Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 9 april 2020

Resultat & Årsbästa

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


Hjälpmedel för barntävlingar

APR
08

Vi ska fortsätta träna och röra på oss, men göra det säkert. Träning och tävling för barn går att genomföra både lokalt, småskaligt och utomhus. Idéskriften Friidrottens tävlingar för barn innehåller ett gäng olika aktiviteter som alla går att genomföras enligt dessa villkor. För att underlätta genomförandet av aktiviteten har vi tagit fram mallar för startkort och diplom. Båda är ifyllningsbara och kan laddas ner gratis.
     Länk till startkort
     Länk till diplom:
     /Frida Hogstrand

SM-milen har under ett antal år genomförts som en del av STHLM10. Nu flyttar det loppet och även SM-tävlingen till en fullmatad löparhelg i augusti.

SM-milen har under ett antal år genomförts som en del av STHLM10. Nu flyttar det loppet och även SM-tävlingen till en fullmatad löparhelg i augusti.
Foto: Ryno Quantz

SM-milen flyttas:
Blir del av stor löparhelg!

APR
08

SM-milen, som varit en del av STHLM 10 de senaste åren, skulle ha genomförts i Stockholm den 11 juni, men nu har beslut fattats om att flytta fram både STHLM10 och SM-tävlingen. STHLM10 kommer nu istället att genomföras den 30 augusti, dagen efter Tjejmilen. Utifrån de nya förutsättningarna kommer SM för 10 km landsväg delas upp något och avgöras både 29 och 30 augusti.
     Tjejmilen samlar årligen flera tusen kvinnliga löpare och inte det är inte bara motionärer i startleden utan även många elitlöpare. För att göra det fortsatt möjligt förläggs SM-milens klasser för kvinnliga seniorer och K22 till Tjejmilen den 29 augusti. Övriga klasser (män, manliga juniorer och samtliga veteranklasser) blir fortsatt en del av STHLM10, och då på söndagen 30 augusti. Veteranklassernas samling till söndagen utgår primärt från att denna förändring ska ha en så liten påverkan som möjligt på det Veteran-SM som arrangeras samma helg.
     Trots att förändringarna inte är önskvärda är känslan nu att Sveriges främsta löpare över 10 kilometer kommer kunna koras under en stämningsfull löparhelg i augustisolen!
     /Hillevi Thor

OS-kvalperioden tas temporärt bort

APR
08

Perioden 6 april till 30 november 2020 kommer det inte vara möjligt att kvala in till OS i Tokyo 2021. Det beslutade World Athletics under tisdagen. Resultaten under samma period kommer inte heller påverka rankingpoängen. Anledningen till beslutet är den påverkan Coronaviruset har för aktivas möjlighet att tävla runt om i världen.
     - Det är mycket olyckligt för de aktiva som inte har kvalat än, då ett resultat från i år borde vara kvalificerande. Det är långt ifrån alla länder som har stängt ner helt och vissa länder är på väg tillbaka, och vi behöver ljus i tunneln. I Sverige kan våra aktiva fortfarande träna utomhus och tävla i små lokala tävlingar och DL och EM är fortsatt inte strukna. Beslutet kommer påverka våra friska aktivas mål och glädje med denna sommar vilket är trist givetvis, säger förbundskapten Karin Torneklint.
     
     Aktiva som redan klarat kvalgränsen kan tas ut
     Aktiva som redan klarat OS-kvalgränsen sedan starten av kvalperioden 2019 är fortfarande kvalificerade för spelen. Nästa kvalperiod drar igång 1 december 2020 och pågår fram till 31 maj 2021 (eller 29 juni beroende på gren).
     Resultaten kommer fortfarande registreras i statistiska syften, och det är möjligt att sätta världsrekord under perioden.
     Läs mer på World Athletics hemsida.
     /Gustav Orbring

Sollentuna GP flyttas till augusti

APR
07

Årets första Folksam Grand Prix-tävling utomhus, Sollentuna GP, flyttas fram till första halvan av augusti. Detta med anledning av de restriktioner som finns i landet just nu. Exakt datum tillkommer längre fram, beroende av hur BAUHAUS-galan och andra Diamond League-tävlingar placeras.
     Karlstad GP och Göteborg GP ligger i nuläget kvar på sina ursprungliga datum: 8 juli respektive 19 augusti.
     /Gustav Orbring

