Hem / Förbundsinfo / Lediga tjänster och uppdrag

Lediga tjänster och uppdrag

Klubbchef sökes till Varbergs GIF Friidrott

Göteborg Friidrott söker förbundschef

Östsvenska Friidrottsförbundet söker verksamhetsansvarig

Hellas friidrottsklubb söker tränare

Hanvikens SK Friidrott söker ny barn- & ungdomsansvarig

Ny klubbchef till Lerum Friidrott

.

Klubbchef sökes till Varbergs GIF Friidrott

Varbergs GIF Friidrott fortsätter att utveckla sin träningsverksamhet. Nu sökes en klubbchef.
 
Varbergs GIF Friidrott strävar efter att fler ska komma med ut på tävlingar och verkligen satsa på sin friidrott och vill ge dessa individer den träning och andra förutsättningar som klubben kan bidra med.
 
Samtidigt ska de som vill träna friidrott i lite mindre omfattning också erbjudas fina möjligheter.
 
Friidrott för alla, ung som gammal, på olika nivåer, är klubbens ambition.
 
För att arbeta med dessa frågor söker vi nu en klubbchef. Klubbchefens huvudsakliga uppgifter är att vara samordnande för träning och tävling samt utbildning av tränare och andra ledare.
 
Annonsen för tjänsten som klubbchef hittar du HÄR.
 
Sök själv, eller vidareförmedla till någon annan. Varmt välkommen med ansökan senast 2022-08-15!

.

Göteborg Friidrott söker förbundschef

Är du en erfaren ledare inom ideella organisationer? Vill du utveckla friidrotten, föreningslivet och leda världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet? Göteborg Friidrott söker nu en förbundschef.

Göteborg Friidrott vill långsiktigt och kontinuerligt skapa yttre förutsättningar till utveckling för varje individ oavsett bakgrund och livssituation. Vi vill möjliggöra friidrott hela livet? För oss och våra medlemsföreningar innebär det att individen är i fokus och är den som utgör kärnan i varje förening. Som förbund verkar vi inom Göteborgs distrikt och samverkar nationellt inom friidrotten för att skapa en glädjefylld friidrott som fortsätter utvecklas och frodas.

Förbundets uppdrag är att stötta de 53 medlemsföreningar som finns inom distriktet. Göteborgs Friidrottsförbund arbetar särskilt med utbildning, arrangemang, föreningsutveckling men även med att underhålla Friidrottens Hus, vilket är en anläggning som ägs och drivs av förbundet. På så sätt skapas förutsättningar för föreningarna så att de i sin tur kan utveckla sin egen förening. Göteborgs Friidrottsförbund arrangerar årligen flera stora evenemang, där ibland Göteborgsvarvet – idag världens största halvmaraton!

I din roll som förbundschef är du ytterst ansvarig för Göteborgs Friidrottsförbunds hela verksamhet. Förbundskansliet utgörs idag av 17 heltidsanställda medarbetare som jobbar med utveckling och förvaltning av evenemang, anläggningar och friidrotten. Förbundet organiseras under Svensk Friidrott och Riksidrottsförbundet, där du som förbundschef samverkar med dessa nationella organ och verkställer den egna förbundsstyrelsens beslut och planer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda förbundets verksamhet, strategiskt och operativt
 • Leda och säkerställa väl genomförda arrangemang; världens största halvmaraton Göteborgsvarvet, Folksam Grand Prix samt andra lokala, nationella och internationella friidrottsarrangemang från ungdom till elit 
 • Samverka med förbundets 53 medlemsföreningar i distriktet för att stötta föreningarnas arbete och bidra till friidrottens utveckling i distriktet.
 • Samverka nationellt med Svensk Friidrott och RF-SISU, Göteborgs stad, övriga Specialidrottsdistrikt och internationella friidrottsaktörer
 • Samverka med och rapportera till förbundets styrelse
 • Budgetplanering och ansvar, ekonomisk planering, uppföljning och rapportering

I rollen som förbundschef rapporterar du till förbundsstyrelsen och samverkar nära med förbundsordföranden. Tjänsten är placerad på Friidrottens Hus i Göteborg.

