Hem / Nyheter / Efterlängtat guld för Denisova efter mäktigt ryck

Efterlängtat guld för Denisova efter mäktigt ryck

Efter dubbla silvermedaljer på SM 10 km landsväg blev det äntligen guld för Sävedalens Anastasia Denisova. I Anderstorp avgjorde hon med tre kilometer kvar att springa och vann på nya perset 34.13.

Anastasia Denisova var den som tacklade värme och den stundtals tuffa motvinden bäst. Hon bjöd på imponerande löpning mot hård konkurrens på F1-banan i Anderstorp och knäckte ledarklungan med Sara Christiansson, Samrawit Mengsteab, Hanna Lindholm och Sanna Mustonen efter sju kilometer.

Hon skaffade sig en tio sekunders ledning, som sen växte sig ytterligare. Mustonen, Lindholm och Christiansson gick ihop i en klunga bakom och började istället göra upp om medaljerna bakom. Där blev Sanna Mustonen starkast och tog silvret framför Christiansson som tog brons.

Men ett efterlängtat guld alltså för Anastasia Denisova, som slutade tvåa både 2019 och 2018 när SM-milen gick i Stockholm.

- Min strategi var att ligga i rygg till sista 2.5-3 km. Men då märkte jag att alla hade samma strategi. Så jag testade att springa lite snabbare på långa sträckan, och märkte att de inte klarade av att hålla min rygg. Men jag var riktigt trött sista 1.5 kilometerna, säger hon efteråt.

Resultaten

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link