Hem / Nyheter / Internationell mångkampsgala i Sollentuna i helgen

Internationell mångkampsgala i Sollentuna i helgen

Några av Sveriges absolut främsta mångkampare gör upp med internationell konkurrens i försök att kvala in till sommarens mästerskap, när Combined Events Challenge avgörs i Sollentuna. Se allt live på Friidrottskanalen.se.

Nya Combined Events Challenge ska ge mångkamparna ett alternativ till World Athletics galor, för att få matcha sig mot internationellt motstånd och samla rankingpoäng för att jaga mästerskap (tävlingen har rankingkategori C).

– Sollentuna Combined Events Challenge är en viktig del i svensk och europeisk mångkampsutveckling. Den ger möjlighet för våra mångkampare att dels samla in ranking poäng för kommande mästerskap men framförallt möjligheten att ta nästa steg mot Europa och världseliten i mångkamp. En internationell gala på hemmaplan är även viktig för våra yngre mångkampare och våra föreningar, säger Sofia Jäger Stenberg, ansvarig för Prestationscentrum Mångkamp.

– Våra yngre mångkampare får möjligheten att se nästa stora mångkampsstjärnor göra upp live och få inspiration att träna vidare och vilja komma in på denna tävling i framtiden, fortsätter hon.

Salming anför svenska startfältet

För svenskt vidkommande kommer fem till start på damsidan och fem på herrsidan. På damsidan är Bianca Salming det starkaste namnet när det kommer till att slåss om segern. Där bakom finns yngre förmågor som jagar plats till U23-EM och U20-EM i Tallinn: Erika Wärff och Klara Rådbo (för U23-EM) samt Tuvalisa Rosenquist och Sophie Reid (U20-EM). Den tuffaste konkurrenten blir norska stortalangen Henriette Jaeger som satte nytt norskt U20-rekord i samband med galan i Götzis i maj.

På herrsidan får vi se Upsalas Andreas Gustafsson, Rasmus Elfgaard och Nicklas Karlsson på seniorsidan. Och så Emil Uhlin och Carl af Forselles som försöker säkra plats till U23-EM respektive U20-EM. Emil var ynka tre poäng ifrån kvalgränsen på 7300 poäng senast i Ljungby.

- Det är ett blandat startfält där några på den kvinnliga sidan kan ta sig uppemot 6000 poäng och där flera kan kvala till sina åldersmästerskap. På den manliga sidan har vi också några som kan kvala in i sina respektive mästerskap och där bästa man kan gå mot 7600 poäng, säger Sofia.

Så sänder Friidrottskanalen i helgen

Ni ser allt från Combined Events Challenge live på Friidrottskanalen.se. Tiokampen och sjukampen avgörs lördag och söndag, med start 11:00 lördag och 10:00 på söndag.

Köp båda sändningsdagarna av Combined Events Challenge och få tillgång till förprogrammet och efterprogrammet av Folksam Grand Prix i Sollentuna på söndagskvällen utan extra kostnad!
Till paketpriset (79 SEK)

Startlistor, tidsprogram och annan tävlingsinfo finner ni här.

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link