Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 18 september 2020

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Armand Duplantis kröner ett historiskt 2020 med att slå Bubkas utomhusrekord.

Armand Duplantis kröner ett historiskt 2020 med att slå Bubkas utomhusrekord.
Foto: Deca Text & Bild

En av friidrottens största genom
tiderna nedpetad – av en svensk

SEP
18

Sergej Bubka, född i Sovjetunionens Ukraina 1963, är en friidrottare som gett eko i idrottshistorien. Med sex raka-VM guld, ett OS-guld och inte mindre än 35 (!) världsrekord tog han stavhoppet till en helt ny nivå på 80- och 90-talet.
     
     Tog grenen till en ny nivå under ett helt decennium
     Rekordskörden inleddes redan 1984 när han klarade 5.85 den 26 maj i Bratislava utomhus, och 5.81 den 15 januari inomhus i Vilnius. Och när Bubka väl spräckt rekordgränsen tycktes det inte finnas några begränsningar för vad ukrainaren kunde åstadkomma. Utomhus blev rekordet 5.88, 5.90, 5.94 (detta rekordhopp stod sig faktiskt som tävlingsrekord i Rom fram till i går, då en viss svensk krossade rekordet), 6.00, 6.01, 6.03, 6.05 – och sen höjde han rekordet centimeter för centimeter fram till det sista och till igår bestående rekordet utomhus – 6.14 den 31 juli i italienska Sestriere 1994 (året innan hade han också hoppat 6.15 inomhus).
     
     Rev redan på 5.85
     Många har frågat sig om vi någonsin kommer få se en högre nivå i stavhopp än den Bubka visade under ett helt decennium (första sexmetershoppet kom ju redan 1985, nio år tidigare).
     Ett jakande svar på den frågan har vår egen Armand Duplantis gett oss. Några tiotals mil söder om Sestriere, på Olympiastadion i Rom, stämde äntligen allt för ”Mondo” i går kväll.
     Efter ett misslyckat förstaförsök redan på 5.85 (kanske var det Bubkas första rekord från 1984 som låg och spökade?) - Mondo hoppade på fel sida av ribban – så var vägen mot ”rekordet” rak. Svensken tog i andra och gick vidare i Diamond League-galan helt ensam. Ben Broeders hade redan rivit ut sig på 5.85. Mondo stod över 5.90 och 5.95, klarade 6.00 i första försöket och sedan sattes ribban upp på 6.15.
     
     Äntligen stämde allt för Duplantis
     Vi som följt Mondo den här sommaren vet att förhållandena inte varit de bästa när ribban legat på höjden de två tidigare gångerna. I Lausanne fanns det inga lampor, i Berlin ställde vinden till det. Men inte i går.
     Och efter ett ”testförsök” och riven ribba i första kom så det historiska hoppet. Utan darr, med marginal. Mondo glädjeskuttade sedan iväg från mattan in i famnen på sina konkurrenter, och Olympiastadion, Rom – och världen var Mondos.
     
     Hur långt kan han nå 2021?
     Och för att avsluta med en liten framåtblick – 6.15-hoppet kommer under en högst knepig säsong med långt ifrån optimala förutsättningar för Mondo. Tänk vad han kan göra ett potentiellt OS-år 2021 om vi får en mer normal värld. Vi kan bara drömma..
     Ett förtydligande för dem som undrar: Det blev inget världsrekord officiellt i går för Armand Duplantis. Det satte han redan i vintras med 6.18 inomhus. I stavhopp finns bara ett officiellt rekord – och det spelar ingen roll om det sätts inne eller ute.
     /Gustav Orbring

Armand Duplantis slog Bubkas toppnotering genom tiderna.

Armand Duplantis slog Bubkas toppnotering genom tiderna.
Foto: Deca Text & Bild

Mondo historisk - har nu hoppat
högst genom tiderna ute och inne

SEP
17

Armand Duplantis slog i kväll Sergej Bubkas 26 år gamla toppnotering utomhus på 6.14 när han fixade 6.15 i andra försöket under Diamond League-tävlingen i Rom.
     Detta kommer alltså ungefär ett halvår efter svenskens två höjningar av världsrekordet, inomhus - först 6.17 och sen 6.18.
     - Jag ville verkligen ta över rekordet från Bubka. Det är svårt att förklara, egentligen. Men jag visste att jag hade det i mig, jag behövde bara få alla bitarna på plats, och i dag fick jag det, säger Duplantis, som tog höjden med god marginal till ribban.
     /Gustav Orbring

Duplantis jagar dubbla rekord på Olympiastadion i Rom.

