Tisdag 1 december 2015

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
 

Generalsekreterare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Ansvarig utgivare
Anders Albertsson
072-249 53 50

Redaktionen
friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


David och Elmar kompletterar EM-truppen

 1 dec, 2015.Om knappt två veckor avgörs Terräng-EM i Toulon-Hyères och i dag kompletterades truppen med fyra manliga löpare. Den slutgiltiga truppen består därför av 10 manliga och två kvinnliga löpare.
   Högbys David Nilsson och Hässelbys Elmar Engholm har nu fått klartecken av landslagsledare Stefan Olsson att springa i seniorklassen. David Nilsson, som tog brons på terräng-NM i början av november, visade form i helgen när han kom på en tiondeplats i ett terräng-lopp belgiska Roeselare bakom främst belgiska löpare.

Läs mer Fortsättning...

Vad är det som händer? Först Ryssland, och kanske Kenya
och sedan ....

 1 dec, 2015.Den internationella friidrotten har haft en minst sagt turbulent höst, sedan en utredning utförd på uppdrag av WADA (Internationella Anti-Dopingmyndigheten) i början på november slagit fast att det förekommit omfattande doping inom rysk friidrott och att det internationella dopinglabbet i Moskva och den ryska anti-dopingmyndigheten RUSADA aktivt verkat för att dölja denna doping.
   WADA-utredningen föreslog ett antal åtgärder, bl a att Ryska Friidrottsförbundet skulle uteslutas ur den internationella gemenskapen. Så skedde också:

Läs mer Fortsättning...

Första kullen examinerad

 30 nov, 2015.Förra helgen examinerades den första gruppen som gått Svensk Friidrotts utbildning Certifierad Coach. Av de totalt 61 tränare som påbörjade utbildningen var det 45 som nu blev godkända.
   – Det är ett bra resultat. Vi har krävt omfattande redovisningar av bland annat träningsplanering och analys, och därför är jag nöjd med att så många blev godkända, säger Svensk Friidrotts utbildningsansvarige Mikael Norman.

Läs mer Fortsättning...

Leif och Bo-Gunnar är årets
Bo Ekelund-stipendiater

 29 nov, 2015.Föreningen Riksidrottens vänner har tilldelat Bo-Gunnar Bogges, KFUM Örebro, och Leif Robertson, IFK Lidingö, årets Bo Ekelund-stipendium. Stipendiet ska enligt stadgarna tillfalla ”en ideellt arbetande klubbledare, som under avsevärd tid med framgång ägnat sina krafter åt den fria idrottens utbredning och utveckling”. I år är första gången som två ledare får stipendiet samtidigt. Stipendiet är på 5 000 kronor.
   Riksidrottens vänner är en förening som ska ”verka för gott kamratskap mellan nuvarande och tidigare svenska idrottsledare” och har funnits sedan 1916.

Läs mer Fortsättning...

Nya former av löpning utreds

 28 nov, 2015.Löpningen utvecklas ständigt och hela tiden kommer det fram nya former av löpning. På Svensk Friidrotts styrelsemöte den 13 november beslutades att ge generalsekreterare Stefan Olsson i uppdrag att tillsammans med personalen se över vilka löpformer som finns och komma med förslag till styrelsen med vilka löpformer som bör involveras i friidrotten.

Läs mer Fortsättning...

Kriterier för nästa års mästerskap är klara

 27 nov, 2015.Förbundskapten Karin Torneklint har i dag presenterat uttagningskriterierna för sommarens mästerskap. Kriterierna följer de gränser som Europeiska respektive Internationella Friidrottsförbundet har satt upp och Karin Torneklint räknar med varierande storlek på trupperna.
   – Jag tror att vi blir ungefär sju som åker till inomhus-VM i Portland, ungefär 60 till EM i Amsterdam och 15 till OS i Rio, säger Karin Torneklint.

Läs mer Fortsättning...

Full fart under 60-årsjubileet

 27 nov, 2015.Förra lördagen firade Jämtland-Härjedalens friidrottsförbund 60 år. Det firades med öppet hus i Jämtkrafthallen i Östersund, ett samarrangemang mellan länets friidrottsklubbar, dit allmänheten bjöds in att prova friidrottens olika grenar.
   – Det kom ett 60 tal personer, säger Gunilla Löthagen Sjöstrand, ordförande i Jämtland-Härjedalens Friidrottsförbund och även ledamot i Svensk Friidrotts styrelse.

Läs mer Fortsättning...

Angelica Bengtsson blev
Årets Friidrottare

 26 nov, 2015.
   Det absolut finaste priset på gårdagens Friidrottsgala var det till Årets Friidrottare som gick till Angelica Bengtsson. I vår intervju summerar hon sin säsong och berättar om sina känslor över att få ett pris hon längtat efter.

Läs mer Fortsättning...

Årets prestation i Folksam Grand Prix: Erika och Andreas

 26 nov, 2015.
   Erika Kinsey och Andreas Almgren tilldelades Folksams pris för Årets prestation i Folksam Grand Prix vid Friidrottsgalan i går. Tyvärr hade ingen av dem möjlighet att vara på plats på galan utan deras priser hämtades av Karin Torneklint respektive Urban Aruhn.
   Andreas befinner sig på träningsläger i Portugal och Erika är kvar hemma i USA. De skickade dock varsin hälsning.

Läs mer Fortsättning...

Stefan är Årets barn- och ungdomsledare

 26 nov, 2015.Sundsvalls Stefan Slättman fick ta emot City Gross pris för Årets barn- och ungdomsledare på gårdagens Friidrottsgala.
   – Det är jätteroligt och väldigt överraskande, säger Stefan som är tränare för en grupp 14- och 15-åringar i Sundsvall.
   Han lyfter fram att de är en grupp ledare som försöker se till att både de själva och ungdomarna har roligt.

Läs mer Fortsättning...

Årets tränare: Katrin Klaup

 26 nov, 2015.Katrin Klaup, tränare till bland andra Ullevis Khaddi Sagnia, tilldelades City Gross pris för Årets tränare på Friidrottsgalan i går.
   – Det betyder jättemycket. Det är stor glädje, lite pirrigt också. Men det är många som är värda det här priset, säger Katrin.
   Katrin och Khaddi har genomgått en enorm resa tillsammans det senaste året. Katrin berättar att det var en ganska lång period som de kämpade att komma upp i toppen igen och planen inför nästa år är klar.

