Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 30 oktober 2020

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Ansökt till RIG?
Dubbelkolla din ansökan!

OKT
29

Alla som ansökt till ett RIG i friidrott uppmanas att dubbelkolla sin ansökan – framförallt om du inte fått någon ansökningsbekräftelse. För att göra detta ska du logga in på ansökningsportalen https://www.friidrottsgymnasieansokan.se och där säkerställa att din ansökan ligger inne. Om din ansökan inte gör det så ber vi dig att ta kontakt med Sofia Kuylser, sofia.kuylser@friidrott.se, 0766984746 så snart som möjligt.
     /Hillevi Thor

Skärpta allmänna råd i flera regioner
– tänk till och var försiktiga!

OKT
29

Just nu råder skärpta allmänna råd i flera av Sveriges regioner och dessa berör idrotten och friidrotten under den närmaste tiden. Det är därför viktigt att alla håller sig uppdaterade om vad som gäller där du bor.
     
     Region för region
     Uppland, tom 17/11: Läs mer om råden i Region Uppsala
     Skåne, tom 17/11: Läs mer om råden i Region Skåne
     Stockholm, tom 19/11: Läs mer om råden i Region Stockholm
     Västra Götaland, tom 19/11: Läs mer om råden i Västra Götalandsregionen
     Östergötland, tom 19/11: Läs mer om råden i Östergötland
     Sammanställning över samtliga regioner i Sverige.
     
     Agera med försiktighet
     De skärpta allmänna råden berör idrotten utifrån ett deltagar- och publikperspektiv och det är därför viktigt att alla inom friidrotten ser till de råd som kommuniceras av Folkhälsomyndigheten och regionerna och agerar med försiktighet. Ett arbete pågår med att mer i detalj beskriva hur råden kan efterlevas i praktiken, men innan detta är på plats är det viktigt att friidrotten i berörda regioner tänker på följande:
     - Ta reda på vad som gäller i respektive region och kommun.
     Stäm gärna av med lokala smittskyddet för råd och stöd.
     - Finns restriktioner för träning för personer födda 2004 och tidigare?
     Följ detta och avstå från att träna i grupp.
     Träna gärna hemmavid och utomhus.
     - Res inte kollektivt.
     - Håll möten digitalt.
     - Elitidrottare definieras i enlighet med kriterierna för elitmiljöer och utifrån deltagande i landslag under de senaste två åren.
     
     Avstämningar sker med berörda distrikt. Vi återkommer så snart vi har mer detaljerad information.
     /Hillevi Thor
     

Ett 30-tal löpare samlades för Run All Around i Örebro i helgen.

Ett 30-tal löpare samlades för Run All Around i Örebro i helgen.
Foto: Jenny Sundqvist

Premiär för Run all around i Örebro

OKT
29

Den gångna veckan besökte Svensk Friidrott Örebro AIK när de hade sitt premiärpass med konceptet Run all around. Örebro AIK har tagit till sig ambassadörskapet av Run all around på ett ypperligt sätt. Vi möttes av 5 laddade ledare med nytryckta reflexvästar som tydligt visade konceptets logga samt en beachflagga med detsamma. Det kändes professionellt och mycket välkomnande.
     Inledningsvis var det lite nervöst då det var oklart hur många som skulle dyka upp. Men allt eftersom det närmade sig starttid trillade det in fler deltagare, nya som gamla. Och vilken start det blev av Run all around när ca 30 personer deltog på det första passet.
     Innan start blev det en snabb presentation av ledarna och en tydlig genomgång av vad som komma skulle. Passet var upplagt på ett sätt som gjorde att alla kunde deltaga oavsett nivå och tidigare erfarenhet. Precis det som konceptet står för. Det var ett jobbigt (så jobbigt man själv ville göra det), roligt och utmanande pass. Men framför allt var det väldigt mycket glädje och skratt under en timme. På ett sånt där sätt så man känner att man vill komma tillbaka och vara med igen. Bra jobbat Örebro AIK och fortsatt lycka till med träningen och ambassadörskapet.
     Läs mer om Run all around här
     /Jenny Sundqvist & Daniel Cortobius

Ansök om att arrangera SM-tävlingar 2022 och 2023

OKT
28

Det har åter blivit dags för föreningarna inom Svensk Friidrott att fundera på att kandidera om att få arrangera någon av våra kommande mästerskapstävlingar.
     
