Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 23 mars 2018

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


Årsmötet: Info & webbsändning

 22 mar, 2018.I helgen är det dags för förbundsårsmöte i Eskilstuna. Delegater från hela friidrottsrörelsen samlas för att bland annat diskutera de 16 motioner och tre styrelseförslag som presenterats.
   Nedan följer information som är bra att ta del av inför.

Läs mer Läs mer...

Utveckla din förening tillsammans
med Svensk Friidrott och SISU!

 21 mar, 2018.Behöver er förening bli bättre på att engagera era medlemmar? Rekrytera tränare och aktiva? Få ekonomin fungera? Eller behöver ni bli bättre på att träna upp nya organisationsledare? Då kanske Föreningssmart är något för er!

Läs mer Läs mer...

Men vad hände egentligen sen?

 21 mar, 2018.Minns ni friidrottsåret 2014? Alltså det där året för bara fyra år sedan när det kändes som det manliga höjdhoppet i världen gått in i ett helt ny fas där 2.40-hopp blev om inte vardagliga så i alla fall regelbundet återkommande.
   Det hade ju börjat redan 2013 då Mutaz Essa Barshim och Bogdan Bondarenko flera gånger var uppe på sådana höjder och det exploderade 2014 då totalt sex man klarade 2.40 eller mer. Vilket skall jämföras med bara 11 man totalt under det dryga kvartsseklet från 1985 till 2012.
   Vi skrev följande vår här på friidrott.se artikeln ”Den magiska höjdsommaren 2014” där vi dokumenterade och illustrerade situationen på olika sätt vilka alla entydigt underströk att det verkligen varit något alldeles extra och speciellt som det manliga höjdhoppet upplevt 2014.
   Som alltid när det gäller den typen av plötsliga resultatexplosioner var många tyckare snabbt framme och förklarade det hela som

Läs mer Läs mer...

MIK:s nya hemsida inspirerar
– kan hjälpa andra föreningar

 21 mar, 2018.I februari lanserade Mälarhöjdens IK en ny hemsida utöver den de har sedan tidigare. På hemsidan beskriver klubben sin verksamhet gällande allt från utvecklingsplaner för aktiva i olika åldrar till hur man kan starta upp träningsgrupper. Tidigare fanns den typen av information endast i interna dokument. Men nu är den alltså helt öppen för allmänheten.

Läs mer Läs mer...

Johan tror att EM-medalj är möjligt

 20 mar, 2018.
   
   Medeldistanslöparen och 1500m-specialisten Johan Rogestedt fick ställa in sin utomhussäsong förra året för att få ordning på sin hälsena. Under sommaren och hösten väntade istället rehab och återhämtning.
   – Jag genomgick en rigorös behandlingsplan med akupunktur, massage och rehabträning. Under hösten körde jag en del distansträning. Nu springer jag nästan all kvalitetsträning jag skulle gjort om jag inte haft inomhussäsong. I grundträning gör jag allt som jag vill göra, sa Johan under träningslägret i Potchefsroom i Sydafrika i januari.

Läs mer Läs mer...

Hannah Hilding tilldelas
Linda Haglunds stipendium

 20 mar, 2018.Efter den legendariska sprintern Linda Haglunds bortgång 2015 startade Hanvikens SK och Tyresö FK en minnesfond tillsammans för att hedra minnet av Linda. För andra året delade fonden ut ett stipendium på 10 000 kronor till någon ung kvinnlig friidrottare som är aktiv i Hanvikens SK eller Tyresö FK eller bor i Tyresö, Älta eller Vendelsö.
   I år gick stipendiet till kastaren Hannah Hilding, som tävlar för Tyresö FK. Hannah har under flera år utvecklats starkt på nationell nivå inom samtliga kastgrenar.

Läs mer Läs mer...

Nybörjarkurs för starters i april

 20 mar, 2018.Starterklubben inom Göteborgs Friidrottsförbund ordnar en nybörjarkurs för starters den 14 april kl. 13-16 i Friidrottens Hus. ”Kursen vänder sig till dig som skulle vilja hjälpa till som starter på tävlingar på distriktsnivå, åldersklasser från de allra yngsta upp till veteraner”, skriver de i sin inbjudan.

Läs mer Läs mer...

Ståhl: "Blir stordåd på Bottnaryds IP"

 19 mar, 2018.Både Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer till start när Bottnarydskastet firar 20-årsjubileum med årets tävling 16-17 juni.
   -I år siktar jag på att slänga nytt banrekord på Bottnaryds IP, längre än Gerd Kanters 67.71 från 2012. Den 16 juni blir det stordåd på Bottnaryds IP, säger Daniel Ståhl.

Läs mer Läs mer...

Med sikte mot stafetten i EM i Berlin

 19 mar, 2018.I lördags samlades åtta kvinnor och sju män från de svenska stafettlagen på 4x100m i Sätrahallen i Stockholm. Stor fokus på träffen var att öva in de så viktiga växlingarna. Det kommer hållas två träffar till under våren. Det stora målet för lagen är att kvala in till EM i augusti. De tidsmässigt 16 bästa lagen i Europa kvalar in till mästerskapet. Just nu ligger Sveriges kvinnliga lag på 13:e plats och herrarna på 14:e.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

Rekordstor svensk trupp i IVEM!

 19 mar, 2018.Trots att utomhussäsongen börjat dra igång på många håll finns ett stort inomhusmästerskap kvar på agendan. Inomhus-EM för veteraner inleds i Madrid i dag och pågår i sex dagar. Hela 76 svenska aktiva finns med bland startlistorna. Det är ett nytt deltagarrekord i IVEM-sammanhang - elva deltagare fler än EM 2015 i Torun, Polen. Ett tecken på att svensk veteranfriidrott fortsätter att öka i intresse!
   Senaste IVEM tog Sverige inte mindre än 35 medaljer, varav sju guld.

Läs mer Läs mer...

Varvetmilen drar igång i helgen!

 16 mar, 2018.I helgen börjar utomhussäsongen dra igång på riktigt! Då startar en månadsperiod med Varvetmilen-tävlingar som duggar tätt runt om i Sverige. Inte mindre än 13 städer kommer anordna Varvetmilen närmaste veckorna. I helgen går tävlingen i Helsingborg, Uddevalla och Borås.
   Varvetmilen är öppen för alla och är en viktig tävling inför Sveriges största löpararrangemang – Göteborgsvarvet, som går 19 maj.

Läs mer Läs mer...

Svensk Friidrott startar nytt
samarbete med MTR Express

 16 mar, 2018.
   