Smittskyddsinfo på flera språk

APR
07

Det är viktigt att alla i samhället får goda möjligheter att ta till sig smittskyddsinformationen från våra myndigheter. I och omkring våra föreningar talas också många olika språk och vi rekommenderar därför att ni som förening tänker igenom era respektive behov och använder det material som MSB och Folkhälsomyndigheten erbjuder, där grundinformationen finns översatt till många olika språk.
     MSBs samlingssida för info på olika språk
     Friidrottens samlade information gällande coronavirusets påverkan
     /Hillevi Thor

Mondo auktionerar ut nummerlappen:
Ska gå till Coronavirusets riskgrupper

APR
06

Armand Duplantis auktionerar ut den nummerlapp han bar när han satte första världsrekordet i vintras - i Torun, Polen. Intäkten går till förmån för Coronavirusets riskgrupper. Nummerlappen är ute för budgivning nu på Tradera och stänger på torsdag.
     Just nu är högsta bud en bit över 10 000 kronor.
     Till auktionen.
     /Gustav Orbring

SpåretMilen: Fem under 30 min

Daniel Lundgren vann i Stockholm.

Daniel Lundgren vann i Stockholm.
Foto: Deca Text & Bild

APR
06

I lördags arrangerade Spårvägens FK ett litet landsvägslopp över 10km vid Fiskartorpet i Stockholm. Ett 30-tal löpare kom till start. Loppet bjöd på 4-5 grader och sol vid start, vilket öppnade upp för bra tider. Och mycket riktigt sprang fem löpare i herrklassen på en tid under 30 minuter.
     Turebergs Daniel Lundgren var snabbast, och vann på 29:28 – en sekund över hans PB. Åtta sekunder före tvåan John Foitzik, Spårvägen. Segern såg ett tag ut att gå till Spårvägens Mohammad Reza, men Reza drabbades av magkramp och föll därför igenom fältet till en fjärdeplats, på 29:42.
     - Himla kul att få tävla! Säsongen har inte blivit som tänkt. Men ett lopp i alla fall och ett bra lopp, skriver Lundgren på Instagram.
     I damklassen tog hemmalöparen Cecilia Norrbom en överlägsen seger på 35:06, minuten före tvåan Alice Magnell Millán.
     Resultaten hittar ni här.
     /Gustav Orbring

Daniel debuterade i Bottnaryd som P17 för snart elva år sedan och slog i somras till med 71.86 - dryga fyra meter längre än Gerd Kanters åtta år gamla banrekord.

Daniel debuterade i Bottnaryd som P17 för snart elva år sedan och slog i somras till med 71.86 - dryga fyra meter längre än Gerd Kanters åtta år gamla banrekord.
Foto: Deca Text & Bild

Historien om en speciell tävling

APR
05

Det mesta kända exemplet på att de livskraftigaste innovationerna inom friidrotten ofta - dessutom inte sällan av en tillfällighet - föds hos "gräsrötterna" är "storstadsmarorna".
     De började ju i mitten på 1970-talet med ett hugskott om ett engångslopp i New York men utvecklades snabbt till en global folkfeströrelse som nu är en så etablerad del av dagens friidrott att det känns som den alltid funnits.
     Ett inhemskt gräsrotsinitiativ som också gått från engångshändelse till ett nu välkänt traditionellt inslag i tävlingskalendern är "Bottnarydskastet". 2019 genomfördes tävlingen för 21:a gången och kunde då glädjas åt ett av hela friidrottshistoriens allra längsta diskuskast - Daniel Ståhls 71.86!
     Att tävlingen nått internationellt renommé är snudd på obegripligt eftersom det handlar om en tradition som skapats - och dessutom framgångsrikt upprätthållits i över två decennier- av en liten förening på en ort med bara runt sjuhundra innevånare.
     Imponerande statistik!
     En lysande illustration av vad ideell kreativitet och engagemang kan åstadkomma också i dagens verklighet. Något som Friidrottsgalan i november i fjol därför ville uppmärksamma och hylla genom att tilldela "Bottnarydskastet" galans speciella hederspris!
     I vår specialartikel "21 år med Bottnarydskastet" berättar vi mer om tävlingens historia i text och bild och sammanfattar vad som presterats så här långt i djupa bästalistor för de åtta seniorgrenarna. Och det är sannerligen ett imponerande statistiskt facit!
     / A. Lennart Julin

Johanna Salminen och Camilla Elofsson underskred 35 minuter på milen med bred marginal. Foto: Privat (t v) resp Per Synnerman

