Fredag 6 mars 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

A. Lennart Julin
redaktör
08-30 13 33

Information och
media

Magnus Fridell (vik.)
073-506 21 74
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


IEM2: Andreas till semifinal …

MAR
06

I 800 m-försöken var Andreas Almgren tidsmässig etta i sitt försöksheat, det sjätte och sista, och tog på sig dragjobbet. Det gick inte fort – 55.8 på 400 m – men sedan ökade han farten och höll spetspositionen till utgången ur sista kurvan. Då passerade Sloveniens Repcik passerade och Andreas och polacken Gurdak fick närkontakt. Men Andreas tryckte till bra över upploppet och tog den andra säkra semifinalplatsen (1:50.61).
     Sävedalens mästerskapsdebutant Andreas Kramer, 17, spände bågen i det första heatet och passerade halvvägs som trea på snabba 52.2. Sista varvet tappade han och kom i mål som sexa på 1:50.34 – hans hittills näst bästa, en dryg sekund från perset i Globen för två veckor sedan.

… liksom Anna Silvander!

MAR
06

Dagens tredje mästerskapsdebutant i O2 Arena var Anna Silvander som i 800 m-försöken låg väl placerad som trea de första 550 meterna (61.4 halvvägs). På sista varvet fick hon dock släppa iväg tättrion och slutade fyra på 2:04.28. Det är hennes tredje bästa tid i karriären, en knapp sekund från det personliga rekordet från inne-SM för två veckor sedan.
     De två bästa i varje heat plus de fyra bästa tiderna gick vidare och eftersom Annas tid var den tredje snabbaste så springer hon semifinal imorgon lördag!

IEM2: Personbästa av Elise

MAR
06

Först ut av svenskarna i Prag på fredagen var Elise Malmberg som i 400 m-försöken gjorde ett väldisponerat lopp och rusade i mål på 53.81 – 0.07 under det personliga rekordet från JSM i söndags. Dessutom avancerade hon en placering till elfte på den svenska genom-tiderna-listan.
     Riktigt bra sprunget av 19-åriga Elise som nu gjorde mästerskapsdebut. Hon blev fyra i sitt heat efter att ha legat femma några meter bakom klungan fram till upploppet där hon plockade en placering och till slut bara var halvsekunden från att nå semi. Sista platsen vidare på tid tog danskan Sara Petersen med 53.29.
     Även i manliga 400-försöken hade vi en mästerskapsdebuterande junior med i Gefles Erik Martinsson. Han spände bågen och via 22.2 kom han i mål som fyra på 48.09. Sista tid vidare till semi var 47.52. Att möta fyra löpare på 400 m inomhus var en ny upplevelse för både Elise och Erik och nyttig erfarenhet för framtiden.

Delad glädje är dubbel glädje! Här är det Andreas Otterling och coach Leif Robertson som dubblerar!

Delad glädje är dubbel glädje! Här är det Andreas Otterling och coach Leif Robertson som dubblerar!
Foto: Deca Text & Bild

- Det var hur kul som helst!

MAR
05

Andreas Otterling gjorde sitt tredje inne-EM och tog sig tack vare personliga rekordet 7.96 i sista kvalhoppet till sina första mästerskapsfinal. Givetvis var han överlycklig:
     – Det var hur kul som helst där ute! Trots ett knappt övertramp i första och missad planka i andra så var det ändå skönt att känna att det var långa hopp. Jag kände att ”jag fixar det här!”.
     Och visst gjorde han det även om banan var lite speciell:
     – Den var väldigt studsig så det var många som hade problem. Det tar nog ett tag för de flesta att få till det på sådana här banor.
     – Nu är det bara att kriga. Man är inte i final för att inte kämpa om medaljerna. Det är åtta hoppare som ska kämpa om tre medaljer så det är bara att gå för det.

     Final tillsammans med Michel Tornéus på fredag med start 17.55.
     Fanny Roos var nära att ta sig till final i kula men det fattades till slut 17 cm för att hon skulle bli en av de åtta finalisterna:
     – Det kändes väldigt bra och det var jättekul att tävla! Jag hade stabila stötar och det kändes som att det var nära att de gått ännu längre.
     – Lite surt att det saknades så lite men jag är nöjd ändå eftersom jag gick tre placeringar bättre än min ranking före mästerskapet.

     Även Leif Arrhenius gick plus jämfört med sin ranking trots att hans 19.09 i kulkvalet var nästan metern kortare än det färska årsbästat:
     – Det gick inte så bra. Det har känts okej den här veckan och jag gjorde mitt bästa men lyckades inte fullt ut. Det var lite problem med tekniken, känslan och rytmen fanns inte där.
     Thobias Nilsson Montler gjorde mästerskapsdebut:
     – Det var svårhoppat, ungefär som vid Malmö Games förra veckan. Det krävs lite rutin för att bemästra uppbyggda banor.
     – Det som är lite irriterande är när jag ser resultatnivån och inser att jag skulle ha kunnat fixa det.

IEM2: Svenska förmiddagen

MAR
05

Åtta svenskar går in i tävlingen under det första fredagspasset. Det handlar om försökslopp och kvaltävlingar:
     11.00 K 400m (Elise Malmberg)
     Fem heat med topp-2 + 2 tider vidare till 2 semis. Elise springer i heat 4 där hon har 5:e årsbästat. Fem löpare i heatet blir en ny upplevelse för Elise. Något som ställer extra stora krav på att hitta bra position in på gemensam bana.
     11.35 M 400m (Erik Martinsson)
     Sex heat med topp-2 + 6 tider till 3 semis. Erik i heat 3 där han har 4:e årsbästat. I heatet finns också storfavoriten Pavel Maslak. Som för Elise blir det premiär Erik att springa 400m med fem löpare i heatet.
     12.15 K 800m (Anna Silvander)
     Fyra heat med topp-2 + 4 tider till 2 semis. Anna i heat 2 där hon har 4:e årsbästat, men ändå bara 1½ s från den snabbaste.
     12.15 K Längd (Erica Jarder, Khaddi Sagnia)
     Direktkvalgränsen är satt till 6.65. Att döma av hur det såg ut i manliga kvalet kan mycket väl 6.50 räcka. 22 kvalhoppare skall trimmas ned till bara 8 finalister. Sett till årsbästa ligger Erica 5:a på 6.69 och Khaddi 8:a på 6.66
     12.41 M 800m (Andreas Almgren, Andreas Kramer)
     Sju heat med topp-2 plus 4 tider till tre semis. Andreas A är toppseedad i heat 7. Andreas K i heat 1 där han har fjärde årsbästa.
     13.25 K 3000m (Charlotta Fougberg)
     Två heat med topp-4 + 4 tider till final. 19 startande skall bli 12 finalister. Charlotta i första heatet med bl a hinderkollegorna från EM-finalen i somras Eriksson, Kudzelitj, Krause och Mismas. Kan nog krävas en bit under 9:00 för säkert avancemang.
     TV-tiderna fredag
     TV4 & TV4 Play: 09.40-14.00, 15.55-19.00
     Eurosport 2: 09.45-14.15, 16.00-19.00

På TV just nu: Eldsjälsgalan

MAR
05

Ni har väl inte missat att det är i kväll - mellan kl 20 och 22 i TV4 (och även i TV4 Play - som den stora "Eldsjälsgalan" direktsänds.
     Alltså den gala där man kommer att utse "Årets eldsjäl" till vilket pris en av de tre finalkandidaterna kommer från friidrotten: Alunda SK:s Kristina Söderlund!
     Det slutliga valet kommer att presenteras i direktsändningen strax före kl 22 i kväll!

