Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Söndag 11 april 2021

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


OM FÖRENINGSSMART

 
 

VAD ÄR FÖRENINGSSMART?

Föreningssmart kan beskrivas som en paketering av friidrottens föreningsutveckling där det har skapats en struktur för föreningar att arbeta med sin utveckling. Arbetet startar alltid med en enkät till föreningens alla medlemmar, där vi tar tempen på föreningen. Genom att titta på resultatet av enkäten får föreningen sedan en överblick över vilka styrkor och utvecklingsområden som föreningen har. Ett utvecklingsarbete med de mest prioriterade utvecklingsområdena skapas med stöd av Svensk Friidrott och föreningens idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna.
 
 

VARFÖR?

Ingen förening är den andra lik och alla står inför olika utmaningar.  En förening behöver bli bättre på att engagera era medlemmar, en annan på att rekrytera tränare och en tredje behöver få ekonomin att fungera. Oavsett varför föreningen behöver arbeta med föreningsutveckling så fungerar Föreningssmart som arbetssätt.  För i arbetet undersöker vi just den specifika föreningens NU-läge, planerar för just deras NY-läge och slutligen arbetar vi tillsammans med att utveckla rätt saker i rätt ordning. Allt utifrån föreningens behov, ambition och resurser.
 

HUR? – STEG FÖR STEG

 

  1. ANMÄL ER - För att anmäla er så kontaktar ni Azuka Nnamaka på Svensk Friidrott, azuka.nnamaka@friidrott.se

 

 

  1. BESTÄM VILKA DATUM – Meddela oss under vilka datum det passar er att ha enkäten öppen samt vilket datum ni önskar att vi kommer ut och går igenom den med er. 

 

 

  1. ENKÄTUTSKICK – Vi skickar en länk till er förenings enkät som ni distribuerar ut till era medlemmar. Vi håller er uppdaterade med hur många svar som kommer in och hjälper er med mallar för utskick av två påminnelser. 

 

 

  1. RESULTAT– Vi sammanställer och analyserar resultatet och kommer ut och presenterar det för er tillsammans med er idrottskonsulent. 

 

 

  1.  BESLUTA UTVECKLINGSOMRÅDEN – På genomgången av resultatet tar vi fram två till tre utvecklingsområden som er förening vill arbeta vidare med.

 

 

  1. ARBETA FÖR ATT NÅ NY-LÄGET – Arbeta med utvecklingsarbetet genom processtöd av er idrottskonsulent. Möjlighet finns att söka idrottsmedel från Svensk Friidrott för eventuella kostnader.

 

 

  1. UTVÄRDERING – Vi uppmuntrar alla föreningen att göra om enkäten igen efter två år för att utvärdera att utvecklingsarbetet gett resultat. Den nya undersökningen ger även möjlighet att börja arbeta med föreningsutveckling på nytt.

 

                    

Kontaktperson

Björn Lindén

Björn Lindén

a 010-476 53 35
e-postKontaktperson

Azuka Nnamaka

Azuka Nnamaka
Projektledare
a 072 454 32 84
e-postAvdelningar

Om Föreningssmart

Föreningssmarta föreningar

Anmäl din förening

För idrottskonsulenter

>