Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Söndag 7 juni 2020

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Ur tidningen Friidrott nr 8/1973. (Ett litet feltryck i den bildtexten: Owe var 29 och inte 23 år när han rekordsprang vid förtävlingarna till internationella galan Augustispelen. Förutom på 25000m satte han på vägen rekord på 20000m och 1-timmes.)

Ur tidningen Friidrott nr 8/1973. (Ett litet feltryck i den bildtexten: Owe var 29 och inte 23 år när han rekordsprang vid förtävlingarna till internationella galan Augustispelen. Förutom på 25000m satte han på vägen rekord på 20000m och 1-timmes.)

Tre rekordgrenar tackar för sig

JUN
06

Kärnan i friidrottens grenprogram på arena har varit stabil så långt tillbaka man kan minnas med den enda moderna förändringen att kvinnorna steg för steg givits tillgång till samma grenprogram som männen alltid haft. Senaste tillskottet var hinderlöpningen vilket faktiskt hände för nu ca tjugo år sedan.
     Vid sidan av mästerskapsprogrammets löpdistanser har officiella rekord noterats även på andra sträckor. Under årens lopp har dock Internationella Friidrottsförbundet gallrat i rekordlistan. Först försvann udda distanser som exempelvis 300 m, 600 yards, ¾ engelsk mil, 7 miles och 15000 m.
     Bara meterdistanser - nästan ...
     Nästa steg togs 1976 då alla yards- och mile-distanser utom klassiska ”majlen” ströks som rekordgrenar. Då hade nämligen meterdistanserna tagit över som ”ordinarie” vid tävlingar även i de länder som ”civilt” höll fast vid yards och miles. Vid den tidpunkten var inte ens hos dem kortsprint 100 yards (8.56 m kortare än 100m), långsprint inte 440 yards (2.336 m längre än 400m), långdistans inte 6 miles (343.936 m kortare än 10000m) eller kort häck 120 yards (0.272 m kortare än 110m).
     "Överlånga" bansträckorna stryks
     I höstas gjorde World Athletics en ny gallring som innebar att de tre längsta bandistanserna – 20000 m, 25000 m och 30000 m – tappade sin världsrekordstatus.
     Och det fanns starka skäl eftersom tävlingsaktiviteten länge varit bra nära noll. För om dagens löpare vill springa så långt gör man det ju inte på en 400m-rundbana utan på vägar och gator.
     Men 1-timmes blir kvar
     Men ungefär som med ”majlen” valde World Athletics av nostalgiska skäl att behålla rekordstatusen för en längre gren: Arenafriidrottens enda tidslöpning, nämligen 1-timmes! Så Haile Gebrselassies 21.285 m från 2007 och Dire Tunes 18.517 m från 2008 lever vidare i världsrekordlistorna som en utmaning för dagens och framtidens stjärnor.
     Eftersom Svensk Friidrott följer principen att notera svenska rekord i de grenar där det finns världsrekord har 20000 m, 25000 m och 30000 m nu ”pensionerats” även från våra rekordlistor.
     Dan, Owe och Magnus sist
     Statusen som allra sista rekordhållare tillfaller Dan Glans (1:00:17.4 från 1975), Owe Malmqvist (1:18:06.2 från 1973) resp Magnus Bergman (1:38:49.0 från 2004).
     På den kvinnliga sidan har däremot inga rekord blivit strukna eftersom vi faktiskt aldrig haft några rekord noterade. Det enkla skälet: Ingen kvinna sprang dessa distanser på bana under de dryga trettio år som de hade sin formella rekordstatus!
     Vad gäller 1-timmeslöpning behåller Dan Glans manliga rekordet på 19.879 m medan vi väntar på det första kvinnliga. Bästa noteringen är Johanna Salminens 17.077 m från april i år, ett resultat som dock tyvärr inte är rekordgiltigt eftersom det gjordes i ett mixlopp.
     Aktuella listan över svenska rekorden utomhus
     / A. Lennart Julin

Dubbla webbinarier nästa vecka

JUN
04

Nästa vecka anordnar Svensk Friidrott två webbinarier, måndag och tisdag.
     Tisdagens webbinarium följer upp styrelsen beslut att ge grön signal till tävlingar för vuxna fr.o.m. 14 juni. Daniel Bergin och Sofia Jäger Stenberg från Svensk Friidrott kommer att förklara de nya riktlinjerna som finns för tävlingsverksamhet för både ungdomar och vuxna som träder i kraft den 14 juni samt vilka rutiner för sanktionsansökningar som gäller under den tid vår verksamhet påverkas av coronapandemin.
     Anmälan
     
