Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 9 juli 2020

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Daniel Ståhl var en av dem som bar svensklaget fram till totalsegern i Karlstad GP.

Daniel Ståhl var en av dem som bar svensklaget fram till totalsegern i Karlstad GP.
Foto: Deca Text & Bild

Världsrekord & Europarekord slaget

JUL
08

Förutom stjärnfyllda startlistor bjöd kvällens Karlstad GP på en utmaning av det mer udda slaget. Ett svensklag och ett världslag skulle försöka knäcka Kevin Mayers världsrekord (på herrsidan) och Carolina Klüft Europarekord (på damsidan).
     Med toppresultat i form av Daniel Ståhls 68.10 i diskus, Thobias Montlers 8.02 i längd och Armand Duplantis 5.72 i stav, respektive Khaddi Sagnias 6.76 i längd, Fanny Roos 18.41 i kula blev det till slut följande resultat:
     Tiokamp:
     1. Sverige: 10 526 poäng
     2. Världslaget: 10 010 poäng
     3. Kevin Mayer: 9 126 poäng
     Sjukamp:
     1. Sverige: 7 083 poäng
     2. Carolina Klüft: 7 032 poäng
     3. Världslaget: 6 839 poäng
     Alla resultat
     /Gustav Orbring

Mondo imponerade i regnkaoset
- vann stavtävlingen på 5.72

JUL
08

Under inhoppningen såg det ut att bli väldigt fina förhållanden för stav på Tingvalla IP. Men precis som det varit hela dagen i Karlstad svängde vädret fram och tillbaka.
     Mondo var pressad av Piotr Lisek och Ben Broeders. Båda tog 5.62, samtidigt som svensken valde att stå över höjden på grund av rivningarna han tog med sig från höjden innan.
     Och då, när ribban låg på 5.72 kom också regnet till Tingvalla. Duplantis hade rivit sina två första försök på höjden, och var alltså tvungen att fixa i sista för att vinna tävlingen. Men trots vädret krånglade han sig över ribban jublande. Detta samtidigt som Lisek och Broeders rivit ut sig.
     Minuterna efter blev dramatiska. Mondo ville hoppa vidare på 5.82, men då vräkte regnet (så småningom hagel) ner och tävlingen fick pausas. Mondo nöjde sig till slut med seger på 5.72.
     - Det var kul att tävla ett tag, men det är tufft att hoppa i regnet. Är glad att jag lyckades klara 5.72 innan det värsta regnet kom, säger Mondo efteråt.

Khaddi Sagnia var kvällens gladaste vinnare på Tingvalla IP.

Khaddi Sagnia var kvällens gladaste vinnare på Tingvalla IP.
Foto: Deca Text & Bild

Världsresultat av Sagnia i Karlstad -
fem cm från pers i överlägsen seger

JUL
08

Khaddi Sagnia var en av dem som presterade på absolut världsnivå när Folksam GP i Karlstad arrangerades under onsdagskvällen. Trots motvind i samtliga hopp dundrade hon till med mäktiga 6.76 i andra hoppomgången (-0.3 m/s). Det är endast fem centimeter från hennes nysatta pers från Mölndal (då hade hon +1.8 i medvind).
     Khaddi var förmodligen dagens lyckligaste segrare, med sina karakteristiska glädjeskutt. Hon hade tävlingens tre längsta hopp på 6.39, 6.76 och 6.48.
     På herrsidan var segern lika klar; Thobias Montler fixade åttametersgränsen på nytt när han hoppade 8.02 i näst sista hoppomgången.
     /Gustav Orbring

Inbjudan till SM Halvmarathon 29/7

JUL
08

Nu är det helt klart med arrangör och datum för SM Halvmarathon 2020. Det är Hälle IF och Villstads GIF som arrangerar mästerskapet onsdagen 29 juli på F1-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp.
     Särskilda ramar har införts för att mästerskapet ska bli av. Det blir max 40 män och 40 kvinnor, som löper i separerade heat. Banan är dessutom på en avskild plats.
     Tävlingen ersätter därmed det inställda mästerskapet som skulle avgjorts i samband med Göteborgsvarvet i våras.
     Hela inbjudan hittar du här.
     /Gustav Orbring

Johan Engberg och IF Göta har jobbat hårt för att få ihop årets Karlstad GP.

