Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 januari 2021

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 
 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Kommunikationsansvarig Svensk Friidrott 17 jan 
   

 


 
Svensk Friidrott söker Kommunikationsansvarig
 
Svensk Friidrott är ett av de största idrottsförbunden i Sverige med drygt 1 000 föreningar organiserade i 23 distriktsförbund. Friidrott är en av de mest populära idrotterna i Sverige och den största individuella idrotten. Förutom den traditionella arenafriidrotten deltar nästan 600 000 människor varje år i löpartävlingar runt om i landet och många fler har löpning som motionsform utan att tävla.
 
Svensk Friidrott har som uppgift att leda, utveckla, administrera och företräda friidrotten i landet. Förbundet ansvarar även för landslagens deltagande i internationella mästerskap och internationella kontakter inom friidrottsrörelsen. Att arrangera nationella såväl som internationella tävlingar är andra viktiga kärnverksamheter. 
Vår vision är att vara din idrott för livet - alla ska ha en relation till friidrott, alla kan uppleva friidrott, friidrotten ska vara allas idrott.
 
Då vår nuvarande Kommunikationsansvarig går över på annan tjänst inom förbundet söker vi nu en ny kollega till vårt förbundskansli. 
 
Tjänsten som Kommunikationsansvarig
Som Kommunikationsansvarig är du en nyckelperson på förbundskansliet och i förbundets verksamhet. Vi vill stärka vår kommunikation och närvaro internt inom friidrottsrörelsen men också att öka det externa intresset för vår idrott. Din uppgift är att strategiskt och övergripande ansvara för förbundets kommunikation, både i egna medier och genom medierelationer, samt att utföra detta tillsammans med andra medarbetare på kansliet och ute i verksamheten.
 
Kommunikation- och informationslandskapet är under ständig förändring och för att möta morgondagens krav är en viktig del i arbetet att utveckla kommunikation, medieservice, egna medier och digitala plattformar. Som kommunikationsansvarig har du ett nära samarbete med generalsekreterare och förbundskapten men även med övriga delar av förbundets verksamhet. Du ingår i en avdelning som har fokus på marknads-, kommunikations- och tävlingsfrågor samt ingår i förbundets ledningsgrupp.
 
Övergripande arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Övergripande ansvar för och planering av förbundets kommunikation och kommunikationsaktiviteter, inklusive budgetering. Planera och genomföra pressaktiviteter för förbundets centrala verksamhet - såsom faktaunderlag, pressmeddelanden, träffar och intervjuer. Tillsammans med kommunikatören sköta det löpande nyhetsarbetet i egna media.
  • Kommunikationsstöd till kansliet och förbundsstyrelsen gällande muntlig och skriftlig kommunikation samt dialog med media.
  • Följa och vara en viktig del av förbundets digitaliseringsarbete för att möta dagens och morgondagens krav från medlemmar och omvärld.
  • Omvärldsbevakning för att följa frågor och händelser som har en påverkan på friidrotten och kommunikationsarbetet.  
  • Tillsammans med förbundskapten och landslagsledare planera och genomföra till exempel medieaktiviteter, presskonferenser och fotograferingar i samband med landslagets aktiviteter så som träningsläger, landskamper och mästerskap.
  • Ansvarig redaktör för förbundets årsberättelse samt andra policys och publikationer i den centrala verksamheten. Allmän kommunikationssupport vid framtagande av förbundets trycksaker och kommunikationsmaterial.
  • Upphandling av externa leverantörer inom ansvarområdet exempelvis frilansskribenter, fotografer, och leverantörer av digitala plattformar/tjänster
  • Planera samt upprätthålla en schemalagd pressjour
  • Ingå i för förbundet och kommunikationsarbetet relevanta arbetsgrupper och grupperingar
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har för arbetet relevant utbildning och flerårig erfarenhet av ovanstående ansvarsområden och arbetsuppgifter, men också intresse och kunskap om svensk idrott och friidrott. Du har en god kommunikativ förmåga och vana att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. I tillägg detta söker vi en duktig organisatör och projektledare som gillar högt tempo, är en relationsskapare och som är lyhörd för förändringar i vår omvärld.
 
I tjänsten ingår resor och helgtjänstgöring samt jourarbete utanför ordinarie kontorstid.
 
Arbetsplats: Svensk Friidrotts förbundskansli i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Tjänstens omfattning: Tillsvidareanställning 100%
Tillträde: enligt överenskommelse.
Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 17 januari till ansokan@friidrott.se märkt ”Ansökan Kommunikationsansvarig”.
Upplysningar: Jan Larsson, Marknadschef, 010-476 53 56, jan.larsson@friidrott.se
Facklig företrädare: Anna Jonsson, Unionen, 010-476 53 52, anna.jonsson@friidrott.se