Tisdag 9 februari 2016

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Ansvarig utgivare
Anders Albertsson
072-249 53 50

Utgivningsbevis
Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se
Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


Bra kastläger i Sydafrika

 9 feb, 2016.Sedan några veckor tillbaka befinner sig stora delar av landets elitkastare på läger i Sydafrika. Första tiden tillbringades i ett soligt och mycket varmt Stellenbosch. Gruppen hade under tiden hjälp av Tommy Eriksson, medicinare, och Rickard Nilssos, lyftcoach.
   – Träningen har varit mycket bra och samtliga har kunnat köra på enligt plan. Alla aktiva har fått ut allt det man hoppas på från ett läger under den här tiden på året, skriver tränaren Björn Amb i ett mail till friidrott.se.

Läs mer Fortsättning...

"Hon är efterlängtad"

 9 feb, 2016.Karin Torneklint ser verkligen fram emot att ha med sin tidigare adept Sanna Kallur i landslaget.
   – Jag har velat ta ut henne länge och sett hur hon kämpat och velat komma tillbaka. Nu får hon äntligen chansen, sa Karin vid gårdagens presskonferens i Falun.
   Hon tror också att Sanna med sin blotta närvaro kan bidra med mycket energi och glädje i landslaget.
   I vår video intervju berättar Karin Torneklint även om vilka grenar vi har att se fram emot lite extra mycket i helgens Nordenkamp, vilka som kan ta ett stort steg framåt och hur Sverige ska ta ännu en dubbelseger.

Läs mer Fortsättning...

"Det ska blir jättespännande"

 8 feb, 2016.Sanna Kallur är tillbaka i landslaget efter sex år och är nu uttagen till Nordenkampen på lördag.

Läs mer Fortsättning...

Sanna tillbaka i landslaget

 8 feb, 2016.När förbundskapten Karin Torneklint idag presenterade årets första landslagstrupp – till Nordenkampen i Växjö var det med ett kärt gammalt återseende. Sanna Kallur kommer på lördag i Växjö att för första gången på snart sex år ta på sig landslagslinnet igen.

Läs mer Fortsättning...

Jonas inledde året med seger

 8 feb, 2016.Jonas Buud, IFK Mora, inledde i fredags sin säsong på bästa möjliga sätt med seger i Tarawera Ultramarathon i Nya Zeeland. De drygt 100 kilometerna avverkade han på 8:00:53 och segern var fullkomligt överlägsen. Tvåan David Byrne från Australien var hela 22 minuter efter Jonas in i mål.

Läs mer Fortsättning...

Ännu en pall för Sofie

 7 feb, 2016.Sofie Skoog erövrade sin 17:e pallplats på 21 tävlingar 2015-16, då hon slutade trea på höjdhoppsgalan i Trinec. XL-galan, Paavo Nurmi Games och de två internationella mästerskapen var de enda tillfällena då götisten inte nådde pallen ifjol. I år är placeringssserien 1-1-2-3.
   Stabiliteten kan också avläsas av att Sofie river alltmer sällan. I Tjeckien i eftermiddags var det andra gången som hon inte hade ett enda kryss upp till 1.90.

Läs mer Fortsättning...

Följ Sofie Skoog direkt

 7 feb, 2016.Andra omgången i den "tjeckoslovakiska" höjdminitouren avgörs i dag i Trinec med start kl 15.00. Sofie Skoog möter åter de flesta av konkurrenterna från Banskà Bystrica i fredags kväll.
   *Direktsändning
   

Läs mer Fortsättning...

Armand uppe på rekordhöjder

 7 feb, 2016.16-årige Armand Duplantis hoppade i går kväll 5.50 i Baton Rouge, hemma i Louisiana - se filmsekvens.
   Den exakta höjden är ännu inte helt säkerställd, då resultatlistan anger "18-½" (som man mäter i fot och tum den amerikanska universitetsvärlden), men det kan vara en omräkning från att Armand bett om att få ribban inställd på 5.50. Det skulle i sådana fall vara en tangering av Melker Svärd Jacobssons svenska juniorrekord från Inomhus-EM i Göteborg, för tre år sedan.

Läs mer Fortsättning...

61 meter i februari

 6 feb, 2016.Daniel Ståhl fick tillfälle att kasta diskus inomhus i den stora österbottniska hallen där Botnia Games avgjordes. Spårvägaren inledde med två kast över 60 meter, 61.09 som längst vilket endast har överträffats av Niklas Arrhenius av svenskar under tak.

Läs mer Fortsättning...

Direkt på TV:

 6 feb, 2016.IAAF World Indoor Tour - den nya serien på fyra tävlingar som är vinterns rappa motsvarighet till Diamond League inleds ikväll i Karlsruhe.

Läs mer Fortsättning...

Hoppfull lördag:
Otterling 7.92 Ernestam 13.19

 6 feb, 2016.Andreas Otterling hade en jämn serie på Raka Spåret med sex giltiga hopp samlade mellan 7.77 och 7.92. Det är längre än vad Andreas hade med sig till Inomhus-EM i Prag i vintras, då han skrällde med att erövra längdbronset.

Läs mer Fortsättning...

Dagens snabbaste

 6 feb, 2016.På Raka Spåret gjorde Moa Hjelmer i stort sett sitt första lopp på 400 meter sedan segern i Finnkampen för 2,5 år sen. Ett barn och ett silverinhopp på ISM senare blev det idag 54.23, över sekunden före Josefine Magnusson och Elin Moraiti. Det är större marginal än vad Magnusson hade till att vinna SM på distansen i somras och bättre än tiden som Elise Malmberg vann ISM på i vintras, före just Moa.

Läs mer Fortsättning...

På rundbanan: Groth sub48
Linn Nilsson 9:09

 6 feb, 2016.Joel Groth stod för vinterns första lopp under 48 sekunder när han vann Bahco-Spelen hemma i Bollnäs på 47.82. Det är också innepers för mångsysslande Joel som ifjol vann Finnkampen i blott ett av tre lopp på distansen. Med häckar blev det ju seger både på SM och I Finnkampen.
   Linn Nilsson klev in som nummer åtta genom tiderna på 3000 meter inomhus efter att ha kommit i mål just under 9:10 i ett mixat lopp på Göteborgs Inomhus.

Läs mer Fortsättning...

Följ dagens tävlingar

 6 feb, 2016.Flertalet av dagens tävlingar erbjuder live-resultat:
   * Raka Spåret
   * Göteborgs Inomhus
   * Botnia Games
   * Vienna Indoor
   

Läs mer Fortsättning...

