Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 22 augusti 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


Friidrotts-SM på Hedens IP till helgen
- 12 år sedan sist

 22 aug, 2017.Senast ett Friidrotts-SM arrangerades i Helsingborg var för 12 år sedan. Till helgen smäller IFK Helsingborg upp portarna för 2017 års Friidrotts-SM. Det blir ett mästerskap i dagarna tre på Hedens idrottsplats 25-28 augusti där årets svenska mästare ska koras. Projektledare Stig Collin tror och hoppas på ett roligt friidrottsevenemang.
   – Vi hoppas att det blir fina tävlingar och att man som aktiv, ledare och publik kommer att trivas, det är sådant vi tycker är viktigt, säger Stig Collin.
   Totalt är det just nu 522 personer som gör en eller flera starter på Hedens idrottsplats i helgen.
   Många timmars förberedelser och jobb ligger bakom årets mästerskap. Stig Collin berättar att Helsingborg

Läs mer Fortsättning...

Nytt världsrekord under veteran-SM

 22 aug, 2017.Det var fina förutsättningar under veteran-SM i Karlskrona som ägde rum den gångna helgen. Ovanligt många deltagare, sol och bra vindar resulterade bland annat i ett världsrekord i höjd och flera nya svenska rekord.
   Svenska professorn i statistik, Carl-Erik Särndal, tävlandes för Ystad, har redan världsrekordet i höjd M70 och M75 (1.59 respektive 1.49). I juli fyllde han 80 år och planen var att han skulle deltagit och satt ännu ett världsrekord under veteran-EM i Århus för drygt två veckor sedan. Nu satte en knäskada stopp för Särndals deltagande i Danmark men till veteran-SM i Karlskrona kom han.

Läs mer Fortsättning...

Inför Ungdomsfinnkampen:
"En intressant trupp"

 22 aug, 2017.Finnkampen är inte många dagar bort. Helgen 2-3 september på Stockholm stadion blir en säsongsavslutning för många aktiva innan en lugnare tränings/viloperiod tar sin början.
   Landslagsledare Rafael Askros tog under tisdagen ut det ungdomslag som ska slåss om segern på Ungdomsfinnkampen.
   – Det är en intressant trupp till start som är svår att förutspå. På pappret har Finland det starkare laget. Till det skall det tilläggas att det finländska laget dubblerar ett flertal av sina aktiva medan vi tänker mer på bredd, säger Rafael Askros.

Läs mer Fortsättning...

Curre finalist i Årets Eldsjäl!

 21 aug, 2017.Curt-Roland ”Curre” Ljung, Utby/Ullevi, är utsedd till finalist i Folkspels Årets Eldsjäl, inom kategorin Integration. Curre leder löpargrupper i Göteborg, och arbetar särskilt med somaliska ungdomar. Folkspel har varit på besök vid en av Curres träningar och i den här filmen kan du lära känna Curre och höra mer om projektet. Under texten finns också mer information om Årets Eldsjäl och hur du kan rösta.
   

Läs mer Fortsättning...

NJLK2: Ny supertid av Henrik Larsson!

 20 aug, 2017.När Nordiska juniorlandskampen i Umeå avslutades på söndagen blev det norsk seger i pojkmatchen för andra gången i landskampens 67-åriga historia (första gången var 2015). Lördagens norska ledning på 19.5 poäng före Sverige krympte visserligen, men bara med fem poäng och Sverige slutade också tvåa när alla poäng räknats ihop sedan man gått +6 på Finland andra dagen.

Läs mer Fortsättning...

NJLK2: Wictor Petersson över 60

 20 aug, 2017.I fjol satte Malmö AIs Wictor Petersson personligt rekord med 1.75 kg-diskusen då han kastade 61.75 och blev senare på sommaren fyra på junior-VM. I år har tekniken inte stämt lika bra och han kom till Nordiska j-landskampen i Umeå med ett årsbästa på 56.80.

Läs mer Fortsättning...

NJLK2: Suverän kulseger av Amanda!

 20 aug, 2017.Andra dagen av Nordiska juniorlandskampen i Umeå resulterade i fyra svenska grensegrar på flicksidan där IF Götas Amanda Malmehed (kula) och Hammarbys Grete Ahlberg (slägga) var helt överlägsna och satte också personliga rekord.
   Amanda hade samtliga sina fem godkända längre än tvåans bästa och vann med nära metern där sista stöten mätte 15.03 – tre centimeter längre än hennes tidigare bästa. Därmed förstärkte hon sin fjärdeplats på den svenska genom-tiderna-listan i F19. Även Huddinges Mathilda Eriksson satte pers som sexa med 13.19.
   Grete kom till Umeå med ett personligt rekord på 61.53 och överträffade det i alla sina tre godkända kast där 63.17 innebar seger med sju meter. Hon avancerade också från sjätte till andra plats på den genom-tiderna-listan i F19.
    I längd ledde Norges Thale Leirfall Bremset i fyra omgångar

Läs mer Fortsättning...

DL Birmingham: Barshim 2.40!

 20 aug, 2017.Bara en vecka efter VM-avslutningen var det många trötta ben och huvuden i Birmingham. Men det fanns lysande undantag.
   Framförallt Mutaz Essa Barshim som efter två rivningar på 2.31 vaknade till rejält och fortsatte med 2.31 i tredje, 2.33 i första, 2.35 i första med luft - för att sedan efter två missar på 2.39 flyga över 2.40 i första (och sista)!
   Pigga ben också på Bahreins unga Naser på kvinnliga 400m där USA:s Francis och Felix som tog en dubbel på VM nu fick se sig besegrade av tonåringen.
   Att femteplatsen på 100m på VM berodde på krasslighet (magsjuka) visade Elaine Thompson nu med sina 10.93 i kännbar motvind. Ta Lou som hårfint förlorade VM-guldet till Bowie var idag slagen med halvmetern.
   DL-touren går nu in i sitt "finalmood": Redan på torsdag avgörs hälften av grenarna i Zürich och åtta dagar senare andra hälften i Bryssel.
   / A. Lennart Julin

Läs mer Fortsättning...

DL Birmingham:
Meraf tog sin finalplats

 20 aug, 2017.I ett lopp där hon under större delen av loppet hamnade i den otacksamma positionen som "farthållare" i klungan en bra bit - 2½ till 3 sekunder - bakom haren och etiopiskan Tsegay. Meraf avverkade de tre första varven på 65.7 - 67.0 - 64.7.
   Trots det dragjobbet kunde Meraf speeda upp rejält på slutet och med biljett till DL-finalfältet i Bryssel om knappt två veckor. Fast allra intressantast med sista varvet var Merafs stabilt höga fart "ända in" med de fyra 100m-bitarna samlade mellan 15.1 och 15.6!
   Efter över mållinjen kom bl a VM-tvåan Simpson plus två till som var före Meraf i VM-finalen. Loppet idag vanns i suverän stil av etiopiska Seyaum som gjorde comeback efter en 3½ månad lång bortovaro från tävlingsarenorna.
   / A. Lennart Julin

Läs mer Fortsättning...

DL Birmingham:
Michel & Michaela klara för DL-finaler

 20 aug, 2017.Efter två omgångar i längdhoppet låg Michel Tornéus 2:a på 7.98 bara centimetern bakom ledande VM-silvermedaljören Lawson. Michel var fortfarande 2:a efter fyra omgångar även om avståndet upp till Lawson vuxit till 21 cm.
   Michel blev sedan knappt passerad av VM-trean Samaai och USA:s Hartfield, men blev alltså till slut 4:a. Vilket innebär att han kvalat in till DL-finalen i längd som går på torsdag i Zürich.
   Michaela Meijer inledde sin stavtävling med att klara 4.21 och 4.41 direkt i första försöken. Sedan valde hon att stå över 4.51 och föll därmed från delad ledning till 7:e plats. Michaela rev sedan sitt första på 4.61, men klarade i andra och avancerade därmed upp till positionen som 3:a inför 4.68.
   Där valde Michaela återigen att stå över medan övriga fyra kvarstående - inkl VM-ettan Stefanidi - hoppar. Och alla fyra river i första och bara Stefanidi (i andra) klarar. Nästa höjd blir 4.75 (4 cm över svenska rekordet) med bara grekiskan och Michaela

Läs mer Fortsättning...

Inför SM och Finnkampen

 20 aug, 2017.Om fem dagar inleds SM i Helsingborg och helgen därpå är det dags för Finnkampen på Stadion i Stockholm. Vilka presenterar sig som aspirerande medaljörer respektive deltagare?

Läs mer Fortsättning...

Så följer du Nordiska j-kampen

 20 aug, 2017.Den årliga Nordiska juniorlandskampen för 19-åringar arrangeras på Campus Friidrottsarena och avslutas idag söndag. Tävlingarna, som pågår 9.40-13.25, går att följa via den kontinuerligt uppdaterade resultatservicen.

Läs mer Fortsättning...

På TV i eftermiddag:
DL med Michel, Michaela och Meraf

 20 aug, 2017.En vecka efter finaldagen på VM är världens ledande friidrottare tillbaka i Diamond League-verkligheten, när säsongens 12:e och sista kvaltävling går i eftermiddag på Alexander Stadium i Birmingham. Litet extra stressigt blir återstarten för deltagarna i höjd/längd för män och tresteg för kvinnor vilka ju alla har sin final redan fyra dagar senare i Zürich.
   En av de berörda är Michel Tornéus som efter tre av fyra kvaltävlingar i längd ligger 10:a och det är de åtta bästa som får plats i finalen. Bara Manyonga (inte med nu) och Samaai är helt klara för Zürich, så allt är möjligt för Michel. Motståndet nu omfattar bl a tre man – 2:an Lawson, 3:an Samaai och 5:an Massó – som placerade sig före Michel på VM.
   De två övriga svenska inslagen i söndagens startlistor – Meraf Bahta och Michaela Meijer – har även de

Läs mer Fortsättning...

Robel snabbast på milen

 19 aug, 2017.Lördagens snabbaste miltid stod Robel Fsiha för. Spårvägaren vann inte direkt lättlöpta Norrköpings Stadslopp på 30:16. Han skaffade sig tidigt en ledning till Hälles Mustafa Mohamed, som var 23 sekunder efter i mål.

Läs mer Fortsättning...

