Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 13 november 2018

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nyhetsarkiv

Visa nyheter Publicerade under:
Som:


USA-terräng: Isabelle & Otto
springer Nationals på lördag

 13 nov, 2018.Den amerikanska universitetsfriidrotten har sin terrängsäsong från månadsskiftet augusti/september till mitten av november då den kulminerar med ”Nationals”. Den här hösten har det varit färre svenskar än vanligt i aktion men två som kört och dessutom haft bra säsonger är Hässelbys Isabelle Brauer och Huddinges Otto Kingstedt.
   Isabelles tredje
   Helgen som gick hade de nått fram till ”Regionals” som fungerar som kval till ”Nationals”. Isabelle sprang i Sacramento där hennes nya skola Oregon direktkvalade genom att vinna kvinnliga lagtävlingen. Individuellt var Isabelle 20:e bland ca 250 startande.
   För Isabelle blir det tredje raka året som hon kvalar in till mästerskapen. För två år sedan kom hon 99:a och i fjol – trots avtrampad sko – 15:e vilket då starkt bidrog till att hennes San Francisco tog ett otippat silver i lag. Till i år har Isabelle alltså bytt universitet till Oregon som på förhand nämns som

Läs mer Läs mer...

Sofie nominerad till årets prestation
på FGP: ”Utan tvekan höjdpunkterna”

 13 nov, 2018.Nytt årsbästa på 1.93, två segrar varav en i högsommarvärme inför hemmapubliken i Karlstad – och nominerad till årets prestation på Friidrottsgalan 2018. En av Folksam Grand Prix-säsongens stora giganter den här säsongen har verkligen varit IF Götas Sofie Skoog.
   – Det känns superkul att vara nominerad. FGP-tävlingarna var utan tvekan höjdpunkterna för mig i år. Årsbästa i Sollentuna och seger på hemmaplan i Karlstad inför storpubliken. Det är svårslaget.
   Sofie minns tillbaka till FGP-tävlingen i Karlstad i slutet av juli.
   – Det var helt sjukt. Jag hoppade samtidigt som Angelica och Daniel tävlade – mitt i peaken av tävlingen liksom. Alla bara skrek. Då är det extra kul att vara på hemmaplan, många som jag kände i publiken.

Läs mer Läs mer...

Ansök om SM-tävlingar 2020

 13 nov, 2018.Vill ni som förening ta chansen att arrangera en SM-tävling 2020? Fortfarande finns det möjlighet att söka: inomhus-SM, IJSM-IUSM17, IUSM15-16, JSM-USM17, USM15-16, lag-USM, SM-JSM-USM Mångkamp, SM 100 km.
   Hämta ansökningsblanketten för arena eller terräng/landsväg för att skicka in ansökan (innan 27 november). För frågor, kontakta tävlingsansvarig Anna Linner Bassani.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

Det har varit Förbundsdomarkurs

 12 nov, 2018.Förbundsdomarutbildningen vänder sig primärt till dem som skall fungera i ledande domarroller på mästerskap, landskamper och internationella galor. Detta eftersom det där finns direkta krav på att nyckelpositionerna besätts av godkända förbundsdomarna. Årets kurs genomfördes helgen som gick i Göteborg och hade samlat 24 deltagare.
   Med tanke på att det 2019 stundar stortävlingar i Borås (U23 EM), Varberg (ny Folksam GP), Trollhättan (USM), Karlstad (Friidrotts-SM) och Göteborg (bl a Folksam GP) var det alltså inte bara den geografiska närheten som gjorde att majoriteten av de 24 kom från Västsverige. Men det fanns också några mer långväga deltagare (från Norrköping och Söderhamn).
   Diskussioner och problemlösning
   Kursledningen utgjordes av Sveriges alla sex nu aktiva - plus två tidigare - internationellt legitimerade domare ("ITO"). Dessa initierade diskussioner i olika grupperingar kring

Läs mer Läs mer...

Lansering: Idrottens egen
ombudsman och visselblåsartjänst

 12 nov, 2018.Idrottens gemensamma arbete för trygga miljöer fortsätter och på torsdag, den 15 november, inför Riksidrottsförbundet, RF, Idrottsombudsman och en visselblåsartjänst.
   Idrottsombudsmannens uppdrag är att vara ett stöd i fall där ett agerande som misstänks bryta mot idrottens värdegrund uppdagats. Visselblåsartjänsten är kanalen för att anmäla dessa fall.
   RFs ordförande, Björn Eriksson, beskriver de nya tjänsterna i ett pressmeddelandet från RF.
   - Idrotten ska vara en trygg zon. Något annat än nolltolerans mot alla former av våld, trakasserier och övergrepp är otänkbart. Visselblåsartjänst och idrottsombudsman är kontaktvägar för anmälan, stöd och rådgivning med barnens bästa för ögonen.

Läs mer Läs mer...

Meraf Bahtas ärende anmält till Dopingnämnden

 11 nov, 2018.Dopingkommissionen (DopK) har beslutat att anmäla Meraf Bahta till bestraffning till Dopingnämnden (DopN). Detta utifrån att DopK anser att Bahta vid tre tillfällen, under en tolvmånadersperiod, inte följt reglerna för vistelserapportering.

Läs mer Läs mer...

IAAF återgår till "vanlig" kvalificering för VM 2019

 11 nov, 2018.Internationella friidrottsförbundet, IAAF, har beslutat att ändra strukturen för kvalificering till VM i Doha 2019. Tidigare skulle det nya rankingsystemet spela en stor roll för kvalificering men IAAF återgår nu till befintlig modell för Doha 2019 för att ge ytterligare tid till förankring av rankingsystemet.
   

Läs mer Läs mer...

Terräng-NM: Nio svenska medaljer!

 10 nov, 2018.Nordiska mästerskapen i Reykjavik resulterade i hela nio svenska medaljer vilket är lika många som i Danmark i fjol. Därefter får man backa nio år tillbaka till 2008 för att hitta ett lika bra terräng-NM. Årets mästerskap resulterade i två guld och totalt sex medaljer på seniornivå och för dessa stod Amanuel Gergis, som gjorde ett suveränt sololopp, och det kvinnliga laget.

Läs mer Läs mer...

Terräng-NM: Suveränt guld av Gergis

 10 nov, 2018.Turebergs Amanuel Gergis stod för en imponerande insats när han sololöpte andra halvan av terräng-NM-loppet över 9 km i Reykjavik. På tredje varvet, efter 4.5 km, började han skruva upp farten, blev snabbt ensam och sprang själv resterande del av loppet. Målet nådde han på 28:55 – elva sekunder före Danmarks Peter Glans – och ytterligare sex före Högbys David Nilsson.