Läs mer Fortsättning...

Klara och Joel stod för bäst insatser på Finnkampen

 26 nov, 2015.På Friidrottsgalan tilldelades Bollnäs Joel Groth och Sävedalens Klara Bodinson Bauhaus pris för Årets prestation på Finnkampen.
   – Det är jättekul, det är det. Det är lite mäktigare än vad man tänkte sig det här med Friidrottsgalan, man visste inte riktigt vad det skulle vara, men det är jättekul, säger Joel Groth.
   Han berättar att Finnkampen var en skön avslutning på ett år som gick mycket bättre än 2014.

Läs mer Fortsättning...

Angelica Årets friidrottare

 25 nov, 2015.Angelica Bengtsson blev dubbelt prisad på Friidrottsgalan. Först fick hon priset ”Årets prestation i landslaget” och hon fick även utmärkelsen ”Årets friidrottare” som avslutade Friidrottsgalan på Stockholm Waterfront.

Läs mer Fortsättning...

Årets prestation i landslaget: Angelica och Michel

 25 nov, 2015.Michel Tornéus och Angelica Bengtsson tilldelades Bauhaus pris för Årets prestation i landslaget. För Michel, som hade en mycket bra inomhussäsong men en utomhussäsong som präglades av känningar och en evig jakt på formen, var det skönt att få vinna.
   – Det är kul att få vinna, jag har ju ett inomhus-EM-guld i bakfickan. Men samtidigt märker man att konkurrensen blir tuffare och tuffare, de yngre kommer där bak och gör bra ifrån sig på banan och det ser jag bara som positivt. Nästa år blir det ett svårt jobb för juryn.

Läs mer Fortsättning...

Svenska löpares hederspris: Jonas Buud

 25 nov, 2015.För första gången delades Svenska Löpares hederspris ut på Friidrottagalan, och den som fick ta emot priset var IFK Moras VM-guldmedaljör i 100 kilometer, Jonas Buud, som var mycket nöjd efter prisutdelningen.
   – Det är riktigt trevligt och det känns jättehäftigt att visa att friidrotten också finns utanför stadion och att vi uppmärksammas, säger Jonas.

Läs mer Fortsättning...

Årets genombrott:
Michaela och Andreas

 25 nov, 2015.Bauhaus pris för Årets genombrott i landslaget gick till Michaela Meijer och Andreas Otterling.
   – Det är jättekul, jag blev jätteglad. Det är en egoboost som man kan behöva nu under grundträningen och som man blir ordentligt motiverad av, säger Michaela Meijer som minst sagt är värd priset efter en succéartad säsong som innehöll flera personliga rekord, start i inomhus-EM, silvermedalj på junior-EM och VM-final.

Läs mer Fortsättning...

Årets prestation i SM: Tom

 25 nov, 2015.Tom Kling-Baptiste fick ta emot Ateas pris för Årets prestation i Friidrotts-SM.
   Det var en nöjd Huddinge-löpare som tog emot priset, även om han kände att det skulle ha kunnat gå ännu bättre under säsongen.
   – Jag är ganska nöjd med säsongen som helhet, men jag hade lite för få lopp i bra förhållanden, det var väldigt många motvindslopp. Jag känner att även om jag persade på 200 meter så fick jag inte ut allt, jag ligger någonstans där emellan 20.55 och 20.81. Jag hade behövt något lopp till i bra förhållanden. Men som sagt, 10.35 och 20.81 är helt okej, men det kändes som att det fanns lite till.

Läs mer Fortsättning...

Årets prestation i SM: Khaddi

 25 nov, 2015.Khaddi Sagnia fick Ateas pris för Årets prestation i Friidrotts-SM. Och det var en strålande glad Khaddi som mötte pressen efter prisutdelningen.
   – Det känns skitbra, verkligen. Det visar att man har gjort en väldigt bra säsong med väldigt bra resultat, det betyder verkligen jättemycket, sa hon.

Läs mer Fortsättning...

Så följer du Friidrottsgalan

 25 nov, 2015.I kväll är det dags för den årliga Friidrottsgalan där årets främsta svenska friidrottsprestationer ska hyllas.
   I år har alla som vill möjlighet att följa delar av galan live genom SportExpressens sändning som dels går att se här på friidrott.se, dels på sportexpressen.se.

Läs mer Fortsättning...

Fuerteventura vägen till Rio

 25 nov, 2015.Förra veckan var tio landslagsfriidrottare med på SOK:s stora samling på Fuerteventura i Spanien. Träningslägret med sikte på OS i Rio de Janeiro nästa år var förlagt till anläggningen Playitas och totalt var det över tvåhundra aktiva och ledare från många av de olympiska idrotterna.

Läs mer Fortsättning...

Månadens i oktober:
Jonas Leanderson

 24 nov, 2015.I sin första tävling för säsongen lyckades Malmös Jonas Leanderson med något han längtat efter länge – ta sitt första senior-SM-guld. Redan förra året var det nära, men då gjorde ett taktiskt misstag att han fick se sig besegrad i terräng-SM:s 4-kilometerslopp av Eskilstunas Abraham Adhanom. I år var det däremot Jonas som drog det längsta strået.

Läs mer Fortsättning...

Träffa landslagsstjärnorna
på Kosta julmarknad

 24 nov, 2015.Tre landslagsfriidrottare, Alexander Brorsson, Elise Malmberg och Nadja Casadei, samt förbundskapten Karin Torneklint besöker Kosta julmarknad nu på torsdag och fredag. De kommer dels ha autografsignering på Sportshopen i Kosta Outlet, dels leda ett träningspass för alla som är intresserade.

Läs mer Fortsättning...

Majoriteten löpare bakom Carolina och Hanna

 24 nov, 2015.Linköpings Carolina Johnson, tävlandes för UCLA, kom på en 75:e plats när de amerikanska NCAA-skolorna hade sina nationals i helgen. Sexkilometersloppet i Louisville, Kentucky, sprang Carolina på 20:41, och var 73 sekunder efter segrande Molly Seidel. Hon hade närmare 180 löpare bakom sig i mål.

