Torsdag 30 juli 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


Tracey närmar sig VM-kval

 30 jul, 2015.I en kasttävling i Växjö på onsdagen satte Ullevis Tracey Andersson svenskt årsbästa i slägga med 69.23 i lätt regn vilket bara är 77 cm från VM-kvalgränsen. Tidigare årsbästat hade Huddinges Eleni Larsson (68.76) som nu var tvåa på 65.43 och noterade 66.85 i K22-tävlingen.

Läs mer Fortsättning...

Schwanitz regerade i Kungsan

 29 jul, 2015.Världsettan Christina Schwanitz var helt överlägsen när kultävlingen Big Shot återvände till Kungsträdgården efter ett fyraårigt uppehåll. I 17 grader och periodvis regn inledde hon med 19.90 på den provisoriska kulbanan framför stora scenen och fortsatte med 20.13 i andra som blev segerstöten.

Läs mer Fortsättning...

Lysande stötning av Wictor

 29 jul, 2015.Tisdagen gick i kulans tecken på Stockholm Bauhaus Athletics där Big Shot genomfördes i Kungsträdgården med allmänhetens stötning 12.00-14.00 följt ungdomstävling för 17-åringar.

Läs mer Fortsättning...

Röster inför Bauhaus-galan

 29 jul, 2015.800 meter har fått en ärofylld placering mot slutet av Bauhausgalan, som enda gren som inte är med i Diamond Race. Andreas Almgren har allt sedan den succéfyllda debuten på Sollentuna GP känt sig mogen att slå det svenska rekordet 1:45.45 och varit någorlunda nära i fyra av sommarens fem lopp.
   – Jag har varit förkyld men nu känns det bättre och jag hoppas kunna springa fort på torsdag.
   – Det är ett bra startfält och jag hoppas kunna sätta svenskt rekord.
   
   Michel Tornéus har omvänt haft en trasslig sommar där en sena högt upp på baklåret har varit inflammerad.
   – Jag tränade på bra efter Inomhus-EM. Jag var väldigt motiverad

Läs mer Fortsättning...

EYOF: Fatima sjua i tresteg

 29 jul, 2015.Ullevis Fatima Koné var drygt tre decimeter från en pallplats i trestegsfinalen på Europeiska Ungdoms-OS: Fatimas längsta hopp i Tblisi mätte 12.26 och resulterade i en sjunde plats.
   Lisa Gunnarssons stavkval begränsade sig till en enda höjd, 3.55. Hässelbyaren är en av två finalister som har hoppat över fyra meter.

Läs mer Fortsättning...

Angelica gästade Kungsan

 28 jul, 2015.Andra dagen av prova-på-friidrott för barn på Stockholm Bauhaus Athletics Kids i Kungsträdgården inleddes med att en stor grupp barn stod redo direkt när friidrottsbanan öppnade klockan 11.

Läs mer Fortsättning...

EYOF: Guld till Henrik!

 28 jul, 2015.Henrik Larsson, Göta, vann finalen på 100 meter på Europeiska Ungdoms-OS. Götisten sprang finalen i Tblisi på 10.72, tiondelen fortare än det nya personliga rekordet som han satte i semin i Georgien. Det var också en tiondel ner till silvermedaljören.

Läs mer Fortsättning...

Comeback för Big Shot

 29 jul, 2015.Under fem år 2007-2011 var kultävlingen Big Shot ett årligen återkommande inslag i Kungsträdgården och efter fyra års uppehåll är det under onsdagen dags för comeback.

Läs mer Fortsättning...

EYOF: Tre till final

 28 jul, 2015.Det råder högsommarvärme i Tbilisi. I de gynnsamma förhållandena avancerade de tre svenskar till final på EYOF (Europeiska Ungdoms-OS):

Läs mer Fortsättning...

Kim klar för VM

 28 jul, 2015.Efter sin utmärkta comeback på Karlstad GP i onsdags som slutade med årsbästat 82.04 har förbundskapten Karin Torneklint tagit ut spjutkastaren Kim Amb till VM i Peking. Bålsta-kastaren överträffade kvalgränsen med fyra centimeter och därmed har 18 aktiva inklusive tre gångare fått klartecken för mästerskapet i Kina 22-30 augusti. Sista kvaldag är söndag 10 augusti.

Läs mer Fortsättning...

Kast på äldre dagar?

 28 jul, 2015.Över 600 aktiva deltog på Veteran-SM som avgjordes under tre dagar i Uddevalla. Det är klart fler än tidigare.
   Kompotten bestod av såväl absoluta debutanter som nygamla stjärnor...

Läs mer Fortsättning...

Valerie kände på kulringen

 27 jul, 2015.Vid sidan av all prova-på-friidrott för barn i Kungsträdgården anlades på måndagen också den kulring framför stora scenen där Diamond League för kvinnor avgörs på onsdag kväll.

Läs mer Fortsättning...

Kara instruerade i "Kungsan"

 27 jul, 2015.USA:s spjutkastare Kara Winger är trea i årets världsstatistik med 66.47 och tog förra veckan silver i panamerikanska mästerskapen i Toronto.

Läs mer Fortsättning...

Michel populär gäst

 27 jul, 2015.Det var full friidrottsaktivitet när Stockholm Bauhaus Athletics Kids inleddes i Kungsträdgården på måndagen. I sju timmar kunde barn i ålder 6–14 år testa sprint, häck, höjd och spjut och dessutom få instruktioner och autografer av några av världens främsta friidrottare.

Läs mer Fortsättning...

Tio svenskar i EYOF

 27 jul, 2015.Ikväll inleds i European Youth Olympic Festival (EYOF) i Georgiens huvudstad Tbilisi som är ett europeiskt ungdoms-OS för 16-åringar med en rad sporter på programmet.

Läs mer Fortsättning...

Idag inleds Stockholms friidrottsvecka!

 27 jul, 2015.I mars blev det klart att DN Galan byter namn till Bauhaus-galan som äger rum på torsdag 30 juli. På samma sätt som tidigare är Diamond League-tävlingen navet i en hel vecka av friidrottsaktiviteter på Stockholms Stadion och Kungsträdgården med allt från prova-på-friidrott för såväl de yngsta som vuxna.

Läs mer Fortsättning...

Oscar nia genom tiderna

 27 jul, 2015.Inför det här året hade Götas Oscar Vestlund aldrig kastat över 68 meter. Det skedde första gången i mitten på maj vid tävlingarna i Halle.
   En knapp vecka senare kom första 69:an på Lag-SM-kvalet i Eskilstuna. Det ledde till att Oscar fick representera Sverige på Lag-EM, Via en liten förbättring på Bottnarydskastet kom igår inte bara första släggkastet över 70, utan även 71 och 72 meter, på Stjärnspelen i Arvika.

Läs mer Fortsättning...

Så ruggigt var det på Windsprint

 26 jul, 2015.y

Läs mer Fortsättning...

Rose kvick i ruggigt väder

 26 jul, 2015.Odain Rose bemästrade de tuffa förhållandena och vann sitt försöksheat på Baldershov i 10.49 trots motvind på 100 meter. Umelöparen var före Sulayman Bah och Patrik Andersson.
   Till extraloppet vände vinden och Rose sänkte sin tid till 10.46.

Läs mer Fortsättning...

Moa snabbast
i blött Sundsvall

 26 jul, 2015.Moa Hjelmer samlade på namnkunniga skalper när hon vann 200 meter på Sundsvall Windsprint: Shericka Williams (OS-tvåa på 400 meter), finska EM-sjuan Latvala och kortsprintern Christania Williams (11.11 i år). I vindstilla, men blöta förhållanden blev segertiden 23.57.

Läs mer Fortsättning...

Musse - Musael i regnet

 25 jul, 2015.Hälleduon Mustafa Mohamed och Musael Temesghen var i eftermiddags tillbaks i tävlingstagen i ett blött Falkenberg.
   Musse smög igång redan förra helgen med att vinna tolv kilometer långa Laholmsloppet på 37 å en halv minut. Falkenberg Stadslopp avverkade han på 30:43 och var 45 sekunder före Musael i mål.
   

Läs mer Fortsättning...

På tv: DL London

 25 jul, 2015.Bättre väder idag i London, där Anniversary Games fått en riktigt bra start på den andra tävlingsdagen genom att Lavillenie för 14:e gången i karriären hoppar över sex meter, upptvingad dit av årets stjärnskott i stavvärlden, kanadensaren Barber, som nu är uppe på 5.93.

Läs mer Fortsättning...

Kastspåret över världen

 25 jul, 2015.Niklas Arrhenius var igår tillbaks i diskusringen hemma i Provo och hade fyra kast över 60 meter med 62.62 som längst, det nästbästa han har kommit de två senaste åren.
   Den gångna helgen kastade för övrigt klubbkamraten Daniel Ståhl i stort sett samma resultat i Estland. Daniel har nu fem kast över 62 meter den senaste månaden.

Läs mer Fortsättning...

Tre dagar lång helg

 24 jul, 2015.Helgens inleds redan idag för tre av arenatävlingarna, HAIS-spelen, GavlehovSpelen och Veteran-SM, i Uddevalla. Därutöver tävlar ungdomarna i Arvika och Leksand både lördag och söndag. Att alla de bästa sprinterlöparna har tagit sig till Sundsvall och Windsprint på söndag behandlar vi i en separat notis.

Läs mer Fortsättning...

På era skärmar: Bolt & Lindh

 24 jul, 2015.Diamond League gör sin sista anhalt innan friidrottens juvelserie kommer till Stockholm på torsdag. Det är Londons olympiska arena som återinträder i friidrottens tjänst i dagarna två.
   Den stora snackisen är att Usain Bolt ska försöka sig på att springa två hundrameterslopp samma dag, för första gången sen VM-segern i Moskva för snart två år sedan. Vi får se hur väl jamaicanen trivs i ett riktigt regnigt London.

Läs mer Fortsättning...

Fartfylld sprintfest jubilerar

 24 jul, 2015.På söndag är det dags för tionde upplagan av Sundsvall Wind Sprint på Baldershovs IP som traditionsenligt samlat i princip hela den svenska sprintereliten plus några utländska gäster. I startlistan finns bland annat årets fem snabbaste på 100 m plus JEM-trean Emil von Barth.

Läs mer Fortsättning...

Juli 2015:
Hur bra var vi egentligen?

 23 jul, 2015.Det är fortfarande en vecka kvar av månaden men de tre stora internationella mästerskapen för juniorer och ungdomar är genomförda. Och ”genomförda” inte bara i betydelsen ”avklarade”!
   För insatserna av våra 90-talister (årgångarna 1993-1999) var ju sådana att de uppmärksammades stort i medierna, SVT talade t o m om ”Gyllene juli”!
   Men när man står mitt uppe i ett skeende kan det ibland vara svårt att värdera det som händer i ett mer historiskt perspektiv. Vi har ju haft framgångsrika junior- och ungdomsmästerskap även vid tidigare tillfällen. Var vi verkligen bättre nu?
   Jo,

Läs mer Fortsättning...

Ebba tillbaka på banan

 23 jul, 2015.Ebba Jungmark gjorde på torsdagen sin första höjdtävling på ett år då hon i finska Joensuu blev delad tvåa på 1.78. Resultatet ska ses mot att hon i höstas opererade knäet och hon berättar att resultatet i första tävlingen inte var så viktigt.

Läs mer Fortsättning...

På finsk TV ikväll: Ebbas comeback

 23 jul, 2015.Ebba Jungmark gör ikväll i sin första höjdtävling sedan SM i Umeå förra sommaren vilket sker i finska Joensuu i en finska motsvarigheten till Folksam GP. Tävlingen pågår 17.50–20.00 och sänds i finsk TV, Ebbas höjdtävling startar 18.50.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Fyra blågula segrar

 22 jul, 2015.Det blev en härlig friidrottskväll när årets andra Folksam GP-gala genomfördes på Tingvalla IP i Karlstad inför 3420 åskådare.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Två som överträffade VM-kvalgränser

 22 jul, 2015.Längdtävlingen på Karlstad GP inledde Andreas Otterling med två övertramp men fick sedan på 8.13w vilket var tre centimeter över VM-kvalgränsen men i för stark medvind. Han gjorde sin hittills bästa tävling med fyra godkända varav tre över åtta meter där det näst längsta på 8.06 var tangerat pers. Snittet på de fyra hoppen var 8.04.

Läs mer Fortsättning...

FGP: 6.66w av Erica

 22 jul, 2015.Det blåste friska vindar på Tingvalla där Erica Jarder inledde längdtävlingen med utmärkta 6.66w! Hon hade tre av fyra hopp över 6.60 men alla i förs stark medvind. Men en klar seger blev det för Erica som hoppade 6.66 för andra gången på mindre än en vecka.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Personbästa av Klara

 22 jul, 2015.Bästa svenska på 3000 m hinder blev Sävedalens Klara Bodinson som slutade sexa på 9:51.07 och därmed förbättrade sitt elva dagar gamla personliga rekord med en dryg sekund.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Nästpers av Erika

 22 jul, 2015.Erika Kinsey strålade verkligen i solskenet på Tingvalla och tog tre raka höjder i första försöken och då var segern klar. Sedan följde 1.90 i andra, tangerade nästperset 1.94 i likaså i andra innan hon höjde till 1.98 – en cm över pershöjden.
   Där var andra riktigt nära och även sista var bra. Så seger för Erika på nästperset 1.94!

Läs mer Fortsättning...

FGP: Nytt bra lopp av Almgren

 22 jul, 2015.I 800 m-loppet på Karlstad GP gjorde Turebergs Andreas Almgren ännu ett starkt lopp och fick en utmärkt resa som slutade på 1:46.04. Han låg fyra första varvet med en utmärkt rygg i form av australiensaren Jeff Riseley och när haren klev av var de tre där framme.

Läs mer Fortsättning...

Blir det svenskt rekord på Tingvalla ikväll?

 22 jul, 2015.Folksam GP-tävlingen i Karlstad innehåller en rad intressanta starter och här kommenterar vi några av de förmodade höjdpunkterna. Om man inte har möjlighet att se Karlstad GP på plats så finns det åtminstone fyra alternativa sätt att följa tävlingarna vilka listas sist i denna text.
   17.20 K Längd: Erica Jarder jagar VM-kvalgränsen 6.70 och var i torsdags bara 4 cm från att klara den hemma i Köpenhamn. Ikväll möter hon bl a brittiskan Abigail Irozuru som hoppat 6.80 och har ett årsbästa på 6.61 samt Västerås Malin Marmbrandt som för två veckor sedan satte personbästa med 6.43.
   17.40 M Slägga: Släggkastningens motsvarighet till

Läs mer Fortsättning...

VM-kval jagas i Karlstad

 21 jul, 2015.När Folksam Grand Prix-serien i morgon har sin andra deltävling i Karlstad är det den största upplagan någonsin. Det berättar Johan Engberg som är ansvarig för tävlingen. Över 40 nationaliteter är representerade och de svenska deltagarna kommer få mycket bra motstånd.

Läs mer Fortsättning...

Världselit på Tingvalla

 21 jul, 2015.Imorgon onsdag är det dags för Folksam GP igen då 16:e upplagan av Karlstad GP genomförs på Tingvalla IP. Många av våra bästa friidrottare är på plats och möter bra internationellt motstånd i vad som för flera är en jakt på VM-kvalificerande resultat. Det finns också några grenar med klara svenska rekordchanser.