     SM-tävlingar 2022
     I nuläget är arrangörer utsedda till ett antal av våra nationella mästerskapstävlingar under 2022. Friidrotts-SM kommer att gå i Norrköping, Lag-SM inom ramen för SM-veckan i Linköping, JSM i Sollentuna, USM i Uppsala och IUSM i Göteborg. Dessutom är SM-tävlingarna i marathon och halvmarathon redan placerade i Stockholm resp. Göteborg genom fleråriga avtal med arrangörerna av Stockholm marathon och Göteborgsvarvet.
      Resten av SM-tävlingarna 2022 är nu öppna att ansöka om. Ansökningsblanketterna ska laddas ned, fyllas i och skickas in till Svensk Friidrott senast den 3 december 2020.
      Ansökningsblanketterna till SM-tävlingar 2022 hittar du här.
     

      Friidrotts-SM 2023
     Det går nu också att ansöka om att få arrangera flaggskeppet bland de svenska mästerskapstävlingarna: Friidrotts-SM. För att resultaten från Friidrotts-SM ska få maximalt värde i förhållande till världsrankingen och ge svenska aktiva bästa möjliga förutsättningar att kvala in till VM i Budapest bör Friidrotts-SM 2023 genomföras någon av helgerna 7–9 juli eller 28–30 juli.
      Ansökan om att få arrangera Friidrotts-SM ska fyllas i av arrangörsförening och kommun tillsammans, och vara Svensk Friidrott tillhanda senast den 20 januari 2021.
     Ansökningsblanketterna till Friidrotts-SM 2023 hittar du här
     /Lukas Nordén

Hässelbys mottagare av SM-pokalen på Grimstafältet i samband med terräng-SM var årets komet i kula, Axelina Johansson, och diskussuveränen Simon Pettersson.

Hässelbys mottagare av SM-pokalen på Grimstafältet i samband med terräng-SM var årets komet i kula, Axelina Johansson, och diskussuveränen Simon Pettersson.
Foto: Deca Text & Bild

SM-pokalen:
Hässelby bästa klubb på rekordpoäng

OKT
28

I fjol skilde bara sju poäng mellan de tre främsta föreningarna i kampen om SM-pokalen då Malmö AI försvarade segern. I år saknades all dramatik sedan Hässelby SK kopplat greppet under inomhussäsongen och sedan utökat ledningen mer eller mindre kontinuerligt under tre hektiska SM-månader fram till i söndags.
     Avslutning – terräng-SM i Vällingby bara fyra kilometer från kansliet på Hässelby IP – arrangerade de själva vilket resulterade i nio medaljer varav tre guld och ett perfekt avslut på ett lysande år.
     – Vi har flera målsättningar i Hässelby och SM-pokalen är den viktigaste eftersom den inkluderar alla åldersklasser från ungdomar till seniorer. Årets mål var att nå fyrahundra poäng men att det skulle bli över 500 kunde vi aldrig drömma om, säger Bengt Olsson som blev medlem i Hässelby SK 1964 och är dess ordförande sedan 1986.
     – Det är många aktiva som gjort mycket bra. Men om jag ska nämna några så är det Linnéa Sennströms överraskande silver i halvmaraton i Anderstorp, Axel Djurbergs sjätteplats på 4 km i terräng-SM och Klara Rådbos första senior-SM-medalj i mångkamp i vintras. De är alla exempel på aktiva som lyft sig. Mångkamparen Simon Thor är den som tagit flest SM-pokalenpoäng, säger Bengt.
     – Att det gått så exceptionellt bra i år tror jag bl a beror på att det tyvärr inte varit några internationella mästerskap. Det har gjort att flera våra bästa aktiva satsat extra på SM och varit utvilade och laddade. Så har inte alltid varit fallet tidigare då ett EM eller VM varit huvudfokus.
     
