Hem / Nyheter / Silver till Maja: "Jag är så nöjd!"

Silver till Maja: "Jag är så nöjd!"

OS-klara Maja Nilsson klarade 1.89 i första försöket och kammade därmed hem silvret på U23-EM i Tallinn, Sveriges femte medalj totalt. "Silver och jag är så nöjd, verkligen!" säger Maja.

Världsettan i höjdhopp, Jaroslava Mahutjich bärgade JEM-guldet på ett övertygande vis. Ukrainskan som förra helgen hoppade 2.03 på Stockholms Stadion var felfri upp till 2.00 då hon valde att avsluta dagens arbete.

Kampen om övriga medaljer kom att stå mellan Maja Nilsson, slovenskan Lia Apostolovski och Karyna Demidik, Belarus. Samtliga i trion klarade 1.89, men Maja knep andraplatsen då hon tog sig över i första försöket.

- Det gick jättebra! Det började på 1.80, vilket är ingångspers för mig, sedan 85 i andra och felfri på 89. Silver och jag är så nöjd, verkligen! säger Maja, vars medalj var Sveriges femte på U23-EM i Estland.

Tidigare har Blågult plockat ett silver genom Henrik Larsson (100 meter) och tre brons genom Axelina Johansson (kula), Ragnar Carlsson (slägga) och Wilma Nielsen (800 meter).

Forssell finalsexa

Under lördagen blev det även en fin sjätteplats i damernas släggfinal där Sara Forssell förbättrade sitt personliga rekord (63.09) två gånger om - 64.42 i första omgången och 64.69 i tredje.

- Jag persade i första och sedan fortsatte det bara framåt. Jag hade inte ens räknat med att komma hit, så det var skitkul! säger Sara.

Henrikssons fjärde pers i Tallinn 

Även Julia Henrikssons prestation i semifinalen över 200 meter ska framhållas. 23.55 räckte inte till en finalbilett, men det var semifinalernas nionde bästa tid och 20-åringens fjärde personliga rekordnotering på samma mästerskap (två pers på 100 meter och två på den dubbla distansen).

I morgon söndag avslutas U23-EM i Tallinn och SVT Play sänder med start 14.45.

Alla resultat hittas HÄR.

.

Läs också:

Succé för Wilma Nielsen – brons på 800 meter

EM-brons till Axelina

Silver till Henrik Larsson – brons till Ragnar Carlsson

/Mathias Karlsson