Meijer inledde med 4.51

 6 feb, 2016.Michaela Meijer startade sin inomhussäsong under fredagskvällen med en fjärdeplats på stavgalan i Potsdam. Örgrytehopparen hoppade för sjätte gången i sin karriär över fyra och en halv meter.
   Michaela behövde tre försök på sin ingångshöjd 4.21 och sedan två vardera på 4.41 och 4.51. Det tog sen stopp en decimeter högre upp på vad som skulle ha varit sex centimeter över det personliga rekordet från IEM-kvalet i Prag i vintras.

Läs mer Fortsättning...

Helgen i Sverige:
Moa tillbaka på 400 meter

 5 feb, 2016.Raka Spåret i Sätra och Göteborgs Inomhus är två av helgens höjdpunkter här i hemma i Sverige, och båda lockar många landslagsaktiva. Till exempel Moa Hjelmer som i Sätra gör comeback på 400 meter.
   Sätrapubliken kommer på lördag att bjudas på flera spännande starter, bland andra Huddinges Staffan Ek på 1 500 meter där han bland andra möter Spårvägens Olle Walleräng och Ullevis Suldan Hassan.
   Manliga 3 000 meter blir också intressant med Eskilstunas Nasir Dawoud, Spårvägens Lars Södergård och Turebergs Daniel Lundgren.

Läs mer Fortsättning...

Helgens svenskar utomlands -
Ståhl kastar diskus i Finland

 5 feb, 2016.Det är många svenskar som är utomlands och tävlar nu i helgen. En av dem är Spårvägens Daniel Ståhl, som gör något så ovanligt för årstiden som att kasta diskus i Botnia Games i finska Korsholm. Där finns en stor inomhushall där man alltså kan tävla i långa kast.
   Han får sällskap av 60-meterslöparna Emmanuel Dawlson, MAI, och Odain Rose, IFK Umeå – fyra respektive etta på svenska årsbästalistan.
   Även Sverigeettan Amir Shaker, Hammarby, är anmäld i 60 meter häck, och Calle Sténson, Hellas, i stavhopp.
   I franska Mondeville hoppar Hässelbys stavhoppstalang Lisa Gunnarsson, och i tyska Potsdam gör Örgrytes Michaela Meijer säsongsdebut.

Läs mer Fortsättning...

Fanny i högform ser fram emot Nordenkampen

 5 feb, 2016.Atleticum Växjös kulstöterska Fanny Roos har inlett säsongen strålande med 17.07 vilket gör henne till näst bästa svenska kvinna inomhus någonsin.
   – Det kändes jättebra. Jag har tränat på bra i vinter så det var skönt att det visade sig direkt, säger Fanny i vår videointervju från pressträffen i Växjö i onsdags.
   Nästa helg siktar hon på att vara med i Nordenkampslaget och då tävla på hemmaplan i Växjö.
   – Det ska bli jättespännande. Det är kul att många man känner kan komma och kolla.

Läs mer Fortsättning...

Sofie Skoog fortsätter klättra

 4 feb, 2016.En centimeter högre upp för varje tävling. Det är Sofie Skoogs melodi denna vinter. Götisten kom till säsongen med ett två år gammalt innepers på 1.88 som hon förbättrade till 1.89 i debuten i Växjö för knappt två veckor sen. Helgen därpå blev det 1.90 i Karlstad.
   Ikväll klarade Sofie 1.91 i sitt första försök i den klassiska höjdgalan i Banská Bystrica.

Läs mer Fortsättning...

Brorsson siktar på lagplats

 4 feb, 2016.Om drygt en vecka avgörs Nordenkampen i Telekonsult Arena i Växjö. Vid gårdagens pressträff berättade Atleticum Växjös Alexander Brorsson om sina förhoppningar att bli uttagen till det svenska laget, något han ser fram emot då han tycker att landskamper är speciella tillfällen att tävla.
   – Det finns en liten extra spänning när det gäller en landskamp, säger Alexander.

Läs mer Fortsättning...

Svenska intressen i Slovakien

 4 feb, 2016.I slovakiska Banská Bystrica tävlar i kväll Mölndals Ebba Jungmark och Götas Sofie Skoog. För Ebba blir det säsongsdebut medan Sofie gör sin tredje tävling den här vintern.
   Det är ett spännande startfält innehållande bland andra litauiskan Airine Palsyte, som ligger etta på världsbästalistan i år med sina 1.97, en lista som Sofie Skoog ligger elva på.

Läs mer Fortsättning...

Sverige vill ha EM 2022

 4 feb, 2016.Svensk Friidrott har lämnat in en intresseanmälan till EAA om att få arrangera EM 2022. Nu har Göteborg & Co startat en förstudie för att utreda Göteborgs förutsättningar att arrangera. EM 2022 är tänkt att ingå i ett större mästerskapsevenemang tillsammans med sex andra idrotter.

Läs mer Fortsättning...

Rekordmånga lopp 2016

 4 feb, 2016.Antalet löpartävlingar och motionslopp fortsätter att öka. I tävlingskalandern för 2016 finns det nu 415 centralt godkända lopp. Till det tillkommer ett par hundra distriktslopp runt om i Sverige.

Läs mer Fortsättning...

Jarder sexa i Düsseldorf

 3 feb, 2016.Spårvägens Erica Jarder inledde i kväll säsongen med att komma på en sjätteplats i PSD Bank Meeting i tyska Düsseldorf. Ericas längsta hopp för kvällen kom i den andra omgången och mätte 6.34.
   Det var ingen optimal säsongsöppning för Jarder. Första hoppet mätte 5.95 men det blev alltså något bättre i andra omgången. Resterande hopp mätte 6.28, 6.22 och 6.15 och Erica avslutade tävlingen med ett kryss.

Läs mer Fortsättning...

Jämn Nordenkamp att vänta

 3 feb, 2016.Nordenkampen i Växjö mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island förväntas blir jämnare än tidigare, mycket tack vare den starka säsongsstarten av samtliga nordiska länder.

Läs mer Fortsättning...

Erica längddebuterar i kväll

 3 feb, 2016.I kväll gör Spårvägens Erica Jarder säsongsdebut i längdhopp i PSD Bank Meeting i Düsseldorf. Redan i helgen som gick gjorde hon sin första tävling för året då hon sprang 60 meter i Malmö. Men nu blir det alltså första längdtävlingen.
   Och det är flera duktiga hoppare hon får möta. Shara Proctor från Storbritannien och Ivana Spanovic, Serbien, är bara två av dem Erica kommer att möta i kväll. Båda dessa världshopperskor kommer även till Globen-galan den 17 februari.