Läs mer Fortsättning...

Följ Karlstad GP på friidrott.se

 22 jul, 2015.Folksam GP-tävlingen på Tingvalla IP inleds med förtävlingar 15.00-18.45 följt av huvudprogrammet 19.00-20.00. Vi sammanfattar löpande det mest intressanta på vår live-rapport-sida och det går också att följa skeendet via bl a live-resultat och SVT Play.

Läs mer Fortsättning...

Sprint-häck-seminarium
i Sundsvall

 21 jul, 2015.På söndag är det dags för tionde upplagan av Sundsvall Wind Sprint på Baldershovs IP med i stort sett hela den svenska sprintereliten på plats. Traditionsenligt föregås tävlingen av ett seminarium dagen före, lördagen den 25 juli.

Läs mer Fortsättning...

Bästa JEM:et genom tiderna

 20 jul, 2015.Junior-EM i Eskilstuna blev det hittills mest framgångsrika för svensk del sett till antalet topp-8-placeringar som var hela 18 stycken. Tidigare bästa noteringen är 14 från Tammerfors 2003 följt av 11 i Varazdin 1989.

Läs mer Fortsättning...

Christian Olsson nominerad till IAAF aktivas råd

 20 jul, 2015.Christian Olsson har av Svensk Friidrotts styrelse blivit nominerad till IAAF Athletes’ Commission, alltså aktivas råd. Rådet ska i samband med VM och IAAF:s kongress i Peking få sex nya medlemmar, och det är ett gäng namnkunniga kandidater som nu är presenterade.

Läs mer Fortsättning...

Blicken vänds mot Karlstad

 20 jul, 2015.Efter två synnerligen intensiva veckoslut med juniormästerskap i Tallinn respektive Eskilstuna är det på onsdag den 22 juli dags för sommarens andra Folksam GP-tävling som äger rum i Karlstad.

Läs mer Fortsättning...

Två mästare strålar samman

 20 jul, 2015.

Läs mer Fortsättning...

UVM: Toppen på isberget

 20 jul, 2015.De fyra medaljörerna och deras landslagsledare får representera toppen på det isberg som flöt iland i Cali. Den nionde upplagan av Ungdoms-VM kan jämföras med de fem senaste eftersom det var först 2005 som Sverige skickade en trupp att tala om.
   De 20 blågula deltagarna satte personligt rekord vid tolv tillfällen + en tangering, åtta av dessa i finaler och av samtliga fyra medaljörer.
   

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Armand vann!

 20 jul, 2015.Stavguld igen! Armand Duplantis, som fyller 16 i höst, är ungdomsvärldsmästare efter att ha vunnit finalen i Cali på mästerskapsrekordet 5.30. Armand hade även ett bra försök på 5.35.
   Fler detaljer senare!

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Kaizas skrällsilver

 20 jul, 2015.Kaiza Karlén, Arvika, tog sig till längdfinalen på Ungdoms-VM med ett sista hopp i kvalet på 5.92. Hon startade finalen med det nästsämsta personliga rekordet, 6.07, satt på Slottsskogsvallen för en dryg månad sen. Men hon hoppade första gången över sex meter redan för två år sedan, långt före 15-årsdagen.
   Men i andra omgången på "El Pascual" lade hon till 17 centimeter på det personliga rekordet. 6.24 gav en oväntad ledning, som stod sig till slutet på femte omgången, då amerikanskan David kom lika långt, men hade ett längre andra resultat.

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Klara medaljer för
Armand och Kaiza!

 19 jul, 2015.Kaiza Karlén har säkrat ett skrällsilver i Ungdoms-VM:s längdinal, på 6.24.
   Armand Duplantis leder stavhoppet. Stålhopparen hatr tagit 5.25 i första. Två motståndare är kvar.
   Vi återkommer med mer!

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Suldan och Leo på
europeiska pallen

 19 jul, 2015.Medan kenyanerna Yator och Kiplangat styrde och ställde från 200 meter och in i mål höll Suldan Hassan sig i änden av den 15 17-åringar stora startfältet i finalen över 3000 meter på Ungdoms-VM.
   Men Ullevilöparen plockade motståndare på slutvarvet och kom i mål som nummer tio och nästbäste europé. Tiden var av låg betydelse i sammanhanget, 8:34.

Läs mer Fortsättning...

Sista natten på UVM

 19 jul, 2015.Fyra svenskar deltar i det avslutande finalpasset på Ungdoms-VM. Facit så här långt är ett guld, ett brons och ytterligare fem poängplatser.
   22.00 Stavfinal med Armand Duplantis, Stål, som har det nästbästa personliga rekordet (5.28) och var en av de fyra med ett prickfritt kval. Toppranakde japanen Ejima hade däremot ett par tidiga rivningar. Medaljerna har delats ut på 5.05 till 5.25 på de två senaste UVM.

Läs mer Fortsättning...

JEM4: 2xpers för tiokamparna

 19 jul, 2015.Avslutningen av tiokampen i Eskilstuna gick bra för både Axel Ohlson och Sebastian Ruthström som båda satte personligt rekord. Axel avslutade med 5.326 i spjut och 4:30.15 på 1500 m vilket innebar en persförbättring med 141 p till 7.238.

Läs mer Fortsättning...

Strålande junior-EM-facit

 19 jul, 2015.Fyra härliga dagar på Ekängen i Eskilstuna är över och resulterade i fem blågula medaljer varav guld på killarnas 4x100 m med nordiskt juniorrekord i såväl försök som final (39.73). Därmed infriades landslagsledaren Helene Fribergs målsättning som var just fem pallplatser.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 4: Sensationellt brons
för Ellen Ekholm!

 19 jul, 2015.Det är i juniormästerskapen som det oväntade verkligen kan hända och så blev det verkligen i den kvinnliga höjdhoppstävlingen där Ullevis Ellen Ekholm sensationellt tog brons!

Läs mer Fortsättning...

SVENSKT JEM-GULD!

 19 jul, 2015.Manliga 4x100 m-finalen på junior-EM i Eskilstuna blev jämnt de första sträckorna med individuella 100 m-trean Emil von Barth på första följt av Austin Hamilton, längdhoppsfyran Thobias Nilsson Montler och Gustav Kjell.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 4: Kalle fyra på 800

 19 jul, 2015.800 m-finalen på junior-EM i Eskilstuna blev ett perfekt upplagt lopp för Spårvägens Kalle Berglund som låg tvåa bakom en perfekt rygg i den hårda vinden.

Läs mer Fortsättning...

JEM 4: Tiokamparna mot pers

 19 jul, 2015.Tiokamparna Sebastian Ruthström och Axel Ohlson fortsätter att gå bra, framför allt Axel. I sjätte grenen 110 m häck kom Sebastian i mål på 15.25w (+2.1 m/s) vilket var under hans vindgodkända pers medan det för Axel blev 15.80, två tiondelar långsammare än i persserien.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 4: Svenskt juniorrekord!

 19 jul, 2015.Det blev ytterligare en blågul finalplats på junior-EM i Eskilstuna när 4x100-laget Emil von Barth, Austin Hamilton, Thobias Nilsson Montler och Gustav Kjell vann det första heatet på utmärkta 40.01. Därmed förbättrade de det 14 år gamla svenska juniorrekordet satt på junior-EM i Italien 2001.
   - Det var jätteroligt att slå rekord, men nu laddar vi om direkt för final, säger Emil von Barth. Vi har mycket mer att ge!
   Svenskarna fanns i frontlinjen hela vägen och på upploppet var det

Läs mer Fortsättning...

Silfver och guld

 19 jul, 2015.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 4: Söndagens svenskar

 19 jul, 2015.Under förmiddagspasset fortsätter tiokampen för Sebastian Ruthström och Axel Ohlson som 9.30 springer 110 m häck och 10.25 kastar diskus följt av åttonde grenen stav som börjar 13.10.

Läs mer Fortsättning...

Följ junior-EM på webben

 19 jul, 2015.Junior-EM i Eskilstuna följer man bäst via webbsändningen och den kontinuerligt uppdaterade resultatlistan. Tävlingarna pågår 9.30-20.00.

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Guld till Elienor

 19 jul, 2015.Det fjärde svenska guldet i Ungdoms-VM-historien är ett faktum. För andra gången kommer det i stav. Hässelbys Elienor Werner var lika överlägsen som när klubbkompisen Angelica Bengtsson vann i Bressanone 2009.
   Den gången hade Angelica 22 centimeters marginal till Michaela Meijers 4.10. Nu stannade konkurrenterna på 4.05 och Elienor kunde säkra guldet med sitt fjärde felfria hopp, som var på 4.15.

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Bianca, Emelie
& Amanda Topp-10

 19 jul, 2015.Bianca Salming och Emelie Nyman Wänseth avslutade sjukampen på Ungdoms-VM med lätt friserande av de personliga rekorden på 800 meter på 2:23 respektive 2:25.

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Fanny femma i tresteg

 19 jul, 2015.KFUM Örebros Fanny Ernestam presterade på högsta nivå i trestegsfinalen på Ungdoms-VM. Tre hopp strax under 13 meter med tangerade personliga rekordet 12.98 i tredje som längst.
   Fanny låg i silverläge halvvägs, men tappade i den följande omgången och sjönk till femte plats i den sista. Det fattades bara sex centimeter till såväl silver- som bronsmedaljen.

Läs mer Fortsättning...

Andreas 1:47 - Linn 4:11

 18 jul, 2015.Andreas Almgren fick inte alls en lika ostörd väg som senast, då han först fastnade visserligen i fältets främre del, men ändå inboxad, under sitt 800-lopp i Heusden. Det blev flera temposkiftningar innan turebergaren hittade en väg ut efter 550 meter.
   Men in på upploppet hade han återigen motståndare i vägen och på slutet fanns inte riktigt samma tryck som i de tidigare loppen i somras. Andreas kom in avstannande som femma på 1.47.02.

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Kaiza nr 11 till final

 18 jul, 2015.Efter att de sista kval- och försöksomgångarna på Ungdoms-VM avslutats kan vi summera att 2/3 av de svenska deltagarna avancerade.
   Den tolfte att klara av det var Kaiza Karlén, som hoppade längre och längre i längdkvalet, 5.69-5.96-5.92, trots att motvinden var som starkast i det sista hoppet (-1.2). Och Arvikahopparen behövde den stegringen, då 5.90 blev sista resultat in i finalen.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Emma släggåtta

 18 jul, 2015.Turebergs Emma Thor satte personligt rekord med två meter i släggkvalet där hon kastade 62.99. Finalen inledde hon med 60.45 – hennes tredje bästa resultat i karriären.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Ebba sexa på 3000

 18 jul, 2015.I direktfinalen följde Sollefteås Ebba Andersson tätklungan in på sista kilometern men fick släppa den två varv från mål efter att ha passerat 2000 m på 6:13.2.

Läs mer Fortsättning...

Tiokamparna avslutade starkt

 18 jul, 2015.Tiokampens första dag avslutades med höjd och 400 m och Sebastian Ruthström och Axel Ohlson fortsatte i samma fina stil som under förmiddagen.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Wille föll i finalen

 18 jul, 2015.Medaljhoppet Wille Levay från Spårvägen var riktigt taggad inför finalen på 1500 m men 50 meter efter starten hände det som inte fick hända. I startrusningen fastnade han, föll och bröt.
   – Jag vet inte riktigt vad som hände, plötsligt låg jag bara där. Fallet var så pass hårt så det var ingen idé att försöka springa ikapp. Jag får kolla filmen och situationen där, sa en bedrövad Wille Levay med ett rött knä.

Läs mer Fortsättning...

5029 åskådare på Ekängen

 18 jul, 2015.Riktigt välbesökt på junior-EM i Eskilstuna denna lördag och publiken har fått se två svenska silver. Men dagen är inte slut än!

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Åter pers av Agnes

 18 jul, 2015.IF Götas Agnes Larsson satte personligt utomhusrekord i kulkvalet idag på förmiddagen med 14.68. Och i finalen blev det åter pers tack vare 14.74 i första omgången! Det följde hon upp med 14.40 och 14.48 vilket räckte till tionde plats i en tävling som vanns av turkiskan Emel Dereli på nationsrekordet 18.40.

Läs mer Fortsättning...

Lovisa 2:02 i Heusden

 18 jul, 2015.KBC Nacht, den välkända galan i Heusden-Zolder, som präglas av en mängd lopp över 5000 meter under den sena kvällen, har sitt namn till trots inletts redan under eftermiddagen.
   Lovisa Lindh tog över andraplatsen på 800 meters årsstatistik från Anna Silvander genom 2:02.13, en halvsekund från perset som hon satte i försöken på EM i somras.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Silver för Carolina
– tre svenskor topp-6!

 18 jul, 2015.Tjejernas final på 3000 m hinder innehöll 15 tjejer där alla hade årsbästa i intervallet 10:20-10:31. Inledningen blev väldigt långsam men efter ett fall av turkiskan Sümeyye Erol på upploppsbocken spreds klungan ut med finskan Alisa Vainio längst fram i motvinden.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Femteplats för Lisa

 18 jul, 2015.Stavfinalen genomfördes till skillnad från kvalet på bortre långsidan vilket resulterade i hård medvind. Lisa Gunnarsson tog 3.80 i första, stod över 3.90 och gled sedan över 4.00 i sista med darr. 4.10 tog hon direkt innan ribban föll två gånger på 4.15.

Läs mer Fortsättning...

UVM 4: Spjut, längd
& sjukamp

 18 jul, 2015.Rasmus Eriksson var förste svensk ut på den fjärde tävlingsdagen i Cali. Kilkastaren prickade nästan 70 meter i andra omgången. i nästa grupp tillkommer Gustav Eichmüller, MAI.
   18.50 har Kaiza Karlén, Arvika längdkvalet med 6.10 som finalgräns
   Bianca Salming, Täby och Emelie Nyman Wänseth, Östersund har längd och spjut i sjukampen under den sena eftermiddagen, tillika colombianska morgonen.

Läs mer Fortsättning...

Adriana sjua i häckfinalen

 18 jul, 2015.Det gick riktigt fort i medvinden i finalen på tjejernas 100 m häck där vitryskan Elvira Herman tog guldet på 13.15.

Läs mer Fortsättning...

JEM-silver för Simon Litzell!

 18 jul, 2015.Hässelbys Simon Litzell tog Sveriges andra medalj på junior-EM i Eskilstuna efter att ha kastat 78.34 i spjuttävlingens första omgång. Resultatet var bara 39 cm från hans eget svenska juniorrekord!

Läs mer Fortsättning...

JEM 3: Kalle & Andreas i final

 18 jul, 2015.Första 800 m-semifinalen innehöll Kalle Berglund som var lika beslutsam i försöken och gjorde allt rätt i den svåra vinden. Via 27.5 på 200 m, 56.7 halvvägs och 1:25.5 på 600 m låg han kring 3-4 plats hela vägen. Med 200 m kvar tog han position och därifrån och in gick det riktigt fort även om han kunde slå av på farten på slutet som tvåa i mål på 1:51.85.

Läs mer Fortsättning...

