Tisdag 24 maj 2016

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och
ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis
Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se
Magnus Fridell
redaktör
073-506 21 74

Information och
media

Fredrik Trahn
070-913 67 96
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Löpträning

Snart är de nya utbildningarna på plats


 
Svensk Friidrotts utbildningar kommer även fortsättningsvis att syfta till att ge föreningarna kunskap och redskap för att starta och utveckla löparverksamhet för åldersgruppen 16 år och äldre. Utbildningarna kommer dock framöver gå under titlarna Löpledare och Löptränare och vid slutet av varje utbildningstillfälle kommer även ges möjlighet till certifiering.
 

Kort om utbildningarna
 

Löpledare:

utbildar ledare som kan leda grupper där deltagarna vill löpträna för att komma igång, hålla sig i form och professionalisera sin löpträning. Dessa kommer även fortsättningsvis att genomföras lokalt ute i landet och initiativ kan tas både från lokalt utbildningscentrum och från Svensk Friidrotts kansli.

Löptränare:

utbildar tränare som kan träna löpare som är igång med sin löpning men vill ta nästa steg och prestera på en högre nivå. Löptränarna ska även bidra till att föreningen kan locka, ta emot och utveckla talangfulla löpare till verksamheten. Löptränarutbildningarna arrangeras centralt.

Certifiering:

Efter genomförd utbildning och godkänd slutuppgift får deltagaren ett certifikat och en digital symbol att använda i kommunikationen kring föreningens löpverksamhet. Symbolen kan även med fördel tryckas på ett träningsplagg som är bra att använda i samband med träningarna, så att gruppen även marknadsförs för utomstående under passen.
 

Utvecklingsarbete pågår

En första utbildning av Löpledare har genomförts och kurstillfället ska nu utvärderas. Efter att eventuella justeringar har genomförts är vi sedan redo ta ut formatet till fler. Under oktober och november sker även det sista arbetet med att fastställa formerna för tränarutbildningen.  
 

Aktuella datum

Löpträningsutbildning steg 1, som framöver kommer att kallas Löpledare, planeras och genomförs av våra lokala utvecklingscentrum. Där publiceras utbildningsplaner och aktuella datum. Så är du nyfiken någon utbildningar är det enklast att söka direkt på respektive hemsida eller höra av dig till kontaktpersonen. Kontaktuppgifter till utvecklingscentrumen hittar du här.

 

Kontaktperson

Gunilla Dahlén

Gunilla Dahlén

a 010-476 53 33
e-post


 


Kontaktperson

Hillevi Thor

Hillevi Thor

a 010-476 53 51
e-post


 Läs mer om vårt seminarium om löpargrupper 27/9 2015.
 

Avdelningar

Intro