MAI Lag-USM-mästare

 19 aug, 2017.Malmö AI återkom till Lag-USM och vann i överlägsen stil när mästerskapet för 15-17-åringar avgjordes under lördagseftermiddagen på Sparvallen i Tanumshede.

Läs mer Fortsättning...

NJLK1: Lysande 100 m-tid av Henrik!

 19 aug, 2017.På lördagen inleddes Nordiska juniorlandskampen för 19-åringar på Campus Friidrottsarena i Umeå och trots att det var ostadigt väder med 17 grader och en del regn så var det flera som visade att formen är på topp.

Läs mer Fortsättning...

NJLK1: Två grensegrar på tjejsidan

 19 aug, 2017.Efter tio av nitton grenar i Nordiska juniorlandskampen i Umeå leder finskorna på 106 poäng före Norge 94.5, Sverige 87 och Danmark-Island 58.5.

Läs mer Fortsättning...

Följ Nordiska j-landskampen i Umeå

 19 aug, 2017.Den årliga Nordiska juniorlandskampen för 19-åringar – tillika junior-NM – arrangeras på Campus Friidrottsarena lördag-söndag och går att följa via kontinuerligt uppdaterade resultat. Lördagens tävlingar pågår 12.00-16.30.

Läs mer Fortsättning...

Elov och Ida vann Ultravasan i regnet

 19 aug, 2017.Allt mer etablerade ultralöparen Elov Olsson vann Ultravasan. Ockelbolöparen behövde sex timmar och sju minuter för att fullfölja de nio milen från Sälen till Mora. Det var rejält blöta spår efter att regnet öst ner över Dalarna sedan starten klockan fem på morgonkvisten.

Läs mer Fortsättning...

Fanny vann inför rekordpublik

 18 aug, 2017.På fredagskvällen arrangerades Harrys Big Shot Invitational på Lilla Torg i Ljungby vilket var tredje året i rad det tävlades i kula i den småländska orten som ligger fem mil väster om Växjö.

Läs mer Fortsättning...

Två veckor kvar till Finnkampen!

 18 aug, 2017.Två av sensommarens stora friidrottsfester står för dörren - en vecka kvar till SM i Helsingborg och helgen därefter intar Finnkampen Stadion i Stockholm.
   Finnkampen är den stora säsongsavslutningen för många i friidrottslandslaget och landskampen mot Finland är ett prestigefyllt möte där varje poäng kan vara avgörande. Under Finnkampshelgen kommer också våra blivande stjärnor att mäta sina krafter mot våra grannar i öst i Ungdomsfinnkampen. Allt är alltså upplagt för spännande friidrott i den bästa av inramningar.
   Missa inte möjligheten att heja fram våra juniorer och seniorer till dubbelsegrar och ta chansen att hälsa på stjärnorna och gratulera till sommarens fina framgångar. Var på plats på Stockholms Stadion den 2-3 september.

Läs mer Fortsättning...

Sensommarlopp över hela landet

 17 aug, 2017.Under de kommande veckorna kommer tusentals svenskar dra på sig löparkläderna, fästa sina nummerlappar och matcha sina mål i både långa och korta lopp runt om i landet.
   
   90 kilometer - själv eller i lag
   I Dalaskogarna avslutas Vasaloppet sommarvecka med fjäde upplagan av Ultravasan, den 27:e Vasastafetten och helt nya Vasakvartetten. Strax under 6500 löpare är i dagsläget anmälda till de fyra loppen.

Läs mer Fortsättning...

Tävlingshelgen: Fanny först ut

 17 aug, 2017.Förutom Nordiska 19-årskampen tävlar resterande friidrottsverige på för fullt. Fanny Roos, som numera kan titulera sig själv som svensk rekordhållerska, återvänder till den plats allt en gång började: Ljungby. På fredag väntar en heldag med kulstötning i tävlingen Harrys Big Shot Invitational på Lilla Torg i just Ljungby. Fanny drar iväg första stöt vid 19.30.

Läs mer Fortsättning...

Med hopp om Finnkampen

 16 aug, 2017.Till lördag och söndag väntar en uppgörelse mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island. Den Nordiska 19-årslandskampen går i år av stapeln i Umeå och tidigare i veckan presenterade landslagsledare Jonas Anshelm Sveriges laguppställning. En som blivit utvald att slåss om poängen 19-20 augusti är Motalas höjdhoppare Maja Nilsson.
   Motalatjejen har genomfört en säsong som hittills gett utdelning i både brons på junior-EM i Italiens Grosseto och JSM-guld på Gävles Gunder Häggstadion.

Läs mer Fortsättning...

Vanessa imponerar – rekord igen!

 16 aug, 2017.Det tycks vara en kanonsäsong Upsalas Vanessa Kamga fått till. Under tisdagens Viking Linespelen på Källbrinks IP i Huddinge fick Upsalakasterskan på 54.91! Kastet är en ökning med drygt sju decimeter från hennes tidigare sverigeledande resultat i år. Vanessa utökade därmed även sitt tidigare svenska juniorrekord

Läs mer Fortsättning...

Nordiska 19-årskampen: Truppen klar

 15 aug, 2017.Sommarens junior-EM är förbi men redan till helgen väntar ännu ett landslagsuppdrag för de svenska juniorlandslagen: Nordiska 19-årskampen. I år hålls kampen i Umeå dit landslagsledare Jonas Anshelm nu gjort sin uttagning. I årets trupp finns både deltagare från sommarens JEM i Grosseto och nya namn i blågult.
   – Det har tagits ut ett mycket välbalanserat lag med gammalt och nytt. Kul att se nya namn och jag är övertygad om att de kommer att prestera ytterligare några procent med landslagskläderna på. Som vanligt känns det fantastiskt inspirerande att åka iväg med juniorlandslaget. Jag hoppas på bra väder och att några Umeåbor kommer till arenan och hejar fram våra juniorer, säger Jonas Anshelm.

Läs mer Fortsättning...

Karin Torneklint om VM i London

 14 aug, 2017.

Läs mer Fortsättning...

Sista anmälningsdag: Friidrotts-SM

 14 aug, 2017.Med en bit in i augusti är det inte många dagar kvar till Friidrotts-SM i Helsingborg. Har du inte anmält dig eller din aktiv är det hög tid att skicka in sin anmälan. Imorgon, 15 augusti, är sista anmälningsdag.
   Till anmälan
   
   
Information och till biljettköp   
   /Frida Hogstrand

Läs mer Fortsättning...

JSM3: Medeldistansens tripplar

 14 aug, 2017.Sävedalen firade triumfer på 5000 meter i K22. Linn Söderholm debuterade på distansen med att vinna på 16:39 ett par sekunder före Sara Christiansson, som inte heller prövat 5000 förut och med lisa Bergdahl en knappt halvminut bakom.

Läs mer Fortsättning...

JSM3: Frobe ledde perståget

 14 aug, 2017.William Frobe sänkte sig med en sekund när hann vann finalen på 400 meter häck i P19 på 52.72. Under första året i grenen är Täbylöparen nu nere på en tid som hade kvalat in honom till JEM19 tidigare under säsongen.

Läs mer Fortsättning...

JSM3: Bianca fyllde dagen
med två medaljer och två pers

 14 aug, 2017.Bianca Salming hann med mer än en vanlig sjukampssöndag då hon avverkade fyra grenar på Gunder Häggstadion och fick med sig hem två medaljer och lika många personliga rekord.

Läs mer Fortsättning...

JSM3: Hemmahopp prickade formen

 13 aug, 2017.Med såväl 1.78 som 1.80 i tredje vann Louise Ekman tvekampen med Lovisa Östervall i K22:s höjdhopp. En välkommen höjning av det tre år gamla perset för hemmahopparen.
   Gefle kunde även glädjas över guld i längdhoppet efter att Sandra Törnros plockat fram årets första hopp över sex meter, 6.07.

Läs mer Fortsättning...

JSM3: Max och Ragnar på världsnivå

 13 aug, 2017.MAI:s Max Hrelja vann 110 meter häck på Junior-SM i Gävle på 13.69. Det är hans sjunde lopp i år under 13.7 på de meterhöga häckarna. Med perset 13.46 är han fortfarande topp-tio i världen och minns att Max var sex hundradelar från pallen på JEM19.

Läs mer Fortsättning...

Löparfest och insamling

 13 aug, 2017.Nu när semestertiden övergår till sensommar är det tid för den andra långloppsvågen under året. I lördags genomfördes den 19:e upplagan av PrinsensMinne i Halmstad och totalt sprang 2011 löpare i mål i klasserna för halvmaraton, 10 km och 5 km samt i ungdoms- och knatteloppen. Vinnare i halvmaratonklasserna var Mustafa ”Musse” Mohamed, Hälle, på 1:06:48 och etiopiskan Beriso Medina på 1:21:14, tävlande för Löparakademin. Musse följdes av klubbkompisen Taphet Kipkorir och etiopiern Yitbarek Meseret, även han tävlar för Löparakademin. Efter Medina kom Jenny Johanesson, Mullsjö SOK, och Teje Tessema, som också är klubbkompis i Löparakademin.

Läs mer Fortsättning...

USM3: Dubbelvinnarna

 13 aug, 2017.I våra andra USM-texter omnämns Carl af Forselles, Hillevi Carlsson, Erik Guander och William Lanndalen som alla vann flera guld under denna helgs Ungdoms-SM i Falun. Men de var inte ensamma om den bedriften.

Läs mer Fortsättning...

USM3: Fyra guld igen för Calle

 13 aug, 2017.Johan Claeson, Tranås, som är med i toppen på P16-listorna på både 110 och 300 meter häck vann den längre distansen med över en sekund på utmärkta 38.07 på USM.

Läs mer Fortsättning...

USM3: Tvära kast i Falun

 13 aug, 2017.13 ungdomsmästare i 16 kastgrenar korades under Ungdoms-SM på Lugnet i Falun. Ymers William Lanndalen plockade dubbeln slägga och spjut i P16 medan Gnistans Danijel Milenkovic som inte fick det att stämma i diskus revanscherade sig med att ta kulan på 16.66, långt före favoriten Arvid Mägi Theorin, Kville, som i stället hade vunnit diskusen.

Läs mer Fortsättning...

USM2: Vilken längdduell!

