Hem / Nyheter / Larsson fortsätter putsa svenska årsbästat

Larsson fortsätter putsa svenska årsbästat

Henrik Larsson gjorde karriärens åttonde bästa tid när han slutade tvåa på 10.29 på Karlstad GP. Det placerar honom som femma i U23-klassen i Europa inför junior-EM i Tallinn. ”Har något bra på gång”, säger han.

10.36 i Sollentuna följdes i dag upp med 10.29 i Karlstad för Henrik Larsson. Han rådde inte på tuffe dansken Kojo Musah men slutade tvåa. Det är svenskens åttonde bästa resultat i karriären, och det bästa sedan SM 2019.

– Kroppen kändes bra, men hade inget bra utförande. Gick upp för tidigt i accelerationsfasen och låg inte på lika mycket som jag skulle vilja. Det funkar på 60m men inte på 100. Men bra ändå med tanke på dåliga förhållanden. Bra med medvind men kallt och regnigt, säger Henrik efteråt.

Siktar på att försvara U23-EM-guldet

Det var Henriks tredje tävling för säsongen, och det känns som att formen kommer smygande tävling för tävling.

– Ja, jag måste träna på att tävla också, löpningen var mycket bättre tekniskt än tidigare. Varit stressigt och spänt senaste tävlingarna, säger han.

Efter detta väntar BAUHAUS-galan och sedan bär det av till U23-EM i Tallinn där han siktar på att försvara guldet. 10.29 placerar honom som femma i U23-klassen i Europa.

– Det är sällsynt att försvara sitt guld, i och med att de flesta endast kan göra ett (1) U23-EM. Jag har aldrig varit snabbast när jag kommit till ett mästerskap. Mästerskap är en helt annan grej. Man får se efter försök och semi vem som är bäst, säger Henrik.

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link