Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 19 november 2019

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


Nominera "Årets sportförälder"

 19 nov, 2019.Känner du en förälder som förtjänar att uppmärksammas lite extra? Nu vill Svensk Friidrotts samarbetspartner Scandic uppmärksamma alla engagerade och stöttande sportföräldrar som kliver upp tidigt i gryningen för att skjutsa barn och ungdomar till träningar och tävlingar.
   Motivera varför just din kandidat förtjänar att koras till Årets Sportförälder och skicka in nomineringen senast 21 november.

Läs mer Läs mer...

”Ska köpa en ny kostym nu, har
haft den gamla sedan gymnasiet”

 19 nov, 2019.
   
   Trestegshopparen Jesper Hellström har haft ett fantastiskt 2019 med en rejäl resultatutveckling och flera framstående prestationer i landslaget. Nu är han nominerad till årets genombrott i landslaget på Friidrottsgalan 28 november.
   – Det är svårt att ta in, har 2019 varit så bra att jag verkligen är nominerad? Jag är så tacksam, det är många på banorna som sliter och inte jättemånga gånger man själv blivit upplyft. Även om inte allt är världsklass är den personliga vägen till framgång ofta värd att lyfta, säger Jesper Hellström när jag träffar honom i Sollentunahallen.

Läs mer Läs mer...

Dags att söka Friidrotts-SM 2022

 18 nov, 2019.Friidrotts-SM är en av den svenska idrottssommarens höjdpunkter och nu öppnar vi möjligheten för friidrottsföreningar och kommuner att lämna in en gemensam ansökan om att få arrangera Friidrotts-SM 2022. Ansökan ska vara inskickad till Svensk Friidrott senast den 20 januari.

Läs mer Läs mer...

SOK-talanger på Fuerteventura

 18 nov, 2019.Sedan måndag kväll har Playitas på Fuerteventura varit hemvisten för SOK:s satsning Talang2022. I denna satsning ingår från friidrotten Tilde Johansson, Ragnar Carlsson och Wictor Pettersson.
   - Dagarna har än så länge bestått av grenträning på friidrottsarena eller kastplan, styrketräning i gymmet med övervakande från SOK:s Rickard Nilsson, intervallträning i bergen eller träning på stranden, säger Tildes tränare Erik Svensson som är på plats.

Läs mer Läs mer...

David noterade näst bästa tiden

 17 nov, 2019.Högbys David Nilsson har i år satt personligt rekord på 5000 (13:49.47) och maraton (2:11:50) och blev förra helgen nordisk mästare i terräng. På söndagen kom ytterligare ett personligt rekord då han i holländska Nijmegen gjorde 43:34 på 15 km väg vilket är den näst bästa svenska noteringen genom tiderna. Bara Robel Fsihas 43:19 som mellantid i halvmaran i Bahrain i mars är snabbare (1:01:18).

Läs mer Läs mer...

EM-kval och jättepers av Sanna

 17 nov, 2019.Hässelbys Sanna Mustonen, 28, gjorde sitt livs lopp när hon i Boulogne-Billancourt strax väster om Paris sprang i mål som sexa i halvmaratonloppet på 1:12:24. Därmed underskred hon EM-kvalgränsen till mästerskapet i Paris nästa sommar efter att ha förbättrat sitt tre år gamla personliga rekord med nästan sex minuter. Tiden placerar henne nia genom tiderna i Sverige.

Läs mer Läs mer...

Diskus med i BAUHAUS-galan!

 15 nov, 2019.På fredagen annonserade World Athletics ut hur grenprogrammet för Diamond League-säsongen 2020 kommer se ut. Och den enda manliga diskustävlingen i huvudprogrammet av DL nästa år kommer hamna på Stockholms Stadion och BAUHAUS-galan 24 maj. Grenen kommer ingå i TV-sändningen och det blir samma prispengar som för de ordinarie DL-grenarna.
   I förra veckan meddelade WA att diskus, tresteg, 200m, 3000m hinder och 5000m inte längre kommer vara en del av Diamond League-finalen – och bara finnas med i ett fåtal av galorna under året. Diskus fick en manlig och en kvinnlig tävling, och den manliga hålls alltså i Stockholm.