 12 aug, 2017.Carl Af Forselles bad om att få upp ribban på 2.18 (!) efter att ha säkrat segern på 1.96 i P16 på USM i Falun. Sen släntrade Hellashopparen över till längdansatsen, där han avslutade med två hopp över sju meter. Men det var inte tillräckligt eftersom Oliwer Danielson smällde till med 7.30 i motvind i sista hoppet! Det var samme Oliwer som i vintras hindrade Calle från att vinna ett femte guld på IUSM.

Läs mer Fortsättning...

JSM2: Andreas första av tre

 12 aug, 2017.Andreas Carlsson nöjer sig med tre hoppgrenar på årets Junior-SM. Det började bra på Gunder Häggstadion med ett nytt utepers i stav, 4.85, som var tillräckligt för seger i M22. Efter två rivningar på 4.77 försökte Spårvägens tiokampare följa med på 4.85, utan framgång.
   Ymerhopparen hade inte något långt längdkval, ett hopp på 7.10. I morgon ska han klara av höjd- och längdfinaler i rask följd.

Läs mer Fortsättning...

JSM2: Vanessa juniorfemma i Europa

 12 aug, 2017.Våra tre 50+kastare i diskus i den gyllene årskullen 1998 levererade för fullt på JSM i Gävle. Efter ett inledande 50-kast av Vanessa Kamga var det den mest erfarna av dem, Anna Karlsson, som var i final på Ungdoms-VM för redan tre år sedan, som tog kommandot med nya personliga rekordet 51.29 i tredje omgången.

Läs mer Fortsättning...

USM/JSM 2: Dubblarna i medeldistans

 12 aug, 2017.Turebergs favoriter tog hem 1500-loppen i den äldsta klassen på Junior-SM i Gävle. Andreas Almgren spurtade ifrån hemmalöparen Abdelfath Yassin och Isabella Andersson var ett par sekunder före Sävedalens Linn Söderholm, i taktiska lopp. Öländska Högby har dominerat bland de yngre genom sina dubbelsegrare på 1500-3000 meter, Omar Mohamed Ismael i P17 och Julia Samuelsson F19.

Läs mer Fortsättning...

JSM2: Vinnarna i sprintkarusellen

 12 aug, 2017.Den svåra kombinationen att springa försök på 200 meter inte långt efter finalerna på 400 tacklades på olika vis. JEM19-semifinalisten Niklas Bergman Larsson avstod 400, som nu vanns komfortabelt av Kasper Kadestål, MAI, (48.33), dryga sekunden före Marcus Tornée, i helsingborgarens första lopp efter lårskadan i Skara.

Läs mer Fortsättning...

JSM2: Finnkampen i sikte

 12 aug, 2017.Eftersom seniorerna inte har noterat en lång rad av stortider på 400 meter i år presenterade Junior-SM i Gävle flera medaljkandidater till SM i Helsingborg om två veckor och aspiranter till Finnkampen(s stafetter) helgen därpå.
   I M22 saknades Dennis Forsman medan arrangörsklubbens Erik Martinsson begick utomhusdebut på distansen, nästan ett år efter segern just i Finnkampen.

Läs mer Fortsättning...

JSM2: Maja lika högt som Kajsa

 12 aug, 2017.En av mest emotsedda duellerna på Junior-SM i Gävle var höjdfinalen i F19 mellan Bianca Salming och Maja Nilsson.
   Turebergs mångkamperska, med fyra raka poängplatser på internationella juniormästerskap, började hoppa redan på 1.69. På 1.75 klev Maja in. JEM-trean höll på att försvinna redan där på sin ingångshöjd, men räddade situationen i sista försöket.

Läs mer Fortsättning...

Till slut tog Fanny över kulrekordet

 12 aug, 2017.Det sextonde svenska seniorrekordet för i år kom på Junior-SM i Gävle.
   Det var Helena Engmans svenska rekord i kula som hann precis fylla sju år innan det slogs. En revanschsugen Fanny Roos, besviken över att ha missat VM-finalen, inledde sin serie på Gunder Hägg Stadion med 18.15.

Läs mer Fortsättning...

Följ JSM & USM

 12 aug, 2017.SM-juniorernas och- ungdomarnas andra tävlingsdag har inletts med bland annat 1.90 av Motalas höjdhoppare Maja Nilsson, alltså nära nog i nivå med vad som krävdes för att nå kvällens VM-final.

Läs mer Fortsättning...

USM1: Segrare från hela riket

 12 aug, 2017.De 15 första titlarna på Ungdoms-SM i Falun spreds ut jämnt över 14 föreningar med Västerås FK som ensam erövrare av två guld. Övriga vinnare kom från Gefle, Falun, Tureberg, Hellas, Tjalve, Ymer, Ullevi, Sävedalen, Mölndal, Växjö, MAI, Lund och KA 2.

Läs mer Fortsättning...

JSM1: Överlägsna släggvinnare

 12 aug, 2017.JEM19-finalisten Grete Ahlberg var bara åtta centimeter från sitt personliga rekord som överlägsen vinnare av släggfinalen i F19. 61.45 var den längsta av fyra godkända kast för hammarbyaren, fem och en halv meter före persande spårvägaren Jessica Mattsson.

Läs mer Fortsättning...

JSM1: Awet hårfint före Vidar

 12 aug, 2017.Öisaren Awet Mengsteab tog en prestigeseger över lokalkonkurrenten Vidar Johansson, Sävedalen i finalen på 2000 meter hinder. En tiondel skilde dem åt efter fem minuter och 51 sekunders löpning.

Läs mer Fortsättning...

JSM1: Återfunnen vinterform

 12 aug, 2017.Jesper Hellström gjorde sin bästa trestegstävling efter vinterns genombrott. I en duell med Nyköpings Marcus Nyberg, som i sista omgången var förbi med en centimeter drämde hässelbyaren till med 15.47 och försvarade IJSM-titeln i M22.

Läs mer Fortsättning...

Snabbt på JSM med vindens hjälp

 12 aug, 2017.En stark vind över upploppet på Gunder Hägg Stadion ledde till snabba tider redan i försöken på 100 meter. Hammarbys Douglas Hellbratt var inte långt från godkänd vind (+2.2) på 10.47. I M22-finalen var han tre hundradelar bakom MAI:s Austin Hamiltons 10.51 med klart mer vind i ryggen.

Läs mer Fortsättning...

Kalle 1.4 sekunder från VM-final

 11 aug, 2017.Det var två semifinaler på 1500 m i London på fredagskvällen och Kalle Berglund sprang i den andra. Han lade sig som tvåa inledningsvis bakom Kenyas Cheruiyot och höll den positionen förbi 400 meter som passerades på 61.1.

Läs mer Fortsättning...

Hanna satte personbästa i VM-semin!

 11 aug, 2017.Det var en fantastisk prestation Turebegs Hanna Hermansson stod för när hon tog sig vidare från 800 m-försöken i London. På fredagskvällen satte hon personligt rekord i semifinalen med 2:00.43 – VM-debutanten Hanna är verkligen bäst när det gäller!

Läs mer Fortsättning...

Fredrik Samuelsson bryter tiokampen

 11 aug, 2017.Hässelby-mångkamparen inledde VM-tiokampen i London med 11.24 på 100 m, 7.11 i längd och 13.82 i kula men har fått problem med foten och väljer därför att avbryta tävlandet för att inte förvärra skadan.

Läs mer Fortsättning...

13.82 av Fredrik Samuelsson

 11 aug, 2017.I VM-tiokampens tredje gren kula stötte Fredrik 13.68 och 13.82 innan han avslutade med en kortare stöt där han valde att trampa över. 13.82 borde dock ha varit åtminstone en meter längre om inte funktionären som tog nedslaget hade satt mätstickan i fel hål.

Läs mer Fortsättning...

Följ resultaten på JSM & USM

 11 aug, 2017.JSM-tävlingarna har inletts i ett blåsigt Gävle.
   JSM-resultaten uppdateras här.
   USM15-16-resultaten i Falun
.

Läs mer Fortsättning...

VM-tiokampen efter två grenar

 11 aug, 2017.Efter mindre goda 11.24 på 100 m gjorde Fredrik Samuelsson tre längdhopp just över sju meter och samtliga i motvind. 7.11 som längst var knappast något han var nöjd med eftersom han hade 7.50 i sin personliga rekordserie.

Läs mer Fortsättning...

Fredrik har inlett VM-tiokampen

 11 aug, 2017.Förste svensk på Olympiastadion i London på fredagen var Hässelbys Fredrik Samuelsson som inledde tiokampen med 100 m. Det blåste tyvärr motvind (-1.4) vilket höll ner tiderna och poängen. Fredrik sprang i mål som sjua på 11.24 i det tredje heatet av fyra.

Läs mer Fortsättning...

Tre VM-svenskar under fredagen

 11 aug, 2017.Hässelbys Fredrik Samuelsson inleder tiokampen under förmiddagen och under kvällspasset springer Hanna Hermansson (800) och Kalle Berglund (1500 m) semifinal.

Läs mer Fortsättning...

Lysande löpning av Kalle – är i semi!

 10 aug, 2017.Det var tre försöksheat i VM på 1500 m och de två första gick av någon anledning långsamt. Inför det tredje och sista heatet skulle Kalle Berglund avancera till semifinal om han blev sämst tolva på 3:43.09.

Läs mer Fortsättning...

Inget flyt för Sofie och Erika

 10 aug, 2017.Höjdkvalet på VM i London blev ingen bra tävling för IF Götas Sofie Skoog och Trångsvikens Erika Kinsey. Båda var felfria över 1.80 och 1.85 men 1.89 blev för mycket för Erika.

Läs mer Fortsättning...

Hanna är i VM-semifinal!

 10 aug, 2017.Turebergs Hanna Hermansson gjorde ett riktigt bra lopp i mästerskapsdebuten på VM i London där hon spurtade i mål som sexa på 2:01.25 i det sjätte och sista försöksheatet. Därmed gick hon vidare på tid som den tredje av sex tjejer!
   En riktigt bra prestation av 27-åriga Hanna som började träna löpning så sent som för 2.5 år sedan.

Läs mer Fortsättning...

