Hem / Nyheter / Lindh satte snygg punkt: "Stolt över hur jag sprungit i år"

Lindh satte snygg punkt: "Stolt över hur jag sprungit i år"

Arenasäsongen är väldigt nära sitt slut, men ännu tävlas det. Under lördagen var tre svenskar i farten i Bergen och såväl Lovisa Lindh som Sara Forssell och Ragnar Carlsson presterade fina resultat. ”Nu är jag redo att vila lite”, säger Lovisa.

2021 har varit ett mycket bra år för Lovisa Lindh, bortsett såklart från det faktum att hon inte fick åka till OS i Tokyo.

Hela fem gånger har Ullevilöparen gått under två minuter på 800 meter, med 1:59.49 som toppnotering, och tack vare ett skifte i sitt träningsupplägg har hon hittat tillbaka till formen hon var i 2017.

På galan i Bergen sprang Lovisa 600 meter och återigen gick hon i mål på en mycket bra tid. 1:27.57 räckte till en andraplats, 59 hundradelar bakom norskan Hedda Hynne.

I mitten av maj inledde Lovisa utomhussäsongen med att persa på den udda distansen med 1:27.04, den snabbaste tiden någonsin av en svenska. Nu satte hon alltså slutpunkt för hela 2021 med ytterligare en imponerande sexhundring.

"Har varit en lång och turbulent sommar"

- Jag fick en rejäl knuff efter 200 meter vilket gjorde att jag kom lite ur balans och rytm. Men jag sprang annars bra upp till 500 meter, men hade inte sista växeln på upploppet. Det har varit en lång och turbulent sommar så nu är jag redo att vila lite, säger Lovisa, som känner stolthet över det hon uträttat på löparbanorna i år:

- Jag är såklart otroligt besviken över att jag inte fick chansen på OS, men det är ju ingen nyhet. Jag är samtidigt väldigt stolt över hur jag har sprungit, den nivån jag har varit på egentligen hela säsongen. Jag har aldrig sprungit så många lopp under två minuter, och det är helt klart en av mina allra bästa säsonger någonsin. Och det är skönt att redan vara inkvalad till både EM och VM, så det ser jag fram emot nästa år.

Forssells sjätte längsta

Även de 20-åriga släggtalangerna Sara Forssell och Ragnar Carlsson placerade sig högt i resultatlistorna i Bergen.

Sara blev tvåa med ett längstakast på 63.66, Motalakastarens sjätte bästa i karriären. Norskan Beatrice Llano segrade med 65.44.

I herrtävlingen slutade Hässelbys Ragnar Carlsson trea med 73.26 som toppnotering och även här blev det hemmaseger, OS-tvåan Eivind Henriksen kastade 76.38.

HÄR hittas resultaten.

/Mathias Karlsson