Läs mer Läs mer...

Stort intresse för löparkonferensen:
”Bästa konferens vi varit på”

 15 nov, 2019.Förra helgen genomfördes löparkonferensen i Göteborg som är första konferensen av fem som ingår i utbildningen ”Certifierad Coach”. Under konferensen låg fokus på medel-/långdistans. Uppslutningen var enorm, med över 120 personer närvarande.

Läs mer Läs mer...

WA:s respons efter DL-kritiken:
”Ni har vårt engagemang i frågan”

 15 nov, 2019.I förra veckan sände flera av världens främsta diskuskastare och deras tränare, utifrån initiativ från Vesteinn Hafsteinsson och Daniel Ståhl, ett öppet brev till Sebastian Coe, ordförande för Internationella Friidrottsförbundet. Detta som en reaktion på beslutet om att exkludera diskus och flera andra friidrottsgrenar från Diamond League-serien.
   Nu har World Athletics svarat på brevet.
   
   ”Självklart svåra beslut”
   I brevet lyfts på nytt bakgrunden till beslutet, med nya krav från TV-bolagen om kortare tävlingsprogram (de vill korta ner sändningarna från 120 minuter till 90) för att ”göra Diamond League till en mer intensiv och underhållande produkt”.

Läs mer Läs mer...

Kvaltävlingsarrangörer sökes

 15 nov, 2019.Den nationella klubblagstävlingen Kraftmätningen kommer under 2020 att avgöras för 15:e året i rad och nu söker vi arrangörer till kvalomgången. Kvaltävlingarna ska genomföras från mitten av maj till mitten av juni och vår målsättning är att hitta 8-10 arrangörer med god geografisk spridning i landet.

Läs mer Läs mer...

Nu ska OCR-löpningen in i friidrotten

 14 nov, 2019.Under förbundsårsmötet togs beslut om att inkludera Svenska OCR-föreningen SOCRA (Swedish Obstacle Course Race Association). SOCRA är en ideell förening med ambitionen att stötta OCR-utövare i Sverige. OCR är en blandning av löpning och hinder. SOCRA inkluderar såväl motionär som elit, och vill främja sporten och dess tillväxt både nationellt och internationellt. Inkluderingen inleds med en prövoperiod på fem år.
   – Vi ser fram emot flera spännande år tillsammans. Hinderbana är en fantastisk kombination av styrka, teknik och uthållighet som kan utmana de flesta, säger Malin Spång, ordförande för SOCRA.
   
   Arbetet framåt
   Svensk Friidrott har tagit fram en styrgrupp som kommer utse arbetsgrupper inom tävling, anläggningar, utbildning, föreningsutveckling o.s.v.

Läs mer Läs mer...

Ansök nominering till ungdomsfonden

 14 nov, 2019.Nu kan ni som förening eller distrikt nominera era mest lovande aktiva upp till 19 år att få stipendium av Ungdomsfonden, som innefattar Edvind Wide-stipendiet.

Läs mer Läs mer...

Nio uttagna till terräng-EM i Lissabon

 14 nov, 2019.Landslagsledare Lorenzo Nesi presenterade denna vecka sin första uttagning till terräng-EM som avgörs i Lissabon 8 december.
   Precis som förra året i Tilburg får Napoleon Solomon (Tureberg), Robel Fsiha (Spårvägen) och Adhanom Abraha (Eskilstuna) åka på herrsidan. ”Nappe” fixade då en fin femteplats, samtidigt som Adhanom slutade på 33:e plats och Robel på 40:e. Däremot finns inte terräng-NM-vinnaren 2019 David Nilsson (Högby) med i truppen. Det beror på att han springer Valencia Marathon veckan innan.

Läs mer Läs mer...

Fem (!) nomineringar till Idrottsgalan
- bästa noteringen på 12 år

 13 nov, 2019.Vésteinn Hafsteinsson och Angelica Bengtsson är båda nominerade till priser på Idrottsgalan i Globen 27 januari. Vésteinn, som tränar t.ex. VM-guldmedaljören Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos, är nominerad till just årets tränare.

