Hem / Nyheter / Montler var centimeter från OS-medalj

Montler var centimeter från OS-medalj

Thobias Montler var drygt en centimeters övertramp från att kamma hem en medalj på OS i Tokyo. Med 8.08 som längsta hopp kom Thobias sjua i finalen.

Männens längdfinal på OS blev en spännande, jämn och dramatisk tillställning. Thobias Montler hoppade 8.08 i första omgången och spenderade sedan mestadels av tävlingen med att nosa runt 8-meterslinjen. I fjärde noterade han 8.05, och i femte landade han runt 8.15 med ett decimeterlångt övertramp. Han låg länge femma i tävlingen, men blev i de två sista omgångarna omhoppad av amerikanen JuVaughn Harrison och japanen Yuki Hashioka. 

Minimalt övertramp kostade OS-medalj

I sista omgången var dock Thobias så nära en OS-medalj man kan komma, då han landade runt ledande Echevarrías 8.41, men flaggades rött för övertramp. Svensken hann jubla och fira innan han insåg att flaggan hade höjts. Oturligt nog var övertrampet dessutom minimalt, inte större än 1,4 centimeter.

Thobias längsta hopp blev hans första, och det resulterade i en sjunde plats. Vann gjorde greken Miltiadis Tentóglou, som tangerade Echvarrías ledarresultat i sista omgången. Tack vare ett bättre andra hopp gick han då om kubanen. Echevarría hade dragit på sig en skada under hoppningen, men försökte trots det att svara Tentóglou i sista omgången. Han gav det ett försök, men började snabbt att halta i ansatslöpningen. 

/Lukas Nordén