Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 januari 2021

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Vanessa Kamga har anfört den positiva utvecklingen: Hon har toppat årsbästa de senaste fyra åren med i tur och ordning 54.91, 57.04, 59.06 och 60.01!

Vanessa Kamga har anfört den positiva utvecklingen: Hon har toppat årsbästa de senaste fyra åren med i tur och ordning 54.91, 57.04, 59.06 och 60.01!
Foto: Deca Text & Bild

Ӂrets gren 2020": Kvinnlig diskus

JAN
21

”Årets gren” är absolut inte någon officiell utmärkelse och man kan naturligtvis alltid diskutera vilka kriterier som skall användas. Om man fokuserar på ”stark positiv trend för den nationella eliten” är dock svaret för 2020 kvinnlig diskus.
     Mest påtagligt illustreras detta av 10-bästalistan genom tiderna där resultat från 2020 intagit placeringarna 2-5-7-8 därför att vi för allra första gången hade fyra som överträffade 57 meter samma år – varav bara en (Vanessa Kamga), gjort det före 2020. Även vad gäller antalet 50m-kasterskor – nio – var 2020 ett nytt rekordår.
     Specialartikeln ”Lyftet i kvinnlig diskus” dyker ned i den svenska grenhistorien för att ge ett perspektiv på det vi upplevde 2020. Där presenterar vi också 50m-, 55m- och 60m-klubbarna, dvs kronologiska sammanställningar av alla (38 resp 11 resp 2) som klarat dessa resp gränser.
     Sammanställningar som också tydligt understryker den positiva trend som rått i grenen under de senaste fem åren: Ökningar av antalet med 36 %, 57 % resp 100 %!
     / A. Lennart Julin

Nya kriterier för utländska aktiva

JAN
21

Sedan 19 januari gäller nya rutiner för utländska aktiva som vill tävla i Sverige i de elittävlingar som återstår under resten av inomhussäsongen. Beslutet är fattat i samråd med medicinska kommitténs ordförande samt sportchef, förbundskapten och tävlingsansvarig i Svensk Friidrott.
     Utländska aktiva får tävla på svenska tävlingar om de uppfyller följande kriterier:
     - Bor i Sverige (för arbete eller studier).
     - Har befunnit sig i landet minst 10 dagar innan tävlingen genomförs.
     Utländska aktiva som besöker Sverige under kort tid enbart för att delta i en tävling måste uppvisa ett negativt PCR-test taget inom 48h före tävlingsstart.
     /Daniel Bergin

Foto: Deca Text & Bild

Månadens i juli: Axelina Johansson

JAN
20

Det finns inte ett standardmönster som alla friidrottskarriärer följer. För vissa aktiva handlar det om en jämn och stadig utvecklingskurva medan det för andra är en ryckigare process som inkluderar distinkta ”lyft” som man nästan kan pricka in på minuten.
     Den senare beskrivningen stämmer till 100 % in på Hässelbys Axelina Johansson:
     Första 15m-stöten (15.27) kom redan vintern 2018 innan hon fyllt 18 år men när utesäsongen 2020 började var totalperset bara fyra decimeter längre (15.67 från inne-FGP i Sätra i februari). Ett resultat hon sedan utomhus den 8 juli hade höjt med nästan halvmetern till 16.15.
     Plötsligt händer det!
     Det var alltså utgångsläget när 20-åriga Axelina den 27 juli klev in i ringen vid en kasttävling i Falun för att – efter ogiltigt i första – göra sin andra stöt för dagen. Den kulan landade på 17.49!! Pers med en och en tredjedels meter och avancemang i ett svep ända upp till 4:e plats genom tiderna!
     ”Fullträff med stort F” alltså och med ytterligare tre stötar i tävlingen på 16.92 – 16.71 – 16.59 visade Axelina att det också handlade om att hon lyft sin nivå till någonting signifikant högre.
     SM-medalj och Finnkamspdebut
     Det underströks under fortsättningen av sommaren som innehöll ytterligare fyra 16m-tävlingar där SM i Uppsala bjöd på en imponerande stabil insats: Axelina hade fem godkända stötar med 16.85 som längst och 16.13 som kortast.
     Det gav karriärens första senior-SM-medalj (brons) och med Finnkampen det allra första uppdraget i seniorlandslaget.
     I vår Månadens-intervju ”När det gick så bra i somras har man bara fått mer inspiration!” berättar Axelina om hur förbättrad styrka, teknik och inställning ledde fram till sommarens stora lyft.
     / A. Lennart Julin