   Svensk Friidrott och tågbolaget MTR Express, som erbjuder resor sträckan Stockholm-Göteborg, har tecknat ett avtal som sträcker sig över två år. Både Göteborg och Stockholm är städer där det anordnats och kommer anordnas friidrottsevenemang såsom SM, Folksam GP och Finnkampen. En viktig del i det nya samarbetet är att anordna arrangera evenemangståg till våra evenemang. Det gäller bland annat Finnkampen, som går i Stockholm 2019.

Läs mer Läs mer...

Duon förstärker Svensk Friidrott!

 15 mar, 2018.I februari/mars förstärktes Svensk Friidrott av Azuka Nnamaka och Jenny Sundqvist.
   Azuka kommer jobba med projektet ”Friidrott i utsatta områden”. Målet med projektet är att få en helhetsbild över hur friidrotten är organiserad och fungerar i 20 utvalda områden runt om i landet.

Läs mer Läs mer...

Dags för förbundsdomarutbildning

 15 mar, 2018.I år genomförs förbundsdomarutbildningen vid två tillfällen. Första tillfället är i Stockholm redan den 21-22 april, i Scandic Kungens Kurva.
   Kursen är till för rutinerade domare med gedigna kunskaper om friidrottens tävlingsregler.
   Mer om kursen och anmälan hittar du här.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

Ta chansen att bli en del av
Landslagets Friidrottsskola!

 15 mar, 2018.Sedan tidigare har svenska friidrottsföreningar runt om i landet haft möjligheten att arrangera sina egna friidrottsskolor. Det ger barn och ungdomar möjligheten att testa på flera av friidrottens olika grenar, och ge unga aktiva chansen att få testa på att vara ledare.
   Nu introduceras ett nytt koncept kring friidrottsskolan. Från och med sommaren 2018 kan alla Sveriges friidrottsföreningar arrangera Landslagets Friidrottsskola.
   - Det är en ny idé vi tagit fram för i år och vi hoppas givetvis att så många föreningar som möjligt vill testa på detta, säger Frida Hogstrand, projektledare för Landslagets Friidrottsskola.

Läs mer Läs mer...

Simons väg till världseliten

 14 mar, 2018.Tidig uppmärksamhet i media är förstås inspirerande men kan också bli jobbig eftersom utvecklingskurvorna under ungdomsåren sällan hela tiden förmår matcha kurvorna över omvärldens förväntningar. Idealet är därför förmodligen att få jobba på litet grand bakom en redan etablerad stjärna.
   Nackdelen med det är dock att när man sedan börjar prestera på allvar så blir det ändå inte uppmärksammat efter förtjänst eftersom man fortfarande befinner sig i ”stjärnskuggan”. Fråga bara Simon Pettersson som i somras landslagsdebuterade på VM i London med att gå till final samtidigt som Daniel Ståhl var 2 cm från guldet.
   Att jämföras med Daniel är tufft och få – eller ingen – uppmärksammade nog i somras att de resultat Simon gjorde på VM (63.69) och senare på SM (64.84) faktiskt är de bästa som någon svensk vid sidan av Daniel någonsin gjort i dessa sammanhang! Och då har vi ju ändå haft

Läs mer Läs mer...

Glada tränare utbildade och klara!

 14 mar, 2018.Helgen 10-11 mars var det avslutningsdags för den första gruppen av certifierade 14-17-årstränare med det nya upplägget där Svensk Friidrott är arrangör. Utbildningsteamet består av Håkan Widlund, Mats Olsson samt Morgan Rosberg, som genomför det mesta av innehållet i utbildningen. Till den sista träffen var även Malin Sundström med som ansvarig för medel-/långgruppen.

Läs mer Läs mer...

Vilken debut i Kraftmätningen, AIK!

 12 mar, 2018.Seger i mixklassen, seger i flickklassen och seger i stafett. AIK Friidrott var med i Kraftmätningen inomhus för första gången, och fick en minst sagt hyfsad debut i Sollentunahallen på söndagen. Efter 9783 poäng för flickor, 9368 poäng för pojkar och 6080 poäng i stafett vann klubben mixklassen på 25231 poäng. Detta gjorde man före arrangören Tureberg, som dock vann herrklassen på 10103 poäng.

Läs mer Läs mer...

Götalands: GBG försvarade segern

 12 mar, 2018.Göteborg fick återigen försvara segern i Götalandsmästerskapen för 13-14-åringar. Som vanligt blev det en kamp mellan Skåne och Göteborg, men till slut blev det en övertygande seger göteborgarna med 233 poäng mot Skånes 213.5. IF Kville (sju pallplatser), Mölndals AIK (fyra pallplatser) och IFK Göteborg (sex pallplatser) var tre av Göteborgsföreningarna som hade lyckade helger.

Läs mer Läs mer...

Svealands: Spännande tävlingar och många personliga rekord i Karlstad

 12 mar, 2018.Den gångna helgen arrangerades Svealandsmästerskapen för 13–14-åringar i Våxnäshallen vilket slutade med en seger för Stockholm i distriktslagtävlingen före Uppland och Västmanland. Tättrion var densamma som i fjol och man noterar att Uppland tog fjärde raka andraplatsen medan Stockholm fortsatte sin långa segerrad.

Läs mer Läs mer...

EC kast: Tuffa förhållanden

 11 mar, 2018.Andra dagen av Europacupen i kast i Leiria präglades av svåra väderförhållanden vilket gjorde det svårkastat.
   – Det var hård blåst och regelbundna störtskurar som höll ner resultatnivån. Vinden var värst – det var verkligen kallt, säger grengruppschefen Anders Axlid.

Läs mer Läs mer...

USA: Lisa 4:a på "Nationals"

 11 mar, 2018.I College Station (Texas) avslutade i helgen den amerikanska universitetsfriidrotten sin innesäsong med NCAA-mästerskapen. Enda svenska deltagaren detta år var Hässelbys Lisa Gunnarsson i stav.
   Lisa - yngst i startfältet - kom till slut 4:a efter att ha klarat 4.41 i första försöket. Men hon hade fått jobba ordentligt för placeringen efter fyra rivningar på vägen upp. För medalj krävdes 4.51 och guldet togs på 4.66.
   Hela tävlingens höjdpunkt kom på manliga 400m där Michael Norman (fyllde 20 i december!) förbättrade det 13 år gamla världsrekordet med 0.05 till 44.52!
   / A. Lennart Julin

Läs mer Läs mer...

Svensk dubbelseger i Europacupen – Simon Pettersson dagens man!

 10 mar, 2018.Europacupen i kast i portugisiska Leiria inleddes på lördagen med seger i diskus för Daniel Ståhl på utmärkta 66.81. Det största utropstecknet var dock Hässelbys Simon Pettersson som slutade tvåa på 65.81 – personligt rekord med en knapp meter och avancemang till sjunde plats på den svenska genom-tiderna-listan!

