Hem / Nyheter / Friidrottstrio skadad i allvarlig bilolycka

Friidrottstrio skadad i allvarlig bilolycka

Michaela Meijer, Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren skadades under tisdagskvällen i en allvarlig bilolycka. Meijer och Tregaro har skrivits ut från sjukhuset. Hultgren opereras under torsdagen.

Stavhopparen Michaela Meijer, hennes tränare Gustaf Hultgren och tränarkollegan Yannick Tregaro hade alla varit på Folksam GP i Karlstad i tisdags kväll. Efter tävlingen, på väg hem mot Göteborg, var de inblandade i en allvarlig bilolycka.

Förbundskapten Karin Torneklint var under onsdagen i kontakt med samtliga tre:

- Jag kan bekräfta att Yannick, Michaela och Gustaf har varit med om en allvarlig bilolycka. Alla tre har blivit skadade men två av dem, Yannick och Michaela, är utskrivna från sjukhuset. Gustaf kommer att opereras under torsdagen. Läget är stabilt men återhämtningen kommer att ta tid. Det är väldigt otäckt och sorgligt att detta har hänt, säger Karin.

Bilolyckan inträffade strax efter klockan nio på tisdagskvällen då friidrottarnas minibuss krockade med en lastbil. Enligt polisen fördes tre personer till sjukhus. Exakt hur bilolyckan gick till är ännu inte klarlagt.

Michaela är en potentiell OS-deltagare och både Yannick och Gustaf är ledare knutna till landslagsaktiva, men i nuläget vill Karin inte spekulera kring framtiden:

- I det här läget är hälsan det enda som är intressant. De andra bitarna får vi återkomma till senare. Just nu hoppas jag bara att allt ska gå så bra som möjligt för Gustaf och att alla tre ska tillfriskna så fort som möjligt.

Karin berättar att händelsen har varit chockartad för samtliga inblandade och att hon kommer att hålla kontinuerlig kontakt med de tre.

/Mathias Karlsson