Läs mer Läs mer...

EM 2022 till OS-staden München

 12 nov, 2019.Precis som 2018 kommer friidrotts-EM 2022 arrangeras i Tyskland. Nu är det Münchens tur att hålla i mästerskapet, samma år som 50-årsjubileet av det OS som arrangerades där 1972.
   Den gången tog svensken Ricky Bruch hem sin enda OS-medalj, med ett brons i diskus.

Läs mer Läs mer...

Dubbla guld på terräng-NM i Finland

 10 nov, 2019.Det blev en lysande svensk avslutning på terräng-NM i finska Vierumäki som avgjordes i sex plusgrader på ett regntungt 1.5 km-varv på söndagsförmiddagen. Facit blev två guld, två silver och ett brons i seniorklasserna och på juniorsidan silver och brons.

Läs mer Läs mer...

Terräng-NM: Äntligen guld för David

 10 nov, 2019.Vår främsta maratonlöpare David Nilsson från Högby kom till terräng-NM i finska Vierumäki med fyra individuella medaljer där fullträffen saknades. Men på den 9 km långa gräsbanan gjorde han ett lysande lopp och vann guldet med två sekunder på 27:09.

Läs mer Läs mer...

Terräng-NM: Sara Christiansson utmanade VM-sjuan Møller

 10 nov, 2019.Kvinnliga loppet över 7.5 km på terräng-NM i Vierumäki blev en spännan kamp om guldet hela vägen där Sävedalens Sara Christiansson var med längst fram hela vägen. På sista varvet handlade det om henne och danska VM-sjuan på 3000 m hinder från Doha, Anna Emilia Møller, och till slut skilde bara fem sekunder i mål. Silver alltså för Sara som tog sin tredje raka TNM-medalj efter guld 2017 och brons i fjol.

Läs mer Läs mer...

JNM terräng: Omar Nuur i silverspurt

 10 nov, 2019.I P19-loppet över 6 km i Vierumäki sträcktes fältet ut redan på det första av de fyra 1.5 km-varven. Växjö JEM-silvermedaljör på 3000 m hinder Omar Nuur anförde klungan efter första rundan (4:14) med Hässelbys Andreas Carlsson, Sävedalens Eric Jälknäs och Västerås Hassan Abdiqadir en bit bakom.

Läs mer Läs mer...

JNM terräng: Lagsilver för tjejerna

 10 nov, 2019.Nordiska mästerskapen i terräng i finska Vierumäki inleddes på söndagsförmiddagen i 6 grader och på en blöt gräsbana på 1.5 km.

Läs mer Läs mer...

Följ terräng-NM under söndagen

 9 nov, 2019.Terräng-NM äger rum i finska Vierumäki under söndagsförmiddagen med första start 9.00 svensk tid. En enkel webbsändning med en kamera som filmar varvning och mål finns plus live-resultat med mellantider på det 1.5 km långa varvet.

Läs mer Läs mer...

Öppet brev till Coe
från Ståhl och Hafsteinsson

 8 nov, 2019.Idag sände flera av världens främsta diskuskastare och deras tränare, utifrån initiativ från Vesteinn Hafsteinsson och Daniel Ståhl, ett öppet brev till Sebastian Coe, ordförande för Internationella Friidrottsförbundet. Detta som en reaktion på beslutet om att exkludera diskus och flera andra friidrottsgrenar från Diamond League-serien.

Läs mer Läs mer...

Upplagt för medaljer i terräng-NM

 7 nov, 2019.På söndag är det dags för terräng-NM i finska Vierumäki som ligger tolv mil nordöst om Helsingfors mellan Lahtis och Heinola. Sverige ställer som alltid upp med fulla lag i såväl senior- som 19-årsklasserna och det finns flera medaljchanser.

Läs mer Läs mer...

Nästan två miljoner till friidrotten

 12 nov, 2019.Totalt delar ideella Folkspel ut hela 189 miljoner kronor till drygt 8 000 föreningar som har sålt Bingolotter, Sverigelotten och andra Folkspelsprodukter under året. Bland annat får Rädda Barnen ta emot över 3,3 miljoner kronor.
   ”Vi hoppas och tror att överskottet vi delar ut ska ge klubbar och organisationer växtkraft och att det helt enkelt bidrar till ett bättre Sverige”, säger Hans Sahlin, vd för Folkspel, föreningslivets eget spelbolag.