Duplantis jagar dubbla rekord på Olympiastadion i Rom.
Foto: Deca Text & Bild

Mondo och Kinsey i Diamond League
i kväll - så följer du tävlingen live

SEP
17

Kvällens två svenska deltagare i Diamond League-tävlingen på Olympiastadion i Rom är Armand Duplantis och Erika Kinsey.
     Mondo fortsätter jaga Sergej Bubkas toppnotering utomhus genom tiderna på 6.14. Ska han lyckas med det lär han få hoppa ensam större delar av kvällen - varken Kendricks eller Lisek är med. Däremot får han konkurrens av Broeders och Lavillenie. Höjningsschemat: 5.30 - 5.45 - 5.60 - 5.70 - 5.80 + 5 cm. Dessutom har Bubka även tävlingsrekordet på 5.94 - ytterligare ett rekord att jaga alltså.
     
     Kinsey mot tuffast möjliga motstånd
     Erika slutade delad tvåa senast på 1.90, en höjd hon tog efter felfri hoppning. Kan hon nå upp till 1.95-höjder som i augusti? Hon måste nästan upp mot två meter om hon ska nå på ukrainskorna Levtjenko och Mahutjich. Höjningsschemat: 1.75 – 1.80 – 1.84 – 1.88 – 1.92 – 1.95 -1.98 – 2.01 + 2 cm.
     Ni kan följa galan live på Sportkanalen (från 18:55) och CMore (från 18:25).
     Höjdtävlingen drar igång redan 17:45, och stavhoppet 18:15.
     Startlistor och tidsprogram finns i högerspalten.
     /Gustav Orbring

Utvärdera Kraftmätningen 2020

IF Götas flicklag tog hem bronset 
<br/>i årets final av Kraftmätningen.
<br/>Foto: Anna Jonhed

IF Götas flicklag tog hem bronset
i årets final av Kraftmätningen.
Foto: Anna Jonhed

SEP
17

Efter över 30 kvaltävlingar och totalt 9 finaler på olika orter är nu lagtävlingen Kraftmätningen 2020 avgjord. Årets seger i mixklassen gick till Turebergs FK som därmed tog sin första vinst i tävlingen. Föreningen segrade även i flickklassen medan det i pojkklassen var Täby IS som var poängstarkast. På grund av rådande omständigheter behövde tävlingens upplägg för både kval och final justeras. För er föreningar som deltog i Kraftmätningen är det viktigt att vi får in era reflektioner om årets upplägg. Hur kan vi få fler föreningar att vilja och kunna vara med Kraftmätningen?
     Vi behöver era svar senast 12 oktober.
     Direkt till enkäten
     /Frida Hogstrand

Klartecken för ännu en SM-tävling

SEP
16

Hälle IF och Villstads GIF har fått uppdraget att arrangera SM på 10km landsväg (SM-milen) lördagen den 10 oktober. Motorbanan Scandinavian Raceway i Anderstorp blir därmed SM-arena för landsvägslöpning för andra gången i år.
     - Vi gläder oss åt att vi med detta upplägg möjliggör SM-tävlingar på landsväg för juniorer (M/K 22), seniorer och veteraner (M/K35–65) under detta märkliga friidrottsår, säger tävlingsansvarig Daniel Bergin.
     Planen är att använda många av dygnets ljusa timmar, med start i fem eller sex separata heat. I varje heat tillåts maximalt 45 löpare och i utgångsläget räknar vi med tre heat med manliga löpare och två heat med kvinnor. Vid stort intresse kan ett sjätte heat läggas till.
     Inbjudan kommer att publiceras på smfriidrott.com så snart den är klar.
     /Gustav Orbring

Khaddi tog överlägsen seger i Zagreb på tisdagskvällen.