Johan Engberg och IF Göta har jobbat hårt för att få ihop årets Karlstad GP.
Foto: Deca Text & Bild

En mycket speciell FGP-tävling
väntar: "Nästan hela landslaget här"

JUL
07

Efter en lång kamp och hårt arbete står Johan Engberg och IF Göta äntligen vid startpistolen för något som kommer bli ett helt unikt Folksam Grand Prix, och en helt unik friidrottstävling.
     På onsdagskvällen ska Kevin Mayers makalösa världsrekord i tiokamp på 9126 poäng utmanas, av ett svenskt landslag - och ett internationellt världslag. På damsidan utmanas Carolina Klüfts Europarekord på 7032 poäng. Allt sker på anrika Tingvalla IP i Karlstad utan publik, men sänds i SVT2 18:00-20:00.
     - Det har varit mycket upp- och ner den här våren, och vi är superglada över att få köra tävlingen i morgon. Det känns som att hela landslaget är här nästan. Tror att de aktiva är riktigt taggade och att vi kommer kunna bygga en bra stämning på plats med hjälp av våra speakers Tommy Åström och David Fridell. Nu hoppas jag också att vi kan bjuda på ett banrekord i stav, säger klubbchefen Johan Engberg.
     
     Hemmahopparen: Känner att jag kan hoppa längre än någonsin
     En spännande start i morgon blir Götahopparen Erica Jarder, som tagit sig tillbaka till de längder hon hade för fem år sedan, innan hon blev mamma. I säsongsdebuten i Kil slog hon till med 6.61.
     - Jag tror den här konstiga säsongen varit en fördel för mig. Jag har varit tvungen att hitta tillbaka till varför jag tycker det är kul att hålla på med det här. Jag hoppas att jag kan fortsätta med den här känslan, att det är kul. Känner att jag kan hoppa längre än jag någonsin gjort förut. Har jag en bra dag i morgon hoppar jag för pers, säger Erica.
     
     Några höjdpunkter:
     17:50: Stav män: En av kvällens kanske största höjdpunkter inleds direkt när Armand Duplantis utmanas av Piotr Lisek, Polen, Ben Broeders, Belgien, Melker Svärd Jacobsson och Pål Haugen Lillefosse, Norge.
     17:55: Spjut män: Kim Amb jagar nya kast över 80m.
     18:20: 100m män: Götasprintern Henrik Larsson säsongsdebuterar
     18:45: Längd män/kvinnor:
     Ett oerhört intressant startfält. Thobias Montler jagar nya åttameterstävlingar. Andreas Carlsson har öppnat säsongen lysande och kan pressa Montler om han har en riktigt bra dag.
     På damsidan måste Khaddi Sagnia ha en bra dag om hon ska slå hemmahopparen Jarder. Tilde Johansson har också goda chanser att hävda sig.
     19:00: 800m män: Andreas Kramer gör säsongsdebut
     19:05: Kula män: Spännande duell mellan Wictor Petersson och norrmannen Marcus Thomsen.
     19:20: Diskus män: Daniel Ståhl och Simon Pettersson har visat världsklass den här sommaren.
     19:35 800m kvinnor: Hanna Hermansson och Lovisa Lindh säsongsdebuterar.
     Mer info hittar ni via högerspalten.
     Sändningen från dagens presskonferens hittar ni i spelaren nedan.
     /Gustav Orbring

