Hem / Nyheter / Sennström: "Terräng-SM väldigt viktigt för mig"

Sennström: "Terräng-SM väldigt viktigt för mig"

Hon imponerade stort på Lidingöloppet och slutade tvåa, trots problem med höften. Nu hoppas Hässelbys 21-åriga Linnéa Sennström på ett nytt K22-guld på terräng-SM – och en uttagning till terräng-EM.

Linnéa Sennström slog igenom på allvar förra året när hon tog SM-silver på favoritdistansen halvmaraton. Och i år stod hon för en fantastisk insats på Lidingöloppet, där hon slutade tvåa på 1:57:51 – bästa svenska blev hon också.

– Det blir nog svårt att toppa någonsin. Det var verkligen långt över mina förhoppningar. Jättekul var det, säger hon.

Och vet man också Linnéas förutsättningar det här året blir insatsen än mer imponerande. Sedan maj har hon dragits med höftproblem, och trots att det blivit lite bättre efter sommaren har det inte släppt helt. Och det gör att hon väljer att endast köra K22-klassen på söndag, även om hon är anmäld till 4 km i seniorklassen.

– Efter Lidingöloppet har jag mest hållit igång och inte kört så mycket specifik träning. Det har blivit mycket träningscykel och några kvalitetspass. Jag hoppas formen ska hålla i sig och att det går att springa smärtfritt. Den MR jag gjorde senast visade i alla fall inget fel, så förhoppningsvis är det inte så allvarligt, säger Linnéa.

Hoppas på terräng-EM

Banan som väntar ligger precis vid kusten, på Höganäs flygfält – 2 mil utanför Helsingborg. Banan är ganska flack, och har bland annat ett vattenhinder. Det lär också bli en hel del vind att kämpa med för Linnéa och de andra löparna.

– Jag får mycket energi och återhämtning snabbt i nedförsbackar, så lite synd att det är platt. Vattengraven vet jag inte riktigt vad jag tycker om. Det kommer säkert bli lerigt och tufft. Ska försöka hålla ett jämnt tempo och att inte mesa. Tror flera kommer köra tufft.

Men det är inte bara ett terräng-SM-guld i K22 som ska försvaras. Linnéa hoppas kunna bli uttagen till terräng-EM i december, förutsatt att hon får bukt med höften.

– Det hade varit väldigt kul. Jag missade JEM i somras, och nästa år är det inget för 22-åringar, så hoppas verkligen att jag kan ta chansen, säger hon.

Mästerskapet sänds live på Friidrottskanalen, med hjälp av arrangörerna IS Göta och Höganäs Friidrott. Ni ser sändningen helt kostnadsfritt.

Till sändningarna av terräng-SM 2021.

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link