Torsdag 26 maj 2016

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och
ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis
Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se
Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


Sök inomhustävling nu

 25 maj, 2016.Sommarsäsongen börjar komma igång ordentligt och då är det hög tid att börja vända blickarna mot inomhussäsongen och planering av tävlingskalendern för vintern 2016/2017.
   31 maj är sista dag att söka sanktion för inomhustävling den kommande säsongen. Beslut tas i Svensk Friidrotts tävlingskommitté 29 juni.
   Mer information om hur man ansöker om tävling i FRIDA.

Läs mer Fortsättning...

Röster från pressträffen i går

 25 maj, 2016.
   
   En intensiv mästerskapssommar väntar de svenska friidrottslandslagen. Totat beräknas närmare 100 aktiva dra på sig landslagskläderna och representera Sverige internationellt under sommaren, som bjuder på inte mindre än fyra mästerskap; EM i Amsterdam, ungdoms-EM i Tiblisi, junior-VM i Bydgoszcz och OS i Rio. Dessutom är det ett flertal landskamper med Finnkampen i Tammerfors som den absolut största.
   Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson ser fram emot sommaren.

Läs mer Fortsättning...

Bilderna från landslagets upptaktsträff med media

 25 maj, 2016.Igår hade landslaget upptaktsträff med media och presskonferens inför årets Folksam Grand Prix-serie. Se de bästa bilderna från träffen på Angelica Bengtsson, Anna Silvander, Kim Amb, Anna Wessman, Andreas Almgren och Daniel Ståhl signerade fotograf Ryno Quantz.

Läs mer Fortsättning...

Kallur till Bauhaus-galan

 25 maj, 2016.Sanna Kallur, Falu IK, har bestämt att hennes comeback på 100 meter häck sker på Bauhaus-galan den 16 juni. Det blir hennes första start i Diamond League sedan den 12 juni 2010 då hon sprang på 12.78 i New York.
   – Jag har bara två, tre chanser på mig att kvala in till OS. Det här är ett kniven-på-strupen-läge jag aldrig har varit med om förut, berättade Sanna för DN för några dagar sedan.
   – Det närmar sig slutet på hela min resa och det är så spännande!
   Från Bauhaus-galans sida är man mycket glada att den 35-åriga dalkullan valt att komma tillbaka till Stockholms Stadion.

Läs mer Fortsättning...

18 första till EM i Amsterdam

 24 maj, 2016.Förbundskapten Karin Torneklint presenterade idag sin första uttagning till EM i Amsterdam. 18 aktiva finns med i den första omgången uttagna av den trupp som ska vara slutgiltigt uttagen om drygt en månad.

Läs mer Fortsättning...

Karin fortsätter som kapten

 24 maj, 2016.Sveriges förbundskapten 2017-2020 heter Karin Torneklint. Idag blev det klart att Torneklint fortsätter att leda landslaget även nästa fyraårsperiod.

Läs mer Fortsättning...

Många pers i helgen

 23 maj, 2016.Det här var helgen då stora delar av den svenska friidrottseliten drog igång sitt tävlande på allvar, och många inledde säsongen på ett strålande sätt.
   IFK Växjös spjutkasterska Anna Wessman visade i lördags att det inte var en drömträff hon fick till i Linköping förra veckan när hon persade i lag-SM-kvalet. I tyska Halle fick hon iväg spjutet 59.92 meter och var alltså ytterst nära drömgränsen 60 meter som Västerås Sofi Flink är ensam svenska att ha klarat tidigare. Det här var personligt rekord med en dryg meter för Anna som i år förbättrat perset i tre av fyra tävlingar.

Läs mer Fortsättning...

Merafs väg till rekordet - II

 22 maj, 2016.Meraf satsade verkligen offensivt i rekordloppet i Rabat: Tre första varven gick på knappa 69 sekunder och hon passerade 1000m på 2:52.0. Det var ett 14:25-upplägg, alltså mer än halvminuten under hennes personliga rekord!
   Hon höll i det bra med ytterligare två 70-varv och passerade 2000m på 5:46.7. Det var faktiskt 0.4 snabbare än i 3000m-rekordet för två veckor sedan! Självklart mattades Meraf något allteftersom, men mellantiden vid 3000m 8:46.5 var under Sara Wedlunds gamla 3000m-rekord!
   Fast riktigt tungt blev det inte för Meraf förrän då bara tre varv återstod. Efter ett par 75:or kunde hon dock ändå plocka fram sin beprövade sistavarvare och kunde efter en 68.7-runda gå i mål på 14:49.95, nästan tio sekunder under det tidigare rekordet.
   Merafs km-tider:

Läs mer Fortsättning...

Svenskt rekord av Meraf
- hennes tredje i år

 22 maj, 2016.Hälles Meraf Bahta förbättrade sitt eget svenska rekord på 5 000 meter med nästan 10 sekudner när hon i Diamond League-galan i Rabat sprang på 14:49.95. Med det kom hon sjua i loppet och hade fyra etiopiskor och två kenyaner framför sig. Meraf underskred också OS-nomineringsgränsen med över 25 sekunder.

Läs mer Fortsättning...

Ny supertid av Sarah Lahti -
under OS-gränsen

 22 maj, 2016.Hässelbys Sarah Lahti satte i dag ett stort personligt rekord på 5 000 meter i nederländska Hengelo. Sarahs tid, 15:10.76, är personligt rekord med över en minut och den tredje bästa tiden av en svensk kvinna någonsin. Bara Meraf Bahta och Sara Wedlund har varit snabbare. Desstrom är den klart under nomineringsgränsen till OS (15:15.00).
   För några veckor sedan satte Sarah Lahti svenskt rekord på 10 000 meter och puttade då ner Midde Hamrin från tronen som Sveriges snabbaste kvinnliga 10 000-meterslöpare. Nu var det återigen dags för Sarah att putta ner Midde en placering på den svenska tiobästalistan.

Läs mer Fortsättning...

Trots känningar - 30:e guldet för Isabellah

 21 maj, 2016.Det blev som det spekulerades om inför GöteborgsVarvet. Isabellah Andersson, Hässelby SK, tog sitt 30 SM-guld när hon var bästa svenska i mål på Slottsskogsvallen. Men det var inte självklart att det skulle bli så.
   – I dag var det tufft. Jag sa i går at om jag hade en bra känsla skulle jag springa under 1:10.30, men efter två kilometer började jag känna något i baksidan av låret som smög sig på. Men så kom jag på att jag hade en skada i höstas, så jag tänkte inte så mycket på det. Men efter åtta kilometer fick jag stanna, berättar Isabellah som fick stanna fem gånger utmed banan.

