Hem / Nyheter / Ståhl segrade i Åbo – Pettersson fyra

Ståhl segrade i Åbo – Pettersson fyra

På måndagskvällen tävlade fem svenskar i Paavo Nurmi Games i Åbo. Prestationen som stack ut mest var Daniel Ståhls 68.11 i diskustävlingen – ett kast som räcke till vinst.

Först ut i Paavo Nurmi Games, som är en av Continental Tour, var Jesper Hellström. Han inledde kvällen med ett säsongsbästa på 16.35 i trestegstävlingen. I andra omgången ökade han fem centimeter till 16.40, men fick därefter inte till ett godkänt hopp i sina fyra sista hopp. Hans längsta hopp räckte till en tredjeplats, och vann gjorde portugisen Tiago Pereira med 16.91.

I männens diskus fanns både Daniel Ståhl och Simon Pettersson – som noterat världsresultat i år – med i startfältet. Daniel drog det längsta strået och vann tävlingen med ett längsta kast på 68.11. Simon fick inte till samma fullträff som för drygt en vecka sedan, då han slungade i väg diskusen hela 69. 48. I kväll fick han i stället nöja sig med 63.91 och en fjärde plats.

Tilde Johansson hade en av sina bästa säsongsdebuter på Folksam GP i Göteborg i onsdags. Då hoppade hon 6.54  – hennes femte bästa hopp i karriären. I Åbo gick det inte lika bra för Tilde, då hennes längsta hopp mätte 6.29. Ungerskan Anasztázia Nguyen vann på 6.51. 

I Frankrike förra veckan sprang Lovisa Lindh 1:59.87, vilket är en av hennes bästa tider någonsin på 800 m. Hon öppnade starkt i Åbo, lade sig i täten och hade endast haren framför sig när klockan ringde in det sista varvet. På bortre lång hade hon inte det inte mycket kvar, och hon fick se sig omsprungen av fem motståndaren innan de tog sig an sista kurvan. I mål kom hon sexa med tiden 2:03.70. På tiden 1:59.95 var Mary Moora från Kenya först in i mål. 

Tävlingen fortsätter imorgon och går att se på Viaplay, med sändningsstart 19.00. Från Sverige finns Erika Kinsey, Maja Nilsson, Ragnar Carlsson, Simon Sundström, Emil Blomberg och Vidar Johansson med i startfälten. 

/Lukas Nordén