Läs mer Läs mer...

Terräng-NM: Svenskt lagguld efter rafflande avslutning

 10 nov, 2018.Kvinnliga 7.5 km-loppet i terräng-NM på Island blev nästan lika spännande som pojkarnas och slutade också med tre svenska medaljer inklusive lagguld efter en fantastiskt spännande fight med Danmark.

Läs mer Läs mer...

Terräng-JNM: Tre svenska medaljer

 10 nov, 2018.P19-loppet över 6 km i Reykjavik slutade med två silver och ett brons och det var inte mycket som fattades för att det skulle ha blivit två guld. Detta efter att Högbys Omar Ismail och Eskilstunas Emil Millán de la Oliva spräckt klungan på det andra av de fyra varven.

Läs mer Läs mer...

Terräng-JNM: Emilia femma

 10 nov, 2018.Terräng-NM för seniorer och juniorer inleddes i Reykjavik vid lunchtid i fint höstväder med 7-8 grader och molnigt väder. Först ut var 19-årstjejerna som sprang tre varv på den 1.5 km långa gräsbanan.

Läs mer Läs mer...

Playitas: SOK-talanger på läger

 9 nov, 2018.Sedan en vecka tillbaka har 22 aktiva med tränare från SOK:s projekt Talang2022 befunnit sig på Playitas, Fuerteventura. Friidrotten har varit representerade av fyra aktiva med tränare (Wictor Pettersson, Staffan Jönsson, Maja Nilsson, Patrick Von Corswant, Ragnar Carlsson, Mattias Jons, Tilde Johansson och Erik Svensson). Under veckan har det, förutom tid för träning, funnits möjlighet att nyttja SOK:s resursteam inom lyftteknik, träningsplanering, kost, sjukgymnastik m.m.

Läs mer Läs mer...

Tillgängliga för landslaget!

 9 nov, 2018.Sedan 2016 har det varit totalstopp för nationsbyten i landslagssammanhang inom friidrotten, i väntan på en utredning från Internationella Friidrottsförbundet, IAAF, i syfte att hitta ett regelverk som inte möjliggör osportsliga övergångar. Nu är det nya regelverket på plats, vilket gör att det återigen är möjligt att byta landslag så länge de nya kraven uppfylls. Det här är glädjande nyheter för tre svenska friidrottare: Malmö AI:s Nick Ekelund-Arenander (400m, tidigare Danmark), Eskilstuna FI:s Adhanom Abraha (långdistans, tidigare Eritrea) och Hälle IF:s Samrawit Mengstaeb (långdistans, tidigare Eritrea) – som nu är tillgängliga för deltagande i det svenska landslaget.

Läs mer Läs mer...

Terräng-NM: Blir det nya blågula medaljer i Reykjavik på lördag?

 8 nov, 2018.Årets näst sista internationella mästerskap med svenskt deltagande arrangeras i Reykjavik på lördag och Sverige ställer som alltid upp med lag i alla fyra klasserna. David Nilsson och Daniel Lundgren är de mest rutinerade på herrsidan och kompletteras av M22:orna Gabriel Steffensen och Amanuel Gergis plus landslagsdebutanten Oscar Claesson från Sävedalens AIK sjua resp femma i terräng-SM på Öland.

Läs mer Läs mer...

Kulstötaren från Hörby: Peter stötte
över tolv (!) meter i sin första tävling

 7 nov, 2018.I somras bestämde sig den 33 år gamle journalisten på Ystads Allehanda Peter Lindgren för att satsa på en helt annan karriär. Han ville bli kulstötare.
   Peter hade ingen erfarenhet inom vare sig kulstötning eller friidrott i stort. Men hans mål var tydligt: att vinna SM-medalj i veteranklassen när han fyller 35.
   – Jag har alltid gillat friidrott och det känns som att kula är en liten bortglömd gren. Jämför man med de andra kastgrenarna är den ensam om att inte ha ett krigiskt ursprung. Och jag är en väldigt fredlig person. Nu hoppas jag att någon klubb snappar upp mig, säger han.

Läs mer Läs mer...

En helg med långsprint

 6 nov, 2018.Utvecklingsträffarna inom Svensk Friidrotts prestationscentrum runtom i landet duggar tätt nu. Hoppträff i Karlstad nu senaste helgen, och helgen innan det samlades ett 30-tal sprinters födda -01 eller tidigare samt sex coacher i Göteborg för träff om långsprint. Tre träningspass och teoretiska pass genomfördes under helgen, och trestegslegendaren Christian Olsson föreläste.
   Moa Hjelmer och Matilda Hellqvist, som är två välbekanta namn inom svensk långsprint, var med och hjälpte till vid uppvärmning och löpkoordination.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

Uppmärksammad hoppträff i Karlstad
– flera svenska världsstjärnor på plats

 6 nov, 2018.Sedan ett år tillbaka har vi ett prestationscentrum för hopp i Karlstad, med Anders Möller i spetsen. Under helgen som var samlades hela 70 personer i Våxnäshallen för utvecklingsträff. Det mediala intresset lokalt var stort, och träffen uppmärksammades av både NWT, Värmlands Folkblad och SVT Värmland.

Läs mer Läs mer...

Ta med friidrotten till din skola!

 5 nov, 2018.Nu har du som lärare i idrott och hälsa för första gången möjlighet att beställa häftet ”Klasskampen” via Utbudet, tillhandahåller gratismaterial från företag och organisationer till olika målgrupper i skolans värld.
   Klasskampen är ett koncept för skoltävlingar i friidrott för elever på mellanstadiet och/eller högstadiet (årskurs 4-9). I Klasskampen är det klassens sammanlagda resultat som räknas, inte den enskilda elevens prestation. Syftet med tävlingen är att få ungdomar att testa på friidrott under roliga förhållanden.

Läs mer Läs mer...

Ansök till Ungdomsrådet – nu!

 5 nov, 2018.Nu har du chansen att vara med och påverka svensk friidrott. Ungdomsrådet söker nu efter nya medlemmar för perioden 2019-2021.
   – Vi söker efter dig som är mellan 18-25 år gammal och som brinner lite extra för vikten av ungas frågor i friidrotten, säger ordförande Freja Avebäck.
   Känner du dig träffad, eller känner du kanske någon som skulle passa jättebra i den här rollen - då kan ni ansöka här.

Läs mer Läs mer...