Fem nya motioner till årsmötet

JAN
20

Totalt tio motioner kommer att behandlas vid det digitala Förbundsårsmötet i slutet av mars. Detta efter att fem nya motioner, som inkom till den 15 januari, läggs till de fem som bordlades vid Förbundsårsmötet i oktober. Motionerna kommer att kompletteras med styrelsens yttranden något längre fram men finns nu att läsa i sin helhet på undersidan för motioner och yttranden.
     
     Förlängd nomineringstid
     Vi påminner också om att nomineringstiden till valberedningen gällande förbundsstyrelse och revisorer har förlängts och den nya sista dagen för inlämning av dessa är den 25 januari – alltså nu på måndag. Läs mer om detta i informationen från valberedningen.
     + Samtliga motioner
     + Valberedningens information
     /Hillevi Thor

Kraftmätningen 17 år ställs in

JAN
19

Förra veckan beslutade Svensk Friidrotts tävlings- och arrangemangskommitté (TAK) att SM-tävlingarna för juniorer och ungdomar vintern 2021 ställs in. Idag meddelar vi att inomhustävlingen Kraftmätningen 17 år ställs in. Under slutet av december presenterades alternativa upplägg på Kraftmätningen med 2-3 lag per plats men brist på öppna hallar samt restriktioner om icke resande gör det svårt för lag att delta. De flesta aktiva i denna ålder har dessutom haft begränsade tränings-och tävlingsmöjligheter under vintern. Anmälda föreningar är kontaktade.
     /Frida Hogstrand

Duplantis-familjen kammade totalt hem fyra priser under Idrottsgalan 2021.

Duplantis-familjen kammade totalt hem fyra priser under Idrottsgalan 2021.
Foto: Deca Text & Bild

Idrottsgalan: Mondo tog storslam

JAN
19

Armand Duplantis tog världen med häpnad när han slog två världsrekord och gick obesegrad ur alla tävlingar han ställde upp i förra året – bedrifter han prisats för på både Sportexpressens Friidrottsgala och World Athletic Rewards 2020. På gårdagens galakväll var det återigen dags för Mondo att uppmärksammas för sina enastående prestationer, vilket resulterade i en storslam. Mondo utsågs till vinnare av Årets Manlige Idrottare, Årets Prestation och Jerringpriset, där han tog hem hela 57% av folkets röster. Det var sammanlagt 366 634 röstande, och Mondo fick 211 757 av rösterna. Föräldrarna, Helena och Greg, skulle också uppmärksammas för sina tränarinsatser, då de vann kategorin Årets Ledare.
     Utmärkelser Mondo har blivit tilldelad för sina prestationer 2020:
     - Årets Friidrottare på Friidrottsgalan
     - Årets Manlige Friidrottare på World Athletic Rewards
     - Bragdguldet på Idrottsgalan
     - Årets Manlige Idrottare på Idrottsgalan
     - Årets Prestation på Idrottsgalan
     - Jerringpriset på Idrottsgalan
     /Lukas Nordén

Daniel Ståhl är för tredje gången nominerad till Idrottsgalan, där han vunnit pris två gånger tidigare.