Årsbästa av Lovisa

 18 jul, 2015.På förtävlingarna i belgiska Heusden-Zolder satte Ullevis Lovisa Lindh idag årsbästa på 800 m med 2:02.13 – bara halvsekunden från hennes ett år gamla personliga rekord. Hon är därmed Sverige-tvåa i år, fyra tiondelar före Anna Silvander. VM-kvalgränsen är 2:01.00.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Tufft i häcksemin

 18 jul, 2015.Friska vindar på Ekängen i Eskilstuna där de solen skiner och det är mer folk än någon av de tidigare dagarna. Fullt på upploppsläktaren, fullt på extraläktarna på bortre långsidan och gott om folk längs räcket på alla utrymmen man får stå på. Uppskattningsvis 2500 åskådare.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Agnes klar för final

 18 jul, 2015.Dagens första svenska finalist blev Götas Agnes Larsson som i kulkvalet stötte hela 14.68 i andra omgången. Det innebar att hon klarade såväl kvalgränsen (14.50) som satte personligt rekord utomhus. Det gamla var 14.30 men inomhus har hon stött hela 15.39.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Bra tiokampsstart

 18 jul, 2015.Mångkamparna Sebastian Ruthström, Spårvägen, och Axel Ohlson, Hässelby, avverkade tre grenar under förmiddagspasset och gjorde det bra.

Läs mer Fortsättning...

Guld tre hundradelar bort

 18 jul, 2015.Inför finalen på 110 meter häck på Ungdoms-VM skrev vi i natt "Det ser väldigt jämnt ut /.../samtliga åtta finalister noterade tider inom tolv hundradelar."
   Det blev ännu jämnare.
   Precis som i semin tog Lucas ledningen, men tappade den efter att ha fastnat på den sjunde häcken. I stället var det fransmannen Ngo på innern som tog guldet på 13.53, fastän han tagit sig till finalen på tid, tre hundradelar bakom Max Hrelja.

Läs mer Fortsättning...

Följ junior-EM på webben

 18 jul, 2015.Junior-EM i Eskilstuna följer man bäst via webbsändningen och den kontinuerligt uppdaterade resultatlistan. Tävlingarna pågår 9.30-20.10.
   * Webbsändningen via Eskilstunas youtube-kanal
   * Live-resultaten

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Kvällens svenskar

 18 jul, 2015.Under lördagseftermiddagen och kvällen är 18 svenskar i elden på Ekängens Friidrottsarena i Eskilstuna varav hela tio är i final. Två klara medaljchanser finns i form av killarnas spjut (15.35) genom Hässelbys Simon Litzell och 1500 m (kl 19.10) i form av Spårvägens Wille Levay.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 3: Förmiddagens svenskar

 18 jul, 2015.Tredje tävlingsdagen på junior-EM i Eskilstuna är 18 svenskar i farten varav åtminstone nio i finaler under eftermiddagspasset. Fem tävlar under förmiddagen där tiokamparna Sebastian Ruthström, Spårvägen, och Axel Ohlson, Hässelby, är först. Tyvärr har Faluns Andreas Gustafsson fått ställa in sedan han i onsdags fick ont i upphoppsfoten under höjdträning.

Läs mer Fortsättning...

UVM 3: Max till final på 13.50

 18 jul, 2015.Max Hrelja tog sig till finalen på 110 meter häck i Cali efter en oerhört stark avslutning på sin ytterbana i semifinalen. Linköpingslöparen noterade samma tid som segrande amerikanen Lucas, 13.50.
   Det ser väldigt jämnt ut inför finalen, som löps kl 03.50 eftersom ettan och tvåan i första semin hade 13.49. Samtliga åtta finalister noterade tider inom tolv hundradelar.

Läs mer Fortsättning...

Live stream från Cali

 18 jul, 2015.Just nu fungerar den här direktsändningen på colombiansk tv från Ungdoms-VM i Cali.

Läs mer Fortsättning...

Se världsrekordet på 1500

 17 jul, 2015.Erika Kinsey slutade på åttonde plats i sitt andra framträdande i Diamond League. På Herculis i Monaco hoppade Trångsvikens representant 1.91 i andra försöket, i en tävling där Kutjina stod för årets tredje tvåmetershopp.

Läs mer Fortsättning...

UVM 3 i natt

 17 jul, 2015.Bianca Salmings och Emelie Nyman Wänseths kulstötning i sjukampen vid midnatt drar igång tävlandet på det sjätte passet på Ungdoms-VM. Det svenska utfallet i Cali blir allt mer osannolikt med 11 av 14 som tagit sig vidare från försöken.
   Den colombianska natten erbjuder också:

Läs mer Fortsättning...

Vidar diskvalificerad

 17 jul, 2015.Efter att Vidar Johansson av misstag trampat innanför linjen vid en vattengravspassering i försöken på 3000 m hinder så diskvalificerades han. Efter filmgranskning lämnade Sverige in en protest som dock avslogs. Tråkigt eftersom Vidar gjorde ett bra lopp och utan diskning avancerat till final på placering efter att ha varit topp-5 i sitt heat på en tid kring 9:05.

Läs mer Fortsättning...

Frågetecken för Vidar

 17 jul, 2015.I killarnas försök på 3000 m hinder gjorde Sävedalens Vidar Johansson ett bra lopp och kom i mål bland de fem främsta på en tid kring 9:05 vilket skulle innebära finalavancemang på placering.

Läs mer Fortsättning...

Pers och 4:e-plats för Thobias

 17 jul, 2015.Manliga längdfinalen på junior-EM i Eskilstuna blev till slut riktigt spännande där MAI:s Thobias Nilsson gjorde sin klart bästa tävling för säsongen och fick på utomhusperset 7.68 i näst sista omgången.

Läs mer Fortsättning...

JEM2: Erik 0.8 från final

 17 jul, 2015.Erik Martinsson, Gefle, satsade offensivt i den andra semifinalen på 400 m men motståndet var tufft och han blev sjua på 48.29. Åtta tiondelar fattades till en finalplats. Snabbast av alla var danmarks Benjamin Lobo Vedel, 46.49, före norske tiokamparen Karsten Warholm, 46.91. De två lär göra upp om guldet imorgon lördag.

Läs mer Fortsättning...

UVM 3: Wictor vann kvalet

 17 jul, 2015.Wictor Petersson imponerade i diskuskvalet på Ungdoms-VM. Han lade på en dryg halvmeter på det personliga rekordet från Världsungdomsspelen, till 64.83 - årets nästlängsta diskuskast i världen bland 17-åringar. Världsledande Visser kastade tre meter kortare.

Läs mer Fortsättning...

Emil om JEM-bronset

 17 jul, 2015.Ullevis Emil von Barth tog överraskande brons på 100 m på junior-EM i Eskilstuna och sa så här efteråt.
   – Jag är sååå glad! Detta har inte sjunkit in än! Det var så mycket adrenalin före loppet! Men jag gick bara in och sprang så bra jag kunde. Min coach sa att gå bara in och njuta och det var precis vad jag gjorde. Verkligen kul att ta medalj på hemmaplan, säger Emil.
   – Starten gick bra, jag spände mig lite i mitten men sedan avslutade jag bra.

Läs mer Fortsättning...

Två av tre topp-10

 17 jul, 2015.Det var ett tufft läge för tredjeplacerade Emma Stenlöf inför avslutande 800 m i JEM-sjukampen i Eskilstuna där hon p g a skada inte kunnat träna som planerat. Men hon spände verkligen bågen och via 68.1 halvvägs kom hon i mål på 2:25.27 efter ett riktigt tungt upplopp.

Läs mer Fortsättning...

Svenskt JEM-brons på 100m!

 17 jul, 2015.I killarnas 100 m-final på junior-EM i Eskilstuna är tre svenskar med och det är Emil von Barth som lyckas bäst av dem och sensationellt tar brons! Ullevi-löparen fortsätter i ett härligt ärevarv längs hela bortre långsidan inför den jublande publiken och kommer tillbaka längs upploppssidan med svenska flaggan. Det är knönkfullt på upploppsläktaren och ett härligt leende över Emils ansikte!

Läs mer Fortsättning...

DL: Erika i Monaco

 17 jul, 2015.En dryg vecka efter den framgångsrika debuten är Erika Kinsey tillbaka i Diamond League. På Stade Louis II får vi se om Tjitjerovas 2.03 i Lausanne var en tillfällig återkomst till den gamla toppformen.
   Ledaren i Diamond Race, Beitia, är också på plats - 16:e tävlingen i år för den outsltliga 36-åringen - liksom IVM-ettorna Kutjina och Lićwinko.

Läs mer Fortsättning...

JEM2: Adriana är i final

 17 jul, 2015.I semifinalen på 100 m häck gjorde MAI:s Adriana Janic sitt tredje snabbast lopp när hon sprang i mål som fyra på 13.83. Hon tappade lite på slutet i den jämna fighten från sista häcken och in men tiden räckte för avancemang med en enda hundradel!

Läs mer Fortsättning...

JEM2: Vilken spjutkastning!

 17 jul, 2015.I sjukampens näst sista gren spjut visade Emma Stenlöf, Lovisa Östervall och Johanna Dyremark att de verkligen är bäst när det gäller genom att alla tre sätta personbästa! Emma slog till med 42.06 direkt i första kastet, Lovisa med 38.33 och Johanna med 32.26.

Läs mer Fortsättning...

UVM 3: Ny sextett i Cali

 17 jul, 2015.Den tredje tävlingsdagen borta i Colombia bjuder på sex nya svenskar + kulbronsmedaljören Wictor Petersson i ny gren:

Läs mer Fortsättning...

JEM19 2: Svenskt idag

 17 jul, 2015.Under fredagseftermiddagen är tolv svenskar i aktion på Ekängen och fyra av dem är i final. Till killarnas 100 m-final har såväl Austin Hamilton (MAI), Emil von Barth (Ullevi) och Gustav Kjell (Tureberg) kvalat in efter riktigt bra insatser under torsdagen och det blir något unikt vi får se kl 17.15 eftersom Sverige aldrig tidigare haft tre svenskar i en mästerskapsfinal på distansen. De har sällskap av bland annat tre britter där 10.25-löparen Ojie Edoburun är favorit.
   Gustav har bana 1, Austin bana 3 och Emil femman och bäst årsbästa av de tre har Austin vars 10.43 är det fjärde bästa i finalfältet.
   Kl 18.15 hoppar

Läs mer Fortsättning...

Två av tre vidare på kort häck

 17 jul, 2015.I tjejernas försök på 100 m häck gjorde MAI:s Adriana Janic en jättefin förstahalva och ledde med tre häckar kvar. Men fick ett lättare islag på åttonde, tappade lite rytm och passerades med liten marginal av tre tjejer.

Läs mer Fortsättning...

Mångkamperskorna går bra

 17 jul, 2015.I sjukampens femte gren längd inledde Lovisa Östervall utmärkt med 5.91 i första hoppet – bara två centimeter från uteperset. Detta följdes av 5.88 och övertramp.

Läs mer Fortsättning...

Så ser du JEM19

 17 jul, 2015.Följande gäller:
   SVT Play sänder alla finalpass
   EA webbsänder alla finalpass med engelsk kommentering
   Förmiddagspassen går att följa via Eskilstunas youtube-kanal

Läs mer Fortsättning...

Kalle och Andreas till semi

 17 jul, 2015.I killarnas 800 m-försök i Eskilstuna var två svenskar med och båda imponerade mycket och tog sig till synes enkelt vidare. Medaljhoppet Kalle Berglund från Spårvägen kontrollerade sitt heat från täten hela vägen via 26.0, 56.0 och 1:24.9 in till heatseger på 1:52.56.

Läs mer Fortsättning...

Emma och Ellen finalklara

 17 jul, 2015.I den andra kvalgruppen i slägga gladde Turebergs Emma Thor med att direkt i första kastet skicka iväg 4 kg-redskapet längre än den gula linjen som markerar kvalgränsen 62.00. Jubel på läktaren för Emma som förbättrade sitt personliga rekord till 62.99.

Läs mer Fortsättning...

JEM2: Två häcklöpare vidare

 17 jul, 2015.I 400 m-häckförsöken startade Upsalas Isak Andersson offensivt i andra heatet och ledde halvvägs. Sedan kom britten Jack Lawrie ikapp och förbi och ytterligare två man passerade på upploppet. Men Isak klarade fjärdeplatsen in till årsbästat 52.72 och avancerade till semifinal.
   I tredje heatet gjorde Ullevis Alexander Lundskog också ett stabilt lopp i blåsten och blev även han fyra (54.08). Därmed är båda svenskarna vidare till lördagens semifinaler på placering.
   

Läs mer Fortsättning...

Andra JEM19-dagen pågår

 17 jul, 2015.Det är en späckad dag med många svenskar i aktion på Ekängen i Eskilstuna. Det är 15 grader, mulet och en kännbar vind men prognoserna säger att det ska bli varmare under dagen.

Läs mer Fortsättning...

Vilken start på UVM och JEM

 17 jul, 2015.Efter torsdagen kan vi konstatera att nästan 70 procent av de svenskar som tävlat i de första omgångarna av Ungdoms-VM och JEM19 avancerade.
   18 av 26 gick alltså vidare från försök/kval till semifinaler, eller i flera fall, direkt till final i Cali och Eskilstuna. På UVM är det till och med så många som sju av nio. I Eskilstuna var killarnas utdelning anmärkningsvärd, sju av åtta kvalade vidare under den första tävlingsdagen.

Läs mer Fortsättning...

UVM 2: Även Elienor är i final

 17 jul, 2015.Elienor Werner, Hässelby, behövde bara två hopp i natt - på 3.80 och 3.90 - för att säkra en plats i stavfinalen.
   Warsame Doley var en knapp sekund från 800-finalen. MAI-löparen slutade femma i det snabbaste heatet, där det hade behövts 1:51.4 för att ta sig vidare. Som trettonde man sammanlagt i semifinalerna hade Warsame bata två européer framför sig.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 2: 13 svenskar tävlar

 17 jul, 2015.Fredagens förmiddagspass på junior-EM i Eskilstuna innehåller sex blågula killar och sju tjejer och först ut är Frida Bååth, Timrå, som kastar släggkval kl 10.10. Kvalgränsen är satt till 62.00 och det kan komma att behövas ett personligt rekord för att ta sig vidare för såväl Frida som för Turebergs Emma Thor som kastar i den andra kvalgruppen kl 11.50.
   Ellen Ekholm hoppar höjdkval kl 10.50 och där är kvalgränsen satt till 1.84. Så högt kommer kanske inte att behövas men Ellen behöver nog hoppa på eller kanske över sitt personliga rekord på 1.80.
   Därefter följer 400 m häck-försök kl 10.50 med Upsalas Isak Andersson och Ullevis Alexander Lundskog där det är fem heat och där de fyra första i varje plus fyra tider går vidare.

Läs mer Fortsättning...

UVM 2: Alla till final

 16 jul, 2015.Samtliga tre svenskar som kvalade under det tredje passet på Ungdoms-VM tog sig vidare.
   Först ut i Cali var Ullevis Suldan Hassan som med över fyra sekunders marginal höll sig på rätt sida om finalgränsen på 3000 meter. Kenyanen Kimunyan skruvade upp farten till 2:33 på sista kilometern. Suldan tog sig i mål på 8:31 med endast en europé före sig.

Läs mer Fortsättning...