Emma Green invald i EAA Athletes Committee

 5 nov, 2018.Emma Green är en av de nya ledamöterna i Europeiska Friidrottsförbundets Aktivas kommitté. Emma blev, tillsammans med Periklis Iakovakis invald efter nominering från EAAs ordförande Svein Arne Hansen.
   - Det känns både roligt och spännande att ha blivit invald i kommittén. Jag ska snart åka på det första mötet och det ser jag verkligen fram emot. Att få en klarare bild av vad det innebär, träffa de andra deltagarna och komma igång med arbetet, säger Emma Green.

Läs mer Läs mer...

NYCM: Caroline Almkvist 2:36!

 4 nov, 2018.Hässelbys Caroline Almkvist var en otippad SM-tvåa i Stockholm för fem månader sedan då hon sänkte personbästa med över sju minuter till 2:44:49.
   Idag i New York kapade Caroline bort ännu mer - åtta minuter - efter ett imponerande jämnfartslopp där 5 km-bitarna gick på i tur och ordning 18:46 - 18:41 - 18:42 - 18:46 - 18:42 - 18:08 - 18:21 - 18:39! Halvorna 1:19:00 (pers på halvmaran!) + 1:17:50.
   Rutinerat? Inte direkt: Caroline är bara 23 år och gjorde sin marathondebut hösten 2016 i Helsingborg då hon noterade 3:24:53. Sedan följde fyra lopp mellan juli och december i fjol under en USA-vistelse på 3:13 - 3:09 - 3:04 - 2:52 - och så då alltså 2:44 i Stockholm i somras.
   Dagens 2:36:50 (brutto) gör Caroline till näst snabbaste svenska i NY-historien (bakom Isabellah Andersson) och hon går dessutom in som nr 4 på årets Sverige-bästa, mindre än två minuter från förstaplatsen.
   Loppet satte
   / A. Lennart Julin

Läs mer Läs mer...

På TV söndag eftermiddag:
New York City Marathon

 4 nov, 2018.Visst är Athen originalet, Berlin snabbast och London vassast kvalitetsmässigt men New York är ändå ”marornas mara” – och det inte för att man är allra störst volymmässigt (över 50.000 fullföljande de senaste åren).
   Skapade "stadsmaran"
   Nej, det är därför att New York gjorde marathon till en global folkrörelse när man 1976 flyttade den från vägarna in till gatorna i storstädernas hjärtan.
   Idag är det alltså dags för att för löparna att för 42:a gången (loppet ställdes in 2012 p g a orkanen Sandy) springa från Staten Island till målet i Central Park. Elitfälten anförs av fjolårsvinnarna Geoffrey Kamworor och Shalane Flanagan.
   SM-tvåan springer
   Som vanligt är flera hundra svenskar med i loppet. För den intressantaste starten av dessa står Hässelbys Caroline Almkvist som var en överraskande SM-2:a på 2:44 i Stockholm för fem månader sedan.
   De bästa svenska placeringarna i New York är

Läs mer Läs mer...

Nomineringar till Friidrottsgalan

 1 nov, 2018.Den 29 november är det dags för att hedra dem som gjort störst avtryck under friidrottsåret 2018. Och nu kan vi avslöja vilka friidrottare som är nominerade till priser.
   På herrsidan är Daniel Ståhl och Andreas Kramer nominerade till hela fyra priser. Båda är nominerade i kategorierna Årets Prestation i landslaget, Folksam Grand Prix och SM. Andreas är dessutom nominerad till Årets Genombrott i landslaget, och Daniel Ståhl i Årets Prestation i Finnkampen.

Läs mer Läs mer...

13:00 Följ nomineringarna live på FB

 1 nov, 2018.I dag torsdag avslöjas vilka friidrottare som är nominerade till pris på Friidrottsgalan. Du kan följa detta på Sportexpressens Facebook-sida. De kommer nämligen sända live-tv från Sollentunavallen 13:00, där A. Lennart Julin tillsammans med Expressens reporter Ludvig Holmberg tar oss genom samtliga nomineringar. I samband med detta kommer Ludvigs kollega Philip Gadd få testa på häcklöpning med hjälp av Sveriges bästa häcklöpare – Spårvägens Elin Westerlund.

Läs mer Läs mer...

DL-programmet klart för 2019

 1 nov, 2018.2019 blir ett speciellt år för världens toppfriidrottare genom att säsongen kommer att förlängas från "normala" fyra månader till fem. Det stora mästerskapet går ju inte som brukligt i augusti utan VM i Doha är placerat i månadsskiftet september/oktober.
   Doha öppnar som vanligt
   Det är inte heller så att säsongen bara förskjutits eftersom Diamond League-serien håller sig inom sina invanda ramar med premiär i Doha i början på maj och final i Bryssel i början av september. Den svenska DL-tävlingen Bauhaus-galan kommer dessutom att gå rekordtidigt – redan som nr 3 i serien efter Doha och Shanghai – söndagen den 2 juni.
   Nu har också fördelningen av grenarna på nästa års 14 DL-galor presenterats och det är intressant att se programmet i de grenar där vi har förhoppningar om svenskt deltagande. Det gäller förstås i första hand manlig diskus och stav eftersom Daniel Ståhl och Mondo Duplantis är de två svenskar som

Läs mer Läs mer...

Nominera ledare till ”Årets Eldsjäl”

 31 okt, 2018.Vet du någon som är en riktigt bra ledare? I så fall är det hög tid att nu nominera i kategorin Årets Ledare. Det är Folkspel som varje år utser Eldsjälar i utvalda kategorier. Vinnarna utses under Årets Eldsjälsgala 14 mars 2019 på Berns i Stockholm. Totalt 20 finalister i fem kategorier utses till galan, och varje finalist får 10 000 kronor. Vinnarna i varje kategori får ytterligare 15 000 kr.

Läs mer Läs mer...

Toppkastare på träff i Växjö

 31 okt, 2018.Under helgen hölls en utvecklingsträff i Elitprojekt kula/diskus vid Prestationscentrum kast i Växjö. Träffen lockade i princip mangrann uppslutning då ett 15-tal toppaktiva och ett tiotal tränare närvarade. Teknikträning, styrketräning, screening och biomekaniska analyser stod på programmet i tillägg till bland annat utvecklingssamtal med alla deltagare. Johanna Wikström, Mats Olsson, Vésteinn Hafsteinsson och Anders Axlid höll i trådarna, och extra resurser denna gång var Anders Borgström (biomekanik), dietist Emma Bergman och sjukgymnast Kari Kiviniemi.

Läs mer Läs mer...

Hela truppen till terräng-NM

 31 okt, 2018.Om drygt en vecka avgörs nordiska mästerskapen i terränglöpning i Reykjavik på Island, och idag står truppen till mästerskapet klar. Här återfinns bland annat Spårvägens Lisa Havell, som blev dubbel bronsmedaljör vid terräng-SM den gångna helgen, och Sara Christiansson, Sävedalen, som var överlägsen nordisk mästare 2017.