Khaddi tog överlägsen seger i Zagreb på tisdagskvällen.
Foto: Deca Text & Bild

Khaddi Sagnia krossade perset i
Zagreb - närmar sig sju meter

SEP
16

Det var en svensktät Continental Tour-gala i kroatiska Zagreb i går kväll. Inte mindre än nio blågula kom till start.
     Den som stack ut mest: Khaddi Sagnia. Längdhopperskan tangerade först sitt personliga rekord på 6.83 - och tog en betryggande ledning i tävlingen. Och i sista omgången, när segern redan var klar, ökade hon med ytterligare nio centimeter till 6.92. Och detta med några centimeter till godo på plankan och i en svag medvind (+0.2). Det finns alltså mer att hämta, och sju meter är verkligen inte långt borta nu.
     6.92-hoppet tar henne upp som trea i världen i år.
     
     Ny seger för Ståhl
     Efter en snöplig andraplats senast var Daniel Ståhl tillbaka i vinnarposition. 68.87 mätte hans längsta kast, och var halvmetern före Andrius Gudzius. Simon Pettersson slutade trea på 66.30.
     Erika Kinsey stod för fin hoppning fram till 1.90. Hon var felfri över höjden. Men något nytt årsbästa blev det inte - på 1.93 tog det stopp. Det blev dock en delad andraplats för Kinsey, bakom världsettan Julia Levtjenko.
     
     Nästpers på Johan Rogestedt
     Glädjande formbesked för Johan Rogestedt på 1500m blev det också på tisdagskvällen. Johan är tillbaka på allvar efter problem med skador, och stod för sin näst bästa tid i karriären - 3:37.56. Det är mindre än sekunden ifrån hans pers från 2016.
     
     Nytt svenskt årsbästa av Hanna
     På 800 meter hade vi dubbelt svenskt på damsidan. Hanna Hermansson sänkte Lovisa Lindhs svenska årsbästa när hon sprang på 2:02.66. Det räckte till en andraplats. Meraf Bahta slutade fyra på 2:04.48 - bara sju hundradelar från tre år gamla perset.
     På herrsidan blev det ingen ny notering under 1:45 för Andreas Kramer. Svensken spände bågen, och hade ledningen med ungefär 200 meter kvar. Då såg det ut att kunna bli en tid i trakterna av nysatta svenska rekordet 1:44.47. Men Andreas kroknade på slutet och fick nöja sig med 1:45.39.
     Resultaten från Zagreb
     /Gustav Orbring

Erika Kinsey gör en spännande start - ställs mot världsettan.

Erika Kinsey gör en spännande start - ställs mot världsettan.
Foto: Deca Text & Bild

Nio (!) svenskar tävlar i Zagreb i kväll

SEP
15

I kväll rullar Continental Tour-galorna vidare med tävlingar i Zagreb.
     Så här ser de svenska höjdpunkterna ut:
     18:45 diskus M: Daniel Ståhl och Simon Pettersson
     Ståhl fick för ovanlighetens skull se sig slagen senast i Berlin. Kan han studsa tillbaka direkt? Simon var bra med senast, decimetern efter Ståhl på en fjärdeplats.
     19:25 höjd K: Erika Kinsey
     Erika stod för riktigt imponerande hoppning i augusti. Hon är just nu femma i världen på 1.95. I kväll ställs hon mot världsfyran Nicola McDermott och världsettan Julia Levtjenko.
     19:36 800m K: Meraf Bahta och Hanna Hermansson
     Ovant att se Meraf på den här distansen numera. Både hon och Hanna kan kanske hota Lindhs svenska årsbästa på 2:03.24?
     19:40 längd K: Khaddi Sagnia
     Vi har också en svensk världsfyra med i Zagreb. Khaddi Sagnia går in i tävlingen som favorit med sina 6.83 i år. Närmast bakom är brittiskan Jazmin Sawyers (6.69 i år).
     19:45 1500m M: Johan Rogestedt
     Såg riktigt lovande ut i Ostrava senast men Johan kroknade på slutet. Kan hota sitt fyra år gamla pers på 3:36.58 om allt stämmer.
     20:05 diskus K: Vanessa Kamga
     Vanessa Kamga, över 60 meter i år, kliver in i sin största tävling för säsongen. Hon ställs mot tuffast möjliga motstånd – världstvåan och hemmahoppet Sandra Perkovic (65.93 i år) och världssexan Mélina Robert-Michon (64.14 i år).
     20:25 800m M: Andreas Kramer
     Suverän insats senast med 1:44.47 – äntligen under 1:45-gränsen och en förbättring av det svenska rekordet med en halv sekund.
     Ni ser Continental Tour-galan live på World Athletics Youtube-kanal.
     Till livesändningen