6.66 av Erica Jarder

 16 jul, 2015.I en liten tävling hemma på Østerbro Stadion i Köpenhamn förbättrade Erica Jarder idag sitt årsbästa med nio centimeter till 6.66 i vindstilla. Endast fyra centimeter från VM-kvalgränsen.
   Nästa tillfälle att klara gränsen har hon på Karlstad GP på onsdagen den 22 juli.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Jättepers av Gabriel

 16 jul, 2015.Direktfinalen på 10 000 m blev ett spännande lopp där åtta man var med till slutvarvet och det blev en våldsam spurt sista 200 m mellan italienaren Pietro Riva och tysken Fabian Gering. Segermarginalen blev mindre än tre tiondelar!
   Sävedalens Gabriel Steffensen och Hässelbys Andreas Jansson hängde med klungan i ganska exakt halva loppet (15:20) men släppte sedan.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Simon i final

 16 jul, 2015.Hässelbys Simon Litzell kastade i den andra kvalgruppen i spjut och efter 72.10 i första – en meter från kvalgränsen – och 69.46 i andra kunde han avstå sista eftersom det stod klart att han skulle gå till final.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Lisa en av tolv

 16 jul, 2015.24 tjejer gjorde upp om tolv finalplatser i stavkvalet där direktgränsen var satt till 4.15. Hässelbys mästerskapsdebutant Lisa Gunnarsson rev första på ingångshöjden 3.65 men tog sedan tre höjder i rad till och med 4.00 och behövde sedan inte hoppa mer.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Tre till hinderfinal

 16 jul, 2015.Kvinnliga försöken på 3000 m hinder genomfördes i två heat där det i första utkristalliserade sig en ledarkvintett innehållande både Linköpings Carolina Johnson och Sävedalens Amélie Svensson.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Emma 5:a halvvägs

 16 jul, 2015.Sjukamparnas förstadag avslutades med 200 m som genomfördes i motvind. Det hindrade inte Lovisa Östervall från att sätta personbästa med 25.37 i det tredje och sista heatet vilket innebär att hon ligger 37 p före sin persserie.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Wille säkert till final

 16 jul, 2015.Spårvägens Wille Levay sprang i första försöksheatet på 1500 m och efter att ha missat starten var han snabbt framme bland de tre främsta och lade sig som tvåa. Via 60.4 på 400 m och 2:01.4 på 800 m tog han spets mitt i näst sista kurvan och passerade 1200 m på 3:01.7.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Thobias tredje raka

 16 jul, 2015.Manliga längdkvalet genomfördes i två parallella grupper på vardera sidan av arenan. MAI:s Thobias Nilsson Montler inledde med 7.06 i motvind där han inte fick in foten på plankan. Sedan började det regna men han ökade ändå till 7.29.

Läs mer Fortsättning...

Tre svenskar i final på 100

 16 jul, 2015.Vinden har vänt till eftermiddagspasset så att det blåser motvind på upploppet. Men det var inget som Emil von Barth, Austin Hamilton och Gustav Kjell brydde sig utan allt fokus lång på att ta sig till final OCH ALLA TRE LYCKADES!

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Emma avancerar

 16 jul, 2015.I sjukampens tredje gren kula ökade Emma Stenlöf i alla tre stötarna och avslutade med 12.28. Det gav 680 p vilket gjorde att hon avancerade från fjärde till andra plats i sammandraget. Schweiz Caroline Agnou leder med hela 149 p medan tre tjejer följer tätt bakom Emma.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 1: Tufft på 800 m

 16 jul, 2015.Efter en riktig regnskur med åska under pausen med för- och eftermiddagspasset skiner solen igen över Ekängen och det är riktigt skönt!

Läs mer Fortsättning...

JEM1 em: Första blågula finalisterna

 16 jul, 2015.Första finalen med svenskt deltagande i Eskilstuna är 10 000 m kl 20.00 där Sverige har två tävlande – Hässelbys Andreas Jansson och Sävedalens Gabriel Steffensen. Andreas gör sitt tredje raka junior/ungdomsmästerskap och efter finalplatsen på 2000 m hinder i UVM 2013 var han 16:e på milen på JVM i Eugene förra sommaren. Kan han komma ner mot perset 30:21 från fjolåret så kan det räcka till en topp-8-placering. Gabriel Steffensen, Sävedalens AIK, gör sitt första arenamästerskap och har ett personbästa på 31:19.

Läs mer Fortsättning...

 16 jul, 2015.

Läs mer Fortsättning...

UVM 2: Dax för Suldan & Max

 16 jul, 2015.Jakob Samuelssons tiokamp fortsätter med häcklöpning kl 16.30 som första svenska inslag på Ungdoms-VM:s andra tävlingsdag.
   De två nya blågula representanterna i eftermiddag på "El Pascual" är Ullevis Suldan Hassan, med rimliga chanser att ta sig vidare från försöken på 3000 meter och minst likaså Max Hrelja, Linköping, som jagar en av de 24 platserna till semifinalerna på 110 meter häck.

Läs mer Fortsättning...

JEM1: Emma ligger fyra och Lovisa femma

 16 jul, 2015.Kvinnliga sjukampen fortsatte bra i andra grenen höjd för Emma Stenlöf, Lovisa Östervall och Johanna Dyremark som alla ligger bra till i förhållande till sina personliga rekord.

Läs mer Fortsättning...

JEM1: Årsbästa av Erik

 16 jul, 2015.I killarnas 400 m-försök öppnade Gefles Erik Martinsson offensivt och ledde upp mot 200 m men sedan gick det tyngre och han kom in på upploppet som fyra. Den placeringen höll han hela vägen in till 47.98 vilket är årsbästa utomhus och bara tre tiondelar från det två år gamla uteperset.

Läs mer Fortsättning...

JEM1: Alla tre vidare på 100m

 16 jul, 2015.Full svensk representation i killarnas 100 m-försök och alla tre gick vidare till semifinal inspirerad av publiken gjorde Ullevis Emil von Barth ett inspirerat lopp. Ute på bana åtta med den högljudda publiken alldeles mot högerörat hela vägen rusade han i mål som tvåa på 10.58 (+1.7).

Läs mer Fortsättning...

JEM1: Personbästa av Hanna

 16 jul, 2015.Växjös Hanna Hoff mästerskapsdebuterade på bästa sätt genom att sätta personligt rekord i 100 m-försöken. För 1,5 vecka sedan noterade hon 12.00 på Världsungdomsspelen i Göteborg och nu tog hon sig för första gången under drömgränsen med 11.98!

Läs mer Fortsättning...

JEM1: Det började med heatsegrar!

 16 jul, 2015.Det blev bästa möjliga start för Sverige på Ekängen eftersom Tumbas Johanna Dyremark inledde sjukampen med att vinna första heatet på 100 m häck på 14.49w! 16 hundradelar under det färska perset och hela fyra tiondelar snabbare än vad hon gjorde i sin persserie.

Läs mer Fortsättning...

Junior-EM är igång!

 16 jul, 2015.Manliga kulkvalet inledde junior-EM i Eskilstuna samtidigt som första finalen – kvinnor 10 km gång – startade. Första svensk att tävla på Ekängen blir Tumbas Johanna Dyremark, kl 10.30, som springer i det första av tre heat på 100 m häck i sjukampen. De yttre förhållandena: mulet och 17 grader.

Läs mer Fortsättning...

UVM 1: Anna diskusåtta

 16 jul, 2015.Anna Karlsson, Motala, överträffade sin ranking rejält när hon inte bara tog sig till diskusfinalen på Ungdoms-VM, utan även slog sin på en åttonde plats.
   Anna, som kastade två gånger över sitt gamla personliga rekord i kvalet, började med ett nytt kastade i trakten av 47-meterslinjen. Det skulle visa sig vara tillräckligt långt för att få vara med genom hela finalen, men det blev ingen ökning av inledande 46.97. Det hade krävts nästan en meter till för att sluta högre upp en på åttonde plats.

Läs mer Fortsättning...

Wictor tog 1:a medaljen i Cali

 16 jul, 2015.I natt erövrade en manlig svensk kastare en medalj för första gången i UVM:s historia .
   MAI:s Wictor Petersson tog ledningen omgående i kulfinalen på Ungdoms-VM med en stöt på 20.87. Men i omgången därpå kom årets längsta stöt i världen, 22 meter jämnt, av amerikanen Piperi.
   Även polacken Mazur förbättrade sig med över halvmetern med 21.77 i fjärde omgången. Då kom även Wictors nya persstöt, 21.56, som är tre decimeter längre än vad han kom till Colombia med.

Läs mer Fortsättning...

JEM1: 14 svenskar går i elden

 15 jul, 2015.Premiärdagen av Junior-EM på Ekängen i Eskilstuna tävlar 14 svenskar varav nio under förmiddagspasset. Först ut kl 10.30 är våra tre sjukamperskor.

Läs mer Fortsättning...

1:45 igen av Almgren

 15 jul, 2015.Rizak Dirshes svenska rekord på 800 meter, 1:45.45 verkar få överleva sin tolvårsdag.
   Andreas Almgren, som i sin tur fyllde 20 för en månad sen, sprang ett offenisvt lopp på Meeting International d'Athletisme de la Province de Liège. Andreas (ca 25.0 vid 200m) gick upp i ledning efter 550 meter, efter att ha legat bakom Kupers, som var den holländare som tog bronset framför turebergaren på IEM i vintras.

Läs mer Fortsättning...

Nästan hela Europa på plats

 15 jul, 2015.47 av Europeiska Friidrottsförbundets 50 medlemsländer är representerade på junior-EM i Eskilstuna.

Läs mer Fortsättning...

Skön invigning i Eskilstuna

 15 jul, 2015.Det var mycket folk på Fristadstorget i centrala Eskilstuna när de 23:e europamästerskapen för juniorer invigdes på torsdagskvällen med inmarsch av de 47 nationerna. De marscherade in två och två på torget, upp på scenen och tömde ett glas sand i en genomskinlig urna som fylldes till två tredjedelar.

Läs mer Fortsättning...

Almgren strax i bild

 15 jul, 2015.Meeting de Liège med Andreas Almgren kan ses här med engelsk kommentering eller här för den som föredrar franska.

Läs mer Fortsättning...

UVM 1: Två av två till final

 15 jul, 2015.De första timmarna i Cali har redan hunnit medföra två finalkval av två möjliga.
   Wictor Petersson, MAI, behövde aldrig mer är en ett försök och var en av de tre som stötte över 20 meter när kulkvalet var bland det första som avgjordes på Ungdoms-VM.
   Anna Karlsson, Motala, hade två giltiga kast, båda över det gamla personliga rekordet och nära direktkvalificerande 47.50. Nu räckte det med tre meter mindre och Anna tog sig till diskusfinalen som kvalfemma.

Läs mer Fortsättning...

Trio som siktar på guld

 15 jul, 2015.Ett junior-EM lockar mängder av idrottare och just i Eskilstuna är det rekord, 1 038 stycken. Flera är redan etablerade på seniornivå, till exempel den polska kulstötaren Konrad Bukowiecki som var femma på inomhus-EM i Prag i vintras. Här i Eskilstuna har han ett tydligt mål.
   - Det är att vinna guld, sa han på dagens presskonferens.
   

Läs mer Fortsättning...

Hansen hyllar arrangörerna

 15 jul, 2015.Hela 47 nationer är representerade i junior-EM i Eskilstuna vilket betyder att endast tre av European Athletics medlemsländer saknas.
   - Det är otroligt, kommenterade Svein Arne Hansen, ordförande i det europeiska förbundet, vid en presskonferens i dag.
   Han fick medhåll från Karel Pilny, organisationsdelegat.

Läs mer Fortsättning...

Cali Calling

 15 jul, 2015.Halvfem denna eftermiddag börjar Ungdoms-VM i Colombia. Under det första passet är tre svenskar i gång. Jakob Samuelsson, Hässelby från första början med 100 meter i tiokampen, MAI:s Wictor Petersson har kulkval några minuter senare.
   Motalas Anna Karlssons diskuskval inleds kl 18.45. Om Wictor och Anna lyckas i eftermiddag har de sina finaler under vargtimmarna

Läs mer Fortsättning...

JEM: Bra svenska chanser

 15 jul, 2015.Sverige har varit med i samtliga 22 junior-EM som arrangerats sedan starten 1970 och tagit medalj i alla utom två (1979 och 1985). Förutsättningarna för att det ska bli topp-tre-placeringar även i Eskilstuna är goda sett till statistiken. Sex svenskar ligger bland de åtta bästa i Europeiska friidrottsförbundets listor.

Läs mer Fortsättning...

Eskilstuna är redo!

 15 jul, 2015.På torsdag invigs junior-EM på Ekängens Friidrottsarena vilket blir första gången som Sverige står värd för 19-årsmästerskapet. Samtidigt blir vi ”fulltaliga” i den bemärkelsen att Sverige nu har arrangerat samtliga fem stora europamästerskap – EM (1958 och 2006), inne-EM (1974, 84, 96 och 13), JEM22 (1999) och terräng-EM (2000). Sverige har också stått som värd för veteran-EM såväl ute som inne och 2005 genomfördes sistnämnda evenemang i just Eskilstuna. Operativ arrangör av junior-EM är Eskilstuna kommun tillsammans med de fyra föreningarna Ärla IF, Eskilstuna FI, Råby-Rekarne FI och Gillberga IF.

Läs mer Fortsättning...

Helene Friberg ser fram emot ett framgångsrikt JEM

 14 jul, 2015.På torsdag börjar junior-EM för 19-åringar i Eskilstuna och i dag anlände den svenska truppen, bestående av hela 45 aktiva, som i dagarna fyra ska tävla om medaljerna.
   - Det ska bli väldigt roligt. Det är det här vi har jobbat för och längtat efter under hela våren. Alla i truppen är väldigt laddade, sa landslagsledare Helene Friberg vid en presskonferens som den svenska truppen i dag höll inför publik på Fristadstorget i centrala Eskilstuna.

Läs mer Fortsättning...

Ståhls åttonde över 60 meter

 14 jul, 2015.Daniel Ståhl hade två diskuskast över 60 meter och två till strax under på ett vindstilla Spitzen-Leichtathletik i Luzern. Det gav en sjunde plats ikväll i Schweiz.
   Spårvägaren har därmed åtta tävlingar av tio över 60 meter under denna säsong.
   Resultaten i Luzern

Läs mer Fortsättning...

UVM: Högt rankade svenskar

 14 jul, 2015.Ungdomsvärldsmästerskapet för 17-åringar startades precis före millennieskiftet och har hållits vartannat år. Den nionde upplagan blir den tredje utanför Europa. Det är Cali som står värd. Colombias tredje största stad, tio mil från Stilla havet, men ändå på tusen meters höjd.
   I juli är det väldigt torrt och temperaturen ligger vanligtvis stadigt kring 30 grader, i en stad där det aldrig har registrerats minusgrader. Tävlingarna hålls i arenan som kallas kort och gott för "El Pascual". Det största som har hållits i friidrottsväg är Panamerikanska Spelen, för 44 år sedan.

Läs mer Fortsättning...