Näst bäste svensk - men också näst bäst av alla i det 24 man starka längdkvalet!

Näst bäste svensk - men också näst bäst av alla i det 24 man starka längdkvalet!
Foto: Deca Text & Bild

IEM1: Dubbelt SWE i topp!

MAR
05

Längdkvalet i O2 Arena inleddes för svensk del med 7.97 - med det mesta av plankan kvar - av Michel Tornéus och en klar ledning. Visserligen 3 cm under direktkvalet men ändå ett resultat som gjorde att Michel aldrig fick någon press på sig att göra fler hopp.
     I slutänden kom blygsamma 7.79 att räcka och bland de utslagna fanns trots det statistikettan (8.18) från Frankrike Gomis. Bland de vidarekvalade fanns däremot Andreas Otterling som efter uppåt åtta med ett par cm tramp i första och 7.62 med hela plankan kvar i prickade rätt i tredje:
     Med ett par cm kvar till plastelinakanten flög Andreas i sitt tredje och sista hela 7.96 – en förbättring av hans fyra år gamla innepers med 7 cm och upp som fyra i Sverige genom tiderna!
     Och upp som 2:a i hela kvalet bara en cm bakom Michel! Svensk dubbel i topp alltså
     För tredje svensken - junioren Thobias Nilsson Montler - blev det som bäst 7.38 sedan han inte fått ansatsen att stämma.

Foto: Deca Text & Bild

IEM1: Nära final för Fanny

MAR
05

Först ut av svenskarna på inne-EM i Prag på torsdagseftermiddagen var mästerskapsdebutanten Fanny Roos, som i kulkvalet presterade tre stötar just under pers. 16.61 i andra omgången var den längsta – bara 8 cm från det fem dagar gamla personbästat – och till slut fattades endast 17 cm för att bli en av de åtta finalisterna.
     Fanny har ju tidigare presterat på personlig topp i juniormästerskap och visade nu att hon gör detsamma även när hon får chansen på seniornivå.
     I manliga kvalet lyckades inte Leif Arrhenius upprepa sitt årsbästa 19.97 från i söndags utan stannade på 19.07. Detta i ett kvalitetsmässigt riktigt bra kval där 20.41 gav sjätte plats och 19.97 – alltså lika med Leffes årsbästa – krävdes för att bli en av de åtta finalisterna.

Dagens TV-tider

MAR
05

* TV4 sänder kl 16.25-19.00 (allt går dessutom utan avbrott på TV4 Play).
     * Eurosport 2 sänder kl 16.30-19.00.
     Observera att manliga kulkvalet med stor sannolikhet kommer att dra ut en bit på tiden efter kl 19.00. Även om TV-sändningarna då är slut kommer man att fortsätta på TV4 Play.

IEM Torsdag eftermiddag

MAR
05

Fem svenskar kommer att tävla undre det första passet på Inne-EM i Prag. Ett pass som består av kvaltävlingar i längd för män samt i kula för både män och kvinnor.
     16.30 Fanny Roos
     Direktkval är satt till 17.85. Det lär inte åtta klara - bara sex av deltagarna har gjort det tidigare i vinter - så fältet kommer att behöva fyllas på. Tio har varit över 17 m i år så där någonstans kommer nog strecket att dras. Fanny måste nog upp på persnivå alltså.
     17.00 Michel Tornéus, Andreas Otterling, Thobias Nilsson Montler
     Gränsen är satt till tuffa 8.00, men snarare blir det faktiska kravet mellan 7.90 och 7.95. Jobbigt kval med 24 deltagare i en och samma grupp, vilket innebär ca halvtimmes väntan mellan hoppen. Ett riktigt bra öppningshopp (förstås helst över 8.00) kan alltså bli oerhört värdefullt.
     Michel är 2:a på årsbästa (8.07) medan det för Andreas och junioren Thobias gäller att pricka in karriärens hittills allra bästa.
     18.00 Leif Arrhenius
     Brutal gräns (20.55) också här, men åtminstone kring 20 kommer att krävas. Absurt upplägg ur sportslig synvinkel med 33 startande i en och samma grupp. Svårt att förstå varför man inte - när man nu ändå gjorde ett separat kvalpass på torsdagen - delade i två grupper. Tid fanns ju.

En tidigare medaljör som vill bli det igen.

En tidigare medaljör som vill bli det igen.
Foto: Anders Albertsson

Röster från dan före dan

MAR
05

På onsdagseftermiddagen mötte fyra av de fem som skall tävla redan på torsdagen media. Huvudperson var förstås Michel Tornéus som för två vintrar sedan tog silver på IEM och i fjol brons på IVM.
     I morgon gäller det kval från vilket det krävs 8.00 i hopplängd eller - om färre än åtta klarar åtta meter - en topp-8 placering för att nå final.
     Noterat från pressträffen:
     Michel Tornéus (längd):
     - Fokus 2015 är VM. Precis som förra året gör jag få tävlingar under inomhussäsongen för att efter mästerskapet kunna gå direkt in i träning igen.
     - Senast blev det silver på inomhus-EM, så nu går jag så klart för guldet.

     Andreas Otterling (längd):
     - Jag har tränat bättre hela hösten och tillsammans med min coach Leif hittat en modell som fungerar.
     - Alla är ju samlade inom två – tre decimeter, så mitt mål är att ta mig till final.

     Thobias Nilsson Montler (längd):
     - Jag har bytt tränare till Morgan Persson och koncentrerat mig mer på specifik längdhoppsträning.
     - Klart jag hade en tanke att komma med till IEM, man måste ju flytta upp någon gång. Men mitt stora mål för året är JEM i Eskilstuna där jag vill ta medalj.

     Fanny Roos (kula):
     - Det ska bli kul och spännande att för första gången tävla på ett seniormästerskap
     - Jag flyttade till Växjö för tre och ett halvt år sedan och gick på FIG där. Sedan dess har jag kunna träna hårdare och hårdare hela tiden.

Stockholms Stad medarrangör av DN Galan!