Läs mer Fortsättning...

Annas första möte avklarat

 2 feb, 2016.Sveriges representant i IAAF:s tekniska kommitté, Anna Palmerius, har nu varit med på sitt första möte.
   Det var i samband med kongressen i Peking i augusti som Anna Palmerius blev invald i kommittén.
   – Jag känner mig väldigt glad och hedrad för att få fortsätta arvet efter Sigyn Ekwall med arbetet i den tekniska kommittén. Jag ser fram emot att starta en referensgrupp med ett antal personer hemma i Sverige som också får en chans att driva friidrottens tekniska frågor framåt på IAAF-nivå, sa hon till friidrott.se då.
   Nu är alltså första mötet genomfört.
   – Det har varit en lärorik helg med många nya insikter, hälsar Anna.

Läs mer Fortsättning...

Dags att söka föreningsstöd

 2 feb, 2016.Nu finns det möjlighet att söka föreningsstöd via Idrottslyftet. Första ansökningsomgången är nu öppen och sista ansökningsdag är söndagen den 14 februari.

Läs mer Fortsättning...

Anmälan till Sthlm 10 med
SM-milen är öppen

 1 feb, 2016.Nu har anmälan öppnat till Sthlm 10 med SM-milen, ett helt nytt tiokilometerslopp mitt i Stockholm. Loppet avgörs den 15 juni med första start klockan 19.30.
   Det var för drygt en månad sedan som det blev känt att SM-milen flyttar till Stockholm efter två år i Malmö. Ett samarbete mellan Svensk Friidrott och Stockholm Marathon Gruppen, som ägs av Hässelby SK och Spårvägens FK, har gjort det nya loppet möjligt.
   Sthlm 10 med SM-milen kommer att vara officiellt svenskt mästerskap för seniorer, 22-årsjuniorer samt veteraner.
   En nyhet för året är att alla deltagare får en funktionströja från Craft i stället för nummerlapp. För att registrera tiden får deltagarna ett chip som fästs på skon.

Läs mer Fortsättning...

Kroppen känns bättre för Sofi

 1 feb, 2016.Sofi Flink, Västerås, hade et tufft 2015 med en del skadekänningar. Nu är hon dock tillbaka och tränar för fullt för att vara i god form till utomhussäsongen.
   – Kroppen har repat sig bra under den här tiden och jag har kunnat träna på väldigt bra.
   Friidrott.se träffade Sofi i samband med Idrottsgalan och hon berättade då om hur hon lägger upp försäsongsträningen, tankarna inför det kommande träningslägret och när hon planerar att starta säsongen.

Läs mer Fortsättning...

Lovande årsdebut av Andreas

 31 jan, 2016.Andra dagen av Pallas-spelen i Malmö innehöll bl a Andreas Otterlings årsdebut som slutade med seger på 7.79 vilket var 18 cm längre än fjolårets premiärtävling, en säsong som slutade med IEM-brons på 8.06. Andreas tränare Leif Robertson var nöjd med debuten.

Läs mer Fortsättning...

Första mötet på 30 månader

 31 jan, 2016.Den kvinnliga A-finalen på 200 m i Malmö innehöll Irene Ekelund och Moa Hjelmer som båda gjorde årsdebut och dessutom möttes för första gången sedan Karlstad GP i juli 2013.

Läs mer Fortsättning...

Världsårsbästa i Malmö

 31 jan, 2016.Söndagens resultatmässigt bästa prestation på svensk mark stod Qatars världsetta i höjd, Mutaz Essa Barshim, för genom att vinna i Atleticum i Malmö på världsårsbästat

Läs mer Fortsättning...

14:03 av David i USA

 31 jan, 2016.Högbys David Nilsson har visat fin form sedan tiondeplatsen i terräng-EM i december och igår satte han personligt rekord på 5000 m inomhus med 14:03.28 i Boston-förorten Allston.

Läs mer Fortsättning...

Odain 0.03 från IVM-kval

 30 jan, 2016.Tränaren Torbjörn Eriksson har all anledning att vara nöjd med sin lördag för efter Susanna Kallurs lyckade comeback i Falun med 7.42 på 60 m slätt noterade Odain Rose, som han också tränar, 6.68 på distansen i Pallas-spelen i Malmö.
   Efter 6.81 i försöken sänkte sig 2013 års IEM-femma med 0.13 i finalen och var bara tre hundradelar från IVM-kvalgränsen. Till det lika gamla perset från just IEM-finalen för tre år sedan fattades 0.06. Tvåa var dansken Morten Dalgaard Madsen, sju hundradelar bakom, och trea Ullevis Sulayman Bah, 6.78. MAI:s Emmanuel Dawlson förbättrade i försöken sitt personbästa med 0.02 till 6.81 och blev sedan femma i finalen på 6.90.

Läs mer Fortsättning...

Högre och högre för Elienor

 30 jan, 2016.Hässelbys UVM-vinnare i stav, Elienor Werner, gjorde i Norrköping sin tredje stavtävling för året och noterade tredje perset. 4.35 innebar en förbättring med av förra veckans pers med fem cm och en förstärkning av sjundeplatsen genom tiderna inomhus.

Läs mer Fortsättning...

Lovisa nära IVM-kval

 30 jan, 2016.En av många som årsdebuterade i helgen var Ullevis Lovisa Lindh som på Scandinavian Milers Club i Göteborg sprang i mål som tvåa på 800 m på 2:03.20. Därmed sänkte hon sitt årsgamla inomhuspers med hela 3.5 sekunder och var bara sju tiondelar från kvalgränsen till inne-VM.

Läs mer Fortsättning...

Sofie över 1.90

 30 jan, 2016.Efter inneperset 1.89 i höjd i Växjö förra helgen fortsatte IF Götas Sofie Skoog med att klara 1.90 med mersmak hemma i Karlstad på lördagseftermiddagen. Hon hade sedan ett riktigt bra försök på 1.93. 1.90 är bara två cm från utomhusperset och för upp henne till delad sjundeplats på genom-tiderna-listan inomhus.

Läs mer Fortsättning...

Härlig comeback av Sanna!

 30 jan, 2016.Det var ovanligt mycket folk i friidrottshallen i Falun när Susanna Kallur strax efter halv ett idag gjorde en med spänning emotsedd comeback på löparbanan. Hon ledde loppet på 60 m slätt från start till mål ute på bana sex och vann på

Läs mer Fortsättning...

Leffe över 20 meter

 30 jan, 2016.Sverige-ettan i kula, Leif Arrhenius, gjorde på fredagskvällen i Ogden, Utah, sin andra kultävling för året vilket resulterade i 20.00.

