Hem / Nyheter / Nya Friidrottskanalen lanseras: nu också som app

Nya Friidrottskanalen lanseras: nu också som app

Friidrottskanalen byter kostym. I ett nytt samarbete med norska friidrottsförbundet och Staylive lanserar vi en ny playkanal som ska matcha den ökade efterfrågan. Nya Friidrottskanalen finns också som app.

Svensk Friidrotts officiella playkanal Friidrottskanalen startade 2016. Sedan dess har playkanalen vuxit från knappa 30 000 användare 2017 till att nu vara uppe i nästan 100 000 användare per år. 

Svensk Friidrott har ambitionen av att göra fler och bättre sändningar, men också annat innehåll som intervjuer, reportage och höjdpunktspaket. Med nya kanalen kommer det även att finnas en egen avdelning – Föreningsliv - som riktar sig till er som vill se instruktionsvideos, utbildningsfilmer och annat.

”Intresset för friidrotten växer hela tiden. Och med nya Friidrottskanalen ökar vi möjligheten att följa friidrott live från TV-sofforna men också var du än är. Med ett nytt, fräschare utseende och ökad mobil närvaro i form av lanseringen en helt ny app tar vi friidrotten än närmare våra tittare. Det är också glädjande att vi har inlett ett streamingsamarbete med Norge. Internationella samarbeten är viktiga för att stärka friidrottens position”, säger Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott.

En viktig del i utformningen av den nya Friidrottskanalen är alltså det internationella samarbete Sverige haft och har med det norska friidrottsförbundet. Norge kommer använda sig av samma tekniska lösning som Sverige, och lanserar ”Friidrettskanalen” senare i vinter. I samarbetet ska länderna utväxla erfarenheter, dela innehåll enkelt och planera gemensamma aktiviteter.

”Grunden till samarbetet är att vi ser en långsiktig synergi av att använda samma tekniska lösning och lättare kunna utveckla innehåll och bygga kompetens ihop”, säger Fredrik Samuelsen som är ansvarig för den kommersiella avdelningen inom NFIF.

Friidrottskanalen finns nu också som app, och kan laddas ner både för iPhone och Android. För att få tillgång till allt innehåll finns abonnemang per månad eller per år. Köp kan endast göras via hemsidan.

Till nya Friidrottskanalen: www.friidrottskanalen.se

Gustav Orbring porträtt
Gustav OrbringKommunikatör0725-259632This is a mailto link

Huvudsponsor

  • Bauhaus logotyp

Nationella partners

  • Craft-Logo-BLK.png
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga

Officiella partners

  • Folkspel logotyp
  • Scandic logga
  • Nestle logga
  • Fabege logga
  • Wato_Logo_Blue_RGB_190308.png