     Rekordstor segermarginal
     Med 517 poäng vann Hässelby med hela 119 före MAI och ytterligare 102 före Spårvägen på den högsta poäng som uppnåtts sedan nuvarande poängräkning med viktning för juniorer och ungdomar infördes 2018. Tidigare toppnoteringen var MAI:s 406 p från 2018.
     Totalt tog Hässelby 101 medaljer för seniorer, juniorer och ungdomar ute och inne – 32 guld, 37 silver och 32 brons fördelade på elva av de tolv åldersklasserna. Det var bara i F15 de blev poänglösa och faktiskt inte heller hade någon topp-6-placering. Hässelbys 196 poänggivande topp-6-placeringar
     – Lagtävlingar är viktiga i Hässelby och där är lag-SM, stafett-SM och terräng-SM prioriterade. Vi satsar också på att få med många aktiva till SM-tävlingar och sätter för varje upp mål att ta ett visst antal poäng i varje klass, säger Bengt.
     
     Toppnivå från ungdom till senior
     Bland de 101 medaljerna märks världsstjärnor som Angelica Bengtsson (stav) och Simon Pettersson (diskus) och dubbla SM-vinnarna Fredrik Samuelsson (mångkamp) och Jesper Hellström (tresteg).
     I JSM trefaldiga segrarinnan på långdistans, Linnéa Sennström, och dubbelvinnaren i mångkamp, Carl af Forselles. På ungdomssidan dubbelvinnaren Clara Fallenius (mångkamp) och trefaldiga medaljören på långdistans, Linus Jansson. Listan kan göras betydligt längre. Här är alla 32 guldmedaljerna.
     
     Inte bästa insatsen
     Den årliga listan över de bästa SM-föreningarna har räknats fram i över 20 år och gav fram till 2017 lika mycket poäng för seniorer som juniorer och ungdomar. Det innebar att poängen blev högre och även rekordet med gamla räknesättet har Hässelby med 822 p från 2013.
     Det går givetvis inte att jämföra med årets 517 p men en sak är i alla fall klar – de har tagits fler medaljer under ett och samma år. 2015 tog MAI 104 och 2013 nådde Hässelby hela 121.
     
     Spårvägen passerade Örgryte
     I SM-pokalen 2020 följde bakom Hässelbys 517 p MAI (398) följd av Spårvägen (296) som med 42 p i terräng-SM passerade Örgryte (273). Det var tätt om placeringarna 3-6 där det bara skilde 48 poäng – Ullevi femma på 253 och Tureberg sexa på 248. Sjua slutade Hälle som tack vare 61 poäng i terräng-SM avancerade från 13:e till 7:e plats och alltså tog en tredjedel av årets alla poäng i terrängmästerskapen.
     Antalet föreningar som tog poäng i alla tolv klasserna var fyra – MAI, Örgryte, Upsala och Mölndal. Det kan jämföras med sju i fjol – MAI, Hässelby, Upsala, Hammarby, Växjö, Huddinge och Västerås.
     
     Ökade mest: Hässelby, Hälle och IFK Göteborg
     Bland de föreningar som gick mest plus jämfört med 2019 märks Hässelby +136 p (23%), Hälle +85 (46%), IFK Göteborg +45, Tureberg +38, Mölndal +32, Bromma +28, IS Göta +27, Lidköpings IS +27 (47%), MAI +24, Göteborgs KIK +23, Tjalve IF Norrköping +23 och Tyresö +21.
     • Hässelby även bästa seniorklubb – alla 70 som tog poäng
     • Hässelby i topp också på juniorsidan – alla 84 klubbarna
     • Slutställning SM-pokalen 2020
     /Jonas Hedman

I ett väldisponerat lopp kunde Sharmarke Ahmed utan problem springa hem sitt tredje raka SM-guld. Foto: Deca Text & Bild.

