Hem / Nyheter / Göteborgsvarvet arrangerar nytt lopp i november

Göteborgsvarvet arrangerar nytt lopp i november

För en knapp månad sedan ställdes årets Göte­borgsvarvet in – nu inrättas ett nytt lopp den 6 november. Alla anmäl­da ställs inför följande val: anti­n­gen springer de loppet i novem­ber eller så fly­t­tas start­platsen till Göte­borgsvarvet 2022.

Den 25 augusti meddelades att Göteborgsvarvet 2021 liksom övriga lopp under Höstveckan skulle ställas in. Detta med anledning av coronapandemin. Beslutet fattades utifrån den ökade smittspridningen, samhällets restriktioner och sjukvårdens överbelastning. Läs mer HÄR.

Sedan dess har förutsättningarna för att genomföra lopp förändrats i positiv riktning och efter noggranna utredningar har styrelsen för Göteborgs Friidrottsförbund nu valt att riva upp det gamla beslutet.

Samtliga löpare som var anmälda till Göteborgsvarvet 2021 får två alternativ: Antingen kan de delta i ett helt nytt lopp i Göteborg den 6 november, eller så kan de flytta sin startplats till Göteborgsvarvet 2022.

Även de som var anmälda till Göteborgsvarvet Marathon, Stafettvarvet och Trailvarvet 2021 ska erbjudas möjligheten att springa det nya loppet den 6 november.

Mer information om novemberloppet ska komma i månadsskiftet september/oktober.

Mer information på goteborgsvarvet.se

/Mathias Karlsson