Daniel Ståhl är för tredje gången nominerad till Idrottsgalan, där han vunnit pris två gånger tidigare.
Foto: Deca Text & Bild

Inför Idrottsgalan: Sex nominerade

JAN
18

Ikväll kommer 22:a upplagan av idrottsgalan sändas i SVT, och från friidrotten har vi hela sex nominerade, vilket är det högsta antalet på 13 år (friidrotten hade 7 nomineringar -08). Efter årets världsrekordssuccé är Armand Duplantis nominerad till tre priser –
      Årets Manlige Idrottare, Årets Prestation och Jerringpriset. Det sistnämnda delar Radiosporten ut till den bästa idrottsprestationen enligt det svenska folket. Daniel Ståhl har chansen att försvara titeln som Årets Manlige Idrottare, en utmärkelse han blev tilldelad ifjol. I kategorin kommer Duplantis och Ståhl att ställas mot varandra, med sällskap av Zlatan Ibrahimovic (fotboll) och Victor Hedman (hockey). Som den yngsta SM-vinnaren på 10 000m sedan 1899 är Emil Millán de la Oliva nominerad till Årets Nykomling. Han avslutade även året som den tredje respektive näst bästa junior i Europa någonsin på 5 000 m och 10 000 m.
     Det är dock inte bara aktiva som kan ta hem pris under kvällen. Förbundskapten Karin Torneklint, och Greg och Helena Duplantis är alla nominerade till Årets Ledare.
     Friidrottens historik på idrottsgalan
     
     Sista chansen att rösta på Duplantis!
     Webbröstningen för Jerringpriset stängde 12.00 under måndagen, men det finns fortfarande möjlighet att rösta fram Mondo som vinnare av årets bästa svenska idrottsprestation. Klockan 20.00, när galan drar igång, går det återigen att rösta, men då enbart via telefon och Svt:s DUO-app.
     Så här röstar man från och med 20.00:
     1. Ringa in: 099-906 02
     2. SVT:s DUO-app
     Galan börjar 20.00 i SVT1, men det finns möjlighet att följa den via SVT Play redan vid 18.45.
     /Lukas Nordén

Kommande SM-arrangörer 2022

JAN
18

Det står nu klart vilka föreningar och orter som kommer att arrangerade de kommande SM-tävlingarna 2022. Nedan följer SM-arrangörerna- och orterna för nästa år:
     - Friidrotts-SM i Norrköping (Tjalve IF Norrköping)
     - SM-JSM-USM Mångkamp i Västerås (Västerås FK)
     - SM Marathon i Stockholm (Hässelby SK/Spårvägens SK)
     - SM Halvmarathon i Göteborg (Göteborgs FIF)
     - SM-JSM-USM-VSM Terräng i Vällingby (Hässelby SK)
     - SM 100km i Linköping (IK Akele)
     - SM-JSM-USM-VSM Stafett i Göteborg (Vallenklubbarna)
     - Lag-SM(finalen) i Linköping (Linköpings GIF)
     - JSM-USM17 i Sollentuna (Turebergs FK)
     - USM 15-16 i Uppsala (Upsala IF)
     - Lag-USM i Huddinge (Huddinge AIS)
     - ISM i Växjö (IFK Växjö)
     - ISM-IJSM-IUSM Mångkamp i Örebro (KFUM Örebro)
     - IJSM-IUSM17 i Skellefteå (Skellefteå AIK)
     - IUSM 15-16 i Göteborg (Vallenklubbarna)
     
     Besked om SM-milen kommer senare.
     /Lukas Nordén

Förbundsdomarkursen är inställd

JAN
18

Kursledningen för förbundsdomarutbildningen har nyligen valt att ställa in kursen som var planerad till april 2021. Det är med anledning av regeringens rekommendationer om att undvika icke-nödvändiga resor och nära kontakter med människor utanför det egna hushållet som beslutet tas. Förhoppningsvis ser förutsättningarna bättre ut till hösten, och planen just nu är att bjuda in till nästa förbundsdomarutbildning i november.
     
