Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 18 juni 2019

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Johan Wallerstein

Perspektiv på friidrott, oktober 2009

Johan Wallerstein

 

Reflektion efter en bilfärd

– om varför så få satsar fullt


Jag åkte bil i somras. Min medresenär C var en friidrottare av mycket god internationell klass med medalj från VM på meritlistan. Samtalet i baksätet handlade inledningsvis om den tävling vi nyss deltagit i men efter ett tag bytte vi ämne och kom in på större frågor.

- Jag väntar med att leta efter en kvinna tills karriären är över, sa han.
- Oj! svarade jag.

Mitt intryck av C var att det var en klok person. Det ovanliga ställningstagandet krävde därför följdfrågor och jag fick veta att han varit gift men att förhållandet varit besvärligt och tagit av hans energi och träningskraft.

Han hade valt att ta det säkra före det osäkra och vänta några år med en ny relation. Jag tänkte fråga hur länge men gjorde inte det. C och jag är jämngamla.

Behöver jag tillägga att C inte är svensk? Knappast. Den typen av beslut han tog är ovanliga för svenska idrottsmän. Jag sa till C i bilen att han säkert gjort rätt, men jag har annars ingen synpunkt på hans val. För honom var det rätt och min text ska inte primärt handla om friidrottares relationer, men till viss del.
 

Holm ett föredöme

C: s val är intressant eftersom det är ett exempel på ett val en idrottsman gör för sin satsning, som för de flesta av oss är en kostbar, uppenbar och medveten uppoffring. För mig ligger det nära till hands att tro att hans inställning, att kunna avstå något gott för idrottens skull, gör honom till den framgångsrika friidrottare han är. Jag tror alltför få svenska friidrottare är villiga att göra som C.

Framgång i individuella idrotter är till stor del avhängig av hur mycket utövaren är beredd att avstå från sådant som anses vara självklart för så kallat vanligt folk. En målmedveten och långsiktig satsning där idrotten införlivas i vardagen uppfattas - och är - en typ av uppoffring.

För att välja ett exempel på en idrottsman som jag tycker lyckats i detta avseende, att välja bort det som inte gynnar hans satsning tar jag Stefan Holm. Han är här ett föredöme för flera av oss svenska friidrottare.
 

Sök sponsorer och sälj bilen!

Många friidrottare påstår, antagligen för att de verkligen tror så, att de satsar fullt men i själva verket finns det ofta en växel till. Jag uppmanar fler elitfriidrottare, särskilt i kategorin precis under toppskiktet, att ta chansen och fundera över vilka försakelser som du är beredd att göra för att nå ännu mer framgång.

Uppoffringarna som måste till är lika individuella som varje friidrottares träningsprogram. Det kan handla om att skära ner på utekvällar, eller att vara noggrannare med energiintag efter de hårda träningspassen. Kanske bör du gå ner i studietakt, eller sälja bilen och använda pengarna till träningsläger?

Det kan visa sig bli till ditt livs investering, du får det lyft som på sikt ger dig prispengar och resurser till en finare bil. Varför inte ägna några timmar åt att kontakta lokala företag för att finna sponsorer? Eller ska du redan nu, i oktober, bestämma dig för att aldrig, fram till nästa sommar, avstå ett träningspass utom vid sjukdom eller risk för skador?

En viktig fråga många bör ställa sig är: Kan jag (tillfälligt, märk väl) acceptera en "knappare livsstil" för att på så sätt hoppa högre, springa snabbare eller kasta längre? Jag råder ingen att göra slut med pojkvän eller flickvän men i de olyckliga fall där den andre verkligen inte är bra för din friidrottssatsning ställs du inför ett mycket svårt val.
 

Late bloomers

Tvekar du inför att satsa hundra procent har jag stor förståelse för det. Jag tvekade själv när jag hösten 2004 bestämde jag mig för att gå in för det här med att springa mycket och långt. Anledningen till att jag började satsa vet jag inte riktigt och hur många år som elitlöpare som väntade visste jag inte heller.

Till dig som tycker att du är för dålig, du är kanske inte bland de 20 bästa i din gren i landet, säger jag, "Tänk om!". Bry dig inte för mycket om årsbästastatisken, eller rättare sagt, läs den på rätt sätt och du finner i så fall flera exempel på "late bloomers".