     Fokus på medel- och långdistanslöpning på måndagen
     På måndagen har webbinariet temat "Hållbar prestationsutveckling för medel- och långdistanslöpare" med Michael Svensson som föreläsare.
     Michael, forskare vid Umeå Universitet och f.d. medeldistanslöpare/tränare, delar med sig av kunskap och erfarenheter från forskningen kopplat till vikten av balans, energi, återhämtning och harmoni för hur aktiva kunna prestera över tid.
     Anmälan
     /Gustav Orbring

Omar Nuur, silvermedaljör på U20-EM i Borås 2019, är en del av Sundströmprojektet.

Omar Nuur, silvermedaljör på U20-EM i Borås 2019, är en del av Sundströmprojektet.
Foto: Deca Text & Bild

Omar Nuur om Sundströmprojektet:
"Det är viktigt med stöd i unga år"

JUN
04

Det är speciella tider nu för friidrottare runtom i Sverige. Även för Omar Nuur, IFK Växjö. Men Omar tycker ändå det mesta funkar bra trots att träningsläger och tävlingar är inställda.
     - Jag pluggar hemifrån just nu (Omar går andra året på gymnasiet) och har mer tid till träning och återhämtning, så det är rätt skönt. Även om jag har tappat en del kortsiktiga mål (Omar siktade mot U20-VM i sommar) så tycker jag om att tänka långsiktigt, säger Omar.
     Just långsiktighet är något som präglar både Omars och tränaren Peter Lönns samarbete, men även hela Medel- långdistansprojektet som Omar är en del av.
     
     Varit med sedan projektets början
     Sundströmprojektet startades för 3.5 år sedan, och utgår ifrån Prestationscentrum i Göteborg. Projektet har gjorts möjligt tack vare samarbetspartnern Sundström Safety. Växjölöparen Omar Nuur har varit en del av projektet sedan det inleddes. 19-åringen hade ett stort genombrott förra året, när han tog silver på U20-EM i Borås på 3000m hinder. Något som han lyfter fram som bästa prestationen i hans karriär hittills.
     - Det har varit väldigt bra för min utveckling som löpare att vara med i projektet. Vi har flera träffar per år med intressanta föreläsningar. Man får möjlighet att hänga med de andra i projektet och ha gemensamma träningar. Vi unga löpare behöver stöd för att utvecklas, och projektet – tillsammans med god stöttning av Peter hemma i Växjö är därför värdefullt, säger Omar.
     Som Omar själv är inne på grundar sig projektet i distansdialog mellan PC i Göteborg, som leds av Johan Wettergren och Ulf Friberg, och aktiva/tränare som är med i projektet. Två gånger per år sker två större träffar där gemensamma träningspass, föreläsningar och fysiska tester genomförs.
     
     Omars tränare: "Ser flera värden"
     - Jag ser flera värden i de träffarna, säger Omars tränare Peter Lönn och utvecklar:
     - Dels de sociala bitarna, att få träffa likasinnade utanför tävling. Då får de möjlighet att umgås avslappnat och lära känna varandra. Vi brukar köra gemensamma aktiviteter som matlagningstävlingar och annat. Dessutom föreläsningar som inspirerar både tränare och aktiva.
     Men det kanske största värdet har varit de professionellt utförda testerna som genomförs i Göteborg. Ett testbatteri som ger aktuella värden för styrka, biomekanisk screening och laktattröskeltest. Det blir helt nya erfarenheter för dessa unga löpare. Då kan vi se vilka styrkor och svagheter vi kan jobba vidare med i träningsplaneringen på hemmaplan.
     Peter och Omar har samarbetat i fem år, och Peter berättar att Omars brinnande intresse av att utvecklas hjälpt honom att prestera bättre och bättre de senaste åren. Men samtidigt vill han inte att allt ska gå för fort.
     - Ibland får jag hålla tillbaka Omar lite grann. Vi har tre ledord vi följer: frisk, smart, skadefri. Det är lätt att man blir för ivrig i den åldern.
     
