Måndag 26 januari 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare & Ansvarig utgivare

Anders Albertsson
010-476 53 50

Redaktionen
friidrott.se

A. Lennart Julin
redaktör
08-30 13 33

Information och
media

Magnus Fridell (vik.)
073-506 21 74
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


Pallas: Khaddi flög 6.66!

 25 jan, 2015.Ullevis Khaddi Sagnia öppnade sin säsong häromveckan med 6.12 men när hon idag ställdes mot Spårvägens Erica Jarder blev det över halvmetern längre!
   6.66 är ett resultat som bara fyra andra svenskor - förutom Erica Jarder även Erica Johansson, Carolina Klüft och Camilla Johansson - någonsin överträffat sammantaget utomhus och inomhus.
   I dagens tävling blev Erica Jarder tvåa på goda 6.46, men fick alltså ge sig med två decimeter för Khaddi.
   Yannick Tregaro har lagt ut ett videoklipp

Läs mer Fortsättning...

Malmö: Elise 54.16!

 24 jan, 2015.På Finnkampen i somras var framfarten på 400m med och utan häckar av Hässleholms Elise Malmberg ett stort utropstecken. Fram till dess hade hon ju setts som mångkampare med längd och kort häck som bästa delgrenar.
   Men nu får vi nog räkna in 400m i Elises ordinarie repertoar. För idag på Pallas-spelen i Malmö rusade hon överlägset hem 2-varvsloppet på 54.16 - tiondelen snabbare än uteperset från Finnkampen!
   I stavhoppet bekräftade Ullevis Malin Dahlström

Läs mer Fortsättning...

Norrköping: Moa tillbaka!

 24 jan, 2015.Efter ett mammaledigt 2013 gjorde Spårvägens Moa Hjelmer tävlingscomeback idag på Norrköping Indoor Games. En comeback som slutade med Moas femte snabbaste 200m inomhus hittills i karriären - 24.02!
   På manliga 200m öppnade klubbkamraten Nil de Oliveira sitt 2015 med 21.68, hundradelen från svenska årsbästat. Som tillhör Huddinges Alexander Nordkvist som själv idag sänkte sitt svenska årsbästa på 400m till 48.11.

Läs mer Fortsättning...

Sätra: Höga hopp

 24 jan, 2015.För det stora utropstecknet den första dagens av Täby Vinterspel i Sätra svarade Spårvägens 18-årige Otto Brinkman. Med 2.03 som pers från i somras tog Otto nu 2.03 i andra, 2.07 i första, 2.09 i första, 2.12 i första och 2.15 i andra! Med luft!
   Totalperset höjdes således med 12 cm! 2.15 är dessutom inte bara tangerat svenskt seniorårsbästa utan också det högsta en svensk junior hoppat sedan 2010 - och

Läs mer Fortsättning...

Intensiv tävlingshelg

 23 jan, 2015.Veckohelgen är fylld av fem stora 2-dagarstävlingar: I norr Aspen Open i Haparada, i söder Pallas-spelen i Malmö och däremellan Täby Vinterspel i Sätra, Götas Ungdomsspel i Karlstad och Norrköping Indoor Games!
   Ett titt i startlistorna avslöjar att landslagsaktiva kommer att vara igång litet överallt. Allra flest verkar det bli i Malmö där bl a Erica Jarder gör säsongsdebut och där

Läs mer Fortsättning...

Spjutgemenskap i Sätra

 23 jan, 2015.Vad gör spjutkastarna när de flesta andra friidrottare har inomhussäsong? Jo, tränar förstås. Men träningsperioden kan ibland upplevas som väldigt lång och i år hade därför några spjuttränare snackat ihop sig om en 1-dagsträff för gemensam träning.
   Den genomfördes i lördags i Sätra och hade samlat ett femtontal aktiva och tränare och i fokus stod

Läs mer Fortsättning...

Dubai Marathon:
Fredrik Johansson 2:19

 23 jan, 2015.I ett lopp som i toppen totalt dominerades av Etiopien - man belade de 12 främsta placeringarna - gjorde Ullevis Fredrik Johansson ett väldisponerat lopp som slutade med en 30:e plats på 2:19:14.
   Det personliga rekordet förbättrades med över 1½ minut från 2:20:53 och till kvalgränsen för sommarens VM i Beijing fattades bara 1:14. Av svenskar är det endast Mustafa Mohamed som varit snabbare sedan Lasse Johansson gjorde 2:18 i februari 2011, dvs på nästan fyra år.
   Placeringsmässigt var Fredrik näst bäste europé bakom Österrikes Edwin Kemboi (20:e på 2:14). I övrigt hade Fredrik före sig 17 etiopier, 6 eritraner, 2 kenyaner, 1 sydafrikan och 1 iranier.
   Bland de 17 etiopierna fanns dock inte Kenenisa Bekele som

Läs mer Fortsättning...

På webben i arla morgonen:
Dubai Marathon

 22 jan, 2015.I natt kl 04 startar årets första supermara - Dubai Marathon. Det är visserligen inget folkfestevenemang som London, Berlin eller New York men man har traditionellt oerhört starka startfält: De senaste sju åren har den genomsnittliga segertiden varit 2:05:18!
   Från svensk sida har vi ju också upplevt att Isabellah Anderssons noterat svenskt rekord både 2010 (2:26:52) och 2011 (2:23:41 - det ännu gällande rekordet).
   I årets lopp är Kenenisa Bekele det stora affischnamnet. Bekele är ju

Läs mer Fortsättning...

Dags för "Certifierad coach"

 22 jan, 2015.I höstas berättade vi att den nuvarande juniortränarutbildningen skulle komma att ersättas av en ny utbildning - Certifierad Coach. Den nya utbildningen skall fungera som en fördjupning efter ungdomstränarutbildningen för åldersgruppen 14-17-år.
   Grundtanken med "Certifierad Coach" är att man som tränare ska få utveckla sin kunskap om och kompetens för just den åldersgrupp som man arbetar med. Målgruppen nu är alltså primärt ungdoms- och juniortränare.
   Se även videoklippet där Svensk Friidrotts utbildningsansvarige Mikael Norman berättar om den nya utbildningen och om

Läs mer Fortsättning...

Charlottas resa härifrån ....

 21 jan, 2015.

Läs mer Fortsättning...

... och ända hit!