In memoriam: Ron Clarke

 14 jul, 2015.1965 var ett magiskt år i den internationella friidrottshistorien, ett år som totalt revolutionerade medel/långdistanslöpningen.
   Och den resultatrevolutionen utlöstes av en enda man – australiensaren Ron Clarke – som genom sin unika oförvägenhet öppnade ögonen på en hel löparvärld för vad som faktiskt var möjligt.
   Clarkes mästerstycke det året var när han - just den 14 juli - på Bislett i Oslo i ett rent sololopp utan harar sänkte sitt eget världsrekord med över halvminuten ned till 27:39.4.
   Ron Clarke fick sorgligt nog aldrig själv uppleva det 50-årsjubileet eftersom han efter en tids sjukdom avled för bara några veckor sedan.
   A. Lennart Julin har tecknat ett porträtt av en av friidrottshistoriens mest minnesvärda: Den unike banbrytaren och föregångsmannen Ron Clarke.
   Läs "Till minnet av Ron Clarke"!

Läs mer Fortsättning...

Ståhl & Almgren i Europa

 14 jul, 2015.Daniel Ståhl fortsätter sin tävlingsturné. Ikväll har han tagit sig från spanien till Schweiz och Spitzen-Leichtathletik i Luzern. Tävlingen sänds live här samt på Eurosport kl 19.30-22.00.

Läs mer Fortsättning...

I skuggan av Tallinn

 13 jul, 2015.Under tiden som JEM22 dominerade händelsefloden tävlades det även på annat håll i helgen.
   Erik Ehrlin stod för årets första 16-meterstresteghopp i godkända förhållanden vid en gala på hög höjd i Sierra Nevada. I den spanska tävlingen vann även Johan Wissman 200 meter på 20.80 och Sofie Skoog höjdhoppet på 1.88.

Läs mer Fortsättning...

19-åringarna laddar i Falun

 13 jul, 2015.Junior-EM i Eskilstuna närmar sig med stormsteg och den svenska truppen har tillbringat helgen i Falun för ett läger. Tanken har varit att svetsa samman truppen, ha roligt och få alla att ladda på ett sätt som passar just dem. Vissa gemensamma aktiviteter har genomförts, bland annat besök i hoppbackarna och Falu Koppargruva. Även ett inspirationsbesök av Sanna Kallur har hunnits med.

Läs mer Fortsättning...

Tre medaljer & 48 poäng

 13 jul, 2015.När man summerar de fyra dagarnas tävlande på Kadriorg-arenan i Tallinn kan man konstatera att den svenska truppen snittade nästan en och en halv poäng vardera, nämligen 48 poäng på 33 starter. Det gav Sverige en elfte plats i poängsammanställningen, före bland andra Tjeckien, Vitryssland och våra grannländer Finland (14:e plats), Norge (nr 20) och Danmark (22:a). Det är en placering som motsvarar ganska väl hur seniorerna klarat sig på Lag-EM de senaste åren.

Läs mer Fortsättning...

Bortkopplad över helgen?

 13 jul, 2015.Juniormästerskapet i Tallinn och en del annat har hänt under den gångna helgen. Räknat från i torsdags publicerade vi över 50 notiser. Den som har tagit ledigt från friidrotten kan scrolla nerifrån och upp eller ta med sig skärmen till ett par timmar i hängmattan genom att välja rubriken "senaste nyheterna".

Läs mer Fortsättning...

Fredrik om jätteperset

 12 jul, 2015.Avslutningsdagen av JEM22 i Tallinn innehöll upplösningen i tiokampen som blev en spännande fight där Hässelbys Fredrik Samuelsson hade medaljchans ända in i sista grenen 1500 m. Det blev till slut en fjärdeplats på 7.884 p – pers med fantastiska 353 poäng, bara 1 poäng från fjärdeplatsen och 61 från brons.
   – Jag är sjukt nöjd med helgen! Efter målgången på 1500 m var jag missnöjd eftersom jag inte gjorde ett bra lopp, men glädjen kommer nog mer imorgon. Att sätta pers på det sätt jag gjorde och bli femma i Europa mot motståndare som är upp till två år äldre måste jag vara nöjd med, säger Fredrik.
   Han behövde slå estländaren Janek Öiglane med sju sekunder på 1500 m för att klara bronset men märkte snabbt att det skulle bli svårt.

Läs mer Fortsättning...

Khaddi 5 cm från brons
och 9 från guld

 12 jul, 2015.Marginalerna var inte riktigt på Sveriges sida mot slutet av JEM22. Khaddi Sagnia hade en fin serie i längdfinalen: 6.47 - 6.42 - 6.55 - 6.43 - x - 6.64.
   De två första hoppen nådde Khaddi inte fram till plankan på. Övertrampet, å andra sidan, var av det minimala slaget och såg ut att vara längre än det avslutande hoppet, som ändå förde upp Khaddi till fjärde plats yack vare bättre andra resultat än regerande mästarinnan Malkus, som genetligen bara hade ett dugligt hopp.
   Men upp till bronset saknades det en halv decimeter.

Läs mer Fortsättning...

Fredrik en poäng från 4e plats

 12 jul, 2015.En otrolig tiokamp är över för Fredrik Samuelsson, som kom rankad som nummer 13 i tiokampen, men slutade på femte plats efter att ha varit inblandad i medaljstriden hela vägen till avslutande 1500 meter.
   Där orkade han inte riktigt fullfölja och bronsplacerade Öiglane, som hade sämre meriter i grenen, punktmarkerade Fredrik tills han tryckte ifrån över upploppet och kunde möta hemmapublikens jubel med sträckt arm.
   Väldigt snöpligt var det att Kravtsov, som vann grenen, gick förbi Fredrik med en ynka poäng.

Läs mer Fortsättning...

Khaddis hårfina tramp i femte

 12 jul, 2015.

Läs mer Fortsättning...

Stafetten bärgade 2 poäng

 12 jul, 2015.Den blågula kvartetten på 4x100 m blev till slut sjua efter en mycket jämn kamp med Tjeckien över upploppet. 44.96 var ett par tiondelar långsammare än i försöken, men så var laget också nykomponerat efter att Linnea Killander inte kunde delta i finalen (förmodligen på grund av den ömmande baksidan), även om Matildas inhopp var enda skillnaden.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Khaddis två första...

 12 jul, 2015.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Läget i tiokampen
inför avslutande 1500m

 12 jul, 2015.Esten Öiglane blandade sig i medaljstriden genom att vinna spjutet med ett kast på nästan 70 meter. Braun kastade över förväntan och leder tryggt med över 200 poäng till Ureña.
   Men bakom spanjoren är det riktigt jämnt med esten 34 poäng efter, men i sin tur med avstånd på 21 poäng till Lichanov, som underpresterade i spjut, och ytterligare 18 till Samuelsson.

Läs mer Fortsättning...

Elises egna ord om guldloppet

 12 jul, 2015.Elise Malmberg kom fram till dem mixade zonen efter sitt guldlopp över 400 meter häck på JEM22 i Tallinn med en härlig blandning av känslor.
   – Jag är bara spyfärdig och överdrivet glad. Det går inte att beskriva känslan av EM-guld. Det är helt galet.
   Elise har ett klart minne av hur loppet gestaltade sig.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Elise spurtar till guld

 12 jul, 2015.Hon gjorde det igen, Elise Malmberg: Spurtade förbi fyra konkurrenter över de två sista häckarna till guld i finalen på 400 meter häck!
   

Läs mer Fortsättning...

Slutet på JEM22

 12 jul, 2015.Tre individer och två stafetter är det som återstår ur svensk synvinkel av tävlingarna i Tallinn. Men det är goda chanser till bra placeringar!
   15.00, K 400m häck, FINAL
   Hatten av för dansk häcklöpning. Bakom Petersens genombrott på världsnivå har 94:orna Troest och Iuel tagit steget ner till 55 sekunder. Den senare. Med sin bas i USA, har lyckats med konsten att sätta tre K22-rekord i år varav de två första är danska och den tredje, i semifinalen här i Tallinn, är norsk. Hon bytte nämligen nationalitet för två veckor sen.

Läs mer Fortsättning...

58.34 av Anna Wessman!

 12 jul, 2015.Vid Universiaden i Gwangju, Sydkorea, slog Växjös Anna Wessman till med hela 58.34 i första omgången i spjutfinalen vilket är personligt rekord med över metern! Hon avancerade också från tredje till andra plats på den svenska genom-tiderna-listan och har nu bara Sofi Flink före sig.

Läs mer Fortsättning...

Båda stafettlagen till final!

 12 jul, 2015.I försöken på 4x100m i JEM22 i Tallinn i sprang kvartetten Jessica Östlund, Linnea Killander, Daniella Busk och Caroline Larsson i mål på 44.77 i första heatet vilket räckte till fjärde plats, bara tiondelen bakom Irland och Polen.

Läs mer Fortsättning...

Fortsatt stabilt av Fredrik

 12 jul, 2015.Tiokampsens sjunde gren diskus på JEM22 i Tallinn genomfördes i lätt regn vilket gjorde det svårkastat och det noterades många kast i buren. Fredrik Samuelsson inledde med just ett sådant, fortsatte med ett säkerhetskast på 33.55.

Läs mer Fortsättning...

Fredrik fortsätter gå plus

 12 jul, 2015.När tiokampens sjätte gren 110 m häck inleddes på söndagsmorgonen visade Fredrik Samuelsson inga trötthetstecken utan sprang i mål som tvåa i sitt heat på 14.65 – tre tiondelar snabbare än i persserien och två under det personliga rekordet i grenen.

Läs mer Fortsättning...

Söndagens sändningstider

 12 jul, 2015.Avslutningsdagarna av JEM22 i Tallinn och Universiaden i Sydkorea innehåller båda svenskar med medaljchans och det går att följa båda via rörlig bild.

Läs mer Fortsättning...

Åtta sekunder från VM-kval

 11 jul, 2015.Två svenskar tävlade i Madrid-förorten Moratalaz på lördagskvällen och båda lyckades bra. På 3000 m hinder förbättrade Klara Bodinson sitt tio månader gamla personliga rekord med en knapp sekund till 9:52.34 i ett lopp där hon blev femma, fjorton sekunder bakom vinnaren.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Två poängplatser till

 11 jul, 2015.De övriga tre svenska finalisterna under lördagskvällen i Tallinn orkade inte riktigt följa upp sina insatser från tidigare omgångar. Eleni Larsson, Huddinge, hade bara ett giltigt kast i släggfinalen och det landade på knappt 61 meter och en elfteplats.
   Daniella Busk startade friskt och tryckte på bra genom kurvan på den otacksamma innerbanan i finalen på 200 meter. Hon kom ut som femma på upploppet. Men orken räckte inte riktigt till över hela slutrakan och med lite för lite tryck de sista meterna föll MAI:aren tillbaka till åttonde plats. Tiden: 24.07.

Läs mer Fortsättning...

Fredrik med egna ord
om en dag med 4214 poäng

 11 jul, 2015.En något utpumpad Fredrik Samuelsson sammanfattade sin lördag i Tallinn:
   – Det har varit en sjukt lång, men härlig dag. Jag fick den perfekta starten, pers med 15 hundradelar, första gången under 11 sekunder.
   – Sen var längden helt sjukt. Jag kände redan efter andra hoppet, ”44”. Jag sa till farsan, garvade lite, ”det var inget bra hopp”. För några veckor sen hade jag varit sjukt glad med det, och jag hade varit glad med det nu också, men jag kände att det fanns mer. Och så gick jag ut i sista på 7.81.

Läs mer Fortsättning...

Samuelsson på bronsplats
efter fantastisk första dag

 11 jul, 2015.Fredrik Samuelsson hamnade med knapp (statistisk) marginal i det första och sämre seedade heatet på 400 meter under avslutningsgrenen av tiokampens första dag på JEM22. Hässelbyaren startade längst ut och svarade bra när han blev upphunnen av löparna innanför.
   I mål som tvåa i heatet på nästperset 50.32 vilket är nästan exakt en sekund bättre än vid persserien. Den är nu fjärran, överträffad halvvägs med 216 poäng.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Silvander 5:a på 800m

 11 jul, 2015.Anna Silvander gav allt hon hade i finalen på 800 meter, där hon tog kommandot när ingen ändå ville hålla någon högre fart. Hon fick favoriterna Tkatjuk och Lamote utanför sig. De gick om Lidingölöparen efter 400-passeringen på 60.2. Här började en jobbig resa för Anna som höll tredjeplatsen fram till 600, där Tracey kom förbi, strax därpå även Hering.
   In på upploppet som femma lyckades Silvander behålla placeringen tack vare de meters försprång som hon hade skaffat sig till de övriga.

Läs mer Fortsättning...

Så när svenskt rekord

 11 jul, 2015.Det råder ingen nöd på svensk kvinnlig stavhopp. Malin Dahlström återvände i eftermiddag till Rottach-Egern i Alperna och den gala där hon hoppade 4.50 för första gången för två år sedan.
   Nu blev det fem centimeter till på den uppbyggda banan. 4.55 överträffar även hennes segerresultat på Världsungdomsspelen som ledde till Ullevihopparens VM-uttagning.

Läs mer Fortsättning...

Fredrik fortsätter imponera

 11 jul, 2015.Fredrik Samuelssons framgångssaga fortsätter på Kadriorg-arenan, där Hässelbyaren behåller ledningen efter fyra grenar på JEM22, nu med 24 poäng till ryssen Lykhanov, som vann höjdhoppet på 2.07.
   Men bakom honom tangerade Fredrik sitt utepers, 2.04. Han har nu 3.414 poäng, 270 fler än vid hans första tiokamp med seniorbetingelser.

Läs mer Fortsättning...

Skakig Elise ändå till final

 11 jul, 2015.Elise Malmberg tog sig till final efter ännu en patenterad viljeavslutning. Bakom överlägsna danskan Troest kom fyra tjejer inom tolv hundradelar med Elise först av dem på 56.86.Till slut gick allihop vidare till finalen.
   Men hässleholmaren hade inte någon lugn väg till tävlingsbanan.
   – Jag måste sätta mig ner. Jag har varit så himla konstig, inte velat springa, Det är hatkärlek, avslöjar Elise Malmberg.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Fyra svenska finaler

 11 jul, 2015.Allt medan Fredrik Samuelsson fortsätter den framgångsrika mångkampen där han är i högst överraskande ledning efter tre grenar kommer fem andra svenskar in på Kadriorg-arenan.
   Först ut (15.00) är Elise Malmberg i den första av två semifinaler där de tre första + två tider avancerar till final. Elise startar längst ut med favoriten Troest två banor innanför, som lämplig aktör att reagera på när danskan kommer inom synhåll.

Läs mer Fortsättning...

Khaddi i längdfinal

 11 jul, 2015.JEM22-finalen i längd är ett faktum för Ullevis Khaddi Sagnia. Hon hoppade två centimeter över direktkvalande 6.50 i sitt andra hopp i Tallinn, efter att ha inlett med 6.33.
   De starka medaljkandidaterna Mihambo (6.75), Rotaru (6.73) och Bekh (6.62) visade att förhållandena är riktigt bra för att hoppa långt i Kadriorg-arenan idag.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Pangstart av Fredrik

 11 jul, 2015.Hässelbys Fredrik Samuelsson var rankad som nummer 13 av 17, men har börjat tävlingsdagen strålande med två pers inför den entusiastiska estniska mångkampspubliken.
   Första hundrametersloppet under elva sekunder gav 865 poäng och en oväntad sjätteplats, bara nio poäng från tvåan. Det följde hässelbyaren direkt upp med sin bästa hoppserie 7.24 – 7.44 – 7.81 (+0.8)! Tre decimeter över det pinfärska längdperset satt på Lag-SM för tio dagar sedan.
   Fredrik vann grenen med 18 centimeter och leder nu tävlingen med 62 poäng!