Johanna Salminen och Camilla Elofsson underskred 35 minuter på milen med bred marginal. Foto: Privat (t v) resp Per Synnerman

Jättepers av Johanna och Camilla

APR
05

På söndagen arrangerade FK Studenterna något så ovanligt som ett halvmaraton på bana vilket innebar drygt 52 varv på Stockholms Stadion. Detta som ett substitut för Berlin Halvmarathon som ställts in. Folkhälsomyndighetens krav på max 50 personer följdes noggrant och löparna var därför uppdelade i två lopp – 21 i första och 12 i andra.
     Det var också officiell tidtagning på 10 000 m och de udda distanserna entimmeslöpning och 20 000 m och det var på milen som dagens två mest intressanta resultat noterades.
     
     Idealiskt väder
     För i utmärkta förhållanden med nio grader och nästan obefintlig vind noterade Studenternas Johanna Salminen 34:22.54 och Huddinges Camilla Elofsson 34:28.08. Detta efter att Johanna passerat 5000 m på 17:20 och passerat Camilla efter 7000 meter. Båda sänkte sina personliga rekord med långt över minuten – 1:21 respektive 1:15 – och tiderna hade givit fjärde resp femte plats i fjolårets årsstatistik. Johanna har som bäst två sjätteplatser i SM – 10 000 m i fjol och 3000 m i årets ISM i Växjö – medan Camilla var nia på SM-milen i fjol.
     Johanna var anmäld även till entimmeslöpningen och hann ända till 17.077 meter. Det är den bästa svenska notering som gjorts på bana på denna ytterst sällan förekommande distans. Men eftersom det var ett mixat lopp är resultatet inte aktuellt för rekordgodkännande. Tidigare bästa var Midde Hamrins 16.860 m från 1994.
     Även Runacademys Fanny Schulstad satte pers på 10 000 m (35:30.32) medan snabbaste tjej på halvmaran var Studenternas Anna Jonsson. Hon förbättrade sitt personliga rekord med över fem minuter till 1:17:46.
     
     David 16:e genom tiderna
     Högbys David Nilsson slog i december Kjell-Erik Ståhls 37 år gamla svenska maratonrekord med 29 sekunder när han noterade 2:10:09 i Spanien. Det följde han upp med halvmaratonperset 1:02:05 i Japan i januari.
     På Stockholms Stadion var ambitionen inte en maxprestation och via 32:34.24 på 10 000 m bakom farthållaren Fredrik Uhrbom, 18.351 meter i entimmeslöpning och 1:05:25.17 på 20 000 m fullbordade David halvmaratondistansen 21.097,5 m på 1:08:51. Detta efter att ha sprungit andra milen 17 sekunder långsammare.
     Därmed gick David in som 18:e genom tiderna i Sverige i entimmeslöpning och 16:e på 20 000 m bana. Toppnoteringarna tillhör Dan Glans som i Malmö i november 1975 sololöpte 19.879 meter på en timme (svenskt rekord) och sedan fortsatte 121 meter till där klockan stannade på 1:00:17.4. Det motsvarar ungefär 1:03:45 på halvmaraton.
     Preliminära resultat (klicka på fliken "Väg&Terräng" längst ner i filen)
     /Jonas Hedman

Från 'ingenstans' till Sverige-1:a bl a illustrerat av segern här på ISM.

Från 'ingenstans' till Sverige-1:a bl a illustrerat av segern här på ISM.
Foto: Deca Text & Bild