Läs mer Läs mer...

Förklarar MAI:s ledning i SM-pokalen:
"Har en talangfull generation"

 9 mar, 2018.I veckan lanserade Svensk Friidrott den nya SM-pokalen, som ska utses till den mest framgångsrika SM-föreningen varje år. Efter inomhussäsongen finns det en förening som sticker ut i tabellen 2018. Med 41 medaljer totalt (senior- junior- och ungdomssidan) leder Malmö AI tabellen överlägset med 172 poäng.
   På MAI:s årsmöte i onsdags valdes Mats Svensson till ny ordförande efter Tomas Strandberg. Mats, som var vice ordförande förra året och kan föreningen väl, förklarar hemligheten bakom framgångarna.
   – Det finns en väldigt talangfull generation, födda -95, -96, -97 och -98, i föreningen som gör bra ifrån sig. Vi jobbar mycket med tränarkompetens, där struktur och kontinuitet är två ledord.

Läs mer Läs mer...

Tävlingar att hålla koll på i helgen

 9 mar, 2018.Numera USA-baserade stavhopperskan Lisa Gunnarsson har i helgen chans på medalj när division 1-collegeskolorna gör upp i NCAA-mästerskapen. Lisa går in i tävlingen som femma i årsbästalistan. Hon har gjort 4.46 i vinter, och har ett personligt rekord på 4.55 från Belgrad förra säsongen.

Läs mer Läs mer...

In memoriam: Förste drömmilaren

 9 mar, 2018.Idrottslig berömmelse är flyktig och bleknar oftast snabbt bort när nya stjärnor tar över rampljuset. Men det finns undantag, idrottare vars namn blir hågkomna i generationer långt efter den aktiva karriärens slut. Det handlar då nästan undantagslöst om dem som haft långa karriärer med många spektakulära segrar i de allra största sammanhangen.
   Men att det finns en annan väg att bli legendarisk visade britten Roger Bannister, som inne-VM-helgen somnade in ett par veckor innan han skulle ha fyllt 89 år. För Bannisters mästerskapsfacit var bra men inte på något uppseendeväckande sätt: 3:a på 800m EM 1950, 4:a på 1500m OS 1952, 1:a 1 mile Samväldesspelen 1954 och 1:a 1500m EM 1954.
   Nej, det som gjorde hans namn till ett begrepp – t o m långt utanför friidrottsvärlden – var i stället ett enda enstaka resultat gjort på en icke-mästerskapsdistans vid en ganska obetydlig lokal tävling i Oxford den 6 maj 1954. För det var nämligen där och då som Roger Bannister gjorde

Läs mer Läs mer...

Daniel säsongsdebuterar till helgen:
"Har inga gränser i huvudet"

 8 mar, 2018.Han avslutade succésäsongen 2017 med mästerskapsrekord i Finnkampen på 67.37. Nu, ganska precis ett halvår senare, är Daniel Ståhl tillbaka i diskusburen igen. På lördag säsongsdebuterar han i Europacupen i kast i Leiria, Portugal.
   – Det ska bli kul att tävla igen. Mitt mål är att slänga fint tekniskt och få godkända kast i alla sex omgångar. Ska bli intressant att se hur långt jag kan kasta på lördag, säger Daniel som har varit med och tävlat i Europacupen sedan 2012.

Läs mer Läs mer...

Uppdaterade årsmöteshandlingar

 8 mar, 2018.Vissa redaktionella ändringar har gjorts i handlingarna till förbundsårsmötet, 24-25 mars i Eskilstuna. Ändringarna rör stavning, ordföljd och formatjusteringar i förbundsstyrelsens andra förslag - uppdatering av Mångfalds- och inkluderingsplanen.
   Det uppdaterade materialet har laddats upp på nytt och finns tillgängligt på introduktionssidan till förbundsårsmötets sidor.
   /Hillevi Thor

Läs mer Läs mer...

Svensk Friidrotts nya SM-poängtabell

 8 mar, 2018.På Förbundsårsmötet i Helsingborg i mars 2017 togs beslutet att införa en ny SM-poängräkning fr o m 2018, den har fått namnet SM-pokalen till bästa friidrottsförening.

Läs mer Läs mer...

Vilken förening lyckades bäst i vinterns SM-tävlingar?

 8 mar, 2018.Den frågan kan besvaras i och med att Svensk Friidrotts nya SM-poängberäkning SM-pokalen nu presenteras för första gången. Och svaret på frågan i rubriken är Malmö AI!
   MAI toppar överlägset på 172 poäng före Hässelby 106 och Ullevi 92 tack vare en utmärkt bredd med sammanlagt 53 topp-6-placeringar. Totalt har 117 klubbar tagit poäng.

Läs mer Läs mer...

"Ringer mig när de ser sista chansen
att komma tillbaka till friidrotten"

 7 mar, 2018.Nils Holmdal, en av Sveriges ledande fystränare, kommer 6-7 april till Helsingborg för att hålla en tvådagarskurs för tränare. Nils har decennier av erfarenhet som fystränare och coach i såväl friidrott som andra idrotter såsom handboll och volleyboll.
   Under kursen kommer han visa hur han i sina träningsupplägg tillämpat Yuri Verkhoshanskis väl kända forskning inom fysträning (han skapade bland annat träningsformen plyometrisk träning på 80-talet). Ryssen Yuri och Nils träffades i Italien för längesedan och var vänner i över tio år (Yuri gick bort 2010). Nils kommer dels prata om hur friidrottare ska träna för att inte skada sig.

Läs mer Läs mer...

IVSM: Spännande tävlingar med rekorddeltagande!

 7 mar, 2018.Den gångna helgen genomfördes inomhus-SM för veteraner i Westinghouse Arena i Västerås vilket resulterade i 520 deltagare från 149 klubbar vilket är 73 aktiva fler än fjolårets rekordsiffra. Senast IVSM arrangerades i Västerås var 2004 då 312 aktiva kom till start vilket var rekord då. Det säger en hel del om hur intresset att tävla på arena ökat bland veteraner.

Läs mer Läs mer...

Leif Arrhenius har lagt ner karriären

 6 mar, 2018.Kastaren Leif Arrhenius lägger ner sin elitkarriär. Det meddelade han på Instagram i slutet av februari.
   – Jag är färdig med att kasta, och kommer inte tävla något mer. Tack till alla som har stöttat mig i min karriär. Jag ser fram emot att spendera mer tid med min familj, skriver han.
   Leif, tävlandes för Spårvägens FK, har sju SM-guld (fyra ute och tre inne) i kula och ett utomhus i diskus. Det senaste SM-guldet i kula vann han så sent som i somras. Han har även kvalificerat sig för flera Europa- och världsmästerskap genom åren.