Läs mer Fortsättning...

Elise börjar ta sig tillbaka

 29 jan, 2016.Hässleholms Elise Malmberg är på väg tillbaka på allvar efter de bekymmer hon hade med en fot i slutet av förra säsongen. Nu är hon åter i träning och springer lätt ungefär tre gånger i veckan.
   I vår videointervju berättar hon om glädjen över att få ta emot RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium, vägen tillbaka till banan och när hon planerar att börja tävla igen.
   – Jag har kört väldigt mycket konditionsträning, och det har varit ganska jobbigt, säger hon.

Läs mer Fortsättning...

Sanna åter på startlinjen

 29 jan, 2016.Det stundar en intensiv tävlingshelg på flera platser runt om i landet, och fler och fler aktiva gör säsongsdebut.
   Den på många sätt mest uppmärksammade debuten görs på Team Sportia-spelen i Falun där Sanna Kallur gör comeback på 60 meter. Det är första gången på knappt ett år som Sanna står på startlinjen. Intresset för hennes comeback är så stort så att dt.se kommer att livesända loppet.

Läs mer Fortsättning...

Visste du det här om Michel?

 28 jan, 2016.Det finns saker hos alla människor som är okända för andra. I en intervju på IAAF:s hemsida berättar Hammarbys Michel Tornéus tre saker om sig själv som med stor sannolikhet är okänt för många, till exempel om hans stora intresse för skor och att det finns en tanke bakom att han alltid tävlar i vita strumpor.
   Michel avslöjar också att han alltid har varit frustrerad över att behöva vänta på kompisen och höjdhopparen Mehdi Katib.
   Tre saker du inte visste om Michel Tornéus.

Läs mer Fortsättning...

Otterling bättre än någonsin

 28 jan, 2016.Örebros längdhoppare Andreas Otterling är nyss hemkommen från träningsläger i Sydafrika, och han säger att det är ett av de bästa läger han någonsin varit på.
   – Träningen gick bra, det var varmt och skönt. Det var ett härligt läger, säger han och berättar att det är väldigt skönt att ha med sig det inför inomhussäsongen.

Läs mer Fortsättning...

Beställ friidrottsskolans deltagarmaterial

 27 jan, 2016.Förra året introducerades ett helt nytt utbildningsmaterial för Friidrottsskolan. Materialet består dels av en serietidning som handlar om två kompisar, Atle och Frida, som tillsammans går en friidrottsskola. Dels innehåller materialet också en uppsättning klistermärken och en guldmedalj.
   Nu är det hög tid att beställa materialet till sommarens friidrottsskolor. Materialet säljs och distribueras i paket innehållande 30 exemplar och kostar 1 500 kronor.

Läs mer Fortsättning...

Strålande Sofie Skoog fick elitidrottstipendium

 27 jan, 2016.Sofie Skoog inledde säsongen strålande genom att hoppa 1.89 i Växjö i helgen. Det var inomhuspers med två centimeter, och det var en strålande glad Göta-hopperska som på måndagen fick ta emot RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium på Idrottsgalan.

Läs mer Fortsättning...

Nya tävlingsformer inom löpning ska utredas

 26 jan, 2016.Att intresset för löpning är fortsatt stort vet vi, likaså att det hela tiden kommer nya typer av tävlingsformer inom löpning. Många av dessa har i dag ingen direkt relation till Svensk Friidrott, men på styrelsemötet den 19 januari togs det beslut om en utredning om Svensk Friidrotts förhållande till olika typer av löpformer, tävlingar och arrangörer.
   Utredningen kommer att genomföras inom projektet Svenska löpare och ledas av Hillevi Thor.
   Se en längre rapport från styrelsemötet 19 januari.

Läs mer Fortsättning...

"Jag är stolt över mig själv"

 26 jan, 2016.Khaddi Sagnia blev i går den sjätte friidrottaren någonsin att få priset "Årets nykomling - lilla bragdguldet" på Idrottsgalan. Hennes prestationer, med sjundeplatsen på VM i Peking, föll juryn i smaken.
   Friidrott.se träffade Khaddi direkt efter galan och pratade med henne om varför hon tror att hon vann priset, hur åren som elitfriidrottare har varit och vad som händer i vinter.

Läs mer Fortsättning...

Khaddi kan vinna pris på Idrottsgalan i kväll

 25 jan, 2016.Ullevis Khaddi Sagnia kan i kväll belönas med priset Årets nykomling – lilla bragdguldet på Idrottsgalan. Khaddi är en av fyra nominerade. De andra är Stina Blackstenius, Fotboll, Isabelle Haak, Volleyboll, och Elias Ymer, Tennis.
   – Det motiverar mig väldigt mycket. Efter allt det som hänt och att jag kämpat mig tillbaka, och fortfarande kämpar, så gör en sådan här nominering att man kämpar ännu mer, sa Khaddi i samband med att nomineringarna släpptes i mitten av november.

Läs mer Fortsättning...

Mycket värme en kall kväll

 25 jan, 2016.Hillevi Thor, projektledare för Svensk löpare, besökte i förra veckan Akalla Run, en del av Kista Sports Club som är en Svensk Friidrotts senast tillkomna medlemsföreningar. Hon delar här med sig av sina intryck från ett pass med en av föreningens löpargrupper.
   
   Kvällen torsdagen den 21 januari bjöd på krispiga minusgrader och luftig snö på marken. Jag tog tunnelbanan till Akalla för att springa med Mårten Westberg och en av hans löpargrupper i Akalla Run, friidrottssektionen i Kista Sports Club. Akalla Run är en relativt ny och varmt välkommen medlem i friidrottsfamiljen. I klubbhuset var det varmt och fullt fart eftersom det också planerades för andra aktiviteter i klubben, stundade ett föräldramöte och att Vänsterpartiet hyrt in sig för möte.

Läs mer Fortsättning...

Högt och snabbt i Växjö

 24 jan, 2016.Best Western Games andra tävlingsdag inleddes med att distanskampen mellan Hässelbys unga stavhopperskor utvecklades vidare. Lisa Gunnarssons 4.28 i Frankrike igår överträffades av Elienor Werners 4.30. 17-åringen klättrar upp till sjunde plats i Sverige genom tiderna inomhus.

Läs mer Fortsättning...

Följ söndagens tävlingar

 24 jan, 2016.Best Western Games i Växjö erbjuder även idag en webbsändning från Telekonsult Arena.
   Dagen har inletts med att distanskampen mellan Hässelbys unga stavhopperskor har utvecklats vidare. Lisa Gunnarssons 4.28 i Frankrike igår överträffades av Elienor Werners 4.30. 17-åringen klättrar upp till sjunde plats i Sverige genom tiderna inomhus.