Läs mer Fortsättning...

Adhanoms åttonde SM-guld

 21 maj, 2016.Abraham Adhanom tog sitt åttonde SM-guld när han i dag blev bäste svensk i GöteborgsVarvet. Det är Eskilstunalöparens andra raka guld på halvmaraton-SM. Totalt blev han tia i loppet.
   Adhanom var först av svenskarna från start till mål. Efter fem kilometer låg han med täten förhållande vis bra, åtta sekunder efter segraren Richard Mengich från Kenya. Det avståndet ökade sedan rejält och tillslut var Adhanom drygt fem minuter efter segraren i mål, 1:04.40.
   – Det kändes bra men de var riktigt snabba de internationella löparna, säger Abraham som dock stördes av ett hundbett på benet han fick i går.

Läs mer Fortsättning...

Klarat EM-kval för Niklas

 21 maj, 2016.Spårvägens Niklas Arrhenius klarade i natt svensk tid EM-kvalgränsen i diskus när han i Spanish Fork, Utah, kastade 64.83. Med det vann han tävlingen före lillebror Leif som kastade 61.40, vilket var årsbästa för honom.
   Niklas serie var imponerande då samtliga fyra kast var över EM-kvalgränsen 63 meter - 64.20, 63.58, 64.83, 64.80.
   Dessutom var han knappt två decimeter från OS-kvalgränsen.
   Resultatet är det längsta som Niklas kastat sedan 2011.

Läs mer Fortsättning...

Favoriterna inför Varvet

 20 maj, 2016.Strömstads Mikael Ekvall är favorit till guldet när SM i halvmaraton avgörs i samband med GöteborgsVarvet i morgon. Ekvall har under vintern och våren varit på träningsläger i både Australien och USA och kommer väl förberedd till Göteborg.
   – Det känns bra tycker jag. Träningen har gått som planerat utan avbrott, berättar Mikael som tillbaka till Sverige i början av maj.
   Han berättar att han ännu inte funderat så mycket över hur han ska lägga upp morgondagens lopp.
   – Det kommer att gå snabbt, det vet man, så man behöver inte tänka så mycket. Det får bli en jämn och snabb fart helt enkelt.
   GöteborgsVarvet lockar flera riktigt duktiga löpare och det finns de som säger att banrekordet kan ryka. Mikael tror inte att han kommer att blanda sig i tätstriden men målet är att få en så pass hög placering som möjligt.

Läs mer Fortsättning...

Premiär för Amb och Tornéus

 20 maj, 2016.Lördagens GöteborgsVarvet med både SM i halvmaraton och med sina svindlande 65 000 anmälda löpare är förstås det största som händer den här helgen. Utanför Sveriges gränser är det många landslagsaktiva som tävlar på arena, bland annat Kim Amb och Michel Tornéus som båda gör säsongspremiär i morgon.
   Kim Ambs vinterträning har varit raka motsatsen mot förra året och han har i år enligt honom själv en helt annan grund att stå på med flera lyckade träningsläger under vintern. På lördag tävlar han tillsammans med bland andra Sofi Flink, Anna Wessman, Axel Härstedt och Fanny Roos i tyska Halle.

Läs mer Fortsättning...

Från Rio till Rio och Rabat

 20 maj, 2016.Inför OS i Rio de Janeiro kommer landslaget att ladda upp och göra de sista finslipningarna i ett annat Rio, nämligen Rio Maior norr om Lissabon i Portugal. Här kommer SOK att ha sitt precamp med alla idrotter innan man flyger över till OS-tävlingarna i Brasilien.

Läs mer Fortsättning...

"Året man drömmer om"

 19 maj, 2016.I fjol kom Bålstas Kim Amb igång med säsongen väldigt sent. Det var först i Karlstad GP i slutet av juli som han började kasta. I år har han dock inte haft några skadekänningar och gör på lördag årsdebut i tyska Halle.
   – Jag har haft en fantastiskt bra vinter med mycket bra träning, och jag har hållit mig skadefri så det känns väldigt lovande, säger Kim.
   Friidrott.se träffade Kim förra veckan när han coachade nybörjarspjutkastare i samband med Folkspels partnerträff i Göteborg. I vår videointervju berättar han om vintern, skillnaden mot förra året och sommarens stora mål.
   – Det här är det år man drömmer om. Vart fjärde år är det dags, det är det största som en idrottsman kan vara med om, säger Kim om OS-året 2016.

Läs mer Fortsättning...

En hel dag tillägnad den globala ungdomsfriidrotten

 19 maj, 2016.På lördag arrangerar det Internationella Friidrottsförbundet, IAAF, World Athletics Day, en dag helt tillägnad den globala ungdomsfriidrotten. I år firar World Athletics Day 20-årsjubiléum och Svensk Friidrott kommer att delta genom Värmlandsfinalen i Kommunmästerskapen i Friidrott.
   – De är en klasstävling för mellanstadieelever som har genomförts i elva kommuner runt om i Värmland under det gångna läsåret, berättar Daniel Bergin, Barn- och ungdomsansvarig på Svensk Friidrott.

Läs mer Fortsättning...

Lovisa persade direkt

 19 maj, 2016.Ullevis Lovisa Lindh och Spårvägens Kalle Berglund stod båda två för riktigt starka insatser när de i går tävlade i holländska Nijmegen.
   För Lovisa var det säsongspremiär, och då inte på paradgrenen 800 meter utan på 1 500 meter. Hon visade övertygande form när hon vann loppet på 4:14.10, personligt rekord med fem sekunder.
   Lovisa vann med drygt två tiondelar före Spaniens Marta Perez och ytterligare en dryg sekund före tyskan Denise Krebs med ett så bra personligt rekord som 4:06.01.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsskolor från norr till söder i sommar

 18 maj, 2016.I sommar arrangerar många svenska friidrottföreningar friidrottsskolor för att få fler barn och ungdomar att testa och upptäcka friidrott. I dagsläget finns det 75 föreningar från Skellefteå i norr till Trelleborg i söder i den sammanställning som finns på friidrott.se
   Anledningarna till att det är så populärt att arrangera friidrottsskola är många, tror Daniel Bergin, Barn- och ungdomsansvarig på Svensk Friidrott.
   – Friidrott är mångsidigt och varierat, det finns något för alla i vår idrott, säger han. Alla barn får springa, hoppa och kasta samtidigt som de får leka och skratta.