MAR
04

Idag presenterades ett nytt spännande samarbete kring stora friidrottsevenemang: Stockholms Stad går in som medarrangör av DN Galan, en av de 14 galorna på den allra högsta nivån i friidrottsvärlden - Diamond League!
     Stockholms idrottsborgarråd Emilia Bjuggren förklarar stadens ökade engagemang:
     – Det känns väldigt bra att vi har säkrat ett samarbete som gör att vi kan anordna DN Galan i Stockholm i år. Det är en av världens mest prestigfyllda friidrottsgalor och ger ett starkt tillskott till besöksnäringen.
     – En viktig del för mig när vi tog beslut om samarbetet var att se till att vi har ett gediget program med kringaktiviteter. Vi riktar programmet mot Stockholms unga, och prioriterar särskilt de som idag har låg föreningsaktivitet.
     – Jag vill skapa intresse hos unga som inte har en naturlig kontakt med idrottsrörelsen, att man ska få träffa klubbar och föreningar och förhoppningsvis idrotta organiserat i större utsträckning.

     Jan Kowalski, ordförande i arrangerande Stadionklubbarna är förstås glad över det nya samarbetet och de möjligheter som nu öppnas:
     – Det känns roligt att samarbeta med Stockholm stad för att anordna DN Galan i år. Inte minst för att vi kommer kunna leverera ett bra program med kringaktiviteter, jag hoppas vi kan locka många unga stockholmare till våra föreningar och klubbar.
     – Det här är en gala som är uppskattad av idrotts- och kulturvänner världen över. En viktig del av galans identitet är att den anordnas på Stockholms Stadion. Stadion har världsrekord i antal världsrekord på en arena, 83 stycken, och är mycket uppskattad bland publik, aktiva, tränare och ledare för sin familjära stämning.

     Läs mer på DN Galans hemsida.

Valberedningen föreslår:

MAR
03

Nu har Svensk Friidrotts valberedning presenterat sitt förslag för styrelsevalen som skall genomförs på Förbundsårsmötet i Söderhamn den 28-29 mars. Förslaget omfattar ordförande (mandatperiod 1 år) och fyra ledamöter (mandatperiod 2 år vardera).
     Valberedningen föreslår avseende ordförandeposten omval av Björn Eriksson, som ju nyvaldes vid förbundsårsmötet i mars 2014 i Umeå.
     Vad gäller de fyra ledamöterna föreslås omval av Karin Lundgren och Pia Bosdotter Olson samt nyval av Lena Björk och Ulrika Granfors Wellemets.
     På sidan "Valberedningens förslag" presenteras de fem kandidaterna utförligare med yrkes- och friidrotts-CV samt vilka särskilda intresseområden inom friidrotten som de har.

IEM: Tidsprogrammet spikat

MAR
03

Idag gjorde Europaförbundet i samarbete med arrangören de sista modifieringarna i tidsprogrammet för stundande Inomhus-EM.
     Det handlar om totalt tio mindre justeringar på löpgrenar motiverade av att antalet anmälningar blivit något högre eller lägre än man ursprungligen kalkylerat med. Alla ändringarna har skett inom de yttre ramarna för de olika tävlingspassen.
     Självklart har vi uppdaterat vårt "Tidsprogram med svenska ögon" med dessa nya klockslag. I det programmet är som vanligt det kompletta deltagandet av de 24 svenskarna också inprickat.
     IEM-tidsprogrammet med svenska ögon

Så gick det på EM i Prag!

MAR
03

Nej, vi har inte börjat i kristallkulebranschen med anspråk på att kunna berätta vad som kommer att hända torsdag-söndag i O2-arenan i den tjeckiska huvudstaden. Det EM rubriken syftar på gäller förra gången som Prag var värd för ett Europamästerskap i friidrott, dvs ute-EM 1978.
     Tävlingarna gick alltså mitt under den östeuropeiska statsidrottens era - då värdlandet fortfarande hette Tjeckoslovakien - och det var sanslöst mycket DDR och Sovjet på prispallarna. Ett typiskt exempel var kvinnliga 100m där det blev DDR på placeringarna 1-4 och Sovjet på 3-5-6.
     Den enda inbrytningen där från övriga Europa kom faktiskt från Sverige genom att Linda Haglund sprang till sig silvret. Det blev den enda svenska medaljen och Linda stod också för vår näst bästa placering när hon blev 7:a på 200m. Bästa manliga placeringen var Åke Franssons 8:e i längd.
     Se vår svenska historik för utomhus-EM!

IEM: Hur ligger de våra till?

MAR
03

När det gäller konkurrensläget inför mästerskap är den mest relevanta statistiska utgångspunkten att titta på årsbästa för de anmälda. Visserligen kan några komma till IEM nu i Prag utan att tidigare i vinter ha tävlat i den aktuella grenen (t ex Sifan Hassan på 3000m), men i stort sett fungerar årsbästa ganska bra som analysredskap.
     Använder man det på listorna nu får man fram följande svenskar som är på topp-8 i sina resp grenar:
     2:a: Andreas Almgren 800m, Michel Tornéus längd
     5:a: Angelica Bengtsson stav, Erica Jarder längd
     7:a: Johan Rogestedt 1500m, Khaddi Sagnia längd

     I intervallet 10-20 hittar man sedan Erik Hagberg 60m (11:a), Michaela Meijer stav (12:a), Fanny Roos kula (13:e), Anna Silvander 800m (14:e), Andreas Otterling längd och Irene Ekelund (båda 16:e), Odain Rose 60m och Sofie Skoog höjd (båda 17:e), Charlotta Fougberg 3000m (19:e) plus Petter Olson sjukamp (inbjuden som nr 15).
     Viktigt att veta är att på inomhusmästerskapen är det bara åtta - och inte som utomhus tolv - som går till final i hopp och kast. Så t ex en sjundeplats på pappret är inte så "finalsäker" som den spontant kan upplevas med utereferensramarna i bakhuvudet.
     I många grenar är det också hypertätt på årsbästa, allra mest så på manliga 60m där 21 - bl a våra svenskar Erik Hagberg och Odain Rose - av 38 anmälda finns samlade inom tio hundradelar från 6.63 till 6.72. Egentligen är det bara två britter och två tyskar som varit under 6.60 som sticker ut något. Annars är "allt möjligt" känns det som.
     Någon kanske reagerar på att Andreas A och Michel båda står som tvåor ovan fast de "egentligen" är 3:a resp 5:a i Europastatistiken. Skillnaden beror på att på 800m saknas "vanliga" statistikettan Adam Kszczot (sjuk) och i längd saknas tvåan Greg Rutherford (lagt ner säsongen) och trean Eusebio Cáceres (skadad).

IEM: Anmälningslistorna

MAR
02

På Europaförbundets hemsida för Inomhus-EM finns de kompletta anmälningslistorna för tävlingarna kommande torsdag, fredag, lördag och söndag i O2 Arena i Prag.
     Vi kommer förstås de närmaste dagarna att titta litet närmare på hur konkurrensbilden ser ut i de grenar där vi har våra starkaste förhoppningar. Men redan nu kan alltså vara och en som så önskar själv fördjupa sig i listorna:
     Fullständiga anmälningslistorna för IEM i Prag
     Anm: Grenordningen är litet märklig eftersom man tycks ha sorterat löpningarna i "sifferordning" - så 1500m som börjar på en etta kommer först - och teknikgrenarna i "bokstavsordning" - så sjukamp (engelska: Heptathlon) kommer först.

