Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Måndag 17 februari 2020

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Nya tjänster
inom
Svensk Friidrott


Här utlyses lediga tjänster inom Friidrottssverige.

Förbund, föreningar, skolor m fl som söker friidrottskompetens har möjlighet att utnyttja friidrott.se för att nå ut med sina platsannonser. För att få er annons publicerad här, sänd oss annonstext och eventuell kompletterande information.

 
 

Tjänst (arbetsgivare)

Ansök

Volontärer till Friidrottskanalen 15 december
Förbundschef till Göteborgs Friidrottsförbund 6 januari 

 


 

Friidrottskanalen söker volontärer


Är du en person som brinner lite extra för friidrott och vill hjälpa till att tillgängliggöra friidrotten för fler? Varje år livesänder förbundets egen playkanal Friidrottskanalen flera tävlingar, såsom inomhus-SM, junior-SM inomhus, stafett-SM och Världsungdomsspelen.

Nu behöver vi din hjälp med uppgifter som att hantera kameran, hämta intervjupersoner, hantera grafik mm. Du behöver inga erfarenheter sedan tidigare, så länge du har ett stort friidrottsintresse. Bor du nära tävlingen som ska sändas är det ett stort plus.

Under första halvan av 2020 har Friidrottskanalen ambitioner att livesända:

25 januari: Just Pole Vault (Sätrahallen, Stockholm)
22-23 februari: Inomhus-SM (Telekonsult Arena, Växjö)
29 feb - 1 mars: IJSM-IUSM17 (Göteborg)
30-31 maj: Stafett-SM (Slottskogsvallen, Göteborg)

Fler livesändningar kan tillkomma.

Låter det här intressant? Vill du bli en del av vårt produktionsteam? Anmäl då ditt intresse till Svensk Friidrotts kommunikatör Gustav Orbring, 072-525 96 32 senast 15 december.
 

 
söker 
Förbundschef

 
Göteborgs Friidrottsförbund har 55 medlemsföreningar, varav 15 arenaföreningar, som tillsammans arbetar enligt visionen ”Sveriges mest attraktiva friidrottsmiljö med bredd, spets och glädje”. Förbundet äger, driver och utvecklar träningsanläggningen Friidrottens Hus. Göteborgs Friidrottsförbund arrangerar årligen friidrottsgalan Göteborg Friidrott Grand Prix, samt ett stort antal motionslopp, där ett av världens största lopp, Göteborgsvarvet, är det största årligen återkommande evenemanget. Göteborgsvarvet är mycket viktigt för att skapa långsiktiga resurser och stärka friidrottsverksamheten i Göteborg.
 
Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse väljs på årsmötet av distriktets friidrottsföreningar. Styrelsen ger förbundschefen uppdrag utifrån beslutad verksamhetsplan. Förbundschefen leder förbundskansliets verksamhet och verkställer uppdraget som inkluderar kring 20 medarbetare. Förbundets kansli har en friidrottsdel som arbetar med utveckling och förvaltning av den idrottsliga verksamheten i samverkan med distriktets föreningar, samt driften av Friidrottens Hus. Förbundets kansli har också en affärsdel som arbetar med utveckling och genomförande av Göteborgsvarvet, övriga evenemang, samt tjänster, produkter och rättigheter kopplade till evenemangen.
 
Verksamheten är i behov av ett ledarskap som utvecklar befintlig organisation och verksamhet, såväl vad gäller friidrotten som den kommersiella delen.
 
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen är du en person som har förståelse av att arbeta med en verksamhet som kombineras av både ideellt engagemang och kommersiella inslag. Du drivs förmodligen av att skapa största möjliga värde för samtliga intressenter kopplat till Göteborgs friidrott, vilket sätter krav på ett engagerande, prestigelöst och kommunikativt ledarskap.
 
Du har förmodligen arbetat i en ledande befattning med erfarenhet av organisations- och affärsutveckling samt har verkat heltid eller deltid i en ideell verksamhet.
 
Erfarenhet
- Minst 5 års erfarenhet från ledande positioner innehållandes personalansvar.
- Minst 5 års erfarenhet av affärsutveckling i kommersiell miljö med fullt P&L-ansvar.
- Genuin erfarenhet av ideellt engagemang som aktiv, styrelsemedlem eller annan föreningsverksamhet.
- Du bör ha relevant utbildning kopplad inom ekonomi, organisationsutveckling eller likställd med nämnda utbildningar.
- Du skall också ha en stark förmåga att skapa relationer och nätverk inom regionen.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start omgående och är belägen i Göteborg.
 
Vi samarbetar med HH&P Executive Search i denna tillsättning. För frågor kring tjänsten, kontakta Oliver Widal, 076-311 18 09 eller oliver.widal@hhpes.se
 
Skicka in din ansökan till ansokan.gfif@hhpes.se, inkluderat CV samt Personligt brev. Tjänsten tillsätts löpande och sista ansökningsdag är 2020-01-06.