     Nyckel till succéåret 2019: Mental träning
     Omar själv framhäver 2019 som det bästa året hittills i hans karriär. En stor del av framgångarna kan förklaras av - mental träning.
     - Våren 2018 hade vi Stefan Holms mentala tränare (Christian Augustsson) som föreläsare. Han berättade om hur Stefan tränade under sin karriär och hur han utvecklades som friidrottare. Det som fastnade hos mig var hur mycket Stefan jobbade med mental träning. Det öppnade upp för mig hur viktig den biten var. Samma vår fick jag hjälp av Stefan Gustafsson, från Linnéuniversitetet här I Växjö. Han har hjälpt mig med den mentala biten. Hur jag ska slappna av under mästerskap, och bara gå in i mig själv och strunta i vilka jag möter. Det var en av de största anledningarna till att jag lyckades så bra i Borås.
     
     Vill bli en av de bästa i världen
     Omar har stora planer för framtiden, och hoppas bli en av de bästa löparna i världen. Men han har inte bråttom.
     - Jag har inte satt några åldersmål, om att jag ska bli så och så bra i en viss ålder. Men jag vill utvecklas hela tiden. Jag vill bli en av de bästa, och då krävs många års träning och erfarenhet. Och det stämmer bra överens med både Peters, Ulfs och Johans bild av långsiktighet i träningen.
     /Gustav Orbring

Nu är det dags att göra sig redo! Från och med den 14 juni kan friidrottstävlingar arrangeras även för 19-69-åringar.

Nu är det dags att göra sig redo! Från och med den 14 juni kan friidrottstävlingar arrangeras även för 19-69-åringar.
Foto: Ryno Quantz

Klart för tävlingsstart 14 juni!

JUN
03

Förbundsstyrelsen beslutade på onsdagskvällen att tävlingar inom friidrotten kan återupptas för aktiva mellan 12 och 69 år, från och med 14 juni. Utgångspunkten är fortsatt ”småskaligt, regionalt och ansvarsfullt” och att de rekommendationer som ges gällande samlingar, beteende och resor efterlevs.
     Ett ramverk som tydliggör hur tävlingarna ska genomföras på ett säkert sätt har tagits fram och detta ska nu justeras något men kommer att publiceras inom kort. Under fredagen, alternativt måndagen, publiceras även detaljer om hur sanktionsansökan ska gå till under sommaren.
     För barn under 12 år genomförs tävlingar utifrån Friidrottens tävlingar för barn och i enlighet med Folkhälsomyndighetens och friidrottens övergripande rekommendationer. Men för friidrottare som är 70 år eller äldre får tävlandet anstå, då Folkhälsomyndigheten fortsatt ger rekommendationer om särskild aktsamhet inom gruppen för att inte drabbas svårt av covid-19.
     
     Viktiga webbinarier de närmaste dagarna
     
För att skapa en samsyn kring sanktionsansökningsprocessen och delge ytterligare information om det nya ramverket för tävlingar kommer två webbinarier att hållas den närmaste tiden. Under torsdagen hålls ett webbinarium specifikt för tävlingsansvariga i distrikten. Inbjudna får separat information om detta.
     På tisdag 9/6 hålls ett webinarium med genomgång av de nya tävlingsriktlinjerna och information sanktionsansökningsprocessen. Alla tävlingsarrangörer, både arena och långlopp, uppmanas att delta i detta och anmälningslänk publiceras inom kort.
     
     Angående seniorelittävlingar och Veckans Grenar
     Arbete pågår parallellt med handlingsplaner för större seniorelitarrangemang, såsom till exempel Folksam Grand Prix och Friidrotts-SM. Mer information om dessa tävlingar kommer under nästa vecka.
     Under perioden 14–28 juni utökas även åldersramarna för Veckans Grenar till 12–19 år. Sista tävlingsdag är, som tidigare kommunicerat, den 28 juni.
     /Hillevi Thor

I kväll: Webbinarium om möjligheter
till nya samarbeten för din förening

JUN
03

I kväll 18.00-19.00 bjuder Svensk Friidrott in till ett webbinarium som riktar sig till föreningar som är intresserade av att stärka verksamheten med nya samarbeten.
     Under webbinariet kommer du få möjlighet att träffa föreningar och partners till Svensk Friidrott och få ta del av nya möjligheter till samarbeten och intäkter till klubben. Representanter från Svensk Friidrott, föreningslivet och förbundets samarbetspartners delar under kvällen med sig av information och inspiration!
     
