Hem / Nyheter / Svenska stjärnorna tävlar på Folksam GP

Svenska stjärnorna tävlar på Folksam GP

På söndagskvällen kommer flera av våra svenska stjärnor att inta Sollentunavallen när sommarens andra Folksam Grand Prix ska avgöras.

När den nystartade mångkampstävlingen Combined Events Challenge – som sänds på Friidrottskanalen – är över på söndagseftermiddagen kommer en annan tävling att hållas på Sollentunavallen – Folksam Grand Prix. I startfälten finner vi bland annat friidrottsstjärnor som Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Angelica Bengtsson, Kalle Berglund, Andreas Kramer, Fanny Roos, och Thobias Montler.

Både Ståhl och Pettersson har hunnit notera världsresultat så här långt in i säsongsinledningen och vi alla vet vad som hände på Sollentunavallen i fjol, när Daniel kastade världsårsbästat 71.37, vilket också är hans näst längsta kast i karriären. Kan det kanske bli årets första 70 meterskast i Sollentuna på söndag? 

Även Fanny Roos har inlett säsongen starkt, genom att återigen sätta ett nytt svenskt rekord i kula, precis som hon gjorde ett flertal gånger under inomhussäsongen. I slutet av maj stötte hon 19.30, vilket är hennes längsta stöt i karriären, både utom- och inomhus. Tävlingen sänds på Svt2 och har sändningsstart 18.00. 

Från och med 1 juni har publiken, med 500 person som maxantal, varit välkommen tillbaka in på arenorna. Publiken på Folksam GP i Sollentuna kommer delas upp i två delar på arenan, Östra läktaren – Upploppet respektive Västra läktaren – Bortre långsidan. Är du intresserad av att komma och titta på när våra svenska stjärnor tävlar på söndag? I så fall finns det fortfarande biljetter tillgängliga att köpa. Mer info här.

Tre löpare tävlar i Frankrike

I Frankrike på fredagen gör Emil Millán de la Oliva sin andra tävling för säsongen. På lördagen tävlar även två andra svenskar – Meraf Bahta och Suldan Hassan. I torsdags kom Svenska Olympiska Komittéen (SOK) med besked om att Meraf, tillsammans med Sarah Lahti blivit uttagen till OS på 10 000 m. Båda löperskorna sprang under kvalgränsen på Stockholms Stadion tidigare i maj. 

/Lukas Nordén