Läs mer Fortsättning...

Urban tog tag i träningen tack vare Atea Winners

 18 maj, 2016.Sex personer som alla har sin egen relation till motion och träning - vissa har tränat mer, andra har tränat mindre - utgör Atea Winners och målet är att de den 15 juni ska springa en mil runt Riddarfjärden i Stockholm när STHLM 10 med SM-milen avgörs.
   Urban Axelsson arbetar till vardags som konsultchef. Som så många andra blir det långa dagar bakom skrivbordet, vilket gör att Urban inte kunnat prioritera träning på länge.
   – Innan det här drog igång för några veckor sedan hade jag inte rört mig en meter på ungefär ett år, berättar Urban som fått se att vågen visat högre och högre siffror.

Läs mer Fortsättning...

Göteborg får ny arena

 18 maj, 2016.I går meddelade den politiska majoriteten i Göteborg att det kommer att byggas en ny friidrottsarena på Hissingen. 60 miljoner kronor finns avsatta och arenan ska stå klar 2019, skriver gp.se.
   – Det är fantastiskt kul. Jag är så fruktansvärt glad, säger Göteborgs Friidrottsförbunds ordförande Anneli Hulthén till gp.se.
   Beskedet kom lägligt. I går inleddes GöteborgsVarvet-veckan, en vecka där friidrotten lever upp ordentligt i Göteborg. Dessutom får staden i helgen besök av representanter för veteran-VM, ett evenemang som Göteborg tillsammans med Svensk Friidrott sökt arrangörskapet för 2020, som bland annat ska undersöka vilka arenor som finns i staden.

Läs mer Fortsättning...

Nyhet öppnar Varvet-veckan

 17 maj, 2016.I dag drar GöteborgsVarvet-veckan igång och det är minst sagt en populär vecka. Ungefär 85 000 personer från närmare 80 länder är anmälda till något av loppen som arrangeras under veckan.
   Först ut av de sju lopp som arrangeras är nykomlingen TrailVarvet, ett drygt 10 kilometer långt terränglopp med start i Slottsskogen och med en bana som bland annat går genom Göteborgs berömda botaniska trädgård.

Läs mer Fortsättning...

Tre månader kvar till Rio

 17 maj, 2016.Med nu bara tre månader kvar till OS i Rio ökar förberedelsetakten både för landslaget och för arrangörerna i Brasilien. Förbundskapten Karin Torneklint besöker just nu OS-staden för att bekanta sig med anläggningarna.

Läs mer Fortsättning...

Blomberg EM-kvalade

 17 maj, 2016.Hässelbys hinderlöpare Emil Blomberg klarade i går kvalgränsen till EM i Amsterdam när han sprang på 8:36.45 och kom sjua i loppet i tyska Rehlingen. Tiden är drygt en sekund under EM-kvalgränsen och personligt rekord för Emil med en halv sekund.
   Emil berättar för hskfriidrott.se att han var nöjd med öppningen på 2:51 på första kilometern. Andra kilometern tappade han något, 2:52.5, men ryckte upp sig igen och avslutade starkt med 66 sekunder på sista varvet.

Läs mer Fortsättning...

Stark säsongsstart av Kinsey

 16 maj, 2016.Fjolårets succéhöjdhoppare, Trångsvikens Erika Kinsey, inledde i helgen säsongen lite i skymundan. I en liten tävling i Clermont hoppade Erika 1.90 med bara fyra stegs ansats.
   Erika, som är på träningsläger i Florida, hade egentligen planerat att träna, men när träningsarenan var upptagen på grund av en ungdomstävling bestämde hon sig i stället för att tävla, och då alltså med en mycket förkortad ansats.
   En annan som gjorde en riktigt bra insats i USA i helgen är Linköpings Carolina Johnson. I Seattle satte hon personligt rekord på favoritdistansen 3 000 meter hinder, 10:13.28. Carolina blev med det åtta i loppet som verkligen var uppdelat i två grupper. Carolina hade två sekunder upp till sjuan, men över 25 sekunder tillgodo på nästa tjej i mål.

Läs mer Fortsättning...

ÖIS till första lag-SM-finalen sedan 80-talet

 16 maj, 2016.Det blev Uppsalas och Örgrytes män samt Lidingös och Mölndals kvinnor som tog sig vidare till lag-SM-finalen i Norrköping 13 juli efter helgens kvaltävlingar i Enskede och Linköping.
   I Linköping, där förhållandena var riktigt tuffa med strax under 10 grader, duggregn och motvind på upploppet, tog Örgryte, med nio grensegrar, en överlägsen seger i den manliga tävlingen - 92 poäng mot Tjalves 67. Det innebär att Örgryte nu för första gången sedan slutet av 1980-talet ska vara med i lag-SM-finalen.
   - Vi var med i seriesystemet på nittiotalet men drog oss ur serien under 13 år eftersom alla aktiva inte var med på tåget. Sedan comebacken 2014 har vi dock 7 raka segrar, berättar ledaren Per Crona.

Läs mer Fortsättning...

– Det här är bara början

 15 maj, 2016.När Hässelbys Sarah Lahti för några veckor sedan satte svenskt rekord på 10 000 meter var det 26 år sedan rekordet sänktes senast. Då var det Midde Hamrin som sprang på 31:57.15.
   – Det var alltså väldigt länge sedan det blev svenskt rekord på 10 000 meter, vilket gör Sarahs prestation så intressant. Den är därför svår att värdera då vi inte har så många referensramar, säger friidrottsexperten A Lennart Julin som tittat närmare på både Sarahs och Middes lopp.
   Han menar att Sarah och Midde hade helt olika upplägg i sina respektive rekordlopp.

Läs mer Fortsättning...

Fyra svenska medaljer i Danmark

 14 maj, 2016.Spårvägens Cecilia Norrbom tog silver i Nordic Challenge 10 000 meter, som i dag avgjordes i danska Allerød, med det nya personliga rekordet 34:16.21. Det är en förbättring av hennes rekord från Finnkampen i fjol, där hon var bästa svenska, med 49 sekunder.
   Brons tog Sävedalens Sara Holmgren, som även hon persade rejält, när hon kom i mål på 34:57.13.
   Vann det kvinnliga loppet gjorde den finska veteranen Laura Markovaara som sprang de 25 varven på 34:0014.
   Den tredje svenskan, Studenternas Frida Lundén, var tyvärr tvungen att bryta loppet.

Läs mer Fortsättning...