Läs mer Fortsättning...

På tv: Universiaden

 11 jul, 2015.Eurosport sänder från Gwangju, kl 9.20-14. Det svenska inslaget består av att Johan Svensson springer semi på 800 meter, klockan 10.26.

Läs mer Fortsättning...

Direkt från Tallinn

 11 jul, 2015.* Strömmat direkt från Tallinn med engelsk kommentering
   * JEM22:s start- och resultatsida

Läs mer Fortsättning...

Åter bäst i Europa

 10 jul, 2015.

Läs mer Fortsättning...

Så gick det i stavfinalen

 10 jul, 2015.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Simon femma i diskus

 10 jul, 2015.Simon Pettersson slog sig in i en kompakt östeuropeisk mur som annars omfattade de sju första placeringarna i diskusfinalen. Simon klev upp i bronsläge med 58.05 i andra omgången, det fjärde bästa i hans karriär. Men efter det kom det kom det inga fler godkända kast från Simon.
   Upsala-kastaren blev då passerad av två konkurrenter. Men hans femteplats överträffas endast av Daniel Ståhl (fyra senast i Tammerfors) i grenen på JEM22.

Läs mer Fortsättning...

6 år senare är de i topp igen

 10 jul, 2015.– Jag är både glad och lite arg. Jätteglad över att mina stavar fungerade och att jag tog alla höjder i första försöket, berättar Angelica Bengtsson en stund efter uppståndelsen som segern på Junior-EM i Tallinn orsakat.
   – Det kändes riktigt högt och jag förstod vad som hände vilket jag inte gjorde igår och som jag inte har känt på hela säsongen. Jättekul att det fungerade.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Svensk dubbel i stav

 10 jul, 2015.Det är nu klart att Angelica Bengtsson och Michaela Meijer gör upp om stavguldet på JEM22. Båda har hoppat helt felfritt upp till 4.50. Den sista konkurrenten har nu rivit ut sig.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Daniella är i final

 10 jul, 2015.Lagom till försöken på 200 meter kom äntligen solen över Kadriorg-parken och medvinden över upploppet. Det utnyttjade MAI:s Daniella Busk till det nya perset 23.61 (snäppet fortare än på Sollentuna GP), dock en tredje plats som ledde till nervös väntan på kommande heat.
   – Jag hade den snabbaste utanför, så jag var beredd på att hon skulle sticka. Men jag var inte riktigt beredd på att hon innanför skulle komma så snabbt, för hon hade ganska mycket sämre pers.
   – Jag brukar tappa ganska mycket sista tio. Jag försökte hålla. Pers kan jag inte vara missnöjd med! deklarerade Daniella innan hon visste utgången av efterföljande lopp.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Svenska finaler ikväll

 10 jul, 2015.Det fjärde passet på Kadriorg-arenan har tre svenskor i försöken på 200 meter och sedan lika många blågula finalister, som dessutom måste tillmätas goda chanser att placera sig högt! Angelica Bengtsson och Michaela Meijer är placerade i favoritsätet inför stavfinalen.
   Förutsättningarna för de sex svenskarna:
   
   15.40, K 200m, försök
   Startfältet har decimerats betydligt från 29 anmälda till 23 startande, som nu ska ta sig direkt till final från tre semifinaler. Två första/heat + två tider är villkoren.

Läs mer Fortsättning...

Staffan Ek trea på Universiaden

 10 jul, 2015.Resultaten från 1500-finalen i Gwangju trillar precis in med Staffan Ek som bronsmedaljör!
   Staffan sänkte det personliga rekordet med nästan tre sekunder till 3:39.68, halvsekunden från guld och silver.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Eleni Larsson till final

 10 jul, 2015.Efter att ha inlett minst sagt trevande med två kast direkt i buren, tog sig Eleni Larsson samman och slängde iväg släggan 65.66 i tredje försöket.
   - Det var väldigt nervöst. Jag övertänkte allt i teknik och vad jag skulle göra, och då sket det sig. Sen tänkte jag "gör som på träning och kasta ut det", och då gick det bra, sa Eleni direkt efter kvalet när hon fortfarande inte visste om resultatet skulle räcka till final.

Läs mer Fortsättning...

På tv: Universiaden

 10 jul, 2015.Eurosport sänder direkt från Universiaden i Gwangju kl 10-13.
   I natt (koreansk förmiddag) har Anna Wessman tagit sig till spjutfinal med ett 55-meterskast som gav fjärde plats i kvalet.
   Johan Svensson avancerade från försöken på 800 meter medan Alexander Brorsson var en tiondel ifrån på 110 meter häck. Jasmin Sabir slogs ut i trestegskvalet.

Läs mer Fortsättning...

Fredag förmiddag:
detta händer i Tallinn

 9 jul, 2015.Fyra nya aktiva inleder sitt tävlande på Kadriorg under förmiddagstimmarna på fredagen. Malin Skogström har valt att inte fortsätta sjukampen på grund av en hämmande baksida. Här är kvintettens premisser (vi uppdaterar med utfall under förmiddagens gång):

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Nöjd ledare summerar

 9 jul, 2015.Landslagsledare Anna Linner kan summera en framgångsrik första dag i Tallinn. Sex finalplatser och redan en fjärdeplats är dagens facit.
   - Det har varit en energifylld, väderblandad första dag. Det var väldigt mycket moln, mycket regn i perioder och framför allt mycket vind. Det var både mot- och medvind på upploppet. Men prestationsmässigt är jag jättenöjd, säger Anna efter lagsamlingen på hotellet.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Fanny fyra i Europa

 9 jul, 2015.Efter att enkelt ha gått till final, en enda stöt behövdes i kvalet, kände Fanny Roos att det fanns mer att ge i finalen. Och visst visade hon det. Första stöten mätte 16.59, alltså lika långt som i kvalet. Med det låg hon tvåa efter första omgången, bara vitryska Kolb stötte längre, 17.02. Därefter tog tävlingen fart ordentligt. Fanny fortsatte att stöta stabilt, även om andra stöten blev underkänd. 16.31 i tredje och 16.73 i fjärde. Medaljplatsen låg inom räckhåll.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Även en höjdhoppsfinal att vänta

 9 jul, 2015.Andreas Carlsson blev för några veckor sedan den första svenska höjdhopparen över 2.20 på fyra år. I dag visade han att den fina formen sitter i när han tog sig till final som tolfte man.
   - Man ska ha lite tur ibland, skrattade Andreas.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Simon Pettersson
till diskusfinal

 9 jul, 2015.Männens diskuskval blev en jämn tillställning som slutade med en svensk till final och en precis utanför.
   Simon Pettersson kastade 55.69 i sitt andra kast, en ökning med tre decimeter från första omgången. Det räckte till en total niondeplats för honom och final i morgon.

Läs mer Fortsättning...

Erika trea i Lausanne!

 9 jul, 2015.Erika Kinsey gjorde allt rätt i sin Diamond League-debut och slutade trea i höjdtävlingen på nästperset 1.94. Det blåste en kännbar vind som tycktes styra i alla riktningar men Erika behärskade den riktigt bra i kamp med världens bästa höjdhopperskor.

Läs mer Fortsättning...

På TV: DL Lausanne

 9 jul, 2015.Erika Kinsey i höjd och ett kvinnligt 4x100 m-lag är Sveriges representation på Diamond League-galan på Stade Olympique de la Pontaise. I väntan på stafetten kl 21.53 sprang Moa Hjelmer och Pernilla Nilsson 100 m i förtävlingarna och kom i mål på 11.78/12.23. För Moa innebar det årsbästa, 0.12 från det tre år gamla perset.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Anna till final på 800

 9 jul, 2015.Anna Silvander tog sig till finalen på 800 meter i Tallinn, dit man kvalade in direkt från försöken. Endast de två första i varje semi var garanterade platser.
   Anna positionerade sig väl genom det första heatet, där farten sjönk under den tredje hundringen. Men sen fick loppet injektioner först av Arik och sen av favoriten Tkatjuk, som visade sig vara i en egen klass när hon tryckte genom sista kurvan.

Läs mer Fortsättning...

Läget inför Fannys kulfinal

 9 jul, 2015.Strax före klockan sex inleds kulfinalen i Tallinn med Fanny Roos som nummer fem och i starkt medaljläge när kvällens andra och sista final inleds i Kadriorg-arenan.
   Kvalet gick problemfritt och stabiliteten kring 16.50-17 meter som Atleticum Växjös stöterska uppvisat på de sju tävlingarna den senaste månaden inger trygghet.

Läs mer Fortsättning...

Årsbästan i Universiaden

 9 jul, 2015.Andra dagen av Universiaden i Gwangju i Sydkorea bjöd på flera årsbästaresultat. Tom Kling Baptiste sprang idag 200m och gjorde årsbästa i försöken på 21.14 och var senare fyra i kvartsfinalen på något sämre tid och är vidare till semifinal.

Läs mer Fortsättning...

Kval utan kval
för Angelica & Michaela

 9 jul, 2015.Angelica Bengtsson och Michaela Meijer tog sig igenom stavkvalet med bara ett hopp vardera. Michaela gick in på 4.10 efter en stunds dividerande.
   – Det var riktigt skönt. Efter lite räkning sa vi att 4.10 skulle räcka och det gjorde det ju.

Läs mer Fortsättning...

Vad händer i Tallinn i em?

 9 jul, 2015.Fanny Roos stöter kulfinal. Malin Skogström fortsätter sin sjukamp. Åtta fler gör sina första framträdanden. Följ andra tävlingspasset på JEM22 genom våra uppdateringar nedan eller:
   * Strömmat direkt från Tallinn med engelsk kommentering
   * JEM22:s start- och resultatsida
   * Eurosport 2 börjar sända kl 15.33 - här finns Eurosport Player

Läs mer Fortsättning...

Fanny enkelt till final

 9 jul, 2015.JEM22 i Tallinn började bra för Sverige. Det såg helt bekymmerlöst ut när Fanny Roos gick in och roterade kvartsmetern längre än begärda 16.35 i sin första stöt, vid niosnåret.
   – Det känns väldigt bra. Det är skönt att bara göra en stöt, så att jag kan ladda inför finalen nu.

Läs mer Fortsättning...

Lausanne: Stafetten jagar VM

 9 jul, 2015.IAAF har ändrat förutsättningarna för hur stafettlagen kvalar in till VM. För att lyfta fram "World Relays" viker man hälften av de 16 VM-platserna till finalisterna på det så kallade Stafett-VM, som hölls på Bahamas i våras.
   Övriga åtta tar man strikt på tider (om man uppfyller vissa villkor). Sverige är i nuläget bara en kvartssekund från att kvala in efter 44.04 på Lag-EM. I slutändan lär det krävas åtminstone svenskt rekord dvs 43.61.

Läs mer Fortsättning...

Erika äntrar Diamond League

 9 jul, 2015.Erika Kinsey debuterar på torsdagskvällen i Diamond League. Det sker på Athletissima i Lausanne i ett höjdfält med såväl "gamla" stjärnor som Tjitjerova, Sjkolina, Gordejeva och Beitia (=vinnarna av två senaste VM och EM + OS) med ett pers-snitt på 2.04, som uppstickare som Pooley (1.97 på brittiska mästerskapen i helgen) och EM-trean Simic (1.99 ifjol, blekare i år).
   – Träningen har fungerat bra sedan Lag-EM och det ska bli kul att tävla imorgon, säger Erika.

Läs mer Fortsättning...

JEM22 1fm: Premisser & utfall

 8 jul, 2015.* Strömmat direkt från Tallinn
   * JEM22:s start- och resultatsida

   Nästan en tredjedel av den svenska truppen i Talinn ger sig in i leken redan under det första förmiddagspasset. Här är premisserna för de elva under en förmiddag då solen tackat för sig, temperaturen ligger runt 18 grader och vinden blåst nästan konstant mot på upplopsrakan:
   09.00, K Kula, kval
   Fanny Roos, Atleticum Växjö, går in i kvalet med fjärde bästa personbästa, men är ensam om att ha stött över 17 meter i år. 16.35 kvalificerar direkt till final. Det har Fanny klarat i 15 av sina 16 tävlingar i år. Men i regel behövs det inte 16 meter.
   Fanny stötte 16.59 i sitt första försök och är klar för finalen, kl 17.54.

Läs mer Fortsättning...

JEM22: Första startlistorna

 8 jul, 2015.Europeiska Friidrottsförbundet har publicerat startlistorna till den första tävlingsdagen på JEM22. Vi återkommer senare ikväll med en genomgång utav dem.

Läs mer Fortsättning...

I blågult på snö och bana

 8 jul, 2015.Lena Eliasson springer i sommar både VM i orientering och i friidrott (maraton). Junioren Ebba Andersson är ännu mer imponerande genom att i vintras ta medalj i JVM i skidor och nu även är uttagen på 3000 m till junior-EM i Eskilstuna.

Läs mer Fortsättning...

Truppen till Ungdoms-VM klar

 8 jul, 2015.Igår blev truppen till ungdoms-VM i Colombia helt klar. Redan i morgon åker ungdomslandslaget bestående av 20 aktiva dit för att förbereda sig inför mästerskapet nästa vecka.

Läs mer Fortsättning...

Universiaden: Staffan till final

 8 jul, 2015.Eurosport sänder direkt från Universiaden i Gwangju, kl 11.15-13.00. Huddinges Staffan Ek, är den ende aktuelle svensken, just kl 11.15.

Läs mer Fortsättning...

Två dussin över fyra meter

 8 jul, 2015.Att svenskt kvinnligt stavhopp fick ett lyft i toppen i vintras var uppenbart för alla: Angelica Bengtsson, Michaela Meijer och Malin Dahlström gav Sverige full representation på Inne-EM i mars där de med 4.70, 4.55 resp 4.45 tog placeringarna 3-9-13.
   Angelicas 4.70 var dessutom svenskt ”totalrekord” och Michaelas 4.55 gör henne till vår totaltvåa genom tiderna. Alla tre är ju nu uttagna även till utomhus-VM i augusti!

Läs mer Fortsättning...

Bra start på Universiaden

 8 jul, 2015.I natt svensk tid genomfördes det första passet i Universiaden i sydkoreanska Gwangju, och det var flera svenska framgångar direkt.
   Tom Kling Baptiste tog sig vidare till kvartsfinal med försöksheatens femte bästa tid, 10.35, vilket betyder att han avancerar till en tredjeplats i den svenska årsstatistiken. Även Odain Rose gick vidare till kvartsfinal med tiden 10.64.

Läs mer Fortsättning...

I morgon börjar JEM22

 8 jul, 2015.På torsdag inleds en period på drygt tre veckor under vilken fyra internationella junior- och ungdomsmästerskap ska arrangeras. Först ut är den äldsta gruppen, 20-22-åringarna som tävlar i Tallinn.
   Det är den tionde upplagan av JEM22, som hade sin premiär i Åbo 1997 och även senast, för två år sen, hölls i Finland, nämligen i Tammerfors.
   Sverige har erövrat 21 medaljer: 7 guld, sex silver och åtta brons, med glansperioden i början av detta årtusende

Läs mer Fortsättning...

