Hem / Nyheter / Sara Lennman ny trea genom tiderna i Sverige

Sara Lennman ny trea genom tiderna

Sara Lennmans kanonsäsong fortsätter. Efter fjärde personliga rekordet för säsongen tar hon sig upp som ny trea genom tiderna i Sverige. 17.53 är också längsta stöten någonsin av en svensk glidstötare. "Det känns fantastiskt", säger Sara.

Svensk kulstötning är bättre än någonsin. Bakom suveränen Fanny Roos har ett flertal svenskor växt rejält senaste tiden. Nu är det inte bara en, utan upp mot tre som har kapacitet runt sjutton och en halv - och mer skall säkert komma.

Fram till igår var den främste av dem Axelina Johansson från Hässelby. 17.50 placerade henne som trea genom tiderna bakom de enda som gjort över 18 meter; Fanny Roos och Helena Engman. 

Lennman bästa svenska glidstötaren genom tiderna

Två centimeter bakom hittade vi Spårvägens Sara Lennman. Inför den här säsongen hade hon aldrig gjort över 17 meter utomhus. Nu har hon gjort det - 17 gånger! 

Och i går, i finska Espoo, kom det fjärde personliga rekordet den här säsongen. Stöten 17.53 innebär att hon klättrar förbi Axelina och Linda-Marie Mårtensson upp till en tredjeplats genom tiderna i Sverige. Men något som betyder desto mer för Sara - det är att ha slagit Mårtenssons rekordstöt i glidande stil. 17.52 var fram till i går det längsta en svensk glidstötare gjort (både Fanny Roos och Helena Engman använder rotationsstilen). Men nu innehas "rekordet" alltså av Sara Lennman.

– Det känns fantastiskt, verkligen. Tävlingen i går hade ett bra flow och jag kände att jag kunde jobba mig in i tävlingen på ett ganska harmoniskt sätt. Kroppen kändes bra och jag kunde "släppa loss" lite mer efter varje omgång i princip. Att ha tagit Linda-Maries rekord på 17.52 har varit ett mål sedan länge! Verkligen stolt över det, säger Sara.

"Säsongen har varit helt fantastisk"

Resultaten kommer också efter väldigt intensivt tävlande. Sara har nu gjort åtta tävlingar på 1.5 månader. Och till helgen kommer nästa. Då tävlar hon på Sollentuna GP, mot ett väldigt spännande startfält. Axelina, Fanny och Frida Åkerström är tre bland konkurrenterna. Och så internationellt motstånd på det.

– Säsongen har ju varit helt fantastisk. Något jag aldrig kunnat förvänta mig för bara ett halvår sedan. Trivs väldigt bra där jag är just nu, säger Sara.

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link