Hem / Nyheter / SM-pokalen: Riktigt jämnt i toppen

SM-pokalen: Riktigt jämnt i toppen

Fyra SM-tävlingar på en månad har resulterat i en del poäng i SM-pokalen. Vilken förening har tagit flest? Och vem leder totalt? Här finns svaren.

Pandemin gjorde årets första SM-tävling utomhus flyttades fram till 29 juni då Lag-SM genomfördes i Halmstad. Hässelby vann dubbla guld och därefter följde 100 km-SM på samma ort påföjande helg och SM-milen i Anderstorp i mitten på juli där Sävedalen tog mest poäng. Detta tack vare guld och brons genom Anastasia Denisova och Sara Christiansson. Näst mest poäng tog Hässelby följt av Malmö AI.
Den gångna helgen var det premiär för SM i 24-timmarslöpning och på Södermalms IP i Skövde tog Karlshamns SK (Bill Öster) resp IF Kville (Elin Hartelius) fullpoängarna.

MAI behåller greppet
I SM-pokalen får de sex främsta i alla SM för seniorer, juniorer och ungdomar poäng och efter inomhussäsongen delade Malmö AI och Örgryte IS ledningen på 65 p med Spårvägen trea fyra poäng efter. Efter sommarens fyra första SM-tävlingar är MAI nu ensam ledare på 76 p men följs tätt efter av Spårvägen, Örgryte och Hässelby som alla har 71.
Nästa SM-tävling äger rum i Huddinge kommande helg och då handlar det om stafetter innan SM-månaden med stort S tar vid med bl a JSM, USM och Friidrotts-SM.
Lag-SM i Halmstad – poäng och resultat
SM 100 km i Halmstad
SM-milen i Anderstorp
SM 24-timmarslöpning i Skövde
Aktuell ställning SM-pokalen
  
/Jonas Hedman