Läs mer Läs mer...

Nya föreningen vill satsa på yngre

 6 mar, 2018.Friidrotten blomstrar i sydvästra Dalsland. I maj invigs en multiarena på Högalid i Färgelanda, norr om Uddevalla. Och då kommer nya friidrottsföreningen Färgelanda IF sätta igång ordentligt med sin verksamhet.
   – Det känns fantastiskt att kunna erbjuda friidrott för ungdomarna här uppe, säger Hans-Jacob Svensson, ordförande i Färgelanda IF, till Bohusläningen.

Läs mer Läs mer...

Information från Folksam:
Känner du till er försäkring?

 6 mar, 2018.Riksidrottsförbundet och Folksam behöver dina svar till hjälp för att utveckla ännu bättre försäkringsprodukter för svensk idrott. Folksam är en stor och viktig partner till Svensk Friidrott, därför hoppas vi att du kan hjälpa dem genom att svara på några frågor i kännedomsmätningen nedan.
   Undersökningen tar endast några minuter att genomföra. Genom att delta tävlar er förening om biljetter till herrlandskamp i fotboll på Friends Arena 2/6 mellan Sverige – Danmark.

Läs mer Läs mer...

Inne-VM – ett mästerskap där fullträffen uteblev

 5 mar, 2018.Inne-VM i Birmingham resulterade i tre svenska poängplatser och sammanlagt åtta topp-12-placeringar. Khaddi Sagnia nådde bästa placeringen som sexa i längd plus delade sjundeplatser för Armand Duplantis i stav och Erika Kinsey i höjd.

Läs mer Läs mer...

IVM: Melkers hittills bästa!

 4 mar, 2018.Melker Svärd Jacobsson slutade nia i VM-finalen i Birmingham på 5.70 och var med och fightades ända upp på 5.85 som blev medaljhöjd. Detta är det klart bästa han åstadkommit så här långt i mästerskapssammanhang!

Läs mer Läs mer...

IUSM: Guldx3 för Katharina Gråman

 4 mar, 2018.F15: . Katharina Gråman, Tyresö FK, tog storslam på IUSM, när hon vann guld i 60m, 60m häck och tresteg. På 60m sänkte hon perset i både försök, semi och final – där det blev 7.68. Hon sänkte då sitt eget svenska årsbästa. På 60m häck vann hon på 8.91 – i en final där Götas Hanna Karlsson tog silver på perset 9.00, och Malmö AI:s Chanelle Lindvall tog brons på nya perset 9.15. I tresteget vann hon i överlägsen stil på 11.47 – nästan en halvmeter längre än silvermedaljören Julia Svennblad från Ale.

Läs mer Läs mer...

IUSM: Dubbla guld till Gabriel

 4 mar, 2018.P16 60m häck & höjd: Dubbla pers för Örgrytes Gabriel Wallmark på 60m häck innebar SM-guld – och sänkt svenskt årsbästa två gånger om (8.26 i finalen). Men det tog inte slut där. Gabriel vann även guld i höjd på 1.92 - nytt personbästa för Gabriel där också.

Läs mer Läs mer...

IVM: Mondo sjua och Melker nia

 4 mar, 2018.Direktfinalen i stav i Birmingham blev en lång tillställning eftersom det handlade om 15 hoppare och faktum är att det avslutande tävlingspasset började och slutade med stav. Den höll på i över tre timmar!

Läs mer Läs mer...

IVM: Khaddi sexa i längdfinalen

 4 mar, 2018.Hela 13 tjejer startade i direktfinalen i Birmingham och Khaddi Sagnia inledde lovande med 6.64 vilket gav fjärde plats efter första omgången. Det blev också hennes längsta vilket räckte till en sjätteplats på samma resultat som femman – 22 centimeter från medalj i en högklassig tävling som vanns av världsettan Ivana Spanovic på världsårsbästat 6.96.

Läs mer Läs mer...

Så följer du IUSM i Växjö

 4 mar, 2018.SM för 15-16-åringar pågår i Telekonsult Arena 9.00-15.30.

Läs mer Läs mer...

Mondo, Melker och Khaddi i spännande VM-finaler i eftermiddag

 4 mar, 2018.Finalpasset i Birmingham börjar 16.00 svensk tid och innehåller tre svenskar där Khaddia Sagnia i längd och Armand "Mondo" Duplantis i stav har medaljchans. I stavfinalen finns också Melker Svärd Jacobsson.

Läs mer Läs mer...

IUSM: Vilket trestegslyft av Maja!

 3 mar, 2018.15–16-åringarnas mästerskap i Växjö inleddes på lördagen och bjöd på härliga tävlingar där kampen verkligen stod i centrum. För 15-åringarna var det i de flesta fallen allra första SM-starten och därmed också första gången de mötte motståndare från hela Sverige.

Läs mer Läs mer...

IUSM: Långt i kula av Jesper

 3 mar, 2018.Ett av de kvalitetsmässigt bästa pojkresultaten i Växjö stod Turebergs Jesper Ahlin för i P15 kula som han vann med över tre meter på 17.93. Han nådde visserligen inte sitt två veckor gamla personliga rekord på 18.39 men hade tävlingens fem längsta stötar där 17.92 var den näst bästa.

Läs mer Läs mer...

IVM: Sannas världsrekord överlevde

 3 mar, 2018.Den kvinnliga 60 häck-finalen i Birmingham blev precis så bra som de inledande omgångarna indikerade.

Läs mer Läs mer...

IVM: Meraf tia i tuff final

 3 mar, 2018.Efter ett minst sagt struligt VM stod Meraf Bahta trots allt på startlinjen i sin andra final på två dagar. Efter fallet i 1500 m-försöken kvällen före då hon spiktrampades med sex stygn som följd testade hon att jogga på lördagen vilket fungerade.

Läs mer Läs mer...

IVM: Ställningsstrul för Angelica

 3 mar, 2018.Direktfinalen i stav i Birmingham innehöll tolv kvinnor där ingångshöjden var 4.35. Angelica Bengtsson gjorde årsdebut och tog direkt följt av 4.50 i andra. Sedan höjdes ribban till 4.60 där Angelica sprang igenom i första, rev grovt i andra och hoppade under i tredje.

Läs mer Läs mer...

IVM: Odain 0.02 från årsbästa

 3 mar, 2018.I förmiddagens 60 m-försök i Birmingham sprang Odain Rose i mål som tvåa i sitt heat på 6.75 och avancerade till semifinal. Där fick han åter möta världsrekordhållaren Christian Coleman.

