 10 med SM-milen har fler än 2 000 anmälningar kommit in vilket är en fördubbling mot de föregående upplagorna av SM-milen i Malmö.
     STHLM 10 med SM-milen är officiellt svenskt mästerskap för seniorer, 22-årsjuniorer och veteraner. Dessutom är det ett öppet motionslopp, och än så länge är det just motionsklasserna som lockat flest deltagare.
     – Det är ett nytt lopp och nytt koncept. Mixen av riktigt duktiga löpare och motionärer lockar många löpare. Dessutom har vi ingen maxtid vilket kan locka fler ovana löpare till att delta, säger Madelene Johnander, projektledare på Stockholm Marathon Gruppen, den av Hässelby och Spårvägen ägda organisation som arrangerar loppet i samarbete med Svensk Friidrott.
     Intresset för STHLM 10 med SM-milen har varit stort redan från början, och det är ovanligt med så många anmälda till ett lopp som arrangeras för första gången, menar Madelene Johnander.
     – Löparna har helt klart hittat loppet redan från början, säger hon.
     
     Hoppas på svenska eliten
     Magnus Malmsborg är marknadskoordinator och Svensk Friidrotts projektledare för loppet. Han är den som ansvarar för att elitlöparna kommer till start.
     – Vi hoppas och är säkra på att stora delar av den svenska eliten – seniorer, juniorer och veteraner – kommer att vara på plats i Stockholm den 15 juni. De två första upplagorna av SM-milen hade verkligen topplöparna på startlinjen, och ambitionen är självklart att det blir så även i år. Det är ett uppskattat mästerskap, säger Magnus Malmsborg.
     
     Bildar ett färghav
     Nytt för i år är att alla deltagare springer i Craft-tröjor i olika färger beroende på vilken startgrupp man är anmäld till. Varje färg ska symbolisera hur man är som löpare.
     – Det kommer att bli ett häftigt färghav på Stockholms gator. Loppet kommer inte att gå obemärkt förbi, konstaterar Madelene Johnander.
     En annan nyhet är att det efter loppet arrangeras ett after run, en grillfest i Rålambshovsparken där även start och mål är. City Gross kommer att vara på plats och erbjuda grilltallrikar till löparna och publiken på plats.
     – Det kommer att bli en riktigt härlig stämning. Vi vill lyfta fram det bästa med den svenska sommaren – de ljusa, varma kvällarna, umgänget med vänner och familj och så självklart det fantastiska med att springa tillsammans och utmana varandra. Det finns också möjlighet för den som vill och vågar att ta ett uppfriskande bad efter loppet, säger Madelene Johnander.
     
     ”Kan de så kan jag”
     
Ett företag som satsar stort på STHLM 10 med SM-milen är Atea som bjuder in medarbetare och kunder att springa loppet. Atea kommer dessutom ha en egen startgrupp.
     – Vi har en satsning som vi kallar Atea Winners som handlar om att inspirera och motivera människor till en bättre hälsa. Vi låter personer som i dag inte har en naturlig relation till träning och motion att tillsammans med coacher försöka komma i form så att de den 15 juni ska kunna springa en mil. Vi vill få fram budskapet att ingenting är omöjligt och som betraktare ska man känna att kan de så kan jag, berättar Malin Carlsson, HR-koordinator på Atea och projektledare för deras motionssatsning Sverigestafetten.
     Atea samlade i fjol runt 200 löpare och hoppas få med ännu fler i år. Malin Carlsson menar att STHLM 10 med SM-milen speglar mycket Ateas egen företagskultur.
     – Vi tycker om mixen av elit och glada motionärer. Det stämmer väl med hur vi på Atea ser ut också, konstaterar hon.
     Läs mer om STHLM 10 med SM-milen och anmäl dig direkt på sthlm10.se.
     /Magnus Fridell

Löpargrupperna fungerar bland annat som medlemsrekrytering till klubbarna och loppen. Foto: Stockholms Brantaste.

Löpargrupperna fungerar bland annat som medlemsrekrytering till klubbarna och loppen. Foto: Stockholms Brantaste.

Nu över 140 löpargrupper

APR
27

Över 140 löpargrupper har nu registrerat sig på svenskalopare.se. Löpargrupperna riktar sig främst mot vuxna motionslöpare och arrangeras över hela landet av friidrottsföreningar och dess motionslopp.
     - Det är jättekul att vi fått så många registrerade löpargrupper. Det här visar verkligen vilken bredd vi har i vår verksamhet och det fylls kontinuerligt på med flera löpargrupper, säger Hillevi Thor som är projektansvarig för Svenska löpare.
     Flest löpargrupper finns det i Stockholm men de är spridda över hela Sverige, från Pajala i norr till Trelleborg i söder. Har man en löpargrupp som ännu inte finns med på Svenska löpare går det fortfarande att anmäla den. Då kommer man med i förteckningen som är geografiskt sökbar vilket ökar marknadsföring för löpargruppen.
     Genom Svensk Friidrotts nya samarbete med Intersport finns också nyskapade löpargrupper som utgår från butiker på flera orter i landet. Projektet ”Sverige på fötter” som tillhör ”Svenska löpare” har också genererat flera nybörjargrupper som inte funnits tidigare.
     Förteckningen över de 140 löpargrupperna.
     /Fredrik Trahn

Sanna Kallur på träningsläger i Bradenton i Florida. Foto: Sanna Kallurs Instagram.

Sanna Kallur på träningsläger i Bradenton i Florida. Foto: Sanna Kallurs Instagram.