Gott om profiler på JSM

 10 aug, 2017.Vid lunchtid i morgon fredag startar Junior-SM i Gävle och Ungdoms-SM i Falun. Det lär bli uppemot 2500 starter under 23 timmars tävlande på Gunder Hägg Stadion och Lugnets Friidrottsarena.
   I Gävle tävlas det i åldersklasserna M/K22, P/F19 och P/F17 dvs aktiva födda år 1995 till 2000.

Läs mer Fortsättning...

Uttagningar till Ungdomsfinnkampen

 10 aug, 2017.Under och efter helgens USM och JSM kommer stora delar av laget till Ungdomsfinnkampen tas ut. Detta eftersom det inte är så många som fortsätter säsongen efter USM och JSM, om det inte är så att man är med i lag under Lag-USM, är mångkampare eller kastare. I tillägg sker utprovning av landslagskläder under JSM och annan praktisk planering ske direkt efter mästerskapen.

Läs mer Fortsättning...

Fyra VM-svenskar torsdag kväll

 10 aug, 2017.I London tävlar två höjdhoppare och två medeldistansare i kväll. Sofie Skoog och Erika Kinsey hoppar höjdkval och Hanna Hermansson och Kalle Berglund springer försök på 800 m respektive 1500 m.

Läs mer Fortsättning...

Ingen VM-start för Lovisa Lindh

 9 aug, 2017.Lovisa Lindh kommer inte starta i torsdagens VM-försök på 800 m i London på grund av en skada i foten.

Läs mer Fortsättning...

Khaddi fem centimeter från final

 9 aug, 2017.Det blev en blöt och sval VM-kvaltävling i längd där Ullevis Khaddi Sagnia inte hade marginalerna på sin sida. Hon inledde med ett hårfint övertramp kring 6.50 där tån bara var en centimeter för långt fram.

Läs mer Fortsättning...

Nästpers av Maria i hinderförsöken

 9 aug, 2017.Onsdagen präglades av regn i London och VM-försöken på 3000 m hinder genomfördes i bara 14 grader. Örgrytes Maria Larsson startade offensivt i det andra heatet och passerade 1000 m på 3:09 men hamnade sedan i ett vakum och fick springa resten av loppet själv.

Läs mer Fortsättning...

Ett lyckorus som gick genom kroppen

 9 aug, 2017.Utomhussäsongen hade haft sin mjukstart. Tuff och ordentlig träning hade genomförts under flera månader när det som inte fick hända, tyvärr hände. Det var i slutet av maj under ett träningsläger i Frankrike som Charlotta Fougberg trampade snett under ett av träningspassen.
   – Det utlöste att min hälsena blev irriterad. Vi ligger ju på gränserna vilket gör att en vrickning ibland kan resultera i en liten skada, berättar Charlotta Fougberg över telefon från träningsläger i Sankt Moritz.

Läs mer Fortsättning...

JSM och USM till helgen

 9 aug, 2017.Till helgen är det JSM-USM17 på Gunder Hägg-stadion i Gävle och USM i på Lugnets IP i Falun. Ett synnerligen intensivt veckoslut alltså samtidigt som det också är avslutningshelg på VM i London.

Läs mer Fortsättning...

Tre svenskar i VM onsdag kväll

 9 aug, 2017.Maria Larsson och Charlotta Fougberg springer försök på 3000 m hinder och Khaddi Sagnia hoppar längdkval. Det är VM-svenskarna i London den sjätte tävlingsdagen.

Läs mer Fortsättning...

Svenskt årsbästa av Erik Ehrlin

 9 aug, 2017.På tävlingen ”Udda grenars kväll” på Enskede IP hoppade Hammarbys Erik Ehrlin hela 16.23 i tresteg i en medvind av 1.4 m/s.

Läs mer Fortsättning...

Fanny 49 cm från VM-final

 8 aug, 2017.I den svala London-kvällen genomfördes kulkvalet där Fanny Roos inledde med 16.87, hade en ogiltig kortare stöt i andra och avslutade med 17.31. Det räckte till en slutlig 20:e plats där 17.79 kom att krävas för att bli en av de tolv finalisterna.

Läs mer Fortsättning...

Niondeplats för Armand i VM-finalen

 8 aug, 2017.Det krävdes offensiv hoppning från början i stavfinalen i London eftersom ingångshöjden var 5.50. Den klarade Armand Duplantis direkt i första försöket och sedan blev den en lång väntan till nästa höjd som var 5.65.

Läs mer Fortsättning...

Kvällens VM-svenskar: Mondo&Fanny

 8 aug, 2017.Den femte VM-dagen på Londons Olympiastadion innehåller två svenskar i form av Armand "Mondo" Duplantis i stavfinalen och Fanny Roos i kulkvalet. Båda gör VM-debut och båda har satt svenskt rekord i år.

Läs mer Fortsättning...

Bra svensk avslutning på veteran-EM

 8 aug, 2017.Det blev en guldkantad svensk avslutning på veteran-EM i Aarhus, Danmark. Under mästerskapets sista dagar tog Sverige flera guld, bland annat på stafett 4x100m K40 och 4x400m M45 där både dam- och herrlaget satte nytt svenskt och nordiskt rekord.
   Under lördagen gick de korta stafetterna och Sverige ställde där bara upp med ett damlag bestående av Anneli Bergsjö, Jenny Åkervall, Hanna Tegnér och nyblivna VEM-silvermedaljören på 200m, Lena Axelsson. Trots att två sprinters i laget tillhörde en äldre åldersklass vann de överlägset på den nya svenska och nordiska rekordtiden 51.58.

Läs mer Fortsättning...

Sista dagen: Träff om psykisk ohälsa

 8 aug, 2017.Under Finnkampshelgen kan du inte bara njuta av en spännande friidrottslandskamp utan också passa på att lära dig mer om några av friidrottens mest centrala hälsofrågor. Vid en medicinsk utbildningsträff kan du lyssna på förbundsläkare Sverker Nilsson, förbundsdietist Marina Sjöberg och andra spännande föreläsare som talar under temat Balans och hälsa hos våra friidrottare. I morgon, onsdag 9 augusti, är sista anmälningsdag.
   Mer information och anmälan

Läs mer Fortsättning...

Meraf nia i VM-finalen

 7 aug, 2017.1500 m-finalen i London blev precis så tät som årsbästatiderna indikerade och Meraf Bahta gjorde åter ett taktiskt bra lopp men orkade inte i den vilda slutvarvsspurten och slutade nia på 4:04.76. Hon var sju tiondelar till sjätteplatsen och hade knappt två sekunder upp till bronset.

Läs mer Fortsättning...

Mottagande med silverglans

 7 aug, 2017.Silvermedaljören Daniel Ståhl kom under eftermiddagen hem till Stockholm igen och mottogs på Arlanda med blommor och gratulationer.
   Daniels familj var på plats i London under diskustävlingarna men då medaljceremonin sköt fram en dag fick de vänta till dess Daniel kom hem idag innan de kunde se honom med medaljen kring halsen.
   På plats för att gratulera Daniel fanns bland annat hans föräldrar, hans klubb Spårvägen, Stockholms friidrottsförbund, Stockholmsidrotten och Svenska Friidrottsförbundet. Även media var på plats och här kan du höra Radiosportens reportage från mottagandet.

Läs mer Fortsättning...

Meraf springer VM-final ikväll

 7 aug, 2017.Den svenska representationen på Londons Olympiastadion ikväll står Meraf Bahta för som springer final på 1500 m. Efter övertygande insatser i sina två tidigare starter känns möjligheterna att förbättra fjolårets sjätteplats i OS som goda.

Läs mer Fortsättning...

Andreas 0.42 från VM-final

 6 aug, 2017.VM-semifinalen på 800 m i London resulterade i ett nytt bra lopp av Sävedalens Andreas Kramer som spurtade i mål som sexa i det tredje och sista heatet på 1:46.25. Till slut fattades det bara fyra tiondelar från att bli en av de åtta finalisterna!

Läs mer Fortsättning...

Angelica tia i stavfinalen

 6 aug, 2017.Flytet ville inte infinna sig för Angelica Bengtsson i VM-finalen i London där hon stannade på 4.55 och sedan rev ut sig på 4.65. Hon inledde med en rivning på ingångshöjden 4.30 men tog i andra följt av 4.45 enkelt i första.

Läs mer Fortsättning...

Kvällens VM-svenskar:
Angelica och Andreas

 6 aug, 2017.Sju svenskar tävlade i London på söndagsförmiddagen och ikväll är det ytterligare två. Angelica Bengtsson hoppar stavfinal och Andreas Kramer ska försöka ta sig till final på 800 m.

Läs mer Fortsättning...

Hård mästerskapsdebut för Lisa

 6 aug, 2017.VM-maran i London startade bara lite drygt 50 minuter innan manliga vinnaren gått i mål och genomfördes i 22 grader och växlande molnighet.

Läs mer Fortsättning...

Tuff maratonresa på Londons gator

 6 aug, 2017.Maratonloppen på VM i London hade start och mål vid Tower Bridge mitt i stan och löps fyra varv på en milslinga som innehåller en 80 m-backe knappt två km in på 10 km-varvet plus ett längre motlut på 600-700 meter. Det är en knixig bana med bitvis ojämnt underlag, smalt på en del ställen och en del trottoarkanter.

Läs mer Fortsättning...

Mondo Duplantis klar för VM-final!

 6 aug, 2017.Det blev ett allt annat än problemfritt VM-kval i stav för 17-årige Armand “Mondo” Duplantis. Han fixade ingångshöjden 5.30 i sista försöket men var å anda sidan högt över. “Han är nervös” menade pappa och coach Greg Duplantis när han intervjuades av TV4 på läktaren.

Läs mer Fortsättning...

Nästpers av Napoleon trots fall

 6 aug, 2017.Det är ett härligt väder på Londons olympiastadion där manliga hinderförsöken innehöll två svenskar. Turebergs Napoleon Solomon gjorde VM-debut i det tredje och sista heatet och inledde strålande där han lågt ungefär mitt i klungan intill sargen. Detta ända till hindret mitt på upploppet två varv från mål då han föll.

Läs mer Fortsättning...

Sju VM-tävlar söndag förmiddag

 6 aug, 2017.Av de svenskar som inleder tävlandet under tredje VM-dagen i London är fyra maratonlöpare. Mikael Ekvall och David Nilsson startar kl 11.05 svensk tid och Louise Wiker och Lisa Ring kl 15.00.
   Väderrapporterna talar om molnigt och 17 grader vid herrarnas start och 20 grader och halvklart när damloppet inleds. Maratonloppet har start och mål vid

Läs mer Fortsättning...

