Hem / Nyheter / Bahta och Lahti uttagna till OS

Bahta och Lahti uttagna till OS

Meraf Bahta och Sarah Lahti har båda fått OS-platser på 10 000m. De blir 13:e och 14:e tillskotten i den svenska truppen till Tokyo.

I dag, torsdag, gjorde SOK ytterligare en uttagning till OS i Tokyo som inleds i juli. Bland de tre namn som togs ut var två friidrottare. Efter att ha klarat OS-kvalgränsen i samband med 25 laps to Tokyo i maj blev nu både Hällelöparen Meraf Bahta och Hässelbylöparen Sarah Lahti officiellt uttagna på 10 000m.

– Roligt att vi nu får klartecken för våra 10 000m-löpare som visat en strålande form på Stadion under försommaren. Jag hoppas att vi kommer få se ännu fler bra resultat under juni från fler aktiva, så truppen fortsätter fyllas på ännu mera, säger förbundskapten Karin Torneklint.

"Meraf Bahta och Sarah Lahti har tagit sig till Tokyo via fina resultat i år. Bahta har klockats för 31.08,05 (svenskt rekord) och Lahti för 31.11,12, båda tiderna satta inne på Olympiastadion i Stockholm den 4 maj. Tiderna innebär att Bahta är på plats 18 och Lahti är nummer 22 på den olympiska rankningslistan som finns inför spelen i Tokyo", står det på SOK:s hemsida.

Till den svenska OS-truppen såsom den ser ut nu.

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link