I ett väldisponerat lopp kunde Sharmarke Ahmed utan problem springa hem sitt tredje raka SM-guld. Foto: Deca Text & Bild.

Ahmed tog sitt tredje raka SM-guld – Wallenius behöll ledningen

OKT
27

I P19 6km var det Sharmarke Ahmed som relativt tidigt kunde slita sig loss från lagkompisen Nils Bredin och Hässelbylöparen, Andreas Carlsson i täten. Efter ett första avvaktande varv fann Ahmed en lucka och bestämde sig då för att ta chansen – vilket resulterade i ännu ett guld för Hälle. I och med första platsen har Sharmarke nu tagit tre raka SM-guld i terräng. Carlsson knep silvret när han sprang in i mål två sekunder före Bredin.
     
     Wallenius höll ifrån motståndarna
     Elsa Wallenius från Västerås startade starkt i F19 4km och såg till att lägga sig först i en klunga beståendes av sex löpare. Så småningom halkade deltagare efter deltagare efter, men Elsas förstaplacering bestod. Borlänges Tilda Östberg försökte hänga på, men Elsa utökade ledningen och vann slutligen med elva sekunder. Östberg sprang hem en silvermedalj och Julia Nielsen från Göteborgs GKIK fick brons.
     /Lukas Nordén

Fyra guld och ett silver samlade denna Hälle-trio ihop på Grimstafältet. Fr v Samrawit Mengsteab, Meraf Bahta och Lisa Risby som bl a lade beslag på båda lagtitlarna.

Fyra guld och ett silver samlade denna Hälle-trio ihop på Grimstafältet. Fr v Samrawit Mengsteab, Meraf Bahta och Lisa Risby som bl a lade beslag på båda lagtitlarna.
Foto: Deca Text & Bild

Hälle IF suveräna i terräng-SM

OKT
28

På fjolårets terrängmästerskap i Umeå var Spårvägen bästa förening med 51 poäng före Hälle IF, 30. Men i Vällingby den gångna helgen var västkustföreningen med det rödvitrandiga linnet tillbaka i topp då de mer än fördubblade poängen till 61. Bakom följde arrangerande Hässelby, 54, Spårvägen, 42, och Sävedalen, 27.
     Hälle hade en lysande utdelning med guld individuellt i tre av fyra seniorlopp och båda lagtävlingarna på damsidan. Totalt sprang de hem inte mindre än 7 guld, 2 silver och 2 brons fördelade på senior-, junior- och ungdomsklasserna plus ytterligare fyra poänggivande topp-6-placeringar.
     
     Sju medaljer på seniorsidan
     Meraf Bahta dominerade stort genom att ta dubbla individuella guld för fjärde gången och på herrsidan försvarade Samuel Tsegay titeln på långa banan.
     Till de sju seniormedaljerna ska också läggas M22-guld på 8 km av Samuel Fitsumbrhan som spurtade mål med helgens bredaste leende. Guld tog även Sharmarke Ahmed i P19 som under året varit fyra, trea och tvåa i JSM och nu avslutade på bästa sätt.
     Hälles 15 poängplaceringar
     
     66 terräng-SM-medaljer
     Hälle har verkligen tagit för sig i terräng-SM det senast kvartsseklet. Åren 1997-2010 dominerade herrarna med Mustafa Mohamed i spetsen och tog 34 seniormedaljer varav 13 guld. Sedan 2012 är det damerna som lyckats bäst och lagt beslag på 32 pallplaceringar varav 17 guld där Meraf Bahta är mest framgångsrik.
     