Läs mer Läs mer...

Malmö AI segrare i SM-pokalen

 30 okt, 2018.Kampen om att bli Sveriges bästa SM-klubb i friidrott för seniorer, juniorer och ungdomar inleddes under inomhussäsongen och har pågått i åtta månader fram till den gångna helgens terräng-SM på Öland. Malmö AI kopplade greppet redan i vintras och har varit i ledning sedan dess, och även om ledningen relativt stor så avgjordes det inte definitivt förrän på gräset på Ekerums golfbana. Ullevi låg tvåa inför terräng-SM och plockade in elva poäng, trean Hässelby gick +32 på MAI och Spårvägen hela +51.

Läs mer Läs mer...

Spårvägen bästa klubb i terräng-SM

 30 okt, 2018.Året sista SM-tävling genomfördes i Ekerum på Öland den gångna helgen där Spårvägen samlade ihop mest poäng räknat på de sex främsta för seniorer, juniorer och ungdomar. Totalt handlar det om 54.5 poäng vilket är elva fler än Hälle och med Hässelby ytterligare åtta poäng bakom.

Läs mer Läs mer...

TSM: Reprisen på dag 2 i morgon

 28 okt, 2018.För er som fortfarande sitter och väntar på Friidrottskanalens sändning i repris, så kommer den i morgon måndag.
   Där kommer ni, precis som i reprisen för dag 1, hitta samtliga lopp från dagen.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

M 12 km: Trio gjorde upp om guldet

 28 okt, 2018.Terräng-SM-helgen i Ekerum på Öland avslutades med herrarnas 12 km som blev en medaljkamp mellan tre man. Redan på andra varvet av sex var regerande mästaren Napoleon Solomon, Robel Fsiha och Adhanom Abraha loss och det var Nappe som stod för nästan allt dragjobb.
   De passerade 4 km på 12:20 vilket hade räckt till 13:e plats på korta banan dagen före och det var helt lika även in i sista backen femhundra meter från mål. Därefter försvann löparna bakom skogsdungen längst bort på banan och när de kom upp på platten med femhundra meter kvar hade Adhanom släppt.
   Nappe hade några meter på Robel och det avståndet växte till fyra sekunder fram till målet som han nådde på 37:12.

Läs mer Läs mer...

K 8 km: Charlotta utmanade Meraf

 28 okt, 2018.Långa banan på terräng-SM i Ekerum blev nästan lika spännande som 4 km dagen före. Meraf Bahta drog klungan från 2.7 km och löparna släppte en efter en tills endast Charlotta Fougberg fanns kvar i rygg. Med trehundra meter kvar fick även hon släppa till en liten lucka och Meraf vann till slut med sju sekunder på 28:02.
   Silvret till Charlotta medan bronset gick till Lisa Havell som var tio sekunder bakom Charlotta och var med längst fram till en kilometer från mål. Prispallen blev nu identisk med den på 4 km dagen före. Fyra slutade Hälles Samrawit Mengsteab på 28:33.

Läs mer Läs mer...

M22: Andra guldet för Gabriel

 28 okt, 2018.På terräng-SM i Flemingsberg för ett år sedan gick Mölndals Gabriel Steffensen för M22-guldet ut på sista varvet i 8 km-loppet men kroknade och fick nöja sig med brons. I år var han i samma läge när löparna passerade 6 km på 19:20. Och denna gång förivrade han sig inte utan ökade sakta men säkert farten på slutrundan och vann med 17 sekunder på 25:32 före Lidingös Simon Sundström. Bronset tog Spårvägens Archie Casteel före Eskilstunas Merih Hagos.

Läs mer Läs mer...

K22: Suverän sololöpning av Sara

 28 okt, 2018.På terräng-SM i fjol vann Sävedalens Sara Christiansson K22-klassen över 6 km med hela 1:35. Nu stod hon för en ny uppvisning genom att sololöpa till en 1:37 minuter stor seger på 21:16!

Läs mer Läs mer...

P19: Guld för Omar på hemmaplan!

 28 okt, 2018.P19-loppet över 6 km inleddes i kontrollerad fart med tio man i klungan efter första varvet vilket följdes av en betydligt snabbare andrarunda som gick 25 sekunder fortare.

Läs mer Läs mer...

F19: Emilia försvarade titeln

 28 okt, 2018.Söndagens terräng-SM-tävlingar på Ekerums golfbana inleddes med F19-loppet över 4 km. Tre plusgrader, sol och omväxlande moln och klart svagare vind jämfört med lördagen.
   Fem tjejer bildade tätklunga första 2 km-varvet som avverkade på 7:16. Täbys Emilia Lillemo drog och precis efter varvningen började hon dra ifrån de bakomvarande. Det blev tjugotalet meter men sedan jagade Hässelbys Linnea Sennström nästan ikapp.

Läs mer Läs mer...

F16: Malin suverän vinnare

 28 okt, 2018.16-årsklassen ingick i F17-loppet där Mölndals Malin Jonson var uppe och drog ett tag på första varvet. Hon var ensam 16-årstjej i kvintetten längst fram och vann klassen ohotad på 15:11.

Läs mer Läs mer...

P16: Andra guldet för Sharmarke

 28 okt, 2018.Hälles Sharmarke Ahmed var ensam 16-åring om att gå med klungan och höll bra hela vägen fram till seger med 15 sekunder på 13:29 före Mölndals Michael Rosenqvist.

Läs mer Läs mer...

Terräng-SM: Missa inget från dag 1

 27 okt, 2018.
   
   Du som inte har fått nog av terräng-SM i dag, eller har missat livesändningen, kan nu gå in och titta på reprisen för - antingen hela sändningen eller genom att klicka dig in på tävling för tävling via kapitelindelningen till höger om spelaren.
   /Gustav Orbring

Läs mer Läs mer...

P17: Duellen med stort D

 27 okt, 2018.Äldsta USM-klassen blev en härlig duell mellan Eskilstunas Emil Millán de la Oliva och Växjös Omar Nuur som båda visat fin form i år. Omar noterade bl a 30:16 på 10 000 m bana för några veckor sedan och var hinderfinalist på ungdoms-EM där Emil var sjua på 3000 m slätt.

Läs mer Läs mer...