Se när svenska stjärnorna
snackade upp Karlstad GP

JUL
07


     
     På onsdagskvällen är det äntligen dags för Folksam Grand Prix på Tingvalla IP i Karlstad. Du ser tävlingarna live i SVT2 och i Play. Men redan på tisdagen kan ni ladda upp med att se några av de svenska stjärnorna prata form och förväntningar under en presskonferens i centrala Karlstad.
     Vi får se Tilde Johansson, Daniel Ståhl, Thobias Montler, Erica Jarder, Wictor Petersson, Fanny Roos, Kim Amb och inte minst Armand Duplantis.
     Presskonferensen ser ni live på Facebook och här på friidrott.se 17:00.
     /Gustav Orbring

EVY Technologys solskyddsbar kommer finnas tillgänglig på flera stora tävlingar.

EVY Technologys solskyddsbar kommer finnas tillgänglig på flera stora tävlingar.
Foto: Gustav Orbring

EVY Technology blir ny officiell
leverantör av solskyddsprodukter

JUL
07

Svensk Friidrott kan stolt presentera ett helt nytt samarbete med EVY Techonolgy. Företaget är specialister inom svensk hudvårdsteknologi och erbjuder ett extra långvarigt solskydd som är kladdfritt och vattenresistent.
     EVY Technology kommer förse våra landslag med solskyddsprodukter för landskamper och läger. De kommer även upprätta en solskyddsbar till alla aktiva på Folksam Grand Prix-tävlingar samt till Friidrotts-SM, lag-SM och mångkamps-SM.
     Dessutom kommer EVY vara en rådgivare för förbundet genom att hjälpa till att sprida info om vikten av att skydda sig mot solen på ett bra sätt. Lägg där till att de kommer ha tävlingar och utlottningar av produkter till Svensk Friidrotts följare.
     - Aktiva inom friidrotten utsätter sig för stora mängder sol under säsongen, på tävling och träning. Då är det väldigt viktigt att tillgodose dem med ett välfungerande solskydd. Vi ser därför väldigt positivt på samarbetet med EVY Technology, säger Sverker Nilsson, landslagsläkare inom Svensk Friidrott.
     Mer information om företaget och produkter
     /Gustav Orbring

Nike och Ludvig öser på i spjut och kula under kastlägret i Eksjö.

Nike och Ludvig öser på i spjut och kula under kastlägret i Eksjö.

Kastläger i Eksjö en succé!

JUL
06

32 ungdomar, 11-16 år, från 17 klubbar från Uppsala i norr till Malmö i söder, var i Eksjö 29/6 – 1/7 för att under tre dagar lära sig mer om diskus, spjut, kula eller slägga.
     Under lägret har ungdomarna, under några intensiva dagar fått utvecklas i kastgrenarna, tränat fysik och självklart ha kul tillsammans. Lägret avslutades med resultattävling. Där ett flertal personliga rekord slogs.
     
     Planeras för nytt läger 2021
     Instruktörer under lägret var bl.a Lasse Elfgaard Habo, Josefin Berg Karlstad, Amanda Malmehed Karlstad och Jennifer Rudberg Växjö m.fl.
     Inför lägret har riskanalys med handlingsplan arbetats fram för att motverka spridning av Covid 19.
     Lägret genomförs i samarbete med Prestationscentrum Kast, RF SISU och Eksjö kommun. Redan nu har planeringen påbörjats inför lägret 2021, som kommer vara, som vanligt vecka 27.
     Läs gärna mer på Eksjö Södra IK:s hemsida eller Instragram @Eksjo_kastlager
     /Anders Axlid