     /Gustav Orbring

Emma Ljungberg närmar sig 60-metersgränsen och Vanessa Kamga.

Emma Ljungberg närmar sig 60-metersgränsen och Vanessa Kamga.
Foto: Deca Text & Bild

Ljungberg femma genom tiderna

SEP
15

Trots att vi är en bit i september tävlas det på rätt friskt runtom i Sverige och utomlands. Och utöver stafett-SM och Continental Tour fick vi se fina resultat i en kasttävling i Växjö.
     Spårvägens Emma Ljungberg var över sitt gamla pers på 56.40 inte mindre än tre (!) gånger. Först spräckte hon 57-metersgränsen, 57.64, och sedan tog hon sig över 58 meter också. 58.19 gör att hon går upp som femma genom tiderna i Sverige.
     Frida Åkerström visade att perset 17.36 för två veckor sedan i kula inte var någon tillfällighet, och nästpersade med 17.27. Fanny Roos gjorde också säsongens näst bästa resultat med 18.69.
     Resultaten
     /Gustav Orbring

Virtuella lopp – Webbinarium
med Svensk Friidrott & RaceOne

SEP
15

Som alla känner till blev år 2020 inte riktigt vad vi hade tänkt oss, där i stort sett alla fysiska lopp blev inställda. Tillsammans har vi försökt hitta lösningar för att kunna arrangera tävlingar på ett säkert sätt.
     I mars inledde Svensk Friidrott ett samarbete med RaceOne för att kunna erbjuda föreningar inom SFIF möjligheten att arrangera virtuella lopp. Många arrangörer valde att ställa om istället för att ställa in och tills idag har fler än 300 lopp genomförts med över 30000 deltagare från hela världen.
     Virtuella lopp är här för att stanna, men hur ser framtiden ut? Och hur ska arrangören tänka för att locka deltagare att fortsätta springa?
     
     Svensk Friidrott tillsammans med RaceOne bjuder in till webbinarium där vi pratar om första halvåret, hur Coronamilen lyckades locka 8000 deltagare och hur framtiden för virtuella lopp eventuellt ser ut.
     Varmt välkomna med anmälan!
     Länk till inbjudan
     Länk till anmälan
     

Jesper Hellström gjorde karriärens hittills bästa hoppserie i Berlin.

Jesper Hellström gjorde karriärens hittills bästa hoppserie i Berlin.
Foto: Deca Text & Bild

Jesper matchade världsmotstånd i
Berlin: "Aldrig känts så bra innan"

SEP
14

Under söndagens Continental Tour gjorde Hässelbys Jesper Hellström karriärens tävling hittills, lite i skymundan av Daniel Ståhl och Armand Duplantis.
     Jesper gjorde fyra hopp över 16.5 meter, det längsta 16.65 – sex cm från perset 2019 i Finnkampen. 16.65 var dessutom i minus 0.7 m/s.
     - Det har aldrig känts så bra i en hel hoppserie! Jag fick ut två hopp som stod ut i känsla, det var hopp två (16.65-hoppet) och hoppet som var 16.60. Allt var på plats kändes det som, bara hoppovana i att hoppa långt och bra som gjorde att det inte blev PB. Fyra hopp över 16.50 och ingen av dem var en särskild träff egentligen, säger Jesper efteråt.
     
