Hem / Nyheter / Ståhl försvarade sin Diamond League-titel – "Viktig seger"

Ståhl försvarade sin Diamond League-titel – "Viktig seger"

Daniel Ståhl infriade favoritskapet och vann torsdagens Diamond League-final i Zürich, olympiamästarens andra raka titel i den prestigefyllda ligan. "En viktig seger", säger Daniel.

I går vann Thobias Montler sin första Diamond League-final (läs mer HÄR). I kväll kom nästa svenska triumf i Zürich, när diskusgiganten Daniel Ståhl fortsatte sitt segertåg och försvarade Diamond League-titeln från 2019. (Ifjol blev det ingen final på grund av pandemin).

Daniel fick bara till två godkända kast och det längsta, 66.49, kom redan i första omgången. Slovenen Kristjan Ceh blev tvåa på 65.39 och jamaicanen Fedrick Dacres slutade trea med 65.33. Tävlingens andre svensk, OS-silvermedaljören Simon Pettersson kastade 63.68 vilket räckte till en femteplats.

Efter avslutad tävling var det en lycklig Daniel Ståhl som tog ett ärovarv på Letzigrundstadion.

- Det var en viktig seger. Resultatet i sig är dåligt, men det viktigaste var att vinna, det var målet, säger Daniel till SVT.

Spårvägenkastaren som skämt bort oss med många extremt långa kast i sommar berättar att tekniken inte satt som den brukar.

- Jag var alldeles för ivrig och kortade ned tekniken lite för mycket. Men det var en kul tävling, fullsatt och en fantastisk kväll här i Zürich. Men jag hade velat slänga längre, säger han och summerar sedan en magisk säsong där OS-guldet i Tokyo givetvis var höjdpunkten.

- Det var en rätt bra säsong faktiskt, riktigt bra, så jag är jättenöjd.

Efter att den här texten publicerades tävlade ytterligare två svenskar, Armand Duplantis och Lovisa Lindh, i den schweiziska storstaden. Läs mer HÄR.

Alla resultat hittas HÄR.

/Mathias Karlsson