 21 jan, 2015.Idrottskarriärer liknas inte sällan vid resor och som dessa är inte den ena den andra lik. Ibland direkta och raka från en punkt till en annan och ibland rejält krokiga och med många stopp och många avstickare på vägen. Och man även om startar med ett tydligt mål i tid och rum visar det sig inte sällan att man hamnar någon annanstans.
   Ifjol tog Ullevis Charlotta Fougberg som 29-åring EM-silver på hinder. Det var inte en överraskning sett till vad hon presterat tidigare under sommaren - men samtidigt något som knappast någon kunnat föreställa sig så sent som bara ett år tidigare. Och något som ansetts närmast befängt att spekulera i två år tidigare.
   Så Charlottas resa har verkligen varit speciell och friidrott.se har därför försökt sig på att kartlägga den litet närmare. Detta dels genom att

Läs mer Fortsättning...

XL-galan: Meraf på 1500m

 21 jan, 2015.Kvinnliga 1500m har varit en verklig höjdpunkt på XL-galan i Globen de senaste två åren då Abeba Aregawi båda gångerna gjort historiens näst snabbaste lopp på distansen. I år står Abeba över hela innesäsongen, men det hindrar inte att K 1500m ändå kommer att bli hyperintressant.
   För Sverige har ju faktiskt ytterligare en löpare av världsklass på distansen - Meraf Bahta (världsrankad 9:a 2014)- och hon kommer till Globen nu den 19 februari för att springa riktigt fort på just 1500m.
   Det blir faktiskt inte hennes debut på galan, men

Läs mer Fortsättning...

Tre nya medaljörer

 21 jan, 2015.I samband med förbundets senaste styrelsemöte delade ordförande Björn Eriksson ut Svensk Friidrotts näst högsta förtjänstutmärkelse - silvermedaljen - till tre personer som väl uppfyllde kravet på att ha verkat inom vår idrott i minst ett kvarts sekel:

Läs mer Fortsättning...

Vilka svenskar är i USA nu?

 21 jan, 2015.Precis som här hemma drar den amerikanska universitetsfriidrottens inomhussäsong igång på allvar så här års. Från den senaste helgen har i vår resultatbörs redovisat ett femtontal tävlingar med svenskt deltagande.
   Men det kan nog ha varit fler än så, där vi missat därför att vi ganska säkert inte känner till alla friidrottande svenskar som bor (och pluggar) därborta det här läsåret. Så vi är tacksamma för tips om aktiva som vi missat.
   Enklaste sättet att kolla upp vad vi vet

Läs mer Fortsättning...

Inför Förbundsårsmötet:
Styrelsenomineringarna

 20 jan, 2015.I torsdags den 15 januari gick tiden ut för föreningar och distrikt att nominera kandidater till valen vid Förbundsårsmötet sista helgen i mars. Totalt var det tio distrikt och sju föreningar som då skickat in sina förslag till Valberedningen.
   Vad gäller ordförandeposten (mandattid 1 år) finns endast förslag om omval av Björn Eriksson. För de fyra ledamotsplatser som skall besättas är nomineringarna dock betydligt fler.
   Förutom Karin Lundgren och Pia Bosdotter Olsson som står på omval är det fem nya namn som förs fram. I bokstavsordning

Läs mer Fortsättning...

Den 7-9 augusti är det dags!

 20 jan, 2015.Det var den 23 mars 2013 som Svenska Friidrottsförbundets styrelse utsåg Söderhamn till värdort för Friidrotts-SM 2015. Så förberedelsearbetet har väl egentligen pågått i nästan två år, men nu med bara dryga halvåret kvar till första start stiger intensiteten rejält.
   I söndags hade organisationskommittén ett första möte med alla funktionärer och övriga volontärer som anmält intresse att

Läs mer Fortsättning...

Svenska Idrottsgalan

 20 jan, 2015.Det var snöidrotternas år på Svenska Idrottsgalan: Längdskidåkningen lade efter sitt lyckade OS i vintras beslag på Årets kvinnliga, Årets lag, Årets prestation och Årets ledare och hade ju sedan tidigare säkrat Bragdguldet - och skicross tog hem Årets nykomling.
   Mönstret bröts bara av Årets manlige som gick till fotbollen och Jerringpriset som blev simningens. Friidrotten hade två nomineringar - Meraf Bahta som Årets kvinnliga och Andreas Almgren som Årets nykomling - och det stannade därvid.
   Sammanlagt vid de hittills sexton Idrottsgalorna har vi nu haft

Läs mer Fortsättning...

I kväll: Svenska Idrottsgalan

 19 jan, 2015.För 16:e året i rad arrangerar den svenska idrottsrörelsen sin stora årsgala i Globen i Stockholm - och i SVT1.
   Tanken med galan är att manifestera ett idrottsår och i centrum för mainfestationen står utdelningen av ett antal prestigefyllda åretspriser. Det handlar dels om galans sex egna priser - Årets manlige, Årets kvinnliga, Årets lag, Årets ledare, Årets prestation och Årets nykomling - dels om Svenska Dagbladets bragdguld (där vinnarna redan är utsedda) och Radiosportens Jerringpris (där vinnaren utses efter en allmänhetens omröstning som kommer att pågå ända långt in under galakvällen).
   För friidrottens vidkommande är två av priserna extra intressanta eftersom vi är representerade bland de nominerade finalkandidaterna:

Läs mer Fortsättning...

Statistiken ikapp igen

 19 jan, 2015.Så här års betyder varje tävlingshelg något av en "complete makeover" för våra bästalistor i takt med att alltfler kliver in på tävlingsbanan. En process som lär fortsätta ytterligare två helger - alltså fram till månadsskiftet - innan i princip alla kommit igång med sitt tävlande.
   Statistiken uppdaterad med det som hände i helgen

Läs mer Fortsättning...

Växjö 2: 7.48 och 2.15

 18 jan, 2015.Sommarens JVM-finalist Thobias Nilsson Montler (MAI) är junior även nu 2015 och öppnade sitt år på Best Western Games i Växjö med stabil 7.40-hoppning toppat av 7.48. Det innebar nytt innepers med 14 cm.
   Svenskt årsbästa även i höjd där Ullevis Jesper Borg förbättrade sig till 2.15, centimetern över totalperset från SM i Umeå i somras.
   Bra toppbredd på kvinnliga 200m med fyra samlade mellan 24.44 och 24.64 med MAI:s Daniella Busk som vinnare sex hundradelar före Hässleholms Elise Malmberg.

Läs mer Fortsättning...

Huddinge 2: Irene 7.44!