Läs mer Läs mer...

Fem grenar utesluts ur DL 2020

 7 nov, 2019.Diskus, 3000m hinder, tresteg och 200m kommer inte vara en del av Diamond League nästa år. Det annonserades ut av internationella friidrottsförbundet IAAF under onsdagskvällen.
   IAAF har tidigare gått ut och sagt att de vill korta ner antalet grenar i det 90-minutersprogram som Diamond League-tävlingarna kommer utgöras av nästa år, för att få allt att gå ihop. Nu står det alltså klart vilka. Anledningen till varför just dessa grenar stryks är baserat på undersökningar gjorda i flera länder via sociala medier bland annat.

Läs mer Läs mer...

Sök föreningsstöd fram till 8/12

 6 nov, 2019.Nu är det är hög tid att ansöka föreningsstöd för era föreningsprojekt. Det finns medel kvar att fördela mellan inskickade ansökningar så vänta inte för länge. All information finns här d.v.s. för vilka utvecklingsområden samt möjligheter som finns att söka stöd för inom idrottslyftet.
   Handläggningen kommer ske fortlöpande, och ambitionen är att ansökan ska handläggas inom två-tre veckor från inskickandet av ansökan.
   Idrottonline är öppen fram till söndagen den 8 december.
   /Björn Lindén

Läs mer Läs mer...

Stor hoppträff i Karlstad i helgen

 5 nov, 2019.
   
   Den gångna helgen anordnades det en större hoppträff av Prestationscentrum hopp i Karlstad. 70 coacher och aktiva deltog. Föreläsningar hölls av Gustaf Hultgren (stavtränare), Michel Tornéus (f.d. längdhoppare) och Stefan Holm (höjdtränare) - samt gemensamma träningspass.
   Se klipp från träffen i spelaren ovan!
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

Musse spände bågen i New York

 3 nov, 2019.Det var utmärkta förhållanden med knappt tio grader och sol när TCS New York City Marathon genomfördes på söndagsförmiddagen lokal tid. Mustafa Mohamed gjorde sin första start i det berömda loppet och satsade som aldrig förr.

Läs mer Läs mer...

Så var veteranombudskonferensen

 31 okt, 2019.Den gångna helgen hölls veteranombudskonferens på Bosön i Stockholm. På träffen deltog 30 personer, inklusive representanter från 18 distrikt (SDF), förbundets Veterankommitté och Mattias Sunneborn som håll ihop programmet.
   Under helgen diskuterades veteranstatistiken, antidoping, framtida hemsidan och digitaliseringen, organisationsutredningen och läget för veteranfriidrotten ute i distrikten. Gymnastikförbundet presenterade det nya träningsprogram för vuxna, som de tagit fram tillsammans med Korpen och PRO.

Läs mer Läs mer...

BAUIS Mini Friidrottsskola: 4-kamp
för barn som vill prova på friidrott

 30 okt, 2019.
   
   Nu lanseras BAUIS Mini Friidrottsskola som är framtaget av Svensk Friidrott och Bauhaus. BAUIS Mini Friidrottsskola är en fyrkamp som syftar till att barn ska ges möjlighet att pröva på friidrott under lekfulla former. Aktiviteten genomförs lagvis där alla deltagares resultat bidrar till totalpoäng. Fyrkampen riktar sig till barn 6 – 11 år och består bland annat av grenar som löpning i repstege, kast med liten boll och häckstafett.

Läs mer Läs mer...

Välkända aktiva agerade tränare vid
utvecklingsträffen i lång sprint/häck

 30 okt, 2019.Under den gångna helgen har prestationscentrum haft en utvecklingsträff för lång sprint/häck i Stockholm. Fyra välkända aktiva var med och hjälpte till med träningen: Moa Hjelmer, Isak Andersson, Hampus Widlund och Ludwig Hillenfjärd.
   – Det var intressant att se dessa aktiva som tränare, de var mycket duktiga och pedagogiska, säger Torbjörn Eriksson som är ansvarig för Prestationscentrum sprint/häck.