Pers av Simon och Anna i
lag-SM-kvalen

 14 maj, 2016.Upsala IF:s Simon Pettersson förbättrade för andra veckan i rad sitt personliga rekord i diskus när han kastade 61.93 i lag-SM-kvalet i Enskede. Det är en förbättring med en dryg meter från förra veckans 60.87 i Chula Vista.
   Simon var överlägsen i tävlingen och vann med över tio meter. Han hade ytterligare ett kast över 60 meter, 60 25 i sista omgången, men också tre ogiltiga kast.

Läs mer Fortsättning...

Tufft för Erica i Shanghai

 14 maj, 2016.Det blev en riktigt tuff dag på jobbet för Spårvägens Erica Jarder som i dag säsongsdebuterade i Shanghais Diamond League-tävling. Efter ett inledande hopp på 6.11 blev det två övertramp för 30-åringen.
   Det gjorde att hon tyvärr inte fick hoppa de tre sista omgångarna i tävlingen där Serbiens Ivana Spanovic vann på mycket övertygande 6.95, vilket hon fick till redan i första omgången. Det var också tävlingsrekord i Shanghai.

Läs mer Fortsättning...

Spännande debutantstarter i Nordic Challenge 10 000 m

 13 maj, 2016.I morgon avgörs Nordic Challenge 10 000 meter i danska Allerød. Sverige har med tre män och tre kvinnor och landslagsledare Lorenzo Nesi ser speciellt fram emot att se två tjejer som hade sina genombrottssäsonger i fjol.
   – Både Sävedalens Sara Holmgren och Spårvägens Cecilia Norrbom slog igenom i höstas. Cissi gjorde landslagsdebut på Finnkampen och överraskade där med att bli bästa svenska på 10 000 meter. Sara i sin tur var ju terräng-SM-drottning och kom trea på terräng-EM, berättar Lorenzo som menar att alla tre svenska löpare, även Studenternas Frida Lundén som vann 2014 är med i laget, är väldigt jämnstarka.
   – Vi tror att de kan hjälpa varandra till bra tider. Förhoppningen är att framförallt Cissi och Sara ska förbättra sina personliga rekord ordentligt, säger Lorenzo.

Läs mer Fortsättning...

Diamond League och lag-SM-kval under årets mest intensiva(?) tävlingshelg

 13 maj, 2016.Den kommande helgen kan vara en av årets absolut mest tävlingsintensiva. Över 30 tävlingar står med i friidrott.se:s tävlingsprogram den här andra helgen i maj, och det är allt från lokala ungdomstävlingar till Diamond League.
   När årets andra Diamond League-tävling avgörs i Shanghai i morgon gör Spårvägens Erica Jarder säsongsdebut i längdhoppet. Hon har där ett spännande och tufft motstånd där fyra av tio hopperskor har personliga rekord över sju meter; Ivana Spanovic, Serbien, Sosthene Moguenara, Tyskland, Janay Deloach och Tianna Bartoletta, båda USA.
   Erica är en av tre hopperskor som ännu inte inlett säsongen och den som hoppat längst i år är kanadensiskan Christabel Nettey med 6.66.
   I fjol inledde Erica utomhussäsongen i Diamond League i Doha och hoppade då 6.53.

Läs mer Fortsättning...

Skorna viktigast för Isabellah

 13 maj, 2016.För en löpare har utrustningen blivit viktigare de senaste åren och intresset för att klä sig rätt när man springer har blivit större. Svenska löpares ambassadör Isabellah Andersson tänker mycket på vilka skor och vilka kläder hon springer i.
   – Jag har olika utrustning hela tiden. Till träning har jag lite kraftigare skor än när jag tävlar. Sen är det beroende av vad man springer för lopp, berättar hon.
   Isabellah Andersson är en av Sveriges bästa löpare genom tiderna. För att ta sig till den nivå som hon är på, som bäst har hon varit sjua på VM och trea på EM i Marahton, har det krävts mycket träning. En genomsnittsvecka springer 35-åringen cirka 25 mil. Det gör att utrustningen, vilka skor hon använder och vilka kläder hon har på sig, blir väldigt viktig för att hon inte ska skada sig och få ut så mycket som möjligt av sin träning.

Läs mer Fortsättning...

Dibaba till Bauhaus-galan

 12 maj, 2016.I februari sprang hon det snabbaste någon någonsin gjort på en mile i Globen-galan. Den 16 juni är Etipoiens Genzebe Dibaba tillbaka i Stockholm för att utmana om ännu ett världsrekord – sitt eget på 1 500 meter.
   – Stockholm är som ett andra hem för mig. Jag har alltid ett fantastiskt stöd på läktarna, säger Genzebe Dibaba som tre år i rad satt världsrekord i Globen – 3 000 meter 2014, 5 000 meter 2015, och en mile 2016.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottens stad ser fram emot sin gala

 12 maj, 2016.Sommaren närmar sig och med det årets Folksam Grand Prix-säsong. Först ut är som vanligt Sollentuna GP den 28 juni, därefter Göteborg Friidrott Grand Prix på det nya datumet 15 juli och avslutande Karlstad GP den 27 juli.
   Friidrott.se har tagit pulsen på tävlingsledarna inför årets säsong. Näst på tur är Johan Engberg, tävlingsledare för Karlstad GP.
   – Folksam Grand Prix är en viktig serie för att skapa intresse för friidrotten bland publik och hos unga friidrottare, säger den tidigare sprintern Johan Engberg, sexa i Sverige genom tiderna på 200 meter, som numera är sportchef i IF Göta och tävlingsledare för Karlstad GP.

Läs mer Fortsättning...

Ny symbol för godkända lopp

 11 maj, 2016.Alla motionslopp som finns med i tävlingskalendern är nationellt godkända lopp enligt Svensk Friidrotts tävlingsregler. Nu finns en officiell symbol för ”godkänt lopp” som arrangörer kan använda sig av som en kvalitetsstämpel.
   Symbolen ska ge deltagaren en trygghet och ska bland annat visa att loppet är nationellt godkänt, arrangerat av en friidrottsförening och följer Svensk Friidrotts tävlingsregler.
   – En av de viktigaste uppgifterna för den nya symbolen är att skapa en gemensam igenkänning och ge deltagarna större kunskap och trygghet. Vi vill också att löparna ska få kännedom om att intäkterna från arrangemanget går till friidrottsrörelsen, säger Hillevi Thor som är projektledare för Svenska löpare.

Läs mer Fortsättning...