 18 jan, 2015.För andra dagen i rad på Scandic Indoor Games i Huddinge levererade Irene Ekelund ett nytt svenskt årsbästa: 7.44 på 60m var hundradelen under Elin Östlunds tid för en vecka sedan i Örebro. Det var dessutom bara 0.03 från Irenes slutliga årsbästa förra vintern.
   Nya årsbästan kom under söndagen i Storängshallen även på manliga 400m (Huddinges Alexander Nordkvist 48.21) och på kvinnliga 1500m (Lidingös Anna Silvander 4:31.42).

Läs mer Fortsättning...

Växjö: Live på webben

 18 jan, 2015.Ännu en intensiv tävlingsdag pågår i Telekonsult Arena där andra dagen av Best Western games omfattar ca sju och en halv timme från kl 09.00.
   Precis som igår kan man följa tävlingarna på distans via nätet:
   * Webbsändningen
   * Live-resultaten

   PS. Och för den som vill kolla tillbaka på något som hände under lördagen finns den live-sändningen sparad för återuppspelning! Det handlar om nästan elva timmar:
   Best Western Games dag 1

Läs mer Fortsättning...

Göteborg: Malin 4.30!

 17 jan, 2015.I första riktiga stavtävlingen efter hälseneskadan i april gick Ullevis Malin Dahlström in på 4.01. Efter ett par missar tog hon i tredje och sista men fortsatte sedan med 4.16 i första, 4.30 i andra och bra försök på 4.40 (som är gränsen för IEM i Prag i början på mars).

Läs mer Fortsättning...

Huddinge: Irene 23.62!

 17 jan, 2015.Årsdebuten på 200m för MAI:s Irene Ekelund slutade med 23.62 i ett lopp hon vann opressad med nästan en och en halv sekund. Det är Irenes hittills snabbaste säsongsdebut.

Läs mer Fortsättning...

Direkt från Växjö!

 17 jan, 2015.Arrangörerna av "Best Western Games" i Växjö i helgen tillhandahåller en högklassig live-bevakning av tävlingarna för alla som inte har möjligheten att vara på plats personligen i Telekonsult Arena:
   * Webbsändning
   * Resultat

Läs mer Fortsättning...

Möt Oliwer & 12 ÖIS-are till

 16 jan, 2015.De sista tre månaderna av fjolåret gick serien "Veckans ÖIS-are" på Örgrytes hemsida. Även om det hela förstås primärt var tänkt för föreningens medlemmar är miniintervjuerna som Per Crona gjorde väl värda att ta del av också för en bredare "friidrottsallmänhet".
   Och det är en bra spridning på intervjuobjekten i både ålder (från 14 till 39 år) och meriter (OS-guld är väl det främsta). Bland dem man får möta finns

Läs mer Fortsättning...

Kan Oliver försvara?

 15 jan, 2015.Den 25 februari är det internationell friidrottsgala igen i Malmö Arena, senast det begav sig var den 3 februari 2009. Sex år kan vara en ganska lång tid i idrottsvärlden, men nu är det i alla fall klart att minst en av vinnarna då kommer tillbaka nu för att försvara sitt banrekord.
   Det gäller USA:s David Oliver som den gången segrade på 60m häck på 7.60. Men han kommer att få det tufft att vinna igen nu och hoten kommer framförallt från Cuba. Klara för tävlingen är nämligen även

Läs mer Fortsättning...

Helgen börjar tidigt ....

 15 jan, 2015.Tävlingsaktiviteten intensifieras snabbt så här års. Förra helgens två nationella tävlingar har vuxit till sex den här veckoänden: Göteborg, Huddinge, Växjö, Piteå, Lund och Bollnäs!
   I Göteborg handlar det om den numera traditionella Stavhoppskarnevalen i köpcentret Nordstan. Och där börjar helgtävlandet faktiskt redan torsdag eftermiddag med de yngsta ungdomarna. Senioreliten kommer att ha sina uppgörelser under den intensivaste köpruschens lördag.
   I Huddinge drar man igång sin 3-dagars Scandic Indoor sen fredagseftermiddag. Stora startfält som vanligt med åldrar från 14 år och uppåt. En tydlig indikation på att även seniorerna nu på allvar kliver in på arenan är de 382 starter som är anmälda bara i just M och K!
   Bilden är densamma på

Läs mer Fortsättning...

Ungdomsrådet söker nytt

 15 jan, 2015.Ungdom är - till skillnad från ungdomlighet - inte något som varar för evigt. Därför är t ex medlemskapet i Svensk Friidrotts Ungdomsråd något som har sin begränsade tid.
   Vid Förbundsårsmötet i Söderhamn i slutet av mars är det några ledamöter som tackar för sig och därför önskas nu förslag på lämpliga efterträdare. Grundkriteriet åldersmässigt är att man är född någon gång mellan 1990 och 1997, dvs man får inte vara äldre än 25 år eller yngre än 18 år för att kunna väljas.
   Fast allra viktigast är förstås att man brinner för svensk friidrott och att man är beredd att under en period engagera sig i utvecklingen av vår idrott med sin tid, sin entusiasm och sitt "unga perspektiv".
   Huvudpunkten på Ungdomsrådets agenda är

Läs mer Fortsättning...

Genzebe tillbaka till Globen

 14 jan, 2015.Genzebe Dibaba brukar faktiskt vara som allra bäst på vintern och förra året handlade det om verklig superform. Något som då resulterade i inte bara ett suveränt IVM-guld på 3000m utan också absolut lysande världsrekord på både 1500m och 3000m.
   Den senare rekordet - en sänkning med över sju sekunder till 8:16.60 - kom till på XL-galan i Globen och nu är det klart att Genzebe Dibaba kommer tillbaka till Stockholm och Globen den 19 februari med rekord i sikte. Den här gången är det banrekordet på 5000m som skall komma under attack.
   Och det är inte vilket banrekord som helst uta

Läs mer Fortsättning...

I en annan del av världen

 14 jan, 2015.“We’re going to find out who trained and who didn’t over the holidays, I think they trained, we’re just going to hope that they’re in the same kind of shape that they were in when we had the meet in December. If we can return and be as fit as we were when we left, that’s a good starting point.”
   Det var coachen för friidrottslaget på ett stort universitet i USA som i förra veckan uttalade sig på detta sätt inför årets första tävling. Han hade alltså uppenbart ingen aning om de aktiva i laget alls hade tränat under jullovet. Han hyste mest bara en from förhoppning om att de trots allt skulle vara i ungefär samma form som före lovet.
   Resonemanget känns lätt svindlande ur vårt svenska perspektiv. I vår klubbaserade friidrottsverklighet är ju jullovet tvärtom

Läs mer Fortsättning...