     Hässelby och Eskilstuna lyfte sig
     Av övriga föreningar som gick plus jämfört med Umeå 2019 märks Hässelby (från 23 till 54 p) och Eskilstuna (från 10 till 20 p). Hässelby tog fyra seniorsilver – Sarah Lahti på 10 km samt tre i lag – plus triss i guld i juniorklasserna. Eskilstunas medaljskörd var silver och brons i manliga seniorklassen genom Emil Millán de la Oliva och brons i båda lagtävlingarna.
     Man noterar också lagmedaljer för föreningar som vi inte ser på prispallen så ofta i dessa sammanhang – orienteringsklubben Göteborg-Majorna OK (brons kvinnor), Upsala IF (guld F15 och F17) samt KA2 (brons F15).
     • Alla 42 föreningar som tog poäng
     • Resultat terräng-SM
     /Jonas Hedman

Linnea Sennström var länge ensam i ledningen under 6km-loppet och vann till slut med 41 sekunder. Foto: Deca Text & Bild

Linnea Sennström var länge ensam i ledningen under 6km-loppet och vann till slut med 41 sekunder. Foto: Deca Text & Bild

Terräng-SM: Sennström övertygade – Fitsumbrhan spurtade hem segern

OKT
27

Hemmalöparen från Hässelby, Linnea Sennström gick ut hårt i K22 6km och lyckades även behålla ledningen ända in i mål. Segern var aldrig hotad av konkurrenterna, trots att hon inte lagt upp loppet som hon hade tänkt sig.
      – Jag tänkte avvakta lite, det var planen. Jag var lite orolig att jag hade öppnat för hårt, men det kändes bra hela vägen, säger Linnea Sennström efter loppet.
      Linnea har fått sitt stora genombrott under säsongen, när hon sprang hem ett silver på SM Halvmaraton.
      – Det har varit ett jätteroligt år och nästa säsong vill jag fortsätta utvecklas. Det här har ändå varit mitt bästa år någonsin, alla kategorier. Jag hoppas att det håller i sig och att jag kan fortsätta ligga på den nivån, samtidigt som jag blir bättre. Om inte corona sätter stopp skulle det vara jättekul att springa 10km på U23-EM i Norge nästa sommar, avslutar Sennström.
     
     Fitsumbrhan avvaktade och spurtade hem guldet

     I M22 8km var det Samuel Fitsumbrhan, Axel Djurberg, Miguel Palm och Simon Sundström som skiftade mellan att ligga i täten, men det var den förstnämnda som, med 500 meter kvar, skulle spurta hem vinsten när han utökade avståndet till Djurberg och Palm med 20 meter. Sundström halkade efter och det blev till slut Djurberg som knep silvret, medan Palm fick brons.
      – Jag hade ingen taktik, utan jag skulle bara försöka hänga med det gänget som låg först. Jag hade inte en känsla av att jag skulle vinna, men jag trodde att jag skulle komma nära, säger Samuel efter loppet.
     /Lukas Nordén .

Foto: Deca Text & Bild

Påminnelse:
Nominera din förenings vardagshjälte

OKT
27

Idrotten bygger på många människors ofta ideella arbete och vi har turen att ha många av dessa eldsjälar inom friidrotten. Deras arbete är alltid otroligt värdefullt men frågan är om det inte är extra viktigt i år, när många verksamheter har det tufft. Därför vill vi hylla någon person som gör betydande insatser i friidrottens vardag.
      Finns friidrottens vardagshjälte i din förening? Då vill vi veta det! Nominera personen till priset Friidrottens Vardagshjälte senast den 8 november. Priset, som introducerades 2018, delas ut av Svensk Friidrott och Textilia och innebär, förutom äran, ett ekonomiskt bidrag på hela 30.000 kr. Vinnaren avslöjas i slutet av november.
      Läs mer om priset och hur du nominerar här.
      /Frida Lindström

Samuel Russom (t.vänster) och Samuel Tsegay i kamp om guldet i herrarnas 10km.