     Ta del av annat utbildningsmaterial
     För föreningar som vill utbilda domare kan vi – i väntan på att förutsättningarna för fysiska möten förbättras – rekommendera World Athletics nya webbaserade utbildning ”Technical Officials – Apprentice Level”, som är på engelska och gratis att ta del av för alla som registrerar sig. Givetvis bör också alla som ska vara domare på friidrottstävlingar framöver ladda ned sitt eget exemplar av regelboken Tävlingsregler för friidrott, som publicerades under förra veckan.
     För att diskutera skräddarsydda lösningar för föreningar som har stort behov av domarutbildning går det bra att kontakta Svensk Friidrotts tävlingsansvarige Daniel Bergin.
     /Daniel Bergin

Henrik Larsson gjorde sin bästa säsongsöppning någonsin i Göteborg.

Henrik Larsson gjorde sin bästa säsongsöppning någonsin i Göteborg.
Foto: Deca Text & Bild

Klarad IEM-kvalgräns för Henrik

JAN
17

OS- och IEM-satsande Henrik Larsson fick den säsongsöppning han hoppats på 60m. Efter avstannande 6.86 i försöken sprang han på 6.69 i finalen under Sprintutmaningen i Friidrottens Hus i Göteborg.
     Det är den bästa säsongsöppningen i Henriks karriär och lovar gott inför säsongen. Eller som han sa i en längre intervju med oss inför debuten:
     - Jag är i bättre slag än 2019, om man tittar på mina värden i kraftutvecklingstesterna. 2019 och 2020 öppnade jag på 6.71-6.72 så kan jag slå det på söndag är det lovande.
     Efter loppet säger han:
     - Det kändes helt okej. Bra med tanke på att det var säsongsöppning. Lite snabba omställningar mellan vila och loppen, och inte bästa möjligheterna till uppvärmning men klart godkänt, säger han.
     Nästa tävling för Henrik blir i Karlstad nästa helg.
     Längdhopparen Thobias Montler stod för ett nytt fint lopp och kom tvåa på 6.84, 2/100 långsammare än hans lopp förra helgen.
     Resultaten här
     Även Carl Bengtström underskred IEM-kvalgränsen, och det tydligt på 400m. Efter 21.7 efter 200m sprang han i mål på 47.01 - över halvsekunden under IEM-kvalgränsen.
     /Gustav Orbring

Khaddi trea genom tiderna på 60m

JAN
17


     
     Längdhopparen Khaddi Sagnia valde att byta ut längdtävling på fredagskvällen mot ett sprintlopp på söndagen som första framträdande 2021, i Friidrottens Hus i Göteborg. Och hon slog till med ett riktigt panglopp på 60m.
     Efter en flygande start, mot tufft motstånd (Irene Ekelund och Lisa Lilja var två av konkurrenterna), var det Khaddi från start till mål. Och på reaktionerna av Ullevi-sprintern kunde Friidrottskanalens tittare snabbt uppfatta att det var en riktigt vass tid.
     Tiden blev 7.26 - fem hundradelar snabbare än Khaddis personliga rekord. Det är 14/100 under IEM-kvalgränsen och gör henne till delad tredjeplats genom tiderna i Sverige. Det är det snabbaste 60m-loppet sedan Irene sprang på samma tid 2015. Dessutom är hon delad tvåa i världen på den tiden, även om det är en väldigt ung säsong.
     - Det kändes väldigt, väldigt bra. Jag är väldigt imponerad av tiden och överraskad. Har inte kört så många snabba lopp på träningarna, säger Khaddi efteråt.
     Resultaten här
     /Gustav Orbring

USA: 4.52 - Lisas bästa sedan 2018!

JAN
16

Hässelbys Lisa Gunnarsson öppnade på lördagen sitt 2021 i Baton Rouge med felfri hoppning från 4.25 via 4.35 och 4.45 upp till 4.52!
     Det var Lisas högsta resultat på nästan tre år och bara 3 cm från inneperset (4.55) och 8 cm från uteperset (4.60)!
     Lisa - som började hoppa när övriga två deltagare i tävlingen hade rivit ut sig - försökte avslutningsvis tre gånger på 4.61 som alltså skulle ha varit nytt totalpers.
     * Videoklipp på 4.52-hoppet
     * Lisas profil på friidrottsstatistik.se
     / A. Lennart Julin

Totalpers direkt i årsdebuten för Oliwer Danielsson!