     Slog välmeriterade konkurrenter: "Verkligen hit jag vill"
     Och aldrig tidigare har Jesper hävdat sig mot motstånd på den här nivån. Resultatet räckte till en fin tredjeplats; endast dubble OS-guldmedaljören Christian Taylor och EM-guldmedaljören från 2016 Max Heß lyckades rå på Jesper, med hopp längre än 17 meter (Taylor vinnare på nya världsårsbästat 17.57).
     Jesper slog VM-bronsmedaljören från 2009 Alexis Copello – och 17-metershopparen Karol Hoffmann (EM-silvermedaljör 2016).
     Ett stort kliv framåt för Jesper, som trots opererad fot i vintras hoppar på samma nivå som förra säsongen.
     - Det var så innerligt roligt! Kände verkligen att det är hit jag vill, den här nivån jag vill arbeta i, säger Jesper och sammanfattar hoppningen tekniskt:
     - Tekniken i går var bra men inte perfekt. Jag har en hoppovana på grund av operationen i mars. Det var först i juni/juli jag kunde börja få lite hoppträning. Så jag är starkare och snabbare men att få ut det blir svårare. Jag sumpar verkligen landningen i mitt 16.60-hopp - jag drar i vänsterfoten. Aldrig haft sådan fart i sista steget, det var ovant, förklarar han.
     Reportage: Möt trestegsraketen Jesper Hellström (2019)
     
     Ny seger för Duplantis – Ståhl tvåa
     Armand Duplantis vann på nytt mot världsmotstånd i stavtävlingen. Både Piotr Lisek, Thiago Braz och Sam Kendricks besegrades av svensken som klarade 5.91 som bäst.
     Mondo försökte även på nytt att slå Sergej Bubkas toppnotering utomhus genom tiderna men 6.15 blev för högt i går.
     En något tröttkörd Daniel Ståhl slutade tvåa bakom Andrius Gudzius efter 65.89 som längst i diskus. Simon slutade fyra, bara decimetern bakom landsmannen.
     Resultaten
     /Gustav Orbring

Upplev Stafett-SM igen

SEP
14

Nu finns båda sändningarna från stafett-SM tillgängliga att titta på i efterhand. Om du är lite extra intresserad av en specifik klass kan du använda indexeringen i spelaren.
     
     Lördag
     
     
     Söndag
     
     /Hillevi Thor

Stafett-SM:
Se lördagens sändning i efterhand

SEP
13


     
     Här kan ni se lördagens tävlingar från Slottsskogsvallen i repris. Använd gärna indexeringen i kanalen för att komma direkt till en specifik klass.
     Gå till Friidrottskanalen
     Resultat
     /Hillevi Thor

Förbundsårsmötet ajournerat till senare datum

SEP
12

Svensk Friidrotts Förbundsårsmöte, planerat till att öppnas idag kl 13.00, fick ajourneras då den tekniska plattformen för videomötet släcktes ner tidigt i mötet och det därefter fanns återkommande problem med ljud och bild. För att det ska vara ett tryggt möte där besluten har förtroende har Förbundsstyrelsen beslutat att ajournera mötet till ett senare datum.
     Vi beklagar det som inträffat och återkommer med kompletterande information.
     /Hillevi Thor

Svensk Friidrotts Förbundsårsmöte
Följ årsmötet live här

SEP
12


     
     Idag kl 13.00 inleds Svensk Friidrotts Förbundsårsmöte. Det skulle ha genomförts helgen 28-29 mars i Uppsala men på grund av pandemin kunde delegaterna inte samlas då utan mötet flyttades fram.
     Förhoppningen var först att kunna hålla ett fysiskt möte under hösten men på försommaren fattades beslutet att hålla mötet online den 12 september, detta efter information om att flera andra förbund och föreningar har genomfört onlineårsmöten på ett bra sätt.
     
     Följ dagens möte på friidrott.se
     Mötet kommer streamas här på friidrott.se i spelaren ovan, start 12.50.
     Alla handlingar inför mötet
     /Hillevi Thor

Följ spänningen från Stafett-SM i Göteborg via Friidrottskanalen i helgen. Nästan tio timmars livesänd stafettspänning väntar!