Samuel Russom (t.vänster) och Samuel Tsegay i kamp om guldet i herrarnas 10km.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng–SM: Tsegay segrade efter en spännande duell med Russom

OKT
26

Samuel Russom och Samuel Tsegay fortsatte att dominera i SM-långlopp när herrarnas 10km skulle avgöras på söndagen. Russom skapade tidigt en lucka mellan sig och efterhängande klunga, som leddes av Tsegay med Emil Millàn de la Olivia hack i häl. Tsegay och Millàn de la Olivia kunde så småningom lämna resten av klungan bakom sig för att ge sig på ett försök att närma sig Russom, vilket skulle löna sig för Tsegay när han till slut kom ikapp IS Göta-löparen, efter knappa 5km.
     
     Tsegay hade mer krut kvar i benen
      Samuel och Samuel låg länge tätt inpå varandra i täten, men det var den regerande mästaren, Tsegay som skulle lägga i en extra växel när det var dryga kilometern kvar och efter den ruskigt snabba inledningen hade Russom inte krafter nog att svara. Samuel Tsegay tog hem guldet och försvarade därmed sin titel från förra året, medan Russom utan problem höll ifrån Emil Millàn de la Olivia som hade halkat efter. Silver till Russom och brons till Emil.
     /Lukas Nordén

Meraf knäckte Sara med några hundra meter kvar av långa terrängsträckan.

Meraf knäckte Sara med några hundra meter kvar av långa terrängsträckan.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-SM: Meraf Bahta helgens
stora dominant: Siktar mot OS

OKT
25

Hälles Meraf Bahta var helgens kanske gladaste löpare under terräng-SM i Vällingby. Lördagens SM-guld på 4 km följdes upp av ytterligare ett guld, på 10 km. Hon och hemmalöparen Sarah Lahti följdes åt hela loppet nästan, och lade trean och fyran Anastasia Denisova och Sara Christiansson minuten bakom sig.
     Och med några hundra meter kvar växlade Meraf upp i en mäktig spurt som Sara inte kunde svara på. Dubbla guld för Hällelöparen, som visar upp finare form än på länge.
     
     Siktar mot OS 2021
     - Jag var stark i kroppen hela vägen, men hade magproblem i dag. Så jag fick bara hänga på Sarah i ryggen. Är väldigt glad att hon springer i dag, hon är väldigt stark. Formen blir bättre och bättre för varje vecka, så det känns bra säger Meraf, som nu börjar ladda för fullt mot OS-året 2021.
     - Jag ska på läger till Kenya i december tillsammans med Suldan Hassan. Sen kör jag kanske något landsvägslopp och några inomhustävlingar. Sedan siktar jag mot 5000m och 10 000m på OS, säger hon.
     Silvret i damloppet gick till Sara Lahti, och bronset till Anastasia Denisova.
     Reprisen från dagens sändning kommer under kvällen/i morgon bitti. Reprisen från dag 1 ligger ute på Friidrottskanalen.
     /Gustav Orbring
     

LIVE: Terräng-SM i Vällingby dag 2

OKT
25


     
     Friidrottskanalen sänder live från terräng-SM i Vällingby.
     Startlista, tidsprogram och liveresultat i högerspalt.
     Repris av dag 1 hittar ni här.
     /Gustav Orbring

Mohammad Reza till slut starkast på lördagens korta distans.

Mohammad Reza till slut starkast på lördagens korta distans.
Foto: Deca Text & Bild

Terräng-SM: Rafflande duell mellan
Millán och Reza - Bahta överlägsen

OKT
25

Första dagen av terräng-SM i ett bitvis regnigt och köldslaget Vällingby bjöd på en mängd spännande lopp. Redan under inledande veteranloppen fick vi se en kamp mellan Annika Faager och Jessie Ross Skärvad, där den förstnämnde till slut stod som segrare i K40-klassen.
     