Läs mer Fortsättning...

Marans grundare prisad

 24 nov, 2015.Stockholm Marathons grundare, Hässelbyledaren Anders Olsson, har tilldelats Prinsens plakett från Sveriges Centralförening för idrottens främjande.
   – Jag vill inte ta åt mig äran när vi är många som arbetar och gör det här tillsammans, säger Anders Olsson till Marathon.se.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Khaddi Sagnia

 24 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. Turen har nu kommit till Ullevis längdhopperska Khaddi Sagnia som är nominerad till Ateas pris för årets prestation i Friidrotts-SM. Redan i kvalet tangerade hon ett 18 år gammalt SM-rekord med 6.71. I finalen blev det ännu längre.
   – Ett efterlängtat SM-guld, ett nytt mästerskapsrekord, ett nytt personbästa och ett jäkligt stort leende var det jag åkte hem med.

Läs mer Fortsättning...

Expressen förutspår vinnarna

 23 nov, 2015.Expressen kommer att sända direkt från Friidrottsgalan på onsdag. I vår intervju berättar reportern Ludvig Holmberg vilka han tror vinner de olika priserna.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Tom Kling-Baptiste

 23 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. I dag är det Huddinges sprinter Tom Kling-Baptiste som blickar tillbaka på sitt år.
   Tom är nominerad till Bauhaus pris för årets prestation i Finnkampen och Ateas pris för årets prestation i friidrotts-SM.
   – Jag blev riktigt överraskad när jag kom i mål och såg tiden 20.55!

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Sofie Skoog

 22 nov, 2015.Friidrott.se publicerar inför Friidrottsgalan intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. Turen har nu kommit till IF Götas höjdhopperska Sofie Skoog som är nominerad till Ateas pris för årets prestation på Friidrotts-SM. I Söderhamn tog hon karriärens första SM-guld och klarade även kvalgränsen till VM i Peking.
   – Det är lycka, stolthet och eufori - kort sagt ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Charlotta Fougberg

 22 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till de olika priserna. Nu har turen kommit till Ullevis hinderspecialist Charlotta Fougberg som är nominerad till Bauhaus pris för årets prestation i Finnkampen där hon bidrog till en svensk dubbelseger i 3 000 meter hinder samt vann 5 000 meter med ett nytt personligt rekord.
   – Finnkampen var magisk.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Joel Groth

 21 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. Nu är det Bollnäs Joel Groths tur att blicka tillbaka på sin säsong.
   Joel är nominerad till Bauhaus två priser för årets genombrott i landslaget och årets prestation i Finnkampen där han var ohotad som segrare på 400 meter, både med och utan häckar.
   – Jag kände inför säsongsstarten att jag hade gjort framsteg på samtliga delar så det var skönt att få det bekräftat på tävlingarna.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Kalle Berglund

 21 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. I dag är det Spårvägens medeldistansare Kalle Berglund som får ge sin syn på säsongen. Kalle är nominerad till Bauhaus pris för årets genombrott i landslaget efter att bland annat ha sprungit sig till en sjätteplats på 800 meter på lag-EM.
   – Jag trodde aldrig att tiden skulle bli så bra som den blev då det var ett relativt långsamt första varv.

Läs mer Fortsättning...

Hopparna dominerar

 20 nov, 2015.På årets 10-bästalista hittar vi inte mindre än sju hoppare. Det visar att hoppnationen Sverige fortsätter att vara stark.
   På listans nedre halva, som presenterades tidigare i dag, finner vi två längdhoppare (Erica Jarder och Andreas Otterling), en höjdhoppare (Erika Kinsey) och en stavhoppare (Michaela Meijer). På den övre halvan, vars inbördes ordning presenteras på Friidrottsgalan nästa vecka, hittar vi ytterligare två längdhoppare (Michel Tornéus och Khaddi Sagnia) och en stavhoppare (Angelica Bengtsson).

Läs mer Fortsättning...

SportExpressen direktsänder från Friidrottsgalan

 20 nov, 2015.För första gången kommer delar av Friidrottsgalan att sändas direkt på nätet. Ett samarbete mellan Svensk Friidrott och Expressen gör att man kommer att kunna följa den inledande delen av galan på expressen.se och friidrott.se direkt.
   Sändningen inled klockan 17.00 25 november från ”röda mattan” när gästerna anländer till Friidrottsgalan som hålls på Stockholm Waterfront. Därefter blir det direktsändning från förminglet och scenen varvat med intervjuer och studiogäster.
   – Friidrottsgalan växer varje år och vi ser fram emot det här samarbetet med Expressen kring galan. Det känns väldigt kul med direktsändning av delar av galan, säger Janne Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott.

Läs mer Fortsättning...

Årets 10-bästa lista är här

 20 nov, 2015.Friidrott.se kan i dag avslöja vilka friidrottare som hamnar på den årliga 10-bästalistan. Det är 43:e gången som 10-bästalistan utses och på årets lista finns både nykomlingar och aktiva som varit med flertalet gånger.
   I år presenteras 10-bästa listan i två steg. I dag presenterar vi plats tio till sex, samt att vi i alfabetisk ordning presenterar vilka som kommer att hamna på topp fem. Deras inbördes ordning kommer att redovisas under Friidrottsgalan på onsdag den 25 november och kulminera i utdelningen av priset till Årets Friidrottare.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Michaela Meijer

 20 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till de olika priserna. I dag har turen kommit till Örgrytes stavhopperska Michaela Meijer som är nominerad till Bauhaus pris för årets genombrott i landslaget. Michaela utvecklades väldigt mycket under säsongen, var ytterst nära inomhus-EM-final och tog sig hela vägen till VM-finalen i Peking.
   – Jag hade gått till VM final i mitt första VM! Det var en otrolig känsla och jag var grymt glad.

Läs mer Fortsättning...

