Hem / Nyheter / Blomberg återigen under OS-kvalgränsen – Ragnar trea genom tiderna

Blomberg återigen under OS-kvalgränsen – Ragnar trea genom tiderna

På andra dagen av Pavo Nuurmi Games underskred Emil Blomberg OS-kvalgränsen på 3000 m hinder för andra gången på drygt en vecka, och Ragnar Carlsson förbättrade sitt personliga rekord med en meter och klättrade upp som trea genom tiderna i Sverige.

På tisdagskvällen tävlade sju svenskar i Åbo, och först ut var Maja Nilsson och Erika Kinsey i den kvinnliga höjden. Maja har imponerat hittills i säsongsinledningen och förbättrat sitt fyra år gamla personliga rekord med fyra centimeter, från 1.90 till 1.94. På Pavo Nuurmi Games rev dock 22-åringen ut sig på 1.85, och likaså gjorde Erika. Med ett avklarat hopp på 1.81 kom Maja sjua och Erika åtta i tävlingen.  

Längsta släggkastet på 25 år

Strax därefter var det dags för Ragnar Carlsson att ge sig in i kastburen, där det inte dröjde länge innan han skulle få till ett riktigt bra kast. I andra omgången slungade han iväg släggan hela 76.87 meter, vilket är exakt en meters förbättring av hans tidigare personliga rekord. Kastet, som är det längsta kastet av en svensk på 25 år, får honom även att klättra upp till en tredje plats genom tiderna i Sverige i grenen, endast bakom Tore Gustafsson och Kjell Bystedt. I kastserien hade Ragnar även två till kast över 76 meter – 76.44 och 76.30. 

Blomberg under OS-kvalgränsen

I männens 3000 meter hinderlopp fanns det tre svenskar med i startfältet: Emil Blomberg, Vidar Johansson och Simon Sundström. Tyvärr blev det ett kort lopp för Simon, som tidigt kraschade över ett hinder och valde att bryta. Emil och Vidar låg tillsammans bakom täten i stort sett hela loppet, men när tempot skruvades upp mot slutet var det Emil som hade mest krafter kvar. Han sprang in i mål som trea på tiden 8:21.38, vilket är näst pers och återigen en tid under OS-kvalgränsen, 8:22.00. Vidar kom fyra på tiden 8:24.29, vilket är ett personligt rekord med lite mer än två tiondelar. 

I den kvinnliga trestegstävlingen hoppade Rebecka Abrahamsson 12.84 meter och kom på en sjunde plats.

/Lukas Nordén