Plats och datum för
era distriktsårsmöten?

 14 jan, 2015.Om två och en halv månad - sista helgen i mars - har Svensk Friidrott sitt stora förbundsårsmöte i årets SM-stad Söderhamn. Dessförinnan skall alla våra 23 distriktsförbund genomföra sina resp årsmöten.
   Enl stadgarna skall dessa möten utlysas för medlemsföreningarna senast två månader före, vilket innebär att det alltså nu är väldigt hög tid för detta om det inte redan skett.
   Utlysningen kan ske via SDF:ets egen hemsida och/eller SFIF:s officiella kungörelseorgan som ju är den här hemsidan, dvs www.friidrott.se.
   Vi samlar dessa utlysningar på

Läs mer Fortsättning...

Och de nominerade är .....

 13 jan, 2015.Så kan vi då presentera ”finalisterna” till de totalt tio – fem manliga och fem kvinnliga – Årets-prestation-priserna som kommer att delas ut vid Friidrottsgalan i Stockholm sista torsdagen i januari.
   Totalt handlar det alltså om hela trettio nomineringar som är spridda på inte mindre än tjugotre olika personer. De aktiva som lyckats få mer än en nominering är Meraf Bahta, Charlotta Fougberg, Erica Jarder, Johan Rogestedt och Michel Tornéus.
   Mer än ett pris samma år är dock något väldigt exklusivt som bara

Läs mer Fortsättning...

Nedräkningen har börjat ...

 13 jan, 2015.Torsdagen den 29 januari gör ju Friidrottsgalan comeback efter ett par års uppehåll. Platsen blir Münchenbryggeriet i Stockholm och grundkonceptet är som tidigare en kväll där representanter för svensk friidrott umgås och ser tillbaka på det senaste året och uppmärksammar de viktigaste händelserna på tävlingsbanorna.
   Det senare sker bl a genom Friidrottsgalans tolv egna Årets-utmärkelser. Två galapriser gäller

Läs mer Fortsättning...

Månadens i december:
JEM22-sexan Elmar

 12 jan, 2015.December var traditionellt en mästerskapsfri månad, men för drygt tjugo år sedan fylldes den luckan av Terräng-EM. En stark insats - gärna oväntad - på i EM-terrängen är alltså ett bra sätt att bli högaktuell för att bli "Månadens" i december.
   Sju av de tidigare tio som tagit hem titeln ("Månadens"-utmärkelsen föddes 2004) hade mycket riktigt den bakgrunden och nu i år blev Hässelbys Elmar Engholm den åttonde i raden. Detta i kraft av sin otippade 6:e plats i M22 i Borovets, vilken dessutom lade grunden till en svensk bronsmedalj i lag (f ö tillsammans med bl a novembers "Månadens" Alexander Palm!).
   Dessutom var Elmars framskjutna slutplacering produkten av

Läs mer Fortsättning...

- Väldigt inspirerande att känna att vi gjorde ett bra lopp och hade något att springa för!

 12 jan, 2015.För många var det nog en ordentlig överraskning att det skulle gå så bra. Men förhoppningarna fanns i truppen, berättar Elmar Engholm, Hässelby SK, som med sin sjätteplats ledde laget till en sensationell bronsmedalj.
   – Vi visste att vi hade en okej chans att placera oss högt. Men att det skulle bli medalj var väl inget vi räknat med.
   Elmar har de senaste åren studerat ekonomi och statistik på University of New Mexico i Albuquerque. Där har han också bedrivit en hård träning vid sidan av heltidsstudierna. Dagarna följer i stort sett samma mönster – träning på morgonen, skola mitt på dagen, träning på sen eftermiddag/kväll. Däremellan är det studier och i viss mån umgänge med vänner som gäller:

Läs mer Fortsättning...

Statistiken uppdaterad

 12 jan, 2015.Våra bästalistor för inomhussäsongen växer snabbt så här års. Så den just precis med helgens alla tävlingar uppdaterade upplagan skiljer sig ganska rejält från hur det såg ut i fredags.
   Aktuella statistiken för innesäsongen 2014/2015

Läs mer Fortsättning...

Kort innehelgsummering

 11 jan, 2015.Kvinnliga 60m i Örebro blev något av helgens gren med nya personliga rekord för bl a Örebros Elin Östlund 7.45 (tidigare 7.50 för tre år sedan), Orients Caroline Larsson 7.62 (7.77 i fjol), IF Götas F17 Claudia Payton 7.67 (inte tävlat på några vintrar), Örebros F17 Fanny Ernestam 7.75 (7.88 i förfjol) och Huddinges F15 Charlotte Andersson 7.78 (8.04 i fjol)!
   Fanny E förbättrade sig hemma i Örebro även i tresteg. Här blev det 12.67 (12.43 i somras) och i kula blev IF Götas 18-åriga Agnes Larsson vår fjärde 19-årsjunior genom tiderna över 15 meter med sina 15.05 (14.28 i somras).
   På manlig sprint ordnade

Läs mer Fortsättning...

Edinburgh: Wille junior-8:a
& Alexander senior-24:a

 10 jan, 2015.Yemaneberhane Crippa från Italien vann P19-klassen på EM i december och dominerade också dagens juniorlopp och vann med 10 sekunder i klassiskt brittiska terrängbetingelserna, dvs stormigt och genomlerigt. Solen sken i början av tävlingarna men innan de var slut hade blötsnön dragit in igen.
   Bakom Crippa följde fem USA-löpare innan det var dags för Europa igen genom Crippas landsman Chiappinelli och Wille Levay som 7:a resp 8:a. Wille besegrade alltså alla de brittiska hemmalöparna och bidrog verksamt till en klar andraplats för Europalaget (som bestod av fyra italienare och Wille!).
   För Alexander Palm blev

Läs mer Fortsättning...

På webben från kl 14:
Terrängerna i Edinburgh

 10 jan, 2015.Webbsändningen på Europaförbundets hemsida från dagens terrängtävling i Edinburgh verkar börja kl 14.00, dvs man kommer tyvärr inte att visa juniorloppen utan bara seniorernas uppgörelser.
   Wille Levays juniorlopp startar alltså kl 13.00 och Alexander Palms seniorlopp kl 14.30.

Läs mer Fortsättning...