Alltså friidrottare som till en början presterat mediokert och först efter några års hård träning blommat ut och nått långt. "Hårt arbete lönar sig alltid" är ett av mina viktigaste motton och jag tror det gäller inom alla livets områden.
 

Två karriärer samtidigt svårt

Sen var det det här med den andra karriären, den som hela tiden inkräktar på träningen. Min uppfattning är att många svenska friidrottare vill för mycket med sin civila karriär samtidigt som den idrottsliga pågår.

Varför inte låta den civila vänta en tid? Känns det omöjligt att lägga din civila karriär åt sidan för så länge som 5 år, prova med 2 år. Bestäm dig för att studier och jobb får komma i andra hand under denna tid. Känns det rätt när perioden är tillända, fortsätt satsa.

För mig är det inte möjligt att klara avancerade heltidsstudier, eller arbeta hårt samtidigt som jag elitsatsar. Jag övervägde efter min utbildning till civilingenjör att söka jobb som jag är utbildad för, men kom snart underfund med att det inte gick om jag skulle träna så som jag tror man måste för att nå dit jag vill.

Jag ser det således inte som en merit att klara av så mycket som möjligt vid sidan om träningen, tvärtom snarare. Visst kan jag beundra friidrottare som klarar två karriärer på en gång, men vid närmare granskning är det ytterst ovanligt att dessa personer anser sig satsa helt på sin idrott.

På tal om min utbildning får jag ofta höra att det är bra för mig att jag har något att falla tillbaka på. Och visst ligger det något i detta, men jag minns så väl ångesten som kom över mig när elitsatsningen tog fart hösten 2004 och jag förstod hur mycket förlorad träning jag hade att "ta igen". Vad har jag gjort alla dessa år tänkte jag?

"Civil karriär" förresten, det är ett missvisande uttryck men jag väljer det i brist på bättre. För varför skulle inte löpningen eller friidrotten kunna ses som en civil karriär?
 

"Hur får jag det att gå runt?"

En fråga som självfallet uppkommer när man säger till folk att träna mer och hårdare är "Vad ska jag leva av?". Använd din fantasi blir mitt svar! Se över din budget och försök slimma den efter friidrottsträningen. Blanda sportdryckerna själv, eller drick saft istället.

Ett tag praktiserade jag "1 kr per pass", d v s 2 tomburkar eller 1 petflaska per träningsrunda. 45-50 rundor i månaden blir en (liten) slant. Mer lönsamma förslag kan vara att bo kvar hemma hos föräldrarna. Till det kan du förhandla träningsbidrag med din klubb och som jag nämnt kanske på egen hand kontakta lokala företag.

Halvtidsstudiebidrag, klubbstöd, någon sponsor tillsammans med enstaka ströjobb bör ge en ekonomisk bas för ett trivsamt liv. Visserligen ett liv utan extravaganser men tränar du hårt orkar du inte med utsvävningar och problemet är löst.

Naturligtvis vill jag som alla andra ha mer pengar, jag älskar pengar, men när det gäller mitt friidrottande är det viktigt att jag bara ser dem som ett medel för min satsning.

Hur mycket pengar du har är i stor utsträckning en inställningsfråga. Alltså, om du har lite pengar men är nöjd med det så har du tillräckligt. Har du mycket pengar men vill ha mer har du inte tillräckligt. Till en svensk kan man säga, valet är ditt.
 

Fyra fördelar

Förutom de fördelar jag redan nämnt i texten ser jag även följande vinster med en fullständig satsning:

+ I arbetslivet är jag övertygad om att jag har nytta av det jag lär mig genom en fullständig satsning.

+ Gentemot sponsorer och klubb är det viktigt för mig att kunna säga "Om ni tror på mig ska jag göra allt som står i min makt för att återgälda med goda resultat".

+ Jag slipper tänka på vad som är viktigast i mitt liv.

+ Mitt intryck är att människor som går sin egen väg och tror på ett "personligt projekt" ofta möts med respekt.
 

Förbund och klubbar har ett ansvar

Som redan framgått anser jag att det är alltför ovanligt med elitsatsande svenska friidrottare som orkar, vågar och verkligen vill gå in för en fullständig heltidssatsning med de försakelser och uppoffringar en sådan innebär. Jag upplever att det stora hindret för många, helt naturligt, är att jobbet eller studierna inkräktar för mycket på träningen.