K 4 km: Spännande hela vägen

 27 okt, 2018.Korta banan på terräng-SM i Ekerum avgjordes på de sista tvåhundra meterna då regerande mästarinnan Meraf Bahta fick ett litet övertag på Charlotta Fougberg och höll undan till seger med en sekund på 13:48. Bakom dem plockade Lisa Havell flera placeringar på slutet och tog bronset – hennes första SM-medalj utomhus. Fyra slutade Linn Nilsson på 13:55 vilket innebar att tätkvartetten kom i mål inom sju sekunder.

Läs mer Läs mer...

M 4 km: Nappe försvarade guldet

 27 okt, 2018.Turebergs Napoleon Solomon sprang hem terräng-SM-guldet på 4 km i Ekerum på Öland efter ledning de sista 2.3 km. Segertiden blev 11:54 vilket innebar en marginal till tvåan Robel Fsiha, Spårvägen, på blott två sekunder sedan denne så när hunnit ikapp på slutet. Bronset tog Spårvägens Emil Danielsson som passerade fyra man de sista trehundra meterna.
   Trots bara tre grader, kraftig blåst och en sugande gräsbana blev det hög fart från start. Regerande mästaren Napoleon Solomon svängde ut från startgärdet med några meters ledning men efter fyrahundra meter var Robel Fsiha ikapp och sprang om strax före 500 m-markeringen.
   Halva sträckan passerade Napoleon på 5:48 med 4-5 sekunders ledning före Robel som i sin tur var ungefär lika mycket före Adhanom Abraha. Sedan följde

Läs mer Läs mer...

F17: Vera mot Gaël

 27 okt, 2018.Äldsta ungdomsklassens 4 km blev precis lika spännande som P15-loppet där det halvvägs (7:19) handlade om fem tjejer. Anförare var Sävedalens ungdoms-EM-bronsmedaljör på 800 m, Gaël De Coninck.

Läs mer Läs mer...

P15: Spurten avgjorde – första guldet för Albin Wallenius

 27 okt, 2018.Precis som på 2000 m bana på USM i somras blev 4 km-loppet i terräng en taktisk historia. Tätklungan bestod av tiotalet man halvvägs (7:13) och det var tydligt att det mer handlade om positionering än fart.

Läs mer Läs mer...

F15: Suverän löpning av Tilde

 27 okt, 2018.Yngsta flickklassen över 4 km inleddes med att Högbys Nelly Össmar fick en liten lucka med efter femhundra meter var Växjös tilde Axelsson Fröjdenlund ikapp och några hundra några hundra meter senare var hon i ensam ledning.

Läs mer Läs mer...

VSM: Dubbla segrar för Studenterna

 27 okt, 2018.De yngre veteranerns 8 km-lopp blev en uppvisning av FK Studenternas Andreas McConville, M35, och Patrik Engström, M40, som hade sällskap alla fyra varven.
   Första varvet avverkades på 6:46 – alltså 3:24-fart per kilometer – med Andreas som huvudsaklig anförare. Vid sista varvningen två kilometer från mål – som passerades på ganska precis 20 minuter blankt – såg det ut som att Andreas ryckte men Patrik hängde med.

Läs mer Läs mer...

VSM terräng: Vilken spurt!

 27 okt, 2018.De äldre veteranernas lopp, M60-M85, över 4 km blev en duell mellan klubbkamraterna Magnus Andersson och Karl-Erik Andersson från Ålems OK i småländska Blomstermåla.
   Höll ihop hela vägen i M60 men in på upploppet hade Magnus ett litet övertag som han lyckade utnyttja och vinna med fyra meter på 16:25.

Läs mer Läs mer...

VSM: Johanna första vinnaren

 27 okt, 2018.Duggregn, tre grader och blåst var de yttre förutsättningarna när terräng-SM i Ekerum på Öland inleddes på lördagsförmiddagen. Dagens första lopp var K35-75 4 km som alltså innehöll nio klasser.

Läs mer Läs mer...

Följ terräng-SM i Friidrottskanalen

 27 okt, 2018.
   
   Terräng-SM för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner genomförs i Ekerum på Öland lördag-söndag och dagens program pågår 10.30-15.00. Allt sänds i Friidrottskanalen.se.
   Mer info om terräng-SM i högerspalten
   Förhandstext mästerskapet

Läs mer Läs mer...

Duplantis: Europas Rising Star
– tillsammans med Ingebrigtsen

 26 okt, 2018.Matchen om vilken ung, manlig friidrottare som ansetts mest framstående under året ansågs oavgjord och för första gången i galans historia delades priset för Rising Star ut till två personer – Armand Duplantis och Jakob Ingebrigtsen. Armand Duplantis kunde själv inte närvara för att ta emot sitt pris i Lausanne, men sände sitt tack:
   

Läs mer Läs mer...

Per och Carina får
European Coaching Award

 26 okt, 2018.I samband med Golden Tracks-galan i Lausanne presenteras också vinnarna av priset European Coaching Award. Detta går årligen till en kvinnlig och en manlig tränare från varje medlemsland, utifrån nomineringar från varje nationsförbund. De svenska tränarna som får priset 2018 är Carina Lindberg, Ymer, och Per Skoog, Sävedalen.

Läs mer Läs mer...

Sökes: Kvaltävlingsarrangörer

 31 okt, 2018.Den nationella klubblagstävlingen Kraftmätningen kommer under 2019 att avgöras för 14:e året i rad och nu söker vi arrangörer till kvalomgången som ska genomföras under perioden 11 maj–16 juni. Målsättningen är att hitta 8-10 arrangörer med god geografisk spridning i landet.
   Tävlingen ska genomföras på en dag och innehåller grenarna 800 m, 80 m häck, höjd, längd, kula och spjut för klasserna P15 och F15, samt en mixstafett över 6x200 m. De föreningar som arrangerar kvaltävling får ett arrangörsbidrag.

Läs mer Läs mer...

Öland, Ekerum och Högby hälsar välkommen till terräng-SM

 25 okt, 2018.Kommande helg arrangeras terräng-SM för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner i Ekerum, två mil norr om Färjestaden, och det är riktigt bra startfält i inte minst seniorklasserna. I princip alla våra bästa är med på både långa och korta banan för både män och kvinnor inklusive fjolårets två suveräner Napoleon Solomon, Tureberg, och Meraf Bahta, Hälle, som är regerande mästare på båda distanserna.
   – Jättekul att så många av våra bästa kommer! På herrarnas korta bana finns det nog ett tiotal som har medaljkapacitet och det är många som dubblar. På långa banan tillkommer sedan Mikael Ekvall, Strömstad, och Mustafa Mohamed, Hälle. Det ska också bli kul att se vad Kalle Berglund kan göra på 4 km, han vann ju SM på 5000 m i somras och jag tror banan passar honom, säger Calle Nilsson som är tävlingsledare i arrangerande Högby IF.
   Flerfaldige terrängmästaren Adhanom Abraha

Läs mer Läs mer...