Statistiken åter uppdaterad

MAR
02

Inomhussäsongen är nästan i mål för seniorerna. Bortsett från det dubbla dussin som tagits ut för att tävla på inne-EM och de USA-studenter som kvalat in till universitetsmästerskapen därborta har nog i stort sett alla satt punkt och i stället börjat tänka på vårens träning inför utesäsongen.
     Så den just nyuppdaterade statistikens seniorlistor är nog ganska nära sitt slutliga utseende. Däremot lär det fortfarande hända en hel del för ungdomarna. Nu till helgen har 15/16-åringarna ju sitt USM i Örebro och ytterligare en vecka senare kör 13/14-åringarna sina regionsfinaler i Götaland (Växjö) och Svealand (Västerås).
     Bästalistorna för innesäsongen per den 2 mars

Karin om IEM-truppen

MAR
02

Friidrottens förbundskapten Karin Torneklint gästade TV4:s Nyhetsmorgon i arla måndagsmorgonstund för ett försnack om det Inomhus-EM som går i Prag kommande torsdag-lördag.
     Med i studion var också ett av de större svenska hoppen, Turebergs Andreas Almgren, som just nu ligger trea på den europeiska årsbästalistan bakom de rutinerade polackerna Kszczot och Lewandowski.
     Se hela klippet från i morse på TV4 Play
     PS. Förbundskaptenen gjorde inte mindre än elva sena kompletteringar av truppen efter helgen, så totalt blir det 24 aktiva som kommer att åka till Prag för att tävla.
     Hela den slutliga truppen finns på vår Uttagningssida här på friidrott.se.

Adam Danielsson höll precis undan för Andreas Almgren i M22-finalen.

Adam Danielsson höll precis undan för Andreas Almgren i M22-finalen.
Foto: Deca Text & Bild

IJSM2 400m

MAR
01

IEM-klare 800m-löparen Andreas Almgren hade valt att gå ned till 400m här på IJSM. Men det gjorde honom inte till någon favorit eftersom han skulle möta bl a ISM-finalisten Adam Danielsson (Ullevi). Adam var också snabbast av de två i lördagens försök (48.87 mot 49.04 för Andreas).
     Finalen blev en stenhård duell där Adam till slut triumferade med fem hundradelar: 48.33 mot 48.38. Med i "draget" av de två följde Ullevis Martin Astner som förbättrade sig ned till 48.92.
     Ullevi tog ytterligare en uppsättning guld-brons i P19 där Victor Fingal med 49.31 stod i särklass och vann med 1.9 s. Men varför kom bara 5 av 16 förhandsanmälda till start i lördagens försök?
     P17-finalen blev en kamp mellan Täbys William Frobe och Örgryte Samuel Wiik som slutade med knapp men klar fördel William: 51.05 mot 51.43.
     I F19 tog årets fyra snabbaste inför IJSM de fyra finalplatserna och loppet kändes öppet med tanke på att alla hade 57-årsbästan. Till slut stod guldstriden mellan Tumbas Johanna Dyremark och IFK Göteborgs Madeleine Björlin Delmar. Båda persade och marginalerna vid målet var till fördel för Johanna: 57.11 mot 57.20.
     Nästan lika snabb var F17-vinnande Anna Engelin (Östersund) som kom till Göteborg med 58.96 som årsbästa, som gick ned till 58.16 i försöken och med ytterligare trekvarts sekund till 57.40 i finalen.

IJSM2 60m/60m häck

Gustav (t v) persade i både försök och final, vilket ville till eftersom även Emil (t h) gjorde karriärens hittills snabbaste.

Gustav (t v) persade i både försök och final, vilket ville till eftersom även Emil (t h) gjorde karriärens hittills snabbaste.
Foto: Deca Text & Bild

MAR
01

Förra veckan sänkte Turebergs Gustav Kjell personliga rekordet på 60m till 6.91 när han kom 5:a i senior-SM-finalen. Men formen var ännu bättre nu när det gällde P19-mästerskapet: 6.89 i försöken och sedan 6.83 i finalen där Ullevis Emil von Barth också persade som tvåa på 6.87.
     Gustavs 6.83 var dagens snabbaste tid eftersom M22-vinnaren Jean-Christian Zirignon hade 6.86 efter att ha persat med 6.89 redan i försöken. Jean-Christian vann ganska klart men sedan var tätt med fyra på 6.92-6.96 anförda av Hammarbys Jacob Ewertzh.
     Supertätt om alla medaljerna i P17 där Mölndals Filip Schwartz, Linköpings Max Hrelja och Sundsvalls Yonathan Helsing alla kom in på 7.01-7.02.
     För en vecka sedan tog Hässelbys Malin Skogström seniorbrons på häck, nu i K22 blev det brons igen trots att Malin var nästan lika snabb. Guldet nu till MAI:s Fanny Lindström på 8.62.
     Svenska mästarinnan Adriana Janic dominerade som väntat F§19 med 8.51 i försöken och 8.47 i finalen. Men gapet ned till tvåan Amanda Öberg hade krympt till 0.17 sedan förbättrat sitt veckogamla pers med en tiondel till 8.64.

IJSM2 Längd/Tresteg

Här i längden tog Lovisa Östervall guldet, Johanna Dyremark silvret och Emma Stenlöf bronset. Men som mångkamperskor gjorde de mer än så: Lovisa silver i höjd och brons på häck, Johanna guld på 400m och Emma guld i höjd och silver i kula.

Här i längden tog Lovisa Östervall guldet, Johanna Dyremark silvret och Emma Stenlöf bronset. Men som mångkamperskor gjorde de mer än så: Lovisa silver i höjd och brons på häck, Johanna guld på 400m och Emma guld i höjd och silver i kula.
Foto: Deca Text & Bild

MAR
01

Tumbas 97:or Lovisa Östervall och Johanna Dyremark har hållit jämna steg i många år, och idag i F19 Längd blev det hyperjämnt: Båda noterade nämligen 5.85 som bäst och Lovisa vann på bättre andrahopp.
     Men Johanna kompenserade sig med att i samma veva under eftermiddagen springa hem guldet på 400m på nya perset 57.11.
     Förra veckan på ISM hoppade Hässelbys Sara Kviberg ooch IF Götas Ida Hansen båda 6.11 med Sara som 4:a på bättre näst längsta. Ida fick sin revansch nu i K22: 5.91 mot 5.84.
     I F17 följde Fanny Ernestam upp trestegsguldet igår med guldet i längd idag. Men det satt längre inne eftersom Ymers Emelie Rantzow ledde tävlingen i ett par omgångar.
     I tresteg är det traditionen att mästerskapen medför rejäla resultatlyft och det stämde ganska väl också nu. Särskilt i P17 för medaljörerna Ullevis Gustaf Bålström gick från 13.20 till 13.91, Örgrytes Max Hejdenberg från 13.77 till 13.86 och Örgryes Samuel Wiik 13.28 till 13.47.
     I P19 var lyftet för Falköpings FIK:s Christofer Pool Wiklund från 14.29 till 14.56 precis det som behövdes för att ta hem guldet närmast före MAI:s Marcus Nyberg (från 14.51 till 14.54). I M22 stod Hässelbys SM-femma Jesper Hellström i särklass.