Läs mer Läs mer...

Meraf springer VM-finalen ikväll

 3 mar, 2018.I försöken på 1500 m i Birmingham i fredags kväll föll Meraf sedan hon störts bakifrån. Hon kom i mål på 4:22 och missade finalen men återinsattes av bandomaren efter videogranskning.

Läs mer Läs mer...

Lördagskvällens IVM-svenskar

 3 mar, 2018.Två svenskar tävlar i Birmingham ikväll – Angelica Bengtsson och Odain Rose.

Läs mer Läs mer...

Angelica är redo för VM-final

 3 mar, 2018.Tre svenska stavhoppare tävlar på inne-VM i Birmingham och en av dem är svenska rekordhållerskan inomhus, Angelica Bengtsson, som faktiskt gör årsdebut i direktfinalen lördag kväll.

Läs mer Läs mer...

IVM: Tung dag för Kalle

 3 mar, 2018.1500 m-försöken i Birmingham blev tuffa för Kalle Berglund som låg tvåa-trea de första varven men sedan föll tillbaka och slutade sexa på 3:46.61 – 2.6 sekunder bakom heatvinnaren Samuel Tefera från Etiopien.

Läs mer Läs mer...

IVM: Odain vidare till semi!

 3 mar, 2018.60 m-försöken i Birmingham på lördagsförmiddagen inleddes med amerikanske världsrekordhållaren Christian Coleman och IEM-fyran Odain Rose i första heatet. De hade banorna bredvid varandra och efter en tjuvstart av Caymanöarnas Kemar Hyman kom fältet iväg i andra försöket och det blev de två förstnämnda som nådde målet först!

Läs mer Läs mer...

Så följer du IUSM i Växjö

 3 mar, 2018.SM för 15-16-åringar pågår i Telekonsult Arena hela helgen och går att följa via webbsändning resp resultatservice. Tävlingarna pågår lördag 10.00-18.30 och söndag 9.00-15.30.

Läs mer Läs mer...

Lördagsförmiddagens IVM-svenskar

 2 mar, 2018.
   
   Förmiddagspasset i Birmingham innehåller tre svenskar och alla springer försök – Austin Hamilton och Odain Rose på 60m och Kalle Berglund på 1500m.

Läs mer Läs mer...

IVM: Fanny 13:e i kulfinalen

 2 mar, 2018.I direktfinalen i Birmingham fick Fanny Roos inte fick det att stämma och efter 17.19 i första och 17.23 i andra följde en kortare stöt där hon trampade över.

Läs mer Läs mer...

IVM: Meraf till final trots allt

 2 mar, 2018.I 1500 m-försöken i Birmingham föll Meraf Bahta efter 1080 meter i heat två och kom i mål som åtta på 4:22.40 och var då utslagen.

Läs mer Läs mer...

IVM: Bra insats av Linn – oturligt fall för Meraf som dock är i final

 2 mar, 2018.1500 m-försöken i Birmingham hade svenskt deltagande i form av Hälle-löparna Linn Nilsson och Meraf Bahta där den senare hade oturen att falla efter en dryg kilometer och missade finalen. Bättre gick det för Linn i det tredje och sista heatet. Efter ett taktiskt bra lopp kom hon i mål på 4:10.36 – hennes tredje bästa tid!

Läs mer Läs mer...

IVM: Såååå nära för Andreas Kramer

 2 mar, 2018.Endast tio löpare kom till start i 800 m-försöken i Birmingham vilket innebar två försöksheat och tuffa premisser för att ta sig vidare – de två första i varje heat plus två tider.

Läs mer Läs mer...

IVM: Små marginaler för Elin

 2 mar, 2018.60 m häck-försöken i Birmingham bestod av 38 tjejer fördelade på fem heat. Elin Westerlund sprang i det tredje och kom i mål som åtta på 8.36 – 0.11 från årsbästat.

Läs mer Läs mer...

Fyra blågula springer VM-försök ikväll

 2 mar, 2018.Efter ett förmiddagspass utan blågult tävlande i Birmingham är fem svenskar i farten under kvällen varav en i final – Fanny Roos i kula. Pass två börjar 19.00 svensk tid. Följande fyra svenskar ska springa försök under kvällen.

Läs mer Läs mer...

Förbundsårsmötet närmar sig

 2 mar, 2018.Helgen 24-25 mars samlas friidrotten till Eskilstuna för förbundsårsmöte. Nu finns alla handlingar tillgängliga.
   - Nytt för i år är att vi kungör handlingarna till årsmötet digitalt - helt i linje med den digitaliseringsprocess som vi startat. Det är också ett enkelt sätt att spara både arbete, miljö och pengar, berättar Stefan Olsson, generalsekreterare.

Läs mer Läs mer...

Fanny: "Längtar efter att få tävla"

 2 mar, 2018.
   
   Fanny Roos är enda finalsvensk dag två av inomhus-VM i Birmingham. Fanny, som var 19 centimeter från en bronspeng i inomhus-EM i Belgrad för ett år sedan, hoppas på att få till tekniken i kväll.
   – Den har varit lite sämre den här vintern, så jag hoppas få ihop det i kväll, säger hon kort efter att ha varit inne och inspekterat kulringen på torsdagskvällen.
   –Det är kul att vara här, och jag längtar efter att få komma in och tävla, säger Fanny.
   Se hela intervjun ovan.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

Dags för vinterns sista SM-tävling

 2 mar, 2018.Samtidigt som inne-VM arrangeras i Birmingham tävlar framtidens seniorstjärnor i Växjö. Vinterns fjärde SM-tävling genomförs lördag-söndag och då handlar det om USM för 15–16-åringar. Det blir åttonde SM-tävlingen som IFK Växjö arrangerar inomhus och den sjätte i Telekonsult Arena som togs i bruk i oktober 2012.

Läs mer Läs mer...

IVM: Tufft för Meraf på 3000 m

 1 mar, 2018.Direktfinalen på 3000 m i Birmingham resulterade inte i något topplopp för Meraf Bahta som hängde med täten i tvåtusen meter men sedan drabbades av håll och slutade tolva på 9:05.94.

Läs mer Läs mer...

IVM: Erika sjua i märklig tävling

 1 mar, 2018.Första svenskar att beträda IVM-banorna i Birmingham var Erika Kinsey och Sofie Skoog som inte fick tekniken att stämma. Ända slutade Erika sjua och Sofie tia efter att båda stannat på 1.84. Erika tog ingångshöjden 1.84 i första men lyckades inte bemästra det tuffa höjningshemat där nästa höjd var 1.89 där hon aldrig var nära.

Läs mer Läs mer...