Michel åtta i längdfinalen plus ett riktigt långt hopp, men …

 5 aug, 2017.VM-finalen i London fick en perfekt start för Michel Tornéus som flög hela 8.18. Det gav honom fjärdeplatsen efter första omgången och sedan kom flera hopp som var betydligt längre. Men 8.18 blev han slutresultat vilket räckte till åttonde plats i en riktigt bra final som världsettan Luvo Manyonga vann på 8.48.

Läs mer Fortsättning...

Sarah bröt 10 000 m

 5 aug, 2017.Sarah Lahti startade i 10 000 m-finalen och tog plats långt bak i det 33 tjejer stora startfältet. Men hon verkade ha problem med ett ben, fick släppa klungan och klev av vid målet efter drygt tolv minuters löpning.

Läs mer Fortsättning...

VM-silver för Daniel Ståhl – gjorde sitt livs näst bästa resultat

 5 aug, 2017.Diskusfinalen i London blev en av de bästa genom tiderna där det krävdes över 68 meter för brons. Daniels 69.19 i andra omången innebar ledning i några minuter innan Litauens Andrius Gudzius passerade med två centimeter med personliga rekordet 69.21 och det blev guldkastet.

Läs mer Fortsättning...

Michel inleder längdfinalen med 8.18!!

 5 aug, 2017.Ligger fyra efter första omgången. Jarrion Lawson leder på 8.37.

Läs mer Fortsättning...

Meraf klar för VM-final på 1500 m!

 5 aug, 2017.Precis som i försöken igår gjorde Meraf Bahta ett klockrent taktiskt lopp och sprang i mål som ohotad tvåa i semifinalen på 4:04.04. Därmed är hon klar för sin andra globala mästerskapsfinal efter sjätteplatsen i Rio förra året.

Läs mer Fortsättning...

69.19 i VM-finalen av Daniel Ståhl!!!

 5 aug, 2017.Hans näst längsta genom tiderna! Definitivt ett medaljkast!
   Men Andrius Gudzius svarar direkt med 69.21 – 2 cm längre och ledning.

Läs mer Fortsättning...

Fyra svenskar i VM-final ikväll

 5 aug, 2017.Det var en lyckad första dag i London igår och ikväll är det dags för final för Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Michel Tornéus och Sarah Lahti!

Läs mer Fortsättning...

VM2: Härlig löpning av Andreas – är i VM-semifinal!

 5 aug, 2017.I 800 m-försöken på VM i London sprang Sävedalens Andreas Kramer i första heatet och som så flera gånger tidigare i år så tog han spets vilket höll hela vägen till semifinal på placering. 1:45.98 är hans tredje raka tid under 1:46!

Läs mer Fortsättning...

VM2: Inget avancemang för Ida och Marinda

 5 aug, 2017.Malmös Ida Storm var först ut av svenskarna på lördagsförmiddagen i första kvalgruppen i slägga. Efter 67.39 i första fastnade släggan i vänstra burgaveln i andra och i sista i högra sidan av buren.

Läs mer Fortsättning...

Inför VM: ”Det är allt eller inget”

 5 aug, 2017.VM i London blir flera ur svenska truppens första världsmästerskap. En av VM-debutanterna är Ida Storm från Malmö. På lördag väntar släggkvalet. Dags för ett nytt äventyr, dags att göra debuten.
   – Det känns jättebra och jag känner mig redo. Jag ser fram emot lördag, säger Ida på telefon inför ett av de sista träningspassen hemma i Malmö.
   
   Tillsammans med tränings-och klubbkamraten Marinda Petersson fick de varsin VM-biljett. All träning har de gjort ihop. Lyften, tragglat teknik och mycket – mycket kast har det blivit. Att Marinda fick en av de sista platserna i truppen uppskattar Ida mycket. Hon menar att det handlar om att få fortsätta den resa de påbörjat ihop.
   – Det är jättekul och häftigt att båda får vara med om detta. Det blir en trygghet i och med att vi alltid tränar tillsammans. Det blir lite av en träningsresa vi gör ihop, säger Ida.

Läs mer Fortsättning...

Ida, Marinda och Andreas gör VM-debut

 5 aug, 2017.Tre svenskar tävlar under lördagens försökspass i London och det handlar om de Malmö-kastarna Ida Storm och Marinda Petersson som kör släggkval och om Sävedalens Andreas Kramer som springer 800 m-försök.

Läs mer Fortsättning...

Utmärkt förstadag på VM i London!

 4 aug, 2017.Åtta svenskar tävlade under det inledande VM-passet på Olympiastadion och fem tog sig vidare varav fyra är i final!
   Daniel Ståhl kastade längst av alla i diskuskvalet med 67.64 och fick några timmar senare var det dags för träningskompisen Simon Pettersson i andra gruppen.

Läs mer Fortsättning...

Simon – finalist i sitt första VM!

 4 aug, 2017.Daniel Ståhl tog sig till VM-final i diskus från första kvalgruppen och i den andra gjorde hans träningskamrat Simon Pettersson inte bara VM-debut utan sitt första seniorlandslagsframträdande alla kategorier.

Läs mer Fortsättning...

Angelica vidare till final

 4 aug, 2017.Tre svenskor var med i VM-kvalet i stav och bäst gick det för Angelica Bengtsson som tog de tre första höjderna i första försöket – 4.20, 4.35 och 4.50 till synes helt utan problem.

Läs mer Fortsättning...

Meraf klar för semifinal!

 4 aug, 2017.Meraf Bahta sprang i det tredje och sista försöksheatet på 1500 m i VM i London och gjorde allt rätt. Hon låg långt bak i början och passerade 400 m på 67 sekunder och 800 m på 2:13.

Läs mer Fortsättning...

Daniel och Michel till VM-final!

 4 aug, 2017.Först ut på Londons olympiastadion var Daniel Ståhl som efter 61.83 i första kvalkastet skickade iväg diskusen hela 67.64. Mer än tre meter längre än kvalgränsen!

Läs mer Fortsättning...

Första VM-kvällen är igång

 4 aug, 2017.Det är ett härligt väder i London och förste svensk av åtta på tävlingsbanan var Daniel Ståhl i diskuskvalet. Kvalgränsen är satt till 64.50 men så långt lär inte behövas för att bli en lördagens tolv finalister.

Läs mer Fortsättning...

Kombinera friidrott med studier

 4 aug, 2017.Vill du, eller känner du någon som skulle vilja kombinera friidrott med gymnasiestudier?
   Nu har ansökan till höstterminen 2017 öppnat. Svensk Friidrott har två alternativ för den som vill satsa på både sin idrott och studierna: Riksidrottsgymnasier (RIG) eller Nationell Idrottsutbildning (NIU).
   Sista ansökningsdag är 15 oktober.

Läs mer Fortsättning...

Svenska framgångar på veteran-EM

 4 aug, 2017.Vilodagen halvvägs genom veteran-EM i Aarhus, Danmark, gjorde den svenska truppen på plats gott. De senaste dagarna har de blågula medaljerna rasslat in och Sverige ligger nu på en elfte plats i medaljligan med 12 guld, 13 silver och 20 brons.
   Mattias Sunneborn gjorde bland annat om bedriften från tidigare i veckan och tog under onsdagen två guld på en och samma dag. Först i längdhopp M45 där han segrade med blott en centimeter och resultatet 6.48. Därefter guld igen på 400m med tiden 51.48.

Läs mer Fortsättning...

Förändringsvindar inom IAAF

 3 aug, 2017.Det är inte bara ett världsmästerskap som hålls i London de här dagarna, utan även IAAFs kongress. Vid mötet träffades alla nationsförbund som är medlemmar och centralt för mötet var det fortsatta utvecklingsarbetet för IAAF, mot återupprättat förtroende, samt ställningstagandet till Rysslands medlemskap.
   - Det var en mycket bra kongress med framåtanda och förändring i fokus. De signaler som Sebastian Coe ger är tydliga. Han använde en väldigt bra metafor för det läge IAAF står i idag - det är som ett mile-lopp i löpning och i förnyelsearbetet har vi nu avverkat två varv av de fyra, nu går vi in i det kritiska och svåra tredje varvet, där det är lätt att tappa tempo innan klockan ringer, det är viktigt att säkerställa momentum – för att nå målet av ett förnyat IAAF, berättar Björn O Nilsson, ordförande Svensk Friidrott och en av delegaterna vid kongressen.
   

Läs mer Fortsättning...

VM1: Åtta svenskar tävlar ikväll

 4 aug, 2017.Den första av tio tävlingsdagar på Londons OS-stadion inleds ikväll kl 20 svensk tid och det är gott om svenskar i farten direkt. Åtta stycken närmare bestämt och sju av dem inleder sitt tävlande inom 25 minuter där diskuskastarna Daniel Ståhl och Niklas Arrhenius är först ut kl 20.20.

Läs mer Fortsättning...

Nedräkning VM: 1 dag...

 3 aug, 2017.Imorgon, fredag 4 juli, blir en riktig kväll för alla friidrottsälskare. VM starten i London är inte många timmar bort, flera från den svenska truppen är på plats för pressträffar och laddar upp inför sina starter. Sverige går in med full bemanning i grenar så som manlig diskus och kvinnligt stav. Många från den svenska truppen intar Olympiastadion som färska svenska rekordinnehavare: Ida Storm, Meraf Bahta, Lovisa Lindh, Daniel Ståhl, Michaela Meijer, Andreas Kramer och Mondo Duplantis.

Läs mer Fortsättning...

Medicinsk utbildningsträff på Stadion

 3 aug, 2017.Första helgen i september bjuder Svensk Friidrotts medicinska kommitté in till en medicinsk utbildningsträff. Årets tema har landat på Psykisk ohälsa och träffen kommer äga rum på Sophiahemmet Finnkampshelgen 2 – 3 september. På träffen får du som kanske är läkare, sjukgymnast, dietist eller har ett intresse för medicinska frågor lyssna till förbundsläkare Sverker Nilsson och förbundsdietisten Marina Sjöberg.
   – Vi har en årlig kongress där vi diskuterar olika sakers betydelser för att man ska prestera bra inom friidrotten.