Två av mästarna: Abdelfath (M22) och Thea (F17).

Två av mästarna: Abdelfath (M22) och Thea (F17).
Foto: Deca Text & Bild

IJSM2 1500m

MAR
01

Alla de tre kvinnliga klasserna såg direkta finaler och i alla tre fanns en tydlig dominant. I K22 hette hon Anna Silvander, som ju i nästa vecka springer IEM 800m. Den kapaciteten gjorde att hon kunde segla ifrån på slutet till seger med nästan sex sekunder på nya perset 4:27.81.
     I F19 hette suveränen Carolina Johnson (Linköping) - fjolårets JVM-löpare på hinder - som nu med 4:35.72 lämnade närmaste konkurrent knappt åtta sekunder bakom.
     Men den verkliga sololöpningen kom i F17 och för den stod Tjalves Thea Boström. När hon gått i mål på 4:39.64 hade den trio som gjorde upp om silver och brons mer än ett halvt varv kvar.
     Väntade och klara - om än inte så klara som i de kvinnliga klasserna - vinnare också i de manliga loppen. 800m- starka Andreas Kramer (Sävedalen, P19) och Warsame Hassan (MAI, P17) hade full kontroll över sina lopp även om segermarginalerna stannade vid ett par sekunder.
     För en vecka sedan på seniormästerskapet hade medaljen för Gefles Abdelfath Yassin säkert överraskat många men nu var hans kapacitet känd och han levde upp till förväntningarna.

Wictor stod för helgens 20m-stötar.

Wictor stod för helgens 20m-stötar.
Foto: Deca Text & Bild

IJSM2 Kula

MAR
01

Förra lördagen på ISM knäckte Hässelbys Niklas Lindstedt "dröm-17" första gången med en stöt på 17.33. Att det inte var någon tillfällighet visade Niklas nu genom göra 17.30, vilket räckte till klar seger före ½-meterspersande - från 16.00 till 16.56 - Simon Pettersson (Upsala).
     I P17 höjde MAI:s Wictor Petersson sitt årsbästa med nästan metern till 20.82. Fast tvåan Theodor Ahlström (Växjö) förbättrade sig ännu mer (från 15.51 till 16.99).
     Fem främsta inom bara 46 cm gjorde P19 till en hela tiden levande kamp om medaljerna. Fast i slutänden visade det sig att de 16.19 som Huddinges Jesper Arbinge gjorde direkt i första omgången aldrig kunde överträffas av någon annan än han själv (16.24 i femte).

Josefin även av vinterns många nya över fyra meter höjde personbästat med 1 cm till 4.02.

Josefin även av vinterns många nya över fyra meter höjde personbästat med 1 cm till 4.02.
Foto: Deca Text & Bild

IJSM2 Höjd/Stav

MAR
01

IEM-klara Michaela Meijer gick in på 4.02, tog direkt och när sista kvarvarande konkurrenten försvann på 4.07 var segern klar. Michaela fortsatte sedan med 4.22 och tre försök på 4.40.
     Dagens näst högsta hopp kom i F17 där Hammarbys Josefin Herstedt i praktiken vann när hon klarade sin ingångshöjd 3.61. Hon fortsatte sedan med både 3.91 och nya perset 4.02 i första försöken och kryssen i protokollet kom inte förrän på 4.07.
     Enda guldstriden i stav kom i F19 där Hovslätts Sara Cannmo var felfri t o m 3.94 men ändå till slut fick ge sig när Wärnamos Amanda Gabrielsson fixade 3.99 i tredje och sista.
     Ymers Andreas Carlsson har gjort 2.16, 2.17, 2.18 resp 2.18 de fyra senaste helgerna och när han idag säkrat M22-segern med 2.16 gick han direkt på nya svenska årsbästahöjden 2.20. Men inte den här gången.
     Från det Upsalas Oskar Lundqvist gick in på 1.95 var han i P19-ledningen och den släppte han aldrig, Sista utmanaren Fabian Delryd (Danderyd) hängde med t o m 2.05 men 2.07 var Oskar ensam om. Det blev Upsala-guld även i P17 där Filip Björklund litet oväntat saknade motståndare redan efter 1.94.

Foto: Deca Text & Bild

IJSM2: Elise under 54!

MAR
01

För det absoluta utropstecknet i de 33 grenar som avgjordes den andra IJSM-dagen i Friidrottens Hus stod Hässleholms Elise Malmberg, när hon i K22-finalen på 400m sänkte sitt svenska årsbästa från 54.02 till 53.88. Dessutom den bästa inomhustiden av en annan svenska än Moa Hjelmer på över tre år!
     Elise hårdkörning - i en final som till 3/4 var identisk med seniorfinalen för en vecka sedan i Sätra - gav inte bara henne utan också de andra tre nya personbästa inomhus: Ullevis Matilds Hellqvist gick från 55.08 till 54.73, Växjös Jessica Bloodworth från 55.96 till 55.81 och Upsalas Klara Helander från 57.55 (igår i försöken) till 57.11.
     Alla resultaten

Foto: Deca Text & Bild

Växjö: Leffe 19.97!

MAR
01

Trenden för Leif Arrheniu8s hade varit klart positiv: Fem stötar på 18.34-18.92 i en lätt jetlaggad säsongspremiär på ISM i Sätra hade ju följts av fyra stötar på 19.06-19.29 igår i Växjö.
     Och nu på dag 2 av World Indoor Throwing flög kulan riktigt långt i tredje omgången: 19.97!
     Det är Leffes näst längsta stöt sedan sommaren 2013, bara centimetern bakom fjolårets SM-vinnande 19.98 i Umeå. Och IEM-gränsen 19.50 överträffades alltså med nästan halvmetern! I serien 19.37 - 19.14 - 19.97 - X - 19.11 - 19.71 fanns som synes ytterligare en stöt klart över kvalnormen.

Växjö: Leffe fyra över 19

FEB
28

Säsongsdebuten på ISM slutade just under 19m för Leif Arrhenius men vid World Indoor Throwing i Växjö idag höjde han sitt svenska årsbästa till först 19.06, sedan 19.11 och till slut 1929. Kanadensaren Tim Nedow vann på 20.46. Båda kör igen på samma plats i morgon.
     Alla resultaten WIT dag 1

Grete hade ett över 20, två till över 19 och ytterligare ett över 18.

