Hem / Förbundsinfo / Lediga tjänster och uppdrag

Lediga tjänster och uppdrag

Lärare specialidrott, Växjö friidrottsgymnasium

Föreningsansvarig inom SDF Västsvenska Friidrottsförbundet

.

Lärare specialidrott, friidrott/tränare, Växjö friidrottsgymnasium

Välkommen till utbildningsförvaltningen!
 
Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.
 
Riksidrottsgymnasiet (RIG) friidrott är en del av Växjö Idrottsgymnasium vilken är en samverkan mellan kommunens tre gymnasieskolor och som administreras från Kungsmadskolan. Växjö Idrottsgymnasium består förutom av RIG, friidrott även av nationella och lokala idrottsutbildningar inom en rad olika idrotter.
 
Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.
 
Arbetsuppgifter
 
Riksidrottsgymnasiet friidrott i Växjö ger en unik möjlighet att få jobba med idrott på elitnivå. RIG i Växjö söker nu en lärare/tränare för att bedriva träning med verksamhetens elitsatsande elever. Som lärare/tränare på riksidrottsgymnasiet ansvarar du för helheten av elevens idrottsvardag, det innebär planering och genomförande av träning på kort och lång sikt samt undervisning i kurserna inom specialidrott. Planering sker tillsammans med övriga friidrottstränare på riksidrottsgymnasiet i Växjö.
 
Samverkan med ADC, Linneuniversitetet kan bli aktuellt.
 
Tjänsten är på 25-100 %
 
Kvalifikationer
 
Vi ser gärna att du har lärarlegitimation i specialidrott (Friidrott) och/eller att du har tränarutbildning i friidrott som anordnas av Svensk Friidrott (Certifierad Coach). Vidare vill vi att du har erfarenhet av elitfriidrott på nationell nivå samt med fördel erfarenhet av undervisning inom Specialidrott/Tränings-och tävlingslära på gymnasienivå. Du har goda grenspecifika kunskaper och är pedagogiskt skicklig. Du har goda IT-kunskaper och kan på ett naturligt sätt använda digitala verktyg i din undervisning. Vi fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.
 
Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 
Anställningens omfattning
 
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde 2022-08-01 eller efter överenskommelse.
 
Ansökan
Ansök senast: 2022-01-31
Referensnummer: UTBF 588/21
 
Ansök HÄR!
 
HÄR kan du läsa mer om tjänsten!

 

Svensk Friidrott söker Föreningsansvarig inom SDF Västsvenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrott kommer från årsskiftet 21/22 att bestå av nio specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i stället för nuvarande 23. Under 2021 pågår arbetet runt om i Sverige att skapa dessa nya organisationer. Bohuslän/Dal, Halland och Västergötland kommer tillsammans bilda det nya SDF Västsvenska Friidrottsförbundet.

En ny och viktig del i distriktens verksamhet är möjligheten till en ny tjänst som Föreningsansvarig. Under november-december kommer arbetet med att hitta och tillsätta denna person till Västsvenska FIF vara av prioritet. Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning.  Tjänstgöringsgraden är 75 % och det kan i framtiden bli aktuell att höjas.

Arbetsuppgifterna utgår ifrån ett operativt fokus inom distriktet, dessutom kan administrativa arbetsuppgifter tillkomma. Du arbetar nära och stödjer distriktsstyrelsen i strategiska utvecklings- och utbildningsfrågor.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Områden som distriktet är ansvarig för och där du i rollen som föreningsansvarig kommer att vara delaktig i:

Utbildning/Tränare och ledare - samverka med RF SISU:s konsulenter och med distriktets utbildningskommitté samt i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) för att säkerställa ett brett och anpassat utbildningsutbud.

Samarbete och erfarenhetsutbyte - organisera möten och nätverk - kommunicera med distriktets föreningar - organisera gemensamma aktiviteter för ungdomar – ha en löpande dialog med SFIF.

Tävlingar - koordinera tävlingskalendern inom distriktet, inklusive gentemot SFIF.

Styrning tillsammans med Västsvenska FIF styrelse implementera centrala beslut och föra ut centrala koncept för utveckling av förenings- och ungdomsverksamheten i distriktet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som tillsammans med kollegor och ideella krafter inom distriktet, vill vara med och skapa resultat, god kvalitet och ett långsiktigt utvecklingsarbete inom friidrotten. Arbetet kräver engagemang och intresse för utbildning och föreningsutveckling i ideell organisation där pedagogiken och lärande är meriterande.

I vardagen kommer du att ha många kontakter med distriktets föreningar, där det är viktigt att kunna arbeta självständigt som tillsammans med föreningen och RF-SISU distrikt.

Inom tjänsten finns digitala utmaningar, därför tror vi att du har en mycket god digital kompetens och ett intresse och en förståelse för IT-lösningar och applikationer, gärna med koppling till utbildning.   

Svensk Friidrott lever och verkar i en värld av idrott. Erfarenhet av idrottsverksamhet är därför till din fördel. Vi ser även gärna att du har en förmåga att se idrottens roll och funktion utifrån ett större samhällsperspektiv.

Arbetet ställer även krav på att du har lätt att uttrycka dig både i tal och i skrift, på svenska och engelska.

Det västsvenska distriktet ansvarar för ett stort geografiskt område med ca 150 föreningar och körkort samt tillgång till bil är en fördel i tjänsten.

Arbetsgivare: Svenska Friidrottsförbundet, Stockholm.

Tjänstens omfattning: 75 %. Resor och helgarbete förekommer.

Tjänstens placering: Lokalt inom distriktet

Tillträde: 2022-03-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 3 december till This is a mailto link  märkt ”Ansökan SDF Föreningsansvarig”.

Upplysningar: Claes-Göran Borg, Västergötland 070-8523354, Lillemor Rönnbrant, Bohuslän/Dal 070-5757817, Johnny Lingstam, Halland 070-5775921 samt Björn Lindén, Svenska Friidrottsförbundet 010-476 53 35, This is a mailto link

Facklig företrädare: Gustav Orbring, SFIF / Unionen, 010-476 53 50, This is a mailto link     

.