Följ spänningen från Stafett-SM i Göteborg via Friidrottskanalen i helgen. Nästan tio timmars livesänd stafettspänning väntar!
Foto: Deca Text & Bild

Tio timmars stafettspänning väntar

SEP
11

I helgen samlas löpare från hela landet till Stafett-SM i Göteborg. Programmet startar vid lunchtid på i morgon med junior- och veteranklasser och första seniorklass avgörs strax innan 16. Tävlingarna går sen vidare på söndag men start 10.00 och sista lopp 14.50 respektive 15.15.
     Arrangerande Vallenklubbarna (Mölndals AIK, Sävedalens AIK, Ullevi/Utby, Ullevi/Vikingen och Örgryte IS) välkomnar 251 startande lag från omkring 50 föreningar under helgen.
     - Det känns jätteroligt att tävlingarna blir av och att vi nu kan välkomna löpare till ännu ett SM på Slottsskogsvallen. Vi arrangerade Stafett-SM här senast 2018 och planerar för ett minst lika bra arrangemang den här gången! Det är nästan lika många lag som anmält sig i år och vi är glada över att det kommer lag från hela landet. Det ser också tufft ut på pappret i många klasser så det kommer att bli spänning in till sista växling och ända in i mål, säger Alexander Nilsson, som är projektledare för tävlingarna tillsammans med Estelle Montler.
     Förra året var MAI den poängmässigt mest lyckosamma föreningen men många medaljer gick även till Spårvägen.
     
     Följ tävlingarna hemifrån via Friidrottskanalen
     Som vanligt denna sommar kan ingen publik välkomnas till arenan men Friidrottskanalen sänder under båda dagarna och båda sändningsdagarna kan köpas till paketpris 79 kr.
     Köp båda dagarna till paketpris
     Gå till Dag 1 respektive Dag 2
     För tidsprogram mm se Stafett-SMs hemsida
     Startlistor återfinns här
     Resultat stafett-SM
     /Hillevi Thor

Senaste veckan
Veckan 11.9 - 18.9

En av friidrottens största genom
tiderna nedpetad – av en svensk

Sergej Bubka, född i Sovjetunionens Ukraina 1963, ...

Mondo historisk - har nu hoppat
högst genom tiderna ute och inne

Armand Duplantis slog i kväll Sergej Bubkas 26 år ...

Mondo och Kinsey i Diamond League
i kväll - så följer du tävlingen live

Kvällens två svenska deltagare i Diamond League-tä...

Utvärdera Kraftmätningen 2020
Efter över 30 kvaltävlingar och totalt 9 finaler p...

Klartecken för ännu en SM-tävling
Hälle IF och Villstads GIF har fått uppdraget att ...

Khaddi Sagnia krossade perset i
Zagreb - närmar sig sju meter

Det var en svensktät Continental Tour-gala i kroat...

Nio (!) svenskar tävlar i Zagreb i kväll
I kväll rullar Continental Tour-galorna vidare med...

Ljungberg femma genom tiderna
Trots att vi är en bit i september tävlas det på r...

Virtuella lopp – Webbinarium
med Svensk Friidrott & RaceOne

Som alla känner till blev år 2020 inte riktigt vad...

Jesper matchade världsmotstånd i
Berlin: "Aldrig känts så bra innan"

Under söndagens Continental Tour gjorde Hässelbys ...

Upplev Stafett-SM igen
Nu finns båda sändningarna från stafett-SM tillgän...

Stafett-SM:
Se lördagens sändning i efterhand

Här kan ni se lördagens tävlingar från Slottss...

Förbundsårsmötet ajournerat till senare datum
Svensk Friidrotts Förbundsårsmöte, planerat till a...

Svensk Friidrotts Förbundsårsmöte
Följ årsmötet live här

Idag kl 13.00 inleds Svensk Friidrotts Förbund...

Tio timmars stafettspänning väntar
I helgen samlas löpare från hela landet till Stafe...

Förra veckan
Veckan 4.9 - 11.9

Tio timmars stafettspänning väntar
Förtydligande:
Skoregler för veteraner

Nu öppnar ParaMe:
Den nya portalen för paraidrott

Uppdateringar om svenska och internationella mästerskap
Premiär för Run all around:
Tio pilotföreningar sökes

Svenskt rekord av Andreas Kramer:
1:44.47 och sexa i världen!

Nästan 3000 soffbiljetter såldes till
Finnkampen - tack för allt ert stöd!