Valberedningen söker nomineringar
till lekmannarevisor i styrelsen

JUL
06

Valberedningen har inför det planerade årsmötet i Uppsala i mars lämnat ett förslag till ledamöter, revisorer mm.
     Detta är gjort baserat på bland annat nomineringar från distrikt och föreningar som inkom inom den stadgade tiden (senast 15 januari)
     Vi har vi fått en vakans bland våra förslag då vår lekmannarevisor (tillika ordförande för Västergötlands Friidrottsförbund) tyvärr gick bort i slutet av maj.
     Av den anledningen ber vi distrikt och föreningar att komma med nomineringar/uppslag för att fylla denna vakans.
     Vi vill få in nomineringar senast 31/7 så att vi senast i mitten av augusti kan tillkännage vårt förslag
     Nomineringar skickas till valberedningens ordförande Mikael Romell.
     Eftersom årsmötet i september är ett uppskjutet möte görs ingen nomineringsprocess för övriga poster. Där kvarstår våra förslag.
     /Mikael Romell

Armand Duplantis flög över 5.94 i Göteborg under lördagen i BAUHAUS Jump Challenge.

Armand Duplantis flög över 5.94 i Göteborg under lördagen i BAUHAUS Jump Challenge.
Foto: Deca Text & Bild

Världsårsbästa och arenarekord
av Armand Duplantis på Ullevi

JUL
04

I dag gjorde Armand Duplantis sin första tävling på hemmaplan den här säsongen. Och sin första tävling på Ullevi sedan Världsungdomsspelen för tio år sedan. Mondo ställdes mot stora namn som Piotr Lisek, Pål Lillefosse och landsmannen Melker Svärd Jacobsson.
     Efter felfri hoppning över 5.35, 5.50 och 5.60 rev Mondo en gång på 5.70 för att sedan ta 5.85 i första. Då var Mondo ensam kvar i tävlingen efter att Lillefosse rivit ut sig på 5.70 och Lisek på 5.60.
     Då la Duplantis upp ribban på 5.94 - en höjd som skulle innebära nytt arenarekord (det gamla sattes av fransmannen Romain Mesnil samma år som Mondo föddes, 1999). Och i sista försöket flög Duplantis över höjden - det högsta någon har hoppat i år.
     Ribban lades sedan upp på sex meter men där tog det stopp.
     Resultaten
     /Gustav Orbring

Simon Pettersson trivdes på hemmaplan i Hässelby och var bara 23 cm från segern.

Simon Pettersson trivdes på hemmaplan i Hässelby och var bara 23 cm från segern.
Foto: Deca Text & Bild

Pettersson pressade Ståhl i Hässelby

JUL
04

Simon Pettersson har tagit ett till kliv i utvecklingen den här säsongen - inte bara längdmässigt utan även i jämnheten. I dag blev det tre kast över 65 meter. Det längsta mätte 66.32 och var bara 23 cm ifrån suveränen Daniel Ståhls segerkast i dagens tävling Västerortsmästerskapen på Hässelby IP.
     - Det kändes som det fanns en riktig pärla i dag - att jag hade någon meter till. Det var väldigt bra förhållanden. Extremt kul att det kunde komma lite folk utanför arenan som tittade, sa Simon i vår Facebook-sändning efteråt.
     - En fantastisk dag och fint väder. Tekniken satt hyfsat men jag behöver göra lite längre rörelser om det ska bli ännu längre, säger Daniel Ståhl.
     I spjuttävlingen fortsatte Kim Amb att bjuda på 80-meterskast. Fyra gånger över 80 i dag - längsta på 82.41.
     Resultaten
     Se repriserna av alla grenar på Svensk Friidrotts Facebook.
     /Gustav Orbring

Stark säsongsdebut av Montler
- två hopp över åtta meter direkt

JUL
04

Thobias Montler tycks ha behållit den fina hoppning han visade i vintras när han klev ur inomhussäsongen som världstrea. I säsongsdebuten på Ullevi under BAUHAUS Jump Challenge slog han till med 8.13 i för stark medvind, och sedan 8.07 i godkänd vind.
     Khaddi Sagnia följde upp perset i säsongsdebuten (6.81) med att vinna damtävlingen på 6.64. Fina resultat med tanke på knepiga förhållanden på Ullevi; regn och ojämna vindar gjorde det svårt att hitta jämnhet för hopparna.
     Noterbart var även att Andreas Carlsson gjorde ett av sina bättre hopp i karriären när han slutade tvåa på 7.81.
     Se stavtävlingen just nu i Kanal5.
     Resultaten
     /Gustav Orbring

Elmar Engholm längst fram i SM-finalen på 1500 m i Eskilstuna 2018 där han slutade trea. Men det blev seger i tippningstävlingen.

