Hem / Nyheter / Fabian Delryd luftade 2.30 - ny Europafemma

Fabian Delryd luftade 2.30 - ny Europafemma

Fabian Delryds kanonform fortsätter. Efter två tävlingar på 2.25 i höjd tog han i dag 2.30 med luft på favoritarenan Tibblevallen i Täby. Nu gör han allt för att OS-kvala. "Jag hade tagit 2.33 med det hoppet", säger han.

Fabian Delryd visar nu att han är tillbaka på allvar igen efter allt skadestrul senaste åren. Täbyhopparen, som chockade hela idrotts-Sverige med 2.33 i Täby 2018, tog i dag 2.30 utan darr på ribban på Tibblevallen. Han försökte även på 2.34, vilket hade varit OS-kval med en centimeter. 2.30 gör honom till ny Europafemma i år och världselva.

– Det kändes riktigt bra, det var högt över. Sedan var jag lite för ivrig på 2.34, kom för nära i ansatsen. Känner mig i bra form från sollentuna nu och behövde passa på, säger han efteråt.

Siktar mot OS

Men Fabian blickar framåt direkt. Och allt fokus ligger på OS-nomineringsgränsen på 2.33. En höjd han alltså klarat en gång i karriären.

– Jag hade 2.33 eller 2.34 med det hoppet jag gjorde på 2.30. Jag känner mig självsäker i hoppningen och det känns självklart att hoppa högt. Kvalperioden går ut 29 juni så jag har 1.5 vecka på mig på att klara gränsen, säger Fabian som nu nästan direkt ger sig av till Rumänien för lag-EM till helgen.

Fabian berättar också att det var ganska tung belastning för kroppen på dessa höjder, men att kroppen känns bra. 

– Det kommer absolut bli en lugnare period framöver efter 29:e, säger han.

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link