Läs mer Fortsättning...

Truppen börjar samlas i London

 2 aug, 2017.Hotellen kring Towern i centrala London fylls i dagarna av friidrottare från hela världen. Under tisdagen och onsdagen kom även de första svenskarna på plats och (nästan) all utrustning. Trots Londonregn var stämningen god vid eftermiddagens pressträff. Den svenska presskåren var samlad och hade även sällskap av norsk, finsk och brittisk media.
   
   Michel Torneus, Hammarby, har en bra känsla för London. Vid OS 2012 var han en ynka centimeter från bronset och berättade idag om hur det känns att vara tillbaka.
   - Det är roligt att vara på plats i London igen! Jag har varit ute på arenan och jag har med mig fina minnen av bra hoppning därifrån. Och så är jag säker på att det kommer vara en grym stämning. Just nu fokuserar jag på att ta det lugnt och gå in i min bubbla. Sen försöker jag också slappna av, kollar lite Netflix och skrattar. Det kopplar bort tankarna på tävlingen rätt bra.

Läs mer Fortsättning...

29 medaljer till Sverige halvvägs in i veteran-EM

 1 aug, 2017.Det går bra för de drygt tvåhundra svenskar som deltar i veteran-EM i friidrott som just nu äger rum i Aarhus, Danmark. Efter fem dagars tävlande har Sverige tagit totalt sex guld, åtta silver och 15 brons.
   Mattias Sunneborn står som vanligt för många av medaljprestationerna. Efter den inledande besvikelsen med en avbruten tiokamp kom han igen stark och tog två guld på en och samma dag. Först en guldmedalj på 400m häck M45 med tiden 57,29 och några timmar senare guld igen i tresteg, där första och enda hoppet (13.05m) räckte till seger.

Läs mer Fortsättning...

Gå med idrottsrörelsen i PRIDE-tåget

 1 aug, 2017.På lördag, 5 augusti, kan du tillsammans med Svensk Idrott och Svensk Friidrott gå med i årets Pridetåg i Stockholm. Alla är välkomna till festen – aktiva, föräldrar, ledare, tränare, friidrottsälskare! I år är det tredje året som Riksidrottsförbundet samlar idrotten till paraden och i årets parad kommer fler idrotter än tidigare paradera tillsammans. Gemensamt verkar vi för en idrottsrörelse som är öppen för alla.
   Samling är i Rålambshovsparken från klockan 11, i området kring Boulebar. RF/Svensk Idrott har placeringsnummer 119 och senast klockan 12.30 ska alla vara på plats. Vissa idrotter har egna aktiviteter men friidrottare uppmanas att samlas bakom den gemensamma banderollen ”Idrotten gör Sverige starkare”.

Läs mer Fortsättning...

Nedräkning till VM...

 1 aug, 2017.Inte många dagar återstår till VM i London. På fredag, 4 augusti går startskottet för Londons första friidrotts-VM någonsin. Sverige skickar en trupp med 29 friidrottare och tre gångare, vilket är den största VM-trupp sedan Göteborg 1995. Bland dessa 29 friidrottare finns det representater från många delar av Sverige. Erika Kinsey kommer ursprungligen från Nälden i Jämtland och tävlar för Trångsviken, Fanny Roos föddes i Ljungby och tävlade fram till 2014 även för klubben, David Nilsson bor sedan en tid på Lidingö i Stockholm

Läs mer Fortsättning...

Sista anmälningsdag: JSM och USM

 1 aug, 2017.Idag, tisdag 1 augusti är sista dagen för alla juniorer och ungdomar att anmäla sig till sommarens JSM och USM. Mästerskapet går under samma helg i början av månaden 11-13 augusti.

Läs mer Fortsättning...

Månadens i juli ... hos SAS!

 31 jul, 2017.Jovisst är det Jimisola Laursen som är den pilot som i julinumret av SAS-magasinet ”Scandinavian Traveler” svarade på läsarfrågor i avdelningen ”Ask the pilot”. Alltså Jimisola Laursen som var Sveriges ledande 400m-löpare åren runt millenieskiftet:
   Sex segrar i Finnkampen och nio år i rad – 1997 till 2005 – hade han årsbästa på 46.40 eller bättre. Totalt noterade Jimisola 16 lopp under 46. Allra snabbast gick det på VM i Edmonton 2001 där han i försöken förbättrade Eric Josjös svenska rekord som stått sig i 20 år med 0.09 till 45.54.
   Fast sin allra bästa tävling gjorde Jimisola nog ändå på Inne-EM i Wien 2002 då han

Läs mer Fortsättning...

Tom snabbast i Sundsvall Windsprint

 30 jul, 2017.Tolfte upplagan av Sundsvall Windsprint på Baldershov resulterade i flera snabba tider och mest bråttom hade Huddinges Tom Kling Baptiste som bor i Sundsvall sedan några år. Efter 10.46 i försöken vann han A-finalen på 10.41 i nästan idealisk medvind, 1.8 m/s.

Läs mer Fortsättning...

Fanny snuddade åter vid rekordet

 30 jul, 2017.Färska JEM22-vinnaren i kula, Fanny Roos, visar utmärkt form inför VM i London. På söndagen stötte hon 18.14 i HAIS-spelen i Hässleholm vilket bara är tre centimeter från Helena Engmans sju år gamla svenska rekord.

Läs mer Fortsättning...

Swiss Alpine: Seger för Ida!

 30 jul, 2017.Högbys Ida Nilsson vann på lördagen ultratrailloppet Swiss Alpine Marathon över 78 km i Davos och var helt överlägsen. Med 7:05:20 var hon 65 minuter före tvåan efter sololöpning hela vägen. Därmed blev hon andra svenska att vinna loppet efter Lena Gavelin som triumferade 2009. Totalt har tre svenskar vunnit loppets längsta distans – den förste var Jonas Buud som segrade åtta år i rad 2007–2014.

Läs mer Fortsättning...

EYOF: Strålande svenskt facit med fem medaljer!

 29 jul, 2017.Europeiska ungdoms-OS i ungerska Győr avslutades på lördagen och blev riktigt framgångsrikt för Sverige med två silver och tre brons. Det gör det till en av de bästa svenska upplagorna hittills av mästerskapet.

Läs mer Fortsättning...

Svenska årsbästan av Leffe och Alexander

 29 jul, 2017.På lördagen förbättrade Spårvägens Leif Arrhenius sitt svenska årsbästa i kula för fjärde gången denna sommar då han en stötte 19.35 hemma i Provo, Utah,

Läs mer Fortsättning...

EYOF: Alva Sundin tog brons

 29 jul, 2017.Näst sista dagen av Europeiska ungdoms-OS för 16-åringar i ungerska Győr resulterade även den i en svensk medalj, den femte i detta mästerskap. Den tog Täbys Alva Sundin som med 3.80 i stav blev bronsmedaljör!

Läs mer Fortsättning...

Hoffer tog Sveriges första VEM-guld

 29 jul, 2017.Det blev inget världsrekord den här gången - men likväl en svensk guldmedalj. Michael Hoffer vann överlägset tiokampens M45-klass under pågående Veteran-EM i Danmark. Han närmare tusen poäng före tvåan i tävlingen. Huvudkonkurrenten Mattias Sunneborn valde att bryta tävlingen efter ett nollresultat i höjden under dag ett.

Läs mer Fortsättning...

"Jättekul att få göra VM-debut!"

 28 jul, 2017.Om precis en vecka börjar VM i London och de senaste dagarna har den svenska truppen kompletterats med ytterligare sex aktiva som fått inbjudan av IAAF. En av dem är Malmö AI:s släggkastare Marinda Petersson, 22, som alltså kommer att göra klubbkamraten och träningskompisen Ida Storm sällskap i VM.

Läs mer Fortsättning...

Spänning i Papperslandskampen!

 28 jul, 2017.Det är fortsatt Sverige som går dubbelsegrande ur den fiktiva Finnkampen – kallad Papperslandskampen – men i takt med att många fina resultat har presterats under säsongen är det nu allt jämnare i flera grenar!
   
   

Läs mer Fortsättning...

EYOF: Calle fightades om guldet!

 27 jul, 2017.I pojkarnas höjdfinal på Europeiska ungdoms-OS i ungerska Győr tog Hellas Carl of Forselles alla höjder till och med 1.98 i första försöket följt av 2.02 i tredje och 2.05 i andra. Då var medaljen säkrad.

Läs mer Fortsättning...

EYOF: Vilket lopp av Johan – silver!

 27 jul, 2017.Att den svenska truppen på elva aktiva i Europeiska ungdoms-OS i Ungern verkligen trivs och prickat formen kom det ytterligare exempel på under torsdagen.

Läs mer Fortsättning...

Dagar med analyser i Växjö

 27 jul, 2017.Under förra veckan genomfördes biomekaniska analyser vid prestationscentrum kast i Växjö. Testerna gjordes under ledning av den tyske biomekanikern Tobias Hein och genomfördes i samband med en tävling.
   – Ur den stora mängden siffror och kurvor ska det nu utläsas nuvarande teknisk status på kastarna och även framtida utvecklingsmöjligheter. Analyserna har gjorts möjliga tack vare ekonomiskt stöd från SOK, säger Anders Axlid, grengruppschef i kast.

Läs mer Fortsättning...

Från Grosseto till Karlstad

 27 jul, 2017.Det är inte många dagar sedan Junior-EM i Grosseto, Italien avgjordes. Fyra medaljer och lika många fjärdeplatser. Landslagsledare Jonas Anshelm sammanfattar mästerskapet som lyckat för svensk del.
   – I stort, ett väldigt bra genomfört mästerskap med 71 procent avancemang. Några av de som inte klarat kvalgränsen presterade enormt bra och tog sig vidare till både semifinal och final. Truppen med ledare och aktiva är magisk. Ett sådant härligt gäng! En för alla och alla för en. Jag är väldigt nöjd med utfallet och sättet truppen gör det på, säger Jonas Anshelm.
   – Lite stolpe ut på några fjärdeplaceringar samt några som var rankade bättre men hamnade på minus, fortsätter han.

Läs mer Fortsättning...