Elmar Engholm längst fram i SM-finalen på 1500 m i Eskilstuna 2018 där han slutade trea. Men det blev seger i tippningstävlingen.
Foto: Deca Text & Bild

Elmar rekordtippade bäst

JUL
04

För två veckor sedan utlyste vi en läsartävling där det handlade om att tippa vem som skulle sätta det första svenska seniorrekordet i sommar. 75 svar kom in och bland dem fanns 16 namn i nästan lika många grenar där i stort sett alla är realistiska rekordslagare.
     Flest röster fick Wictor Petersson, Malmö AI, som 22 tippade skulle slå det 45 år gamla svenska rekordet i kula på 21.33. Näst flest fick Armand Duplantis, stav, och Khaddi Sagnia, längd (båda 9) följt av Daniel Ståhl, diskus (8) och Ida Storm, slägga (7).
     
     Vinnaren kommer från Hässelby
     Sommarens första svenska seniorrekord satte Högbys David Nilsson på nya rekorddistansen 5 km väg då han i torsdags noterade 13:58. Två tippade det – Elmar Engholm och Ludvig Johansson – och eftersom den förstnämnde var snabbast med att skicka in svaret (två timmar och fem minuter före Ludvig) så vann han tippningstävlingen. Elmar har faktiskt själv satt svenskt seniorrekord – 1 mile inomhus med 4:00.79 för fem år sedan.
     
     Tillgång till allt på friidrottsstatistik.se
     Förstapriset är ett ettårigt medlemskap på nya webbplatsen friidrottsstatistik.se med tillgång till allt innehåll – sökmöjlighet bland 35.000 svenska friidrottare, djupa årsbästalistor mm. Grattis Elmar!
     Notera också erbjudandet som innebär att alla som registrerar sig med namn och mejladress (inget bindningskrav) får kostnadsfri tillgång till allt på sajten fram till 10 augusti.
     Till friidrottsstatistik.se
     /Jonas Hedman

Tredje svenska rekordet på tredje distansen för David Nilsson.

Tredje svenska rekordet på tredje distansen för David Nilsson.
Foto: Jonas Hedman

Svenskt rekord!

JUL
02

På torsdagskvällen fick vi vår allra första svenska rekordhållare på 5 km väg då Högbys David Nilsson rusade i mål på 13:58 vid Fiskartorpet i Stockholm – två sekunder under stipulationsgränsen. Han var sex sekunder före IF Götas Jonas Leandersson och ytterligare en före Emil Danielsson.
     Det var 18 grader och blåsigt vid starten vid Stora Skuggans världshus i Frescati kl 20.30. David var lite passiv första 400 meterna men tryckte till efter två kilometer när farthållaren Oliver Löfqvist klev av. Följande 500 m-avsnitt hade David 1:15 och lämnade klungan fem sekunder bakom. Därefter var det en kamp mot klockan och med högljutt stöd sista biten gick det vägen efter en bra spurt.
     – Jag är väldigt nöjd! Det var tufft idag och jag började bli trött redan efter 2,5 km, men jag fokuserade på tekniken och försökte springa avslappnat, säger David Nilsson som nu satte sitt tredje svenska rekord. Tidigare 1:02:09 på halvmaraton 2018 och 2:10:09 på maraton för sju månader sedan. Davids mellantider tagna av Olof Södergård: 1 km 2:42.6, 2 km 5:42.4 (2:59.8); 3 km 8:18.0 (2:35.6); 4 km 11:05.5 (2:47.5) och 13:58 (2:52.1) sista kilometern.
     Bakom David hade Emil Danielsson och IF Götas Jonas Leandersson en tuff spurtstrid som den sistnämnde tog hem i vad som var ett av hans bästa lopp hittills.
     