Torsdagskvällens IVM-svenskar

 1 mar, 2018.Tre svenskar tävlar torsdag kväll i Birmingham och det handlar om finaler i båda fallen – Erika Kinsey och Sofie Skoog i höjd samt Meraf Bahta på 3000 m. Kvällspasset sänds i TV12 19.30-21.30.

Läs mer Läs mer...

Meraf siktar högt i Birmingham

 1 mar, 2018.Inomhus-VM tjuvstartar redan torsdag kväll med tre grenar – båda höjdtävlingarna och kvinnliga direktfinalen på 3000 m där Meraf Bahta gör VM-debut inomhus.

Läs mer Läs mer...

Största IVM-truppen på 14 år

 28 feb, 2018.Torsdag kväll inleds inomhus-VM nummer 17 och Sverige har varit med i samtliga sedan den officiella premiären i Indianapolis 1987. Truppen innehåller 14 aktiva vilket är den största sedan Budapest 2004 då 16 svenskar tävlade.

Läs mer Läs mer...

Birmingham väcker svensk guldsmak

 28 feb, 2018.På torsdagen drar inomhus-VM i Birmingham igång. 14 blågula friidrottare kommer göra upp med världseliten i The Barclaycard Arena, en arena som passar Sverige väl i smaken. I alla fall om man ser till historien. För 15 år sedan hölls inomhus-VM i exakt samma arena – då med ett annat namn (National Indoor Arena). Det blev Sveriges bästa friidrotts-VM någonsin, sett till antal guld.
   Christian Olsson i tresteg, Stefan Holm och Kajsa Bergqvist i höjd och Carolina Klüft i femkamp. Samtliga fyra tog guld här 2003.

Läs mer Läs mer...

Mikael uttagen till VM halvmarathon

 27 feb, 2018.Strömstad-löparen Mikael Ekvall är enda svensk uttagen till VM i halvmarathon i Valencia 24 mars.
   – Det ska bli jäkligt kul. Jag har tränat för det hela vintern och nu i Sydafrika med landslaget. Jag har känt mig nöjd med hela vintern och hösten, så formen känns bra, säger den svenske rekordhållaren på distansen.
   – Jag ska titta lite på andra löpare innan och se vilka jag kan ha sällskap med. Men jag vill hålla ett jämnt tempo hela vägen. Ska försöka få ut att jag har av kroppen, säger han och tillägger att han inte vill nämna några måltider än. Förra året gjorde han 1:05:41, och nuvarande svenska rekordet på 1:02:29 gjorde han på just VM i halvmarathon, 2014.

Läs mer Läs mer...

Så ser du inomhus-VM i Birmingham

 26 feb, 2018.Friidrotts-VM i Birmingham 1-4 mars kommer sändas i TV4/TV12, samt i TV4 Play. Dessutom kommer TV4:s nya Sportkanalen sammanfatta tävlingsdagarna. Mästerskapet är en del av det rättighetspaket som SVT och TV4 säkrat tillsammans.
   – Med det här rättighetspaketet i hamn blir Sportkanalen en tydlig hemvist för alla friidrottsälskare där ute. Det ska bli oerhört spännande att följa inomhus-VM. Mästerskapet är alltid hett och extra mycket i år när vi har starka svenska medaljhopp i Khaddi Sagnia och Armand Duplantis med flera, säger Erik Westberg, sportchef TV4 och C More.

Läs mer Läs mer...

Mondo 5.88 i tidernas stavtävling!

 25 feb, 2018.Söndagens stavgala "hemma hos" Renaud Lavillenie i Clermont-Ferrand levde verkligen upp till "All Star"-epitetet: 7:an 5.88 är något som aldrig tidigare hänt vare sig ute eller inne. Tidigare "rekordet" var 5.81 (VM i Osaka 2007)
   En som verksamt bidrog till den höga kvaliteten var Mondo Duplantis som värmde upp inför inne-VM med att bli 5:a sedan han höjt juniorvärldsrekordet och svenska seniorrekordet inomhus till 5.88!
   Mondos väg till rekorden: 5.43 och 5.60 i första, 5.73 i andra, 5.81 i första och 5.88 i tredje innan han prövade tre gånger på 5.93!
   5.93 som till slut blev segerhöjden för världsmästaren Sam Kendricks liksom även slutresultatet för tvåan Renaud Lavillenie. Efter sig i resultatlistan den här dagen hade Mondo bl a Piotr Lisek (VM-2:a i somras och IEM-vinnare förra vintern).
   / A. Lennart Julin

Läs mer Läs mer...

Svenskt rekord av Khaddi!

 25 feb, 2018.Vid World Indoor Tour-galan i Glasgow på söndagseftermiddagen slog Khaddi Sagnia till med 6.92 i längd – en tangering av Carolina Klüfts 14 år gamla svenska inomhusrekord.

Läs mer Läs mer...

IJSM2: Amanda 14:e genom tiderna

 25 feb, 2018.Den stora finaldagen av IJSM-IUSM17 i Uppsala bjöd på inte mindre än 35 finaler – 18 i löpning och 17 i hopp/kast. En av de kvalitetsmässigt bästa var F19 60 m häck där de två främsta från ISM i Gävle förra helgen möttes – Hässelbys Amanda Hansson och Örebros Ida Thunberg.

Läs mer Läs mer...

IJSM2: Wictor nådde längre än på ISM

 25 feb, 2018.Söndagens bästa kastresultat stod Malmös Wictor Petersson för genom att vinna M22 kula med över två meter på 18.35. Det var längre än hans bronsresultat från ISM i Gävle.
   Desto mer spännande var F19 vikt där statistikettan Sara Forssell, Motala, och Caisa-Marie Lindfors, Upsala, hade en jämn fight som inte avgjordes förrän i sista omgången. Då slog Caisa-Marie till med svenska årsbästat 16.54 och vann med 27 centimeter. Personligt rekord för båda.
   I M22 höjd gladde Upsalas egen Filip Björklund med att

Läs mer Läs mer...

IJSM2: Härliga 400 m-dueller

 25 feb, 2018.De sex 400 m-finalerna i Uppsala saknade verkligen inte spänning! I K22 tog GKIK:s Vendela Rydbäck ledningen och passerade halvvägs på 26.5 men in i sista kurvan övertog Täbys ISM-fyra Lovisa Linde ledningen och vann till slut med nära sekunden på 55.80. Det innebar personligt rekord för andra helgen i rad och en sänkning med lite drygt två tiondelar.

Läs mer Läs mer...