Den aktive är ytterst ansvarig för sin satsning men klubbarna och förbundet måste arbeta mer för att de mest ambitiösa och villiga friidrottarna får ett bättre grundstöd. Du som aktiv bör också fundera igenom noga vad du har för målsättning med hela din karriär.

Det måste kort sagt tas ett mer professionellt grepp kring idrotten. Friidrotten utvecklas ständigt och Sverige riskerar att halka efter om inget görs. Nyckelordet för att lyckas är som alltid motivation och knäckfrågan (som gärna skall besvaras före jul) lyder: Hur får man en aktiv att bli motiverad till att satsa riktigt hårt?
 

Ett privilegium

Observera att mitt inlägg inte handlar om att svenska friidrottare ska rulla tummarna mellan dagens två träningspass utan om att vardagen ska optimeras för att få ut mesta möjliga av träningen. Fastän texten till stor del handlat om uppoffringar och eftergifter som behövs för att lyckas är det synnerligen viktigt att poängtera att i slutändan är det ett enormt privilegium att hängivet få ägna sig åt favoritsysslan.

Och här uppdagas en paradox, för trivs du med din idrott tänker du inte på uppoffringarna utan de blir en självklar konsekvens av ditt val att satsa. Du trivs med livet och är för det mesta en lycklig människa. Går jag till mig själv vet jag att det funnits sena fredagskvällar när jag känt mig som, och säkert varit, lyckligast inte bara i Lund, utan i hela Öresundsregionen. Vad jag gjort? Sprungit så klart.

Avslutningsvis en reservation och ett råd: Bilvännen C hade kanske blivit ännu mer framgångsrik om han mött rätt kvinna från början? Rådet blir därför, var noga med val av partner.

 