Totalpers direkt i årsdebuten för Oliwer Danielsson!
Foto: Deca Text & Bild

Airtime dag 3: Oliwer 7.38

JAN
15

Efter höjd onsdag kväll och kula torsdag kväll ägnades den tredje och sista Airtime2-kvällen i Friidrottens Hus primärt åt längd. Trots närvaro av landslagsmeriterade Andreas Carlsson och Kaiza Karlén var det Ullevis Oliwer Danielsson som stod för det bästa resultatet.
     Oliwer – som fyllde 19 för en knapp månad sedan – hade effektiva hopplängder klart över sju genom hela tävlingen och när han i sjätte och sista fick en bra plankträff uppmättes 7.38! Dvs 6 cm över uteperset och 31 cm över gamla inneperset.
     Förhandsfavoriten Andreas fick aldrig något riktigt lyft på sina hopp och blev tvåa slagen med 15 cm.
     För kvinnliga favoriten Kaiza Karlén var det plankträffen som inte ville infinna sig. Så även om hon i de knappa tramphoppen landade en bra bit bortom 6-metersmarkeringen skrevs hennes officiella slutresultat till 4.25 från en genomspringning. Segern i stället till Mölndals Emilia Hammarström på inneperset 5.93.
     Alla resultaten
     / A. Lennart Julin

LIVE: Se Sprintutmaningen i GBG

JAN
15


     
     I dag 15:30-18:30 ser ni Henrik Larsson, Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Irene Ekelund, Tilde Johansson mfl. göra upp i Sprintutmaningen i Friidrottens Hus i Göteborg. Ni ser allt live på Friidrottskanalen.se.
     Köp sändningen i spelaren ovan!

Efter skadebekymmer förra vintern är Henrik Larsson nu helt tillbaka, och i god form.

Efter skadebekymmer förra vintern är Henrik Larsson nu helt tillbaka, och i god form.
Foto: Deca Text & Bild

Henrik Larsson vill ta nästa kliv under
OS-året: ”Är i bättre slag än 2019”

JAN
15

På söndag gör Götas Henrik Larsson säsongsdebut på Sprintutmaningen i Friidrottens Hus. Sprintern utmärkte sig väldigt tydligt 2019 med flera lopp nära svenska rekordet på 100m och ett U23-EM-guld i Gävle – något han håller som sin största framgång.
     Men 2020 var ett tuffare år för Henrik, som fick ryggproblem under vintern och kunde knappt tävla under innesäsongen. Han var tillbaka helt i somras, men var inte redo att fullt hantera belastningen vid högsäsong.
     
     Siktar mot IEM i mars
     Men nu har det gått en höst och en halv vinter med bra träning, och nu blickar Henrik först och främst mot innesäsongen och framförallt inomhus-EM i polska Torun i mars.
     - Allt som allt var det tur i oturen att 2020 blev som det blev, eftersom det knappt fanns några större tävlingar. Nu har träningen rullat på bra hemma i Karlstad, egentligen hela tiden sedan SM i Uppsala. Så det känns mycket bättre nu än vid den här tiden förra året, säger han två dagar innan säsongsdebuten.
     
     "Är i bättre slag än 2019"
     Träningsresultaten Henrik visat under vintern verkar lovande, och ger en indikation på en spännande säsong:
     - Jag är i bättre slag än 2019, om man tittar på mina värden i kraftutvecklingstesterna. Men sen ska det översättas i löpning också, det tar tid att sammanfoga och översätta styrka till bättre tider. Det är kanske inget som händer första loppet. Men 2019 och 2020 öppnade jag på 6.71-6.72 så kan jag slå det på söndag är det lovande, säger han.
     
