Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 16 juli 2020

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 
 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Föreningsutvecklare till Svensk Friidrott 20 mars 
Redovisningsekonom 3 april
Sportchef till Svensk Friidrott 10 april

 


 

Svensk Friidrott söker Föreningsutvecklare

Svenska Friidrottsförbundet är ett av Sveriges största specialidrottsförbund med cirka 600 000 medlemmar organiserade i drygt 1 000 föreningar. Utöver detta deltar varje år över en halv miljon svenskar i löpartävlingar och motionslopp arrangerade av Svensk Friidrotts föreningar. Det centrala kansliet ligger i Hammarby Sjöstad i Stockholm och vår uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige.
 

Om tjänsten:

Tjänsten omfattar heltidsarbete och är en projektanställning till och med 2021-12-31, med möjlighet till förlängning. Som föreningsutvecklare kommer du att vara en viktig pusselbit i förbundets utvecklingsarbete. Du kommer att ingå i föreningsavdelningen som ansvarar för frågor som rör barn & ungdom, paraidrott, vuxenidrott, Svenska löpare och
föreningssupport. Du kommer att arbeta med föreningsutveckling med huvudansvar för handläggningen av projektstöd IF samt arbetet med Föreningssmart. Föreningssmart är Svensk Friidrotts egna koncept för att arbeta med föreningsutveckling. Verktyget är framtaget tillsammans
med RF/SISU och bygger på en enkät till föreningens medlemmar, enkätens resultat ligger sedan till grund för föreningarnas fortsatta utvecklingsarbete. Du kommer i Föreningssmart att arbeta nära idrottskonsulenterna i de olika RF-SISU distrikten.
 

Kvalifikationer:

- Du uttrycker dig väl i tal och skrift
- Du har god administrativ förmåga
- Du har lätt för att samarbeta
- Du är kreativ och sprider positiv energi med ditt engagemang för utveckling
- Du är van med och trivs att prata inför folk
- Du har erfarenhet av förändringsarbete och processledning
 

Vi ser gärna att:

- Du har god insikt i Svensk idrotts uppbyggnad och struktur
- Du har erfarenhet från arbete på något av RF/ SISU distrikten
- Du har en för tjänsten relevant utbildning

Tjänsten innebär en stimulerande blandning av administration och föreningsbesök hos våra föreningar runt om i Sverige. Vi ser gärna att du har möjlighet att starta din anställning hos oss så tidigt som möjligt.
 

Ansökan:

Ansökan med CV och personligt brev skickas senast 2020-03-20 till ansokan@friidrott.se. Märk ansökan med ”Föreningsutvecklare”.
Intervjuer kommer att hållas löpande.
Upplysningar: Björn Lindén, 010-476 5335
Fackligföreträdare Unionen: Gustav Orbring 010-476 5350
 


 

Svensk Friidrott söker Redovisningsekonom

 
Svenska Friidrottsförbundet är ett av Sveriges största specialidrottsförbund med cirka 600 000 medlemmar organiserade i drygt 1 000 föreningar. Utöver detta deltar varje år över en halv miljon svenskar i löpartävlingar och motionslopp arrangerade av Svensk Friidrotts föreningar. Det centrala kansliet ligger i Hammarby Sjöstad i Stockholm och vår uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige.


Om tjänsten

Vi söker en redovisningsekonom till vår ekonomiavdelning. Tjänsten omfattar 75 %.

 

Vilket är ditt uppdrag?

  • Leverantörsreskontra
  • Kundreskontra
  • Reseräkningar
  • In och utbetalningar
  • Löpande redovisning
Tjänsten innebär en stimulerande blandning av ekonomi men även med kontakter inom idrotten. Vi arbetar med Fortnox och erfarenhet från programmet är ett plus. Tjänsten är en tillsvidareanställning (inleds med 6 månaders provanställning).
 

Vem är du?

