Hem / Nyheter / Guldglans för Jonas i andra loppet för i år

Guldglans för Jonas i andra loppet för i år

Svenska rekordhållaren Jonas Glans tog karriärens första SM-guld på 10 km landsväg. I sitt andra lopp för säsongen avslutade han med en monsterspurt i Anderstorp. ”Tar jag mig bara till sista km blir jag svår att slå”, säger han.

Herrarnas A-final avslutade en kokande het tävlingsdag på F1-banan i Anderstorp. Efter en blixtsnabb inledning på 5:38 efter första två km drogs tempot ner rejält. Därför var det upplagt för en rafflande avslutning med flera löpare inblandade.

Med dryga kilometern kvar fanns fortfarande sju löpare med i ledarklungan, bland annat M40-löparen och numera maratonlöparen Mustafa Mohamed.

Men då kom fartökningen och då klarade endast tre löpare hänga med, och det var flera av favoriterna som fanns där för att göra upp: Jonas Glans, Samuel Russom och David Nilsson. Den som passade det bäst var, kanske inte helt överraskande, Jonas Glans. Med sin kraftiga spurtförmåga som framgångsrik medeldistanslöpare var det ingen som kunde matcha honom på upploppet.

- Han är helt överlägsen där, säger Ulf Friberg som kommenterade sändningen tillsammans med Lorenzo Nesi.

Blev pappa för en vecka sedan

Guld till Jonas Glans alltså på tiden 29:25, blott en vecka efter att ha blivit pappa.

- Vi hade lite tur att sonen blev född lite för tidigt så jag kunde vara med, ler Jonas precis efter målgång.

- Det passade mig att det gick så långsamt. Trodde verkligen de skulle dra på lite mer. Ville inte göra jobbet själv, utan jag förlitade mig på att jag har lite bättre kick än de andra. Så jag tänkte att tar jag mig bara till sista kilometern blir jag svår att slå.

Silver till Russom på 29:27 och brons till David Nilsson på 29:28. Lite glatt överraskande också med ”Musse” som femma i loppet.

Resultaten

Repris på herrfinalen.

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link