Läs mer Fortsättning...

Holmgång i Växjö:
Skoog 1.89 - Engman 1.85

 23 jan, 2016.Höjdtävlingen på Best Western Games i Växjö var i det närmaste av SM-klass. Sofie Skoog hoppade rent upp till 1.87 innan hon ökade inneperset till 1.89. Det för götisten till fjärde plats i världen i vinter på en "rysktvättad" lista.

Läs mer Fortsättning...

Fanny Roos över 17 meter

 23 jan, 2016.Fanny Roos inledde sin inomhussäsong på bästa vis. Efter att ha prickat inneperset 16.69 i fjärde omgången på Best Western Games i Växjö, kom 17.07 i sista stöten. Det är ett par centimeter längre än vad JVM-sexan stötte i somras.

Läs mer Fortsättning...

Okända friidrottsfantasten vann frågesporten

 22 jan, 2016.Vid fem års ålder upptäckte han friidrotten och sedan dess är han helt frälst vad gäller resultat och rekord. Vid två tillfällen har han hamnat på prispallen i friidrott.se:s julfrågesport, nu senast högst upp. Möt Glenn Rosendahl – en av Sveriges okända friidrottsfantaster.
   – Jag har funderat lite på det, svarar 29-åringen från Umeå på frågan hur han fick sitt friidrottsintresse.
   – Delvis från farsan tror jag. Han har, liksom jag, ett stort allmänt idrottsintresse och jag minns en dag när jag var fem år då han kom springande och sa att Carl Lewis hade satt världsrekord. Det var VM i Tokyo 1991. Då började jag gilla friidrott och framförallt Carl Lewis, berättar Glenn.

Läs mer Fortsättning...

Säsongsdebuter i helgen

 22 jan, 2016.En av årets absolut största inomhustävlingar, Best Western Games, avgörs i helgen i Telekonsult Arena i Växjö, samma hall som Nordenkampen avgörs i om tre veckor.
   Det är många landslagsaktiva, främst juniorer, som är anmälda till tävlingen. I startlistorna, som består av 1 066 aktiva som tillsammans gör 2 644 starter, hittar vi namn som junior-EM-medaljörerna Austin Hamilton, Malmö, Emil von Barth, Ullevi, och Thobias Nilsson Montler, Malmö.
   Andra intressanta namn är Amir Shaker, Hammarbys häcklöpare som tog SM-silver i somras och nu leder inomhusstatistiken, Petter Olson, Hässelbys mångkampare som liksom klubbkompisen Fredrik Samuelsson är anmäld i ett flera grenar och Ymers höjdhoppare Andreas Carlsson, som var fjolårets bästa svenska manliga höjdhoppare.

Läs mer Fortsättning...

Månadens i december:
Carolina Johnson

 21 jan, 2016.Linköpings Carolina Johnsons fjolårssäsong var på många sätt väldigt bra. Silvret på junior-EM i Eskilstuna var så klart något av en höjdpunkt, och därefter var framgångarna fler. Första senior-SM-medaljen kom i Söderhamn, seniordebut i Finnkampslaget, uttagen till Nationals division 1 under sin första termin i USA och uttagen till terräng-EM i franska Hyères. Det är några av de saker som Carolina Johnson upplevde under sensommaren och hösten.

Läs mer Fortsättning...

Två svenska längddueller väntar i Globen-galan

 21 jan, 2016.Sverige har fyra längdhoppare på hög internationell nivå. Samtliga fyra - Hammarbys Michel Tornéus, Örebros Andreas Otterling, Spårvägens Erica Jarder och Ullevis Khaddi Sagnia - kommer att försöka hoppa riktigt långt i Globen-galan den 17 februari.
   För Michel Tornéus blir det åttonde gången han hoppar i Ericsson Globe.

Läs mer Fortsättning...

Stav i världsklass i Globen

 21 jan, 2016.Häromdagen blev det känt att det kvinnliga stavhoppet i Globen-galan kommer att vara något utöver det vanliga. Inte bara det att de båda svenskorna Angelica Bengtsson, som inledde säsongen den gångna helgen med att hoppa 4.60 i en stavgala i Frankrike, och Michaela Meijer, som ännu inte tävlat i år men på träning visat att fjolårsformen tycks sitta i, är anmälda. De kommer dessutom att få tuffast möjliga motstånd.

Läs mer Fortsättning...

Stor spjutträff i Sätra

 21 jan, 2016.Ett 20-tal spjutkastare samlades i helgen i Sätra för en utvecklingsträff. Ansvariga tränare var Kari Kiviniemi, Lasse Haka och Anders Borgström.
   – Det kastades givetvis en hel del spjut och vi filmade och analyserade kasten, säger Anders Axlid, grengruppschef.
   Han berättar att andra inslag under helgen var bland annat spjutlöpning, grenspecifika medicinbollskast och styrke- och rörelseövningar.
   – Anders Borgström och Tobias Hein, biomekaniker från Göteborgs universitet, höll dessutom föredrag om biomekaniska analyser och grenen spjuts fysiska och tekniska krav, säger Anders Axlid.

Läs mer Fortsättning...

Julfrågesporten 2015:
.... och vi har en vinnare!

 20 jan, 2016.Visst var – som traditionen bjuder – friidrott.se:s Julfrågesport krävande även denna gång. Fast det hindrade inte att att 71% av alla de totalt drygt femhundra delsvar som skickades in var helt rätta och merparten av övriga var inte heller fel utan bara inte helt kompletta.
   Lättaste frågan var nr 3 (Minsta antalet nationer i en VM-final på 400m) där alla 27 svarat rätt och på ytterligare nio frågor var det bara mellan ett och fem svar som inte var OK.
   Något oväntat var en av dessa nr 21 (Snabbaste svenskan på 400m före Moa Hjelmer). För trots att det gällde något som utspelat sig i en helt annan världsdel för 15 år sedan kunde alltså nästan alla leta sig fram till svaret Susanna Johansson Holtshausen.
   Klart jobbigaste frågan visade sig bli nr 20 (Alla svenskar de senaste 100 åren som dubblerat 400m med antingen 200m eller 800m på ett internationellt mästerskap):

Läs mer Fortsättning...