Läs mer Läs mer...

Miljonstöd till nya rörelseprojekt
– bland annat inom friidrotten

 29 okt, 2019.Rapporter från Världshälsoorganisationen, WHO, visar att två av tre barn inte når upp till rekommenderad fysisk aktivitet per dag. Svenska Spel och Riksidrottsförbundet inledde därför en gemensam satsning 2017 för att få fler personer i rörelse. Två år efter starten har över 100 000 personer deltagit. Tack vare det positiva resultatet satsas det nu ytterligare en miljon kronor på att få fler svenskar i rörelse.

Läs mer Läs mer...

"Work in progress": Kastarna
laddar för fullt inför 2020 i Växjö

 29 okt, 2019.
   
   I helgen var kulstötare och diskuskastare i Svensk Friidrotts Elitprojekt i Växjö där Prestationscentrum kast anordnade utvecklingsträff.
   Helgen bestod av mycket teknikdrillande där Staffan Jönsson, Johanna Wikström och Vesteinn Hafsteinsson var ansvariga. Vesteinn

Läs mer Läs mer...

Lysande ungdomsår för Tureberg

 29 okt, 2019.När de sex främsta i årets alla SM för seniorer, juniorer och ungdomar summerades efter terräng-SM i Umeå slutade Turebergs FK sexa – en placering lägre än i fjol.

Läs mer Läs mer...

Ekelund och Julin i Expressen TV
- pratade nomineringar inför Galan

 28 okt, 2019.I dag om en månad är det dags för årets Friidrottsgala på Berns Salonger i Stockholm. I dag avslöjas vilka friidrottare som är nominerade till priserna: Årets prestation i landslaget, i SM, i Finnkampen och i Folksam GP. Samt årets genombrott i landslaget.
   15:45 avslöjas vilka som är nominerade i Expressens nya TV-program "Direkt med Niklas Svensson". A Lennart Julin och Irene Ekelund kommer finnas på plats med programledaren Niklas i studion.

Läs mer Läs mer...

En månad kvar: Holm & Rickardsson
håller i årets Friidrottsgala på Berns

 28 okt, 2019.
   
   Torsdagen den 28 november är det dags för årets stora friidrottsfest när friidrottssverige byter träningskläder mot kostym och klänning, och träningslokaler mot festlokaler. Friidrottsgalan hålls precis som förra året på Berns Salonger i Stockholm, och återigen är det Svensk Friidrott tillsammans med samarbetspartnern ATEA som står för arrangemanget.

Läs mer Läs mer...

Tufft för VM-löparna i hettan

 28 okt, 2019.Det visade sig bli närmast extrema förhållanden för det svenska landslaget nere i Albi i södra Frankrike under VM i 24-timmarslöpning som avverkades i helgen.
   Dryga 25 grader i skuggan kan tyckas låta ganska milt, men lägg till stekande sol och en bana som bitvis går mellan täta husväggar, så blir det fort väldigt tufft – i synnerhet i ett lopp som pågår i 24 timmar. Och det gick ut över de svenska prestationerna.

Läs mer Läs mer...

Ungdomsrådet söker nya ledamöter

 28 okt, 2019.Ungdomsrådet har sedan 2005 fyllt en viktig funktion i Svensk Friidrott, genom att uppmuntra och stötta unga ledare och att ge unga en röst i Svensk Friidrott organisation. Inför Förbundsårsmötet i slutet av mars 2020 rekryteras nu nya ledamöter till Ungdomsrådet. För att vara aktuell som ny ledamot ska du vara mellan 18 och 25 år (född 1995-2002). Mandatperioden är två år. Till och med den 24 november kan du nominera en eller flera personer som du tror kan vara intresserade av och lämpliga för att vara en del av Ungdomsrådet. Det går även bra att nominera sig själv. Nomineringarna gås sen igen och de nya ledamöterna utses och meddelas i december.

Läs mer Läs mer...

