Hem / Nyheter / Veterantränarkurs

Friidrottsträning för veteraner

Kurs till hösten för de som leder eller planerar att starta träningsgrupp för de som är 35 år och äldre. Läs mer genom att klicka på rubriken.

Hösten 2020 var det premiär för utbildningen "Friidrottsträning för veteraner" i Göteborg. I höst kommer utbildningen att genomföras i Stockholm. Utbildningen kommer att genomföras 18-19 september samt 10 oktober.

Den vänder sig till dig som i föreningsregi leder eller planerar att starta en träningsgrupp för de som är 35 år och äldre. Utbildningen kan också vara lämplig för dig som är medlem i en friidrottsförening, men ofta genomför träningen på egen hand och vill bli bättre på att "leda dig själv".

Under utbildningen behandlas områden som: hur friidrotsverksamhet kan organiseras för vuxna, vanliga skador och sjukdomar, den åldrande kroppen, vad det innebär att tävla som veteran samt teori och praktik i friidrottens grenar.

Utöver de fysiska träffarna ska ett antal hemuppgifter genomföras före och mellan träffarna. Vi återkommer med fullständig inbjudan med information och anmälan i början av sommaren.

Utbildningsteamet Lena Björk, Anna Ek, Janne Wanhainen och Gunilla Dahlén ser fram emot att möta många nya veteranledare!