     Andra perset på tio dagar
     Det var för tre veckor sedan som det offentliggjordes att 5 km är ny svensk rekorddistans där den tidigare Sverige-bästa-noteringen tillhörde Emil Danielsson med 14:00 från mars i år. David var dock ytterst nära den tiden i ett osanktionerat testlopp där han hade 14:02. Och så sent som i för tio dagar sedan satte han personbästa på 10 000 m bana med 28:32.82 vilket placerar honom 13:e genom tiderna i Sverige.
     Loppet var ett tillrättalagt rekordförsök och innehöll bara elva startande. Det svenska rekordet på 5000 m bana är 13:17.59 noterat av Anders Gärderud på DN Galan 1976.
     Resultaten
     Se hela loppet på arrangerande Fredrikshofs FI:s Instagram-konto
     /Jonas Hedman

Armand Duplantis säsongsdebuterar på svensk mark när han deltar i BAUHAUS Jump Challenge på Ullevi på lördag.

Armand Duplantis säsongsdebuterar på svensk mark när han deltar i BAUHAUS Jump Challenge på Ullevi på lördag.
Foto: Deca Text & Bild

Följ helgens glödheta tävlingar
i Kanal5 eller på vår Facebook

JUL
02

Armand Duplantis, Khaddi Sagnia, Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson. Listan på stora svenska namn som tävlar i helgen kan göras lång.
     På Ullevi i Göteborg arrangeras BAUHAUS Jump Challenge på lördag, nu när Världsungdomsspelen inte kunde genomföras. Så istället för tusentals ungdomar får vi se ett fåtal storstjärnor göra upp om segrar i stav och längd.
     14:00 inleds galan med längd för damer och herrar. På damsidan utmanas Sverigeettan Khaddi Sagnia (persade med 6.81 i säsongsdebuten) av Erica Jarder (längsta hoppet på fem år när hon gjorde 6.61 i sin säsongsdebut) och Tilde Johansson. På herrsidan gör Thobias Montler en spännande säsongsdebut.
     15:15 är det sedan dags för en stjärnfylld stavtävling. Armand Duplantis gör sin första tävling på hemmaplan i år - och ställs mot VM-bronsmedaljören Piotr Lisek, Polen. På damsidan ska Angelica Bengtsson försöka slå Michaela Meijer som är nybliven världsetta på 4.72.
     Kanal5 och Dplay sänder tävlingen live 14:00-16:30.
     Mer information om galan på Örgryte IS hemsida.
     Liveresultat kommer ni hitta här
     Stötta arrangören Örgryte IS genom att köpa en soffbiljett för 50 kr - swishnummer: 1230915520 eller betala via bankgiro 886-0017. Hittills har de sålt över 1000 soffbiljetter!
     Läs mer om det här.
     
     Ståhl, Amb och Petersson kastar i Hässelby
     Men redan 10:20 drar en högintressant kasttävling igång på Hässelby IP i Stockholm: Västerortsmästerskapen. Dagen inleds med släggtävlingar där Ragnar Carlsson och Oscar Vestlund finns i startlistorna. 11:30 följer kultävlingar på dam- och herrsidan; Fanny Roos och Wictor Petersson är båda med. Kim Amb jagar nya kast över 80 meter när spjuttävlingen drar igång 14:00 innan dagen avslutas med diskustävlingar - Daniel Ståhl och Simon Pettersson tävlar.
     Västerortsmästerskapen kommer ni kunna se live på Svensk Friidrotts Facebook. Vi placerar en mobilkamera vid kastsektorn som gör att ni kan följa alla tävlingar under dagen.
     Till vår Facebook-sida.
     Liveresultat
     