Månadens i januari: Filippa

APR
04

Knappast någon hade när vintern börjat trott att svaret på frågan ”Vem är Sveriges just nu snabbaste tjej på 60m?” skulle bli "MAI-junioren Filippa Sivnert". Men så blev det: Filippa gjorde 12 lopp, förlorade aldrig mot någon svenska och stod dessutom för fyra av vinterns nio snabbaste tider toppat av ISM-vinnande 7.38!
     Hur oväntad den säsongen var illustreras förmodligen bäst av att hennes personliga rekord på distansen när året började var 7.79, dvs drygt fyra tiondelar sämre. Visserligen hade Filippa haft en hygglig 100m-sommar 2019 men topptiden 11.95 förebådade ändå inte på något sätt ett sådant lyft nu.
     Genombrottet i januari
     Första tydliga indikationen på vad som var på gång kom vid Quality Hotel Games i Växjö den 18 januari då Filippa vann efter att ha kapat 1½ tiondel på det veckogamla 2-tiondelsperset 7.59! Plötsligt var hon därmed uppe som vår 3:e snabbaste junior (F19) genom tiderna bakom bara Irene Ekelund och Linda Haglund!
     Och att det inte var en enstaka lyckträff utan en ny nivå bekräftade Filippa alltså senare under säsongen bl a genom att vinna både SM och JSM på ännu bättre tider (7.38 resp 7.43).
     Men vad var förklaringen till jättelyftet? Svaret finns i vår Månadens-intervju ”I Växjö släppte pressen efter försöken och det var bara så kul att springa!”. Där berättar Filippa nämligen om att hon i höstas äntligen hittade en fungerande medicinering mot den svåra ansträngningsastma som under flera år omöjliggjort kontinuerlig träning.
     Ännu bättre på 100m?
     Det fanns i vintras också klara indikationer på att utesäsongen faktiskt borde kunna bli ännu intressantare. För till skillnad från de flesta som gör topptider på 60m inomhus var Filippas styrka inte starten utan fullfartslöpningen. Mönstret i hennes lopp var att hon var bland de sista ur blocken för att sedan på andra halvan flyga ikapp och förbi.
     Så Filippa har anledning att se fram mot att få fortsätta 40 m till utomhus. Fast just nu är det ju tyvärr oklart när det kommer att kunna bli av, bl a är hennes tilltänkta huvudmål JVM i Kenya i juli redan avblåst.
     / A. Lennart Julin

Föreningarna fortsätter att vara kreativa i nya träningsformer (OBS! Arkivbild)

Föreningarna fortsätter att vara kreativa i nya träningsformer (OBS! Arkivbild)
Foto: Deca Text & Bild

Föreningarna inspirerar varandra

APR
03

Vardagen med coronaviruset påverkar oss alla och vi måste hela tiden anpassa oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. På Facebook-sidan Träningstips(a) visar föreningarna goda exempel på hur ni följer myndighetens rekommendationer. Föreningarna har flyttat ut träningarna, anpassat med att hålla avstånd och undviker övningar med närkontakt. Några av föreningarna som har spridit inspiration är Väsby IK med trappträning, Alunda SK med styrkepass i skogen och Östersunds GIF med backintervaller i vinterlandskap.
     
     Träningsmiljöer som skog, backar och lekplatser
     Åhus Friidrott passade på att kombinera löppass med styrkepass i lekplatser där barnet fick komma fram och grundmotoriska rörelser som tränas är springa, klättra, balansera, krypa, hänga, hoppa och kasta. Många nyttjar även skog och backar som sina träningsmiljöer, exempel på det har varit Hellas Friidrott och Boo Friidrott som har nyttjat terrängen för sin träning. Vi har även fått ett bidrag ifrån Åland som har betydligt hårdare restriktioner, där man då endast fick samlas om grupper med 10 personer. Tränarna i Jomala IK Friidrott har därför fått spelat in träningspasset och spridit det vidare till sina aktiva, ett fantastiskt initiativ att förena dagens teknik med rörelseglädje!
     Det blir spännande och se vilken förening som kommer vara först med att köra träningspassen digitalt med träningsgruppen uppkopplad på annan plats. Idag utmanas de traditionella sätten vi bedriver träning på men vi ser väldigt många bra och fina exempel på kreativa lösningar som fortsätter sprida rörelseglädje och intresset om friidrott!
     /Daniel Cortobius

Så blir lag-SM-kvalet

APR
03

Efter att regeringen i söndags beslöt att tillfälligt förbjuda sammankomster med fler än 50 deltagare har TAK fattat beslut om ett alternativt genomförande av Lag-SM-kvalet den 21 maj.
      Istället för de planerade kvaltävlingarna med sex manliga och sex kvinnliga lag i Huddinge och lika många i Norrköping kommer nu istället de föreningar som har kvalat in till Lag-SM-kvalet att kunna välja att genomföra ett kvaltillfälle på hemmaplan och rapportera in sina resultat till förbundskansliet.
      Beslutet innebär också att ingen nedflyttning från Lag-SM-kval till regionsserierna kommer att ske i år, och att seriesegrarna i regionsserierna (om dessa kan genomföras) i vanlig ordning kommer att erbjudas plats i Lag-SM-kvalet 2021, som då tillfälligt utökas till sju lag per grupp.
      Reservation: Om RF och SVT beslutar att ställa in SM-veckan (där finalen i Lag-SM i friidrott ingår) kommer även denna möjlighet att kvala in lokalt att ställas in.
     Mer information finns här.
     /Daniel Bergin

Ramverk för friidrottens tävlingar

APR
03

Folkhälsomyndigheten publicerade i onsdags föreskrifter och allmänna råd. De som specifikt berör idrottsrörelsen är:
     1. se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks
     2. när det är möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
     3. skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper
     4. begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel
     5. se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks
     
     Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet har därefter presenterat förtydliganden gällande matcher och tävlingar (uttalande från FHM, uttalande från RF). Ramen är att tävlingar kan genomföras om de samlar färre än 50 personer och de övriga punkterna samtidigt följs.
     