Alexander & Wille springer terräng för Europa

 9 jan, 2015.Lördagens "Great Edinburgh XCountry" i Holyrood Park i den skotska huvudstaden innehåller en lagkamp mellan Storbritannien, USA och ett kombinerat Europalag. Kampen omfattar fyra klasser, seniorer och juniorer för både män och kvinnor.
   Europalaget togs ut på grundval av EM i Borovets för fyra veckor sedan enl principen top-6 i M och M22 resp K och K22 till seniorloppen och topp-6 födda 1996 eller senare i P19- resp F19-loppen.
   I den truppen ingick från början tre svenskar -

Läs mer Fortsättning...

Nu börjar det på allvar

 9 jan, 2015.Med hela helgperioden undanstökad sätter nu inomhussäsongen igång "på allvar" både härhemma i Sverige och därborta på andra sidan Atlanten i den amerikanska universitetsfriidrotten.
   Den nationella kalendern innehåller visserligen bara två tävlingar - Örebro Indoor Games i Tybblelundshallen (över 1400 starter) och mångkamper i Sätra - men det arrangeras också några DM och andra lokala tävlingar.

Läs mer Fortsättning...

Månadens i november:
NM-tvåan Alexander

 9 jan, 2015.Det har varit väldigt mycket "Årets" som upptagit vår uppmärksamhet den senaste dryga månaden, men det innebär inte att vi glömt bort "Månadens" utan bara skjutit fram redovisningen för november och december litet grand.
   Novembers "Månadens" hittade vi på prispallen vid årets Nordiska Mästerskap i terräng: Spårvägens Alexander Palm som bara 21 år gammal tog silver individuellt och anförde en svensk seger i lagtävlingen.
   Den insatsen var kulmen på

Läs mer Fortsättning...

– Jag höjde mig ett snäpp i somras - men tog verkligen ytterligare steg under hösten.

 9 jan, 2015.I slutet av säsongen 2013 drog Alexander Palm på sig en inflammation i knät som ställde till det ordentligt i uppladdningen inför 2014:
   – Jag visste inte hur lång tid det skulle ta för knät att läka, men att det tog så lång tid som det gjorde var lite förvånande.
   Inte förrän i april kunder han börja träna löpning ordentligt. Ett drygt halvårs viktig träning hade alltså gått förlorad, men inget ont som inte har något gott med sig. Under skadeperioden blev det - som för så många andra - många timmars rehabträning i gymmet, något som Alexander så här i efterhand menar påverkade hans säsong på ett väldigt positivt sätt.
   – Jag har blivit snabbare på kortare sträckor och fått en bättre löpekonomi på grund av styrketräningen.
   – Jag har inte heller missat något pass sedan i våras på grund av känningar. Det har verkligen känts väldigt bra.

   Därför var det inte så konstigt att

Läs mer Fortsättning...

Bäst i syd: Melker & Irene

 8 jan, 2015.I Skånes FIF har man i stället för en mixad 10-bästa valt att göra två listor, en för män och en för kvinnor. Årets listettor blev Melker Svärd-Jacobsson och Irene Ekelund med Axel Härstedt resp Daniella Busk som tvåor.
   MAI dominerar båda listorna stort genom att belägga

Läs mer Fortsättning...

Bäst i väst: Charlotta

 8 jan, 2015.Inget större snack om saken heller i Göteborg: Charlotta Fougbergs EM-silver och nordiska rekord gjorde ju henne till Sverige-trea. Lika självklar var Emma Greens position närmast i kraft av 5:e platsen på IVM och 9:e platsen på EM.
   Klubbmässigt dominerade Ullevi stort med

Läs mer Fortsättning...

Bäst i öst: Abeba förstås

 8 jan, 2015.Det finns internationella 10-bästalistor (Track & Field News), det finns en nationell (friidrott.se:s) och det finns även årliga 10-bästalistor på distriktsnivå - i alla fall i de tre storstadsdistrikten Stockholm, Göteborg och Skåne.
   Stockholmslistan toppas förstås av Sverige-ettan Abeba Aregawi och hon följs naturligtvis närmast av Sverige-fyran Michel Tornéus och Sverige-femman Erica Jarder.
   Fyra föreningar är representerade på listan:

Läs mer Fortsättning...

Ny Magnus på Heliosgatan

 7 jan, 2015.På onsdagen gjorde Magnus Malmsborg sin första arbetsdag som marknadskoordinator på förbundskansliet.
   Magnus är 30 år gammal och kommer ursprungligen från Norrköping. Han har en Sport Management-utbildning från Högskolan Dalarna i bagaget och kommer från ett jobb som evenemangsproducent på BK Häcken och Gothia Cup.
   – Det ska bli jättespännande att få arbeta med friidrott. Tidigare har jag jobbat inom en förening och sett idrotten från det perspektivet. Därför ska det bli intressant att nu se svenskt idrottsliv från en förbundsvinkel.
   Magnus har ett stort idrottsintresse men

Läs mer Fortsättning...

Vinter av träning för Emma

 7 jan, 2015."För tillfället är det min baksida som krånglar lite för mycket för att jag ska kunna träna på för fullt. Den har varit lite irriterad från och till i stort sett hösten, och gjort att jag inte riktigt kunnat förbereda mig optimalt för innesäsongen. Så därför har jag nu bestämt att skippa tävlingarna inomhus, och istället låta kroppen få mer tid att repa sig ordentligt."
   Så skrev Emma Green idag på sin hemsida. Det är inte första gången under elitkarriären som hon väljer att bryta "ingen rast och ingen ro"-karusellen av ute-inne-ute-inne-ute-inne-... för att ge kropp och huvud ett litet längre "återhämtningsbrejk". Förra gången var

Läs mer Fortsättning...

Apropå Barbers 5.87

 6 jan, 2015.Shawn Barbers stavhopp i söndags är långtifrån det första exemplet på hur regelriktigheten hos ett potentiellt rekord blivit seriöst ifrågasatt.
   Känslan är faktiskt att sådant blivit mycket vanligare i takt med att i stort sett allt som händer numera blir videofilmat och sedan publicerat på nätet i nästa ögonblick.
   Det hände säkert minst lika mycket konstigheter förut, men det stannade då oftast vid mer eller mindre subjektiva ögonvittnesintryck. Ty för att kunna "köra över" ett domarbeslut behövdes konkreta bevis. Men idag finns sådana bevis i nästan överflöd:
   Typiskt är ju att det redan efter någon dag låg minst tre olika videoklipp på

Läs mer Fortsättning...

Statistiken uppdaterad

 6 jan, 2015.Våra bästalistor för inomhussäsongen är nu uppdaterade med vad som presterades under Trettondagen i Norrköping och Eskilstuna.
   På seniorsidan blev det nya säsongsbästa i sex grenar och tangerade säsongsbästa i två till.
   Stundande lördag/söndag kan vi räkna med en än mer omfattande uppdatering.
   Aktuella statistiken för inomhussäsongen

Läs mer Fortsättning...