     Mohammad starkast
     Under eftermiddagen var det så dags för först 15-16-17-årsklasserna att avgöras, och sedan avslutningen med korta distansen för män och kvinnor. Två extra intressanta starter var syskonen Magnell Millán de la Oliva. Alice inledde med att ta en övertygande seger i F15-klassen, följt av Lowa Branth och Paulina Hultberg.
     Storebrorsan Emil siktade sen på att ta hem guldet i herrklassen på 4 km. Men det skulle visa sig inte bli alldeles enkelt. Det skapades tidigt en klunga på ungefär sju löpare, som sedan blev mindre och mindre.
     Och på sista varvet stod kampen mellan Emil och Spårvägens Mohammad Reza. Mohammad hade de extra krafterna som krävdes, och kunde dra ifrån Emil sista kurvan in mot mål för guld. Silver till Emil och brons till Emil Danielsson.
     
     Damloppet blev inte riktigt lika spännande när det gäller guldkampen. Meraf Bahta tog segern ganska ohotad, men där bakom blev det desto mer dramatiskt. Samrawit Mengsteab, med första tävlingen för året, stod för en fantastiskt avslutning och spurtade förbi både Sara Christiansson och Anastasia Denisova till en silvermedalj. Denisova tog bronset.
     Resultaten hittar ni i högerspalt. Reprisen blir tillgänglig under morgonen.
     /Gustav Orbring

LIVE: Terräng-SM i Vällingby

OKT
24


     
     Se terräng-SM live i Friidrottskanalen.
     Tidsprogram och startlistor i högerspalt.

Alla Castorama-listor inskickade?

OKT
23

I söndags sattes punkt för årets upplaga av kastmångkampen Castoramas åtta veckor långa säsong. Så vi vill påminna om att 31 oktober är sista rapportdatum för att resultaten skall komma med i slutsammanställningen av Castoramas 40:e årgång.
     Totalt har redan resultat från inte mindre än 190 Castorama-tävlingar rapporterats in till SFIF Statistik men det kan nog faktiskt ändå ha körts ännu fler tävlingar.
     Så kontrollera förteckningen över hittills registrerade tävlingar som finns på den speciella Castorama-sidan på Svensk Friidrotts nya resultat- och statistiksajt. Skulle någon tävling er förening kört saknas där så mejla SFIF Statistik snarast.
     Minst 37 klubbar har fullt lag
     Allra enklaste sättet att rapportera in Castorama-resultat är genom att mejla in de skannade/avfotade tävlingsprotokollen!
     Tänk på att alla resultat är viktiga, inte minst för lagtävlingen där alla föreningar har chans på pris om man haft minst 12 personer som genomfört en komplett Castorama-serie. Just nu är det 37 klubbar som har fullt lag inrapporterat, men det är några till som ligger nära.
     Castorama-sidan på friidrottsstatistik.se
     / A. Lennart Julin

Andreas Kramer byter från Sävedalen-rött till Ullevi-grönt och Erik Martinsson från Gefle-ljusblått till Upsala-svartvitt.

Andreas Kramer byter från Sävedalen-rött till Ullevi-grönt och Erik Martinsson från Gefle-ljusblått till Upsala-svartvitt.
Foto: Deca Text & Bild

I nya klubbdräkter nästa år

OKT
23

Det väldigt annorlunda tävlingsåret 2020 är snart slut. Helgens SM-terränger är det sista större evenemanget och om ytterligare tre veckor den 15 november startar nästa tävlingsår. Och när det börjar är det för många aktiva i en ny förening: Till det här tävlingsårsskiftet kom det in drygt 150 anmälningar om önskade föreningsbyten.
     På den listan finns fem aktiva som ingick i årets Finnkampslandslag: Andreas Kramer (från Sävedalen till Ullevi), Erik Martinsson (Gefle – Upsala), Anders Pihlblad (Örebro – Örgryte), Johan Claeson (Linköping – Växjö), Elvira Tanderud (Trollhättan – Ullevi) och Sandra Knezevic (Hammarby – Hässelby).
     Några andra toppnamn som byter klubbtillhörighet: Axel Härstedt (Malmö – Heleneholm), Samuel Russom (IS Göta – Hässelby), Ebba Tulu Chala (Huddinge – nybildade Keep Up RC), Ida Thunberg (Örebro – Spårvägen), Simon Wiklund (Wilske – Mölndal) och Sandra Törnros (Gefle – Spårvägen).
     Hela listan över registrerade föreningsbyten vid tävlingsårsskiftet 15 november 2020.
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 23.10 - 30.10

Ansökt till RIG?
Dubbelkolla din ansökan!