Fantastisk fullträff i maraton
av Carolina Wikström

 27 okt, 2019.Frankfurt Marathon bjöd på 14 grader och utmärkta förhållanden vilket flera svenskar utnyttjade till att sätta ordentliga personliga rekord. Hanna Lindholm blev bästa svenska på 2:30:47 – hennes tredje bästa tid en dryg minut från det fem månader gamla perset.

Läs mer Läs mer...

Svensk trio springer VM 24h i helgen

 25 okt, 2019.Lördag morgon 10:00 avgörs VM i 24-timmarslöpning i Albi, strax utanför Toulouse i södra Frankrike. Den svenska truppen utgörs av tre löpare: Maria Jansson, Dan Välitalo och Johan Steene. Maria har goda minnen från Albi, det var här hon tog EM-guld på det nuvarande nordiska rekordet på dryga 250 647 meter (d.v.s. 25 mil lite drygt).
   – Träningen har gått fint under sommaren och vi känner oss i absolut toppform. Vi har ett synnerligen rutinerat och starkt gäng att supporta och ser verkligen fram emot deras framfart i helgen, säger landslagsledare Annika Nilrud inför mästerskapet.

Läs mer Läs mer...

”Vi hade marginalerna på vår sida”

 25 okt, 2019.När 2019 års SM-tävlingar summeras kan Malmö AI se tillbaka på ett lysande år med 24 SM-medaljer plus ytterligare 52 för juniorer och ungdomar. Dessutom seger i SM-pokalen, manliga Standaret och lag-USM.

Läs mer Läs mer...

Listan: De byter klubb nästa säsong

 24 okt, 2019.133 övergångar har registrerats för årsskiftet 2019/2020, vilket innebär att vi får se en del välbekanta ansikten i andra klubbfärger redan till kommande inomhussäsong.
   Sett till yttersta eliten i Sverige på senior- och juniornivå noteras några intressanta övergångar. Och det är framförallt Stockholmsklubben Hässelby SK som spännande tillskott. Syskonen Carlsson, diskusduon som representerat Falu IK de senaste säsongerna, byter till Hässelby.

Läs mer Läs mer...

Finns vardagshjälten i din förening?

 23 okt, 2019.Se då till att nominera personen till priset Friidrottens Vardagshjälte 2019, som delas ut på Friidrottsgalan på Berns 28 november. Vinnaren får, förutom äran i själva utmärkelsen, 30.000 kr i prissumma.
   Läs mer här om hur du nominerar. Skicka in din nominering senast den 27 oktober.
   

Läs mer Läs mer...

Utvecklingsträff i sprint och häck
i Falun: ”Stor vilja och motivation”

 23 okt, 2019.

Läs mer Läs mer...

Ståhl en av fyra finalister som kan
vinna priset Årets Friidrottare av EAA

 23 okt, 2019.Efter världsårsbästa och VM-guld i diskus kan Daniel Ståhl nu bli dubbelt prisat som årets manlige friidrottare, av både europeiska (EAA) och internationella (IAAF) friidrottsförbundet.
   Och redan på lördag kan den första utnämningen bli verklighet när EAA håller sin årliga gala "Golden Spike" i Tallinn, Estland. Daniel var en av tio nominerade i kategorin, och efter en omröstning från fyra parter (där en var från era röster på sociala medier) står det nu klart att "Ståhlmannen" är en av fyra finalister som kan vinna priset.

Läs mer Läs mer...

Löptränarkursen i Göteborg bjöd på
inspirerande föreläsningar i helgen

 22 okt, 2019.Under den gångna helgen anordnades den årliga löptränarkursen i Friidrottens Hus i Göteborg. Några dussintal kursdeltagare fick ta del av flera intressanta föreläsningar, inte minst av Ullevilöparen Suldan Hassan som höll en inspirationsföreläsning om vikten av mångfald och integrering.

Läs mer Läs mer...

