Hem / Tävling / Svenska mästerskap / Grupper Lag-SM -21

Gruppindelning Lag-SM 2021

Kvaltävlingar 29 maj

Båda kvaltävlingarna kommer att genomföras lördagen den 29 maj. Det lag som vinner respektive kvalgrupp tar en plats i årets Lag-SM-final. Det lag som kommer på sjätte plats flyttas ned till den under serier.

I december 2020 beslutade regeringen om begränsningar i möjligheten att tävla för icke-elitaktiva. Om dessa begränsningar kvarstår till den 29 maj kommer de aktiva som inte har tävlingstillstånd enligt Svensk Friidrotts definition av nationell elit att få en tillfällig dispens som gäller för just den dag Lag-SM-kvalet genomförs. Dispensen omfattar även eventuella reserver.

Huddinge

Huddinge AIS arrangerar den ena kvalgruppen, där följande lag tävlar:

Män Kvinnor
Huddinge AIS Gefle IF
Högby IF Hovslätts IK
IFK Lidingö Huddinge AIS
IFK Umeå IFK Lidingö
Upsala IF Täby IS
KFUM Örebro KFUM Örebro

Norrköping 

Tjalve Friidrott Norrköping arrangerar den andra kvalgruppen, där följande lag tävlar:

Män Kvinnor
IF Göta Karlstad Linköpings GIF
IF Kville Mölndals AIK
Malmö AI Tjalve Friidrott
Mölndals AIK Trollhättan FIK
Tjalve Friidrott Västerås FK
Västerås FK Örgryte IS

Final 1 juli

Halmstad

IFK Halmstad arrangerar årets Lag-SM-final, som kommer att vara en del av den tv-sända SM-veckan. Nedanstående lag är kvalificerade genom sina resultat under 2019. Till finalen går också vinnarna i respektive kvaltävling den 29 maj.

I december 2020 beslutade regeringen om begränsningar i möjligheten att tävla för icke-elitaktiva. Om dessa begränsningar kvarstår till den 1 juli kommer de aktiva som inte har tävlingstillstånd enligt Svensk Friidrotts definition av nationell elit att få en tillfällig dispens som gäller för just den dag Lag-SM-finalen genomförs. Dispensen omfattar även eventuella reserver.

Män Kvinnor
Hammarby IF IF Göta Karlstad
Hässelby SK Hässelby SK
Spårvägens FK Spårvägens FK
Ullevi FK Ullevi FK
IFK Växjö Upsala IF
Örgryte IS IFK Växjö