Habo Friidrott uppmärksammas för
engagemanget kring barn och unga

 24 okt, 2018.Habo Friidrott 04 jobbar hårt för att inkludera barn och ungdomar i friidrotten. De är en av flera föreningar som valt att haka på det nya formatet Landslagets Friidrottsskola, för att helt enkelt få en landslagstouch på landets olika friidrottsskolor.
   Lokaltidningen Magazine195 har uppmärksammat Habo, och i en längre intervju berättar ordförande och Habo-eldsjälen Michael Ostrelius om vikten av engagemang inom föreningen, både när det gäller yngre såsom aktiva och äldre såsom föräldrar till de aktiva.

Läs mer Läs mer...

Anmäl dig till Långloppsforum 1-2/12

 24 okt, 2018.Ni missar väl inte långloppsforum på Bosön 1-2 december? Ett ypperligt tillfälle att utbyta erfarenheter och inspireras vid arrangemang av långlopp.
   Flera intressanta föreläsare från små och stora arrangörer kommer vara på plats.
   Fredrik Montgomery, marknadsansvarig på Lindingöloppet ska prata om hur du som arrangör kan nå ut för att locka fler deltagare.
   John Laselle från Löparakademien kommer berätta om deras verksamhet, kampanjen Run For Zero som ska få fler människor i rörelse och dessutom: Hur gör man egentligen för att arrangera gratislopp och hur kan man arbeta för ett mer inkluderande arrangemang?

Läs mer Läs mer...

Johan Steene om makalösa insatsen:
"Var en befrielse att sluta springa"

 24 okt, 2018.Efter 68 timmars löpning fick ultralöparen Johan Steene äntligen sluta springa på tisdagsmorgonen svensk tid. Han hade vunnit sitt första Big’s Backyard Ultra, det ökända ultraloppet som avgörs på arrangören Gary Cantrells tomt i Tennessee. När jag ringer upp Johan har han precis hunnit sova i några timmar i Garys hus.
   – Det var väldigt skönt att få sova, berättar han.
   Johan har några blåsor på tårna, och han tror att han kommer bli förkyld de närmaste dagarna. Men mycket mer än så är det faktiskt inte efter 68 timmars löpning. Jo, en skada har han faktiskt ådragit sig.
   ֪– Konstigt nog är min handled svullen, jag tror jag fick en nerv i kläm, säger han.
   Johan berättar om den dramatiska uppladdningen inför loppet.
   – Jag brukar åka dit på torsdagskvällen för att hinna handla och umgås med de andra deltagarna. Men nu kom jag istället fram sent på fredagen.

Läs mer Läs mer...

Med blicken mot Öland – Lisa Havell

 23 okt, 2018.Till helgen är det dags för terräng-SM i Ekerum, två mil norr om Färjestaden på Öland, och det är på papperet riktigt bra startfält. Inte minst på damsidan där i princip alla våra bästa seniorer är med, möjligen med undantag för någon som studerar i USA.
   En som ser fram mot terräng-SM är Spårvägens Lisa Havell (tidigare Öhberg) som lyfte sig ordentligt i somras på både 1500 och 5000 då hon förbättrade sina personliga rekord med nio respektive 38 sekunder till 4:16/15:48. Sistnämnda tid resulterade i en fjärdeplats i finnkampsdebuten som föregicks av dubbla fjärdeplatser på SM i Eskilstuna.
   – Jag har inte ökat träningen och inte tränat hårdare till i år. Att det lossnat beror nog mer på harmoni och balans i livet. Jag har hittat bra rutiner med jobb, träning och allt runt omkring, säger Lisa.
   – Terräng-SM ska bli riktigt kul! Jag satte personligt rekord på

Läs mer Läs mer...

Mondo kan bli bäst i världen

 23 okt, 2018.Han gick vidare till finalomröstningen i kategorierna ”Årets manlige friidrottare” och ”Årets manlige Rising Star” av europeiska friidrottsförbundet EAA.
   På tisdagen blev Armand Duplantis även nominerad till årets friidrottare globalt sett, av internationella friidrottsförbundet IAAF.
   Det är ingen dålig skara som han tillhör i kategorin. Här kommer några exempel:
   • Diamond League-mästaren och världsettan 1500m Timothy Cheruiyot, Kenya
   • Christian Coleman, som satte världsrekord på 60m inomhus och är världsetta på DL-mästare på 100m
   • Kenyanen Eliud Kipchoge, som satte nytt världsrekord i marathon häromveckan.
   • Kevin Mayer, nytt världsrekord i tiokamp

Läs mer Läs mer...

Världsrekord och seger för Johan
Steene i extremt ultrarace i USA

 23 okt, 2018.Varv efter varv. Last person standing. Big’s Backyard Ultra är ett välkänt lopp inom ultralöpningen, och har fått uppmärksamhet världen över. Varje oktober gör några tiotals löpare upp om vem som orkar springa längst.
   Reglerna för tävlingen är enkla. Löparna springer varv efter varv (varvet är 4.1667 miles långt – d.v.s. 6.7 km) tills bara en deltagare är kvar. Det finns ingen maxgräns för hur länge tävlingen kan hålla på. Varje varv måste slutföras inom en timme. Den återstående tiden på timmen när du kommer i mål får du använda för att vila samt äta och dricka. När det sedan återstår tre minuter till nästa timme drar igång blåser arrangören Gary i sin visselpipa tre gånger, två gånger med två minuter kvar och en gång med en minut kvar.

Läs mer Läs mer...

Färdigtävlat i Castorama 2018

 23 okt, 2018.Efter i det närmaste två månaders tävlande sedan starten sista helgen i augusti avslutades årets Castorama-säsong i helgen. För att så snabbt som möjligt kunna komma med en slutredovisning är det nu angeläget att alla resultatlistor kommer in till SFIF Statistik omgående.
   
   Har ni skickat in alla resultatlistor?
   Så ni som vet med er att ni har kört en eller flera Castorama-tävlingar: Tag en extra titt i vår kontinuerligt uppdaterade resultatbörs för Castorama 2018 och kontrollera att allt ert finns med där.
   Om något fattas skicka direkt in det till SFIF Statistik! Stoppdatum för att räknas in i årets tävling är den 31 oktober, dvs nästa onsdag, men vänta inte i onödan.
   
   Spårvägen nästan 34.000!
   Av det som redan rapporterats från slutspurten kan man se att det har hänt en hel del, framförallt i

Läs mer Läs mer...

