Hem / Nyheter / Revansch och världsårsbästa av Mondo

Revansch och världsårsbästa av Mondo

Armand Duplantis vann gårdagens Continental Tour-gala i Hengelo på världsårsbästat 6.10. En stor revansch efter förlusten i Diamond League-premiären.

Armand Duplantis fortsätter att visa varför han är Sveriges största guldhopp inför OS i Tokyo i sommar. Mot världsmotstånd (förvisso fanns inte störste konkurrenten Sam Kendricks med) vid Continental Tour-galan i Hengelo vann han på högsta hoppet i världen i år: 6.10.

Mondo var felfri upp till sex meter, där han tog i andra försöket. På 6.10 krävdes alla tre försök för att klara höjden. Då satte han upp ribban på 6.19 men där var svensken aldrig nära i går.

”Förlusten tog mig ner på jorden”

En skön seger för världsstjärnan, som för ovanlighetens skull fick se sig besegrad av Kendricks i DL-premiären i Gateshead.

– Jag tror det var bra för mig. Det tog mig ner på jorden och fick mig att inse att jag kan förlora. Jag är inte oövervinnerlig. Jag måste gå in med hundra procent i varje tävling och jag måste ta det superseriöst. Jag kan förlora, precis som alla andra, säger han till SVT Sport.

Melker Svärd Jacobsson var kvällens andra svensk. Han slutade åtta på 5.50, efter att ha försökt på OS-kvalgränsen 5.80.

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link