Hem / Nyheter / På TV i helgen: World Relays

På TV i helgen: World Relays

Internationella kalendern har i över ett år mest sagt uppskjutet/inställt. Undantagen har varit halvmara-VM i höstas och inne-EM i vintras och nu i helgen stundar World Relays. Och återigen med Polen som värd! Läs mer genom att klicka på rubriken.

För efter Gdynia (halvmaran) och Toruń (IEM) har nu även Chorzów tagit på sig att arrangera ett coronaanpassat evenemang för ”landslag”.  World Relays är inget formellt mästerskap men det finns en stark koppling till sommarens OS: I de fem stafettgrenarna på OS-programmet säkrar topp-8 nu sina platser bland de bara 16 lag som får starta i resp stafett i Tokyo.

”Moroten OS” avspeglar sig tydligt i anmälningssiffrorna: 4x100m män & kvinnor samt 4x400m män & kvinnor & mix har alla samlat startfält på mellan 14 och 21 länder medan det är final direkt i de ”udda” stafetterna – 4x200m män & kvinnor, 2x2x400m mix och häckkurirstafetten mix – som genererat bara mellan 3 och 6 anmälningar.

Även om tävlingen alltså blir av syns förstås pandemieffekter i anmälningstalen som är påtagligt lägre än vid de tidigare fyra upplagorna av tävlingen: Totalt bara 30-talet länder på plats och av dessa är ca 60 % från närområdet Europa. Norden representeras av Danmark som anmält fyra lag: 4x100m och 4x200m för båda könen).

Sportkanalen och CMore kommer att sända lajv båda dagarna, lördag kl 18.55 – 22.15 (ca) och söndag kl 19.15 – 21.15.

Start- och resultatlistor.

Anm: Sverige har bara deltagit en gång i World Relays: 2015 hade vi med ett kvinnligt 4x100m-lag.

/ A. Lennart Julin