  • Relevant utbildning inom ekonomi
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Självständig, ansvarstagande, noggrann och prestigelös
  • Lätt för att samarbeta och kommunicera

Ansökan

Ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk skickas senast 2020-04-03 till ansokan@friidrott.se. Märk gärna ansökan med ”Redovisningsekonom”.
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas löpande.
Upplysningar: Christina Berg, 010-476 5353
Fackligföreträdare Unionen: Gustav Orbring 010-476 5350 


 

 

Svensk Friidrott söker Sportchef

 

Svensk Friidrott har som uppgift att främja, utveckla, administrera och företräda friidrotten i landet. Ansvar för internationella och nationella tävlingar samt landslagens deltagande i internationella mästerskap är andra viktiga kärnverksamheter. 
Svensk Friidrott är ett av de större idrottsförbunden i Sverige. Vår vision är att alla ska ha en relation till friidrott - alla kan uppleva friidrott. Friidrott ska vara allas idrott – och din idrott för livet.

Tjänsten som Sportchef:

Som Sportchef är du ansvarig för Svensk Friidrotts idrottsliga verksamhet, med stort fokus på att jobba med utvecklingsfrågor och strategier mot uppsatta mål. Uppdraget har stort fokus på att samordna all idrottslig verksamhet med ett långsiktigt tänk och perspektiv utifrån den ”blågula tråden från ungdom till internationell elit” utifrån  de olika verksamheter som finns. Svensk Friidrott har ambitionen att också i framtiden ha ett framgångsrikt landslag baserat på en stark bredd. Som Sportchef leder och styr du arbetet för en avdelning med ungdomsverksamhet, elitutveckling och landslagsverksamhet. Tjänsten är ny och du kommer jobba nära och tillsammans med Förbundskaptenen.
 

Som Sportchef ansvarar du för:

-styrning, planering, genomförande, utvärdering och samordning av utvecklingsarbetet från 17 år och äldre via våra fem ”Prestationscentra”. Detta sker i nära samarbete med PC-ansvariga och förbundskapten.
 
-planering och utvärdering av arbetet med våra RIG, NIU och Elitmiljöer i relation till RF:s utveckling i dessa frågor.
 
-rekrytering och samordning av Landslagsledare till våra övriga landslag såsom 17-årslaget, 19-årslaget, 22-årslaget, mångkampslaget, ultralaget samt terräng/utanför arenalaget.
 
-i samarbete med medicinska kommittén säkerställa vår medicinska uppföljning och att vårt antidopingarbete avseende utbildning av aktiva och tränare genomförs.
 
-kontakter med RF avseende idrottsliga satsningar och projektstöd.
 
-kontakter med European Athletics och World Athletics gällande idrottsliga frågor.
 
-årliga verksamhetsplaner och tillhörande budgetar samt ekonomisk uppföljning.
 
-rekryteringar av och arbetsbeskrivningar för personal i samarbete med GS.
 
-rapportering om avdelningens verksamhet till GS och Ledningsgruppen.
 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är driven, nyfiken, organiserad och har ett strukturerat arbetssätt. Du har ett ledarskap som stämmer väl överens med Svensk Friidrotts värdegrund. Du har en god social kompetens och är samarbetsvillig, men också prestigelös med personlig integritet.
Utbildning inom området och gärna med friidrottsfokus är förstås meriterande liksom erfarenheter av liknande uppdrag inom idrott i allmänhet och friidrott i synnerhet. Kunskaper i engelska är en förutsättning. I tjänsten ingår resor och ditt arbete kommer att ta en del kvällar och helger i anspråk.
 
Arbetsplats: Svensk Friidrotts förbundskansli i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Tjänstens omfattning: Tjänsten är en femton månaders projektanställning med goda möjligheter till en förlängning efter det.
Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse.
Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 10 april till ansokan@friidrott.se märkt ”Ansökan Sportchef”.
Upplysningar: Stefan Olsson, Generalsekreterare, 0703-49 21 41, stefan.olsson@friidrott.se
Facklig företrädare: Gustav Orbring, Unionen, 010-476 53 50, gustav.orbring@friidrott.se