Hem / Nyheter / Meraf segrade i EM-genrepet: "Det känns riktigt kul"

Meraf segrade i EM-genrepet: "Det känns riktigt kul"

Meraf Bahta visar upp fin form inför terräng-EM i Dublin 12 december. Under söndagen segrade hon mot tuff konkurrens i Warandecross i nederländska Tilburg. ”Det är en kul tävling att springa så nära terräng-EM”, säger Meraf.

Med exakt två veckor kvar till terräng-EM i Dublin tog Meraf Bahta en tung seger mot internationellt motstånd i Nederländerna. I terrängtävlingen Warandecross (8km) segrade Ullevilöparen fem sekunder före meriterade hemmalöparen Jip Vastenburg. Segrartiden: 27:43

– Det kändes riktigt bra! Det var ganska kallt att springa. Jag kommer precis från läger i Kenya där det är 25 grader varmt, och här var det 5 grader och regn. Det är en kul tävling att springa så nära inpå terräng-EM, säger Meraf från flygplatsen.

Fick support av Lahti under loppet

Meraf vann den här tävlingen 2017 också, men det är första gången hon vinner på den nuvarande banan. Under loppet fick hon mycket support av träningskompisen Sarah Lahti, som dessutom var och hälsade på Meraf under Kenyalägret. Sarah, som gör sig redo för Valencia Marathon nästa helg.

– Det betyder mycket att hon och hennes kille hejade på mig hela vägen. De är så snälla, säger Meraf.

Sista två veckorna väntar nu full förberedelse inför terräng-EM, ett mästerskap hon tog brons i 2014. Så både erfarenheten och formen verkar finnas där för Meraf.

– Det blir kanske några hårda pass innan, men det är inte så mycket kvar nu. Jag ska snacka med Per (Skoog, nye tränaren) och se om vi eventuellt laddar upp i Portugal tillsammans med Kramer (Andreas) och Vidar (Johansson). Det är ganska kallt i Sverige nu, säger hon och skrattar.

I herrloppet (10km) slutade Napoleon Solomon på åttonde plats, följt av Emil Danielsson på nionde.

Resultaten

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link