Alla som ansökt till ett RIG i friidrott uppmanas ...

Skärpta allmänna råd i flera regioner
– tänk till och var försiktiga!

Just nu råder skärpta allmänna råd i flera av Sver...

Premiär för Run all around i Örebro
Den gångna veckan besökte Svensk Friidrott Örebro ...

Ansök om att arrangera SM-tävlingar 2022 och 2023
Det har åter blivit dags för föreningarna inom Sve...

SM-pokalen:
Hässelby bästa klubb på rekordpoäng

I fjol skilde bara sju poäng mellan de tre främsta...

Ahmed tog sitt tredje raka SM-guld – Wallenius behöll ledningen
I P19 6km var det Sharmarke Ahmed som relativt tid...

Hälle IF suveräna i terräng-SM
På fjolårets terrängmästerskap i Umeå var Spårväge...

Terräng-SM: Sennström övertygade – Fitsumbrhan spurtade hem segern
Hemmalöparen från Hässelby, Linnea Sennström gick ...

Påminnelse:
Nominera din förenings vardagshjälte

Idrotten bygger på många människors ofta ideella a...

Terräng–SM: Tsegay segrade efter en spännande duell med Russom
Samuel Russom och Samuel Tsegay fortsatte att domi...

Terräng-SM: Meraf Bahta helgens
stora dominant: Siktar mot OS

Hälles Meraf Bahta var helgens kanske gladaste löp...

LIVE: Terräng-SM i Vällingby dag 2
Friidrottskanalen sänder live från terräng-SM ...

Terräng-SM: Rafflande duell mellan
Millán och Reza - Bahta överlägsen

Första dagen av terräng-SM i ett bitvis regnigt oc...

LIVE: Terräng-SM i Vällingby
Se terräng-SM live i Friidrottskanalen. Tids...

Alla Castorama-listor inskickade?
I söndags sattes punkt för årets upplaga av kastmå...

I nya klubbdräkter nästa år
Det väldigt annorlunda tävlingsåret 2020 är snart ...

Förra veckan
Veckan 16.10 - 23.10

Alla Castorama-listor inskickade?
I nya klubbdräkter nästa år
Årets sista SM i Friidrottskanalen:
”Ganska ensamma om i världen”

Missa inte dubbla webbinarier i kväll!
Pandemin påverkar SM-tävlingarna
även under inomhussäsongen

Träna med BAUI på höstlovet!
VM: David 23 s från svenska rekordet!
VM: Charlotta 18:e på nytt pers

Två veckor sedan
Veckan 9.10 - 16.10

Historiskt stor svensk trupp till
VM i halvmaraton nu på lördag

Kvällens webbinarium:
Tyck till om den nya strategin

Anmäl er till webbinarium om de nya
riktlinjerna för tävlingar inne -20/21

Coronaanpassningar av tävlingar
under inomhussäsongen 2020-21

Bibehållen verksamhet under hösten
med anledning av Coronapandemin

Centrala programmet 2021 tar form
Nominering av ledamöter till Ungdomsrådet
”Glädje, gemenskap och skratt”
- Nytt tävlingstänk blev stor hit

SM i Anderstorp:
Tidernas svenska millopp 1!

SM i Anderstorp:
Tidernas svenska millopp 2!

SM 10 km: Startlista och PM
Riktlinjer för träning inomhus
Se SM 10 km live på Facebook 11.00-17.30
Var med och påverka Strategi 2025!