IJSM2: Fyra guld för Calle

 25 feb, 2018.En av många flergrensvinnare i Uppsala var Hellas Carl af Forselles i P17. Han följde upp sina tre medaljer i häck, stav och längd från lördagen med att vinna höjd på 1.98 – samma resultat som tvåan Oliver Ericsson från Upsala – och tresteg. Därmed blev hans JSM-facit fyra guld och ett silver.

Läs mer Läs mer...

IJSM2: Vilken satsning av Emil!

 25 feb, 2018.1500 m-finalerna bjöd på hela registret av taktik med allt från långsam öppning och spurt till hårdkörning direkt från start. Den sistnämnda taktiken praktiserade Eskilstunas Emil Magnell Millán i P17 genom att chocköppna med 29 sekunder på första varvet och 60 blankt på 400 meter!

Läs mer Läs mer...

Maratonpers av Martin i Sevilla

 25 feb, 2018.I Sevilla Marathon på söndagsförmiddagen sprang Hässelbys Martin Öhman i mål på nya personliga rekordet 2:21:27 vilket är en förbättring av hans åtta månader gamla personliga rekord från SM-guldloppet i Stockholm med nästan tre minuter.

Läs mer Läs mer...

Följa IJSM-IUSM17 via webben

 25 feb, 2018.För de som inte kan vara på plats i IFU Arena i Uppsala går det att följa tävlingarna via webben resp resultatservicen. Under söndagen pågår tävlingarna 9.45-16.00.

Läs mer Läs mer...

IJSM1: Långt i kula av Sara

 24 feb, 2018.Första dagen av IJSM-IUSM17 i IFU Arena i Uppsala resulterade i ett riktigt bra resultat i kula av Katrineholms Sara Lennman. Med 15.57 var hon bara 27 centimeter från det ett år gamla inomhusperset efter att ha åstadkommit tävlingens fem längsta stötar.

Läs mer Läs mer...

IJSM1: Max åter under åtta

 24 feb, 2018.I M22-finalen på 60 m häck i Uppsala tog Malmös Max Hrelja sin sjätte raka JSM/USM-titel genom att notera sin sjunde tid under åtta sekunder denna vinter.

Läs mer Läs mer...

IJSM1: Snabbt på 60 meter

 24 feb, 2018.I K22 60 m följde IF Götas Claudia Payton upp ISM-bronset från förra helgen med seger nu på 7.52. Bakom henne var det riktigt jämnt med sex tjejer inom 0.07 där silvret gick till Ullevis Lisa Lilja (7.61) och bronset till Bollnäs Nikki Sjöberg (7.62).

Läs mer Läs mer...

IJSM1: Många pers i stav

 24 feb, 2018.I teknikgrenarna var det flera spännande guldfighter som slutade med personliga rekord. I P19 stav gjorde de sju främsta sin hittills bästa stavtävling med Örebros Tom Johansson som vinnare på 4.90.

Läs mer Läs mer...

Så följer du IJSM-IUSM17 i Uppsala

 24 feb, 2018.För de som inte kan vara på plats i IFU Arena går det att följa tävlingarna via webben resp resultatservicen. Tävlingarna pågår lördag 11.00-18.30 och söndag 9.45-16.00.
   • Webbsändningen
   • Live-resultat

Läs mer Läs mer...

Svenskar i Skottland på söndag

 23 feb, 2018.Galan i Glasgow är sjätte och sista tävlingen i IAAF World Indoor Tour och i startlistorna finns fyra svenskar.

Läs mer Läs mer...

IJSM: Upsala IF tar emot junioreliten

 23 feb, 2018.Vi är inne i årets mest intensiva SM-period med Svenska mästerskap fyra helger i rad och kommande veckoslut väntar IJSM-IUSM17 i IFU Arena i Uppsala. Detta bara två veckor efter att Upsala IF tog emot den nordiska eliten i Nordenkampen.
   – Det blir den andra SM-tävlingen vi arrangerar i IFU Arena efter IUSM för ett år sedan. Till IJSM är 585 aktiva anmälda till 851 starter så det kommer att bli full fart i helgen, säger tävlingsledaren Anders Gustafsson.
   Det handlar om sex klasser – 22, 19 och 17 för båda könen – vilket innebär en minst sagt innehållsrik helg med totalt över 14 timmars tävlande.
   För de som inte kan vara på plats finns möjlighet att se tävlingen via Svensk Friidrotts webbsändning som kommenteras av A. Lennart Julin.
   
   Austin generalrepeterar
   En intressant start gör Malmös Austin Hamilton som efter ISM-guldet på 60 m förra helgen nu finslipar formen inför inne-VM i Birmingham om en vecka.
   – Tävling är bästa

Läs mer Läs mer...

Elin sista namn in i IVM-truppen

 22 feb, 2018.Elin Westerlund blev sista namnet in i Karin Torneklints trupp till IVM i Birmingham. Elin har 8.25 på 60m häck i år från Nordenkampen, d.v.s. elva hundradelar ifrån kvalgränsen. Hon kvalificerade sig även för inomhus-EM i Belgrad förra året.
   Totalt är det 14 aktiva som får chansen på VM. Khaddi Sagnia kommer förmodligen köra både 60m häck och längdhopp. Meraf Bahta är uttagen på både 1500m och 3000m. Det återstår att se vad hon kommer välja.
   Hela VM-truppen
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

Sverigeettan på 400m siktar på
nya framgångar på JSM i helgen

 22 feb, 2018.Carl Bengtström har fått sitt genombrott i den svenska senioreliten inomhus den här säsongen. I Nordenkampen, hans debut i seniorlandslaget, blev det seger på 400m. Och i helgen kom hans första seniormedalj på SM – guld på nya perset och Sverigebästat 47.59.
   -Jag gick in som favorit vilket jag tycker är skönt. Jag brukar prestera bra när folk tror på mig, säger Carl.
   -Min plan var att öppna starkt första 200 meterna, vilket jag gjorde. Sedan kände jag att jag hade krafter hela vägen, säger han.

Läs mer Läs mer...

Hoppduon klar för IVM!

 22 feb, 2018.Både Erika Kinsey och Sofie Skoog har fått klartecken att åka på VM i Birmingham. Detta efter inbjudan av IAAF, som valt att ha ett startfält på endast tolv aktiva. Därmed blir det final direkt för svenskorna.
   Det blir andra världsmästerskapet inomhus för både Erika och Sofie. De var med i Portland 2016, där båda hoppade 1.93. Det räckte till en femteplats för Sofie, och en åttondeplats för Erika.
   - Det känns verkligen jätteskönt. Det känns som att jag har mer att ge den här säsongen. Och nu har jag två chanser att verkligen visa det. Hade känts så snopet att avsluta säsongen med 1.91, säger en väldigt glad Sofie Skoog som med två tävlingar syftar på höjdgalan i Glasgow som både hon och Erika ska tävla i på söndag.

