Söndag 1 maj 2016

 

Sök på friidrott.se

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på friidrott.se. RSS (Rich document format Site Summary) är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar.

Om du har Internet Explorer 7, Firefox, Safari eller Opera så har du inbyggda funktioner för att upptäcka och prenumerera på RSS-flöden. Klicka på länken nedan för att läsa eller skapa en länk till vårt RSS-flöde.

Rss Prenumerera här

Mer om RSS och hur du använder det.

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Ansvarig utgivare
Anders Albertsson
072-249 53 50

Utgivningsbevis
Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se
Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Pressrelease Svenska Friidrottsförbundet

Mikael Ekvall tipsar och inspirerar på svenskalopare.se

APR
21

Tänk långsiktigt och hitta en livsstil där träningen ingår. Det är några av råden som Mikael Ekvall ger till den som vill komma igång med löpning. Den 27-årige Marathonspecialisten, tävlandes för Strömstad LK, är en av Svenska löpares ambassadörer och tycker att det känns roligt att inspirera fler att testa på löpning.
 
Kontinuitet är ledordet, menar Mikael Ekvall. Det gäller att hitta en livsstil kring träningen för man mår bra av att träna. Mer konkret är rådet att som nybörjare starta med kortare löppass, ett par gånger i veckan, för att sedan trappa upp stegvis. Det finns många program som kan hjälpa på vägen – både för att få hjälp att se vad man ska göra och för att få till planeringen.
 
– Man måste tänka långsiktigt, det är det viktigaste oavsett vad man gör. Man kan inte bara tänka några veckor framåt, utan 8-10 veckor måste man få in i sin planering. Även när de är slut måste man hitta en fortsättning, det tror jag man mår bra av, säger Mikael Ekvall.
 
Själv började han träna i samband med att hans pappa skulle åka Vasaloppet. Han startade som sjuåring och sedan dess har löpningen varit en del av hans liv. Den lite hårdare träningen startade han i 17-18-årsåldern.
 
I dag tränar Mikael 12-13 löppass per vecka och till det kommer två till tre styrkepass. Totalt blir det runt 18-19 mil varje vecka. Tränings- och tävlingsplaneringen läggs årsvis men justeras allt efter hur året utvecklar sig.
 
Mikael menar att det är tävlingsmomenten och gemenskapen med vännerna som är det bästa med löpningen. Under året hägrar EM i halvmarathon och förhoppningsvis också OS i Rio.
 
På svenskalopare.se kommer Mikael Ekvall dela med sig av träningstips, visa praktiska övningar och peppa människor som är intresserade av att hitta en träningsrutin som passar dem.
 
Där finns också en längre intervju med Mikael.
 

Mer information
Hillevi Thor
Projektledare för Svenska löpare på Svensk Friidrott
072 559 17 78
hillevi.thor@friidrott.se
 
Följ Svensk Friidrott i sociala medier, @svenskfriidrott eller #svenskfriidrott och på friidrott.se

.

 

 

Mikael Ekvall tipsar och inspirerar på svenskalopare.se

21 apr, 2016.Tänk långsiktigt och hitta en livsstil där träningen ingår. Det är några av råden som Mikael Ekvall ger till den som vill komma igång med löpning. Den 27-årige Marathonspecialisten, tävlandes för Strömstad LK, är en av Svenska löpares ambassadörer och tycker att det känns roligt att inspirera fler att testa på löpning.

 Fortsättning...

 

 

Här tränar svenskarna i vår

6 apr, 2016. Efter en kort och intensiv inomhussäsong är nu de flesta landslagsaktiva inne i en ny träningsperiod igen. Många väljer under den här tiden att åka utomlands på träningsläger. Mest populära landet för träningsläger den här våren är USA.

 Fortsättning...

 

 

Gävle blir Sveriges kandidat för junior-EM 22 2019

21 mar, 2016. Svensk Friidrotts styrelse har beslutat att det blir Gävle som blir Sveriges kandidat för att arrangera junior-EM (22 år) 2019.

 Fortsättning...

 

 

Björn O Nilsson ny förbundsordförande

20 mar, 2016. Björn O Nilsson valdes idag enhälligt till Svensk Friidrotts nya ordförande vid förbundsårsmötet i Sollentuna.

 Fortsättning...

 

 

Loppmarknaden växer och intresset är fortsatt stort

18 feb, 2016.Svensk Friidrott presenterar Löparrapporten 2016, med färsk statistik och nysatsningar kring svensk löpning. Löpning är en populär träningsform, många är nyfikna på att träna löpning i grupp och många planerar att springa lopp under året. Under 2016 arrangeras dessutom rekordmånga nationellt godkända lopp.

 Fortsättning...

 

 

Umara ny leverantör av sportdryck till Svensk Friidrott

17 feb, 2016.Svensk Friidrott och det svenska sportdrycksföretaget Umara har ingått ett nytt samarbete. Umara ska leverera sportdryck till friidrottslandslaget och till löparna som springer STHLM 10 med SM-milen den 15 juni.

 Fortsättning...

 

 

Nu lanseras ”Svenska löpare” som ska få ännu fler att springa

17 feb, 2016.Idag lanserar Svensk Friidrott projektet ”Svenska löpare”. Projektet syftar till att få ännu fler att börja springa och att få de som redan springer att ansluta sig till friidrotten. En aktivitet i projektet är manifestationen ”Sverige på fötter”. Den 14 juni mellan klockan 17 och 18 uppmanas alla i Sverige att samtidigt springa och röra på sig, var man än är.

 Fortsättning...

 

 

Stefan Olsson ny generalsekreterare

30 sep, 2015.Stefan Olsson blir ny generalsekreterare för Svensk Friidrott efter Anders Albertsson. 

 Fortsättning...

 

 

Truppen till Finnkampen uttagen

7 sep, 2015.Förbundskapten Karin Torneklint har idag presenterat den svenska truppen till Finnkampen.  Det är en trupp där samtliga svenska mästare från Söderhamn och de flesta från VM i Peking finns med.

 Fortsättning...

 

 

Följ friidrottlandslaget bakom kulisserna inför VM

16 aug, 2015.Just nu är landslaget på VM-precamp i Japan för att förbereda sig inför VM i Peking om en vecka. Följ landslagets uppladdning mot VM bakom kulisserna och vid sidan av banan på www.friidrottsbloggen.com

 Fortsättning...

 

 

Visar resultat 1-10 av 187
 |<  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >  >| 
Kontaktperson

Fredrik Trahn

Fredrik Trahn

a 010-476 53 31
e-post


 

Pressmeddelanden

Samtliga pressmeddelanden finns att läsa och hämta.

Pressmeddelanden

Mediaguide

Mediaguide

Mediaguider med fakta och bilder på aktiva i landslaget. Nedladdningsbara som PDF-filer.

Mediaguider

Pressbilder

Pressbilder

Högupplösta pressbilder godkända för nyhetspublicering.

 Pressbilder

Ackrediteringar

Pressackrediteringar till olika arrangemang och information om kommande presskonferenser.

Ackrediteringar

Logotyper

Logotyper i olika varianter och format anpassad för webb och tryck. Grafisk profil för Svenska friidrottsförbundet.

Logotyper