Svenskt rekord av Meraf Bahta

 20 okt, 2018.På lördagseftermiddagen genomfördes 10 km-loppet Hytteplanmila i norska Røyse tre kilometer nordväst om Oslo vilket slutade med svenskt rekord – 31:38 – för Meraf Bahta. Tiden är en förbättring av hennes eget ett år gamla rekord med sex sekunder noterad på samma plats.

Läs mer Läs mer...

Klart: 146 övergångar till 2019

 19 okt, 2018.Den 15 oktober var sista dagen att registrera årsskiftesöverångarna för 2018/2019. Nu kan vi presentera 149 övergångar svenska föreningar emellan.
   Dessutom kan vi se att det har varit några högintressanta övergångar att ta upp. Längdhopparen Erica Jarder lämnar Spårvägen efter lång och trogen tjänst för IF Göta Karlstad. Erica flyttade nyligen till Karlstad från Danmark, och får alltså friidrotten närmare hemmet än på länge.

Läs mer Läs mer...

Friidrottskanalen sänder terräng-SM
– glödhett startfält väntar nästa helg

 18 okt, 2018.Nästa helg är det dags för SM-JSM-USM-VSM Terräng på Ekerum på Öland. Mästerskapet arrangeras av Högby IF. Under två dagar kommer Sveriges vassaste terränglöpare göra upp om SM-medaljerna.
   I startlistorna finner vi på herrsidan namn som Napoleon Solomon, Mustafa Mohamed, vårens landsvägskung Robel Fsiha, hemmahoppet David Nilsson och EM-löparen på 1500m bana; Elmar Engholm.

Läs mer Läs mer...

”Det var fullständigt osannolikt”
L-O Höök var med i finalen 1968

 18 okt, 2018.Ett av friidrottshistoriens största ögonblick fyller idag 50 år – Bob Beamons fantastiska 8.90 i längd från Mexico-OS 1968. Han slog världsrekordet med otroliga 55 cm och noteringen kom att stå sig i 23 år. Med i finalen var också svenske rekordhållaren Lars-Olof Höök från Hellas som hoppade direkt efter Beamon.
   Det har gått ett halvt sekel sedan Bob Beamon fick på tidernas fullträff – ett resultat som bara överträffats av en enda person – Mike Powell i Tokyo-VM 1991. Längdfinalen i Mexico inleddes med tre övertrampshopp innan Beamon fick på sin träff och krossade Ralph Bostons och Igor Ter-Ovanesjans världsrekord på 8.35.
   – Det var en fullständigt osannolik prestation! Jag satt och knöt spikskorna och såg inte själva hoppet. Det blev en oerhörd uppståndelse vid gropen, Beamon studsade runt banan och så kom 8.90 upp. Min första tanke var att

Läs mer Läs mer...

Castorama: Redan tidernas lagtävling
- ändå återstår slutspurten!

 18 okt, 2018.Efter en tävlingsperiod på åtta veckor sedan slutet av augusti sätts på söndag punkt för årets Castorama-säsong. Erfarenhetsmässigt brukar lagtävlingen leva in i det sista och alla de senaste sex åren har slutliga vinnarna Spårvägen faktiskt inte intagit förstaplatsen förrän just ”i spurten”.
   Men i år bröts den ”traditionen” en vecka tidigare då Spårvägen redan förra helgen samlat ihop ett komplett lag (alltså 12 aktiva) med en totalsumma på 32.597 p. Men det betyder inte nödvändigtvis att segern redan är klar för faktum är att 2018 redan före ”sista rycket” blivit ett rekordår i toppen.
   Rekordet för antal klubbar över drömgränsen 30.000 som legat på fyra sedan 1985 (och tangerats 1989, 1992, 1993 och 1997) har nämligen efter 33 år förbättrats till fem. De som gör Spåret sällskap över den exklusiva gränsen är Upsala på 31.574, Ullevi på 31.232, Hässelby på 30.551 och IF Göta på 30.069!
   Spurten brukar avgöra
   Vad slutspurten kan betyda visar

Läs mer Läs mer...

Stjärnspäckad spjutträff i Göteborg

 17 okt, 2018.18-20 januari har ni möjlighet att delta när Sveriges ledande spjutmiljöer samlas för en gemensam träff med fokus på utbildning och erfarenhetsutbyte. Det är Svensk Friidrott och Göteborgs Friidrottsförbund som bjuder in till träffen, som hålls i Kviberg Arena i Göteborg.

Läs mer Läs mer...

Klart: Mondo finalist till att bli årets
manlige friidrottare och Rising Star

 17 okt, 2018.Om åtta dagar kan Armand Duplantis ta hem dubbla priser av europeiska friidrottsförbundet. Och det är inte vilka priser som helst – han är med i finalomröstningen till att utnämnas till årets friidrottare och årets Rising Star.
   Detta står klart efter att Mondo gått vidare från första röstomgången, där omröstningen delades in i fyra kategorier: sociala medier, etablerad media, nationella friidrottsförbunden samt en EAA-expertpanel.

Läs mer Läs mer...

Ansök nominering till Ungdomsfonden

 16 okt, 2018.Nu kan ni som förening eller distrikt nominera era mest lovande aktiva upp till 19 år att få stipendium av Ungdomsfonden, som innefattar Edvind Wide-stipendiet.
   Årligen skall medel ur fonden tilldelas ledare och/eller ungdomsaktiv (upp till 19 år), minst en man och en kvinna, som gjort förtjänstfulla insatser inom ungdomsfriidrotten. Edvin Wide-stipendiet skall årligen utdelas till en lovande tjej och kille upp till 19 år gamla inom medel- och långdistanslöpning.

Läs mer Läs mer...

EAA:s antidopingtest ett måste för
nästa sommars ungdomsmästerskap

 16 okt, 2018.För att kunna delta på ungdomsmästerskapen U20-EM, U23-EM och EYOF nästa år måste du som aktiv genomgå europeiska friidrottsförbundets antidopingprogram ”I Run Clean”, som finns tillgängligt på svenska via deras hemsida.
   De som redan gjort testet måste göra om det efter två år, så vet du om att det har gått mer än två år sedan du gjorde det när nästa sommar inleds – gå in och gör testet direkt. Då finns en lite enklare version av testet på hemsidan.

Läs mer Läs mer...

Spännande föreläsningar under
löptränarkursen på Bosön

 15 okt, 2018.Under helgen hölls löptränarkurs på Bosön i Stockholm, för ett tjugotal tränare runtom i Sverige. På plats för att föreläsa var bland annat Mattias Sunneborn, Kalle Berglund, Vilma Jonsson och tränaren Janne Bengtsson.
   Gruppen fick teknik- och styrketips av Kalle, Vilma och Janne – som också gav föreläsningar som innehöll perspektiv både från aktiva och tränare.

