Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Måndag 29 augusti 2016

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Pressrelease Svenska Friidrottsförbundet

Abeba Aregawi nomineras inte till de olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro

JUL
17

Styrelsen för Svenska Friidrottsförbundet har idag beslutat att Abeba Aregawis deltagande i det svenska landslaget kommer att övervägas först efter att oklarheter kring hennes idrottsliga och medicinska status samt miljö har klarlagts. Dessutom måste hon, innan framtida landslagsuppdrag, ha genomgått den antidopingutbildning som satts upp under 2016 som ett direkt resultat av Svensk Friidrotts förstärkta anti-dopingarbete. Därmed kommer Abeba Aregawi inte att nomineras till Sveriges Olympiska Kommitté för deltagande vid de Olympiska Spelen i Rio de Janeiro
 
Dopingkommissionen återkallade den 12 juli sin anmälan om dopingbrott mot Abeba Aregawi och samtidigt upphävdes med omedelbar verkan den intermistiska avstängning hon lytt under. Därmed blev Abeba Aregawi fri att tävla.
 
Svenska Friidrottsförbundet konstaterar att själva dopingärendet nu är avskrivet av Dopingkommissionen. Samtidigt är vi kritiska till det faktum att Abeba Aregawi erkänt att hon så sent som i december 2015 intagit en substans som endast några veckor senare, fr.o.m. den 1 januari 2016, blev dopingklassad. Hennes egna uppgifter om att hon varit omedveten om detta intag ser vi som klandervärt då det åligger varje friidrottare att ta fulla ansvaret för de medicinska substanser som man använder.
 
– Styrelsen har idag beslutat att situationen och osäkerheten kring Abeba Aregawis idrottsliga och medicinska status och miljö måste klarläggas innan ett eventuellt deltagande i det svenska friidrottslandslaget kommer att övervägas. Vi verkar för att ett sådant möte kommer till stånd så snart som möjligt för att kunna reda ut alla oklarheter så att vi kan gå vidare, säger generalsekreterare Stefan Olsson.
 
Svenska Friidrottsförbundet har även beslutat om ett krav på att Abeba Aregawi ska genomgå den antidopingutbildning som satts upp under 2016. Utbildningen är ett resultat av Svensk Friidrotts förstärkta antidopingarbete.
 
– Abeba Aregawi blev i ett tidigt skede uttagen till OS i Rio då hon var topp åtta på VM i fjol. Sedan blev hon borttagen ur OS-truppen i samband med den interimistiska dopingavstängningen. Dagens styrelsebeslut innebär att jag inte kommer att nominera Abeba till den svenska OS-truppen som om några veckor tävlar i Rio, säger förbundskapten Karin Torneklint.
 
– Dagens styrelsebeslut ska ses i ljuset av betydelsen av antidopingarbete inom Svensk Friidrott. Det är en av de frågor som vi prioriterar allra högst. Under EM i Amsterdam gavs en antidopingutbildning till aktiva och ledare i den svenska truppen, och senast den 1 juni 2017 ska alla som representerar ett av våra landslag ha tagit ett antidopingkörkort, berättar ordförande Björn O. Nilsson.
 
 
Mer information
 
Stefan Olsson
Generalsekreterare
070 349 21 41
 
Björn O. Nilsson
Ordförande
070-218 15 00
 
Karin Torneklint
Förbundskapten
070 670 60 42
 
Sverker Nilsson
Ordförande i medicinska kommittén
070 931 60 17

 

 

Abeba Aregawi nomineras inte till de olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro

17 jul, 2016.Styrelsen för Svenska Friidrottsförbundet har idag beslutat att Abeba Aregawis deltagande i det svenska landslaget kommer att övervägas först efter att oklarheter kring hennes idrottsliga och medicinska status samt miljö har klarlagts. Dessutom måste hon, innan framtida landslagsuppdrag, ha genomgått den antidopingutbildning som satts upp under 2016 som ett direkt resultat av Svensk Friidrotts förstärkta anti-dopingarbete. Därmed kommer Abeba Aregawi inte att nomineras till Sveriges Olympiska Kommitté för deltagande vid de Olympiska Spelen i Rio de Janeiro

 Fortsättning...