     Ledord: Småskaligt, lokalt och ansvarsfullt
     För friidrotten innebär det att tävlingar utifrån de riktlinjer som råder:
     • Endast kan genomföras om det totala antalet personer som samlas för och kring tävlingens genomförande inte överskrider 50 personer och att de övriga riktlinjerna följs med stor noggrannhet.
     • Endast får genomföras om de är små och har ett lokalt upptagningsområde. Inga långa resor inom landet ska krävas från deltagarna och bilåkande i mindre grupper förordas.
     • Endast genomföras utomhus och med noggranna hygienrutiner. Folkhälsomyndighetens riksbedömningsverktyg ska användas, finns även här för nedladdning.
     • Äldre och sårbara personer i riskgrupper ska inte närvara eller medverka.
     • Arrangören är ansvarig att följa detta och inte äventyra hälsan för deltagare eller samhället.
     • Vid osäkerhet eller behov av rådgivning ska Svensk Friidrott kontaktas.
     Följ också den information som löpande uppdateras på informationssidan om corona.
     /Hillevi Thor

Svensk Friidrott startar podcast

APR
03


     
     Svensk Friidrott startar en podd där lyssnarna kommer få träffa och bekanta sig med våra svenska friidrottsstjärnor. Varje avsnitt kommer gästas av en friidrottare där vi får en inblick i personens liv. Podden drivs av Andreas Thornell som förklarar upplägget såhär:
     ”Podden ska helt enkelt handla om svenska friidrottare, om dem och deras liv på och vid sidan av banan. Förhoppningsvis får vi lära känna våra stjärnor lite bättre”.
     Första avsnittet släpptes redan i natt och där gästas vi av Kim Amb. Podden finns att hitta på alla platser där poddar normalt finns, och ni kan lyssna på avsnitt 1 direkt via spelaren eller länken nedan.
     Nya avsnitt är planerade varannan vecka men kan komma att ske oftare, så prenumerera på podden så ni inte missar något avsnitt! På länken nedan hittar ni även kommande avsnitt.
     Länk:
     https://soundcloud.com/user-738758007/1-svenska-friidrottare-kim-amb
     /Gustav Orbring & Magnus Malmsborg

”Jag vill slå ett slag för
återhämtning och sömn”

APR
02


     
     I den här filmen berättar Svensk Friidrotts medicinska koordinator Jenny Jacobsson om information som finns på hemsidan Frisk Friidrott som är extra bra för alla att ha koll på just nu. På hemsidans del som berör sjukdomar lyfts det som är viktigt att tänka på för att undvika smittspridning. Jenny berättar också om hur man ska tänka kring träning vid förkylning och feber och varför återhämtning, sömn och rutiner måste bibehållas när man tränar.
     Hemsidan Frisk Friidrott delar kunskap och information om långsiktigt utvecklande barn- och ungdomsträning och vänder sig till unga friidrottare och deras tränare och föräldrar.
     Ta också gärna del av annan inspiration och utbildning som nu tillgängliggörs online av olika parter, då traditionell utbildning är svår att genomföra.
     /Hillevi Thor

Mustafa Mohamed hjälper till under kampanjen #tellcorona

Mustafa Mohamed hjälper till under kampanjen #tellcorona
Foto: Deca Text & Bild

Musses insats under Corona

APR
02

Vår nyblivne svenska rekordhållare på maraton, Mustafa Mohamed, har fått rycka in som språkligt stöd nu under Coronatider. Han deltar i informationskampanjen #tellcorona för att sprida information om viruset på flera språk.
     - Jag tycker att Sverige har varit duktigt på att sätta upp lappar och gå ut i medierna, men det jag har sett hela tiden har varit på svenska och det finns ju grupper som behärskar svenskan dåligt. Så jag tror att det är bra att utöka den för att nå ännu fler, säger ”Musse” enligt Svenska Dagbladet.
     Musse är född i Somalia och trots att han har bott i Sverige i 30 år sitter en del av språkkunskaperna kvar.
     