     Redan i kväll: Se hopptävlingen live på Instagram
     Ni som inte klarar av att vänta fram till lördag för att se friidrott live; ikväll avgörs Christian Augustsson Invitational på Sannavallen i Kristinehamn. Hoppare som Sofie Skoog, Melwin Lycke Holm och Maja Nilsson kommer till start.
     Tävlingen sänds live på @holmhoppera Instagram
     /Gustav Orbring

I Sundbybergs friidrottsskola får barnen testa på flera av friidrottens grenar blandat med mycket lek. Fotograf: Roger Richter.

I Sundbybergs friidrottsskola får barnen testa på flera av friidrottens grenar blandat med mycket lek. Fotograf: Roger Richter.

Friidrottsskolorna i full gång

JUL
02

Sedan ett par veckor tillbaka har sommarens friidrottsskolor dragit i gång. För att stötta alla landets föreningar tog Svensk Friidrott fram riktlinjer för hur man som förening kan arrangera en friidrottsskola och samtidigt minimera smittspridningen av coronaviruset. IFK Helsingborg och Sundbybergs IK är två föreningar som är igång med sin friidrottsskola.
     - Det har varit ett svårt men spännande år som har gett många kreativa lösningar som är bra att ta med sig i framtiden, säger Benjamin Olsson, ansvarig för friidrottsskolan i IFK Helsingborg.
     
     "Fungerat riktigt bra hittills"
     Inför årets friidrottsskola har föreningen fått tänka om och med Benjamin Olsson i spetsen har upplägg, grupperingar och rutiner fått planeras om. Från att vanligtvis ha två veckor friidrottsskola erbjuder man nu totalt sex veckor med friidrottsskola.
     På Hedens idrottsplats har man delat in barnen i förmiddagsgrupper och eftermiddagsgrupper. För att aldrig vara fler än 50 personer på en och samma plats har föreningen dessutom valt att sätta en begränsning på 40 deltagare per grupp.
     - Vårt upplägg har faktiskt fungerat riktigt bra hittills. Varje barn kan själv välja hur många olika grupper de vill ingå i och de kan såklart köra både förmiddagar och eftermiddagar, säger Benjamin Olsson.
     Föreningen serveras ingen lunch i år utan de barn som valt att delta under både för-och eftermiddag har blivit ombedda att ta med sig egen matsäck. Förutom detta har man infört rutiner för handtvätt, hämtning och lämning samt varit noga med distansering mellan barngrupperna.
     
     ”Högsta klass!”
     För tredje året i rad kan alla föreningar använda sig av Svensk Friidrotts konceptet Landslagets Friidrottsskola. Här låter vi deltagare och ledare i friidrottsskolan friidrotta i landslagsinspirerande produkter. För Sundbybergs IK var det första året man hakat på konceptet.
     - Materialet som ingår, både deltagarkit och ledarkit samt marknadsföringsmaterialet håller högsta klass. Vissa föräldrar har trott att barnen måste vara duktiga i friidrott för att få vara med, men så är givetvis inte fallet, säger Roger Richter, Sundbybergs IK.
     
     Räknar med 360 barn till Friidrottsskolan i sommar
     Även Sundbybergs IK har fått anpassa sin friidrottsskola efter den rådande situationen. För att kunna erbjuda så många barn som möjligt en plats har föreningen delat upp grupperna på flera ytor som deltagarna sedan roterar mellan.
     - Upplägget av friidrottsskolan enligt de nya coronadirektiven har fungerat förvånansvärt bra. Det krävdes lite mer planering än vanligt men sedan har det flutit på bra, säger Roger Richter.
     Friidrottsskolan håller öppet under fyra veckor, tre på försommaren och en vecka i augusti. Föreningen räknar med att totalt 360 barn i åldern 6-12 år kommer delta under sommaren.
     Sammanställning över sommarens friidrottsskolor
     /Frida Hogstrand

Senaste veckan
Veckan 2.7 - 9.7

Världsrekord & Europarekord slaget
Förutom stjärnfyllda startlistor bjöd kvällens Kar...