Johan Wallerstein

friidrottare IFK LundArkiv

December 2018
Johan Faskunger Jämlik friidrott – en förutsättning för att friidrotten i Sverige ska växa och förbättras
November 2018
Simon Karlén Idrottsglädje
Maj 2018
Benn Harradine Athletics as a brand
April 2018
Olof Wretling Det får inte hända igen
November 2017
Charlotta Seiler Brylla Varför jag gillar idrottsplatser
Oktober 2017
Fredrik Trahn Kommunikation avgörande för friidrottens framtida position
Juni 2017
John Dohlsten Så många som möjligt, så länge som möjligt
Maj 2017
Jenny Ahlin Utesäsongens glädje
April 2017
Peter Häggström Lindecrantz Mod gör skillnad
Mars 2017
David Dunér Tankar på ansatsbanan
Januari 2017
Niklas Cederström Friidrott ur ett amerikanskt och svenskt perspektiv
December 2016
Vésteinn Hafsteinsson Dröm och verklighet
November 2016
Tommy Ivarsson Friidrott ska vara förknippat med anpassade livsmedel
Oktober 2016
BG Nilensjö Hur står det till med svensk löpning?
September 2016
Ida Nilsson Löpningen har gett mig nya chanser
Augusti 2016
Ulrika Flodin Att säga hejdå till en identitet
Juni 2016
Cege Berglund När Gärderud var Mick Jaggers favorit
Maj 2016
Stefan Holm Hello, from the other side
April 2016
Lena Björk Tillsammans blir vi fler och bättre
Januari 2016
Anna Öberg Eldsjälen - Årets Hjälte 2016
December 2015
Anders Albertsson Gasa och bromsa samtidigt
November 2015
Kalle Zerpe Bortom möjlighetens gräns
Oktober 2015
Mattias Claesson Vad händer sen?
Augusti 2015
Alexey Lebedev Ett underbart blågult spår i mitt ryska hjärta
Juli 2015
John Laselle Friidrottens roll i det nya Sverige.
Juni 2015
Salah Shallal Friidrotten som en förenande kraft
Maj 2015
Hillevi Thor Fri idrott
April 2015
Sofie Sarenbrant Livet efter Carro
Mars 2015
Nadja Casadei Friidrotten har räddat mig så många gånger i mitt liv
Februari 2015
Viktoria Ämting Öka ungdomars delaktighet
Januari 2015
Magnus Malmsborg Sponsring viktig för både elit och bredd
December 2014
Anna Sjöberg En ny bild av friidrotten
November 2014
Marika Borg Ström Nu skall vi fylla läktarna!
Oktober 2014
Björn Eriksson Svensk Friidrotts utmaningar
September 2014
Anna Jonsson Nycklarna till ett lyckat SM
Augusti 2014
Richard Björkman Att växa in i idrottens själ
Juli 2014
Johan Wettergren Avgörande är drivkraften och kärleken till sin sport
Juni 2014
Anders Borgström I år tar vi Finnkampsbåten
April 2014
Gunilla Löthagen Sjöstrand Friidrott det roligaste jag vet!
Mars 2014
Curt Högberg Ta vara på möjligheterna
Februari 2014
Ulrika Bergsten Friidrott och identitet
Januari 2014
Lars Nordin Glädjen i att se när någon har hittat hem
December 2013
Robert Kronberg Tankar efter en elitkarriär
November 2013
Malin Gustafsson Det är aldrig för sent!
Oktober 2013
Per Ahlström Kan resebyrån vara del av laget?
September 2013
Lars Liljegren Om målade naglar och idrottens kraft
Augusti 2013
Oscar Gidewall Det går att vinna utan doping!
Juli 2013
Daniel Wessfeldt Internationella friidrotten behöver rycka upp sig!
Juni 2013
Bengt Skött Psykologisk balansakt på spänd lina
Maj 2013
Karin Torneklint Mångfald och alla varianter
April 2013
Stefan Olsson Till slut lossnar det!
Mars 2013
Pia Hultgren Löpningen det enkla och rena
Februari 2013
Rickard Bryborn Jag skulle blivit brottare
Januari 2013
Johan Saxne Bästa skolan för yrkeslivet
December 2012
Pia Bosdotter Olson Nobody's perfect - but a team can be
November 2012
Tomas Hoszek Hur skall föreningarna möta folkhälsotrenden?
Oktober 2012
Erik Winerö Friidrott när den är som bäst
September 2012
Isabelle Eurenius Friidrottsgymnasium och föräldrar
Augusti 2012
Louise Thornander Så lika - och ändå så olika!
Juli 2012
Gunnar Durén Som en ångmaskin i en flyttlåda på vinden
Juni 2012
Janne Åkerblom Friidrott från regihytten
April 2012
Tomas Riste Ständiga förbättringar och spännande utmaningar
Mars 2012
Lennart Karlberg Autografer som skänker ljuva minnen
Februari 2012
Anna Linner Man måste våga ... fast man inte törs!
December 2011
Lars Rambe I väntan på Bert Cameron
November 2011
Mikael Peterson Friidrott till hundra!
Oktober 2011
Jenny Kallur Otippade upplevelser från en karriär
September 2011
David Fridell Vi kan hela tiden bli bättre
Maj 2011
Lennart Karlberg Stark värdegrund skapar trygg miljö inom friidrotten
April 2011
Lars Pettersson Talanger - värda sin vikt i guld!
Mars 2011
Oskar Käck En bredare syn på tillvaron
Februari 2011
Isabellah Andersson En eld som brinner för löpning
Januari 2011
Ryno Quantz Rapport från en fotoväst
December 2010
Tomas Brandt Var nyfiken på framtiden!
November 2010
Malin Marmbrandt Motivation och glädje!
Oktober 2010
Fredrik Olofson Friidrott - en sport även för blekfeta medelålders
September 2010
Karin Lundgren Kämpaandan lika het nu
Augusti 2010
Anna von Schenck Min bästa idrottsupplevelse
Juli 2010
Oscar Gidewall En elittränares filosofi
Juni 2010
Carl-Johan Hultenheim Friidrott och företagsbygge i skön förening
April 2010
Lennart Karlberg "Friidrott för 2010-talet" - vårt redskap!
Mars 2010
Anders Albertsson Kompetens - där den behövs!
Februari 2010
Jenny Jacobsson En skadefri friidrott?
Januari 2010
Stina Funke Spänning och glädje - samma känslor oavsett nivå
December 2009
Lars-Inge Svensson Bragdguldet till de ideella ledarna!
November 2009
Madeleine Sjöstedt Stockholms Stadion en del av friidrotten
Oktober 2009
Johan Wallerstein Reflektion efter en bilfärd
September 2009
Karin Mattsson Weijber Förebilder och profiler
Augusti 2009
Jonas Forsberg Släpp in ungdomarna!
Juli 2009
Calle Nilsson Rapport från Ölands horisont
Juni 2009
Bo Edsberger Kvinnorna leder motionsvåg
Maj 2009
Lennart Karlberg & Mikael Peterson Bevara Stockholms Stadion som friidrottsarena!
April 2009
Anders Lindblad VM avgörande för framtiden
Mars 2009
Stefan Holm En inomhussäsong i soffan
Februari 2009
Tomas Björklund Nordea gör det möjligt
Januari 2009
Madeleine Melander Personliga mötet viktigt
December 2008
Ulrika Johansson (Rånäs 4H) Drivkraften bakom min löparglädje
November 2008
Stefan Lindeberg Vi ska väcka nyfikenhet hos de unga
Oktober 2008
Thomas Engdahl Tack för en minnesrik och utvecklande tid!
September 2008
Claes Bjerkne Sverige behöver stora evenemang
Augusti 2008
Anna Ekström Skratt och glädje för många!
Juli 2008
Rajne Söderberg Ur ett tredimensionellt perspektiv
Juni 2008
Kajsa Bergqvist Oj, säsongen har visst startat ....
Maj 2008
Ellinor Johansson Många unga vill och kan ta ansvar!
April 2008
Lennart Karlberg Med gemensamma krafter mot fortsatta framgångar
Mars 2008
Krister Clerselius Från löparbanan till styrelserummet
Februari 2008
Ulf Kinneson "En lysande kombination"
Januari 2008
Lars Markusson Så svårt är det att försvara ett OS-guld
December 2007
Mikael Peterson Tack för bra regionmöten!
November 2007
Yngve Andersson Välkommen till nya friidrott.se!
Senaste veckan
Veckan 11.6 - 18.6