Deras mål:
300 nya aktiva, 50 nya ledare

 11 maj, 2016.I Upsala IF driver man sedan en tid tillbaka ett integrationsprojekt med syfte att bredda friidrotten i Uppsala. Henrik Wennberg, ordförande i föreningen, menar att det är en ganska smal grupp ungdomar som friidrottar i Uppsala. Alla ser likadana ut och kommer från liknande förhållanden.

Läs mer Fortsättning...

Isabellah och Musse jagar segern i Stockholm

 10 maj, 2016.Två av landets absolut bästa löpare jagar segern i Asics Stockholm Marathon den 4 juni. Hässelbys Isabellah Andersson gör sin åttonde start i Stockholm medan Hälles Mustafa Mohamed springer tvåvarvsbanan runt den svenska huvudstaden för andra gången.
   För Isabellah skulle en seger vara en av många i Stockholm. Den 36-åriga maratonspecialisten har vunnit samtliga gånger hon sprungit i Stockholm, något som gör henne mycket unik. Ingen annan har fler än tre segrar.
   För Mustafa Mohameds del blir det dock ett försök att vinna i Stockholm för första gången, något som han länge längtat efter.
   – Att vinna maran i Stockholm har alltid funnits på min ”att göra-lista”, och nu passade loppet bra in i min plan att ha som nästa stora mål, berättar Musse i ett pressmeddelande.

Läs mer Fortsättning...

Atea Winners har fått Åsa att börja springa igen

 10 maj, 2016.Sex personer som alla har sin egen relation till motion och träning – vissa har tränat mer, andra har tränat mindre – utgör Atea Winners och målet är att de den 15 juni ska springa en mil runt Riddarfjärden i Stockholm när STHLM 10 med SM-milen avgörs.
   Åsa Andersson är en av de sex Atea Winners. Hon berättar att hon fick förfrågan att representera Region Mitt i projektet.
   – Varje lokalkontor fick lämna in förslag på två personer som var lämpliga att delta. Nyfiken som jag är tackade jag självklart ja till att delta i den här roliga utmaningen, berättar Åsa.
   Som liten var hon en riktig sportnörd och hon berättar att hon provade allt som gick att prova i Stigtomta, en liten sörmländsk ort med knappt 2 000 invånare. Och den idrott hon satsade mest på var orientering.

Läs mer Fortsättning...

Doha DL i backspegeln: 34 cm från att slå ut världsettan!

 9 maj, 2016.När TV-sändningen från Diamond League-galan i Doha började i fredags var den manliga diskustävlingen faktiskt redan över för mer än hälften av de nio deltagarna. Detta som en effekt av den nya DL-regel som säger att efter tre omgångar i kast och horisontella hopp är det bara de fyra – mot annars normalt åtta – främsta som får fortsätta med ytterligare tre försök.
   En konsekvens av detta blev att nog få som inte var på plats förstod hur intensivt växlingsrik tävlingen hade varit redan under de tre första omgångarna:
   Efter omgång 1: 1) Milanov, 2) Härstedt, 3) Malachowski, 4) Harradine
   Efter omgång 2: 1) Malachowski, 2) Ståhl, 3) Urbanek, 4) Hogan
   Efter omgång 3: 1) Hogan, 2) Milanov, 3) Urbanek, 4) Malachowski
   Totalt hade åtta av kastarna varit inne på topp-4 vid något tillfälle. Och allra intressantast: Han som ledde efter två ronder kom bara vidare till de tre sista omgångarna som fjärde och siste man. Och den det gällde var

Läs mer Fortsättning...

Ida Nilsson vann prestigefullt ultralopp

 9 maj, 2016.En av helgens internationellt sett mest intressanta prestationer stod Högbys Ida Nilsson för. Den forne medeldistansaren har numera tagit klivit till ultralöpning och vann i lördags Transvulcania på kanarieön La Palma. Loppet, som är 74,3 kilometer långt, anses vara ett av de största ultraloppen i världen.
   Ida sprang i mål på 8:14:18, över en kvart före näst bästa kvinna, och hade dessutom bara 23 män före sig.
   Ida Nilssons bror, David Nilsson, har gjort sig känd som en av de svenska friidrottare som tävlar absolut flitigast. I helgen blev det två starter – och två vinster – i Danmark.
   I torsdags sprang han milloppet Eventyrlöbet i Odense, ett lopp han med sina 30:58 var klart snabbast i. Tvåan Andreas Lommer från Danmark var nästan en minut efter David i mål.

Läs mer Fortsättning...

Stort intresse för KM i terräng

 8 maj, 2016.Att intresset för löpning är stort i landet har länge varit känt. Nu märks det också på många föreningars klubbmästerskap som får fler deltagare.
   I slutet av april arrangerade både Hammarby IF och IFK Lidingö sina klubbmästerskap i terräng, och intresset var rekordstort. På Lidingö samlades totalt 193 löpare i vårsolen, en ökning med 52 personer från i fjol.

Läs mer Fortsättning...

Hanna Hermansson 2:03.76!

 8 maj, 2016.Nytt dunderpers av Hanna Hermansson i natt i Eagle Rock (Californien): Vann B-heatet på 800m överlägset - gick ifrån nästan två sekunder på sista tvåhundra - på 2:03.76. Det innebar en sänkning av perset med 2½ sekund. Och hon var faktiskt bara 0.86 från gränsen för EM i Amsterdam!
   Det extra intressanta är att Hanna faktiskt var sin egen hare i loppet! Dvs hon tog direkt täten och hade 200m/400m på 28.8/60.7 som ledare. Sedan blev hon

Läs mer Fortsättning...

Över 500 bokade på Finnkampsbåten

 7 maj, 2016.Med fyra månader kvar till Finnkampen är det redan över 500 biljetter sålda till Finnkampsbåten, supporterresan till och från Finnkampen i Finland.
   – Det här är över förväntan. De här bokningarna har kommit av sig själv utan att vi egentligen inte har börjat med marknadsföringen ännu. Det är verkligen kul och visar att det finns ett stort intresse för Finnkampsbåten, säger Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson.

Läs mer Fortsättning...

Merafs väg till rekordet

 7 maj, 2016.Kilometertiderna var 2:51.2 - 2:55.9 - 2:56.0, halvorna gick på 4:17.0 - 4:26.1.
   Går man in mer i detalj och tittar på tvåhundringarna ser man ett lopp i tre distinkta faser: 0-1500 meter, 1500-2600 meter och 2600-3000 meter. Meraf började med 35.1 och hade sedan fem raka på 33.8-34.4 (en av dessa inkluderade hopp över en medtävlande som hade fallit).
   Sedan började dock halvvarvtiderna krypa uppåt:

Läs mer Fortsättning...