Mondo imponerade i regnkaoset
- vann stavtävlingen på 5.72

Under inhoppningen såg det ut att bli väldigt fina...

Världsresultat av Sagnia i Karlstad -
fem cm från pers i överlägsen seger

Khaddi Sagnia var en av dem som presterade på abso...

Inbjudan till SM Halvmarathon 29/7
Nu är det helt klart med arrangör och datum för SM...

En mycket speciell FGP-tävling
väntar: "Nästan hela landslaget här"

Efter en lång kamp och hårt arbete står Johan Engb...

Se när svenska stjärnorna
snackade upp Karlstad GP

På onsdagskvällen är det äntligen dags för Fol...

EVY Technology blir ny officiell
leverantör av solskyddsprodukter

Svensk Friidrott kan stolt presentera ett helt nyt...

Kastläger i Eksjö en succé!
32 ungdomar, 11-16 år, från 17 klubbar från Uppsal...

Valberedningen söker nomineringar
till lekmannarevisor i styrelsen

Valberedningen har inför det planerade årsmötet i ...

Världsårsbästa och arenarekord
av Armand Duplantis på Ullevi

I dag gjorde Armand Duplantis sin första tävling p...

Pettersson pressade Ståhl i Hässelby

Simon Pettersson har tagit ett till kliv i utveckl...

Stark säsongsdebut av Montler
- två hopp över åtta meter direkt

Thobias Montler tycks ha behållit den fina hoppnin...

Elmar rekordtippade bäst
För två veckor sedan utlyste vi en läsartävling dä...

Svenskt rekord!
På torsdagskvällen fick vi vår allra första svensk...

Följ helgens glödheta tävlingar
i Kanal5 eller på vår Facebook

Armand Duplantis, Khaddi Sagnia, Daniel Ståhl, Ang...

Friidrottsskolorna i full gång

Sedan ett par veckor tillbaka har sommarens friidr...

Förra veckan
Veckan 25.6 - 2.7

Svenskt rekord!
Följ helgens glödheta tävlingar
i Kanal5 eller på vår Facebook

Friidrottsskolorna i full gång

Nytt beslut öppnar upp för behållen
anmälningsavgift för lopparrangörer

RM 24-timmarslöpning blir av
- lag-USM ställs in

2 gånger över 80 för Amb igen
Vill din förening prenumerera på sin egen årsstatistik?
Dopingnämnden beslut:
Löpare stängs av i fyra år

Strålande friidrottshelg inledd:
Ta del av alla resultat

Diamond League sänds från Karlstad
”Hur blir det med JSM och USM?”
Nu har vi svaret - de genomförs!

Helgens höjdpunkter
Johanna – 34 år i friidrottens tjänst

Två veckor sedan
Veckan 18.6 - 25.6

Råd inför sommarens tävlingsresor
Klart för final i Kraftmätningen
Toppmatchning på Stadion:
Historiskt bra tider och juniorrekord!

Uppdaterade tävlingsriktlinjer:
Flera startgrupper i lopp möjliga

Anders ”Palmas” Palmqvist tilldelas
Bo Ekelund-stipendiet

Uppladdning för kvällen:
Löparfester och släggspänning

Hur blir ett rekordresultat godkänt som svenskt rekord?
Svein Arne Hansens bortgång:
En vänskaplig ledare med tydliga mål

Hög nivå i Helsingborg
In memoriam: Roland Oscarsson
Tävling: Tippa sommarens första svenska rekord
Nytt PB på 6.81 av Khaddi
En fantastisk tävlingssommar
– info till tävlingsarrangörer

Inför sommaren:
Repetera tävlingsregler för barn

Nu är anmälan till
YALA 2020-2021 öppen!