Markus snart tillbaka i ringen

 19 nov, 2015.Släggkastaren Markus Johansson, IF Göta, har haft ett tufft år. En ryggskada tidigt i våras satte stopp för hela säsongen, och för första gången sedan han började med friidrott blev det inget tävlande under sommaren. Nu är han på väg tillbaka och kärleken till idrotten lika stark som någonsin.
   – Det är i sådana här situationer som man inser hur sjukt mycket man tycker om det här.

Läs mer Fortsättning...

Historien om 10-bästalistan

 19 nov, 2015.I morgon presenteras den 43:e upplagan av svensk friidrotts årliga 10-bästalista. Årets lista kommer att publiceras i två steg: plats nummer 10-6 i morgon samtidigt som plats nummer 5-1 redovisas i alfabetisk ordning. Deras inbördes ordning kommer sedan att avslöjas under Friidrottsgalan på onsdag nästa vecka och kulminera i att priset till Årets Friidrottare delas ut.
   10-bästalistan har alltså funnits sedan tidigt 1970-tal och initiativet togs av den dåvarande redaktionen på tidningen Friidrott, berättar A. Lennart Julin som är sekreterare i den jury som tar fram listan.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Elise Malmberg

 19 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. I dag har turen kommit till Elise Malmberg, Hässleholms häcktalang som är nominerad till Bauhaus pris för årets genombrott i landslaget efter att bland annat ha gått till semifinal i sitt första VM.
   – Helt plötsligt var jag fyra genom alla tider i Sverige och klar för VM i Peking!

Läs mer Fortsättning...

Carolina springer Nationals

 18 nov, 2015.På lördag kulminerar terrängsäsongen i USA när Nationals avgörs. Enda svenska i division 1 som den gångna helgen tog sig vidare till Nationals var Linköpings Carolina Johnson. I somras gjorde hon stor succé när hon i årets första tävling, junior-EM i Eskilstuna, kämpade till sig en silvermedalj på 3 000 meter hinder. Därefter blev det dock ett intensivt tävlande:

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Maria Jansson

 18 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. I dag är det Team Ultraswedens Maria Jansson tur. Maria är nominerad till Bauhaus pris för årets genombrott i landslaget för sitt VM-brons och EM-guld i 24-timmarslöpning.
   – Målet var svenskt rekord och jag visste att om jag klarade det skulle det räcka långt, dock trodde jag faktiskt inte att det skulle bli så bra som det blev.

Läs mer Fortsättning...

Kvartett klara för OS

 17 nov, 2015.Fyra friidrottare har i dag blivit uttagna till OS i Rio nästa år, det meddelade Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, nere från kanarieön Fuerteventura där knappt 250 idrottare och ledare från olika idrotter den här veckan befinner sig på OS-förberedande läger. De som är uttagna är:
   - Hässelbys Angelica Bengtsson (stav)
   - Hammarbys Abeba Aregawi (1 500 meter)
   - Spårvägens Daniel Ståhl (diskus)
   - Ullevis Khaddi Sagnia (längdhopp).
   – Det är jätteroligt för alla att få ett ja redan nu, säger förbundskapten Karin Torneklint som också befinner sig nere i värmen på Kanarieöarna.

Läs mer Fortsättning...

Inspirationsbank ska få fler unga att bli ledare

 17 nov, 2015.Svensk Friidrotts ungdomsråd har introducerat en inspirationsbank med dokument som ska hjälpa ungdomar att på ett lätt sätt kunna engagera sig i föreningar och distrikt. Dokumenten ska också inspirera föreningar och distriksförbund att börja engagera ungdomar i sitt arbete.
   – Det är svårt för oss att själva nå ut till alla runt om i friidrotts-Sverige. Därför hoppas vi att vi med hjälp av dessa dokument kan sprida våra kunskaper till fler, berättar ungdomsrådets Alice Andersson som tillsammans med Erica Lignell har varit drivande i framtagandet av de sex dokumenten.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Angelica Bengtsson

 17 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. Nu har turen kommit till Angelica Bengtsson som är nominerad till två priser; Crafts pris för årets prestation i landslaget och Ateas pris för årets prestation i Friidrotts-SM.
   Efter bronset på inomhus-EM i Prag och fjärdeplatsen på VM i Peking så har Angelica verkligen etablerat sig i den absoluta världstoppen. Hon har också under året satt nytt svenskt rekord vid ett flertal tillfällen, bland annat vid SM i Söderhamn.
   – Det har varit ett fantastiskt år och jag är så glad över att ha det i ryggen nu när jag ska ta mig an OS i Rio.

Läs mer Fortsättning...

Helgens fokus:
mångfald och verksamhet

 16 nov, 2015.Helgens ordförandekonferens på förbundskansliet i Stockholm samlade representanter från hela friidrotts-Sverige; 20 distrikt och åtta elitklubbar var representerade tillsammans med ungdomsrådet, veterankommittén, styrelsen och delar av kanslipersonalen.
   Konferensen, som varade lördag lunch till söndag lunch, hade fokus på dels det mångfaldsarbete som pågår och den mångfaldsplan som håller på att tas fram i samarbete med Sisu Idrottsutbildarna, dels verksamhetsplanen för 2017.

Läs mer Fortsättning...

Kraftfullt och välkommet

 16 nov, 2015.I fredags beslutade det internationella friidrottsförbundets, IAAF:s, styrelse att med omedelbar verkan stänga av det ryska friidrottsförbundet från alla internationella friidrottstävlingar tills vidare. Av 24 röstande ledamöter var det 22 som röstade för avstängningen och en emot. Den ryska styrelseledamoten var inte tillåten att rösta i frågan.
   Svensk Friidrotts tillförordnade ordförande Toralf Nilsson välkomnar beslutet från IAAF i en kommentar.
   – IAAF:s beslut är en kraftfull och välkommen signal såväl inom friidrotten som gentemot omvärlden att IAAF:s nya ledning är beredda att omgående göra allt vad som krävs för att återskapa förtroendet för friidrotten.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Kajsa Berg

 16 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan den 25 november publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. I dag är det Kajsa Bergs tur. Huddinges ultralöpare är nominerad till Crafts pris för årets prestation i landslaget efter hennes VM-silver på 100 kilometer.
   – Ärligt talat så visste jag inte om jag var tillräckligt tränad för att klara 100 kilometer, men jag ville göra ett försök.