Inför årsmötet - 18 motioner

 20 jan, 2016.I fredags den 15 januari var sista dag att lämna in motioner till Svensk Friidrotts förbundsårsmöte, och totalt lämnades 18 motioner in, vilket är betydligt fler än förra året då tre motioner lämnades in. Dessa finns nu publicerade här på friidrott.se och kommer att kompletteras med förbundsstyrelsens yttrande.
   Samtliga motioner till förbundsårsmötet 2016.

Läs mer Fortsättning...

Jean Gracia ny tf IAAF-chef

 20 jan, 2016.Jean Gracia, vice ordförande i det Europeiska friidrottsförbundet, EA, är ny tillförordnad generalsekreterare för det internationella friidrottsförbundet, IAAF.
   Jean Gracia har tidigare varit generalsekreterare för det franska friidrottsförbundet.

Läs mer Fortsättning...

Julfrågesporten 2015:
Se alla de rätta svaren!

 19 jan, 2016.Det var på Juldagen som friidrott.se efter två års time-out åter presenterade sin traditionella tuffa Julfrågesport. Temat den här gången var "400 meter" och totalt bjöds det på 21 frågor hämtade ur såväl den äldre som den moderna 400m-historien nationellt och internationellt.
   När tävlingstiden löpte ut den 8 januari visade det sig att utmaningen hade antagits av 27 personer/familjeteam. Som vanligt demonstrerade lösningsförslagen en imponerande kombination av kunskap och vilja/energi att gräva inte sällan djupt efter de fullständiga svaren.
   Vi kan nu presentera de rätta svaren med kommentarer och de kan vara väl värda att ta del av för många fler än dem som gav sig in i själva frågesportskampen. För är man

Läs mer Fortsättning...

Ungdomsrådet söker nytt

 19 jan, 2016.I drygt tio år har Svensk Friidrotts ungdomsråd arbetat för att öka ungdomarnas inflytande i friidrotts-Sverige.
   Nu inför årsmötet i Sollentuna söker Ungdomsrådet nya ledamöter som ska inspirera och vara en stödjande funktion till unga och organisationsledare som vill arbeta för att engagera fler unga i friidrottsrörelsen.
   Det är ett antal nya ledamöter ska ska tillsättas då mandatperioden för flera av de nuvarande ledamöterna går ut.
   – Man ska engagera sig i Ungdomsrådet om man brinner för att unga ska få möjlighet att vara delaktiga i hela friidrottens organisation, säger Viktoria Ämting som är ordförande i Ungdomsrådet och lyfter fram att Ungdomsrådet består av ett antal likasinnade unga som har roligt tillsammans och brinner för samma frågor.

Läs mer Fortsättning...

Möt "veckans ÖIS-are"

 19 jan, 2016.Hösten 2014 drog Örgryte IS igång en serie på sin hemsida som de kallade veckans ÖIS:are. ÖIS-profilen Per Crona träffade flera olika ÖIS-aktiva för att prata om deras idrottande. Under senhösten förra året var det dags igen med sex nya miniintervjuer som är väl värda att ta del av.
   Bland annat träffar Per Crona namnen Per Tedenrud, som sedan slutet av förra året är ny tränare för Emma Green.
   Per berättar till exempel om varför han blev tränare.

Läs mer Fortsättning...

Dina idéer behövs!

 18 jan, 2016.Efter att under hösten ha genomfört en mångfaldsenkät, där Svensk Friidrott i samarbete med Sisu Idrottsutbildarna tog reda på hur friidrotten ska bli mer inkluderande utifrån ett mångfaldsperspektiv, öppnades i mitten av december en bank där aktiva, ledare och andra runt om i friidrotts-Sverige kan bidra med idéer om hur de i sin roll kan sylig- och levandegöra Svensk Friidrotts värdegrunds ord i konkret handling.
   Alla idéer är bra idéer och dessa ska sedan ligga till grund för den mångfaldsplan som håller på att arbetas fram.

Läs mer Fortsättning...

Elva kandidater nominerade

 17 jan, 2016.13 distrikt och 26 föreningar, så många hade lämnat in nomineringar till Svensk Friidrotts styrelse när nomineringstiden gick ut vid midnatt i fredags. Det är fler än någonsin tidigare.
   Ingen ordförandekandidat är nominerad, men valberedningens ordförande Christina Liffner hälsar att det finns uppslag som valberedningen diskuterar med.
   Totalt är det 11 personer som är nominerade till de 4+1 ledamotsplatserna.

Läs mer Fortsättning...

Nästpers av Elienor

 17 jan, 2016.Stav är utan tvekan helgens gren och efter Angelica Bengtssons och Armand Duplantis fina hoppning under lördagen noterades bra resultat även under söndagen. I Sätra gjorde Hässelbys UVM-vinnare Elienor Werner säsongsdebut och tog

Läs mer Fortsättning...

Armand över 5.33

 17 jan, 2016.16-årige Armand Duplantis, som i somras vann UVM-titeln i Colombia, gjorde på lördagskvällen sin andra stavtävlingen för året och visade att han tagit ytterligare ett utvecklingssteg. I den stora stavkarnevalen i Reno, Nevada, klarade han 5.33 med luft och överträffade därmed fjolårsperset utomhus med tre centimeter.

Läs mer Fortsättning...

6.87 och 8.04 i Lund

 16 jan, 2016.I Sprintträffen i Lund förbättrade Öresunds Kasper Kadestål sitt 60 m-pers till 6.93 i försöken och vann sedan finalen på svenska årsbästat 6.87. Därmed sänkte han sin bästa tid från i fjol med totalt 0.11, detta dagen före sin 17-årsdag.

Läs mer Fortsättning...

Utmärkt årsdebut av Angelica

 16 jan, 2016.Efter att 2015 gjort sin klart bästa stavsäsong hittills med inne-EM-brons och fjärdeplats i VM gjorde Hässelbys Angelica Bengtsson på lördagskvällen årsdebut i franska Orléans, 13 mil sydväst om Paris.

Läs mer Fortsättning...

Långa stötar i Storängshallen

 16 jan, 2016.Helgens största tävling är Scandic Indoor Games i Storängshallen i Huddinge med tvåtusen starter på tre dagar. Till lördagens bästa resultat hörde Arwid Koskinens 17.82 i kula i en serie där alla sex stötarna landade kring 18 m-linjen. Tre av dem var godkända medan en av de ogiltiga landade bortom linjen. Resultatet är bara centimetern från hans två år gamla inomhuspers.

Läs mer Fortsättning...

Nya styrelsenomineringar

 15 jan, 2016.Nu återstår bara några få timmar fram till dess att nomineringstiden för ledamöter och ordförande till Svensk Friidrotts styrelse går ut vid midnatt.
   Totalt är det nu 12 distrikt och 22 föreningar som har nominerat någon ledamot. Den första nomineringen till ny ordförande har också kommit in under dagen.
   Samtliga nomineringar.