     Aktiviteter för barn och ungdomar, virtuella lopp etc.
     Under kvällen kommer vi prata om aktiviteter för barn- och ungdomar, virtuella lopp, Folkspel kommer berätta om hur man kan tjäna pengar tillsammans med dem samt ett exempel från Tureberg som under våren skapat stora intäkter genom olika aktiviteter.
     Medverkande under webbinariet är Jan Larsson, Frida Lindström och Frida Hogstrand från SFIF samt representanter för Folkspel, Nestlé och Turebergs FK.
     Till anmälan
     /Gustav Orbring

Under Majmångkampen tävlar tjejer och killar tillsammans. Foto: Henrik Astfors

Under Majmångkampen tävlar tjejer och killar tillsammans. Foto: Henrik Astfors

Åtta kombinationer mångkamp -
ny tävling för barn gav höga betyg

JUN
02

När situationen är en annan vill Västerås FK testa nytt. Tävlingskonceptet Veckans grenar hakade föreningen snabbt på och Virtuella lopp blev genast uppskattat. Den 23 maj arrangerade klubben för första gången Majmångkampen, en mångkampstävling för barn 7-11 år.
     - Vi vill erbjuda våra medlemmar en attraktiv verksamhet efter de förutsättningar som finns, säger Henrik Astfors, kanslichef i Västerås FK.
     
     En buffé av tre- och fyrkamper
     Med idéhäftet Friidrottens tävlingar för barn till sin hjälp bestämde sig Västerås FK:s huvudtränare Håkan Setthammar för att ta fram något till föreningens yngsta medlemmar.
     - Jag och våra två ungdomsansvariga i klubben, Anna Götberg och Maja Gustavsson tog en halvdag och gick igenom häftet ordentligt. Det finns många roliga koncept som testats på olika håll i världen, säger Håkan.
     I Friidrottens tävlingar för barn presenteras ett brett utbud av olika tävlingsformer, både individuella tävlingar och för lag. För Västerås FK ville man starta med en mångkamp: en trekamp för de yngsta och en fyrkamp för de äldre barnen.
     
     Föreningen satt ihop en buffé av tre- och fyrkamper där deltagaren själv väljer vilken mångkamp att genomföra. Här fick barnen bland annat testa på kast med vortexspjut och gummislägga, 50mh eller slätt, höjdhopp och 600m hinder. Totalt tog arrangören fram åtta olika kombinationer av mångkamp, fyra för 7-9-åringar och fyra för 10-11-åringar.
     - Vi såg till att det fanns grenar ur alla grengrupper i varje mångkamp och blanda de traditionella grenarna med lite ”nya”, säger Håkan.
     
     ”Fick en ny favoritgren”
     Trots regn och kyla lockades 40 st barn till start. Alla grupper med olika start och sluttider. Efter genomförd mångkamp fick alla deltagare diplom och ett individuellt resultatkort.
     - Många barn tyckte att det var roligt att få tävla i nya och utmanande grenar. Vattenhindret på 600m hinder var klart mest populärt, följt av vortexspjut och längdhopp. De var dessutom extra förtjusta i att vår maskot var på plats och hejade.
     Till Majmångkampen togs eltidtagning och starters bort. Krutet lades istället på att instruerade föräldrar i att vara funktionärer. På så vis kunde arrangören försäkra sig om att det inte var fler än 50 personer på arenan samtidigt. Daniel Berr och sonen Arvid befann sig båda på Arosvallen den lördagen, Arvid som deltagare och Daniel som funktionär.
     - Ett kul upplägg med bra balans mellan grenar. Varje mångkamp introducerade minst en ny gren för barnen. Föräldrar agerade funktionärer och fick jobba med både måttband och tidtagarur. Det fungerade jättebra, säger Daniel Berr.
     
     "Kommer köra en repris snart igen"
     För 10-åriga Arvid blev det en mångkamp beståendes av grenarna höjd, gummislägga 2 kg, 50 m och avslutande 600m. För Arvid var det en gren som gick från okänd till ny favorit!
     - Det var jättekul att få testa på nya grenar och jag fick en ny favoritgren, slägga, säger Arvid.
     Nu i efterhand, hur utvärderar ni tävlingen?
     - Vi är nöjda trots regn och kyla hela dagen. Det gick mycket tid på morgonen till att ställa i ordning alla grenar, men sedan gick alla mångkamper i en rask takt istället. Det är dessutom mycket mindre efterarbete med tävlingen, då inga resultat ska förmedlas vidare för denna ålder, vilket är jätteskönt, säger Håkan.
     