Läs mer Fortsättning...

Ännu ett pers av Annelie

 15 nov, 2015.Hälles Annelie Johansson satte i dag nytt personligt rekord när hon kom på en femtondeplats i Valancia Marathon. Tiden, 2:38:56 är dryga minuten snabbare än vad hon gjorde i Rom i mars.
   Annelies tid är den bästa av en svenska, exklusive Isabellah Andersson, sedan 2010 då Lena Gavelin gjorde 2.38.22.

Läs mer Fortsättning...

Fyra veckor kvar till EM

 14 nov, 2015.Studenternas ”Tömilen” har en historia som sträcker sig åtminstone tillbaka till 1990-talet, fast då som (tufft kuperat) väglopp i Lill-Jansskogen. Men till i år hade man tagit fasta på skogsmiljön och omvandlat tävlingen till ett klassiskt terränglopp på en riktigt utmanande 2.5 km-slinga.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Jonas Buud

 13 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. I dag berättar Jonas Buud, IFK Mora, om sina tankar kring säsongen. Jonas är nominerad till Crafts pris för årets prestation i landslaget för sitt VM-guld i 100 kilometer.
   – Det var jag som styrde det hela och de andra löparna försökte att hänga på så gott det gick.

Läs mer Fortsättning...

Thore ska skipa rättvisa i europaförbundet

 13 nov, 2015.Thore Brolin blir vice ordförande i EAA Court som inrättas i enlighet med ett beslut som togs på European Athletics extrakongress i Lausanne i oktober.
   EAA Court är det europeiska friidrottsförbundets egen domstol och skall besluta om alla tvister inom europeisk friidrott som inte är dopingärenden.
   – Det är riktigt spännande att vara med. Jag har tidigare suttit i ett organ som bara skulle ha hand om en viss sorts tvister, men det här är mycket bredare, berättar Thore som också är ledamot i Svensk Friidrotts juridiska råd.

Läs mer Fortsättning...

Mästerskapstider i
USA-terrängen

 13 nov, 2015.Det finns en terränghöst inte bara här hemmavid utan också på andra sidan Atlanten för våra studerande på USA-universiteten. Den säsongen drog igång redan i månadsskiftet augusti/september och står nu inför sin mästerskapskulmen med Regionals till helgen och Nationals nästa söndag.

Läs mer Fortsättning...

Hon kan bli årets nykomling

 12 nov, 2015.Ullevis längdhopperska Khaddi Sagnia är nominerad till priset för årets nykomling och lilla bragdguldet på den svenska idrottsgalan.
   – Det är sjukt, helt seriöst. Det har varit någon slags dröm att komma dit. Man har suttit framför TV:n och sett alla genom åren och tänkt att det skulle vara så himla kul att vara där, säger en strålande glad Khaddi som berättar att hon inte ens visste att hon var på tal om att bli nominerad.

Läs mer Fortsättning...

Ny tjänst:
Grengruppschef sprint/häck

 12 nov, 2015.Svensk Friidrott söker nu en verksamhetsansvarig till Prestationscentrum sprint och häck i Falun.
   Det var för ungefär ett år sedan som arbetet i Falun drog igång. Det är friidrottens andra prestationscentrum, ett centrum för kast finns sedan tidigare i Växjö, och verksamheten bedrivs i samarbete med Falu Kommun.

Läs mer Fortsättning...

Fem friidrottare i RF-råd

 12 nov, 2015.Svensk Friidrott har fått fem representanter i Riksidrottsförbundets åtta olika råd. Detta är en stor succé för friidrotten som fick med samtliga sina nominerade representanter.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Daniel Ståhl

 12 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan den 25 november publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. I dag har turen kommit till Spårvägens diskuskastare Daniel Ståhl som är nominerad till Crafts pris för årets prestation i landslaget.
   – Jag anser att det var ett mirakel att jag blev uttagen till VM, efter alla dessa motgångar.

Läs mer Fortsättning...

Mångkampssamling i Sätra

 11 nov, 2015.I helgen som gick arrangerades en utvecklingsträff i mångkamp i Sätra utanför Stockholm. Träffen genomfördes som ett led i grenutvecklingsarbetet och målgruppen var landslagsaktiva och aktiva med ambition att nå landslaget samt deras tränare.
   – Den praktiska delen bestod av häck- och hoppkoordination samt grundläggande teknisk skolning i tyngdlyftning, berättar landslagsledare Ulrik Mattisson som tillsammans med Helene Friberg och Janne Samuelsson ledde träffen.

Läs mer Fortsättning...

Stort intresse för tränarenkät

 11 nov, 2015.I mitten av oktober skickade Svensk Friidrott ut en enkät till landets tränare med syfte att få bättre kunskap om hur den vardagliga situationen ser ut för landets tränare. Man vill också få en bild av hur många tränare som är aktiva i landets dryga 1 000 friidrottsföreningar, samt på vilket sätt man är engagerad.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: 2 veckor kvar

 11 nov, 2015.Se filmen med Carolina Klüft inför Friidrottsgalan.
   "Carro is back!"

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Andreas Otterling

 11 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. I dag har turen kommit till Örebros längdhoppare Andreas Otterling som är nominerad till Folksams pris för årets prestation i Folksam Grand Prix, Bauhaus pris för årets prestation i Finnkampen och Bauhaus pris för årets genombrott i landslaget.
   – Det var en overklig och magisk känsla när jag insåg att det faktiskt skulle räcka till medalj.

Läs mer Fortsättning...

Nytt starterråd bildat

 10 nov, 2015.Svensk Friidrott inrättar ett starterråd med uppgift att utveckla utbildning, rekrytering och sprida kunskap om starternas arbete. Rådet ska även utvärdera och utnämna förbundsstarters i det centrala tävlingsprogrammet.
   – Tanken är att ett starterråd kan vara bredare förankrat geografiskt. Det ges även en möjlighet att fokusera på starternära frågor mer formaliserat, säger Svensk Friidrotts tävlingsansvarige Andreas Thornell, som också är det på förbundskansliet som blir ansvarig för starterrådet.