Läs mer Fortsättning...

Säsongsdebut för Angelica

 15 jan, 2016.I morgon lördag gör Angelica Bengtsson årsdebut när hon hoppar i den årliga franska stavhoppstouren Perche Elite Tour, som i morgon gör nedslag i Orleans. Även klubbkompisen i Hässelby, Lisa Gunnarsson, är anmäld. De möter några av Frankrikes bästa stavhoppare, Vanessa Boslak, Marion Lotout och Marion Fiack.
   Här hemma i Sverige drar tävlingshelgen igång redan i dag när tredagarstävlingen Scandic Indoor Games i Huddinge startar. Även om många av de bästa svenska seniorerna fortfarande väntar med sina tävlingsdebuter, många har ännu inte kommit hem från sina träningsläger runt om i världen, bjuder tävlingarna i Huddinge på ett flertal spännande aktiva i startlistorna. Tävlingen är den första större flerdagarstävlingen med seniorprofil i den östra delen av landet.

Läs mer Fortsättning...

OS-satsande Isabellah vill få fler att börja springa

 15 jan, 2016.Isabellah Andersson är en av våra absolut främsta svenska löpare genom alla tider och ny ambassadör för projektet Svenska löpare. Därigenom vill hon inspirera fler till att börja springa.
    – Jag är själv en löpare och jag älskar det, så jag vill vara med och inspirera andra som vill börja springa, säger hon.
    Hillevi Thor, projektledare för Svenska löpare, är väldigt glad över att få in en så uttrycksfull och engagerad person som Isabellah i projektet.
    – Hon är en förebild både för sitt sätt att vara och för sina prestationer. När man träffar Isabellah märker man hur mycket hon brinner för löpning och det är därför jätteroligt att hon vill dela med sig av sin passion till andra som vill utvecklas som löpare, säger Hillevi som menar att en av Isabellahs styrkor också är att hon har gjort hela resan inom löpningen.

Läs mer Fortsättning...

Månadens i november:
Sarah Lahti

 14 jan, 2016.November var en bra månad för Hässelbys Sarah Lahti. Efter att i oktober ha visat riktigt fin form på terräng-SM i Uddevalla, där hon vann fyrakilometersloppet i överlägsen stil, valde hon att inte ställa upp i terräng-NM utan i stället satsa på två lopp i Holland och Belgien där konkurrensen skulle vara betydligt tuffare.
   I det första, i holländska Tillburg, bestod motståndet till exempel av hemmalöperskan Sifan Hassan, med bland annat EM-guld och VM-brons på meritlistan. Hassan vann också i överlägsen stil, men 20-åriga Sarah gav de andra löparna en tuff match. EN sjundeplats blev det, bara 25 sekunder efter belgiskan Louise Carton som i december skulle vinna 22-årsklassen i terräng-EM.

Läs mer Fortsättning...

Välkomnar fortsatt utredning

 14 jan, 2016.Antidopingorganisationen Wada presenterade idag den andra delen i sin rapport om doping och korruption inom den internationella friidrotten.

Läs mer Fortsättning...

Stark bemanning under OS

 13 jan, 2016.Viasat presenterade idag sin friidrottsbemanning för OS i Rio de Janeiro i sommar. Det är en namnkunnig och stark trupp som kommer att synas och höras i rutan under friidrottens tävlingsdagar.

Läs mer Fortsättning...

Axel och Elise bäst i Skåne

 13 jan, 2016.Skånes Friidrottsförbund har precis släppt sina listor över de tio bästa manliga respektive kvinnliga friidrottarna under 2015, och inte helt oväntat blev det Malmö AI:s diskuskastare Axel Härstedt och Hässleholms häcklöperska Elise Malmberg som toppar listorna.
   Axel tog ytterligare steg i sin utveckling under året och tog sig hela vägen till VM i Peking. Väl där gick det kanske inte riktigt som han tänkt sig, men en 23:e-plats totalt blev det för skåningen som under hösten också fick klart med SOK-stöd inför OS i Rio.

Läs mer Fortsättning...

Löpare på höghöjdsläger

 13 jan, 2016.Många svenska friidrottare befinner sig just nu på träningsläger runt om i landet. I Dullstroom i Sydafrika har 23 svenska löpare befunnit sig under inledningen av året för att där träna på hög höjd.
   –Det är löpare på distanser från 800 meter (Lovisa Lindh) till marathon (Fredrik Johansson) som väljer att förlägga cirka en månad av träning här på höghöjden. Även om det är aktiva från olika grupper och föreningar samordnas träningen i möjligaste mån med pass på förmiddagarna och eftermiddagarna. Fantastiska grusvägar i det böljande gröna landskapet betas av meter för meter, mil för mil, skriver tränaren Johan Wettergren på Göteborgs Friidrottsförbunds hemsida.

Läs mer Fortsättning...

Nya nomineringar till förbundsårsmötet

 12 jan, 2016.Svensk Friidrotts valberedning har i dag presenterat nya nomineringar till den nya förbundsstyrelse som ska väljas i samband med förbundsårsmötet i Sollentuna 19-20 mars.
   Hittills har sju distrikt och 12 föreningar nominerat minst en kandidat till ledamot. Ännu har inga ordförandekandidater nominerats.
   Totalt kan man nominera fem ledamöter, fyra på två år och ett fyllnadsval på ett år.

Läs mer Fortsättning...

Statistiken uppdaterad:
Sena 90-talister tar plats

 12 jan, 2016.Efter helgens tävlingar är nu inomhusstatistiken uppdaterad, och det var flera nya årsbästan som sattes i helgen. Som vanligt vid den här tiden på året är det de unga som tar plats och det är flera sena 90-talister som ligger högst upp i statistiken i sina respektive grenar.
   I Örebro sprang Götas Henrik Larsson, som i somras vann guld på Europeiska ungdoms-OS i Tbilisi, som första sprinter för året under sju sekunder på 60 meter, 6.99. Även på 200 meter visade Henrik fin form och leder där statistiken med sina 22.43.
   En annan sprinter som visade fin form var Örgrytes Carl Bengtström som med sina 50.21 toppar statistiken på 400 meter. Tiden är på alla sätt bra för Carl vars ålderklass för första gången fått in 400 meter i sitt grenprogram.

Läs mer Fortsättning...