Svenskt rekord av Meraf

 6 maj, 2016.Hälles Meraf Bahta satte i kväll sitt andra svenska rekord för året då hon vid Diamond League-galan i Doha förbättrade Sara Wedlunds 20 år gamla rekord på 3 000 meter. Den nya rekordtiden lyder 8:43.08, en förbättring av Wedlunds tid med nästan sex sekunder.
   Loppet gick i snabbt tempo redan från början, och det blev precis så som Merafs tränare Ulf Friberg förutspådde inför loppet - hon var tvungen att springa smart för att slå rekordet.

Läs mer Fortsättning...

Ny tjänst:
Regional föreningsutvecklare

 6 maj, 2016.Svensk Friidrott söker en regional föreningsutvecklare som ska ta fram förutsättningar och strategier till framtida regionala Utvecklingscentrum inom Svensk Friidrott. Tjänsten är en projektanställning på 100 procent från 1 oktober 2016 till 31 december 2017.
   I tjänsten ingår att vara central kontaktperson gentemot distriktsförbunden och mot SISU Idrottsutbildarna.

Läs mer Fortsättning...

Meraf comebackar i Doha

 5 maj, 2016.I morgon inleds årets IAAF Diamond League-säsong när tävlingen i Doha, Qatar, avgörs. Och vad gäller svenskt deltagande är det två diskuskastare och en comebackande europamästarinna p 5 000 meter som är anmälda.
   Spårvägens Daniel Ståhl har inlett säsongen strålande. Redan i säsongens första utomhustävling, han gjorde även två inomhustävlingar i vintras, drog han till med karriärens näst längsta kast, 66.74. Det följde han sedan upp med 66.42 och 64.72. Kort sagt, tre av karriärens absolut längsta kast redan i april.
   I Doha gör Daniel sin åttonde Diamond League-start i karriären och får där sällskap av Malmös Axel Härstedt som gör sin tredje start i friidrottsvärldens finaste tävlingsserie.

Läs mer Fortsättning...

Ny tjänst: Ansvarig för
medel- och långdistans

 5 maj, 2016.Svensk Friidrott har två prestationscentrum igång, ett för kast i Växjö och ett för sprint och häck i Falun. Till hösten öppnar ytterligare ett prestationscentrum, den här gången för medel- och långdistanslöpning i Göteborg.
   Därför söker Svensk Friidrott nu en grengruppsansvarg som ska leda verksamheten och utveckla grengruppen med ambitionen att Sverige ska vara ett av Europas bästa medel- och långdistansländer, nu och i framtiden.

Läs mer Fortsättning...

Ekvall och Andersson favoriter till SM-guldet

 4 maj, 2016.Om två och en halv vecka avgörs halvmarathon-SM i samband med GöteborgsVarvet, och nu börjar SM-startfältet sätta sig. Loppet blir i år extra viktigt då bra prestationer kan bidra till kvalificering till halvmaran på EM, dit Sverige kommer att skicka både ett manligt och ett kvinnligt lag bestående av fem löpare.
   Tittar man på den svenska årsbästalistan och jämför den med anmälningslistan så ser man att det saknas ett antal på topp 10 än så länge. Tvåan och trean bland de svenska männen i år, Eskilstunas Abraham Adhanom och Nasir Dawoud, är båda anmälda och just nu ser det ut som att Strömstads Mikael Ekvall, som innehar det svenska rekordet och som var bäste svensk på Varvet i fjol, blir deras största hot om SM-guldet.

Läs mer Fortsättning...

Cup ska göra Värmland
till löpardistrikt

 4 maj, 2016.En ny löpcup har startats i Värmland. +WATT Run Cup i Arvika hade sin första deltävling för några veckor sedan och i den värmländska friidrotten har man saknat en riktigt löpcup de senaste åren.
   – Tidigare fanns en löpcup som hette Nike Run Cup. Där deltog ganska många löpare, från småttingar till veteraner, berättar Morgan Danielsson från KFUM Arvika Friidrottsförening och projektledare för cupen. Han menar att just veteranernas deltagande gjorde att det fanns bra förebilder för ungdomarna.

Läs mer Fortsättning...

De räknar med 1 300 barn

 4 maj, 2016.Sommaren närmar sig och med det högsäsongen för alla friidrottsskolor som arrangeras runt om i landet. En av de största finns i Stockholm hos Hammarby IF. De har nu passerat över 800 anmälningar till sina fem veckor, men räknar med ytterligare 500 barn.
   – Förra året hade vi 1 262 barn med i friidrottsskolan, och i år siktar vi på 1 300. Men vi har kapacitet för totalt 1 600 barn, berättar Mikael Thulin, kanslist på Hammarby IF Friidrott.
   Det är många år som Hammarby har bedrivit friidrottsskola på Enskede IP under somrarna. Mikael Thulin minns att han själv var med i friidrottsskolan 1993, och han tror att anledningen till att just Hammarbys verksamhet är så populär är att föreningen hela tiden har strävat efter att förbättra sig.

Läs mer Fortsättning...

Gläds med Melker och Sarah

 3 maj, 2016.I går blev Malmös Melker Svärd Jacobsson uttagen till OS och Hässelbys Sarah Lahti satte svenskt rekord på 10 000 meter. Två glada svenska friidrottsnyheter på en och samma dag.
   Friidrott.se träffade förbundskapten Karin Torneklint som gladdes med framgångarna och också med hur många andra har inlett året. I vår videointervju berättar Karin till exempel om hur förberedelserna ser ut inför EM i Amsterdam och vilka svenskar vi ska hålla ett litet extra öga på.

Läs mer Fortsättning...

Helgens lopp lockade både
elit och motionär

 3 maj, 2016.Motionsloppssäsongen har nu gått in i sin mest intensiva period, vilket också märktes i helgen. Inte mindre än tio godkända lopp arrangerades runt om i landet under valborgshelgen. Dessutom drog VårRuset-serien igång i går i Malmö där nästan 5 000 kvinnor sprang de fem kilometerna genom Pildammsparken.

Läs mer Fortsättning...

Maria satte nytt Sverige-bästa

 3 maj, 2016.Maria Jansson, Kvarnsveden, satte i helgen nytt Sverigebästa i 24-timmarslöpning då hon som första svenska kvinna någonsin sprang längre än 240 kilometer. Totalt blev det 242,646 kilometer för Maria i Basel, Schweiz. Med det blev hon totaltvåa i loppet, knappt 400 meter bakom den manliga segraren Dietmar Korntner.

