Hem / Nyheter / Mondo övertygade i kvalet – Kramer utslagen

Mondo övertygade i kvalet – Kramer utslagen

Efter att ha luftat höjderna i stavhoppskvalet tog sig Armand Duplantis enkelt vidare till tisdagens OS-final i Tokyo.

På den andra tävlingsdagen, under natten till lördag, skulle både Armand Duplantis och Andreas Kramer göra sina OS-debuter. Först ut var Mondo, som öppnade med en rivning på 5.50 i stavhoppskvalet. Avancemang till final var dock aldrig hotad för världsrekordhållaren. Över resterande höjder – 5.65 och 5.75 – övertygade Duplantis och säkrade därmed sin plats i tisdagens OS-final, där han är en solklar guldfavorit. 

– Det här var jättekul. Jag var nog lite för taggad på första försöket, men sen gick det bra. Det var helt perfekt, jag kan hoppa jättehögt här, säger Armand Duplantis till Discovery. 

Kramer stumnade på upploppet

I det andra försöksheatet på 800m var den höga farten påtaglig för Andreas Kramer, men när löparna gick in på gemensam bana hade han kämpat sig fram till en andraplats, bakom kanadensaren Marco Arop. Han vägrade sedan att släppa ryggen på Arop, och när löparna sprang in på upploppet såg det ut som att Andreas kunde fajtas om avancemang till semifinal. 
Krafterna för en stark slutspurt fanns dock tyvärr inte där, så Kramer fick i stället se sig omsprungen av tre motståndare. In i mål kom han femma på tiden 1:46.44 – en tid som inte tog honom vidare. 

– Jag är i så sjukt bra form, men det höll inte. Det fanns inte i benen. Jag har laddat upp riktigt bra och är nog i min bästa form någonsin, men jag får tyvärr inte visa det i dag, säger Andreas Kramer till Discovery efter loppet.

/Lukas Nordén