Nye landslagsledaren utsedd

 11 jan, 2016.Rafael Askros är ny landslagsledare för ungdomslandslaget. Efter en rekryteringsprocess som pågått sedan början av december har valet nu fallit på 34-åringen från Göteborg, numera boendes i Stockholm.
   – Det är fantastiskt roligt och ett ärofyllt uppdrag, säger Rafael.
   Han började sin friidrottskarriär i Ullevi FK men är numera aktiv som ledare i IFK Lidingö. Han har gjort några landskamper, Finnkamper och Nordenkamper, i 110 meter häck.

Läs mer Fortsättning...

David 28:a i lerigt Edinburgh

 11 jan, 2016.En 28:e-plats i mycket tuff konkurrens på en leråker, så kan David Nilssons debut i Great Edinburgh XCountry summeras.
   Det åtta kilometer långa loppet inleddes långsamt och David Nilsson la sig långt bak i starten, men avancerade hela vägen upp till ledningen efter ett litet tag. När tempot sedan ökade efter några kilometer blev det dock svårt för David att hänga med.
   Vann gjorde amerikanen Garett Heath på 25:29, två sekunder före storfavoriten Mo Farah från Storbritannien. Heath vann 2014 och 2015 fyrakilometersloppet i samma tävling, men lyckades nu också på den dubbla distansen.

Läs mer Fortsättning...

Landslagens friidrottsår 2016

 10 jan, 2016.Precis som förra året blir 2016 ett intensivt landskamps- och mästerskapsår. Över 15 landskamper och mästerskap ska genomföras under året, och det börjar redan i februari med Nordenkampen i Växjö. Därefter blir mars en intensiv månad.
   Huvudfokus blir så klart inomhus-VM i Portland, USA, dit Karin Torneklint räknar med en ganska liten trupp. Men mars innehåller också Europacup Vinterkast i Arad, Rumänien och halvmarathon-VM i Cardiff i Wales.

Läs mer Fortsättning...

Senaste veckan
Veckan 2.2 - 9.2

Bra kastläger i Sydafrika
Sedan några veckor tillbaka befinner sig stora del...

"Hon är efterlängtad"
Karin Torneklint ser verkligen fram emot att h...

"Det ska blir jättespännande"
Sanna Kallur är tillbaka i landslaget efter se...

Sanna tillbaka i landslaget
När förbundskapten Karin Torneklint idag presenter...

Jonas inledde året med seger
Jonas Buud, IFK Mora, inledde i fredags sin säsong...

Ännu en pall för Sofie
Sofie Skoog erövrade sin 17:e pallplats på 21 tävl...

Följ Sofie Skoog direkt
Andra omgången i den "tjeckoslovakiska" höjdminito...

Armand uppe på rekordhöjder
16-årige Armand Duplantis hoppade i går kväll 5.50...

61 meter i februari
Daniel Ståhl fick tillfälle att kasta diskus inomh...

Direkt på TV:
IAAF World Indoor Tour - den nya serien på fyra tä...

Hoppfull lördag:
Otterling 7.92 Ernestam 13.19

Andreas Otterling hade en jämn serie på Raka Spåre...

Dagens snabbaste
På Raka Spåret gjorde Moa Hjelmer i stort sett sit...

På rundbanan: Groth sub48
Linn Nilsson 9:09

Joel Groth stod för vinterns första lopp under 48 ...

Följ dagens tävlingar
Flertalet av dagens tävlingar erbjuder live-result...

Meijer inledde med 4.51
Michaela Meijer startade sin inomhussäsong under f...

Helgen i Sverige:
Moa tillbaka på 400 meter

Raka Spåret i Sätra och Göteborgs Inomhus är två a...

Helgens svenskar utomlands -
Ståhl kastar diskus i Finland

Det är många svenskar som är utomlands och tävlar ...

Fanny i högform ser fram emot Nordenkampen
Atleticum Växjös kulstöterska Fanny Roos har i...

Sofie Skoog fortsätter klättra
En centimeter högre upp för varje tävling. Det är ...

Brorsson siktar på lagplats
Om drygt en vecka avgörs Nordenkampen i Teleko...

Svenska intressen i Slovakien
I slovakiska Banská Bystrica tävlar i kväll Mölnda...

Sverige vill ha EM 2022
Svensk Friidrott har lämnat in en intresseanmälan ...

Rekordmånga lopp 2016
Antalet löpartävlingar och motionslopp fortsätter ...

Jarder sexa i Düsseldorf
Spårvägens Erica Jarder inledde i kväll säsongen m...

Jämn Nordenkamp att vänta
Nordenkampen i Växjö mellan Sverige, Norge, Finlan...

Erica längddebuterar i kväll
I kväll gör Spårvägens Erica Jarder säsongsdebut i...

Annas första möte avklarat
Sveriges representant i IAAF:s tekniska kommitté, ...

Dags att söka föreningsstöd
Nu finns det möjlighet att söka föreningsstöd via ...

Förra veckan
Veckan 26.1 - 2.2

Annas första möte avklarat
Dags att söka föreningsstöd
Anmälan till Sthlm 10 med
SM-milen är öppen

Kroppen känns bättre för Sofi
Lovande årsdebut av Andreas
Första mötet på 30 månader
Världsårsbästa i Malmö
14:03 av David i USA
Odain 0.03 från IVM-kval
Högre och högre för Elienor
Lovisa nära IVM-kval
Sofie över 1.90
Härlig comeback av Sanna!
Leffe över 20 meter
Elise börjar ta sig tillbaka
Sanna åter på startlinjen
Visste du det här om Michel?
Otterling bättre än någonsin
Beställ friidrottsskolans deltagarmaterial
Strålande Sofie Skoog fick elitidrottstipendium
Nya tävlingsformer inom löpning ska utredas
"Jag är stolt över mig själv"

Två veckor sedan
Veckan 19.1 - 26.1

Nya tävlingsformer inom löpning ska utredas
"Jag är stolt över mig själv"
Khaddi kan vinna pris på Idrottsgalan i kväll
Mycket värme en kall kväll
Högt och snabbt i Växjö
Följ söndagens tävlingar
Holmgång i Växjö:
Skoog 1.89 - Engman 1.85

Fanny Roos över 17 meter
Okända friidrottsfantasten vann frågesporten
Säsongsdebuter i helgen
Månadens i december:
Carolina Johnson

Två svenska längddueller väntar i Globen-galan
Stav i världsklass i Globen
Stor spjutträff i Sätra
Julfrågesporten 2015:
.... och vi har en vinnare!

Inför årsmötet - 18 motioner
Jean Gracia ny tf IAAF-chef
Julfrågesporten 2015:
Se alla de rätta svaren!

Ungdomsrådet söker nytt
Möt "veckans ÖIS-are"