     Vill ta lärdom av IEM 2019
     Nu hoppas Henrik vara i toppform lagom till inomhus-EM i början av mars – något han tycker han misslyckades med till IEM i Glasgow 2019.
     - IEM är huvudmålet, absolut. Jag hade lite oflyt 2019, jag fick formtoppen till ISM i Norrköping och gjorde 6.60 där (hans nuvarande pers). Men sen åkte jag ut på 6.69 i semin i Glasgow, och finalen vanns på just 6.60. Så det var lite surt. Men nu kommer jag lägga upp träningen lite annorlunda, med den erfarenheten i bagaget.
     Till sommaren siktar Henrik för fullt mot OS, och U23-EM i Bergen – där han hoppas försvara sin titel på 100m.
     Ni ser Henrik Larssons säsongsdebut på söndag på Friidrottskanalen, som sänder live från Sprintutmaningen i Friidrottens Hus. Sändningen kostar 49 kronor. Till sändningen
     Fullständig startlista
     /Gustav Orbring

IJSM och IUSM 2021 ställs in
- ISM planeras genomföras

JAN
15

Svensk Friidrotts tävlings- och arrangemangskommitté (TAK) beslutade vid ett extrainsatt möte igår kväll att SM-tävlingarna för juniorer och ungdomar vintern 2021 ställs in. Eftersom de allra flesta aktiva i 15–22-årsåldern inte har tillgång till möjligheter att varken träna eller tävla i nuläget saknas förutsättningar att genomföra rättvisa och värdiga mästerskapstävlingar för dessa åldersgrupper.
     
     Elitidrott undantas fortfarande
     Regeringens och myndigheternas undantag från de allmänna råden gällande elitidrott gör det möjligt för elitaktiva på seniornivå att träna och tävla under inomhussäsongen. Därför fortsätter planeringen inför vinterns SM-tävlingar för seniorer (mångkamp i Örebro 30–31 januari, övriga grenar i Malmö 19–21 februari). Arrangörerna kommer att få vidta ett antal olika åtgärder för att begränsa riskerna för spridning av coronasmitta. Inom kort kommer en medicinsk delegat för ISM i Malmö att utses, som får uppgiften att stötta Malmö AI i planering och genomförande av mästerskapet.
     Svealandsregionens styrelse fattade tidigare i veckan beslut om att låta TAK:s beslut om JSM- och USM-tävlingarna vara vägledande för regionens inomhusmästerskap för 13- och 14-åringar. Detta innebär alltså att även Svealandsmästerskapen ställs in vintern 2021.
     /Daniel Bergin & Gustav Orbring

Spårvägens Sebastian Löschner är en av de svenskar som tränar och tävlar i USA, närmare bestämt på University of South Alabama i den amerikanska södern. Bilden är från Landslagsutmaningen i Söderhamn i somras där han var fyra i diskus.

Spårvägens Sebastian Löschner är en av de svenskar som tränar och tävlar i USA, närmare bestämt på University of South Alabama i den amerikanska södern. Bilden är från Landslagsutmaningen i Söderhamn i somras där han var fyra i diskus.
Foto: Deca Text & Bild

Några som bor och tävlar utomlands?

JAN
15

För att vi ska kunna hålla en bra kvalité på resultatservice och statistik tar vi gärna emot information om vilka svenskar som bor och tävlar utomlands. T ex brukar flera studera, träna och tävla i USA och aktiva som nyligen lämnat Sverige av den anledningen vill vi förstås ha kännedom om. Saknar du något i årsstatistiken så får du också mer än gärna höra av dig. Mejla till samma adress som resultatlistor skickas till – resultat@friidrott.se.
     Det senaste om Svensk Friidrotts nya resultat- och statistiksystem på www.friidrottsstatistik.se finns att läsa nere i högerspalten under bilden på Daniel Ståhl.
     • Bra att veta om nya statistiksystemet
     • Har alla resultatlistor för 2020 skickats in?
     • Så prenumererar din förening på sin årsstatistik
     • Teckna en privatprenumeration
     • Till friidrottsstatistik.se
     /Jonas Hedman

Senaste veckan
Veckan 15.1 - 22.1

Ӂrets gren 2020": Kvinnlig diskus
”Årets gren” är absolut inte någon officiell utmär...

