Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Söndag 11 april 2021

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Utbildning / information

Några exempel på Svensk Friidrott:s insatser för att informera och utbilda:
 

• Utifrån Svensk Friidrott:s avtal med respektive Friidrottscentrum (FC) ingår information/utbildning om doping som ett obligatoriskt inslag i samband med utvecklingsträffar riktat mot cirka 600 aktiva/år i åldern 16-22 år samt deras tränare.

• Obligatorisk information och utbildning för aktiva vid våra sju friidrottsgymnasier samt vid våra elva friidrottsgymnasier med NIU-status.

• Information och utbildning ingår naturligt i samtliga friidrottens utbildningsmaterial och utbildningar samt vid läger och samlingar med landslaget.

• Information och utbildning i samband med medicinska nätverksträffar med fokus på läkare och terapeuter som ingår i landslagets verksamhet.

• Överenskommelse via "Spelregler för landslaget" med alla aktiva som tävlar i landskamper och mästerskap vilken bl a innebär att de aktiva blir betalningsskyldiga för alla kostnader i samband med landslagsdeltagandet om de lämnar ett positivt dopingprov.

• Avtalsklausul för de aktiva i SOK:s topp- och talanggrupp, mästerskapsgruppen samt elitidrottsskolan som innebär att de blir återbetalningsskyldiga för alla eventuella bidrag om de lämnar ett positivt dopingprov. 

• Landslagsläkarna och medicinska kommittén svarar på frågor från enskilda aktiva och ledare

• I samarbete med Svensk Antidoping utser Svensk Friidrott årligen ett antal aktiva som är skyldiga att lämna upplysningar om var de befinner sig för att kunna testas när som helst, s k vistelserapportering (sker via Internet).

• I samarbete med IAAF:s antidopinggrupp blir en grupp toppaktiva skyldiga att lämna upplysningar om var de befinner sig för att kunna testas när som helst, s k "whereabouts" (denna rapportering sker via Internet).

• I samarbete med RF:s antidopinggrupp pågår sedan 2007 ett arbete med att fastställa blod- och urinprofil på våra bästa aktiva i syfte med att enkla prover kunna visa att de är dopingfria.