     …och det dröjer inte länge tills nästa mångkamp.
     - Vi kommer att köra en repris på mångkampen ganska snart igen, och helt klart flera varianter av innehållet i Friidrottens tävlingar för barn. Mycket finns ju redan planerat och klart där!
     
     Mer information om upplägget kring Majmångkampen
     Ladda ner eller beställ Friidrottens tävlingar för barn
     Har er förening genomfört en tävling ur Friidrottens tävlingar för barn? Glöm inte att fylla i aktivitetsrapporten
     /Frida Hogstrand

Korttidsarbete på förbundskansliet

JUN
01

Med start idag 1 juni är stora delar av personalen på förbundskansliet permitterade med 20 procent. Detta kan göra att svarstiderna är något längre och att personalen till viss del fördelar arbetsuppgifter mellan sig på andra sätt än tidigare. Permitteringen sträcker sig fram till 30 september men detta kan också förändras utifrån hur situationen utvecklas under sommaren.
     /Hillevi Thor

IK Ymer genomförde i helgen kval till Kraftmätningen. Foto: Anna Hellsten Kronander

IK Ymer genomförde i helgen kval till Kraftmätningen. Foto: Anna Hellsten Kronander

Kraftmätningskval i full gång

JUN
01

Under sommaren kommer närmare 30 kvaltillfällen i lagtävlingen Kraftmätningen arrangeras. Alla genomförs lokalt med ett eller två lag per omgång. Inne i starten på juni är nu åtta kval gjorda och 10 föreningar har hunnit tävla. I täten ligger just nu Hammarby IF på 30 225 poäng. Med en annorlunda situation var kvalomgången i Kraftmätningen tvungen att ändras. Det nya upplägget har hittills varit väldigt uppskattat.
     - Ett mycket trevligt arrangemang som jag tycker fungerade mycket bra och var relativt lättarrangerat, säger Peter Wikström, Hammarby IF.
     
     Ymer: "Våra ungdomar tyckte det var väldigt roligt"
     På Ryavallen arrangerades under helgen kval för IK Ymers mixlag. Tävlingsledare Anna Hellsten Kronander är nöjd med både deltagare och funktionärers insats.
     - Våra ungdomar tyckte det var väldigt roligt. Tyvärr har vi inte så många killar i klubben men de killar som deltog kämpade på, även om vi blev sårbara när vi fick lite skador, säger Anna Hellsten Kronander, och fortsätter,
     - Vi hade en fantastiskt fin dag med föräldrar samt några äldre aktiva som ställde upp som funktionärer och coacher.
     Till helgen väntar 11 kvaltillfällen runt om i landet. För er som ska eller har arrangerat kval, glöm inte att spana in Kraftmätningens Facebooksida och rapportera in era resultat till frida.hogstrand@friidrott.se och resultat@friidrott.se.
     Poängställning kval
     Alla kvaltillfällen listade
     /Frida Hogstrand

Maja, Andreas, Tilde och Gustaf segrare i BAUHAUS Synchro Challenge.

Maja, Andreas, Tilde och Gustaf segrare i BAUHAUS Synchro Challenge.

Tusentals såg kvartett ta hem
BAUHAUS Synchro Challenge live

MAJ
31

I dag lanserade Svensk Friidrott det nya utmaningskonceptet BAUHAUS Synchro Challenge - en kortbaneutmaning i längd och tresteg där tre orter deltog; Stockholm, Göteborg och Karlstad. Utmaningen var ett sätt för de aktiva att ladda upp inför tävlingssäsongen och testa på formen - samtidigt som minimerad smittrisk hade högsta prioritet.
     
     Dubbla segrar i Göteborg och Stockholm
     I strålande solsken kunde Falkenbergs Tilde Johansson (som deltog från Slottskogsvallen i Göteborg) ta hem segern i damernas längd på fina 6.20. På herrsidan blev det seger i Stockholm; Lidingös Andreas Otterling vann på 7.09. Detta alltså med endast 20 meters ansats och hoppzon. På damsidan var det riktigt jämnt; från Karlstad pressade Götas Kaiza Karlén Tilde rejält när hon klämde till med 6.19 i sjätte och sista hoppomgången.
     Resultaten längd
     Efter längd var det dags för tresteg, där Stockholm och Göteborg hade hoppare representerade. Råby-Rekarnes Maja Åskag klev segrande ur damkampen med 12.95, och på herrsidan vann Gustaf Bålström på 15.08.
     Resultaten tresteg
     
     Tusentals tittare
     Detta var också första gången Svensk Friidrott sänder friidrott på svensk mark live på Facebook. Annars är vi vana att se Friidrottskanalen som plattform.
     Sändningen har under söndagskvällen nått nästan 9000 visningar, och nått drygt 20 000 personer.
     Vill ni se reprisen av BAUHAUS Synchro Challenge? Den finns fortfarande tillgänglig på Svensk Friidrotts Facebook.