Nya kriterier för utländska aktiva
Sedan 19 januari gäller nya rutiner för utländska ...

Månadens i juli: Axelina Johansson
Det finns inte ett standardmönster som alla friidr...

Fem nya motioner till årsmötet

Totalt tio motioner kommer att behandlas vid det d...

Kraftmätningen 17 år ställs in
Förra veckan beslutade Svensk Friidrotts tävlings-...

Idrottsgalan: Mondo tog storslam
Armand Duplantis tog världen med häpnad när han sl...

Inför Idrottsgalan: Sex nominerade
Ikväll kommer 22:a upplagan av idrottsgalan sändas...

Kommande SM-arrangörer 2022
Det står nu klart vilka föreningar och orter som k...

Förbundsdomarkursen är inställd
Kursledningen för förbundsdomarutbildningen har ny...

Klarad IEM-kvalgräns för Henrik
OS- och IEM-satsande Henrik Larsson fick den säson...

Khaddi trea genom tiderna på 60m
Längdhopparen Khaddi Sagnia valde att byta ut ...

USA: 4.52 - Lisas bästa sedan 2018!
Hässelbys Lisa Gunnarsson öppnade på lördagen sitt...

Airtime dag 3: Oliwer 7.38
Efter höjd onsdag kväll och kula torsdag kväll ägn...

LIVE: Se Sprintutmaningen i GBG
I dag 15:30-18:30 ser ni Henrik Larsson, Khadd...

Henrik Larsson vill ta nästa kliv under
OS-året: ”Är i bättre slag än 2019”

På söndag gör Götas Henrik Larsson säsongsdebut på...

IJSM och IUSM 2021 ställs in
- ISM planeras genomföras

Svensk Friidrotts tävlings- och arrangemangskommit...

Några som bor och tävlar utomlands?
För att vi ska kunna hålla en bra kvalité på resul...

Förra veckan
Veckan 8.1 - 15.1

Airtime dag 3: Oliwer 7.38
LIVE: Se Sprintutmaningen i GBG
Henrik Larsson vill ta nästa kliv under
OS-året: ”Är i bättre slag än 2019”

IJSM och IUSM 2021 ställs in
- ISM planeras genomföras

Några som bor och tävlar utomlands?
Jerringspriset: Rösta på Duplantis!
Nomineringsperioden förlängd: 25/1

Airtime höjd: Majas bästa på två år

Så följer du friidrottens Elittävlingar
i veckan: Flera intressanta debuter

Regelbokens 2021-utgåva är här!
Valberedningen meddelar inför Förbundsårsmötet
Nomineringar till SOK och RF
Götalandsmästerskapen ställs in
Snabba sprintlopp i Göteborg
Sprintutmaning pågår i Göteborg
Stavtouren: Sondre & Linnea vinnare
Månadens i juni: Viktor Gardenkrans
Återstart för Månadens
Apropå skidor och löpning
Helgens elittävlingar
Förändringar i Ungdomsrådet

Två veckor sedan
Veckan 1.1 - 8.1

Apropå skidor och löpning
Helgens elittävlingar
Förändringar i Ungdomsrådet
Januarimångkampen dag 2
Nominera till Förbundsstyrelsen!
Har alla resultatlistor skickats in?
Januarimångkampen dag 1
Mångkampen pågår!
Hur bra var Khaddis 2020?
Onsdag-torsdag: Mångkamp i Norrköping live på facebook!
Axelina ny trea genom tiderna!
Nominera Årets Sportförälder 2020
Castorama 2020 – Lagtävlingen

2021 års första årsbästan
Castorama 2020 - en stark årgång
Poddens årssummering del 2 uppe
Hur snabbt gick Kalles slutrunda?