FGP: Femte raka för Daniel Ståhl
Att Daniel Ståhl trivs på Sollentuna GP är det ing...

FGP: Offensiv löpning av Sara
Flera svenskor stod för fina prestationer på 1500m...

FGP: Emelie ny Sverigeetta -
klarade U23-EM-kvalgränsen

Sollentuna Grand Prix rivstartade med ett Sverigeb...

Jan och Sofia får ansvar för
Prestationscentrum Mångkamp

Jan Samuelsson och Sofia Jäger Stenberg har anstäl...

Arrangör sökes till Folksam
Grand Prix inomhus 2020

Folksam Grand Prix har under många år bestått av d...

Hände också i helgen
Tävlingshelgerna före midsommar är alltid ytterst ...

800m-kvartetten redo för Sollentuna
Hanna Hermansson, Yolanda Ngarambe, Lovisa Lindh o...

14:00: Stjärnorna inför Sollentuna GP
I morgon är det dags för årets första Folksam ...

Rabat: Nej, Dacres vann på 70.78!?!
Två timmar efter det att diskustävlingen i Rabat h...

Rabat: Tredje raka för Daniel!
Anm:Ett par timmar efter det att nedanstående text...

På TV i kväll:
Rabat med Daniel & Andreas

Efter tre stopp i Europa har Diamond League-cirkus...

Jesper över 18 - Oscar över 5
Spårvägens kulstötare Jesper Arbinge passerade 17m...

Oslo PS2: Fanny klev in i världseliten!
Fram till i torsdags på Bislett hade Fanny Roos gj...

Oslo PS1: Erika ny DL-ledare i höjd!
Att Daniel Ståhl leder Diamond League-poängjakten ...

Ta chansen – boka biljetter till
VM i Doha med Grand Travel

Vill ni se årets största Friidrottshändelse LIVE p...

Högby bästa klubb i SM-milen
Ölandsklubben Högby IF hade en bra dag i SM-milen ...

Kalle slog Gärderuds svenska rekord
En bra svensk Diamond League-kväll i Oslo kröntes ...

Charlotta och Robel SM-vinnare
Charlotta Fougberg tog hem sitt första SM-guld på ...

Fanny Roos suverän DL-trea
Fanny Roos gjorde sitt livs tävling i Diamond Leag...