     Information om Corona på 14 olika språk
     Kampanjen #tellcorona startades av journalisten och människorättsaktivisten Nuri Kino. Genom sajten tellcorona.com läser olika personer upp information om det nya coronaviruset på olika språk, och hur man ska agera för att minska smittspridningen. Hittills finns information på 14 språk.
     Läs mer på Svenska Dagbladet.
     /Gustav Orbring

Senaste veckan
Veckan 2.4 - 9.4

Hjälpmedel för barntävlingar
Vi ska fortsätta träna och röra på oss, men göra d...

SM-milen flyttas:
Blir del av stor löparhelg!

SM-milen, som varit en del av STHLM 10 de senaste ...

OS-kvalperioden tas temporärt bort
Perioden 6 april till 30 november 2020 kommer det ...

Sollentuna GP flyttas till augusti
Årets första Folksam Grand Prix-tävling utomhus, S...

Smittskyddsinfo på flera språk
Det är viktigt att alla i samhället får goda möjli...

Mondo auktionerar ut nummerlappen:
Ska gå till Coronavirusets riskgrupper

Armand Duplantis auktionerar ut den nummerlapp han...

SpåretMilen: Fem under 30 min
I lördags arrangerade Spårvägens FK ett litet land...

Historien om en speciell tävling
Det mesta kända exemplet på att de livskraftigast...

Jättepers av Johanna och Camilla
På söndagen arrangerade FK Studenterna något så ov...

Månadens i januari: Filippa
Knappast någon hade när vintern börjat trott att s...

Föreningarna inspirerar varandra
Vardagen med coronaviruset påverkar oss alla och v...

Så blir lag-SM-kvalet
Efter att regeringen i söndags beslöt att tillfäll...

Ramverk för friidrottens tävlingar
Folkhälsomyndigheten publicerade i onsdags föreskr...

Svensk Friidrott startar podcast
Svensk Friidrott startar en podd där lyssnarna...

”Jag vill slå ett slag för
återhämtning och sömn”

I den här filmen berättar Svensk Friidrotts me...

Musses insats under Corona
Vår nyblivne svenska rekordhållare på maraton, Mus...

Förra veckan
Veckan 26.3 - 2.4

”Jag vill slå ett slag för
återhämtning och sömn”

Musses insats under Corona
Arbetet med FGP och SM pågår
”Otroligt skönt att vara tillbaka”
Fyra starter och fyra världsrekord
Uppdatering: Galor & mästerskap
Ikväll:
Första info.mötet om virtuella lopp

Karin Torneklint
fortsätter som förbundskapten

Friidrotts-SM 2022 till Norrköping
Doha-återblick: Vädrets makt!
”Det bästa är att komma till träningen och träffa ungdomarna”
Johanna Vikström och Tony Kumpula
mottagare av tränarstipendier

Nästan 50 tävlande när det 83 år gamla rekordet slogs
Hälsouppföljning för elitaktiva
Kan inte löparna komma till er?
Ta ert lopp till löparna!

Folkspels kampanj: en fantastisk
möjlighet för din förening

Tävlingsformer för barn -
lika aktuella i dessa tider

IFK Växjö tipsar:
Tävling inom träningsgruppen

Månadens i december: Samrawit
Justerat upplägg av Kraftmätningen
U18-EM och U20-VM skjuts upp
Kampanjen Rädda min idrott:
En chans att stötta lopparrangörer

Två veckor sedan
Veckan 19.3 - 26.3

Månadens i december: Samrawit
Justerat upplägg av Kraftmätningen
U18-EM och U20-VM skjuts upp
Kampanjen Rädda min idrott:
En chans att stötta lopparrangörer

VM Halvmarathon i oktober:
Uppdaterade uttagningskriterier

Träningsinspiration från föreningar
Folkhälsomyndigheten:
Viktigt för unga att fortsätta idrotta

Utlysning: 4 centrala tävlingar 2021
OS i Tokyo skjuts upp ett år
Så fungerar nya statistiksystemet
Hanteringen av Coronaviruset -
läs Förbundsstyrelsens nyhetsbrev

FRIDA-systemet fungerar igen
Mondo högst men Bubka fortsatt mest
Gustav Liberg nära drömgränsen
Temporära ramar för tävlingar och sanktionsansökningar
European Athletics Coaching Awards
till Katarina och Hansa

Facebookgruppen Träningstips(a)
Dela med er av och få tips!