Foto: Deca Text & Bild

En sko är en sko är en sko ... eller?

MAJ
31

De tidigare avsnitten i artikelserien om friidrottens materialhistoria har varit inriktade på hur de betingelser som de aktiva möts av har förändrats under de dryga hundra år som den organiserade internationella friidrottens funnits,
     Men det är inte bara anläggningar och redskap som utvecklats utan också de aktivas personliga tävlingsutrustning, dvs tävlingsdräkter och skor. Och det är förstås skorna som kan ha störst inflytande på resultaten.
     Fläsksula och spikmatta??
     Och visst har det hänt saker med skorna under årens lopp, t ex ”fläsksulan” på slutet av 1950-talet och ”spikmattorna” på slutet av 1960-talet som kom, sågs men inte segrade. För båda blev snabbt förbjudna.
     Läs artikeln ”Friidrotten en materialsport? – del 6: 'Gamla' skorna”!
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 31.5 - 7.6

Tre rekordgrenar tackar för sig
Kärnan i friidrottens grenprogram på arena har var...

Dubbla webbinarier nästa vecka
Nästa vecka anordnar Svensk Friidrott två webbinar...

Omar Nuur om Sundströmprojektet:
"Det är viktigt med stöd i unga år"

Det är speciella tider nu för friidrottare runtom ...

Klart för tävlingsstart 14 juni!
Förbundsstyrelsen beslutade på onsdagskvällen att ...

I kväll: Webbinarium om möjligheter
till nya samarbeten för din förening

I kväll 18.00-19.00 bjuder Svensk Friidrott in til...

Åtta kombinationer mångkamp -
ny tävling för barn gav höga betyg

När situationen är en annan vill Västerås FK testa...

Korttidsarbete på förbundskansliet
Med start idag 1 juni är stora delar av personalen...

Kraftmätningskval i full gång
Under sommaren kommer närmare 30 kvaltillfällen i ...

Tusentals såg kvartett ta hem
BAUHAUS Synchro Challenge live

I dag lanserade Svensk Friidrott det nya utmanings...

En sko är en sko är en sko ... eller?
De tidigare avsnitten i artikelserien om friidrott...

Förra veckan
Veckan 24.5 - 31.5

Tusentals såg kvartett ta hem
BAUHAUS Synchro Challenge live

En sko är en sko är en sko ... eller?
Fem nya ungdomsstipendiater
Wide-stipendiater: Omar & Emilia
Debattartikel i Aftonbladet:
Myndighetsbeslut tränger arrangörer

Träff 4 av certifierad coach-utbildning

Klartecken för tävlingar välkomnas
11:00: Livesänd friidrott - Svensk
Friidrott med nytt utmaningskoncept

Extra förbundsårsmöte digitalt 12/9
MAI satsar på parafriidrott
- med hjälp av projektstöd

Virtuella lopp: Västerås FK ställde om
Världspremiär: Landslagsutmaningen
Bästa juniorlandslag kommer utses

Två nya webbinarier:
Träffa styrelsen & Stärk klubben

Täby IS snabba på bollen med
virtuella lopp: "Kom perfekt för oss"

Virtuella lopp sprider sig:
Tre föreningar som jobbar helt nytt

SM 100km planeras för 8 augusti
När sanden blev till ... sand
Månadens i mars: Ragnar

Två veckor sedan
Veckan 17.5 - 24.5

När sanden blev till ... sand
Månadens i mars: Ragnar
Sollefteå växer med Veckans grenar
Världsungdomsspelen 2020 inställda
Brev till Riksidrottsförbundet om tävlingsfrågor och friidrottsskolor
Förlängd träningstid inför
Veteran-VM i Göteborg

3295 personer genomförde virtuella
Göteborgsvarvet – Suldan segrare

Västerås hakar på Veckans Grenar -
arrangerar Majmångkampen i helgen

Lag-SM-kvalet ställs in
Som man bäddar får man hoppa?