Idag Norrköping & Eskilstuna

 6 jan, 2015.Upptrappningen av tävlandet under året brukar börja på riktigt på Trettondagen med årets första nationella inomhustävlingar. Så även i år då det är Ärlaspelen i Eskilstuna och Surbulle Indoors i Norrköping. Båda arrangemangen börjar kl 10.00 och omfattar sedan större delen av dagen.
   Aktuella tävlingskalendern

Läs mer Fortsättning...

5.87 eller 5.86 ... eller X?

 6 jan, 2015.I lördags genom fördes i en mässarena i Belton (centrala Texas, USA) en "Stavhoppsfestival" med nästan 250 deltagare i alla åldrar från knattar till veteraner.
   Den manliga seniorklassen höll imponerande klass med segraren Shawnacy Barber på 5.87 och tvåan Sam Kendricks på 5.71. För 20-årige kanadensaren Barber handlade det inte bara om pers med 12 cm utan också om nytt collegerekord och nytt canadensiskt rekord. Eller?
   Första frågetecknet gällde vilken höjd han hade klarat eftersom tävlingen hade körts i fot och tum och segerresultatet 19-3 blir 5.8674 vid matematisk omräkning, dvs det fattades en bit till 5.87. Efter ett tag kom besked från arrangören att man just för sista höjden faktiskt hade mätt in ribban till 5.87. Så då var det förhoppningsvis så.
   Men det andra frågetecknet är betydligt allvarligare och gäller om hoppet överhuvudtaget var giltigt!! Första videon som publicerades på nätet av Canadas FIF såg helt OK ut, Barber var visserligen

Läs mer Fortsättning...

Förbundskapten gläds åt
rankingbeskedet inför 2015

 5 jan, 2015.Att Sverige 2014 hade sitt bästa år sedan 2007 när det gäller antalet som är med på Track & Field News världsranking var ett besked som kom perfekt till upptakten på VM-året 2015 för förbundskapten Karin Torneklint:
   – Vi har länge trott och anat att vi har många som är på väg mot världstoppen. Det här visar att det inte bara är vi själva som tror det längre.
   Hon gläds särskilt över debutanterna på TFN-rankingen Erica Jarder och Meraf Bahta:

Läs mer Fortsättning...

Snabbare än .....?

 5 jan, 2015.Det är ingen tvekan om att det finns många sprinttalanger i världen som i stället väljer att satsa på att utnyttja sin snabbhet i något lagbollspel. Varje år är det många lovande USA-sprinters som "försvinner" till den betydligt mycket mer lukrativa amerikanska "footballen".
   Men snabbhet är inte allt och de allra flesta blir inga superstjärnor i footballen. Det gällde t ex världens förste att springa under 10.00 på 100m - OS-vinnaren 1968 Jim Hines - som visade sig helt oduglig på att fånga bollen (fick smeknamnet "Oops!"). Däremot blev hans föregångare som OS-etta på 100m Bob Hayes en superstjärna också med boll!
   På senare år har sådana som Trindon Holliday (6.54/10.00/9.98w) och Jeff Demps (6.52/10.01/9.96w) haft uppenbara problem att ta ordinarie plats i något NFL-lag. Så det kanske inte är att undra över att en kille som Carlin Isles (6.65/10.24/10.13w) inte heller lyckats säkra sig ett proffskontrakt.
   Men Isles hittade en annan utväg:

Läs mer Fortsättning...

Hur nära var egentligen
Meraf & Charlotta?

 4 jan, 2015.Att våra EM-medaljörer Meraf Bahta och Charlotta Fougberg inte blivit rankade kan förvåna vid en första anblick, men förklaringen är förstås att det är en världsranking och att deras grenar på global nivå domineras av icke-europeer.
   På 5000m består rankingen därför av 5 x Kenya, 3 x Etiopien och 2 x USA och på hinder är det 3 x Etiopien och Kenya, 1 x USA, Tunisien, Bahrain och Marocko. Ser man till världsstatistiken kommer bästa europeiska på 11:e plats i båda grenarna.
   Så för att bli rankad krävdes det "tunga" vinster mot de icke-europeiskor som hade bättre tider. Charlotta gjorde fyra hinderlopp i global konkurrens:

Läs mer Fortsättning...

Mer om TFN-rankingen

 4 jan, 2015.Att Abeba Aregawi skulle rankas högt på 1500m var helt uppenbart och att hon fick Jennifer Simpson och Sifan Hassan före sig var också väntat med tanke på de var klart starkast på den andra säsongshalvan.
   När det gäller våra tre rankade hoppare - Michel Tornéus 6:a och Emma Green och Erica Jarder 9:or - skall man väga in att rankingen i hoppgrenarna också tar stor hänsyn till inomhus. Som bekant var

Läs mer Fortsättning...

5 svenskar på Track & Field
News världsranking 2014!

 4 jan, 2015.Ända sedan slutet av 1940-talet har den amerikanska facktidningen Track & Field News sammanställt årliga grenvisa topp-10-rankingar baserade på samlade värderingar av de aktivas hela säsonger, dvs insatser i viktiga tävlingar, inbördes möten och resultatnivåer.
   Rankingen görs av en internationellt sammansatt expertpanel och har en hög status i friidrottsvärlden. Att komma med på TFN-rankingens topp-10 är verkligen ett bevis på att man tillhör världseliten i sin gren.
   Sedan 2008 har antalet svenskar som lyckats bli rankade varit i tur och ordning

Läs mer Fortsättning...

Två på topp-3 friidrottare

 3 jan, 2015.På Julafton 2013 utlyste Dagens Nyheter på sin sportsida en tävling som gick ut på att förutsäga vad som skulle komma att hända i idrottsvärlden under 2014. Totalt ställdes 12 frågor - en för varje månad under idrottsåret.
   Med årsskiftet passerat finns alltså nu ett komplett facit och när DN rättade de inkomna svaren visade det sig att toppnoteringen var sex helt korrekta svar. Den delades av flera så man fick gå till de fem skiljefrågorna och det avgjorde.
   Förstapriset togs hem av

Läs mer Fortsättning...