Fougberg och Petersson till VM

 27 jul, 2017.Nu är det klart att även Charlotta Fougberg och Marinda Petersson kommer att delta vid friidrotts-VM i London. Detta efter inbjudan från IAAF. Charlotta Fougberg, Ullevi FK, kommer att tävla tillsammans med Örgrytes Maria Larsson i 3000 meter hinder och Marinda Petersson, Malmö AI, i slägga, där klubbkamraten Ida Storm redan är klar att delta.

Läs mer Fortsättning...

EYOF: Bra start med dubbla medaljer!

 26 jul, 2017.Europeiska ungdoms-OS för 16-åringar i ungerska Győr har börjat bra för Sverige. Av de elva i truppen har sju tävlat så här långt, alla har tagit sig till final och det har blivit två medaljer de första två dagarna.

Läs mer Fortsättning...

Tuff svenskduell i tiokamp inleder Veteran-EM i Aarhus

 26 jul, 2017.Imorgon torsdag är det dags för den 20:e upplagan av Veteran-EM i friidrott som denna gång avgörs i Aarhus, Danmark. En av de svenska medaljfavoriterna är Mattias Sunneborn som inleder mästerskapet med tiokamp M45 där hans främsta konkurrent faktiskt är en annan svensk: före detta seniorstjärnan och mångkamparen Michael Hoffer.
   Michael Hoffer gjorde 7.872 poäng i tiokamp 1999 och tillhörde under flera år Sverigeeliten i friidrott. Hoffer, som numera är bosatt i San Fransisco, USA, har sedan ett par år tillbaka börjat träna friidrott igen och visade redan år 2015 under veteran-VM i Lyon, Frankrike, att de gamla takterna sitter i. Han deltog då i tiokampen M40 och tog ett silver.

Läs mer Fortsättning...

Kramer får sällskap av Sagnia, Pettersson, Berglund och Blomberg

 26 jul, 2017.Andreas Kramer, Sävedalen, som under helgen klarade kvalgränsen till VM och visade styrka genom gårdagens svenska rekord på 800 meter, ställer sig till VM-truppen tillsammans med Khaddi Sagnia, Simon Pettersson, Kalle Berglund och Emil Blomberg, som är de friidrottare som i denna stund fått en inbjudan av IAAF. IAAF har ännu bara gått igenom de manliga grenarna samt kvinnligt längdhopp och det är därför möjligt att fler svenskor kommer att få en inbjudan under dagen.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Svårhoppat i längd

 25 jul, 2017.Det var svårhoppet i längd på Tingvalla trots bra väder och en svag medvind. Manliga och kvinnliga tävlingen genomfördes parallellt där de hoppade varannan omgång.
   Michel Tornéus hoppade längst av alla med 7.67 vilket han gjorde två gånger.

Läs mer Fortsättning...

"Jag åker till VM med en bra feeling!"

 25 jul, 2017.Daniel Ståhl hade fem av diskustävlingens sex bästa kast på Karlstad GP och vann på 67.26. Så här kommenterade han det hela:

Läs mer Fortsättning...

FGP: Suldan fem sekunder från svenskt juniorrekord

 25 jul, 2017.I manliga 3000 m-loppet på Karlstad GP utkristalliserade sig en tätklunga på sex man på sista kilometern innehållande två svenskar – Turebergs Daniel Lundgren och Ullevis Suldan Hassan.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Erika före Sofie

 25 jul, 2017.Sofie Skoog hade stöd av hemmapubliken på Tingvalla i höjdtävlingen och tog tre raka höjder i första försöket till och med 1.85.

Läs mer Fortsättning...

Drömlopp av Kramer – slog det 14 år gamla svenska rekordet!

 25 jul, 2017.Karlstad GP fick den perfekta avslutningen när Sävedalens Andreas Kramer efter en riktigt tufft öppning i sista grenen 800 m höll hela vägen in till svenska rekordet 1:45.13!
   Han passerade 400 m på 50.4 just bakom haren och sololöpte från 550 meter och lyckades så när också vinna loppet. Andreas och hade fem meters lucka in på upploppet men det blev tuffa sista 50 och han passerades just före mållinjen av Kenyas Willy Tarbei.
   Men klockan stannade på 1:45.13 för Andreas – tre tiondelar under Rizak Dirshes svenska rekord från 2003 – inför en begeistrad Tingvalla-publik på nästan fyratusen personer!
   – Jag är så trött och så glad! Jag visste att jag hade kapacitet att slå rekordet men man ska göra det också. Jag kände mig stark och det var bara att satsa, säger Andreas.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Isak satsade mot 50

 25 jul, 2017.På 400 m häck utnyttjade Upsalas JEM22-finalist Isak Andersson det fina motståndet till att göra en ny bra tid.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Angelica testade rekordhöjden

 25 jul, 2017.I kvinnliga stavtävlingen på Karlstad GP gjorde Angelica Bengtsson sin första tävling på fem veckor – en tävling där hon testade svenska rekordhöjden 4.71.

Läs mer Fortsättning...

FGP: Stabilt av Ståhl i VM-genrepet

 25 jul, 2017.Dagen före Karlstad GP lovade Daniel Ståhl att slå det arenarekord i diskus på Tingvalla som han inte lyckades överträffa i fjol. Och visst höll han sitt ord.

Läs mer Fortsättning...

FGP: 3 x pers på 800 meter!

 25 jul, 2017.Kvinnliga A-finalen på 800 m i Karlstad blev ett toppbreddmässigt riktigt bra lopp där tre av fyra svenskor satte personligt rekord! VM-klara Hanna Herrmansson låg tvåa-trea loppet igenom och via 59.9 halvvägs nådde hon målet som trea på 2:02.47, bara knappt 1.5 sekund från det personliga rekordet i maj.

Läs mer Fortsättning...

Karlstad: Live-resultat gren för gren

 25 jul, 2017.Lopp för lopp och omgång för omgång

Läs mer Fortsättning...

Ny bra höjdtävling av Fabian

 25 jul, 2017.Tio dagar efter fjärdeplatsen i höjd på JEM22 i Polen gjorde Täbys Fabian Delryd en ny bra tävling på Karlstad GP. Han tog

Läs mer Fortsättning...

Folksam GP: Många 800 m-lopp!

 25 jul, 2017.Nio heat på 800 m genomfördes under förtävlingarna på Karlstad GP och bland dem tre för kvinnor. Snabbast var IFK Halmstads Caroline Högardh, som bor i USA sedan flera år, med 2:09.72 i B-finalen.

Läs mer Fortsättning...

Full fart på löparbanan

 25 jul, 2017.Karlstad GP inleddes kl 14.30 med förtävlingar i form av en rad löpningar.

Läs mer Fortsättning...

Stjärnspäckat i Folksam GP

 25 jul, 2017.Nio VM-klara svenskar tävlar i Karlstad GP ikväll och ytterligare minst tre i startfälten har möjlighet att bli uttagna senare via inbjudan från IAAF.

Läs mer Fortsättning...

"Jag vet att jag är i riktigt bra form"

 24 jul, 2017.Tisdagens GP-tävling i Karlstad är inte många timmar bort. Klockslaget 14.26 är den tid då förtävlingarna tar sin början under morgondagens tävling. På måndagens pressträff på Tingvalla IP gästade bland annat Khaddi Sagnia, Sofie Skoog och Angelica Bengtsson. På Karlstad GP tävlar de alla.
   Angelica som haft problem med båda fötterna sedan Bauhaus-galan i juni ser nu fram emot höga höjder igen.

Läs mer Fortsättning...

Många VM-klara tävlar i Karlstad GP

 24 jul, 2017.På tisdag är det dags för Folksam GP på Tingvalla som för flera är sista tävlingen inför VM i London som inleds den 4 augusti.

Läs mer Fortsättning...

EYOF igång i Ungern

 24 jul, 2017.Den Europeiska Ungdomsolympiska festivalen EYOF startar idag i ungerska Győr. Friidrotten är en av sex idrotter i festivalen och efter gårdagens invigning drar tävlingarna igång under eftermiddagen och sträcker sig fram till den 29 juli. 12 svenska friidrottare är på plats i Ungern. Läs mer om EYOF och hör landslagsledare Rafael Askros berätta i en intervju från försommaren.

Läs mer Fortsättning...

Live från pressträff inför Karlstad GP

 24 jul, 2017.

Läs mer Fortsättning...

Månadens Friidrottare för april:
Thobias Nilsson Montler

 24 jul, 2017.8.04. Så långt mätte Thobias hopp den där soliga dagen i april som skulle göra hans hopp historiskt. I och med detta blev han femte svensk över åtta meter där endast Michel Tornéus (8.44), Mattias Sunneborn (8.21), Peter Häggström (8.07) och Andreas Otterling (8.06) hoppat längre än. För sin prestation blev han efter april månad utsedd till Månadens Friidrottare.
   Läs intervjun ”Thobias Nilsson Montler: Femte man över 8 meter” där Malmökillen berättar om sitt första hopp över 8 meter, livet i USA, sin tidigare skada och sitt nytagna brons på junior-EM.
   /Frida Hogstrand

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Sverige åtta i poängligan

 23 jul, 2017.Facit efter de fyra tävlingsdagarna i Grosseto är att Sverige plockade 65 poäng (en återinsatt löpare i finalen på 400 meter häck har påverkat poängsumman), som ger en åttonde plats i poängligan, precis före våra grannländer Finland och Norge Ett ovanligt lyckat mästerskap för de nordiska länderna, således.

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Wictors andra poängplats

 23 jul, 2017.Wictor Petersson låg en kort stund tvåa i diskusfinalen på JEM19 med sitt öppningskast på 54.90. Men i brist påökningar blev han stegvis passerad. Han klarade sig på åttonde plats och fick kasta vidare efter tre omgångar.
   I de två sista kasten var MAI:aren väldigt nära att öka, men 54.90 förblev hans resultat liksom åttondeplatsen hans finalplacering.

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Kaiza knep tredje medaljen

 23 jul, 2017.Sveriges tredje medalj på JEM19 kom i längdhoppet. Arvikas Kaiza Karlén erövrade bronset med sitt hopp 6.32 i andra omgången. Silvret kom nio centimeter längre fram och för guld krävdes det 6.46.