Läs mer Fortsättning...

Melker fjärde OS-friidrottaren

 2 maj, 2016.Malmös Melker Svärd Jacobsson blev i dag helt klar för OS i Rio de Janeiro i mitten av augusti. Det meddelade Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, på en pressträff i Sofiatornet på Stockholms Stadion.
   Efter att ha varit borta från stavhoppandet i nästan två år gjorde Melker, som flyttat till Göteborg och börjat träna ed Gustaf Hultgrens stavhoppsgrupp, comeback under ett träningsläger i USA för en månad sedan. Direkt visade han mycket bra form och hoppade 5.70 i debuten. Efter det personliga rekordet har den 22-årige supertalangen radat upp fina resultat.
   – Det var jätteroligt att det gick så bra i USA, konstaterade Melker inför den samlade journalistkåren.

Läs mer Fortsättning...

Pers av Kalle i årsdebuten

 2 maj, 2016.Det var inte bara Sarah Lahti som sprang bra i Payton Jordan Invitaitional i vid Stanforduniversitetet i Palo Alto i helgen. Spårvägens Kalle Berglund satte nytt personligt rekord på 1 500 meter, 3:41.00, vilket är en knap sekund snabbare än vad han sprang på i fjol. Tiden är bara halvsekunden från EM-kvalgräsen.
   – Kalle var offensiv i början och slutade tvåa i loppet bakom Norges Filip Ingebrigtsen, 3:38.95, efter att ha tappat lite på slutet. Kalle kände sig lite tung och värmen var jobbig, säger Spårvägens löpcoach Kent Claesson till Facebooksidan Friidrottaren.
   Huddinges Staffan Ek sprang i B-heatet och kom där trea, 3:43.62.

Läs mer Fortsättning...

Svenskt rekord av Lahti

 2 maj, 2016.Hässelbys Sarah Lahti satte nu på morgonen svenskt rekord på 10 000 meter vid tävlingar i Palo Alto, Kalifornien. Den 21-åriga svenskan sprang på 31:54.87, nästan 2,5 sekunder snabbare än Midde Hamrins tidigare svenska rekord från 1990.
   Sarah var klart snabbast i loppet, tvåan Margarita Hernandez Flores från Mexico kom i mål på 32:11.04.

Läs mer Fortsättning...

Lag-EM vartannat år

 1 maj, 2016.Från och med 2017 kommer lag-EM att avgöras vartannat år. Detta står klart efter ett beslut av Europeiska Friidrottsförbundets styrelse. Det betyder att EM i Berlin 2018, som då är en del av European Championships, blir den sommarens enda friidrottsmästerskap i Europa.
   Europeiska Friidrottsförbundets ordförande Svein Arne Hansen säger i ett pressmeddelande att styrelsen tror att förändringen ger en tydligare struktur till friidrottskalendern samt att det kommer att göra respektive mästerskap mer prestigefullt.

Läs mer Fortsättning...

Landslaget till Glasgow 2019

 30 apr, 2016.Inomhus-EM i Friidrott 2019 kommer att avgöras i Glasgow, Skotland. Det beslutade det Europeiska friidrottsförbundets styrelse förra helgen.
   Det var fyra städer som kandiderade. Förutom Glasgow hade även nederländska Apeldoorn, vitryska Minsk och polska Torun lämnat in anbud om att få arrangera mästerskapet.
   European Athletics ordförande, Svein Arne Hansen, tyckte att alla städer lämnat in väldigt bra bidrag och ser fram emot tävlingarna i Glasgow.

Läs mer Fortsättning...

Bouafifs dom fastställd

 29 apr, 2016.Riksidrottsnämnden (RIN) har nu fastställt Dopingnämndens tidigare beslut om avstängning av Adil Bouafif för dopingförseelse. Det innebär att Bouafifs tvååriga avstängning till 22 september 2016 kvarstår samt att han är avstängd ytterligare två år från eventuella landslagsuppdrag inom Svensk Friidrott.

Läs mer Fortsättning...

Stefan Holm kapten på Finnkampsbåten

 29 apr, 2016.Stefan Holm blir konferencier och ”kapten” på Finnkampsbåten från Sverige till Finland första helgen i september. Finnkampsbåten kommer att fyllas med svenska friidrottssupportrar på väg till Finnkampen.

Läs mer Fortsättning...

Kalle en av helgens årsdebutanter

 29 apr, 2016.Under våren har många svenska friidrottare varit i USA på träningsläger, men nu i helgen är det många som avslutar sin vistelse där och börjar röra sig hem mot nordligare breddgrader igen. Dock är det några som tävlar på andra sidan atlanten även den här helgen.
   I Irvine, Kalifornien, gör Spårvägens Daniel Ståhl i morgon sin tredje diskustävling på några veckor. Han har ju visat fin form och kastat över 66 meter två helger i rad.
   Daniel får sällskap av Upsalas Simon Pettersson. I den kvinnliga diskustävlingen är Spårvägens Julia Viberg, som förra veckan klarade EM-kvalgränsen, anmäld.
   Hässelbys Johan Wissman springer 200 meter i en mindre tävling i Clermont i Florida. Det blir Johans säsongsdebut.

Läs mer Fortsättning...

Tredje gången på Stadion

 28 apr, 2016.Andreas Almgren är klar för Bauhaus-galan. Det blir tredje gången i rad som Turebergslöparen springer mot världsstjärnorna på Stadion.
   Friidrott.se träffade honom för en intervju där han berättar om den tuffa vintern som mest bestått av rehabträning, men att han nu är redo att ge sig an sommarens utmaningar.

Läs mer Fortsättning...

23 november hyllas årets bästa friidrottare

 28 apr, 2016.Svensk Friidrott och Atea har under två års tid arrangerat Friidrottsgalan gemensamt. Nu är datumet för 2016 års gala klart.
   23 november kommer årets främsta friidrottsprestationer att hyllas och bland annat Årets friidrottare att utses. Precis som förra året kommer Friidrottsgalan att hållas i Stockholm Waterfront efter Ateas evenemang Digitala Strategier som vänder sig till verksamhetschefer och it-beslutsfattare.
   – Vi märker att intresset för Friidrottsgalan har blivit större sedan vi relanserade den 2015, både inom friidrottsrörelsen och hos friidrottspubliken. Det mediala intresset är stort, det är alltså inte bara vi som vill lyfta fram alla fina prestationer som svenska friidrottare gör under ett år. Att vi nu för tredje gången i rad arrangerar Friidrottsgalan tillsammans med Atea är väldigt roligt och glädjande, säger Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson.