Joel snabbstartade året

 3 jan, 2015.De senaste åren har det blivit landslagsuppdrag både på 200m individuellt och i korta stafetten för Bollnäs Joel Groth. Men repertoaren är större än så:
   Idag på DM hemma i Bollnäs gjorde han sitt första 400m-lopp på tre år - och det resulterade i seger med 1½ sekund på 48.74. En tid som ett normalt år brukar räcka till en topp-5 placering i den slutliga inomhusstatistiken!
   Nya toppnoteringar i vinterns statistik kom också

Läs mer Fortsättning...

En verklig uppgradering!

 2 jan, 2015.Det genomsnittliga debutåldern på friidrott.se:s årliga 10-bästalista är ca 22 år och efter listans uppstartsårgångar i början på 1970-talet har 25 år varit något av ett övre ålderstak för ”nykomlingar”.
   Undantagen har i princip varit de senstartande marathonspecialisterna Evy Palm och Kjell-Erik Ståhl och en och annan kastare - plus förstås Ludmila Engquist som ju var 32 år när hon blev svensk.
   Men att det inte absolut måste vara så visade Spårvägens längdhoppare Erica Jarder när hon – utan att tidigare varit ens nära en plats på listan – som 27-åring 2013 gick rakt in på 5:e platsen tack vare framförallt IEM-brons och VM-final. En 5:e plats på listan som Erica sedan upprepade som 28-åring 2014.
   Och förklaringen till den sena entrén på listan är inte

Läs mer Fortsättning...

TFN:s val för 2014:
Lavillenie & Wlodarczyk

 1 jan, 2015.Internationella Friidrottsförbundet IAAF utsåg sina "Årets" redan i slutet på november och deras val blev som bekant Renaud Lavillenie (stav) och Valerie Adams (kula).
   Men nästan tre decennier innan IAAF i slutet på 1980-talet började med sina utnämningar hade den amerikanska facktidskriften Track & Field News startat sin årets tradition och den har nog fortsatt den högsta statusen "i branschen".
   Dels därför att det är en internationell expertpanel som röstar, dels därför att alla röstar inte på bara en person utan på en hel 10-bästalista. Det första skyddar mot kampanjer och det senare ger en mycket mer nyanserad värdering.
   Nu har TFN presenterat sina 10-bästalistor för 2014 och på manliga sidan är det

Läs mer Fortsättning...

Ännu ett friidrottsår är här!

 1 jan, 2015.Det finns ju inte några mellanår i den moderna friidrotten, knappast ens några mellanmånader! 2015 års mästerskapshöjdpunkter för seniorer EM inomhus i Prag i mars och VM utomhus i Beijing i augusti.
   För juniorer och ungdomar är juli fullspäckat och ett av evenemangen står Sverige värd för: För första gången någonsin arrangerar vi JEM19 med Ekängen i Eskilstuna den 16-19 juli som plats och datum.
   Samtidigt har

Läs mer Fortsättning...

Många var löpsugna

 31 dec, 2014.Även om inget lopp kunde matcha Göteborg med fyrsiffriga deltagarantal var det ändå minst sex andra lopp som låg på tvåhundra eller fler:

Läs mer Fortsättning...

Utmärkt löpväder
på årets sista dag

 31 dec, 2014.Julhelgens bistra kyla släppte greppet ganska lagom till Nyårsafton och skapade utmärkt löpväder för årets Sylvesterlöpare. Fast under fötterna blev det förstås en del plaskigt smältvatten och kanske även några isfläckar.
   I det största loppet - det i centrala Göteborg i Solvikingarnas regi - kom t o m solen fram. Allra längst fram blev det en duell nästan in på mållinjen mellan två årsfärska nykomlingar på den svenska scenen:

Läs mer Fortsättning...

Man måste inte springa

 31 dec, 2014.Många var det som sprang ut det gamla året, men Västerås erbjöd möjligheten att kasta ut det ute på Apalbyplanen. Både dagen före Nyårsafton och på själva Nyårsafton var det nio släggkastare som tog vara på den möjligheten.
   Resultat som stack ut var

Läs mer Fortsättning...

En tradition fyller 90

 30 dec, 2014.Det var den 31 december 1925 i Sao Paulo i Brasilien som allting började. Idén om ett lopp i denna storstads hjärta mitt i nyårsnatten var tidningsmannen Caspar Liberos och årets lopp blir alltså det 90:e i ordningen.
   Men det riktigt intressanta är egentligen hur detta lopp - precis som New York ett halvsekel senare när det gäller marathon - kom att bli en inspiration till att starta liknande lopp över i stort sett hela världen.
   Här i Sverige långt upp på det norra halvklotet har vi ju inte riktigt samma högsommarbetingelser i nyårstid som det tropiska Sao Paulo, så för oss har

Läs mer Fortsättning...

Bästalistorna har öppnat!

 30 dec, 2014.Så har vi då lagt upp den första upplagan av säsongsbästalistorna för vintern 2014/2015. I några grenar i de yngsta klasserna - 14- resp 15-åringarna - har listorna faktiskt redan full längd (dvs 20 resultat) men i de flesta fall är det än så länge kortare versioner av det enkla skälet att majoriteten av de aktiva ännu inte börjat sitt tävlande.
   Men den bilden kommer att förändras snabbt så fort vi har kommit in på det nya året, då t ex

Läs mer Fortsättning...

Valberedningen påminner

 29 dec, 2014.15 januari är ett nyckeldatum på vägen fram till Förbundsårsmötet i Söderhamn sista helgen i mars. För det är den 15 januari som föreningar och distrikt ha kommit in med sina nomineringar till styrelsevalen som skall ske på mötet.
   Valen gäller ordförande (på ett år) och fyra ledamöter (på vardera två år). Som meddelades redan för en månad sedan har nuvarande ordföranden Björn Eriksson och ledamöterna Pia Bosdotter Olsson och Karin Lundgren förklarat att de är beredda att kandidera för omval.
   Men de andra två ledamöter vars mandattider löper ut vid mötet - Jan Kowalski och Jenny Kallur - har meddelat att de inte står till fortsatt förfogande; så det finns ett definitivt behov av förslag på nya namn till

Läs mer Fortsättning...

Imorgon: Årsbästa öppnar

 29 dec, 2014.Inomhussäsongen börjar ju redan före årsskiftet även om huvuddelen ligger på det nya året. I första hand är det de yngre ungdomarna som varit tidigt igång med sitt innetävlande.
   Så i morgon kommer vi att presentera första upplagan av statistiken för inomhussäsongen 2014/2015. Naturligtvis är listorna ännu inte av full längd men den bristen lär ordna upp sig ganska snabbt när vi kommit ett par veckor in i januari.

Läs mer Fortsättning...