Malin Dahlström klar för VM

 7 jul, 2015.Förbundskapten Karin Torneklint har i dag valt att ge klartecken till Malin Dahlström, Ullevi, att åka till VM i Peking 22-30 augusti. Malin, som klarade kvalgränsen i samband med världsungdomsspelen i helgen, har haft ett tufft år bakom sig då hon förra våren drog av ena hälsenan. Dock gick inomhussäsongen bättre än förväntat och hon var en av tre stavhopperskor vid inomhus-EM i Prag. Nu blir hon alltså den tredje svenska stavhopperskan även i Peking.
   – Jag har bara gått och njutit, säger Malin.

Läs mer Fortsättning...

Truppen till Eskilstuna spikad

 7 jul, 2015.Med en dryg vecka kvar till junior-EM i Eskilstuna har landslagsledare Helene Friberg i dag fastslagit den svenska truppen. I dag fick 15 nya aktiva beskedet att de ska få kämpa inför hemmapubliken i Eskilstuna vilket betyder att den totala truppen består av hela 45 juniorer.
   – Det är skönt att truppen nu är klar och att vi kan börja fokusera helt på själva EM, säger Helene Friberg.

Läs mer Fortsättning...

Jonas Buud siktar på ännu
ett VM på 100 km

 7 jul, 2015.Med lite drygt två månader kvar till EM/VM 100 km har landslagsledare Peter Fredricson i dag förhandsnominerat sex löpare till den svenska truppen. Bland annat siktar fjolårets silvermedaljör, Moras Jonas Buud som nu är tillbaka efter ett skadeuppehåll, på ännu en start.

Läs mer Fortsättning...

Kalle Berglund månadens friidrottare i juni

 6 jul, 2015.Det var många svenskar som bjöd på riktigt fina insatser i lag-EM i Tjeboksary under midsommarhelgen. En av dem var Kalle Berglund som gjorde seniorlandslagsdebut på ett mycket imponerande sätt.
   Inte nog med att det blev personligt rekord - 1:46.85, en putsning av det gamla rekordet med knappt en halv sekund, - han slog också några mycket meriterade löpare med betydligt bättre personliga rekord än hans eget.

Läs mer Fortsättning...

Stort svenskt deltagande i Universiaden

 6 jul, 2015.På onsdag börjar Universiaden, som ofta kallas för studentidrottens egen olympiad, i Gwangju i sydvästra Sydkorea.
   I årets Universiad tävlar 13 500 idottare från 170 länder och Sveriges Akademiska Idrottsförbund, SAIF, har 111 svenska idrottare på plats i Sydkorea.

Läs mer Fortsättning...

JEM19 mycket mer än friidrott

 6 jul, 2015.Det finns många anledningar att besöka Eskilstuna i mitten av juli. När junior-EM kommer till mälarstaden nästa helg är det med ambitionen att skapa både folkfest i stan och friidrottsfest på arenan. Fristadstorget mitt i Eskilstuna blir den centrala platsen för festen på stan.

Läs mer Fortsättning...

VUS: Sparta bästa klubb

 6 jul, 2015.Danska Sparta Atletik samlade ihop mest poäng av de 370 anmälda klubbarna från 21 länder i den 20:e upplagan av Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg. Totalt var 7600 starter anmälda till jätteevenemanget.

Läs mer Fortsättning...

VUS: JEM-folket visade form

 6 jul, 2015.Avslutningsdagen av Världsungdomsspelen i Göteborg resulterade i flera bra prestationer, inte minst från några av de som är klara för JEM i Eskilstuna.

Läs mer Fortsättning...

VUS: Positivt UVM-genrep

 6 jul, 2015.Även flera av de uttagna till UVM för 17-åringar i Colombia visade fin form i Världsungdomsspelen på Ullevi på söndagen. Örebros Fanny Ernestam fick på hela

Läs mer Fortsättning...

Kevin var utropstecknet!

 5 jul, 2015.Bäst individuellt av svenskarna i mångkamparnas Europacup i Polen lyckades 20-årige Kevin Fankl från Ullevi som förbättrade sitt månadsgamla personliga rekord med hela 254 poäng till 7.256 och blev tia.

Läs mer Fortsättning...

Bra avslutning i Polen

 5 jul, 2015.Mångkampslandslaget gjorde en stabil andradag i Europacupen First League i polska Inowroclaw och blev femma vilket innebär att Sverige tävlar i First League även 2016.

Läs mer Fortsättning...

Årsbästa av Wissman

 5 jul, 2015.Vid tävlingar i La Chaux-de-Fonds i Schweiz sänkte Johan Wissman sitt månadsgamla svenska årsbästa på 200 m med 0.03 till 20.74 i en motvind på 0.7 m/s. Därmed är avståndet till VM-kvalgränsen nere i 24 hundradelar.

Läs mer Fortsättning...

Malin blev nummer tre!

 5 jul, 2015.Vid Världsungdomsspelen i Göteborg klarade Ullevis Malin Dahlström 4.50 i stav vilket är liktydigt med VM-kvalgränsen. Därmed har tre svenskor klarat gränsen. Resultatet är en tangering av det högsta Malin hoppat utomhus.

Läs mer Fortsättning...

VUS: UVM-uttagna visar form

 5 jul, 2015.Flera av våra UVM-resenärer gör på Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg sista tävlingen före avresan till Cali i Colombia där tävlandet inleds onsdagen den 15 juli.

Läs mer Fortsättning...

VUS: Långt i längd

 5 jul, 2015.I lördagens längdtävlingar på Världsungdomsspelen var det inte bara Malin Marmbrandt som hoppade bra utan det gjorde även MAI:s JEM-klare Thobias Nilsson Montler. Detta i

Läs mer Fortsättning...

Marathon-comeback av Kajsa

 5 jul, 2015.I Viby Marathon i Östansjö, Närke, gjorde vår dubbla EM-vinnare på 100 km och tillika svenska rekordhållare, Kajsa Berg, på lördagen maratoncomeback efter barnafödande. I den 26-gradiga värmen avverkade hon 42 km-varvet runt Vibysjön på 2:50:12 och var därmed tvåa i mål totalt bakom manliga vinnaren Erik Anfält (2:36:12).

Läs mer Fortsättning...

Mångkamparnas live-resultat

 5 jul, 2015.Europacupen First League avslutas i dag i polska Inowroclaw och går att följa ">via den utmärkta live-resultat-sidan.

Läs mer Fortsättning...

Följ VU-spelen på webben

 5 jul, 2015.För de som inte är på plats på Världsungdomsspelen i Göteborg är webbsändningen ett utmärkt alternativ.

Läs mer Fortsättning...

Stabil förstadag av mångkamparna

 4 jul, 2015.Den blågula mångkampssextett som representerar Sverige i Europacupen First League hade en varm men lyckad förstadag i polska Inowroclaw och presterade helt okej utifrån förutsättningarna. På manliga sidan ligger Rasmus Carlsson ligger bäst till och är på väg mot en poäng i nivå med sitt årsbästa (7.263 p) medan Lisa Linnell går bäst av tjejerna och har chans på 5.800.

Läs mer Fortsättning...

DL: Nordiska framgångar

 4 jul, 2015.Angelica Bengtsson var ensam svensk representant i Paris där sommarens åttonde Diamond League-tävling ägde rum. I stavtävlingen tog hon 4.23 och 4.38 i första, sprang igenom på 4.53 och rev sedan två gånger. Därmed blev hon sjua i en tävling som vanns av grekiskan Kiriakopoulou på världsårsbästat 4.83.

Läs mer Fortsättning...

På TV: DL Paris med Angelica

 4 jul, 2015.SVT1 sänder direkt kl 20-22 från Stade De France, utanför Paris.
   Läs vår förhands om Meeting Areva.

Läs mer Fortsättning...

Jättepers av Marmbrandt!

 4 jul, 2015.I Världsungdomsspelen i Göteborg gjorde Västerås Malin Marmbrandt sitt livs längdtävling och förbättrade det personliga rekordet med hela 17 cm till 6.43 (+1.1 m/s). E6.27 i tredje fortsatte hon med 6.35 i fjärde och 6.43 i femte. Allt i godkänd vind och hon är nu nr 11 på den svenska genom-tiderna-listan!

Läs mer Fortsättning...

VUS: Snabba tider på 100 m

 4 jul, 2015.Denna helg är den sista i kvalperioden till JEM22 och UVM som börjar nästa vecka liksom junior-EM i Eskilstuna som inleds en vecka senare den 16 juli. Några jagar kvalgränser medan flera av de uttagna testade formen på 100 m i hettan på Världsungdomsspelen på Ullevi idag.

Läs mer Fortsättning...

Följ Europacupen i mångkamp

 4 jul, 2015.I polska Inowroclaw tävlar Sverige just nu i Europacupen First League i mångkamp som går att följa via arrangörens live-resultatsida.

Läs mer Fortsättning...

Snuddade vid svenskt rekord

 4 jul, 2015.På fredagen inleddes Världsungdomsspelen i Göteborg och där vann Örgrytes Michaela Meijer stavtävlingen på 4.45. Hon testade också 4.61 – en centimeter över Angelica Bengtssons två veckor gamla svenska utomhusrekord och var riktigt nära att klara i första försöket.

Läs mer Fortsättning...

VU-spelen: Webbsändning!

 4 jul, 2015.Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg genomförs i helgen för 20:e året och har 7600 anmälda starter med aktiva från 370 klubbar och 21 nationer. 40 procent av deltagarna är från utlandet.

Läs mer Fortsättning...

VUS 1: Groth ny häcketta

 3 jul, 2015.Joel Groths andra test över 400 meter häck resulterade i svenskt årsbästa, 51.83, kvartssekunden före Lag-EM-representanten Jonathan Carbe, när Världsungdomsspelen inleddes på Ullevi. UVM-klara Amanda Holmberg, 16, tog sig sånär in på tio-bästa-listan genom tiderna för juniorer när hon besegrade alla seniorer på nya perset 58.85.

Läs mer Fortsättning...

Angelica på hemmaplan

 3 jul, 2015.När Angelica Bengtsson gör sin tionde start i Diamond League blir det inte någon längre resa som hon behöver företa sig. Årets serie går in på sin andra halva, i Saint -Denis, i Paris norra utkanter under lördagskvällen.
   Angelicas debut på Stade de France sker mot tjejerna som har vunnit årets första DL-galor, Kiriakopolou (4.73 i Shanghai) och Murer (4.72 i Birmingham, 4.80 i New York).

Läs mer Fortsättning...

Veteran-SM på 10 km under en intensiv motionsloppshelg

 3 jul, 2015.Det är inte bara nordens största ungdomstävling, Världsungdomsspelen, som arrangeras på hemmaplan i helgen. Det är även några mindre arenatävlingar i Bollnäs och Eskilstuna.
   Motions- och långloppshelgen är dock åter intensiv och startar redan i dag med stadslopp i bland annat Kristianstad och Gamleby.

Läs mer Fortsättning...

– Målet är att hänga kvar

 3 jul, 2015.Kommande helg arrangeras Europacupen First League i mångkamp i polska Inowroclaw som har 75.000 invånare och ligger 15 mil nordväst om huvudstaden Warszawa. Det är tredje gången som tävlingen genomförs i mixedform där varje nationslag får starta med fyra tiokampare och lika många sjukamperskor där de 3+3 bästa räknas in i laget.

Läs mer Fortsättning...

7600 starter på Ullevi

 2 jul, 2015.Med över 7600 starter bekräftar Världsungdomsspelen sin position som landets största arenatävling. Det tre fullspäckade dygnen på Ullevi med start i morgon fredag sträcker sig från niosnåret på morgonarna till nästan samma klockslag på kvällarna.
   
   
   
   

Läs mer Fortsättning...

Vindelälvsloppet är tillbaka

 2 jul, 2015.Vindelälvsloppet återuppstod vid midnatt. Den klassiska stafetten längs med Vindelälven som startade 1984 lades ner för tiotalet år sen.

Läs mer Fortsättning...

Styrelserapport

 2 jul, 2015.Den 17 juni hade Svensk Friidrotts styrelse ett telefonmöte. Nu finns en kort rapport om vad som beslutades under mötet upplagt här på friidrott.se under SFIF info/styrelsemöten i menyn till vänster.

Läs mer Fortsättning...

Friidrotts-SM 2017 till
Helsingborg

 2 jul, 2015.Det är en dryg månad kvar till årets friidrotts-SM i Söderhamn, men redan nu står det klart att 2017 års svenska mästerskap kommer att avgöras i Helsingborg.
   – Det är kul att se att IFK Helsingborg återigen vill arrangera ett friidrottsmästerskap, säger Svensk Friidrotts generalsekreterare Anders Albertsson och syftar på att föreningen stod som värd för Friidrotts-SM 2005.

Läs mer Fortsättning...

Nytt topplopp av Almgren

 1 jul, 2015.Sex dagar efter årsdebuten och succéloppet på 800 m i Sollentuna (1:45.59) var Turebergs Andreas Almgren tillbaka på tävlingsbanan. Detta i italienska Boissano där han imponerade med att ta sin andra seger av två möjliga denna sommar genom att notera 1:46.12 och åter slå danske 1:44-löparen Andreas Bube.

Läs mer Fortsättning...

Lag-SM: Spåret försvarade

 1 jul, 2015.Årets lagmästerskap genomfördes på Baldershovs IP i Sundsvall i sol, 20 grader och en byig vind som var klart kännbar. På manliga sidan var regerande mästarna Spårvägen knappa favoriter och lyckades trots frånvaro av flera tongivande namn upprepa segern som till slut blev 7.5 poäng till Hässelby och ytterligare 4.5 till trean Ullevi.

Läs mer Fortsättning...

Lag-SM: Ullevi tillbaka i topp

 1 jul, 2015.Kampen om den kvinnliga segern i Sundsvall såg på förhand ut att bli jämn men fjolårstvåan Ullevi byggde upp en ledning på 7 p till Hässelby efter 13 av de 18 grenarna och i näst sista, 4x100 m, trodde man att det definitiva avgörandet skulle komma.

Läs mer Fortsättning...

Lag-SM: Fin serie av Ståhl

 1 jul, 2015.Förra veckan slog Daniel Ståhl OS-finalisten Benn Harradine på Sollentuna GP genom att sätta årsbästa med 62.93.

Läs mer Fortsättning...

Lag-SM: Malin testade VM-kval

 1 jul, 2015.I stav tog Malin Dahlström 4.18 och 4.30 i första och testade sedan VM-kvalgränsen 4.50 men utan att vara riktigt nära. Hon visade dock att kapaciteten finns där.

Läs mer Fortsättning...

Lag-SM: 2 x jättepers

 1 jul, 2015.Manliga längdtävlingen hade Spårvägens Alexander Wittlock som favorit i egenskap av årsbästat 7.51 satt för två veckor sedan. Han inledde också bra med 7.31 och ledning men passerades i andra av Hässelbys mångkampare Fredrik Samuelsson som fick på totalperset 7.42 och sedan ökade till 7.51 och seger i sista!

Läs mer Fortsättning...