Vem är du? 
Du är en lyhörd, kommunikativ och inkluderande ledare som skapar engagemang och långsiktiga relationer såväl internt som externt. Du förstår ideell verksamhet och värdet av att idrottsrörelsen bedrivs i föreningsform. Som person är du handlingskraftig med förmåga att skapa framdrift i komplexa uppdrag.

Din bakgrund 

 • Erfarenhet av att vara ytterst ansvarig för verksamhet såsom klubbdirektör, VD eller motsvarande
 • Erfarenhet av ideella organisationer, företrädesvis friidrottsföreningar
 • Minst fem års erfarenhet av ledarskap
 • Goda verbala och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

 • Varit eller är verksam inom friidrottsrörelsen
 • Erfarenhet av att arrangera större event
 • Ett etablerat kontaktnätverk i Göteborgs kommun

Vi erbjuder dig
Du erbjuds en möjlighet att leda och bidra till friidrottens utveckling både lokalt och nationellt, i en roll som stärker friidrotten, förbundet och medlemsföreningarna. För att uppnå bredd, spets, och glädje arbetar vi tillsammans med Svenska Friidrottsförbundet, RF-SISU och våra föreningar mot en helhjärtad och attraktiv idrottsmiljö.
Vi tror att du vill söka dig till Göteborgs Friidrottsförbund för att vara med och bidra till och utveckla friidrotten som idrottsrörelse!

Hur du ansöker
I denna rekrytering samarbetar Göteborgs Friidrottsförbund med rekryteringsföretaget Skoog Stjerna. Via DEN HÄR SIDAN kan du ansöka. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om varför du är rätt för tjänsten, helst så snart som möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mary Bjelkemyr på tel 0707-33 28 19.

.

Östsvenska Friidrottsförbundet söker verksamhetsansvarig

Svensk Friidrott består från årsskiftet 21/22 av nio nya distrikt. Östsvenska Friidrottsförbundet är ett av de nya distrikten och består av föreningarna i Blekinge, Småland, Öland och Östergötland. Distriktets uppdrag är att företräda, stödja och samordna Svensk Friidrotts gemensamma frågor regionalt och lokalt samt verka för och bidra till friidrottens utveckling.

Som verksamhetsansvarig leder du den dagliga verksamheten och har ett övergripande ansvar för utvecklingen och samordningen av friidrotten i distriktet. Verksamheten utgår från de övergripande målen i Friidrottens Strategi 2025 där friidrotten och dess föreningsverksamhet ska bli mer attraktiv och växa. Arbetsuppgifterna är både av operativ och administrativ art med ett tydligt utvecklingsinriktat fokus.

Du ingår i ett team med en deltidsanställd utbildningssamordnare samt kanslist.

Tjänsten utgår ifrån Arenastaden i Växjö med placering på kansliet i Telekonsult Arena där du ges möjlighet att arbeta i en dynamisk och framstående idrottsmiljö.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Du arbetar på uppdrag av distriktsstyrelsen med ansvar att leda och samordna den dagliga verksamheten.

I rollen som verksamhetsansvarig ingår:

 • Planering och organisering av gemensamma möten och nätverksträffar
 • Skapa förutsättningar för olika samarbeten, läger och gemensamma träningsträffar
 • Samverkan med Svenska Friidrottsförbundets föreningsavdelning
 • Samverkan med Riksidrottsgymnasium (RIG), nationell idrottsutbildning (NIU) och friidrottens prestationscentrum (PC)
 • Samverkan med RF-SISU Blekinge/Östergötland/Småland
 • Medverkan på styrelsemöten
 • Deltagande i kommittéarbete
 • Stödja föreningarnas utveckling av sin verksamhet genom föreningsdialog/besök
 • I samverkan med styrelsen företräda distriktet gentemot externa aktörer
 • Information och kommunikation till föreningar
 • Tillsammans med tävlingskommittén ansvara för DM-tävlingar

