Hem / Nyheter / "Fantastisk start på nästa olympiska cykel"

"Fantastisk start på nästa olympiska cykel"

BILDSPECIAL! Den gånga veckan var flera av våra främsta aktiva på Kanarieöarna för ett kickoff-läger med Paris 2024 som slutgiltigt mål. "Väldigt givande! Bra träning och inte minst många viktiga möten", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Efter ett fantastiskt blågult 2021 och efter en höst med lite mindre aktivitet har det svenska friidrottslandslaget nu riktat blicken framåt. Med en ny förbundskapten vid rodret planeras det för fullt, på kortare sikt inför ett mästerskapsspäckat 2022 men även med OS 2024 som ett mer långsiktigt mål.

Den gångna veckan tillbringade en rad av våra största stjärnor och löften på Fuerteventura där ett läger, till stora delar finansierat av Sveriges Olympiska Kommitté, anordnades. Utöver aktiva som ingår i något av SOK:s olika program fick även tränare liksom ansvariga på Svensk Friidrotts prestationscentra ett bra tillfälle att träffas.

Och Kajsa Bergqvist fick chansen att för första gången sitta ner med en mängd aktiva för utvecklingssamtal.

- Veckan blev precis som jag hade hoppats! De aktiva inspirerades av varandra och tränarna hittade vägar framåt för utvecklade samarbeten. Därtill blev det många bra och kreativa utvecklingssamtal med de aktiva där jag fick chansen att lära känna dem, säger Kajsa.

"Härligt att vara igång på allvar"

- 2022 blir ett superspännande år med flera internationella seniormästerskap och mängder av andra mästerskap och landskamper. Det här lägret blev en fantastisk start på nästa olympiska cykel och det känns härligt att vara igång på allvar!

Den första landskampen under 2022 blir Nordenkampen i Uppsala den 13 februari.

Månaden därefter arrangeras ett Inne-VM i Belgrad 18-20 mars och till sommaren väntar bland annat VM i Eugene 15-24 juli och EM i München 15-21 augusti.

Här nedan ser ni delar av gänget och verksamheten på Fuerteventura, samtliga bilder är tagna av Henrik Kindgren.

fanny.png

Fanny Roos och Vésteinn Hafsteinsson.

kajsa_stahl.png

Kajsa Bergqvist och Daniel Ståhl.

khaddi.png

Khaddi Sagnia.

kramer.png

Andreas Kramer och Suldan Hassan.

michaela.png

Michaela Meijer.

ragnar.png

Ragnar Carlsson.

simon.png

Simon Pettersson.

skipping.png

Thobias Montler, Maja Nilsson, Carl Bengtström, Tilde Johansson och Henrik Larsson.

tilde.png

Tilde Johansson.

wictor.png

Wictor Petersson.

.

Text: Mathias Karlsson. Bilder: Henrik Kindgren.