Lag-SM: Ullevi under 40

 2 jul, 2015.Manliga 4x100 m blev en uppvisning av Ullevi FK där kvartetten Emil von Barth, Sulayman Bah, David Sennung och Patrik Andersson rann ifrån till 1.3 sekunder stor seger på lysande 39.99. Därmed blev de andra svenska klubblag genom tiderna under drömgränsen.

Läs mer Fortsättning...

Lag-SM: Titlarna till Spårvägen och Ullevi

 1 jul, 2015.I lagmästerskapen i Sundsvall försvarade Spårvägen segern på manliga sidan medan Ullevi vann på den kvinnliga efter att kampen om gulden levt ända in i sista grenen diskus.

Läs mer Fortsättning...

Lag-SM: 12 poäng för Khaddi

 1 jul, 2015.Förra gången Ullevis Khaddi Sagnia tävlade i längd var för två veckor sedan då hon med 6.72 satte personligt rekord och kvalade in till VM.

Läs mer Fortsättning...

Webbsändningen pågår

 1 jul, 2015.SVT Play sänder direkt från lag-SM i Sundsvall 14.00-19.00. SVT1 sänder från 17.00 och varvar då friidrott med simning. 18.00-19.00 går sändningen över i SVT2.

Läs mer Fortsättning...

Almgrens andra ikväll

 1 jul, 2015.Meeting Arcobaleno i Celle Ligure på den italienska rivieran har genom åren gästat mängder av svenska friidrottare. Den 27:e upplagan som hålls under onsdagskvällen har utlokaliserats till grannorten Boissano.
   Huvudakten ur svenskt intresse blir 800 meter, med start kl 21.45, där Andreas Almgren gör sommarens andra uppträdande, efter succédebuten för en vecka sen i Sollentuna.

Läs mer Fortsättning...

Isabellah avstår VM och satsar vidare mot OS

 30 jun, 2015.Isabellah Andersson har beslutat att avstå VM i Peking 22-30 augusti. Anledningen är att hon känner en oro för sexåriga dottern Beyoncés hälsa och därför inte har kunnat koncentrera sig på träningen på det sätt som hon hade velat för att göra sig själv rättvisa i VM.
   Beyoncé har ett medfött hjärtfel och har opererats vid två tillfällen, senast för några veckor sedan.

Läs mer Fortsättning...

Andreas Almgren klar för VM

 30 jun, 2015.Efter sitt mycket övertygande lopp på Folksam Grand Prix i Sollentuna förra veckan har Andreas Almgren i dag av förbundskapten Karin Torneklint fått klartecken att åka till VM i Peking 22-30 augusti. Och det var en imponerad förbundskapten som såg Andreas springa i torsdags.

Läs mer Fortsättning...

Boende i Eskilstuna under junior-EM

 30 jun, 2015.Det är nu drygt två veckor kvar till junior-EM i Eskilstuna och den som önskar boende under mästerskapet hänvisas till Emelie Gard på Eskilstuna Convention Bureau. Hon hjälper till att hitta boende av olika slag.

Läs mer Fortsättning...

Näst sista uttagningen till junior-EM i Eskilstuna

 30 jun, 2015.I går spikades den slutgiltiga truppen till junior-EM för 22-åringar i Tallinn som börjar om lite drygt en vecka. De yngre juniorer som vill kvalificera sig till junior-EM för 19-åringar i Eskilstuna har dock hela den här veckan på sig och för många kommer Världsungdomsspelen i helgen vara det sista tillfället.
   Landslagsledare Helene Friberg tagit ut två aktiva efter den gångna helgens tävlingar. Sävedalens 3 000 meter hinder-löperska Amélie Svensson, och MAI:s diskuskastare Jakob Gardenkrans kan göra sig redo att tillbringa delar av sommarlovet i Eskilstuna.

Läs mer Fortsättning...

En öppen historia

 30 jun, 2015.Sundsvall och Baldershovs IP är platsen för årets Lag-SM-final som avgörs onsdag 1 juli mitt i SM-veckan där 255 svenska mästare i 38 idrotter ska koras. Bland annat i simning, sprintorientering, bågskytte och brottning samt friidrott där ju Lag-SM varit med de senaste två åren.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsfamiljen växer

 30 jun, 2015.Sätten att springa och tävla i löpning är många och de fortsätter att öka. Kreativiteten för nya sorters löpartävlingar tycks oändlig. Hur möter friidrotten den här ökande trenden? ”Med ett öppet sinne”, säger Stefan Olsson, Svensk Friidrotts idrottschef och Peter Fredricson, landslagsledare för ultradistans.

Läs mer Fortsättning...

Senaste veckan
Veckan 23.7 - 30.7

Tracey närmar sig VM-kval
I en kasttävling i Växjö på onsdagen satte Ullevis...

Schwanitz regerade i Kungsan
Världsettan Christina Schwanitz var helt överlägse...

Lysande stötning av Wictor
Tisdagen gick i kulans tecken på Stockholm Bauhaus...

Röster inför Bauhaus-galan
800 meter har fått en ärofylld placering mot slute...

EYOF: Fatima sjua i tresteg
Ullevis Fatima Koné var drygt tre decimeter från e...

Angelica gästade Kungsan
Andra dagen av prova-på-friidrott för barn på Stoc...

EYOF: Guld till Henrik!
Henrik Larsson, Göta, vann finalen på 100 meter på...

Comeback för Big Shot
Under fem år 2007-2011 var kultävlingen Big Shot e...

EYOF: Tre till final
Det råder högsommarvärme i Tbilisi. I de gynnsamma...

Kim klar för VM
Efter sin utmärkta comeback på Karlstad GP i onsda...

Kast på äldre dagar?
Över 600 aktiva deltog på Veteran-SM som avgjordes...

Valerie kände på kulringen
Vid sidan av all prova-på-friidrott för barn i Kun...

Kara instruerade i "Kungsan"
USA:s spjutkastare Kara Winger är trea i årets vär...

Michel populär gäst
Det var full friidrottsaktivitet när Stockholm Bau...

Tio svenskar i EYOF
Ikväll inleds i European Youth Olympic Festival (E...

Idag inleds Stockholms friidrottsvecka!
Det var i slutet på mars det blev klart att DN Gal...

Oscar nia genom tiderna
Inför det här året hade Götas Oscar Vestlund aldri...

Så ruggigt var det på Windsprint
Tyquando Tracey wins a tight race before Sweden's ...

Rose kvick i ruggigt väder
Odain Rose bemästrade de tuffa förhållandena och v...

Moa snabbast
i blött Sundsvall

Moa Hjelmer samlade på namnkunniga skalper när hon...

Musse - Musael i regnet
Hälleduon Mustafa Mohamed och Musael Temesghen var...

På tv: DL London
Bättre väder idag i London, där Anniversary Games ...

Kastspåret över världen
Niklas Arrhenius var igår tillbaks i diskusringen ...

Tre dagar lång helg
Helgens inleds redan idag för tre av arenatävlinga...

På era skärmar: Bolt & Lindh
Diamond League gör sin sista anhalt innan friidrot...

Fartfylld sprintfest jubilerar
På söndag är det dags för tionde upplagan av Sunds...

Juli 2015:
Hur bra var vi egentligen?

Det är fortfarande en vecka kvar av månaden men de...

Ebba tillbaka på banan
Ebba Jungmark gjorde på torsdagen sin första höjdt...

På finsk TV ikväll: Ebbas comeback
Ebba Jungmark gör ikväll i sin första höjdtävling ...

Förra veckan
Veckan 16.7 - 23.7

Juli 2015:
Hur bra var vi egentligen?

Ebba tillbaka på banan
På finsk TV ikväll: Ebbas comeback
FGP: Fyra blågula segrar
FGP: Två som överträffade VM-kvalgränser
FGP: 6.66w av Erica
FGP: Personbästa av Klara
FGP: Nästpers av Erika
FGP: Nytt bra lopp av Almgren
Blir det svenskt rekord på Tingvalla ikväll?
VM-kval jagas i Karlstad
Världselit på Tingvalla
Följ Karlstad GP på friidrott.se
Sprint-häck-seminarium
i Sundsvall

Bästa JEM:et genom tiderna
Christian Olsson nominerad till IAAF aktivas råd
Blicken vänds mot Karlstad
Två mästare strålar samman
UVM: Toppen på isberget
UVM 4: Armand vann!
UVM 4: Kaizas skrällsilver
UVM 4: Klara medaljer för
Armand och Kaiza!

UVM 4: Suldan och Leo på
europeiska pallen

Sista natten på UVM
JEM4: 2xpers för tiokamparna
Strålande junior-EM-facit
JEM19 4: Sensationellt brons
för Ellen Ekholm!

SVENSKT JEM-GULD!
JEM19 4: Kalle fyra på 800
JEM 4: Tiokamparna mot pers
JEM19 4: Svenskt juniorrekord!
Silfver och guld
JEM19 4: Söndagens svenskar
Följ junior-EM på webben
UVM 4: Guld till Elienor
UVM 4: Bianca, Emelie
& Amanda Topp-10

UVM 4: Fanny femma i tresteg
Andreas 1:47 - Linn 4:11
UVM 4: Kaiza nr 11 till final
JEM19 3: Emma släggåtta
JEM19 3: Ebba sexa på 3000
Tiokamparna avslutade starkt
JEM19 3: Wille föll i finalen
5029 åskådare på Ekängen
JEM19 3: Åter pers av Agnes
Lovisa 2:02 i Heusden
JEM19 3: Silver för Carolina
– tre svenskor topp-6!

JEM19 3: Femteplats för Lisa
UVM 4: Spjut, längd
& sjukamp

Adriana sjua i häckfinalen
JEM-silver för Simon Litzell!
JEM 3: Kalle & Andreas i final
Årsbästa av Lovisa
JEM19 3: Tufft i häcksemin
JEM19 3: Agnes klar för final
JEM19 3: Bra tiokampsstart
Guld tre hundradelar bort
Följ junior-EM på webben
JEM19 3: Kvällens svenskar
JEM19 3: Förmiddagens svenskar
UVM 3: Max till final på 13.50
Live stream från Cali
Se världsrekordet på 1500
UVM 3 i natt
Vidar diskvalificerad
Frågetecken för Vidar
Pers och 4:e-plats för Thobias
JEM2: Erik 0.8 från final
UVM 3: Wictor vann kvalet
Emil om JEM-bronset
Två av tre topp-10
Svenskt JEM-brons på 100m!
DL: Erika i Monaco
JEM2: Adriana är i final
JEM2: Vilken spjutkastning!
UVM 3: Ny sextett i Cali
JEM19 2: Svenskt idag
Två av tre vidare på kort häck
Mångkamperskorna går bra
Så ser du JEM19
Kalle och Andreas till semi
Emma och Ellen finalklara
JEM2: Två häcklöpare vidare
Andra JEM19-dagen pågår
Vilken start på UVM och JEM
UVM 2: Även Elienor är i final
JEM19 2: 13 svenskar tävlar
UVM 2: Alla till final
6.66 av Erica Jarder
JEM19 1: Jättepers av Gabriel
JEM19 1: Simon i final
JEM19 1: Lisa en av tolv
JEM19 1: Tre till hinderfinal
JEM19 1: Emma 5:a halvvägs
JEM19 1: Wille säkert till final
JEM19 1: Thobias tredje raka
Tre svenskar i final på 100
JEM19 1: Emma avancerar
JEM19 1: Tufft på 800 m
JEM1 em: Första blågula finalisterna

UVM 2: Dax för Suldan & Max
JEM1: Emma ligger fyra och Lovisa femma
JEM1: Årsbästa av Erik
JEM1: Alla tre vidare på 100m
JEM1: Personbästa av Hanna
JEM1: Det började med heatsegrar!
Junior-EM är igång!
UVM 1: Anna diskusåtta
Wictor tog 1:a medaljen i Cali

Två veckor sedan
Veckan 9.7 - 16.7

UVM 2: Alla till final
6.66 av Erica Jarder
JEM19 1: Jättepers av Gabriel
JEM19 1: Simon i final
JEM19 1: Lisa en av tolv
JEM19 1: Tre till hinderfinal
JEM19 1: Emma 5:a halvvägs
JEM19 1: Wille säkert till final
JEM19 1: Thobias tredje raka
Tre svenskar i final på 100
JEM19 1: Emma avancerar
JEM19 1: Tufft på 800 m
JEM1 em: Första blågula finalisterna

UVM 2: Dax för Suldan & Max
JEM1: Emma ligger fyra och Lovisa femma
JEM1: Årsbästa av Erik
JEM1: Alla tre vidare på 100m
JEM1: Personbästa av Hanna
JEM1: Det började med heatsegrar!
Junior-EM är igång!
UVM 1: Anna diskusåtta
Wictor tog 1:a medaljen i Cali
JEM1: 14 svenskar går i elden
1:45 igen av Almgren
Nästan hela Europa på plats
Skön invigning i Eskilstuna
Almgren strax i bild
UVM 1: Två av två till final
Trio som siktar på guld
Hansen hyllar arrangörerna
Cali Calling
JEM: Bra svenska chanser
Eskilstuna är redo!
Helene Friberg ser fram emot ett framgångsrikt JEM
Ståhls åttonde över 60 meter
UVM: Högt rankade svenskar
In memoriam: Ron Clarke
Ståhl & Almgren i Europa
I skuggan av Tallinn
19-åringarna laddar i Falun
Tre medaljer & 48 poäng
Bortkopplad över helgen?
Fredrik om jätteperset
Khaddi 5 cm från brons
och 9 från guld

Fredrik en poäng från 4e plats
Khaddis hårfina tramp i femte
Stafetten bärgade 2 poäng
JEM22: Khaddis två första...
JEM22: Läget i tiokampen
inför avslutande 1500m

Elises egna ord om guldloppet
JEM22: Elise spurtar till guld
Slutet på JEM22
58.34 av Anna Wessman!
Båda stafettlagen till final!
Fortsatt stabilt av Fredrik
Fredrik fortsätter gå plus
Söndagens sändningstider
Åtta sekunder från VM-kval
JEM22: Två poängplatser till
Fredrik med egna ord
om en dag med 4214 poäng

Samuelsson på bronsplats
efter fantastisk första dag

JEM22: Silvander 5:a på 800m
Så när svenskt rekord
Fredrik fortsätter imponera
Skakig Elise ändå till final
JEM22: Fyra svenska finaler
Khaddi i längdfinal
JEM22: Pangstart av Fredrik
På tv: Universiaden
Direkt från Tallinn
Åter bäst i Europa
Så gick det i stavfinalen
JEM22: Simon femma i diskus
6 år senare är de i topp igen
JEM22: Svensk dubbel i stav
JEM22: Daniella är i final
JEM22: Svenska finaler ikväll
Staffan Ek trea på Universiaden
JEM22: Eleni Larsson till final
På tv: Universiaden
Fredag förmiddag:
detta händer i Tallinn

JEM22: Nöjd ledare summerar
JEM22: Fanny fyra i Europa
JEM22: Även en höjdhoppsfinal att vänta
JEM22: Simon Pettersson
till diskusfinal

Erika trea i Lausanne!
På TV: DL Lausanne
JEM22: Anna till final på 800
Läget inför Fannys kulfinal
Årsbästan i Universiaden
Kval utan kval
för Angelica & Michaela

Vad händer i Tallinn i em?
Fanny enkelt till final
Lausanne: Stafetten jagar VM
Erika äntrar Diamond League