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av ledaruppdrag inom idrott och föreningsliv
 • Fördel om erfarenhet finns av projektledning, med förmåga att arbeta strukturerat och leverera utifrån direktiv
 • God förmåga att såväl kunna arbeta självständigt som tillsammans med kollegor, styrelse och kommittéer, föreningar, RF-SISU, prestationscentrum, Svenska friidrottsförbundets kansli och ideella krafter inom distriktet
 • Engagemang och intresse för utbildning och föreningsutveckling
 • Digital kompetens och god förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • B-körkort då tjänsten innebär besök i de olika föreningarna/mötesplatserna runt om i distriktet

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande uppdrag inom friidrotten eller övriga idrottsrörelsen.

Tjänstens omfattning: 80 % (ambitionen är att utöka tjänstgöringsgraden på sikt). Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Kvälls- och helgarbete förekommer

Arbetsplats: Telekonsult Arena, Växjö

Tillträde: 2022-08-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan: Ansökan med personligt brev och CV skickas in senast den 31 maj till This is a mailto link

Upplysningar: Ulrika Pizzeghello, vice ordförande Östsvenska FIF, This is a mailto link

.

Hellas friidrottsklubb söker tränare

Hellas friidrottsklubb söker en tränare med hjärta i och kunskap för friidrott. Vi behöver en tränare för en grupp duktiga tonåringar i åldern 14 – 18 år som huvudsakligen är inriktade på hopp och sprint.

Vi söker dig som har en gedigen insikt i träning och friidrott. Gärna en egen bakgrund från friidrotten och är intresserad av att leda och planera träningar för ungdomar. Träningar sker i Sätrahallen och på Björknäs IP.

Gruppen som vi söker tränare till tränar fyra pass per vecka och vi skulle behöva hjälp minst två av dessa fyra pass samt vid olika tillfällen under året leda utbildning av våra föräldratränare. Därutöver hoppas vi på att du har möjlighet att coacha de aktiva i samband med viktigare tävlingar, t.ex. SM.

I rollen ingår också att också stötta föräldratränare i deras utveckling vilka leder träningen för yngre barn.

Det vore fint om kunde du klämma in ett par veckor i slutet av juni och därefter mera regelbundet från augusti.

Hellas friidrottsklubb bildades 2010. Innan dess var Hellas friidrott en sektion inom SoIK Hellas som bildades redan 1899. Vi har alltså haft friidrott på programmet i mer än 120 år och hoppas att med din hjälp och andra att utveckla verksamheten vidare. Vi har för närvarande cirka 500 aktiva utövare på olika nivåer i verksamheten. De allra flesta av dessa har sin hemvist på Björknäs IP i Nacka, men det finns även grupper i Sätra och Älvsjö. 

Skicka din ansökan till Lars Holm, ordförande; Hellas friidrott. lars.holm@hellasfriidrott.se. Ring om du har frågor på telefon 0708 – 88 11 52.

.

.

Hanvikens SK Friidrott söker ny barn- & ungdomsansvarig

Bakgrund

Hanvikens SK Friidrott är en sektion inom Hanvikens SK som grundades 1944 där det också finns sektioner för fotboll och ishockey. Sektionen har idag ca. 400 medlemmar från 6 år upp till veteraner. Den absoluta tyngdpunkten i verksamheten idag är ungdomar <15 år. Klubben har en lång tradition med stora framgångar både internationellt och nationellt och har idag många duktiga och framgångsrika ungdomar.

Hanvikens SK Friidrott har vuxit kraftigt de senaste fem åren och står nu inför en spännande framtid. Vår målsättning är att vara en av Stockholms främsta friidrottsklubbar. För att på bästa sätt utveckla föreningen in i nästa fas i vår söker vi en barn och ungdomsansvarig som har ett brinnande intresse för att förvalta och utveckla vår förening och det arbete som tidigare sportchef påbörjat.

