Hem / Nyheter / 14 namn uttagna till U20-EM

14 namn uttagna till U20-EM

I dag presenterades första uttagningen av truppen till UEM20 i Tallinn.
Ungdomslandslagets förbundskapten Karin Olsson Westergren har tagit ut 14 namn, men tror på en mycket större trupp. "Det är många som har klarat kvalgränserna" säger hon.

Bara några dagar efter ett U23-EM avgörs i Tallinn, Estland 8-11 juli är det dags för nästa friidrottsmästerskap i staden, U20-EM. 

Idag presenterade Karin Olsson Westergren sin första uttagning, vilken bestod av 14 namn; 4 killar och 10 tjejer. I truppen finner vi bland annat tre namn som var med och fajtades på Lag-EM i Cluj, Rumänien i helgen; Emil Johansson, Nikki Anderberg och Lova Perman. 

– Vi kommer få en stor trupp med till Tallinn, då det är många som klarat kvalgränsen. Det känns extra roligt att så många ändå kunnat hålla igång och tränat så bra trots det bedrövliga pandemi-år som vi har bakom oss, vilket även är ett tecken på en stark framtid för svensk friidrott, säger förbundskapten för ungdomslandslaget, Karin Olsson Westergren. 

Hon fortsätter:

– Det är klart svårt att sia kring antal finalplatser och medaljer, men det är ett starkt lag som åker. Framför allt många starka tjejer. Så klart har alla samma chanser och alla är viktiga i truppen, men om jag ska lyfta någon håller jag Maja Åskag som en stark medaljkandidat.

Bland de aktiva finns även tre stycken aktiva födda 04, då deras ordinarie mästerskap – U18-EM i Rieti, Italien – är inställt. 

– Det är kul att de ändå är så starka att de tar en självklar plats i denna mästerskapsgruppen, avslutar Karin. 

Till uttagningssidan

/Lukas Nordén