Hem / Nyheter / Samuelsson trea i säsongsdebuten: "En bra genomkörare"

Samuelsson trea i säsongsdebuten: "En bra genomkörare"

Hässelbys Fredrik Samuelsson säsongsdebuterade som trea i italienska Sydtyrolen. Efter en mindre bra start på tävlingen kompenserade tiokamparen upp något med bra kastgrenar, och slutade på 7815 poäng. "En krigarinsats helt enkelt", säger Fredrik.

Med en månad kvar till den mycket viktiga tävlingen i Götzis testade Fredrik Samuelsson formen med tiokamp i Lana, Italien. Ett flertal intressanta namn fanns med, såsom norrmannen Martin Roe (helgens vinnare) och spanjoren Jorge Urena (som dock bröt).

Efter en svag start med 11.31 på 100m och 7.14 i längd stod han för bättre insatser, i alla fall i långa kast: 44.18 i diskus (drygt två meter från pers) och nytt personligt rekord i spjut: 62.01. 

"Ville få in en tidig mångkamp"

Totalpoängen skrevs till 7815, och gav honom en tredjeplats - 240 poäng från vinnaren Martin Roe.

– Serien i sig är inget som går till historien för min del. Ibland handlar det om att få bra genomkörare i kroppen. Jag ville få in en tidig mångkamp (dels för rankingpoäng) och dels för att känna på samtliga grenar inför Götzis som alltid är höjdpunkten för året tillsammans med mästerskapen, säger Fredrik.

– En krigarinsats helt enkelt när första två grenarna börjar bedrövligt. Håller ihop allting och åker hemåt med en fin 3e plats trots att man inte är tillfreds med resultaten

Mest nöjd var Fredrik med spjutet.

– Hittat en helt ny nivå där, innan helgen ett kast över 60m, nu samtliga 3 över 60m. Kul med progression där. Hoppen kommer när formen är bättre hoppas jag. Sprintgrenarna måste bli bättre, har hämmats lite av ett knäveck som jag hoppas bli av med helt inför Götzis. Många hade det struligt pga tidigt på säsongen så jag tar med mig en fin 3e plats hemåt samt den fina spjutserien - så jobbar vi vidare mot Götzis och bättre resultat förhoppningvis. KANSKE även inför lite publik då, vi får se! 

Alla resultaten

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link