Hem / Nyheter / Terräng-VM skjuts upp ännu ett år

Terräng-VM skjuts upp ännu ett år

Terräng-VM som skulle ha avgjorts i Bathurst, Australien i februari flyttas ett år framåt i tiden. Mästerskapet i Bathurst skulle ursprungligen ha arrangerats 2020. Båda besluten om flytt har fattats på grund av problem som coronapandemin skapar.

För andra året i rad tvingas World Athletics och den lokala arrangören konstatera att Terräng-VM inte kan avgöras som planerat.

Mästerskapet i Bathurst skulle ursprungligen ha avgjorts i februari 2021. Sedan flyttades det till februari 2022 och nu kommer alltså beskedet att det är först den 18 februari 2023 som tävlingen kan arrangeras.

Bakgrunden är coronpandemin och dess konsekvenser. Det handlar enligt World Athletics pressmeddelande dels om smittoriskerna, dels om reserestriktionerna som råder. Antalet nya covidfall har på sistone nått rekordnivåer i Australien och samtidigt som stora delar av världen har börjat öppna upp förlängs restriktioner och nedstängningar på flera håll i landet. För att få passera gränsen till Australien krävs särskilt tillstånd för utländska medborgare och samtliga som reser in i landet måste sitta i karantän i två veckor.

HÄR hittas World Athletics nyhet.

/Mathias Karlsson