Arbetsuppgifter

Barn och ungdomsansvarig ska vara den sammanhållande kraften i föreningens arbete och utgöra ett effektivt och professionellt stöd till aktiva, ledare och styrelse. Huvudsaklig arbetsuppgift är att utveckla verksamheten inom friidrotten och få våra grupper att fungera och utvecklas emot uppsatta mål. Fokus kommer ligga på grupperna med barn och ungdomar som är under 15 år.

Kravprofil:

 • Kunna leda och driva projekt självständigt och ta en ledarroll för den idrottsliga utvecklingen
 • Leda arbetet och föra en aktiv dialog med aktiva, ledare och föräldrar
 • Utbildningsbakgrund inom idrott & hälsa eller föreningskonsulent är meriterande
 • Kunskap inom friidrott och organisation inom friidrott är mycket meriterande
 • Ha ett stort intresse kring ungdomsidrott och föreningsutveckling
 • God organisationsförmåga och utrycka sig väl i tal och skrift
 • Vara trygg i kontakten med skolor, kommun och förbund.

Övergripande ansvarsområden

 • Ansvar och utveckling av träningsverksamheten i enlighet med föreningens Röda Tråd och verksamhetsidé i samråd med tränarkollegieto
  • Tränarutbildningar, ledarträffar och stöd till tränare vid träningaro
  • Planering av träningstider
 • Arbeta med nyrekrytering av aktiva till friidrotten
  • Friidrottsleken
  • Friidrottsskola under några sommarveckor.
 • Ansvara för interna tävlingsarrangemang
  • Klubbtävlingar
  • KM (Klubbmästerskap)
 • Planering av tävlingsverksamheten i samråd med tränarkollegieto
  • Tävlingsprogram
 • Adjungerad och föredragande i styrelsen samt att bistå i styrelsens arbete medföreningsutvecklingen
 • Samverka med övrig personal inom Hanvikens SK för att utveckla hela föreningen.
 • Samverkan med Gotland - Stockholms friidrottsförbund och utvecklande av friidrotten i Stockholm samt deltagande i kanslisamarbetet med övriga klubbar inom Gotland - Stockholms friidrottsförbund

Arbetstider och omfattning

Tjänsten som barn och ungdomsansvarig inom friidrotten är en deltidstjänst på 50%. Möjlighet kan finnas till en utökning av tjänstgöringsgrad men då kommer det att vara andra arbetsuppgifter kopplade till huvudföreningen och/eller andra sektioner inom Hanvikens SK.
Arbetstiden är flexibel och innefattar både dag- och kvällstid samt helger.

Tillträde och ersättning

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Möjlighet kan finnas att arbeta i rollen som egen konsult och kombineras med andra konsultuppdrag som man potentiellt har.
Lön eller arvode enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi ser fram emot Din ansökan innehållande meritförteckning och kort personligt brev snarast möjligt, dock senast den 31 maj. Vi läser ansökningar löpande under ansökningstiden.

Ansökan skicka till This is a mailto link. Märk ditt mail med "Ansökan barn och ungdomsansvarig"

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
- Ordförande Annika Nilsson – This is a mailto link alt 070–200 89 08

.

.

Ny klubbchef till Lerum Friidrott

Vi inom Lerum Friidrott har ett fint uppdrag. Utifrån glädje och engagemang jobbar vi för att lotsa såväl barn, ungdomar och vuxna in i idrottens värld, för att sedan stödja och hjälpa dem utvecklas inom såväl breddidrott som elitsatsning. Vill du åka med oss på den resan så har vi en spännande och viktig tjänst för dig!

Som ny klubbchef kommer du tillsammans med klubbens många eldsjälar jobba för klubbens vision ”Lerum Friidrott, som sätter den aktive i centrum, ska vara en av Sveriges mest attraktiva friidrottsklubbar och erbjuda de bästa förutsättningarna för träning och tävling, oavsett utövande av bredd- eller elitidrott”.
Klubben har ca 450 medlemmar och erbjuder tränings- och tävlingsverksamhet i friidrott för alla, från 8 år upp till veteranklasserna.