Grete hade ett över 20, två till över 19 och ytterligare ett över 18.
Foto: Deca Text & Bild

IJSM1 Kula/Vikt

FEB
28

Agnes Larsson var seniortvåa i kula förra veckan så segern nu i F19 var väntad. Agnes - som radat upp tävlingar just över 15m-linjen den här vintern - vann till slut med två hela meter sedan hon höjt personbästat från 15.12 till 15.39.
     Därmed var Agnes faktiskt bara 2 cm från att ta sig in på topp-10 genom tiderna - för seniorer inomhus! Och till Fanny Roos juniorrekord inne skiljer nu inte mer än 48 cm.
     Mycket mångkampare på kulpallarna: I K22 var Sofia Linde 2:a, i F19 Emma Stenlöf 2:a och i F17 blev det dubbelt mångkamp: Täbys Bianca Salming vann före Östersunds Emelie Nyman Wänseth, alltså precis som det såg ut i femkampen i Norrköping för några veckor sedan.
     Suveräna seniormästaren Eleni Larsson vann förstås K22:s viktkastning. Däremot fick senior-2:an Marinda Petersson nöja sig med bronset denna gång eftersom Upsalas Linnea Jönsson fick på en riktig pärla i andra: 18.19, pers med nästan halvmetern.
     Elenis segermarginal var 196 cm, den överträffades klart i F17 av Hammarbys Grete Ahlberg som med 20.17 tog hem tävlingen med 264 cm före klubbkamraten Emily Berghäll.
     F19-tävlingen var däremot växlingsrik och oviss tack vare fem mellan 15½ och 16. Upsalas Kajsa Wennberg, Turebergs Emma Thor och Hanna Mårtensson ledde alla i olika skeden av tävlingen och Hannas segerkast 15.96 kom inte förrän i sjätte och sista omgången.

Ett par dunderpersleenden: Thilda Särnevång gick +37 cm och vinnande Emilia Hammarström +24 cm på sina resp tidigare toppnoteringar.

Ett par dunderpersleenden: Thilda Särnevång gick +37 cm och vinnande Emilia Hammarström +24 cm på sina resp tidigare toppnoteringar.
Foto: Deca Text & Bild

IJSM1 Tresteg/Längd

FEB
28

Det hade gått ungefär ett år sedan Wärnamos Emilia Hammarström senast tävlade i tresteg men av detta märktes inget i dagens F19-tävling: 12.24 i första, 12.39 i andra och 12.67 (pers med 24 cm) i tredje. Ett resultat som förra veckan varit bara centimetern från medalj på seniorernas ISM.
     Stort lyft även för Udds Thilda Särnevång som kom in med 12.10 som bäst men som avslutade sin serie med 12.41 i 5:e och 12.47 i 6:e vilket gav silvret.
     På ISM tog Örebros Fanny Ernestam silvret på 12.87, nu räckte 12.54 för att vinna F17 med nästan halvmetern.
     5:an/6:an på ISM - Ärlas Emma Ehrlin och Västerås Ewa Marcinkiewicz - duellerade om K22-guldet nu. Ewa var jämnast (tre på 12.15-12.18) men Emma hade toppnoteringen (12.40).
     Thobias Nilsson Montler som tävlat i ISM i söndags och sedan i Malmö Games i onsdags nöjde sig denna lördag med tre hopp, som dock alla tre hade räckt till ohotat guld. Häckvinnaren Elias Martinsson var ende i övrigt över 7 meter.
     Fem över 7 meter i M22 där Hässelbys Fredrik Samuelsson ledde länge, passerades av Tierps Max Andersson i fjärde (7.22) och sedan replikerade i sista med nya perset 7.33.
     Scenariot var likartat i P17: Här hette länge-ledaren David Svensson (Tumba), här var det Upsalas Filip Björklund som passerade (6.75 i sista) på vilket David svarade med 6.77 i sitt sista.

IJSM1 Höjd/Stav

FEB
28

K22-höjden kom på något sätt av sig innan den börjat på allvar, sedan Vendela von Corswant (årsbästa 1.83), Evelina Erlandsson (1.78) och Matilda Nilsson (1.76) alla rev tre gånger på 1.75. Så Vendela vann på att hon tog 1.72 i första.
     I F19 däremot var de fyra som tog 1.75 och sedan gick vidare till 1.77. Mångkamparna Emma Stenlöf (Västerås) och Lovisa Östervall (Tumba) klarade också 1.77 i första och avgörandet föll inte förrän på 1.79 där Emma fixade sin sjätte raka höjd i första.
     Även i F17 var "ta allting i första försöken" det vinnande receptet. Täbys Bianca Salming följde det t o m 1.72 och därmed var hon ensam kvar.
     Pojkarna hade en stavdag. Seniormästaren Calle Sténson (Hellas) gick i M22 in på 5.02, tog direkt och därmed var guldet hans. Bara två till kom till start, silver till ÖIS David Kappelin och bronset till Kalmars Micael Fagö (persade med 16 cm till 4.76!).
     I P19 körde Ullevis Esa Hiltunen och Lerums Carl Ivarsson "varannan-höjd"-taktiken. Guldhöjden blev 4.73 där Esa tog i andra medan Carl stod över för att sedan riva tre gånger på 4.78.
     I P17 varvade Hammarbys Sebastien Hargeström och MAI:s Magnus Herstedt höjder på samma sätt och här var det Magnus som stod över vinnarhöjden, i detta fall 4.34 som Sebastian gick över direkt i första. 4.39 blev sedan för högt för båda den här dagen.

IJSM1 Häck

FEB
28

Final direkt i både M22 och P19 med fyra resp sex startande. Förra veckan på ISM kom Strands Jonathan Holm i otakt med häckarna och var sist i mål på 8.70. Idag stämde det bättre och han säkert på 8.17 med en dryg meter ned till mångkamparen Fredrik Samuelsson på andraplatsen.
     Hyperjämnt i P19 där Brattås Elias Martinsson lyckades bäst med fällningen i kampen om segern med Faluns Andreas Gustafsson. Pers för båda: 8.05 mot 8.06. Noterbart: Både Elias och Andreas är födda 1997, nya i på 1m-häckarna i år.
     Nästa år lär de dock behöva se upp med 98:orna som då kommer upp från 91.4-häckarna. I synnerhet Linköpings Max Hrelja som med 7.90 i försöken och 7.91 i finalen nu hade drygt tre tiondelar i övertag på sina motståndare.
     Bilden till höger är ett utdrag ur målfotot i P19 med vinnaren Elias Martinsson ovanför tvåan Andreas Gustafsson. De gröna linjerna i bilden markerar var tiderna lästes av. Skillnaden i tid var knappt 1½ hundradel. Knappt men alltså ändå klart.

IJSM1 Sprint

Claudia tangerade personbästat.