Läs mer Läs mer...

Andreas och Angelica uttagna till VM

 22 feb, 2018.Andreas Kramer och Angelica Bengtsson har båda, efter inbjudan av IAAF, fått klartecken av förbundskapten Karin Torneklint att åka på VM i Birmingham.
   Andreas klarade VM-kvalgränsen på 1:46.50 utomhus i somras när han sprang på det nya svenska rekordet 1:45.13. Inomhus har han varit drygt tre tiondelar ifrån i år (1:46.87, 16:e bästa tiden i världen i år). Det blir Andreas andra världsmästerskap. Det första var i Portland för två år sedan.
   -Vi har hoppats och trott att Andreas ska få en inbjudan. Så det ska bli väldigt spännande att följa honom i Birmingham, säger Karin.

Läs mer Läs mer...

Kalle trea genom tiderna i Sverige

 22 feb, 2018.Kalle Berglund fortsätter visa att han är bland de främsta medeldistanslöparna Sverige haft historiskt. I går kväll sprang han den något ovanliga distansen en mile (1 609 meter ungefär) på Irland. Han sprang i mål på tiden 4:01.00, den tredje snabbaste tiden någonsin av en svensk. Bara Johan Rogestedt (3:58.11) och Elmar Engholm (4:00.79) har sprungit snabbare.
   Han fick även en officiell tid på 1500 meter, 3:43.53. Sju hundradelar snabbare än tiden han vann SM-guld på i söndags.
   Nu väntar uppladdning i drygt en vecka. Nästa lördag kliver Kalle Berglund in i VM i Birmingham när han springer försök på 1500m.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

Kalles mål: Slå svenskt rekord i kväll

 21 feb, 2018.
   
   Mästerskapsrekord och ISM-guld i söndags. Dagarna innan blev Kalle Berglund uttagen är uttagen till inomhus-VM i Birmingham. Men innan den sista uppladdningen inför mästerskapet ska Spårvägen-löparen slå svenskt rekord. På en mile. På Irland.
   -Det är mitt mål. Sedan ska jag få in bra träning och återhämtning – och ladda lite mentalt också inför VM, sa Kalle efter guldet i söndags.

Läs mer Läs mer...

Senaste veckan
Veckan 16.3 - 23.3

Årsmötet: Info & webbsändning
I helgen är det dags för förbundsårsmöte i Eskilst...

Utveckla din förening tillsammans
med Svensk Friidrott och SISU!

Behöver er förening bli bättre på att engagera era...

Men vad hände egentligen sen?
Minns ni friidrottsåret 2014? Alltså det där året ...

MIK:s nya hemsida inspirerar
– kan hjälpa andra föreningar

I februari lanserade Mälarhöjdens IK en ny hemsida...

Johan tror att EM-medalj är möjligt
Medeldistanslöparen och 1500m-specialisten Joh...

Hannah Hilding tilldelas
Linda Haglunds stipendium

Efter den legendariska sprintern Linda Haglunds bo...

Nybörjarkurs för starters i april
Starterklubben inom Göteborgs Friidrottsförbund or...

Ståhl: "Blir stordåd på Bottnaryds IP"
Både Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer till...

Med sikte mot stafetten i EM i Berlin
I lördags samlades åtta kvinnor och sju män från d...

Rekordstor svensk trupp i IVEM!
Trots att utomhussäsongen börjat dra igång på mång...

Varvetmilen drar igång i helgen!
I helgen börjar utomhussäsongen dra igång på rikti...

Svensk Friidrott startar nytt
samarbete med MTR Express

Svensk Friidrott och tågbolaget MTR Express, s...

Förra veckan
Veckan 9.3 - 16.3

Varvetmilen drar igång i helgen!
Svensk Friidrott startar nytt
samarbete med MTR Express

Duon förstärker Svensk Friidrott!
Dags för förbundsdomarutbildning
Ta chansen att bli en del av
Landslagets Friidrottsskola!

Simons väg till världseliten
Glada tränare utbildade och klara!
Vilken debut i Kraftmätningen, AIK!
Götalands: GBG försvarade segern
Svealands: Spännande tävlingar och många personliga rekord i Karlstad
EC kast: Tuffa förhållanden
USA: Lisa 4:a på "Nationals"
Svensk dubbelseger i Europacupen – Simon Pettersson dagens man!
Förklarar MAI:s ledning i SM-pokalen:
"Har en talangfull generation"

Tävlingar att hålla koll på i helgen
In memoriam: Förste drömmilaren

Två veckor sedan
Veckan 2.3 - 9.3

Förklarar MAI:s ledning i SM-pokalen:
"Har en talangfull generation"

Tävlingar att hålla koll på i helgen
In memoriam: Förste drömmilaren
Daniel säsongsdebuterar till helgen:
"Har inga gränser i huvudet"

Uppdaterade årsmöteshandlingar
Svensk Friidrotts nya SM-poängtabell
Vilken förening lyckades bäst i vinterns SM-tävlingar?
"Ringer mig när de ser sista chansen
att komma tillbaka till friidrotten"

IVSM: Spännande tävlingar med rekorddeltagande!
Leif Arrhenius har lagt ner karriären
Nya föreningen vill satsa på yngre
Information från Folksam:
Känner du till er försäkring?

Inne-VM – ett mästerskap där fullträffen uteblev
IVM: Melkers hittills bästa!
IUSM: Guldx3 för Katharina Gråman
IUSM: Dubbla guld till Gabriel
IVM: Mondo sjua och Melker nia
IVM: Khaddi sexa i längdfinalen
Så följer du IUSM i Växjö
Mondo, Melker och Khaddi i spännande VM-finaler i eftermiddag
IUSM: Vilket trestegslyft av Maja!
IUSM: Långt i kula av Jesper
IVM: Sannas världsrekord överlevde
IVM: Meraf tia i tuff final
IVM: Ställningsstrul för Angelica
IVM: Odain 0.02 från årsbästa
Meraf springer VM-finalen ikväll
Lördagskvällens IVM-svenskar
Angelica är redo för VM-final
IVM: Tung dag för Kalle
IVM: Odain vidare till semi!
Så följer du IUSM i Växjö
Lördagsförmiddagens IVM-svenskar
IVM: Fanny 13:e i kulfinalen
IVM: Meraf till final trots allt
IVM: Bra insats av Linn – oturligt fall för Meraf som dock är i final
IVM: Såååå nära för Andreas Kramer
IVM: Små marginaler för Elin
Fyra blågula springer VM-försök ikväll
Förbundsårsmötet närmar sig
Fanny: "Längtar efter att få tävla"
Dags för vinterns sista SM-tävling