Nyblivna mästare till SM-milen
Det väntas bli fina löparförutsättningar när fjärd...

På TV ikväll: Bislett med Mondo!
Efter en sväng söderut till Rom har Diamond League...

Uppmaning till alla föreningar
Arbetet med att ta fram ett resultat- och statisti...

Mondo hemma i Sverige – redo för
säsongens första Diamond League

Efter EM-guldet i Berlin har Armand Duplantis ...

Fem uttagningar till U20-EM
Efter en intensiv mångkampshelg fylls juniormäster...

Truppen till U23-EM i Gävle fylls på
Elva nya namn tillkom till U23-EM-truppen den här ...

Yolanda åter nära VM-kvalgränsen
Det var sol, 22 grader och publikrekord med 13.345...

Inget flyt för Daniel Ståhl
I diskustävlingen på Paavo Nurmi Games i Åbo gjord...

På TV ikväll: Daniel Ståhl i Åbo
En rad intressanta svenskar tävlar i Paavo Nurmi G...

VM-truppen i maraton uttagen
Fyra löpare kommer representera Sverige i maraton ...

Intensiv sommar väntar för YALA
Drygt halva tiden har passerat för Ungdomsrådets u...

Förra veckan
Veckan 4.6 - 11.6

Yolanda åter nära VM-kvalgränsen
Inget flyt för Daniel Ståhl
På TV ikväll: Daniel Ståhl i Åbo
VM-truppen i maraton uttagen
Intensiv sommar väntar för YALA
Tävlingspaus för Montler
NM-mångkamperna:
1 guld, 3 silver och 2 brons

Mångkampslandskampen:
Tre visade U23-EM-form

Hengelo: Erika 1.96 - Thobias 8.14
Missa inte att rösta före måndag kl 12
Mångkamperna i halvtid
Fanny elva på Ultra Trail-VM
Angelica 4.61 som vinnare
Jena: Kim pressade Röhler
Från Linus till Angelica:
Svenska Diamond League-vinnare

Sju svenska hopp i Portugal
inför VM Ultra Trail på lördag

Henrik snuddade vid svenska rekordet
Rom DL: Andreas nära rekordet
Rom DL:
Seger & svenskt rekord för Angelica

På TV i kväll:
DL i Rom med Angelica & Andreas

NCAA: 5.95 för att besegra Mondo
Lahti: Yolanda persade igen: 4:07!
Nu öppnas friskfriidrott.se – Ny
hälsoplattform för unga friidrottare

Tio nya uttagningar till U23-EM
SM-milen: Det börjar dra ihop sig..
Sju uttagna till sommarens U20-EM

Två veckor sedan
Veckan 28.5 - 4.6

SM-milen: Det börjar dra ihop sig..
Sju uttagna till sommarens U20-EM
Första VM-uttagningen presenterad
Live: Upptaktsträff Folksam GP
Dubbla finalplatser för IFK Växjö
Upsalas första Lag-SM-final på 29 år
Personbästa av Sara och Max
Och idag är det Lag-SM-kval
Maraton-SM: Seger för Adhanom
Överlägset SM-guld för Mikaela
Vanessa upp som trea genom tiderna
Svenskt rekord av Fanny
För fyrtioförsta året i rad .....
Blågula Bauhaus 4 – Kast:
Youth-seger 2010 – seniorseger nu!

Blågula Bauhaus 3 – Medel/lång:
Yolanda tog vara på chansen

Blågula Bauhaus 2 - Sprint/häck:
Hampus persade i blåsten

Blågula Bauhaus 1 - Hopp:
Ny toppinsats av Erika

Lååångt i längd av Tilde!
Hur går det i maraton-SM?
... liksom Thobias!
Bauhausgalan: Daniel en vinnare ...
Daniel och Thobias dagens namn
Bauhausgalan: Häng med i vår live-rapportering
Bauhausgalan med svenska ögon:
Från Fanny till Nappe!

Bauhausgalan: Se framtiden redan nu!
Big Shot: Banrekord är garanterat!
Se presskonferensen inför
BAUHAUS-galan på Friidrottskanalen

Årsbästalistorna har rullat igång
Två mångkampstrupper uttagna
Sju uttagningar till U23-EM i Gävle
USA: Fem kvalade in till NCAA