Claudia tangerade personbästat.
Foto: Deca Text & Bild

FEB
28

När IF Götas 98:a Claudia Payton dök upp i mitten på januari och gjorde 7.67 i Örebro var det många som undrade vem hon var. Men man kunde faktiskt hitta henne i ungdomslistorna i 12/13 årsåldern, innan en skada gjorde att friidrottskarriären fick ta timeout till nu.
     Loppet i Örebro var heller ingen tillfällighet och idag var Claudia - som är träningskompis med Irene Ekelund - snabbast i försöken och vann sedan finalen med 1½ meter på tangerade perset 7.67.
     Betydligt jämnare i de äldre klasserna: I F19 vann häckspecialisten Adriana Janic (MAI) med 0.02 över Växjös Hanna Hoff (7.64 mot 7.66) och i K22 var hela medaljtrion samlad inom 0.02 med MAI:s Daniella Busk som vinnare på 7.56 före Caroline Larsson och Karolina Nikamo (i seniorfinalen förra veckan i Sätra var den inbördes ordningen i trion den omvända).

IJSM1: Fanny 16.69!

FEB
28

Det finns karriärer med plötsliga stora resultatlyft och så finns det karriärer där den aktive kontinuerligt höjer sin nivå på ett nästan omärkligt sätt. Atleticums Fanny Roos verkar tillhöra den andra typen:
     Under sina två sista juniorår förbättrade hon det svenska juniorrekordet i sju etapper med sammanlagt 74 cm och nu i vinter har totalperset 16.29 lyfts till först 16.52 i slutet på januari, sedan till 16.67 på ISM förra veckan och nu idag på IJSM med ytterligare 2 cm till 16.69.

USA-natten: Ida 22.40!

FEB
28

Det stora utropstecknet för svenskt vidkommande vid nattens Conference-tävlande i USA kom i Seattle där Hässelbys (och i detta fall UCLA:s) Ida Storm förbättrade sin egen ett år gamla svenska toppnotering i viktkastning med precis en halvmeter till 22.40.
     I serien fanns dessutom ytterligare ett 22m-kast. Så efter två silver tidigare på NCAA-mästerskapen (2012 och 2014) har Ida inför årets NCAA (som går om två veckor i Fayetteville) skaffat sig sitt bästa utgångsläge någonsin.

Edvin hade 19.86 som pers, nu var det kortaste av hans fem godkända 19.99 och det längsta 21.11!

Edvin hade 19.86 som pers, nu var det kortaste av hans fem godkända 19.99 och det längsta 21.11!
Foto: Deca Text & Bild

IJSM1: Tävlingarna pågick

FEB
28

Tävlingarna i Friidrottens Hus startade redan kl 09.00 på lördagen med de tre pojkklassernas vikttävlingar som såg Dals Södra Tim Söderqvist, Umedalens Anton Andersson och Eskilstunas Edvin Larsson som vinnare. Alla tre noterade nya personliga rekord och Edvins 21.11 var dessutom det näst längsta av en P17 sedan grenen infördes år 2011.
     Från kl 11.00 och ca nio timmar framåt under denna lördag kommer det att tävlas intensivt i hallen. Det är totalt 24 grenar som skall gå i mål idag plus att det körs försök/kval i ytterligare ett antal.
     Arrangörens levande resultatsida

Händer också i helgen

FEB
27

Även om IJSM i Göteborg är helgens hållplats i det centrala programmet är det långt ifrån den enda tävlingen. I nationella kalendern finns ungdomspräglade tävlingar i Halmstad (lördag), Karlskrona och Norrköping (båda söndag).
     Dessutom är det "World Indoor Throwing" (dvs internationella seniortävlingar i kast) i Växjö: Kula och diskus inne båda dagarna, spjut inne på lördagen och slägga ute på söndagen. Toppnamn är kanadensaren Tim Nedow (20.54 i Göteborg för tre veckor sedan) men intressant blir också att se om Leif Arrhenius efter 18.92 i årsdebuten på ISM kan utmana IEM-gränsen 19.50.
     Apropå IEM-kval så var ju Atleticums Fanny Roos bara 13 cm ifrån sin gräns 16.80 på ISM. Fanny kör IJSM i Göteborg på lördag och är sedan inbokad hemma i Växjö dagen efter.
     Ute i Europa smyger mara/halvmarasäsongen så smått igång med maror i tyska Kiel och italienska Treviso och klassiska italienska halvmaran mellan Rom och hamnstaden Ostia. Alla tre lopp som brukar ha en del svenskt deltagande.
     På andra sidan Atlanten är det stora "Conferense"-helgen i universitetsfriidrotten, vilket innebär säsongsfinal för de allra flesta och sista stora chansen att kvala in till NCAA-mästerskapen för de allra bästa.

Största mästerskapshelgen!

FEB
27

Är det något man som friidrottsintresserad fått träning på den senaste tiden så är det att blixtsnabbt flytta fokus. Under de senaste två veckorna har vi ju haft i tur och ordning Nordenkamp i Norge den 14.2, XL-galan i Globen den 19.2, Inomhus-SM i Sätra den 21-22.2 och Malmö Games den 25.2!
     Och nu till helgen den 28.2-1.3 är det dags för våra SM-tävlingar inomhus för åldrarna 17-22 år: IJSM-IUSM17 i Friidrottens Hus i Göteborg! Och för en del av deltagarna nu i Göteborg går det inte att hämta andan och varva ned ens efter helgen eftersom de är uttagna till Inomhus-EM som börjar i Prag på torsdag!
     Sex klara IEM-deltagare står med i anmälningslistorna för nu lördag-söndag - Irene Ekelund, Michaela Meijer, Khaddi Sagnia, Anna Silvander, Andreas Almgren och Erik Hagberg - och ytterligare ett par-tre stycken har dessutom fortfarande chansen att kvala in genom en riktigt bra insats på IJSM (sista kvaldag är söndag).
     Men framförallt är tävlingarna i Friidrottens Hus förstås ett SM-evenemang - vinterns största faktiskt - som står på egna ben där syftet är att sortera fram inte mindre än 60 nya svenska mästare. Totalt är det drygt 800 anmälda starter där de enskilt största grenarna är P19 60m och F17 längd med vardera 30 anmälningar och M22 60m med 29.
     Hemsidan för IJSM-IUSM17 i Göteborg lördag-söndag

Senaste veckan
Veckan 27.2 - 6.3

IEM2: Andreas till semifinal …
I 800 m-försöken var Andreas Almgren tidsmässig et...

… liksom Anna Silvander!
Dagens tredje mästerskapsdebutant i O2 Arena var A...

IEM2: Personbästa av Elise
Först ut av svenskarna i Prag på fredagen var Elis...

- Det var hur kul som helst!
Andreas Otterling gjorde sitt tredje inne-EM och t...

IEM2: Svenska förmiddagen
Åtta svenskar går in i tävlingen under det första ...

På TV just nu: Eldsjälsgalan
Ni har väl inte missat att det är i kväll - mellan...