Läs mer Fortsättning...

STHLM 10 med SM-milen ser ut att bli en succé

 27 apr, 2016.Med drygt en och en halv månad kvar till STHLM 10 med SM-milen har fler än 2 000 anmälningar kommit in vilket är en fördubbling mot de föregående upplagorna av SM-milen i Malmö.
   STHLM 10 med SM-milen är officiellt svenskt mästerskap för seniorer, 22-årsjuniorer och veteraner. Dessutom är det ett öppet motionslopp, och än så länge är det just motionsklasserna som lockat flest deltagare.
   – Det är ett nytt lopp och nytt koncept. Mixen av riktigt duktiga löpare och motionärer lockar många löpare. Dessutom har vi ingen maxtid vilket kan locka fler ovana löpare till att delta, säger Madelene Johnander, projektledare på Stockholm Marathon Gruppen, den av Hässelby och Spårvägen ägda organisation som arrangerar loppet i samarbete med Svensk Friidrott.

Läs mer Fortsättning...

Nu över 140 löpargrupper

 27 apr, 2016.Över 140 löpargrupper har nu registrerat sig på svenskalopare.se. Löpargrupperna riktar sig främst mot vuxna motionslöpare och arrangeras över hela landet av friidrottsföreningar och motionslopp.

Läs mer Fortsättning...

Torneklint mycket nöjd med lägerrapporter från USA

 26 apr, 2016.Stora delar av landslagets aktiva har under april i egen regi legat på träningsläger i USA inför den kommande tävlingssäsongen. Förbundskapten Karin Torneklint är mycket nöjd över de rapporterna hon har fått.
   Friidrott.se har tidigare berättat om var många av de bästa svenskarna tränar under våren. USA är det här året det mest populära stället och där är det främst på tre olika anläggningar som svenskarna finns just nu; Bradenton i Florida, Flaggstaff i Arizona och San Diego i Kalifornien.

Läs mer Fortsättning...

Fortsatt KLUB-forskning

 26 apr, 2016.Jenny Jacobsson, medicinsk koordinator på Svensk Friidrott, har tilldelats medel från Centrum för idrottsforskning för en post doktortjänst. Det betyder att det forskningsprojekt, KLUB-projektet, som började 2014 nu kan fortsätta.
   – Det är otroligt hedrande. Det är bara en av tio sökande som får en sådan här tjänst, och Centrum för idrottsforskning tillsätter ungefär tre tjänster per år. De har sett att den forskningsplan som jag skrivit är intressant och det möjliggör att driva igenom projektet, säger Jenny Jacobsson.

Läs mer Fortsättning...

Senaste veckan
Veckan 19.5 - 26.5

Sök inomhustävling nu
Sommarsäsongen börjar komma igång ordentligt och d...

Röster från pressträffen i går
En intensiv mästerskapssommar väntar de svensk...

Bilderna från landslagets upptaktsträff med media
Igår hade landslaget upptaktsträff med media och p...

Kallur till Bauhaus-galan
Sanna Kallur, Falu IK, har bestämt att hennes come...

18 första till EM i Amsterdam
Förbundskapten Karin Torneklint presenterade i...

Karin fortsätter som kapten
Sveriges förbundskapten 2017-2020 heter Karin ...

Många pers i helgen
Det här var helgen då stora delar av den svenska f...

Merafs väg till rekordet - II
Meraf satsade verkligen offensivt i rekordloppet i...

Svenskt rekord av Meraf
- hennes tredje i år

Hälles Meraf Bahta förbättrade sitt eget svenska r...

Ny supertid av Sarah Lahti -
under OS-gränsen

Hässelbys Sarah Lahti satte i dag ett stort person...

Trots känningar - 30:e guldet för Isabellah
Det blev som det spekulerades om inför GöteborgsVa...

Adhanoms åttonde SM-guld
Abraham Adhanom tog sitt tionde SM-guld när han i ...

Klarat EM-kval för Niklas
Spårvägens Niklas Arrhenius klarade i natt svensk ...

Favoriterna inför Varvet
Strömstads Mikael Ekvall är favorit till guldet nä...

Premiär för Amb och Tornéus
Lördagens GöteborgsVarvet med både SM i halvmarato...

Från Rio till Rio och Rabat
Inför OS i Rio de Janeiro kommer landslaget att la...

"Året man drömmer om"
I fjol kom Bålstas Kim Amb igång med säsongen ...

En hel dag tillägnad den globala ungdomsfriidrotten
På lördag arrangerar det Internationella Friidrott...

Lovisa persade direkt
Ullevis Lovisa Lindh och Spårvägens Kalle Berglund...

Förra veckan
Veckan 12.5 - 19.5

"Året man drömmer om"
En hel dag tillägnad den globala ungdomsfriidrotten
Lovisa persade direkt
Friidrottsskolor från norr till söder i sommar
Urban tog tag i träningen tack vare Atea Winners
Göteborg får ny arena
Nyhet öppnar Varvet-veckan
Tre månader kvar till Rio
Blomberg EM-kvalade
Stark säsongsstart av Kinsey
ÖIS till första lag-SM-finalen sedan 80-talet
– Det här är bara början
Fyra svenska medaljer i Danmark
Pers av Simon och Anna i
lag-SM-kvalen

Tufft för Erica i Shanghai
Spännande debutantstarter i Nordic Challenge 10 000 m
Diamond League och lag-SM-kval under årets mest intensiva(?) tävlingshelg
Skorna viktigast för Isabellah
Dibaba till Bauhaus-galan
Friidrottens stad ser fram emot sin gala

Två veckor sedan
Veckan 5.5 - 12.5

Dibaba till Bauhaus-galan
Friidrottens stad ser fram emot sin gala
Ny symbol för godkända lopp
Deras mål:
300 nya aktiva, 50 nya ledare

Isabellah och Musse jagar segern i Stockholm
Atea Winners har fått Åsa att börja springa igen
Doha DL i backspegeln: 34 cm från att slå ut världsettan!
Ida Nilsson vann prestigefullt ultralopp
Stort intresse för KM i terräng
Hanna Hermansson 2:03.76!
Över 500 bokade på Finnkampsbåten
Merafs väg till rekordet
Svenskt rekord av Meraf
Ny tjänst:
Regional föreningsutvecklare

Meraf comebackar i Doha
Ny tjänst: Ansvarig för
medel- och långdistans