Läs mer Fortsättning...

Olle och Napoleon två av åtta

 10 nov, 2015.Guldmedaljören från terräng-NM, Spårvägens Olle Walleräng, är av åtta aktiva som i dag blivit uttagna till terräng-EM i franska Toulon-Hyères den 13 december.
   – Olles insats på nordiska mästerskapen i helgen gladde verkligen och jag hoppas att han kan bygga vidare på det, säger Svensk Friidrotts generalsekreterare och landslagsledare för terränglandslaget, Stefan Olsson.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Erika Kinsey

 10 nov, 2015.Inför Friidrottgalan publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till galans olika priser. Dagens huvudperson är Trångsvikens höjdhopperska Erika Kinsey som är nominerad till Folksams pris för årets prestation i Folksam Grand Prix. I Karlstad hoppade hon 1.94 – ett världsresultat.
   – Jag har nog aldrig känt mig så seg men ändå hoppat så högt.

Läs mer Fortsättning...

"Det är helt oacceptabelt!"

 9 nov, 2015."Det Ryssland och dess antidopingverksamhet sysslat med under en längre tid är både skrämmande och helt oacceptabelt! I den meningen är det en svart dag för världsfriidrotten. Samtidigt är det väldigt positivt att det ”fiffel” som enligt Wada har förekommit nu kommer fram i ljuset!
   Att tävla på samma villkor är en av grunderna i all idrott. Vi ser det här som början till en ny ”tid” för friidrotten där vi har stora förhoppningar på att IAAF och det nya ledarskapet med Sebastian Coe i spetsen tar tag i problemen! Vi följer den fortsatta händelseutvecklingen med stort intresse."

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Lovisa Lindh

 9 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan kommer friidrott.se att publicera intervjuer med de nominerade till de olika priserna. Nu har turen kommit till Lovisa Lindh, Ullevis medeldistanslöperska som är nominerad till två priser – Bauhaus pris för årets prestation i Finnkampen och Folksams pris för årets prestation i Folksam Grand Prix. I Finnkampen vann hon 800-metersloppet med en och en halv sekund och i Folksam Grand Prix i Göteborg tog hon sig upp som trea i Sverige genom tiderna på 1 000 meter, bara en oh en halv sekund från det svenska rekordet.
   – Att få nosa på ett svenskt rekord på hemmaplan i ett sådant läge gav verkligen mersmak.

Läs mer Fortsättning...

I kväll: Kommentar
om Wada-rapporten

 9 nov, 2015.Den internationella antidopingbyrån Wada har i dag släppt en rapport om dopingproblematik i framför allt Ryssland som på många sätt slagit ner som en bomb i friidrottsvärlden.
   Svensk Friidrott kommer under kvällen att komma med ett officiellt uttalande om rapporten.
   /Magnus Fridell

Läs mer Fortsättning...

Kubansk inspiration
i Falköping

 9 nov, 2015.Under en tid har den kubanska tränaren Jorge Pichardo varit på besök i Falköping och i helgen höll han en träff för tränare och aktiva där de fick möjlighet att lära sig mer om det kubanska sättet att träna.
   Svensk Friidrotts utbildningsansvarige, Mikael Norman, var på plats i Falköping och han berättar om många intressanta detaljer i kubanens syn på träning.

Läs mer Fortsättning...

Återblick på terräng-NM

 9 nov, 2015.Lördagens nordiska mästerskap i terräng genomfördes i ett gråmulet Göteborg. Det blev stora svenska framgångar i det manliga loppet där Olle Walleräng vann och också bidrog till en lagseger för det svenska laget.

Läs mer Fortsättning...

Tufft för de svenska tjejerna

 8 nov, 2015.I F19-klassen i gårdagens terräng-NM blev det finsk seger genom Alisa Vainio som med sina 15:19 var tio sekunder före danskan Anna Emelie Møller. Bästa svenska blev Sävedalens Amélie Svensson som tog sig i mål på en tiondeplats med tiden 16:06, en placering hon inte var så nöjd med.

Läs mer Fortsättning...

Hård spurt gav Suldan brons

 8 nov, 2015.Ullevis Suldan Hassan imponerade stort och fick med sig en bronsmedalj från terräng-NM:s 19-årsklass.
   Suldan inledde starkt och låg i topp tillsammans med Sävedalsduon Vidar Johansson och Leo Magnusson efter 500 meter. Efter första varvet hade Norges Sigurd Skjeseth lagt sig i toppen med Suldan som tvåa, men det var mycket jämnt där uppe, inte mindre än 12 löpare låg inom en sekund.

Läs mer Fortsättning...

Sara bra så in i Norden

 7 nov, 2015.Finlands Johanna Peiponen var fullständigt överlägsen i damernas 7,5 km terräng-NM och ledde från start till mål. Sara Holmgren visade fortsatt fin höstform och knep bronset.

Läs mer Fortsättning...

Olles sköna NM-seger

 7 nov, 2015.Guld till Olle Walleräng och brons till David Nilsson. Det blev facit i nordiska mästerskapen i terränglöpning i Kviberg i dag.
   

Läs mer Fortsättning...

Så följer du terräng-NM

 7 nov, 2015.I dag avgörs årets upplaga av nordiska terrängmästerskapen i Göteborgsstadsdelen Kviberg. Första juniorloppet startar klockan 11.00.

Läs mer Fortsättning...

Stafettpinnen till Sollentuna

 6 nov, 2015.I augusti genomfördes Friidrotts-SM i ett strålande solsken i Söderhamn. Den 26-28 augusti nästa år är det dags igen att kora Sveriges bästa Friidrottare, då i Sollentuna. Det blir då femte gången sedan 1969 som Sollentuna står som värd för SM-tävlingarna.

Läs mer Fortsättning...

