Hem / Nyheter / Klart med landslagsledare för OCR

Klart med landslagsledare för OCR

Svensk Friidrott presenterar nu sin första landslagsledare för hinderbanelöpning, OCR: Christopher Holmström. Christopher kommer vara tillförordnad ledare under 2022.

Christopher Holmström var med och byggde upp Tough Viking till det stora OCR-event det är i dag, och han har egen erfarenhet som aktiv på flera av de större OCR-lopper i Sverige. Utöver OCR har han en bakgrund inom crossfit (bl.a. som domare) och har även varit basketcoach.

”OCR är en stark växande sport i Sverige och i världen. Vi är stolta att OCR valt att bli en del av Friidrottsförbundet. Jag hoppas på givande och inspirerande samarbete under Christophers ledning.” säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Christopher kommer under 2022 vara kontaktperson och ansvarig för frågor kring OCR landslaget och uttagningskriterier för VM i OCR som är planerat till Sochi, Ryssland. Christophers uppdrag riktar sig främst mot elitgruppen på VM där han förutom att vara delaktig i uttagningar och förberedelser även kommer finnas med på plats ihop med en terapeut som stöd för truppen.

Framöver är Christopher kontaktperson och ansvarig för frågor kring landslag och uttagningskriterier för de EM- och VM-tävlingar som arrangeras av World OCR (FISO) och OCR Europe (EOSF).

Under 2022 kommer EM arrangeras i Val di Fiemme, Italien, den 9–12 juni. Till detta mästerskap gäller de kvalkriterier som beslutades av EOSF redan 2019. Vi kommer inte att ta ut något landslag utan varje löpare som kvalificerat sig kommer kunna anmäla sig själv. Läs mer här.

Det är fortfarande oklart om VM i Sochi, Ryssland, kommer kunna genomföras i september som planerat.

Mästerskapsarrangörer utsedda för 2022

Sprint OCR RM 2022 kommer arrangeras på hinderbanan Kviberg i Göteborg den 1 maj. Arrangörer är Göteborgs Friidrottsförbund tillsammans med THEOCRGYM IF, Mölndal OCR, IFK Göteborg och Team Bunkern. Tävlingsformatet beskrivs här.

OCR RM kommer arrangeras i Torshälla av Eskilstuna Friidrott den 15-17 juli. Tävlingsformatet beskrivs här.

I centrala programmet hittar ni alla mästerskapstävlingar som medlemmar i Svensk Friidrott berörs av under 2022.

Webbinarium i januari om OCR inom Svensk Friidrott

I januari kommer vi arrangera ett webbinarium som är öppet för alla där vi informerar om (återkommer närmare med exakt datum).

  • Tävlingsregler
  • Sanktionerade tävlingar, ansökningsprocess och föreningsrepresentation
  • Domarutbildning
  • Ledarutbildning för OCR och träningsgrupper
  • Projektstöd IF, bidrag att söka till sin förening

Planen är att introducera en domarutbildning som ska vara obligatorisk för alla föreningar som arrangerar OCR-tävlingar inom Svensk Friidrott. Domarutbildningen bygger på World OCRs internationella tävlingsregler som under hösten översätts till svenska.

I nuläget finns sex personer som kommer att hålla i kommande domarutbildningar i Sverige, och som kommer att börja jobba under hösten/vintern: Christopher Holmström, Pia Kind, Juan Maluenda, André Witt, Ludvig Toresäter och Andreas Stjernlöf.

Jenny SundqvistLöpning & Motion0725-060706This is a mailto link