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Jakob slutar på elfte plats

 23 jul, 2017.Jakob Samuelsson lyckades inte överträffa storebror Fredriks placering på JEM19. Jakob slutade på elfte plats mot Fredriks sjunde för fyra år sedan. I avslutande 1500 meter hade Fredrik 4:49.57 och det gav slutpoängen 7.425.

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Simon väldisponerad sexa

 23 jul, 2017.Simon Sundström släppte kontakt efter den första kilometern på 3:02 i hinderfinalen på JEM19. Men det visade sig vara en klok strategi i den höga värmen i Toscana.
   Under de sista varven plockade Lidingölöparen den ene efter den andra av konkurrenterna och i mål var han nummer sex av de 15 startande varav tre aldrig tog sig i mål. Leo Magnusson, Sävedalen, var sist över mållinjen. Simons 9:04.69 var 7.5 sekunder från bronset.

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Mondo över hela världen

 23 jul, 2017.Visst tog Armand Duplantis Sveriges nittonde guld sedan mästerskapsstarten 1970 på Junior-EM. Det är också första gången på 14 år som de blågula lyckas erövra två guld under samma mästerskap. Igår var det Lisa Gunnarsson, också hon i stavhopp.

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Maja medaljerar i höjd

 23 jul, 2017.Sveriges andra medalj och nionde poängplats på JEM19 i Grosseto kom inte oväntat i höjdhoppet - den säkraste grenar, som under juniormästerskapets historia inbringat sju till niomedaljer, beroende på om man räknar med de första upplagorna på 60-talet, som inte hade officiellt status.

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Viktor 8:a i strålande final

 23 jul, 2017.Viktor Nylander mäktade inte med ytterligare en nivåhöjning i finalen på 400 meter häck, efter de personliga rekorden i försöken och semifinalen.
   MAI:aren var sist i mål en strålande final där samtliga de sex första satte rejäla pers, men Viktors 52.76 är ändå bättre än vad han hade presterat i år inan han kom till JEM19. Holländaren Cukman blev sedan diskad, så Viktor blev till slut sjua.

Läs mer Fortsättning...

JEM19: Jakob både tappar och klättrar

 23 jul, 2017.I Grosseto har Jakob Samuelsson tyvärr tappat i samtliga fyra grenar mot sin rekordserie i tiokamp. 15.91 - 47.24 - 4.30 - 61.36 visar hässelbyarens styrka i kastgrenarna, trea i diskus och tvåa i den starkare gruppen i spjut (den andra har inte startat än).

Läs mer Fortsättning...

 23 jul, 2017.

Läs mer Fortsättning...

Söndagens TV- och webbtider

 23 jul, 2017.JEM19 har uppemot sex timmars tävlande kvar.
   Svenska hållpunkter (samtliga finaler):
   15.00, Tiokamp, spjut, Jakob Samuelsson
   15.20, Höjd, Maja Nilsson och Bianca Salming
   16.10, 400m häck, Viktor Nylander
   17.30, Stav, Armand Duplantis
   17.50, Längd, Kaiza Karlén
   17.55, hinder, Simon Sundström och Leo Magnusson
   18.10, Diskus, Wictor Petersson

Läs mer Fortsättning...

Senaste veckan
Veckan 15.8 - 22.8

Friidrotts-SM på Hedens IP till helgen
- 12 år sedan sist

Senast ett Friidrotts-SM arrangerades i Helsingbor...

Nytt världsrekord under veteran-SM
Det var fina förutsättningar under veteran-SM i Ka...

Inför Ungdomsfinnkampen:
"En intressant trupp"

Finnkampen är inte många dagar bort. Helgen 2-3 se...

Curre finalist i Årets Eldsjäl!
Curt-Roland ”Curre” Ljung, Utby/Ullevi, är utsedd ...

NJLK2: Ny supertid av Henrik Larsson!
När Nordiska juniorlandskampen i Umeå avslutades p...

NJLK2: Wictor Petersson över 60
I fjol satte Malmö AIs Wictor Petersson personligt...

NJLK2: Suverän kulseger av Amanda!
Andra dagen av Nordiska juniorlandskampen i Umeå r...

DL Birmingham: Barshim 2.40!
Bara en vecka efter VM-avslutningen var det många ...

DL Birmingham:
Meraf tog sin finalplats

I ett lopp där hon under större delen av loppet ha...

DL Birmingham:
Michel & Michaela klara för DL-finaler

Efter två omgångar i längdhoppet låg Michel Tornéu...

Inför SM och Finnkampen
Om fem dagar inleds SM i Helsingborg och helgen dä...

Så följer du Nordiska j-kampen
Den årliga Nordiska juniorlandskampen för 19-åring...

På TV i eftermiddag:
DL med Michel, Michaela och Meraf

En vecka efter finaldagen på VM är världens ledand...

Robel snabbast på milen
Lördagens snabbaste miltid stod Robel Fsiha för. S...

MAI Lag-USM-mästare
Malmö AI återkom till Lag-USM och vann i överlägse...

NJLK1: Lysande 100 m-tid av Henrik!
På lördagen inleddes Nordiska juniorlandskampen fö...

NJLK1: Två grensegrar på tjejsidan
Efter tio av nitton grenar i Nordiska juniorlandsk...

Följ Nordiska j-landskampen i Umeå
Den årliga Nordiska juniorlandskampen för 19-åring...

Elov och Ida vann Ultravasan i regnet
Allt mer etablerade ultralöparen Elov Olsson vann ...

Fanny vann inför rekordpublik
På fredagskvällen arrangerades Harrys Big Shot Inv...

Två veckor kvar till Finnkampen!
Två av sensommarens stora friidrottsfester stå...

Sensommarlopp över hela landet

Under de kommande veckorna kommer tusentals svensk...

Tävlingshelgen: Fanny först ut
Förutom Nordiska 19-årskampen tävlar resterande fr...

Med hopp om Finnkampen
Till lördag och söndag väntar en uppgörelse mellan...

Vanessa imponerar – rekord igen!
Det tycks vara en kanonsäsong Upsalas Vanessa Kamg...

Nordiska 19-årskampen: Truppen klar
Sommarens junior-EM är förbi men redan till helgen...

Förra veckan
Veckan 8.8 - 15.8

Nordiska 19-årskampen: Truppen klar
Karin Torneklint om VM i London
Sista anmälningsdag: Friidrotts-SM
JSM3: Medeldistansens tripplar
JSM3: Frobe ledde perståget
JSM3: Bianca fyllde dagen
med två medaljer och två pers

JSM3: Hemmahopp prickade formen
JSM3: Max och Ragnar på världsnivå
Löparfest och insamling
USM3: Dubbelvinnarna
USM3: Fyra guld igen för Calle
USM3: Tvära kast i Falun
USM2: Vilken längdduell!
JSM2: Andreas första av tre
JSM2: Vanessa juniorfemma i Europa
USM/JSM 2: Dubblarna i medeldistans
JSM2: Vinnarna i sprintkarusellen
JSM2: Finnkampen i sikte
JSM2: Maja lika högt som Kajsa
Till slut tog Fanny över kulrekordet
Följ JSM & USM
USM1: Segrare från hela riket
JSM1: Överlägsna släggvinnare
JSM1: Awet hårfint före Vidar
JSM1: Återfunnen vinterform
Snabbt på JSM med vindens hjälp
Kalle 1.4 sekunder från VM-final
Hanna satte personbästa i VM-semin!
Fredrik Samuelsson bryter tiokampen
13.82 av Fredrik Samuelsson
Följ resultaten på JSM & USM
VM-tiokampen efter två grenar
Fredrik har inlett VM-tiokampen
Tre VM-svenskar under fredagen
Lysande löpning av Kalle – är i semi!
Inget flyt för Sofie och Erika
Hanna är i VM-semifinal!
Gott om profiler på JSM
Uttagningar till Ungdomsfinnkampen

Fyra VM-svenskar torsdag kväll
Ingen VM-start för Lovisa Lindh
Khaddi fem centimeter från final
Nästpers av Maria i hinderförsöken
Ett lyckorus som gick genom kroppen
JSM och USM till helgen
Tre svenskar i VM onsdag kväll
Svenskt årsbästa av Erik Ehrlin
Fanny 49 cm från VM-final
Niondeplats för Armand i VM-finalen
Kvällens VM-svenskar: Mondo&Fanny
Bra svensk avslutning på veteran-EM
Sista dagen: Träff om psykisk ohälsa

Två veckor sedan
Veckan 1.8 - 8.8

Fanny 49 cm från VM-final
Niondeplats för Armand i VM-finalen
Kvällens VM-svenskar: Mondo&Fanny
Bra svensk avslutning på veteran-EM
Sista dagen: Träff om psykisk ohälsa
Meraf nia i VM-finalen
Mottagande med silverglans
Meraf springer VM-final ikväll
Andreas 0.42 från VM-final
Angelica tia i stavfinalen
Kvällens VM-svenskar:
Angelica och Andreas

Hård mästerskapsdebut för Lisa
Tuff maratonresa på Londons gator
Mondo Duplantis klar för VM-final!
Nästpers av Napoleon trots fall
Sju VM-tävlar söndag förmiddag
Michel åtta i längdfinalen plus ett riktigt långt hopp, men …
Sarah bröt 10 000 m
VM-silver för Daniel Ståhl – gjorde sitt livs näst bästa resultat
Michel inleder längdfinalen med 8.18!!
Meraf klar för VM-final på 1500 m!
69.19 i VM-finalen av Daniel Ståhl!!!
Fyra svenskar i VM-final ikväll
VM2: Härlig löpning av Andreas – är i VM-semifinal!
VM2: Inget avancemang för Ida och Marinda
Inför VM: ”Det är allt eller inget”
Ida, Marinda och Andreas gör VM-debut
Utmärkt förstadag på VM i London!
Simon – finalist i sitt första VM!
Angelica vidare till final
Meraf klar för semifinal!
Daniel och Michel till VM-final!
Första VM-kvällen är igång
Kombinera friidrott med studier
Svenska framgångar på veteran-EM
Förändringsvindar inom IAAF
VM1: Åtta svenskar tävlar ikväll
Nedräkning VM: 1 dag...
Medicinsk utbildningsträff på Stadion
Truppen börjar samlas i London
29 medaljer till Sverige halvvägs in i veteran-EM
Gå med idrottsrörelsen i PRIDE-tåget
Nedräkning till VM...
Sista anmälningsdag: JSM och USM