Sök tjänsten som landslagsledare
för junior- och ungdomslandslaget

 22 okt, 2019.Svensk Friidrott söker en ny landslagsledare för ungdomslandslaget 2020. Uppdraget är ett långsiktigt engagemang där man följer sin ”åldersgrupp” upp till 22 år. Det innebär att slutåret blir 2025.
   Som landslagsledare är du ansvarig för uttagningar av aktiva och grenledare. När det gäller grenledare sker det i samförstånd med prestationscentrums ansvariga och förbundskaptenen.
   Mer information om tjänsten, samt ansökan.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

BAUHAUS-galan behåller DL-status

 22 okt, 2019.Efter Diamond Leagues bolagsstämma i London på måndagen kom beskedet från arrangörerna i Stockholm att BAUHAUS-galan får behålla sin Diamond League-status, tillsammans med de övriga 13 befintliga arrangörerna. Till 2020-säsongen tillkommer också en ny tävling i Kina.
   – Vi är glada och stolta över att Diamond League ser samma potential i BAUHAUS-galan som vi gör, säger Jan Kowalski, BAUHAUS-galans tävlingsdirektör i ett pressmeddelande.
   

Läs mer Läs mer...

Senaste veckan
Veckan 12.11 - 19.11

Nominera "Årets sportförälder"
Känner du en förälder som förtjänar att uppmärksam...

”Ska köpa en ny kostym nu, har
haft den gamla sedan gymnasiet”

Trestegshopparen Jesper Hellström har haft ett...

Dags att söka Friidrotts-SM 2022
Friidrotts-SM är en av den svenska idrottssommaren...

SOK-talanger på Fuerteventura
Sedan måndag kväll har Playitas på Fuerteventura v...

David noterade näst bästa tiden
Högbys David Nilsson har i år satt personligt reko...

EM-kval och jättepers av Sanna
Hässelbys Sanna Mustonen, 28, gjorde sitt livs lop...

Diskus med i BAUHAUS-galan!
På fredagen annonserade World Athletics ut hur gre...

Stort intresse för löparkonferensen:
”Bästa konferens vi varit på”

Förra helgen genomfördes löparkonferensen i Götebo...

WA:s respons efter DL-kritiken:
”Ni har vårt engagemang i frågan”

I förra veckan sände flera av världens främsta dis...

Kvaltävlingsarrangörer sökes
Den nationella klubblagstävlingen Kraftmätningen k...

Nu ska OCR-löpningen in i friidrotten
Under förbundsårsmötet togs beslut om att inkluder...

Ansök nominering till ungdomsfonden
Nu kan ni som förening eller distrikt nominera era...

Nio uttagna till terräng-EM i Lissabon
Landslagsledare Lorenzo Nesi presenterade denna ve...

Fem (!) nomineringar till Idrottsgalan
- bästa noteringen på 12 år

Daniel Ståhl, Armand Duplantis, Tilde Johansson, V...

EM 2022 till OS-staden München
Precis som 2018 kommer friidrotts-EM 2022 arranger...

Nästan två miljoner till friidrotten
Totalt delar ideella Folkspel ut hela 189 miljoner...

Förra veckan
Veckan 5.11 - 12.11

EM 2022 till OS-staden München
Dubbla guld på terräng-NM i Finland
Terräng-NM: Äntligen guld för David
Terräng-NM: Sara Christiansson utmanade VM-sjuan Møller
JNM terräng: Omar Nuur i silverspurt
JNM terräng: Lagsilver för tjejerna
Följ terräng-NM under söndagen
Öppet brev till Coe
från Ståhl och Hafsteinsson

Upplagt för medaljer i terräng-NM
Nästan två miljoner till friidrotten
Fem grenar utesluts ur DL 2020
Sök föreningsstöd fram till 8/12
Stor hoppträff i Karlstad i helgen

Två veckor sedan
Veckan 29.10 - 5.11

Stor hoppträff i Karlstad i helgen
Musse spände bågen i New York
Så var veteranombudskonferensen
BAUIS Mini Friidrottsskola: 4-kamp
för barn som vill prova på friidrott

Välkända aktiva agerade tränare vid
utvecklingsträffen i lång sprint/häck

Miljonstöd till nya rörelseprojekt
– bland annat inom friidrotten

"Work in progress": Kastarna
laddar för fullt inför 2020 i Växjö

Lysande ungdomsår för Tureberg