Världsmästaren springer Vintermarathon

 6 nov, 2015.Världsmästaren på 100 kilometer, IFK Moras Jonas Buud, är en av deltagarna i Vintermarathon som arrangeras i Stockholm på lördag. Loppet är landets äldsta ännu levande Marathonlopp. Första upplagan arrangerades redan 1963 och genom åren har flera av landets främsta löpare sprungit de 42 195 meterna i november och i år är knappt 1 000 deltagare anmälda.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Andreas Almgren

 6 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan den 25 november publicerar friidrott.se intervjuer med de som är nominerade till de olika priserna. Turebergs Andreas Almgren är han nominerad till Folksams pris för bästa prestation i Folksam Grand Prix. På hemmaplan i Sollentuna var han bara fjorton hundradelar från det svenska rekordet när han gjorde en blixtrande comeback efter vårens skadeuppehåll.
   – Jag var otroligt taggad och ville göra ett bra lopp mot det högkvalitativa startfältet.

Läs mer Fortsättning...

Linn ser fram emot debuten

 5 nov, 2015.Linn Nilsson, Hälle IF, gör på lördag debut i terräng-NM. Tävlingen var inget som hon hade räknat med, men nu ser hon fram emot den och hoppas på att göra ett bra lopp.
   – Det känns som att det kommer att bli en bra tävling för mig, säger Linn.

Läs mer Fortsättning...

Ny chans:
Sök SM-tävlingar 2017

 5 nov, 2015.I slutet av oktober gick ansökningstiden för SM-tävlingar 2017 ut. Det visade sig då att antalet ansökningar för många tävlingar inte nådde de nivåer som önskades.
   Enligt ett årsmötesbeslut skall vid sådana lägen dessa tävlingar återutlysas för att ge fler föreningar möjligheten att anmäla sitt arrangörsintresse.

Läs mer Fortsättning...

20 individuella medaljer 2015

 5 nov, 2015.Landslagsledarna för de olika friidrottslandslagen samlades nyligen för att summera ett framgångsrikt år och blicka framåt mot 2016.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan:
Anna Wessman

 5 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan den 25 november kommer friidrott.se publicera intervjuer med de nominerade. I dag har turen kommit till IFK Växjös Anna Wessman som är nominerad till Folksams pris för årets prestation i Folksam Grand Prix efter att i Sollentuna ha satt nytt personligt rekord.
   – Att få sätta personligt rekord efter allt som hänt trodde knappt jag själv var möjligt.

Läs mer Fortsättning...

Var med på en fantastisk resa

 4 nov, 2015.Svensk Friidrott söker nu en ny landslagsledare till ungdoms- och juniorlandslaget. Efter att Anna Linner Bassani i somras gjorde sitt sista mästerskap med juniorlandslaget, junior-EM i Tallinn, är det nu dags att hitta nästa person som vill vara med och bidra till nya framgångar för svenska ungdomar och juniorer.
   Som landslagsledare följer man ”sin” åldersgrupp från 17 år upp till 22 år. De nuvarande landslagsledarna, Johanna Axelsson och Jonas Anshelm, fortsätter all leda 22-årslandslaget respektive 19-årslandslaget.

Läs mer Fortsättning...

Hög fart ska ge Johan medalj

 4 nov, 2015.I sin femte start i terräng-NM hoppas Strömstads Johan Larsson fortsätta den positiva utveckling han haft genom åren. Träningsresultaten har på sistone varit bättre än någonsin och han hoppas att han ska kunna få ut det även på banan på lördag.
   – Formen känns bra, dock lite oviss då jag inte tävlat så mycket i sommar, säger Johan som efter Terräng-SM för knappt två veckor sedan var lite fundersam då han inte var så nöjd med resultatet.

Läs mer Fortsättning...

Friidrottsgalan: Kim Amb

 4 nov, 2015.Inför Friidrottsgalan den 25 november kommer friidrott.se publicera intervjuer med de nominerade. Först ut är Bålstas spjutkastare Kim Amb som är nominerad till två priser; Folksams pris för årets prestation i Folksam Grand Prix och Ateas pris för årets prestation i Friidrotts-SM.
   – Att bli nominerad till två kategorier känns otroligt roligt, säger Kim.

Läs mer Fortsättning...

Fotbollsplaner blir terrängbana i Kviberg

 3 nov, 2015.Lördagens nordiska terrängmästerskap avgörs till största delen på ett gammalt skjutfält i Göteborgsstadsdelen Kviberg. Området består i dag av ett 20-tal fotbollsplaner. Löparna kommer där att mötas av en sluttande, lättsprungen och publikvänlig bana, berättar Curt-Roland Ljung från arrangerande Utby IK.
   – Men den kan nog vara ganska tung då fotbollsplanerna brukar vara rätt blöta. Resterande del av banan är hård grusstig vilket gör att det är lite smålurigt vilka typer av skor man ska använda, säger Curt-Roland.

Läs mer Fortsättning...

Beställ nu: inomhuskastvikter

 3 nov, 2015.Svensk Friidrott kommer att beställa inomhuskastvikter från en leverantör i USA gemensamt för de intressenter (föreningar, distrikt, Friidrottsgymnasier, aktiva, tränare etcetera) som vill uppdatera sitt materialförråd med nya vikter.

Läs mer Fortsättning...

Danmark favoriter i helgen

 3 nov, 2015.Fjolårssegraren Hans Kristian Fløystad från Norge kommer till Göteborg i helgen för att på lördag försöka försvara sin nordiska mästerskapstitel i terräng. Men Danmark har det starkaste laget. Det står klart när startlistorna nu är släppta.
   – Danmark kommer med det på pappret bästa laget, säger A. Lennart Julin, tidigare redaktör för friidrott.se. Man har nämligen både marathonstyrkan genom Faurschou (2:16 i år) och bansnabbheten genom Hesselbjerg (8:33 på hinder i somras), Nijhuis (7:58/29:19) och Tærsbøl (3:45/13:55).

Läs mer Fortsättning...

Överlägsna segrar i
klassiskt lopp

 2 nov, 2015.Damte Taye vann Finalloppets manliga 19-kilometersklass med det nya banrekordet 1:01:16. Loppet, som med sina cirka 3 700 anmälda löpare är ett av landets största terränglopp, avgjordes i Skatås friluftsområde i Göteborg i lördags. Den kvinnliga 10-kilometersklassen vanns av Sara Svensk, Triathlon Väst, som tog sig i mål på 38:16.

Läs mer Fortsättning...