Hoppfullt i Friidrottens Hus

 29 dec, 2014.I början på juli i somras vid Öresundsspelen i Helsingborg höjde Örgrytes Vendela von Corswant sitt personliga rekord i höjdhopp till 1.82.
   Det resultatet överträffade hon direkt i första inomhustävlingen för vintern när hon på Tredjedag Jul i Friidrottens Hus klarade 1.83.
   Hennes fortsatta hoppning nu på 1.87 (tuffa höjningar) var sådan att det känns föga troligt att 1.83 kommer att bli speciellt långlivat som Vendelas personbästa.
   Samtidigt i lördags i Friidrottens Hus var det

Läs mer Fortsättning...

Nu blir det Kraftmätning inne

 28 dec, 2014.Kraftmätningen - klubblagstävlingen för 15-årsklassen - är själv numera en 10-åring, dvs premiären skedde sommaren 2005. Nu är det dags för den 10-åringen att få en storebror: För den 31 januari i Huddinge testas Kraftmätningens koncept inomhus - och för 16/17-årsklassen.
   Naturligtvis har grenprogrammet bantats jämfört med utomhus så att det omfattar åtta individuella grenar - för både pojkar och flickor en slätlöpning (800m), en häcklöpning (60m häck), ett hopp (längd), ett kast (kula) - plus en mixstafett (6x200m).
   Som i vanliga Kraftmätningen är det

Läs mer Fortsättning...

Möt Meraf i Flagstaff

 28 dec, 2014.TV4 Sporten besökte Meraf Bahta när hon var på träningsläger i Arizona. Reportaget/intervjun visades igår på TV och finns nu att se på TV4 Play!

Läs mer Fortsättning...

Hur bra var egentligen
Kjell-Erik och Tommy?

 27 dec, 2014.Aldrig har så många svenskar utövat långdistanslöpning som nu, men ser man till den nationella toppen och toppbredden var 1980-talet betydligt bättre. De tongivande löparna i den "marathonvågen" var Kjell-Erik Ståhl och Tommy Persson som fortfarande nu ca trettio år senare innehar positionerna som nr 1 och 3 i genom-tiderna-statistiken.
   Fast betydligt intressantare än deras personliga rekordtider - 2:10:38 resp 2:11:02 - är deras extremt innehållsrika karriärer som marathonlöpare. I och med att det har gått drygt ett kvartssekel sedan Kjell-Erik och Tommy stod på topp måste man själv vara 50-plussare för att kunna ha några egna hågkomster från deras storhetstider.
   För alla er som inte var med på den tiden och följde marathonbranschen har vi därför sammanställt Kjell-Eriks och Tommys elitkarriärer genom att lista samtliga deras maror under åren

Läs mer Fortsättning...

Senaste veckan
Veckan 19.1 - 26.1

Pallas: Khaddi flög 6.66!
Ullevis Khaddi Sagnia öppnade sin säsong häromveck...

Malmö: Elise 54.16!
På Finnkampen i somras var framfarten på 400m med ...

Norrköping: Moa tillbaka!
Efter ett mammaledigt 2013 gjorde Spårvägens Moa H...

Sätra: Höga hopp
För det stora utropstecknet den första dagens av T...

Intensiv tävlingshelg
Veckohelgen är fylld av fem stora 2-dagarstävlinga...

Spjutgemenskap i Sätra
Vad gör spjutkastarna när de flesta andra friidrot...

Dubai Marathon:
Fredrik Johansson 2:19

I ett lopp som i toppen totalt dominerades av Etio...

På webben i arla morgonen:
Dubai Marathon

I natt kl 04 startar årets första supermara - Duba...

Dags för "Certifierad coach"
I höstas berättade vi att den nuvarande juniorträn...

Charlottas resa härifrån ....
...

... och ända hit!
Idrottskarriärer liknas inte sällan vid resor och ...

XL-galan: Meraf på 1500m
Kvinnliga 1500m har varit en verklig höjdpunkt på ...

Tre nya medaljörer
I samband med förbundets senaste styrelsemöte dela...

Vilka svenskar är i USA nu?
Precis som här hemma drar den amerikanska universi...

Inför Förbundsårsmötet:
Styrelsenomineringarna

I torsdags den 15 januari gick tiden ut för föreni...

Den 7-9 augusti är det dags!
Det var den 23 mars 2013 som Svenska Friidrottsför...

Svenska Idrottsgalan
Det var snöidrotternas år på Svenska Idrottsgalan:...

I kväll: Svenska Idrottsgalan
För 16:e året i rad arrangerar den svenska idrotts...

Statistiken ikapp igen
Så här års betyder varje tävlingshelg något av en ...

Förra veckan
Veckan 12.1 - 19.1

I kväll: Svenska Idrottsgalan
Statistiken ikapp igen
Växjö 2: 7.48 och 2.15
Huddinge 2: Irene 7.44!
Växjö: Live på webben
Göteborg: Malin 4.30!
Huddinge: Irene 23.62!
Direkt från Växjö!
Möt Oliwer & 12 ÖIS-are till
Kan Oliver försvara?
Helgen börjar tidigt ....
Ungdomsrådet söker nytt
Genzebe tillbaka till Globen
I en annan del av världen
Plats och datum för
era distriktsårsmöten?

Och de nominerade är .....
Nedräkningen har börjat ...
Månadens i december:
JEM22-sexan Elmar

- Väldigt inspirerande att känna att vi gjorde ett bra lopp och hade något att springa för!
Statistiken uppdaterad

Två veckor sedan
Veckan 5.1 - 12.1

Månadens i december:
JEM22-sexan Elmar

- Väldigt inspirerande att känna att vi gjorde ett bra lopp och hade något att springa för!
Statistiken uppdaterad
Kort innehelgsummering
Edinburgh: Wille junior-8:a
& Alexander senior-24:a

På webben från kl 14:
Terrängerna i Edinburgh

Alexander & Wille springer terräng för Europa
Nu börjar det på allvar
Månadens i november:
NM-tvåan Alexander

– Jag höjde mig ett snäpp i somras - men tog verkligen ytterligare steg under hösten.
Bäst i syd: Melker & Irene
Bäst i väst: Charlotta
Bäst i öst: Abeba förstås
Ny Magnus på Heliosgatan
Vinter av träning för Emma
Apropå Barbers 5.87
Statistiken uppdaterad
Idag Norrköping & Eskilstuna
5.87 eller 5.86 ... eller X?
Förbundskapten gläds åt
rankingbeskedet inför 2015

Snabbare än .....?