 

 

Dopinganmälan mot Abeba Aregawi återkallad – Svensk Friidrott fortsätter prioritera antidopingarbetet

14 jul, 2016.Dopingkommissionen har i dag återkallat sin anmälan om dopingbrott mot Abeba Aregawi och samtidigt upphävt den intermistiska avstängning hon lytt under med omedelbar verkan. Svensk Friidrott är lättade över att ett beslut är taget.

 Fortsättning...

 

 

Ikväll får vi Sverige på fötter mellan kl 17 och 18

14 jun, 2016.Idag mellan kl 17.00 och 18.00 genomförs löparmanifestationen ”Sverige på fötter” över hela Sverige. Målet är att så många som möjligt i hela landet ska röra på sig samtidigt.

 Fortsättning...

 

 

Svensk Friidrott vill få hela Sverige på fötter, samtidigt under en timme

10 jun, 2016.Stillasittande är en av vår tid stora hälsofaror - det är såväl forskare som politiker överens om. En av idrottsrörelsens stora missioner är att få fler att aktivera sig fysiskt och på så sätt må bättre – både fysiskt, psykiskt och socialt. Därför uppmanar Svensk Friidrott nu hela landet, genom manifestationen Sverige på fötter, att röra på sig under en och samma timme. Timmen är satt till tisdagen den 14 juni mellan klockan 17 och 18. 

 Fortsättning...

 

 

Nu kan alla springa i gult och blått!

26 maj, 2016.Nu finns möjligheten för alla att få en landslagskänsla över sin joggingrunda eller loppstart. Svensk Friidrotts löpningssatsning Svenska löpare lanserar tillsammans med Craft och Intersport en kollektion av löparkläder som är utvecklade utifrån friidrottslandslagets tävlingskläder. Genom att köpa kläderna stöttar man även arbetet med att utveckla löpningen i Sverige.

 Fortsättning...

 

 

Karin Torneklint fortsätter som förbundskapten

24 maj, 2016.Förbundskapten Karin Torneklint får fortsatt förtroende att leda friidrottslandslaget. Idag blev det klart att Torneklint fortsätter som förbundskapten även nästa fyraårsperiod 2017-2020.

 Fortsättning...

 

 

Stefan Holm kapten på Finnkampsbåten

29 apr, 2016.Stefan Holm blir konferencier och ”kapten” på Finnkampsbåten från Sverige till Finland första helgen i september. Finnkampsbåten kommer att fyllas med svensk friidrottspublik på väg till Finnkampen.

 Fortsättning...

 

 

Friidrottsgalan 2016 hålls 23 november

28 apr, 2016.Svensk Friidrott och IT-infrastrukturföretaget Atea har under två års tid arrangerat Friidrottsgalan gemensamt. Nu är datumet för 2016 års gala klart.

 Fortsättning...

 

 

Mikael Ekvall tipsar och inspirerar på svenskalopare.se

21 apr, 2016.Tänk långsiktigt och hitta en livsstil där träningen ingår. Det är några av råden som Mikael Ekvall ger till den som vill komma igång med löpning. Den 27-årige Marathonspecialisten, tävlandes för Strömstad LK, är en av Svenska löpares ambassadörer och tycker att det känns roligt att inspirera fler att testa på löpning.

 Fortsättning...

 

 

Här tränar svenskarna i vår

6 apr, 2016. Efter en kort och intensiv inomhussäsong är nu de flesta landslagsaktiva inne i en ny träningsperiod igen. Många väljer under den här tiden att åka utomlands på träningsläger. Mest populära landet för träningsläger den här våren är USA.

 Fortsättning...

 

 

Visar resultat 1-10 av 195
 |<  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >  >| 

Kontaktperson

Fredrik Trahn

Fredrik Trahn

a 010-476 53 31
e-post

Pressmeddelanden

Samtliga pressmeddelanden finns att läsa och hämta.

Pressmeddelanden

Mediaguide

Mediaguide

Mediaguider med fakta och bilder på aktiva i landslaget. Nedladdningsbara som PDF-filer.

Mediaguider

Pressbilder

Pressbilder

Högupplösta pressbilder godkända för nyhetspublicering.

 Pressbilder

Ackrediteringar

Pressackrediteringar till olika arrangemang och information om kommande presskonferenser.

Ackrediteringar

Logotyper

Logotyper i olika varianter och format anpassad för webb och tryck. Grafisk profil för Svenska friidrottsförbundet.

Logotyper