Fyra nya på årsbästalistan

 2 nov, 2015.Efter gårdagens New York City Marathon, där 811 svenskar deltog, innehåller den svenska årsstatistiken fyra nya namn.
   Björnstorps Henrik Orre var bäste svensk med tiden 2:32:46 - personligt rekord, en 34:e plats i loppet och en 23:e plats på årsbästalistan.

Läs mer Fortsättning...

Musses medalj ett kvitto

 1 nov, 2015.Något maratonlopp har det inte blivit sedan EM i Zürich förra sommaren. Istället har Mustafa Mohamed valt ett mellanår för att på sikt komma tillbaka i maratonform. Förra helgen blixtrade han dock till med ett silver på terräng-SM:s långa distans ”utan att alls känna sig i form”.
   - Det är många som kommit fram och gratulerat till att jag är tillbaka igen. Men jag känner inte riktigt så. Jag känner mig inte i form och jag hade inte den där överfarten där jag kunde lägga i en växel till. Jag gjorde mitt eget lopp bakom Abraham Adhanom och det räckte till silver. Hade jag försökt gå hårdare hade det straffat sig och då hade jag nog blivit utan medalj, säger Mustafa Mohamed.

Läs mer Fortsättning...

Senaste veckan
Veckan 24.11 - 1.12

David och Elmar kompletterar EM-truppen
Om knappt två veckor avgörs Terräng-EM i Toulon-Hy...

Vad är det som händer? Först Ryssland, och kanske Kenya
och sedan ....

Den internationella friidrotten har haft en minst ...

Första kullen examinerad
Förra helgen examinerades den första gruppen som g...

Leif och Bo-Gunnar är årets
Bo Ekelund-stipendiater

Föreningen Riksidrottens vänner har tilldelat Bo-G...

Nya former av löpning utreds
Löpningen utvecklas ständigt och hela tiden kommer...

Kriterier för nästa års mästerskap är klara
Förbundskapten Karin Torneklint har i dag presente...

Full fart under 60-årsjubileet
Förra lördagen firade Jämtland-Härjedalens friidro...

Angelica Bengtsson blev
Årets Friidrottare

Det absolut finaste priset på gårdagens Friidrot...

Årets prestation i Folksam Grand Prix: Erika och Andreas
Erika Kinsey och Andreas Almgren tilldelades Fol...

Stefan är Årets barn- och ungdomsledare
Sundsvalls Stefan Slättman fick ta emot City Gross...

Årets tränare: Katrin Klaup
Katrin Klaup, tränare till bland andra Ullevis Kha...

Klara och Joel stod för bäst insatser på Finnkampen
På Friidrottsgalan tilldelades Bollnäs Joel Groth ...

Angelica Årets friidrottare
Angelica Bengtsson blev dubbelt prisad på Friidrot...

Årets prestation i landslaget: Angelica och Michel
Michel Tornéus och Angelica Bengtsson tilldelades ...

Svenska löpares hederspris: Jonas Buud
För första gången delades Svenska Löpares hederspr...

Årets genombrott:
Michaela och Andreas

Bauhaus pris för Årets genombrott i landslaget gic...

Årets prestation i SM: Tom
Tom Kling-Baptiste fick ta emot Ateas pris för Åre...

Årets prestation i SM: Khaddi
Khaddi Sagnia fick Ateas pris för Årets prestation...

Så följer du Friidrottsgalan
I kväll är det dags för den årliga Friidrottsgalan...

Fuerteventura vägen till Rio
Förra veckan var tio landslagsfriidrottare med på ...

Månadens i oktober:
Jonas Leanderson

I sin första tävling för säsongen lyckades Malmös ...

Träffa landslagsstjärnorna
på Kosta julmarknad

Tre landslagsfriidrottare, Alexander Brorsson, Eli...

Majoriteten löpare bakom Carolina och Hanna
Linköpings Carolina Johnson, tävlandes för UCLA, k...

Marans grundare prisad
Stockholm Marathons grundare, Hässelbyledaren Ande...

Friidrottsgalan: Khaddi Sagnia
Inför Friidrottsgalan publicerar friidrott.se inte...

Förra veckan
Veckan 17.11 - 24.11

Månadens i oktober:
Jonas Leanderson

Träffa landslagsstjärnorna
på Kosta julmarknad

Majoriteten löpare bakom Carolina och Hanna
Marans grundare prisad
Friidrottsgalan: Khaddi Sagnia
Expressen förutspår vinnarna
Friidrottsgalan:
Tom Kling-Baptiste

Friidrottsgalan: Sofie Skoog
Friidrottsgalan:
Charlotta Fougberg

Friidrottsgalan: Joel Groth
Friidrottsgalan:
Kalle Berglund

Hopparna dominerar
SportExpressen direktsänder från Friidrottsgalan
Årets 10-bästa lista är här
Friidrottsgalan:
Michaela Meijer

Markus snart tillbaka i ringen
Historien om 10-bästalistan
Friidrottsgalan:
Elise Malmberg

Carolina springer Nationals
Friidrottsgalan: Maria Jansson
Kvartett klara för OS
Inspirationsbank ska få fler unga att bli ledare
Friidrottsgalan:
Angelica Bengtsson

Två veckor sedan
Veckan 10.11 - 17.11

Kvartett klara för OS
Inspirationsbank ska få fler unga att bli ledare
Friidrottsgalan:
Angelica Bengtsson

Helgens fokus:
mångfald och verksamhet

Kraftfullt och välkommet
Friidrottsgalan: Kajsa Berg
Ännu ett pers av Annelie
Fyra veckor kvar till EM
Friidrottsgalan: Jonas Buud
Thore ska skipa rättvisa i europaförbundet
Mästerskapstider i
USA-terrängen

Hon kan bli årets nykomling
Ny tjänst:
Grengruppschef sprint/häck

Fem friidrottare i RF-råd
Friidrottsgalan: Daniel Ståhl
Mångkampssamling i Sätra
Stort intresse för tränarenkät
Friidrottsgalan: 2 veckor kvar
Friidrottsgalan:
Andreas Otterling

Nytt starterråd bildat
Olle och Napoleon två av åtta
Friidrottsgalan: Erika Kinsey