IEM1: Dubbelt SWE i topp!
Längdkvalet i O2 Arena inleddes för svensk del med...

IEM1: Nära final för Fanny
Först ut av svenskarna på inne-EM i Prag på torsda...

Dagens TV-tider
* TV4 sänder kl 16.25-19.00 (allt går dessutom uta...

IEM Torsdag eftermiddag
Fem svenskar kommer att tävla undre det första pas...

Röster från dan före dan
På onsdagseftermiddagen mötte fyra av de fem som s...

Stockholms Stad medarrangör av DN Galan!
Idag presenterades ett nytt spännande samarbete kr...

Valberedningen föreslår:
Nu har Svensk Friidrotts valberedning presenterat ...

IEM: Tidsprogrammet spikat
Idag gjorde Europaförbundet i samarbete med arrang...

Så gick det på EM i Prag!
Nej, vi har inte börjat i kristallkulebranschen me...

IEM: Hur ligger de våra till?
När det gäller konkurrensläget inför mästerskap är...

IEM: Anmälningslistorna
På Europaförbundets hemsida för Inomhus-EM finns d...

Statistiken åter uppdaterad
Inomhussäsongen är nästan i mål för seniorerna. Bo...

Karin om IEM-truppen
Friidrottens förbundskapten Karin Torneklint gästa...

IJSM2 400m
IEM-klare 800m-löparen Andreas Almgren hade valt a...

IJSM2 60m/60m häck
Förra veckan sänkte Turebergs Gustav Kjell personl...

IJSM2 Längd/Tresteg
Tumbas 97:or Lovisa Östervall och Johanna Dyremark...

IJSM2 1500m
Alla de tre kvinnliga klasserna såg direkta finale...

IJSM2 Kula
Förra lördagen på ISM knäckte Hässelbys Niklas Lin...

IJSM2 Höjd/Stav
IEM-klara Michaela Meijer gick in på 4.02, tog dir...

IJSM2: Elise under 54!
För det absoluta utropstecknet i de 33 grenar som ...

Växjö: Leffe 19.97!
Trenden för Leif Arrheniu8s hade varit klart posit...

Växjö: Leffe fyra över 19
Säsongsdebuten på ISM slutade just under 19m för L...

IJSM1 Kula/Vikt
Agnes Larsson var seniortvåa i kula förra veckan s...

IJSM1 Tresteg/Längd
Det hade gått ungefär ett år sedan Wärnamos Emilia...

IJSM1 Höjd/Stav
K22-höjden kom på något sätt av sig innan den börj...

IJSM1 Häck
Final direkt i både M22 och P19 med fyra resp sex ...

IJSM1 Sprint
När IF Götas 98:a Claudia Payton dök upp i mitten ...

IJSM1: Fanny 16.69!
Det finns karriärer med plötsliga stora resultatly...

USA-natten: Ida 22.40!
Det stora utropstecknet för svenskt vidkommande vi...

IJSM1: Tävlingarna pågick
Tävlingarna i Friidrottens Hus startade redan kl 0...

Händer också i helgen
Även om IJSM i Göteborg är helgens hållplats i det...

Största mästerskapshelgen!
Är det något man som friidrottsintresserad fått tr...

Förra veckan
Veckan 20.2 - 27.2

Händer också i helgen
Största mästerskapshelgen!
Möt Lisa Lilja
- vår färskaste friidrottare!

Även Odain IEM-klar
Världsårsbästa i Malmö
Malmö - förtävlingarna
Malmökvällens hålltider
Världens bäste har landat ...
Malmö: Bara måste bli långt!
Fem nya till Inne-EM
Redan på plats i Malmö
Statistiken uppdaterad
ISM2 800m: Anna 2:03.36!!
ISM2 Längd: Inte bara
Michel och Erica gladde

ISM2 1500m: Fart från start
ISM2 400m: Nya mästare
ISM2 vertikalt: Tufft i höjd
ISM2 häck: 2 x MAI
ISM2 200m och stafett:
Nil & Irene dubbla guld

ISM2 Vikt: Markus & Eleni
Sevilla Marathon: Louise 2:40!
ISM2: Anna 2:03.36!!
ISM: TKB i säsongsdebuten
ISM 60m: Irene rekordsnabb
ISM Stav: Bästa året
ISM Höjd: Hyperjämnt
ISM Kula: Fanny 16.67 &
ny Spåret-trippel för män

ISM Tresteg: Nya årsbästan
för Jasmin och Daniel

ISM 3000m: Sarah och
Staffan spurtsuveräner

Birmingham:
Andreas 1:46 igen

ISM: Irene 7.26!!
Och nu blir det ISM!
XLG: Två nya nästrekord!
XLG: Två över IEM-gränsen
XLG: Den nya 4.60-maskinen
XLG: Meraf fightern!
XLG: Khaddis bästa
XLG: Juniorrekord!
XLG: Andreas K 1:49.01!!

Två veckor sedan
Veckan 13.2 - 20.2

Och nu blir det ISM!
XLG: Två nya nästrekord!
XLG: Två över IEM-gränsen
XLG: Den nya 4.60-maskinen
XLG: Meraf fightern!
XLG: Khaddis bästa
XLG: Juniorrekord!
XLG: Andreas K 1:49.01!!
XL-galan: Världsrekord igen
- och så mycket mer!

Det var en gång ...
Barshim 2.41!
Globen torsdag fr kl 18.45
Globen torsdag fr kl 19.35
Globen torsdag fr kl 20.40
Globen torsd. kl 20.45/21.20
Globen torsdag kl 21.45
Inte en friidrottsbok - utan
en bok om en friidrottare

Stora pusselläggardagen
Tre till klara för Prag
Genom tiderna uppdaterat
ISM: Nytt kvalsystem
Friidrotten till final igen!
Årsbästa inför ISM
Barcelona halvmarathon:
Charlotte trea

Nordenkampen: Hopp uppåt
Nordenkampen: Hopp framåt
Nordenkampen: Kula
Nordenkampen: Häck
Nordenkampen - sprint:
Tre nya 60m-pers

Nordenkampen - medel:
Annas tredje raka

Berlin: Erica 6.58 &
Lavillenie i superform

Berlin: Erica 6.58
Nordenkampen:
Ny dubbelseger

Nordenkampen:
Andreas 2.18!

Nordenkampen:
Michaela 4.50!!

Nordenkampen:
Charlotta med full kontroll

Nordenkampen:
Khaddi 2 x 6.40

Nordenkampen:
K 400m: Dubbla pers

Nordenkampen:
Andreas satsade

Nordenkampen:
Anna håller sviten

Nordenkampen:
Erik H 6.66!!

Nordenkampen:
K 60m: Dubbla pers

Lajv-friidrott på webben:
Nordenkampen och Växjö

Kvällen före ...
- Inte några fler tävlingar inomhus!
Helgen: Mer än Nordenkamp