Läs mer Läs mer...

Dags att ansöka om RIG 2020-2023

 15 okt, 2018.Nuvarande dimensioneringsperiod för Riksidrottsgymnasierna lider mot sitt slut och kommande dimensioneringsperiod tar vid. Samtliga skolor och kommuner som önskar anordna Riksidrottsgymnasium under kommande dimensioneringsperiod 2020-2023, så väl nya som nuvarande, måste ansöka senast 31 januari till RF om att få anordna RIG. Till ansökan ska bifogas en tillstyrkan av Svenska

Läs mer Läs mer...

Adhanom & Hanna Hässelbyvinnare

 14 okt, 2018.De gulröda lövträden längs banan sa höst, men termometern som snuddade vid 20-strecket sa sommar vid årets upplaga av Hässelbyloppet. Loppet hade återigen samlat många ur den svenska eliten, t ex med färska Lidingöloppsmeriter Napoleon Solomon, Ebba Tulu Chala (1:a/2:a på 30 km) och Adhanom Abraha (1:a 15 km) liksom Hanna Lindholm (bästa svenska på 30 km).
   Adhanoms tredje seger ...
   När Adhanom och Napoleon gick loss direkt i startrusningen var det säkert med banrekordfunderingar i bakhuvudet. Men en stark motvind på vissa bandelar saboterade dessa tankar och när man passerade halvvägs på 14:43 ingick även Ebba och Mohammad Reza i tätgruppen.
   Strax efteråt tryckte Adhanom och kvartetten spreds ut. Efter segrar 2014 och 2015 och 4:e platser de två senaste åren kom nu alltså tredje triumfen medan Napoleon säkrade andraplatsen strax före Ebba. Trots vinden gick alla tre klart under 30 och till rekordet fattades till slut bara

Läs mer Läs mer...

Senaste veckan
Veckan 6.11 - 13.11

USA-terräng: Isabelle & Otto
springer Nationals på lördag

Den amerikanska universitetsfriidrotten har sin te...

Sofie nominerad till årets prestation
på FGP: ”Utan tvekan höjdpunkterna”

Nytt årsbästa på 1.93, två segrar varav en i högso...

Ansök om SM-tävlingar 2020
Vill ni som förening ta chansen att arrangera en S...

Det har varit Förbundsdomarkurs
Förbundsdomarutbildningen vänder sig primärt till ...

Lansering: Idrottens egen
ombudsman och visselblåsartjänst

Idrottens gemensamma arbete för trygga miljöer for...

Meraf Bahtas ärende anmält till Dopingnämnden
Dopingkommissionen (DopK) har beslutat att anmäla ...

IAAF återgår till "vanlig" kvalificering för VM 2019
Internationella friidrottsförbundet, IAAF, har bes...

Terräng-NM: Nio svenska medaljer!
Nordiska mästerskapen i Reykjavik resulterade i he...

Terräng-NM: Suveränt guld av Gergis
Turebergs Amanuel Gergis stod för en imponerande i...

Terräng-NM: Svenskt lagguld efter rafflande avslutning
Kvinnliga 7.5 km-loppet i terräng-NM på Island ble...

Terräng-JNM: Tre svenska medaljer
P19-loppet över 6 km i Reykjavik slutade med två s...

Terräng-JNM: Emilia femma
Terräng-NM för seniorer och juniorer inleddes i Re...

Playitas: SOK-talanger på läger
Sedan en vecka tillbaka har 22 aktiva med tränare ...

Tillgängliga för landslaget!
Sedan 2016 har det varit totalstopp för nationsbyt...

Terräng-NM: Blir det nya blågula medaljer i Reykjavik på lördag?
Årets näst sista internationella mästerskap med sv...

Kulstötaren från Hörby: Peter stötte
över tolv (!) meter i sin första tävling

I somras bestämde sig den 33 år gamle journalisten...

En helg med långsprint
Utvecklingsträffarna inom Svensk Friidrotts presta...

Uppmärksammad hoppträff i Karlstad
– flera svenska världsstjärnor på plats

Sedan ett år tillbaka har vi ett prestationscentru...

Förra veckan
Veckan 30.10 - 6.11

En helg med långsprint
Uppmärksammad hoppträff i Karlstad
– flera svenska världsstjärnor på plats

Ta med friidrotten till din skola!
Ansök till Ungdomsrådet – nu!
Emma Green invald i EAA Athletes Committee
NYCM: Caroline Almkvist 2:36!
På TV söndag eftermiddag:
New York City Marathon

Nomineringar till Friidrottsgalan
13:00 Följ nomineringarna live på FB
DL-programmet klart för 2019
Nominera ledare till ”Årets Eldsjäl”
Toppkastare på träff i Växjö
Hela truppen till terräng-NM
Malmö AI segrare i SM-pokalen
Spårvägen bästa klubb i terräng-SM
Sökes: Kvaltävlingsarrangörer

Två veckor sedan
Veckan 23.10 - 30.10

Malmö AI segrare i SM-pokalen
Spårvägen bästa klubb i terräng-SM
TSM: Reprisen på dag 2 i morgon
M 12 km: Trio gjorde upp om guldet
K 8 km: Charlotta utmanade Meraf
M22: Andra guldet för Gabriel
K22: Suverän sololöpning av Sara
P19: Guld för Omar på hemmaplan!
F19: Emilia försvarade titeln
F16: Malin suverän vinnare
P16: Andra guldet för Sharmarke
Terräng-SM: Missa inget från dag 1
P17: Duellen med stort D
K 4 km: Spännande hela vägen
M 4 km: Nappe försvarade guldet
F17: Vera mot Gaël
P15: Spurten avgjorde – första guldet för Albin Wallenius
F15: Suverän löpning av Tilde
VSM: Dubbla segrar för Studenterna
VSM terräng: Vilken spurt!
VSM: Johanna första vinnaren
Följ terräng-SM i Friidrottskanalen
Duplantis: Europas Rising Star
– tillsammans med Ingebrigtsen

Per och Carina får
European Coaching Award

Öland, Ekerum och Högby hälsar välkommen till terräng-SM
Habo Friidrott uppmärksammas för
engagemanget kring barn och unga

Anmäl dig till Långloppsforum 1-2/12
Johan Steene om makalösa insatsen:
"Var en befrielse att sluta springa"

Med blicken mot Öland – Lisa Havell
Mondo kan bli bäst i världen
Världsrekord och seger för Johan
Steene i extremt ultrarace i USA

Färdigtävlat i Castorama 2018