Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 27 april 2017

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se
Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Frida Hogstrand
redaktör
073-626 98 88

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Löpträning

Snart är de nya utbildningarna på plats

 
Svensk Friidrotts utbildningar kommer även fortsättningsvis att syfta till att ge föreningarna kunskap och redskap för att starta och utveckla löparverksamhet för åldersgruppen 16 år och äldre. Utbildningarna kommer dock framöver gå under titlarna Löpledare och Löptränare och vid slutet av varje utbildningstillfälle kommer även ges möjlighet till certifiering.
 

Kort om utbildningarna
 

Löpledare:

utbildar ledare som kan leda grupper där deltagarna vill löpträna för att komma igång, hålla sig i form och professionalisera sin löpträning. Dessa kommer även fortsättningsvis att genomföras lokalt ute i landet och initiativ kan tas både från lokalt utbildningscentrum och från Svensk Friidrotts kansli.

Löptränare:

utbildar tränare som kan träna löpare som är igång med sin löpning men vill ta nästa steg och prestera på en högre nivå. Löptränarna ska även bidra till att föreningen kan locka, ta emot och utveckla talangfulla löpare till verksamheten. Löptränarutbildningarna arrangeras centralt.

Certifiering:

Efter genomförd utbildning och godkänd slutuppgift får deltagaren ett certifikat och en digital symbol att använda i kommunikationen kring föreningens löpverksamhet. Symbolen kan även med fördel tryckas på ett träningsplagg som är bra att använda i samband med träningarna, så att gruppen även marknadsförs för utomstående under passen.
 

Aktuella datum

Löpträningsutbildning steg 1, som framöver kommer att kallas Löpledare, planeras och genomförs av våra lokala utvecklingscentrum. Där publiceras utbildningsplaner och aktuella datum. Så är du nyfiken någon utbildningar är det enklast att söka direkt på respektive hemsida eller höra av dig till kontaktpersonen. Kontaktuppgifter till utvecklingscentrumen hittar du här.


Helgen 31 mars - 2 april 2017 genomförs en löptränarkurs i Göteborg.
Läs mer om kursen här.

 

Kontaktperson

Gunilla Dahlén

Gunilla Dahlén

a 010-476 53 33
e-post


Kontaktperson

Hillevi Thor

Hillevi Thor

a 010-476 53 51
e-postLäs mer om vårt seminarium om löpargrupper 27/9 2015.
 

Avdelningar

Intro