Flera Finnkampshjältar till Ostrava
för Continental Tour på tisdag kväll

Kraftmätningen: Första segern
för Turebergs FK

Kraftmätningen: Nytt
rekord av Täbys killar

Dubbelseger efter rysare på herrsidan
Efterlängtad höjd för Sofie Skoog
- Finnkampsrekord för Angelica

Svenskt juniorrekord & trippelseger
- fantastisk löpning av Emil Millán

Utmärkta tider på 400m häck -
äntligen under 50 för Bengtström

Förändringar i dagens Finnkampslag
Uppförsbacke för herrarna efter dag 1
- men flera fina resultat att lyfta

Svenska damlaget i ledning halvvägs
Moa stod för bästa tiden på 7 år

Ragnar persade med över metern:
närmar sig topp tio genom tiderna

Wikström knäckte Arfwedsson
- tog karriärens första SM-guld

Den snabbaste SM-maran på 25 år
- Tsegay vinnare efter mäktigt ryck

Följ SM Marathon live
Suldan Hassan utgår ur truppen
Rogestedt redo för Finnkampen:
"Stödet hemifrån betyder mycket"

Mikaela siktar på fjärde raka guldet
ett halvår efter att ha blivit mamma

Nytt: Löpande Castorama-statistik – rekord direkt
14:00 Se Musse och Mikaela snacka
upp SM Marathon på vår Facebook

Dags för final i Kraftmätningen

Två veckor sedan
Veckan 28.8 - 4.9

Suldan Hassan utgår ur truppen
Rogestedt redo för Finnkampen:
"Stödet hemifrån betyder mycket"

Mikaela siktar på fjärde raka guldet
ett halvår efter att ha blivit mamma

Nytt: Löpande Castorama-statistik – rekord direkt
14:00 Se Musse och Mikaela snacka
upp SM Marathon på vår Facebook

Dags för final i Kraftmätningen
SM-pokalen: Jämn kamp mellan Hässelby och MAI på JSM-USM
Ett historiskt starkt startfält väntar
SM Marathon i Stockholm på lördag

Sanktionsansökan för ute -21 öppen
Premiär för ny utbildning
Svenskt utomhusrekord av Mondo
- ny tvåa genom tiderna i världen

Ansökan till ADC och FKC är öppen
Följ parafriidrottaren Lille i nya
dokumentärserien Heja Sverigelaget!

Stötta det svenska landslaget -
köp soffbiljetter till Finnkampen

NM terräng ställs in
Truppen till Finnkampen presenterad
14:30 Se den svenska truppen till
Finnkampen tas ut på vår Facebook

JSM-USM17 Hopp: Oliver över sju
JSM-USM17 Hopp:
Bianca snuddade vid årsbästa

USM15-16 Löpning:
Helmi underskred tio blankt

USM15-16 Löpning:
Tredje guldet för Moa Granat

USM15-16 Löpning:
Supertider i P15 sprint

USM15-16 Löpning:
Ett annorlunda USM i Corona-tider

USM15-16 Löpning:
Suverän seger för Ida Knutsson

USM15-16 Löpning:
Två guld för Alice Magnell Millán

USM15-16 Löpning:
Dubbla sprintmedaljer för IFK Lund

USM15-16 Löpning:
Suverän 2000 m-seger för Markus

JSM-USM17 Hopp:
Vilken kamp mellan Elvira och Klara

JSM-USM17 Hopp: Spännande medaljfighter i Kristinehamn

Jättepers av Simon Sundström
FGP: Seger och pers för Bengtström
FGP: Linn sjua genom tiderna
FGP: Nytt snabbt lopp av Kramer
FGP: Stabil längdinsats av Thobias
Tidernas svenska juniorrekord-
förbättring av Emil

Suldan snuddade vid Gärderuds 44 år gamla svenska rekord
Inför Folksam GP: ”Jag vill underskrida 1:45 med marginal”
16.00: Se presskonferensen inför Göteborg GP
USM15-16 Löpning:
100 medaljer fördelas i Norrköping

Spännande hoppmästerskap
i Kristinehamn till helgen

Folksam GP Göteborg:
Svenskt rekord på Slottsskogsvallen?