Klubben har ett stort hjärta och jobbar, parallellt med den rent idrottsliga delen, aktivt med att skapa hälsosamma vanor för hela livet samt att vara en social plattform i en trygg miljö för såväl vuxna som barn.
Vårt gemensamma ledord TAGGA guidar oss till att ta rätt och kloka beslut längs vägen; Trygghet, Ansvar, Glädje, Gemenskap och Acceptans.

För att kunna erbjuda en friidrottsverksamhet med hög kvalitet arrangerar vi som förening årligen flera tävlingar, friidrottsskolor, företagsevent och motionslopp. Vi erbjuder även friskvårdstjänster för våra samarbetspartners.

Ditt uppdrag
I rollen som klubbchef ansvarar du för att förvalta, driva och utveckla Lerum Friidrott mot våra uppsatta mål. Vi vill ständigt bli bättre! Du har bland annat ansvar för;
stöttning av tränarna med träningsupplägg och tävlingsplanering
 • rekrytering och utbildning av tränare och funktionärer
 • vår populära friidrottsskola
 • veteranträningen Athletics for Life
 • våra arrangemang Lerumsloppet, En Midsommarnattsdröm och Stonehill Games
 • tävlingsresor och träningsläger
 • träningspass och aktivitetsdagar för företag
 • ekonomi & administration
 • kommunikation t.ex. hemsida och sociala medier där du kommer ha hjälp och stöd av andra för genomförandet.
Vi söker helt enkelt dig som vill leda och hålla ihop föreningens verksamhet i sin helhet!
Din profil
 • kunskaper inom friidrott
 • eftergymnasial utbildning inom idrott och hälsa
 • tidigare arbetslivserfarenhet inom idrottsvärlden
 • ledarskapserfarenhet
 • erfarenhet av ungdomsidrott och träningsutveckling
 • erfarenhet av administration och ekonomi
 • erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang/event
 • kunskap om ideellt driven föreningsverksamhet
 • god datakunskap
 • B-körkort krävs

Oavsett vad du har sysslat med tidigare är det viktigaste för oss VEM du är. Vi ser att du;
 • gillar att ta ansvar och drivs av att utveckla saker till det bättre
 • tycker om att samarbeta med många olika människor – barn, ungdomar och vuxna
 • har god organisationsförmåga
 • trivs med varierande arbetsuppgifter
 • är nyfiken, engagerad och pedagogisk
Framför allt tror du på vad Lerum Friidrott står för och du brinner för idrottande och föreningsliv!
Om anställningen
Heltid, men deltid kan diskuteras. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetstiderna följer verksamheten vilket innebär att arbetet ibland ligger på kvällar (t ex styrelsemöten, träningar) och helger (t ex tävlingsarrangemang). Föreningen har tecknat hängavtal via Unionen och betalar tjänstepension och flexpension. Årligt friskvårdsbidrag ingår. Tillsättning av tjänsten sker snarast eller enligt överenskommelse. Huvudsaklig placering i klubbhuset på vår fina arena Stonehill i Lerum. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.
Låter det intressant? Är du TAGGAD?
Skicka in din ansökan med personligt brev och CV till This is a mailto link senast den 6/3 2022 - vi är nyfikna på, och ser fram emot att träffa dig! Intervjuer och rekrytering kan komma att ske under annonseringstiden så vänta inte med din ansökan. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.
Mer information
Läs mer om klubben på www.lerumfriidrott.se. För mer information om tjänsten kontakta Gisela Carlén, ordförande Lerum Friidrott på 0706-58 03 76.

 

Huvudsponsor

 • Bauhaus logotyp

Nationella partners

 • Craft-Logo-BLK.png
 • Folkpool logga
 • Medley logga
 • NeH logga

Officiella partners

 • Folkspel logotyp
 • Scandic logga
 • Nestle logga
 • Fabege logga
 •  
 • BRIXLY_Logo_C100M77Y45K48[25].jpg
 •  
 • Eleda_CMYK[72].jpg