Torneklint mycket nöjd med lägerrapporter från USA

APR
26

Stora delar av landslagets aktiva har under april i egen regi legat på träningsläger i USA inför den kommande tävlingssäsongen. Förbundskapten Karin Torneklint är mycket nöjd över de rapporterna hon har fått.
     Friidrott.se har tidigare berättat om var många av de bästa svenskarna tränar under våren. USA är det här året det mest populära stället och där är det främst på tre olika anläggningar som svenskarna finns just nu; Bradenton i Florida, Flaggstaff i Arizona och San Diego i Kalifornien.
     – De rapporter jag har fått har varit mycket positiva från alla träningsläger, inte bara i USA. Det ska bli mycket spännande att se resultaten nu när tävlingarna snart drar igång mer och mer, säger Torneklint.
     – Extra kul är att se att det gått så bra för Sanna Kallur i Florida och flera av de som redan börjat tävla som Daniel Ståhl och Melker Svärd Jakobsson har redan haft en mycket hög nivå. Från medel- och långlöparna i Flaggstaff har jag också fått mycket positiva rapporter. Det ska bli väldigt kul att följa exempelvis Meraf Bahta som är tillbaka den här säsongen.
     Till EM i Amsterdam räknar Torneklint med ett 60-tal aktiva och till OS i Rio cirka ett 15-tal. Under senare halvan av maj räknar hon med att göra de första EM-uttagningarna för att ha de flesta uttagningar klara 19 juni.
     /Fredrik Trahn

Det är det här som Klub-projektet handlar om.

Det är det här som Klub-projektet handlar om.

Fortsatt KLUB-forskning

APR
26

Jenny Jacobsson, medicinsk koordinator på Svensk Friidrott, har tilldelats medel från Centrum för idrottsforskning för en post doktortjänst. Det betyder att det forskningsprojekt, KLUB-projektet, som började 2014 nu kan fortsätta.
     – Det är otroligt hedrande. Det är bara en av tio sökande som får en sådan här tjänst, och Centrum för idrottsforskning tillsätter ungefär tre tjänster per år. De har sett att den forskningsplan som jag skrivit är intressant och det möjliggör att driva igenom projektet, säger Jenny Jacobsson.
     Hon berättar att det nu finns en möjlighet att fortsätta KLUB-projektet som bedrivits i samarbete med Folksam.
     De nya medlen gäller för en halvtidstjänst 2016 och 2017 med option på ytterligare två år. Första året ska man följa ett stort antal ungdomar, 12-15 år, som tränar friidrott organiserat. Först ska faktorer kring träning och skador registreras. Andra året görs en studie där ett åtgärdsprogram testas för att se om antalet skador minskas.
     Projektet drivs i samarbete med Linköpings universitet och från Svensk Friidrotts sida är det Jenny Jacobsson och Daniel Bergin som arbetar med det.
     Läs mer om KLUB-projektet.
     /Magnus Fridell

Senaste veckan
Veckan 26.4 - 3.5

Melker fjärde OS-friidrottaren
Malmös Melker Svärd Jacobsson blev i dag helt ...

Pers av Kalle i årsdebuten
Det var inte bara Sarah Lahti som sprang bra i Pay...

Svenskt rekord av Lahti
Hässelbys Sarah Lahti satte nu på morgonen svenskt...

Lag-EM vartannat år
Från och med 2017 kommer lag-EM att avgöras vartan...

Landslaget till Glasgow 2019
Inomhus-EM i Friidrott 2019 kommer att avgöras i G...

Bouafifs dom fastställd
Riksidrottsnämnden (RIN) har nu fastställt Dopingn...

Stefan Holm kapten på Finnkampsbåten
Stefan Holm blir konferencier och ”kapten” på Finn...

Kalle en av helgens årsdebutanter
Under våren har många svenska friidrottare varit i...

Tredje gången på Stadion
Andreas Almgren är klar för Bauhaus-galan. Det...

23 november hyllas årets bästa friidrottare
Svensk Friidrott och Atea har under två års tid ar...

STHLM 10 med SM-milen ser ut att bli en succé
Med drygt en och en halv månad kvar till STHLM 10 ...

Nu över 140 löpargrupper
Över 140 löpargrupper har nu registrerat sig på sv...

Torneklint mycket nöjd med lägerrapporter från USA
Stora delar av landslagets aktiva har under april ...

Fortsatt KLUB-forskning
Jenny Jacobsson, medicinsk koordinator på Svensk F...

Förra veckan
Veckan 19.4 - 26.4

Torneklint mycket nöjd med lägerrapporter från USA
Fortsatt KLUB-forskning
Julia Viberg EM-kvalade
30 års längtan är över
Ännu ett långt kast av Ståhl
Över 40 år i friidrottens tjänst
Över 20 nya löpargrupper i Intersports butiker
Ny tävling för Ståhl i helgen
Årsbästa för Malin Dahlström
Mikael Ekvall tipsar och peppar på svenskalopare.se
Bauhaus-galan på turné
Stavhoppstrio prisad
Friidrott.se söker skribenter
Många gotlänningar gick domarutbildning
Historisk tekniska ledare-kurs
Svenska intressen i
Bauhaus-galans grenprogram

Två veckor sedan
Veckan 12.4 - 19.4

Många gotlänningar gick domarutbildning
Historisk tekniska ledare-kurs
Svenska intressen i
Bauhaus-galans grenprogram

Revanschsugen Erik Hagberg siktar mot EM
Monsterkast av Daniel Ståhl
Göteborg Friidrott Grand Prix mellan EM och OS
Linn ny nia genom tiderna
Många svenskar i farten i USA
Utby IK upptäcker talanger genom integrationsarbete
Flera nyheter i årets
Diamond League

Skyrunningstjärna tackar ja till landslaget i ultralöpning
Sista chansen att söka föreningsstöd
Triss i höjdhopperskor på Bauhaus-galan
Hon vill ge OS en ärlig chans